Sivun näyttöjä yhteensä

17. huhtikuuta 2021

Hyvä veli


 

 

Otsikko viittaa kauan käytössä olleeseen tapaan aloittaa puolivirallinenkin kirje. Kun kirjoitin esimerkiksi päämiehen laillisesta esteestä, vaihtoehtoja oli kaksi, joko ”herra kaupunginviskaali” tai H.V. Jälkimmäinen tarkoitti, että vastaanottaja oli opiskelukaveri, jonka kanssa oli puhuttu yhtä ja toista ja kolmatta yliopiston kahvilassa ja jolle sopiva puhuttelu kadulla vastaan tullessa oli ”mitä jätkä”.

 

Hyvä veli -verkosto, josta nyt kirjoitetaan esimerkiksi oikeuskanslerin yhteydessä, on otsikko, jonka merkityksiä sen käyttäjät eivät yleensä ymmärrä.

 

Oikeuskanslerista ei ole asiani esittää kommenttia. Paitsi että kaksinkertainen laillisuusvalvontamme, o-kansleri ja eduskunnan o-asiamies, vaikuttaa oudon vanhanaikaiselta ja tehottomalta.

 

Varoitan kuitenkin, että kansantribuuneista tulee perinnöllisiä diktaattoreita. Ajatus on Roomasta. Tribuuni edusti ”oikeaa kansaa” eli plebeijejä ja pystyi estämään virkaeliitin kansaa loukkaavat toimet. Niinpä sotilasdiktaattorit, viimeisenä Julius Casesar, vehkeilivät tuonkin viran itselleen, ja siihen loppui kansan äänen kuunteleminen. Tosin viimeksi kuluneet 2 000 vuotta poliittiset keinottelijat ovat selittäneet edustavansa nimenomaan ”kansaa”.

 

Suomi peri Ruotsilta erittäin kireän luokkarakenteen ja ahtaan eliitin. Niitä Venäjän keisari vannoi puolustavansa Porvoo valtiopäivillä, ja sepä oli onni. Suomalaiset ottivat julistuksen todesta, venäläiset eivät.

 

Venäläinen hyvä veli -järjestelmä, joka on toiminut olennaisesti muuttumattomana ainakin Iivana Julman ajoista asti, on jotain aivan muuta. Saksan järjestelmä kesti notkumatta sekä keisarikunnan että Hitlerin kaatumisen. Esimerkiksi tuomarikunnasta ja oikeustieteen professoreista osa oli muutaman vuoden jäähyllä, mutta tiukasti peliaitiossa. Noin viiden vuoden kuluttua toiminta jatkui taas, ja suurin osa joukosta oli oppinut läksynsä. Parikin maanosan parhaisiin lukemaani lakimiestä jatkoi uusien painosten valmistamista käsikirjojistaan sivuuttaen oman aikaisemman mielipiteensä, että laki suojelee vain vahvoja ja ”rodullisesti puhtaita”.

 

Olen hiukan katsellut niitä näköaloja, joita yhteiskunta- ja käyttäytymistieteet eivät oikein avaa. Silmissäni ovat alle 10-vuotiaat lapset. Olisikohan koskaan ja missään ollut niin hyvää joukkoa? Tietenkin heitä on jopa Suomen tarpeisiin liian vähän. Ja on vilpittömästi toivottava, että poliittinen johto oivaltaisi lapsiköyhyyden vaarallisuuden ja lyhytnäköisyyden.

 

Sen asian saattaminen paremmalle tolalle ei maksaisi paljon. Tilaisuus ja ehkä mielialakin muutoksen aikaansaamiseen voisi olla juuri nyt, kun olemme kaikki käsittäneet, että tauti tappaa sekä rikkaita että köyhiä ja ellei panna asioihin vauhtia, se tappavuus voi kiihtyä todella vaaralliseksi. Arvelen, että esimerkiksi Brasilian nousu on ainakin sadaksi vuodeksi ohi.

 

Ja kaikki vanhan koulukunnan kansankiihottajien takia!

 

Heidän olisi toivonut käsittävän, että samalla tavalla kuin jalkapallo yhteiskunnan ylläpitäminen on joukkuelaji.

