Sivun näyttöjä yhteensä

10. huhtikuuta 2021

Ajan kohta


 

Pekka Vuori 9.4.2021

27 kommenttia:

 1. Silloin kun tuulimyllyt keksittiin/tuotiin Eurooppaan keskiajalla, niihin ei tainnut liittyä mitään varsinaisesti uutta teknistä keksintöä? Siis tekniikka lie ollut samalla tasolla kuin antiikin aikaisissa laitteissakin?

  Vai oliko vaakasuoran akselin pyörimisen välittäminen pystysuuntaiseksi teknisesti niin vaikeaa ettei sitä voitu aikaisemmin ratkaista?

  VastaaPoista
 2. Sancho Panza on sentään mukana Brysselissä hotelliaukiollani, mutta itse rokotus Oxford-Ruotsi-akselilla näyttää olevan plakkarissa (AstraZeneca).

  Koko prosessi on minun elämäni ajan suurin puhallus.

  Mitenhän se saattoi mennä läpi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän tässäkin nyt yritetään vihjailla? Jotain koronadenialismia vai?

   Poista
  2. Ai mikä? Tarkotaksä sitä lepakoita syöpöttelevää Ozzya vai jotain ihme tyyppejä kuhisevaa kiinalaista safkamestaa mis oli kait huonot verkot, niiku ne paukkulankajutskat, tietsä ne kauppatorin lokit? No hei. Kato Ozzy osaa olla, ku ei pahemmin oo tosta skruudiksest pula, Sharon vähän käy väsäämäs sille huttuu huiviin ni taas on alles braa. Paitsi et tuskin tulee mitää rokotekampanjaa et olis niinku vissiin kai oltava joku laumasuoja.. Sharoneita vastaan? Tai ehkä ei. Osbourne, not obscure.

   Poista
 3. Mitenkäs se nyt menikään - pitikö Suomessa olla vajaan viikon päästä jopa yli 11.000 koronatartuntaa vuorokaudessa. Siksi oli kuntavaalit siirrettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipila,

   Noinhan se meni, mutta "kukaan ei voinut tietää".

   No, kesäkuussa terassit ovat auki, olut virtaa ja ihmiset ovat mukavammalla mielellä vaaleja ajatellen.

   Tämä on politiikkaa.

   Poista
  2. Kuntavaalithan siirrettiin siksi että valituksi tulisi vähemmän idiootteja.

   Poista
  3. ”Tässä lajissa on ihminen viisaimmillaan… Jälkiviisaan silmä on somassa paikassa, se kahtoo taaksepäin…” Veikko Huovinen

   Poista
  4. Yksi tyhmä kysyy enemmän kuin sata viisasta ehtii vastata...

   Poista
  5. Kari J - kyllä tämä urputus vaalien siirrosta ja aivan samoin argumentein alkoi jo sinä päivänä kun siirto hätäpäissään tehtiin.

   Hieman rehellisyyttä peliin, pyydän, sillä jälkiviisaudesta tässä ei todellakaan ole kyse.

   Poista
  6. Jälkiviisaus on täysin aliarvostettu viisauden muoto. Mm tilintarkastus on jälkiviisautta kuten myös tuloslaskelman ja taseen laatiminen ja yhtiökokous siihen päälle. Ja moni muu asia selviää vasta jälkeenpäin kuten monet kiistanalaiset poliittiset päätökset ja niiden seuraukset.

   Tyhmiä päätöksiä tehneet eivät tietenkään haluaisi, että heidän tekemisiään jälkeenpäin selviteltäisiin.

   Poista
  7. Jos Matias K. Toipila asettaa GPS-navigoinnin Helsingistä Tampereelle, mutta navigaattorista välittämättä ajaa kuitenkin Turkuun, syyttääkö hän siitä navigaattoria?

   Suomessa on juuri niin paljon koronatapauksia kuin me haluamme. Me kaikki osallistumme tähän huutoäänestykseen, vaikka toki esimerkiksi pääministerillä on isompi megafoni kuin minulla.

   Keskustelu epidemian ennustamisesta on päätöntä. Pitäisi sen sijaan puhua epidemian ohjaamisesta. Ohjaajan on tärkeää ymmärtää epidemian eksponentiaalinen dynamiikka, mutta toteutuma on silti aina kiinni ohjauksesta.

   Suomi oli aiemmin matkalla kohti hurjia tartuntalukuja, mutta onneksi halusimme toisin. Mikään biologinen fakta ei olisi estänyt meitä ajamasta maatamme 10 000 tartuntaan per päivä vaalipäivään mennessä.

   Poista
  8. Matias K kysyy Toipilalta että mitä minä nyt tähän laittaisin,Toipila vastaa että mitä se minulle kuuluu mitä minä kirjoitan.

   Poista
  9. Mikäs biologinen fakta estää meitä ajautumasta vaikka 100 000 tartuntaan per päivä kesäkuun vaaleihin mennessä?

   Eli höpö höpö. Vaalit siirrettiin poliittisten faktojen perusteella.

   Poista
  10. Toipilalainen kuuleppas nyt, asian laita ja astian laita, huoh.

   Poista
  11. "100 000..."
   Potaskaa kuten persupropaganda yleensäkin. Biologinen fakta eli laumaimmuniteetti estäisi tuollaisen määrän tartuntuja per päivä, mutta 10 000 olisi mahdollinen jos nousu on tarpeeksi nopea. Siksi huhtikuun tilannetta saattoi käsitellä yksinkertaisella eksponentiaalisella mallilla.

   Myös kausivaihtelu ja rokotukset ovat biologisia faktoja.

   Poista
 4. Tariq Harb, kitara. Bach, toccata ja fuuga.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämä: https://www.openculture.com/2010/01/a_young_glenn_gould_plays_bach.html

   Poista
  2. Ohoh! Huippuhyvä. a) Näkee kuinka G. G. tekee, b) ei tarvitse tekstitystä.

   (A. B. = merivedenkestävä henkilö)

   Poista
 5. Taisi tulla Pfizeriä tai muuta parempain ihmisten ruisketta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pfizaa sinä pöxyihis äläkä höpfzi

   Poista
  2. parempi pfiza pöxyizzä kuin pfääzzä - vaikka eihän sillekään mitään voi

   Poista
  3. meinaatko että jos joku harrastaa ilmeistä klovneriaa jolle saa nauraa mutta ei kykene se on merkki siitä että mikäli kyseinen henkilö on piileksijä jonka lausumat voi dementoida käen kukuntaan vertautuvana luonnonilmiönä ei niin tule tehdä vaan kurkistaa jokaiseen pesään käenmunia etsien että voisi sitten myöhemmin olla viisaamman viisas että kukas se siellä kukkuu voi miten herttaista luulin että käkien pesät ovat erittäin harvinaisia ?

   on silti ihan kivaa kysyä että okeiboss saisko tietää missäpäin on parhaat pesät

   idiksenä on että kaikin tavoin ja rokottein nyt eikä ens elämässä ja gunhild pula-ahon kuolemattomin sanoin turpa kiinni käki
   koska kello käy

   Poista
  4. Kyllä sen varmaan noin täytyy olla - jos vielä itsekin ymmärsit hengentuotteesi.

   Poista
 6. Ihailen yhä tuota virnettä. Hitsinvitsiniekka. Innovointia juu.

  VastaaPoista