Sivun näyttöjä yhteensä

20. elokuuta 2017

EmiiritTarkoitan tämän oman kommenttini painavaksi. Olen eräissä asioissa maahanmuuttovastainen ja EU-kielteinen.

Äänestäjien joukot ovat kovin usein tietämättömiä ulkopolitiikasta. Talousasioissa katse ei liioin usein kanna omaa lompakkoa kauemmas.

Suomeen viimeksi pyrkineiden kaukaa tulleiden määrä oli sietämätön. Nyt jopa korkeat viranomaiset mumisevat, että muuttovirtojen syyt olisi hoidettava paikan päällä eli lähtömaassa.

Tämä ei lohduta, kun muuttamisen syy on lähtömaa.

Korkeiden poliitikkojen ei tietenkään pidä sanoa, että Marokko, Tunisia, Libya, Syyria ja useat muut seudun valtiot ovat itse omalla taitamattomuudellaan tehneet maistaan paikkoja, joissa ei voi elää.

Ehkä pahimpia ovat Saudi-Arabia ja sen vieressä sijaitsevat emiirikunnat.

Moni sanoo, että Yhdysvaltojen ja sen öljynhimon syy. Joku vielä lisää: siirtomaa-ajan syy, siis Yhdysvaltojen, Ison Britannian ja kohdin Ranskan.

Ymmärrän itse asian toisin. Euroopan pahin siirtomaaisäntä oli Neuvostoliitto. Sen seuraajavaltiolla on jatkuvasti meneillään siirtomaasota Ukrainassa. Siirtomaa-ajan hirveyksien korostaminen sopi hyvin valtioille, jotka nimittivät omaa siirtomaatoimintaansa maailmanvallankumoukseksi tai nasevasti vain edistykseksi.

En pidä suurimpana ongelmana liikakansoitusta enkä ympäristön tärvelemistä, vaan poliittisten rakenteiden toiminnallisia vajavaisuuksia näiden ja esimerkiksi kansainvaellus-ongelman edessä.

Rakenteet, kuten edustuksellinen demokratia, kehittyivät vähä vähältä 1800-luvulla, mutta seuraavalla vuosisadalla tuli seinä vastaan. Uusien poliittisten mahdollisuuksien turvin vuosisadan johtavat aatteet olivat kommunismi, natsismi ja fasismin luonteinen autokratia (itsevaltaisuus).

Rakenteelliseksi uudistukseksi kehitettiin tietoisesti Europan Unioni, joka oli syntyessään vapaakauppajärjestö. Joku on puhunut EU:n ”valuviasta”. Kielikuva on huono. Valu epäonnistui täysin. Tosin epäonnistumisen keskeinen syy oli Neuvostoliiton kaatuminen ja siihen liittyen USA:n poliittisen järjestelmän kiihtyvä hajoaminen, jossa Trump ei ole syy, vaan seuraus.

Euroopan, joka ei kykene hoitamaan kunnolla omia asioitaan, pitäisi nyt hoitaa koko Välimeren seudun asiat.

Kirjoittajat puhuvat nuorten miesten näköalattomuudesta ja päämäärättömyydestä. Pitäisi puhua eräiden valtioiden näköalattomuudesta ja päämäärättömyydestä.

Mitä erityisesti ”maahanmuuttajiin” tulee, on meillä oltava ”sosiaalinen sairaala”, joka hoitaa akuuttiasiat. Mutta jos teemme sen järjettömästi omienetujemme kustannuksella, menetämme mahdollisuudet auttaa itseämme ja auttaa muita. EU:lle en näe vaihtoehtoa. Organisaatio ei muutu kehittämiskeskusteluilla, vaan pakon edessä.


30 kommenttia:

 1. Kalamiesperinteenä tulisi elvyttää pitkäsiima. Tosin kelluvana, neulanterävät koukut puhkovat kumiveneet Välimerellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuo taida auttaa. Riittää, että ihmissalakuljettajat saavat kumiveneen tuupatuksi pari sataa metriä irti rannasta jo on vastassa taksivene noutamassa porukan. Bisnes pelaa molemmin puolin.

   http://www.telegraph.co.uk/news/2017/06/12/libya-claims-ngo-boats-mediterranean-migrant-taxis/

   Tämä vaatii paljon syvällisempiä ja samalla poliittisesti vaikeita ratkaisuja. Ajopuuteorialla ja hurskastelemalla ei hyvää tule.

   Poista
 2. Palasin pitkän tauon jälkeen kurkistamaan tätä blogia. Teksti on kryptinen, kuten on tavallista, mutta olen havaitsevani siinä jonkinlaisia valon siemeniä - liekö omia harhanäkyjäni. Jään seuraamaan tilannetta...

  Ei Suomen tule hoitaa Marokon asioita. Suomen tulee hoitaa omat asiansa, Marokon omansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on yksi. On aina ollut, jo silloin kun eri mantereiden ihmiset eivät tienneet toistensa olemassaolosta. Nykyään on väistämättä niin, että Marokon ja Pohjois-Korean ongelmat ovat meidänkin ongelmiamme, samalla tavalla kuin esimerkiksi meidän henkeä päälle suunnattomat ilmapäästömme ovat myös marokkolaisten ongelma, ehkä jopa pahempi siellä kuin täällä.