41 kommenttia:

  1. Hyvin sanottu. Toivottavasti joku on kuulolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kemppinen on. Mitä blogejä hän itse lukeneekaan, ei hän kuitenkaan lähdekritiikkiä ole unohtanut. Maailman kirjallisuuden historia, tekniikka, talous, sosiaaliset suhteet, sota, tieteellinen metodi, lista ei sovi tähän tilaan. Lisäksi omalla tavallaan kysyy mitä mieltä tästä ollaan, yllättäen on jo tehty helpoksi olla perillä aiheesta sivistys ja ihmismieli. Se on humanismia se. Professorilla on, eikä säästele. Etuoikeus lukea ja kommentoida, että oppii ja voi saada näkökulmaa muuhunkin kuin perustarpeisiin.

      Ei niin tarpeellinen kuin huussi mutta opettavaisempi ja parempi puheenaihe kylillä. Lisäksi tyhjentämisen voi jättää, paljolti parempi myös paloturvallisuusmielessä. Aavikon kaivo.

      Poista
  2. Silloin, kun tyhjän- ja tyhmänpöyhkeä populisti Bolsonaro valittiin Brasilian johtoon, oli jo ymmärtävien nähtävissä, millaista globaalia uhkaa hän merkitsee ajaessaan maapallon keuhkojen ja niiden korvaamattomien geenivarojen tuhoamista. Nyt sitten tuli vielä tuli päälle koronan globaalin tuhovoiman nostaminen kertaluokkaa korkeammalle. Hänen vaarallisuutensa on siis tavallisia pikkudiktaattoreita monin verroin suurempi, ei suinkaan vain omalle kansalleen. Mitä maailmanyhteisö voisi tehdä tällaisille? Voisiko esimerkiksi kansainvälinen rikostuomioistuin keskittyä tällaiseen, näpertelyn sijasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mitä maailmanyhteisö voisi tehdä tällaisille? Voisiko esimerkiksi kansainvälinen rikostuomioistuin keskittyä tällaiseen, näpertelyn sijasta?"

      Tuota ajatusta kannattaisi kehitellä pidemmälle.

      Aina kun jossakin maassa kansa äänestää väärin, "kansainvälinen rikostuomioistuin" tulee ja korjaa virheen.

      Vielä pitää kuitenkin päättää, kuka valitsee tuon rikostuomioistuimen tuomarit.

      Poista
    2. Tyrannien ja erityisen huonojen hallitsijoiden suurin uhka on aina ollut totuus. Tänäkin päivänä näemme ja kuulemme tästä aivan läheltäkin.

      Bolsonaro on valheissaan samaa luokkaa kuin Trump mutta paljon vaarallisempi omalle kansalleen ja aiheuttaa korvaamattomien luonnonvarojen tuhoutumisen silkalla ryöstöllä. Hänellä ei tulevaisuutta ole useassa mielessä. Brasilian sademetsien raaka tuhotyö, jolla tälläkin hetkellä suunnattomalla vauhdilla hävitetään maapallolle keskeisiä ilmanpuhdistajia, on rikos ihmiskuntaa kohtaan ja vaikutukset tuntuvat vielä satojen vuosien päässä. "O Senhor Bolsonaro, se faz favor: Rua!".

      Poista
    3. Minulla on sellainen muistikuva ,että täälläpäin oltiin enimmäkseen tyytyväisiä kun Bolsonaron edeltäjät vasemmistolaiset Lula ja Rousseff saatiin kammettua syrjään ilmeisen tekaistuilla syytteillä ja oikeistolainen presidentti tilalle. Nyt on sitten toinen ääni kellossa.

      Poista
    4. Niin Matias, Hitlerinkin kansa oli äänestänyt valtaan. Tämä B voi olla globaalitasolla vielä vaarallisempi. Arvasinkin, että olet täällä hänen etummaisia tukimiehiään.

      Poista
    5. Herra varjelkoon meitä "kansalta" ja sen oikeustajulta.

      Poista
    6. Tuo on keuhkoiksi kutsuminen on asiallista ja komeaa mutta asia on misinformaatiota ja komea rumaa. Tiede ei puolla mokomaa, tästä on riittämiin tietoa. Eliolajien katoamisesta olisin enintään ihmisen etujen etusijalle asettamisesta kiinostunut. Voisimme kenties myydä koko maapallon, eiku.

