Sivun näyttöjä yhteensä

16. huhtikuuta 2021

Kannuste


 

”Eliitti” on vilahdellut monena päivänä kirjoituksissani. Olen väittänyt, että eliitin avoimuus on hyvä päämäärä. Se on amerikkalainen perinne mutta venäläinen ei. Ruotsissa ja Ranskassa annetaan ymmärtää, että huipulla on tilaa, vaikka se ei ole välttämättä totta.

 

Toivottavasti joku osoittaa, että olen väärässä, kun kerron uskovani, että Suomi ja orja ovat tässä mielessä hyvinkin avoimia.

 

Eliitti tarkoittaa rahaa tai asemaa. Se ei ole muuttumaton eikä edes perinnöllinen ilmiö. Esimerkiksi viime sotien jälkeen upseerin ja varsinkin kanta-aliupseerin asema laski nopeasti. Firmoissa kuoki ihmisiä koppalakki tai suikka kourassa kyselemässä työtä ja palkkaa.

 

Laskelmieni ja haastattelujen perusteella sain aiheen väittää, että tuomarikunnassa edes korkeimman oikeuden jäsenellä ei ollut oikein varaa käydä puolison kanssa ravintolassa syömässä ainakaan useita kertoja vuodessa; Tapiolaan muutti salamannopeasti puolitusinaa oikeusneuvosta, jotka täyttivät kirkkaasti silloisen verohuojennuslain riittävän köyhän vaatimukset eli todella ansaitsivat niukin naukin sen minkä oppikoulun opettajat.

 

Matrikkeleista näkee, että kihlakunnantuomareilla vielä olleet virkasivutulot houkuttelivat. Aina välillä joku siirtyi Pohjois-Esplanadilta landelle.

 

Kommentoija esitti Ciceron kysymyksen, kun hehkutin tuomioistuinlaitoksen riippumattomuutta: kuka valvoo valvojia.

 

Ajattelin että otan ja vastaan. Kyllä tuomarit tappelevat sen verran paljon keskenään, että vaikea siellä on sooloilla. Väärinkäytöksiä on hyvin vähän ja korruptio on kyseenalaista. Jotkut kollegat ovat jaksaneet raivota, ettei korkeiden tuomareiden sopisi toimia välimiehinä. He ovat unohtaneet lisätä, ettei konsultoinnista tai muusta asianajoa muistuttavasti saisi ottaa palkkiota.

 

Tästä asiasta on ammattikunnassa erimielisyyttä. Koska minulla oli paljon epäilyttäviä puuhia (kuten runokirjojen julkaiseminen) olin itse naurettavan tarkka näissä asioissa. 

 

Jotkut lakiprofessorit antavat maksullisia lausuntoja oikeusjuttuihin. Olen nähnyt lausunnon, joka maksoi 40 000 euroa ja oli mielestäni maksajalle arvoton. Huomautan heti, että esimerkiksi erittäin vaativaa tekniikkaa tai tiedettä sisältävässä patenttiasiassa hyvä palkkio kuuluu asiaan. Esimerkiksi ulkomaisten rokotteiden farmakologinen vertaaminen patenttiasiassa ei onnistu tuomarilta, eikä Korkeimmassa oikeudessa ole omia teknillisen alan asiantuntijoita.

 

Korkean tuomarin asema on ongelmallinen. Nykyisin palkka on hyvä, mutta kukaan ei tunne heitä edes nimeltä tai ulkonäöltä. Valtiosääntöoikeuden porukat ovat suorastaan julkkiksia ja kaikkia koskevaa rikosoikeutta selittävät medialle pätevät henkilöt hyvin.

 

Eilen kohtasin eliitin edustajana kansan. Hävisin henkien taistelun. Suhteellisen selvä marketin edessä hortoilija ryhtyi ilman maskia kertomaan pitkää ja surullista elämäntarinaansa kiihkeään sävyyn. Hän tuli perässä autolleni, vaikka yritin pujotella. Olin ensi kertaa pitkään aikaan liikkeellä, parturissa ja apteekissa. Kotona aloin penkoa esiin sopivan rähjäistä pusakkaa ja ajattelin luopua kipparilippiksestä ja muista herran merkeistä. Ei ollut käynyt mielessä, että esiinnyn eläkkeellä olevana eliitin edustajana. 