   Poista
  2. Kyllä pitäis myös Marokon asioita. Suomi on kuulemma ollut hoitamassa Tunisiankin asioissa eli toiminut neuvonantajana demokratian perustamisessa.

   M

   Poista
 3. Nyt kun taas katedraalien katot vuotaa en kuule tämän hurskastelun keskellä kenenkään kysyvän sitä, miksi ne vuotavat. Tämä harmaa sade tuskin on syynä, mutta miten olisivat länsimaiden ja Venäjän toimet arabimaissa ja tietenkin niiden maiden sisäiset syyt?

  VastaaPoista
 4. Olen aika paljon samoilla linjoilla. Etenkin tuo asia, mitä korkeiden poliitikkojen ei pidä sanoa (miksei?), on paikalleen sanottu. Monen muun sanomana se on pajeksuttavaa vihapuhetta. Miksi?

  VastaaPoista
 5. Tässä blogissa on ongelmana välillä se, että asiat sanotaan niin epäselvästi. Tunisiassa on minusta perustuslaki uusittu 2014 ja naisten oikeudet laissa kattavasti turvattu. Olisi mielenkiintoista kuulla niistä Kemppisen näkemys, onko joku niissä pielessä. Itse olen pitänyt Tunisian kehitystä viime vuosina jotenkin rohkaisevana.

  VastaaPoista
 6. Tosta blogistille Eino Leino -palkinto, ehdottomasti! Pentti Linkolakin on sen saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähä jäntevyyttä, raakaa loogisuutta ja voima lisää, mikä ettei.

   Poista
 7. Ukraina ja Venäjän aggressio, niin kuin Niinistö höpöttää. Primus motor Ukrainan tapahtumille on ollut Fuck the EU Nulandin masinoima vallankaappaus ja ajatus, että venäläiset voidaan heittää Sevasopolista h*****iin ja perustaa sinne Yhdysvaltain laivastotukikohta, jota nyt perustetaan Ukrainan rannikolle. Putin oli pakkoraossa Krimin suhteen. Hän toki perusteli lakimiehenä tapahtuneen kansainvälisen lain mukaiseksi. http://scholarship.law.upenn.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2360&context=faculty_scholarship
  Yhdysvaltain rooli Ukrainassa https://vastavalkea.fi/2017/08/03/sipilan-hallitus-maarittelee-valeuutiset-ja-luotettavat-suomalaiset/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trollipa hyvinkin. Miksi muka itsenäinen ja suvereeni valtio (esim. Ukraina), ei saisi halutessaan heittää omalla alueellaan sijaitsevaa vieraan valtion tukikohtaa helvettiin niin halutessaan?

   Tietenkin sopimuksia noudattaen eli heti sopimuksen rauettua, mutta periaatteessa ja tarpeen vaatiessa vaikka heti. Minkä helvetin ensiyön oikeuden naapureihinsa Venäjä kuvittelee omaavansa?

   Poista
  2. Valtio, jonka jollain tavalla laillisesti valittu valtionpäämies ajetaan vallankaappauksella maanpakoon ja tilalle laitetaan nukkehallitus - onko se suvereeni valtio? Ukrainalaiset tykit ampuvat ukrainalaisia, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta. Kuulostaa sisällissodalle. Me kärsimme sanktioista Venäjän aggression johdosta. Olisiko oikeampi versio, että Pentagonin kenraaleita otti kaaliin, kun Venäjä sotki hienot suunnitelmat ja kärsimme sen vuoksi sanktioista? Jostain syystä valtamedia kertoo tarinasta vain toisen puolen ja se on ongelma demokraattiselle päätöksenteolle.

   Poista
  3. Trolleja blogistin oomme kaikki, oomme kaikki, kaikkii…sinä ja miinä, siinä ja minä!

   Poista
 8. Olen kunnioitetun bloginpitäjän kanssa eri mieltä: liikakansoitus on juurisyy moniin aikamme ongelmiin. Toki sen vaikutus olisi vähäisempi, jos ihmiskunta ja sen johtajat osaisivat toimia viisaasti. Vaan minkäs teet.

  Meillä länsimaisilla ihmisillä on taipumus ottaa syyksemme kaikki maailman murheet. Ei tietysti aiheetta, sillä historiassamme on kaikenlaista ikävää. On siinä silti jonkinlainen ristiriita, kun yritämme ottaa hoitaaksemme kaikkien maailman ongelmien syyt ja seuraukset. Eihän se onnistu, ei voi onnistua.

  Sanon nyt ääneen myös sen, mistä usein vaietaan: tavallnen kansa on enimmäkseen kunnollista, mutta valitettavasti myös tyhmää. Ainakin mitä tulee ihmiskunnan kohtalonkysymyksiin.