      Poista
    7. "Hitlerinkin kansa oli äänestänyt valtaan."

      Niinpä. Ja Marinin myös. :)

      Bolsonarosta en tiedä juuri mitään eikä minulla häneen mitään erityistä kantaa ole. Ilmeisesti Brasiliassa ei mene nytkään kovin hyvin kuten ei ole aina ennenkään mennyt?

      Mutta haluan kuitenkin uskoa Nimettömäkin kognitiivisiin kykyihin sen verran, että hänkin hahamottaa sen probelmatiikan, mikä syntyisi siitä, että jokin kansainvälinen tuomioistuin asettaisi maille hallituksia ohi ao. maassa pidettyjen vaalien tuloksen. Vai uskonko taas liikaa?

      Tottakai ao. tuomioistuin teksi "oikeamielisiä" ratkaisuja, se on selvä.

      Mutta kenen "oikeamielisyys" sitä ohjaisi? Kiinalaisten, koska heitä on eniten, amerikkalaisten, koska heillä on suurimmat pyssyt (vrt. demokratia Vietnamiin, Irakiin, jne.), natsien, koska heitä vilisee aivan joka paikassa pilvin pimein, Googlen ja Amazonin, koska niillä on informaatiovalta, vai kenen ohjauksessa ao. maailmanhallitus olisi?

      Kannattaa muistaa, että valta turmelee ja totaalinen ja kontrollimaton valta totaalisesti.

      Poista
    8. "Hitlerinkin kansa oli äänestänyt valtaan."
      Kuinkahan monta kertaa tämä pitää oikaista. Weimarin tasavallan viimeisissä vapaissa vaaleissa kansallissosialistit kärsivät melko roiman neljän prosenttiyksikön tappion, ääniosuus 33%. Tästä huolimatta presidentti Hindenburg ja hänen lähipiirinsä runnoivat kasaan kansalliskonservatiivisen hallituksen. Hitlerin suostuttelemiseksi koalitiohallitukseen hänelle piti antaa kanslerinpaikka ja natseille muutenkin eräitä avainpaikkoja. Vielä natsien käytännössä kaapattua vallan pidettiin maaliskuussa 1933 väärennetyt vaalit eivätkä he niissäkään saaneet kuin n.43% ääniosuuden.

      Poista
    9. Intian väkiluku on suurin ja Intia on ydinasevaltio, Ranskallakin on, ja lisäksi ydinsukellusvene.

      Sotilasteollisen kompleksin puoleen, siihen tarvittaisiin terapia. Koska en ole vielä huomannut millään maisematyypeillä parempaa, ehdotan neutronipommia. Ehkä jokin muukin tepsisi mutta tähänastisten doktriinien tulos ei tyydytä, sotilaallisteollinen ajattelu on mielensairautta. Nähdäkseni se vertautuu moneen muuhun riippuvuuteen, potilas on mieleltään sairaaksi luokiteltavassa tilassa tietäessään kohdakkoin saavansa käyttäytyä psykoosia vahvistavin tavoin.

      Poista
    10. Ei tyrannien suurin uhka ole totuus. Suurin uhka on se, että heille nauretaan.

      Poista
    11. Niin-joo, kunnes ei enää naureta. Montako vitsiä tästäkin on? Stalin keräili vitsejä itsestään, hankki kolme leirillistä kuten vitsi kuuluu. Yrittikö Trump panna paremmaksi ja olla siihen määrään hosupetteri ettei kukaan ehdi nauraa? Management by incredulity.

      Miksei täällä naureta? No, kun perehtyy, sen hoksaa. Hauksi: Marin jättää vastaamatta kysymykseen. Umpioitua kieltä, minua ei säilötty puhe vakuuta.

      Poista
  3. Monella kansantajuajalla, usein myös minulla, "veli"-tematiikka liittyy pro primo (kun puhutaan ylemmistä piireistä) looshiveljeyteen friimuurareissa.

    Se, että "veli" hyvän ystävän hellittelynimenä oli vuosisadan vaihteessa ja jälkeen yleinen, tulee vasta yhteiskuntaopin sivulla seitsemän.

    VastaaPoista
  4. Lapsiperheiden köyhyys ja lapsien vähyys kaataa lopulta imperiumit.