 

Pitäisikö hankkia haalarit ja haljasnahkakintaat? Huomioliivit olisivat hyvät, mutta ne päällä voisi joutua purkamaan vesilukkoja tai vaihtamaan sulakkeita…

 

 

27 kommenttia:

 1. Suomi ja orja? Pitäisikö olla Norja?

  VastaaPoista
 2. Jos joku kaupungilla tunnistaa sinut, rähjäämismielessä, sano hänelle - silmät sopivasti pyöreinä - että "jopas hassua, moni muukin on luullut minua Jukka Kemppiseksi. Kai meissä on jotain samaa näköä." Ja sitten pölläytät piipustasi savua.

  VastaaPoista
 3. "Kansan" kohtaamisesta

  Tuli mieleeni tässä taas varsin epäkorrekti ajatus - luonnevikahan tämä minulla on. Mutta jos sallitte:

  Entäs jos se "kansa" näkikin blogistissa hieman entisen vossikkakuskin näköisen veljensä, koki suurta yhteenkuuluvuutta ja halusi avautua nimenomaan samaan viiteryhmään kuuluvalle "kollegalleen"?

  No, en ollut paikalla, joten en pysty arvioimaan.

  Tarkoitan tällä nyt vain sitä, että kaikesta vastakkaisesta eriarvoistumispaasauksesta huolimatta Suomi on edelleen poikkeuksellisen tasa-arvoinen ja tasapäinen yhteiskunta. Jonkinlaiset, mutta kansainvälisesti verrattuna kuitenkin pienet luokkaerot ovat toki olemassa, mutta varsin näkymättömiä ne edelleen katukuvassa ovat. Samat muovikassit kädessä ja ajurinlakkireuhkat päässä mennään.

  Ja se eliittikin on meillä toisaan edelleen avoin, mitä sillä eliitillä nyt sitten milloinkin tarkoitetaankaan - rahaa vai valtaa - vai molempia.

  Hyvä esimerkki eliitin avoimuudesta on kunnioiettu europarlamentaarikkomme Teuvo Hakkarainen. Mm. RKP:n aiemman käsityksen mukaan "hän ei hyvin sovellu mööbleerattuihin huoneisiin", mutta kuinkas sitten kävikään. Nyt Teuvo on eurooppalaista eliittiä. Crème de la crème :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai eliitti olekkaan mikään suuri ongelma Suomessa mutta se 20% ja sen sivistystaso?

   Poista
  2. "Ei kai eliitti olekkaan mikään suuri ongelma Suomessa mutta se 20% ja sen sivistystaso?"

   Onko omien ennakkoluulojen varovainen revisiointi koskaan käynyt mielessä?

   Historiassa on nimittäin joskus sattunut, että kovastkin omaa oikeamielisyyttään korostavat ja päivän muoteja hyvin tarkkaankin seuraavat ovat sittemmin joutuneet tarkistamaan kantojaan realiteettien ankrassa paineessa.

   Poista
  3. Sehän tässä suorastaan järkyttää meitä oikein ajattelevia, että siihen 20 %:iin lukeutuu melkoinen joukko professoreita, tutkijoita, juristeja, insinöörejä ja sitten vielä niitä ikävällä tavalla kuuluisia peräkammarin runkkareita.

   Mihin tämä maailma on oikein menossa? Tällä menolla demokratia on vaarassa ajautua konkurssiin.

   Poista
  4. Silloin, kun elin kaupungissa, otin tavakseni eräänä keväänä tervehtiä aamuisin puliukkoa, joka nuokkui joka aamu bussipysäkillä, jolta lähdin töihin. Oli toukokuu, ja minua hävetti, etten osoittanut ihmiselle kuuluvaa kunnioitusta miehelle, jonka tunsin ulkonäöltä. Nyökkäsin siis puoliääneen huomenen kiten muillekin saman pysäkin tutuille matkustajille.

   Kesän lopussa alkoi olla jo vähän noloa, kun vanha puliukko nousee tullessani jo hyvissä ajoin penkiltä, heiluttaa kättä ja huutaa huomenensa suureen ääneen. No, minä läksin siitä syksyllä maakuntaan, joten tuttavuutemme jäi siihen kesään. Ei ihminen paljoa vaadi, jotta tuntisi toisen olevan ystävällinen.

   Poista
  5. Realiteettien ankarassa paineessa on tässä jo jonkun aikaa joutunut revisioimaan mielipiteitään Suomen kansan älyllisestä kapasiteetista ja emotionaalisesta tilasta. Eräskin filosofian tohtori on on onnistunut pettämään oikein kunnolla puhumattakaan muutamasta dosentista.