    Tästä kirjoittaa mm. Emmanuel Todd.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa siittiötuotannon romahdus ja sen ilmeisenä syynä kaikkialla lisääntyvät kemikaalit. Kumuloituvien kemikaalihaittojen tutkiminen on valitettavasti vain aliresurssoitujen tutkimuslaitosten ja yliopistojen varassa, ja niiltäkin vallassa oleva kvartaalitalouspolitiikka vaatii lähinnä tuotekehittelyä, mikä näistä asioista puheen ollen tarkoittaa vain uusia kemikaaleja, ei oikeaa tutkimusta. Megakokoisilla kemikaaliyhtiöillä taas on valtava lobbausvoima sekä ketunhäntä kainalossa omassa yksipuolisessa tutkimustoiminnassaan.

      Todellinen miesasialiike olisi vaatia Suomessa ja EU:ssa rajua käännöstä ja suurta satsausta viranomaiskontrolliin ja oikeasti riippumattomaan tutkimukseen. Jos tämä jonkun identiteetti-ihmisen mielestä on "vihervasemmistolaista", se on sitten hänen häpeänsä.

      Poista
    2. Taitaapa olla oman kani- ja rottafarmin aika. Rotat popsivat keittiöjätteet ja ylijäämäosat kaneista joiden turkit ovat ihania iholla, kuukautissiteinä ja vaippoina.
      Lammaksia on myös oltava ettei metsäkalahevossikaisuli vallan hytise ulosvedettävän pohjaa särki, ynnä vaimorakkaan vällyiksi, toksisen maskuliinikisumirrinsä on rukkasen kokoisine partoineen niin sopivaista pujahtaa väestöpyramidia kahdestaan kritisoimaan kun on keinustooli ja kangaspuut nikkaroituina ja piisissä pikku liekki...

      Väestöpä hyvinnii politiikkata.

      Poista
    3. "
      Nimetön sunnuntaina, 18 huhtikuuta, 2021
      Itse asiassa siittiötuotannon romahdus ja sen ilmeisenä syynä kaikkialla lisääntyvät kemikaalit. Kumuloituvien kemikaalihaittojen tutkiminen on valitettavasti vain aliresurssoitujen tutkimuslaitosten ja yliopistojen varassa, ja niiltäkin vallassa oleva kvartaalitalouspolitiikka vaatii lähinnä tuotekehittelyä, mikä näistä asioista puheen ollen tarkoittaa vain uusia kemikaaleja, ei oikeaa tutkimusta. Megakokoisilla kemikaaliyhtiöillä taas on valtava lobbausvoima sekä ketunhäntä kainalossa omassa yksipuolisessa tutkimustoiminnassaan.

      Todellinen miesasialiike olisi vaatia Suomessa ja EU:ssa rajua käännöstä ja suurta satsausta viranomaiskontrolliin ja oikeasti riippumattomaan tutkimukseen. Jos tämä jonkun identiteetti-ihmisen mielestä on "vihervasemmistolaista", se on sitten hänen häpeänsä.
      "

      +

      Kyllä, sosiaalisten muutosten ja valtioiden taantumisen vuoksi perheet ovat ongelmissa.

      Ja nämä ympäristö- ym. myrkyt lisäksi.

      Sosiaaliset ongelmat olisivat pienessä määrin korjattavissa.

      Valtioista on nykyään tullut "valuutanjakoautomaatteja" ja pieni muutos voi hetkeksi tapahtua valuuttaa jakamalla.

      Pitkäaikaista apua tästä ei tietenkään ole.

      +

      Erilaiset ympäristömyrkyt ovat erittäin paljon vaikeampi asia.

      Osa tuotteista on sinänsä hyödyllisiä ja tarpeelllisia.

      Vaikutukset hedelmällisyyteen ovat löydettävissä ehkä vuosien päästä ja tietyn aineen osoittaminen vahingolliseksi ei ole ihan yksinkertaista.

      Iso ongelma ovat mahdolliset viranomaisten käsittelyt ja oikeusjutut, koska ne eivät korjaa ongelmia mutta eivät myöskään ehkä osoita kiistatta maksajaa vahingoille.


      Poista
    4. +

      Jatkoa edelliseen...

      Isojen ylikansallisten yritysten toiminta on näiden myrkkyjenkin osalta ollut täysin moraalitonta - moraalittomuudesta ei vain saa merkittävää tuomiota.

      Pieneksi jäävä kuluttajien boikotti ei muuta isojen yritysten toimintaa.

      +

      Ainoa - teoriassa - vaikuttava asia voisi olla suurten talous-instituutioiden boikotit tai painostus.

      Tämä pitäisi tapatua kieltäytymällä avaamasta tai ylläpitämästä yrityksen tiliä.

      Tai kieltäytymällä ostamasta tai muuten osallistumasta yrityksen velkakirjojen ostamiseen. Tai kieltäytymällä osallistumasta yrityksen ehkä julkisesti noteerattujen osakkeiden kauppaan.

      On selvää että näitä boikotteja ei tapahdu kuin hyvin pienessä määrin.

      Lisäksi... Yrityksen osakkeiden kauppa tai velkakirjojen kauppa jossa yritys itse ei ole mukana on turhaa "kasojen pesua" boikottikeinona.

      Yritys itse ei kärsi menetyksiä jos joku toimija ei halua olla tekemisissä näiden instrumenttien kanssa.

      Yritys saa valuuttaa näistä kaupoista vain kun se myy omia osakkeitaan ulos tai laskee liikkeelle velkakirjojaan.

      Kun muut tahot käyvät kauppaa näillä instrumenteilla, yritys ei hyödy tästä kuin vällisesti. Esimerkiksi osakkeiden arvo nousee tai pysyy tasaisena jos kaikki menee hyvin. Ja samoin olisi ihannetapauksessa velkakirjojen arvon suhteen.

      +

      Mitä pienempi maa, sitä vähemmän sen uskaltaa puuttua ison yrityksen tekemisiin.

      Siinä menee poliitikoilta vaalirahat sivu suun tai palkkiotehtävät saamatta.

      Ehkä vaikutusvalta oman puolueen sisällä voi laskea jos "puoluetoverit" oppivat että Iso Yritys OY ei ole tyytyväinen henkilön NN toimintaan.

      +

      Tutkimustulokset voicat myös olla ostettavissa.

      "Tiedemiehistäkin" löytyy niitä joille 'valuutta ratkaisee' tutkimusten tulokset.

      Ja kun oikeat tulokset löydetään, saadaan apurahojaja palkkiovirkoja tai uusia virkoja vihreämmiltä oksilta.

      +

      Kuvioon pitää nyt katsoa mukaan myös esimerkiksi keskuspankkien toiminta koska ne ovat suoraan tai välillisesti mukana velkakirjojen kaupassa.

      Velkakirjamarkkina on tosiasiassa paljon suurempi ja myös merkittävämpi kuin osakkeiden markkina.

      Velallinen joutuu velkojan orjaksi, tämä toteutuu myös nykyään.

      +

      Osa näistä myrkyistä on myös kehitetty kemiallisiksi aseiksi tai niissä voidaan käyttää saman kaltaisia yhdisteitä kuin kemiallisissa aseissa.

      Eli kytkentä "sotilaallis-teolliseen-kompleksiin"...


      Satojen lisääminen kemikaaleilla on myös osa ongelmaa.

      Maaperä köyhtyy ja bakteeritoiminta ja muut luontoon kuuluvat kiertokulut häiriintyvät kemikaalien takia.

      Tämä vaikuttaa vesistöihin, eläimiin ja lopulta ihan kaikkiin ja kaikkeen.

      +

      Eli ympäristömyrkkyjä täytyy pitää esillä ja niistä täytyy olla huolissaan, mutta muutoksia ei kannata odottaa.

      Valuuttaa liikkuu ihan liian paljon näissä kuvioissa ja siksi mikään ei muutu.

      Taloudelliset voitot ovat taattuja ja kuvio luo Isoille Yrityksille suyren vaikutusvallan josta ne pitävät kiinn kynsin ja hampain.

      Rahamaailman "ruhtinaiden" toiminta esimerkiksi keskuspankkien kautta pystyy tuhoamaan lopunkin ekologian.

      Näillä "ruhtinailla" ei ole juurikaan hillikkeitä eikä halua muuttaa toimintaansa.