   Poista
  6. No voi nehnu, otappa markka vahigonapua E. A. kun sun noin huonosti käytiin. Bulevardilla on kellarikerroksen kapakka josta saa.

   Kukas kävikään Hagiksen sillan alle viemässä ruokaa, kasseja ei ollut monta mutta ruoka oli ravitsevaa ja siitä kiitettiin asianmukaisesti ja jämptisti ilman mitään koruiluja tai piruiluja. Poliitikko, ja tunnettu. Korkeinta tasoa ministeri..

   Kolmen kassin vihje: paljonko ihminen tarvitsee kaukolämpöä vuorokaudessa tammikuun aikana?
   Kahden kassin vihje: mikä on ihmisen määritelmä?
   Yhden kassin vihje: mikä on nälkä?

   Ei saa jäädä miettimään, usko on tekoja. Järjelle on oltava käyttö, eimsitä ole annettu meille paljoa ellemme omastamme osaa ojentaa oitis kun tarpeen havaitsemme.

   Ben Z. voisi perehtyä siih3n syyhyn joka saa Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö ry:n jakamaan ruokaa Hesarin ja Flemarin kulmassa ennen kuin joku tulee ja sanoo että kuule läheppä jätkä messiin niin näät että kuka jakaa, mitä jakaa ja kuinka ne on maksettu. Shekit on meinaan siellä seinällä. Ruokajono ei johdu ruoan hinnasta. Ruokajonoissa koipiaan kopsutteleva kansa joutais vissinkin tatuoida sarjanuneroilla että käsitteen nälkä perillemeno lähtisi käyntii, näin aluksi? Myöhemmin voisi kulman kovin poliitikko keräitä koko sarjan, että näin moni on antanut nyrkillä turpaan mulle, entäs sulle... lahjoitusperäisesti.

   Miettien aivan muita kuin mielipiteitä saatika politiikkaa voin ilmoittaa että elän koska saarnaan kuin paha pappi, sydämen kyllyydestä. Sittenpä elän, en vikise. Tätäkö kadehtii nyt joku tippaiita/siistijä/nyplääjä? No aivan ei juu vaarinhousut prkl kadehdi vaan enenevässä määrin pelkää.

   Pelkää. Juuri kuten tuleekin. Tästä minä tykkään jumakkaut, tässä on työ eikä työnkuvaus tai tehtävämääritelmä taikka joku vitun rooli.

   Sotatyötä likipitäen, namskua-iihan aivanhuippua. Petiin kun kompsahtaa reippasti rankan päivän päätyttyä on eräs seikka josta monet eivät tiedä. Omatunto on puhtain mahdollinen, joskus jopa niin hyvä että kun ottaa omalla käyttöliittymällään yhteyden pääkonttoriin niin asioita alkaa tapahtua. Ihmeellisiä ja kauniita asioita, järkeä kaikin tavoin uhmaavia asioita.

   Ymmärrys näistä on niin mitätön ettei sen kuvailuun voi tuhlata sanoja. Ihminen ei ymmärrä minkä kanssa hän on tekemisissä. Ihminen on pelkuri. Yksin on ihminen yksin.

   Veljelle voimaa. Sitä on rajaton määrä. Sen laadun tunnistaa jokainen, arpominen on rumaa ja luultavasti synti.

   Kerran vielä, usko on tekoja.

   Poista
  7. "Historiassa on nimittäin joskus sattunut..."

   Epäilemättä kaikki 70-luvun ei-taistolaiset ovat tulleet katumapäälle kun eivät ymmärtäneet ektraktiivisen diktatuurin ihanuutta. Vastaavia tulevat olemaan nykyajan ei-persujen tunnontuskat.

   Poista
  8. "Epäilemättä kaikki 70-luvun ei-taistolaiset ovat tulleet katumapäälle kun eivät ymmärtäneet ektraktiivisen diktatuurin ihanuutta. "

   Itse yhdistän tämän cancel-, woke-, äärifeminismi- ja intersektionaalihössötyksen enemmän juuri vasemmalle, uudempaan marksilaisuuteen ja sitä kautta juuri taistolaisten perintöön.

   Siellähän ne vanhat taistolaiet edelleen istuvat vihreiden riveissä juuri noita juttuja ajamassa yhdessä nuorempien kiilusilmien kanssa.

   Ja veikkaan siis, että taas kävisi samoin kuin viime kerrallakin. Siis niin, että lopluta tolkku voittaa arjen realiteettien ankarassa paineessa.

   Mutta kukapa tietää.