      Poista
    5. Ensimmäistä kertaa kuulen, että maapallon ongelmiin kuuluisi se, että ihmiset eivät lisäänny tarpeeksi.

      Ihmisten liian suuri määrä maapallon resursseihin nähden täällä on oikea ongelma.

      Poista
    6. Antti K.: Eikö todellakaan vähempi riitä. Eikö voisi pitäytyä vain silloin tällöin kommentoimaan kulloistakin teemaa?

      Poista
  5. Kun tulee puhe köyhyydestä, nettomaksajat pahoittavat helposti mielensä - vaan mitäpä pienistä.

    VastaaPoista
  6. "Ja on vilpittömästi toivottava, että poliittinen johto oivaltaisi lapsiköyhyyden vaarallisuuden ja lyhytnäköisyyden."

    Prof Viren kirjoitti aiheesta hiljattain US:ssa. Unkari on ryhtynyt asian suhteen tositoimiin käyttäen mm. runsaita verohelpotuksia. Maa tuskin kelpaa malliksi, koskapa ei ole ns. oikeusvaltio.

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/meeviren/vaikuttaako-perhepolitiikka-lapsilukuun-unkarin-tapaus/

    VastaaPoista
  7. VTT Markku Salomaa on kirjoittanut kirjan, jota nyt puidaan julkisuudessa mm tietovuotojen paljastusten takia.

    En ole vielä kirjaa lukenut, mutta kaupungilla kuiskitaan, että mm SUPO on aktiivisesti tutkinut tietovuotoja. Kun jäljet johtivat PM:n kansliaan, niin tutkinta lopetettiin siihen.

    Nimittäin selvisi, että mm Hgin kaupungin puhelinluettelot on luovutettu KGB:lle presidentin luvalla. Myöskin oikeuskanslerin lausunto oli myönteinen puhelinluetteloiden luovukselle. Pev sivuutettiin kokonaan ja eduskunta.

    Elämme merkillisiä aikoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. huoh

      lähekkö paariin

      Kts. Laskiämpärin vienti vai mikä se oli mutta koittaisit nyt keksiä jotakin ulkotyyppistä puuhaa, laita vaikka karvalakki päähän ja lämmöt pois ja polta vähän tuohta sisällä, mene sitten ottamaan torkut porinmatin viereen ja potta kainaloon. Oikeesti, jooko?

      Poista
    2. Kiitos kutsusta, mutta raitis uskovainen ei lähde paariin. Paitsi siinä tapauksessa, että kokee kutsumusta lähetyssaarnaajan tehtäviin. En koe olevani kykenevä käännyttämään ketään omista mieltymyksistään muihin aatoksiin.

      Poista
    3. "raitis uskovainen"
      Toipila on Päivi Räsäsen ohella todellista kristillistä laupeutta osoittava intersektionaalinen nationalisti. Tosin ei maininnut mitä uskontoa tarkoitti.

      Poista
    4. Trollaako "Toipila", vai onko hän ihan kädetön?

      Netistä löytyy kaikki Helsingin kaupungin puhelinnumerot ihan vapaasti, ei niitä tartte minään salaisina tietoina ulkomaisille tiedustelupalveluille luovutella. Ja paperisten puhelinluetteloiden aikaan ne samat tiedot olivat niissä puhelinluetteloissa.

      Seuraat tuota polkua: HEL.FI-ETUSIVU » YHTEYSTIEDOT JA PALAUTE » PUHELINNUMEROT

      Onko "Toipilan" asemapaikka jossain Nevajoen rannoilla ja koulut käyty Venähjällä, eikä hän tiedä miten suomalaiset järjestelmät toimivat...?

      Poista
    5. Tarkoitukseni oli vain osoittaa, että jos ja kun tietovuodot ovat "puhelinluettelo" -tasoa, niin meillä ei ole mitään hätää.

      Ilmeisesti vihervasemmiston tosikot taas riehaantuivat irvailustani ja ottivat sen tosissaan.

      Poista
    6. Me viheroikeistossa enne ole tosikkoja mutta oletamme ehdottomasti että ihminen tarkoittaa mitä sanoo. Toipila (oikea nimi -ina tai -ova) ainakin tekee niin.

      Poista
  8. ”Arvelen, että esimerkiksi Brasilian nousu on ainakin sadaksi vuodeksi ohi.”