   Kovin tuo totalitaarinen telaketjulinja juuri nyt painaa päälle niin politisoituneessa (pehmeässä) tieteessä kuin valtamediassakin. Kovaa taistelua käydään siitä, kuka omistaa sanat, kuka määrittelee sen ainoan totuuden ja "puolueen virallisen linjan", jonka haastaminen on rikollista vihapuhetta ja kuka märittelee sen, kuka yleensä saa sanoa mitään.

   Ans kattoo ny.

   Poista
  9. Osta pimee sanakirja, nyt on laatuu... et osta? Siehä sälli oot...

   Poista
 4. Oikean ja todellisen eliitin tapaa ravintoloissa esimerkiksi Saksassa ja Sveitsissä. Kyse ei ole tavallisista ravintoloista. Näihin ravintoloihin mennään sisään esimerkiksi antikvariaatin-kenkäkaupan takahuoneen kautta. Jää Michelin **** tähden ravintolat toiseksi.

  VastaaPoista
 5. Eliitti on hyvin vaikea määritellä, koska jotkut kuuluvat siihen jossakin mielessä, mutta samalla ovat kuitenkin ihan "taviksia" jossain muussa asiassa.

  Useimmat "eliitin" jälkeläisistä syntyvät tavallisissa sairaaloissa. Ensin sai Virtaska lapsensa ja omalla vuorollaan Haapaska.

  Eliitin jäsen joutuu syömään perunoita ja saman tapaisten eläinten lihaa kuin tavis.

  Jos tavis haluaa herkutella, menu voi olla esimerkiksi naudan paistijauheliha - sitä sai halvalla.

  Eliitin jäsen joutuu tyytymään ehkä samasta eläimestä löytyneeseen härän sisäfileeseen - kun parempaa nyt ei sattunut olemaan.

  Molempien on pakko nukkua jossakin kohtaa vuorokautta ja nähdyt unet saattavat olla yhtä huonoja molemmilla.

  Kaikki on niin suhteellista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt antti k määrittelet eliitin sen mukaan, kenellä on rahaa runsaasti.

   Eihän se niin mene Suomessa. Eikä useimmissa muissakaan maissa.

   Ne, jotka väittävät puhuvansa kansan nimissä eliittiä vastaan eivät pidä vastapuolenasn niitä joilla on rahaa yli oman tarpeen.

   Eikä eliittiä määrittele sekään, syökö sisäfileetä vai jauhelihaa. Moni ei syö mitään lihaa, kuuluu sitten millaiseen yhteiskunnalliseen asemaan tahansa.

   Suomessa on edelleen mahdollisuudet mihin vain kenellä vain jos osaamista ja asennetta on. Totta kai perhetaustasta ja tuttavista on apua, mutta ei ne loppu peleissä ratkaise mille oksalle päädyd istumaan. Tai mistä oksasta riippumaan, sen puoleen.

   Poista
  2. Satiirista ja hapokasta, naminam. Eli eliitin erittelyä, eliitin joka olemme me. Väitä vastaan.

   The bottom billion on huono, kehno ja nurja kirja.

   Eliitin jäsen, siis ei-autistis-elitistinen hahmo on eri seikka. Ikään kuin tavis mutta eri porukoissa.

   Siinä sievistellään ja poimitaan työtouhuissa kivat pikku puuhat itselle kuin mansikat kakusta ettei niin lihottaisi tai rasittaisi. Kulinarsismiahan se, ja muotia kuin mikä. Eettisesti kestämättömästi tuotettu tyyny jolla nuppi lillii kuin - enpäs sano ähäkutti. Sellainen käytös on opittu jo pikkulapsena, niin siis noin yleisesti nyt tämä, ei jokaisesta ole siihen rumille nyrpistelyyn ja suoranaiseen halveksunnan osoitteluun. Harmillista ettei pääsekään tuomitsemaan.

   Jos tavis haluaa herkutella raa'alla ihmislihalla tunkee siihen eliitin jäsen nirppanokka pitkällä, syö ja jättää tiskit tekemättä vaikka lupasi, oli viimeinen ja söi pöydän tyhjäksi soitettuaan kaverinsa paikalle ja sitten viisaampana vauraampana ja parempana piereksii lähtien etsimään seuraavaa uusinta nypintäpaikkaa. Pop-up pummi.

   Syökää reippaasti eliitti kuleksimasta. Minä olen kylläkin likipitäen myrkyllinen niiettä anti olla koittamatta tai tulee muusinuijasta varpaille, pit. 94cm paino 39,5 kg, se nuija, ei varpaat. Ommeinaan lähiruoan tekemiseen just best. Kirnunmäntääkin voi kokeilla. Konevuokraamossa nimellä pikkulätkä.

   Poista
  3. "
   Nimetön lauantaina, 17 huhtikuuta, 2021
   Nyt antti k määrittelet eliitin sen mukaan, kenellä on rahaa runsaasti.

   Eihän se niin mene Suomessa. Eikä useimmissa muissakaan maissa.

   Ne, jotka väittävät puhuvansa kansan nimissä eliittiä vastaan eivät pidä vastapuolenasn niitä joilla on rahaa yli oman tarpeen.

   Eikä eliittiä määrittele sekään, syökö sisäfileetä vai jauhelihaa. Moni ei syö mitään lihaa, kuuluu sitten millaiseen yhteiskunnalliseen asemaan tahansa.

   Suomessa on edelleen mahdollisuudet mihin vain kenellä vain jos osaamista ja asennetta on. Totta kai perhetaustasta ja tuttavista on apua, mutta ei ne loppu peleissä ratkaise mille oksalle päädyd istumaan. Tai mistä oksasta riippumaan, sen puoleen.
   "

   +

   Kiitos.

   Yritin kieli poskessa sanoa että eliitti on olemassa tietenkin, mutta että tähän keinotekoiseen ryhmään - tai ryhmiin - kuuluvat ovat ihan samanlaisia leivästä lopputuotetta vääntäviä henkilöitä kuin kaikki muutkin.

   Eli eliitti ehdottomasti on olemassa mutta, että se on kuitenkin sama kuin me muutkin.


   Meillä ongelma nimenomaan on, että sosiaalinen "luokkaretki" on yhä harvempien herkkua.

   Se on mahdollista, mutta onko se vaivan arvoista?

   Eliitillä on taipumus muuttua joko geneettisesti tai henkisesti sisäsiittoiseksi jolloin laatu kärsii.

   Monien tehtävien kohdalla on jo ilmiönä, että tehtäväään valittujen ja siihen pätevien tausta on liian sama.

   Ja toisaalta työttömien lapsista tulee helpommin työttömiä ja nousu pysähtyy.

   Juuri kun jonkinlaisesta ylä- ja alaluokkien käsittestä alettiin päästä eroon, ne tulivatkin takaisin.

   Maailma ei ehkä ole pysähtynyt, mutta yhteiskunta on onnistunut jähmettymään.

   Stagnaatio eri muodoissaan siirtää esimerkiksi varallisuutta alhaalta ylöspäin.

   Valtio auttaa tässä koska reunaehdot sanelevat stagnaatiosta hyötyvät tahot.

   Jossakin mielessä he ovat jonkinlaista eliittiä.

   Pelkkä elitistinen maailmankatsomus ja käytös ei takaa kuulumista eliittiin.

   Osa eliitin elitisteistä onnistuu oikein hyvin vaikuttamaan rahvaanomaisilta.

   Poista
 6. F-Securen turvallisuusauditointiryhmä kertoi miten hieno vaatekappale huomioliivit ovat, todellinen taikaviitta. Ne päällä muuttuu näkymättömäksi ja voi käppäillä sisään minne vaan eikä kukaan kysy mitään.

  VastaaPoista
 7. Eivät ole ajatkaan kuin muinen, jolloin "kansa seisoi loitompana".

  VastaaPoista
 8. »Kuka valvoo valvojia» (quis custodiet ipsos custodes): ei Cicerolta vaan satiirirunoilija Iuvenalikselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää mut kai ton nyt bonjaa, me kaikki tieteski (kyttiä ku ollaan).

   Poista
 9. Olisiko Suomen eliitti vähän kuin Moskvitsh Eliten se "Kaviaarimosse", jonka ostaja sai Konelasta kaupan päälle purkillisen kaviaaria hansikaslokerossa. Ajo-ominaisuudet olivat auton tehoon nähden totutun heikot, mutta kääntösäde ja polttoaineenkulutus, siinä tuulahdus suurempien edustusautojen luokasta.

  VastaaPoista
 10. Katseeni kääntyi syrjään kun luin tämän. Onni että molemmat silmät päättivät kääntyä yhtäaikaisesti melko samaan suuntaan, ylös. Muistettuani että olin unohtanut hengittää viimeaikoina hoksasin että tässäpä oiva aihe.