    Olen seurannut tätä blogia satunnaisesti. Blogisti todistaa tahtomattaan kuinka koulutus, lukeneisuus, ikä ei anna suojaa mielipidevaikuttamiselta ja suoranaiselta propagandalta.

    Asia olisi jollakin tavalla ymmärrettävissä jos eläisimme maailmassa jossa olisi vain yhtä totuutta kertovat tiedotusvälineet tai blogistille olisi esimerkiksi taloudellista etua kertoa yksipuolisesti asioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovatko virastojen puhelunluettelot siis salaisia? Julkisiahan niiden ilman muuta pitäisi olla, ja ainakin ennen olivatkin. Nyt ei kyllä enää useimpien virastojen nettisivustoilta löydä alkeellisiakaan kuvauksia organisaatiorakenteesta, vastuusuhteista eikä vastuuhenkilöistä yhteystietoineen. Sama koskee monia kuntia. Todella onnetonta todellisen avoimuuden kannalta. Monet virastosivustot ovat kuin jollekin oletetulle perusasiakkaalle alentuvalla mainostyylillä tehtyjä. Luulotellut käyttäjäprototyypit eivät kohtaa suurta osaa todellisista käyttäjä- ja avoimuustarpeita ja ovat usein suorastaan myötähäpeää herättäviä. Kaipaan reilun kymmenen vuoden takaisia byrokratiaa avaavia viranomaissivustoja! Toki varsinaisia palveluja pitää kehittää, mutta läheskään kaikki tarpeellinen ei niihin tyhjenny.

      Poista
    2. Juuri mainitsemasi seikat ovat ne jotka varsinkin antavat, kummaa peliä pidät. Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.

      Sepä somaa ois', miinaajan jos oma ruutins' surmaan veis'.

      Poista
    3. Mistä kumman propagandasta puhut?

      Poista
    4. Nurinkurisesta pöölöilystä. Sieviä sanoja mutta totuus on toinen, muu. Soitkaa elette halua vastausta, koputkaa muutoin.

      Lähde A. A. Milne, Nalle Puh rakentaa talon

      Poista
  9. Tällä hetkellä pinnalla on kolme "häirikköä", mitä tulee Covid-19-pandemian aiheuttaja-virukseen (sars-CoV-2).

    Siitä taas tiedetään kovin vähän, koska se on kuollut, mutta jostain syystä elävä elämä rakastaa kuollutta kuollakseen (vrt narkomaani ja heroiini)

    Nämä häiriköt ovat "britti", "buuri" ja "brassi", viimeinen on saanut lisänimekseen P.1.

    Yhteistä kaikille "tajuissaan oleville" ja Kemppisen kaltaisen pitkän kokemuksen omaaville virus- ja maailmantalous-asiantuntijoille on juuri näinä päivinä yksi sananparsi:

    "Kun emme tiedä".

    Taloustieteissä tuon sanoi Bengt Holmström jo muutama kuukausi sitten, tulehdus (infektio)-tieteissä sanojat avasivat suunsa jo reilu vuosi sitten: heidät vaiettiin aika nopeasti.

    Siinä mielessä johtopäätösten (final version) teko taitaa vielä odotuttaa pari-kolme vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksassa pidettiin kuolinmessu yksinään kuolleille taudin uhreille. Niin se pitääkin, suruun helpotusta. Kummallista oli että uutistenlukija mainitsi että aloite messun pitämiseksi tuli omaisilta. Keneltä sen olisi voinut kuvitella tulevan, rokotetehtailtako? Till tidernapas har man levat.

      Poista
  10. Yllä olevaa Repinin taulua ei Ateneumin näyttelyyn saatu. Matto on tiemmä pesulassa.

    IS:n kierroksella käynyt Kunnaksen Ilkka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IS:n kulttuuriteko nämä näyttelykierrokset, erityisen tervetulleita näinä korona-aikoina, viimeisenä Mäntän kartanokierros. Tällä lehti saa jonkinlaisen "synninpäästön", kun ei ole erityistä kulttuuriosastoa.

      Poista
    2. Mikään ei hakkaa kunnon rottinkipiiskaa. Aktiivikuulonsuojaimet on.

      Poista