  Isä Camillollakin oli Peppone. Kemppisellä taas muuta, eikä pidä toskanalaissikarinpuolikkaista joten on selvää että katolilaisen papin arkivaateparsi ei ole tässä käypä. Rippihän on muutenkin meillä jatkuva, irtipäässyt ja höpötyskälätysasteikko on vanhempaa lähtöä sekin.

  Kylläpä se olisi tuo sillä koko selvä että kesäksi paikallisen uhrheiluseuran parempi päähine, pipo eli muu, ja osuuspankin tai muun tomeran liikkeen tuulitakki, RAuKin tuulipuvun pöksyt ja lujatekoinen hamppukankainen kassi. Pöksyt voi korvata paikallis meripurheilu- ja puuhailuporukan alustyyppisillä jos saa sellaiset jostakin vaivihkaa. Kengien ei ole väliksi, automies kun on jotenka siis sandaalit. Hopealankaa lisätään sukkiin jo tehtaalla, siispä nii5ä että voi tunt3a itsensä sentään joksikin, ja se on kiva puheenaihe kassajonossa, koska sandaali on sotilasjalkineista parhainta laatuluokkaa. Elli ole cavalet-atsaleasalkkua voi olla että kaljapullojen määrää joutuu säätämään aalaspäinyhteensopivaksi mutta kassinpohjaan voi laitella näppärä suutari jotain jotain apuja kuten kevlaria tai dyneemaa ja tietenkin haulipussukan nurkkaan että loppuu se höpönpöppö kun sillä taiten mojauttaa munille. Kenttäpulloa hän ei käytäkään siispä visqypullo puolenlitran taskuun ja aina mukaan, se kraanavesi on parempaa mutta pullo kumminkin on pakko olla, muuten näyttää spugelta eikä se sovi ellei ole, koska sosiaalisekonomisen ala-aseman anastaminen muidenhyödyttämistakoituksessa meinaten kielletään pikavauhtia jos siitä vain on iloa kiukkuisille typerehtijöille joilla ei ole muuta kyttäämistä kuin elämä. Siis heillä joilla ei ole, joka on off, siis. Vaikka onkin puheaikaa hurjia määriä lukuisilta operaattoreilta.

  E-Töölöä luulin hovioikeudenneuvosten kaupunginosaksi. Onpa hyvä ettei se oikein olekaan.

  Valkoisiin ei pidä pukeutua, jos joutuu tosiaan vielä kelkkamaalariksi, anestesiologiksi tai jos (huh-hurja mutta ei poissuljettu) Italiaan puusepäksi niin myöhäistä se sitten on.

  Voisi ostaa sellaisen haalarin kuin Petro Pacpipolla, kenties? Siellähän tämä on kohta missä varusvarastolta haetaan lenäjien annosviinoja ja äkkkivaatimuksella ennen kuin niillä pesaistaan ensin herrojen toilettitilat ja sitten seilataan kanootilla karkuun. Nyt en olekaan varma kuinka se olikaan?

  VastaaPoista
 11. Onhan meillä muutama paremmin tunnettua kahvijuojasukua edustava päällikköhahmo ja joitakin paperisukuja mutta ei taivaan tähden mitään luokkayhteiskuntaa, hyi yök ja kiitos sellaisille pökkelöinneille ja hyvä näin.

  Kummola pressaks, ei kai kummiskans? Tony Halme, postuumisti, ei..

  Vaanpas miksei näin pieni maa voisi olla Oikea Firma? Siis vähänkö olis siistiä. Tekisimme kuten tehdään Dubaissa. Kaikki suomalaist osakkeenomistajia ja muut saisivat juoda pelkkää halpaa tölkkibisseä, eivät varsinkaan vettä saati kraanavettä tai se tullee lähtömaahanmuuttoauton kuljettaja ja kopauttas olalle että kuulepa, se olis horioppia, lähetäänpäs vähän tästä tullin kautta että ne tilit saatas tehtyä... vessakäyntejä on senverran paljon sullekki kertyny, mahoikko olla tietävä tästä?

  Näin! Samoilla sakoilla maksettas sitte lisää populaa väsäämään kansantuotteita.

  Pullonkylkeen Parasta ennen - ei ennää mutta halpaa Bisnes Finladiaa.

  Fresh water and folks, come and stay away with us.

  From here to whatever (not exactly, contents may leak and glow in the dark).

  Do not store together.

  Shop and drop.

  Honestly!

  VastaaPoista
 12. Kuvassa on Katariina Suuren rakennuttama pankki setelirahoitusta varten.
  Myöhemmin valtion pankki. Nykyään Pietarin Finec yliopiston käytössä.

  VastaaPoista