  Ihmiskunta on ajautunut tilaan, jossa erilaisia ongelmis ja jännitteitä on enemmän kuin järkeviä ajatuksia niiden hoitamiseksi. Nämä brexitit ja trumpit ovat tietysti näiden ongelmien seurauksia. Rakaisuina ne ovat tietysti epäonnistuneita, sillä korjaamisen sijasta ne pahentavat tilannetta.

  Niinpä - onko ihmiskunnalla viisautta sopeutua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin, länsimaiset ihmiset ovat toden totta ottaneet kaikki maailman "murheet hoidettavikseen", tässä tapauksessa erityisesti arabimaiden.

   Poista
 9. EU:n valuviasta en ole koskaan kuullutkaan. Kun taas euron valuviasta varoittivat monet kansantaloustieteen professorit kuten mm professori Milton Friedman.

  Jo muutama vuosi sitten mm professori Vesa Kanniainen esitti käsityksenään, että eurojärjestelmä tulee vielä hajottamaan koko EU:n, jos eurosta ei kyetä luopumaan ajoissa.

  VastaaPoista
 10. Tässä oli jo järjen ääntäkin. Turvapaikkapolitiikka on mennyt Euroopassa metsään. Kaikki saavat tulla, kaikki halukkaat saavat ilmoittautua turvapaikanhakijoiksi. Suomessa valkovenäläiset ryöstelijät ovat ryhtyneet turvapaikanhakijoiksi, jopa kiinni jäätyään. Kaiken huipuksi tällainen hyväksytään.
  Asiaan kuuluu, että kielteisen päätöksen saaneet eivät lähde maasta tai heidän kotimaansa kieltäytyy ottamasta heitä vastaan. Terroritekojen tekijät ovat olleet näitä. Käännytetty uzbekki Ruotsissa ja Saksassa, tunisialainen Berliinin joulutorilla, istunut linnassa kotimaassaan ja Italiassa. Kotimaa ei ottanut häntä takaisin. Samaa sarjaa on marokkolainen. Kostoksi tapetaan ihmisiä.
  Miten on mahdollista, että Marokosta, Tunisiasta, Uzbekistanista, Venäjältä, mistä tahansa voi tulla turvapaikanhakijaksi Eurooppaan, valita vielä maan, johon haluaa jäädä?
  Euroopan on otettava mallia Australiasta, Uudesta-Seelannista ja Kanadasta. Ne ovat oikeusvaltioita, ihmisoikeuksia kunnioittavia arvoyhteisöjä, vaikka valitsevat, keitä maahan päästetään. Yhdysvalloissa tehdään aivan oikein, kun ihan kaikki vierailijat eivät enää lennä sukuloimaan. Kovasti oli jemeniläinen nainen pöyristynyt, kun viisi siskoa eivät päässeet kylään. Sillä menetelmällä on syntynyt turvapaikanhakijoiden vaellus Amerikkaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkitekstiä. Nyt on Euroopan Unionin viimeinkin aika ryhdistäytyä ja laittaa rajat kiinni etelässä ja idässä (Suomi ehkä myös lännessä, koska Ruotsistakin tänne voi yhtäkkiä solahdella väkeä vaikka kuinka). Kohta näihin töihin tarvitaan enemmän sotilaita, sotalaivoja ja panssareita, jos ei asiaa kyetä muuten tekemään selväksi. Brittien lähtö ei näköjään vielä saanut EU-maiden päättäjiä järkiinsä.

   Hädänalaisten ja muuten paremman elämän perässä muuttamaan pyrkivien ihmisten asiaa täytyy hoitaa jotenkin muuten, esim. juuri Kanadan tavoin. Kyllä kehittyneiden maiden kv. yhteisön luulisi keksivän jotakin.

   Poista
 11. Jos jonnekin niin Marokkoon voisi presidentti tehdä valtiovierailun ensi alkuun.

  VastaaPoista
 12. Pakolaiset ovat Globalistien työkalu. https://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/22447-soros-and-cfr-exploit-refugee-crisis-for-new-world-order

  VastaaPoista
 13. Eipà taida olla tarvetta odottaa kotimaisiakaan palopesàkkeità kovinkaan kauaa kun nuorille ei ole antaa jàrjellistà tehtàvàà ja elàmisen mahdollisuuksia. Johonkin tuo ylijààmà energia tulee purkautumaan, mummojen potkimisesta yhteisen omaisuuden tàrvelemiseen muihin kansanhuveihin. Siirtomaa meininki tyhjensi alusmaat ja lihotti isàntien lompakot jàttàmàttà muuta kuin katkeruuden tilalle. Sama meininki on menossa myòs làhempànà; yhteinen kansallisomaisuus yksityistetààn ja ne harvat jotka sità jatkossa hallitsevat linnoittautuvat rahvaan tavoittamattomiin. Tàstàkò hyvàà seuraa?.

  VastaaPoista
 14. Terroriteot on tuomittava, samalla jäitä hatussa pitäen, koska terroristien tärkein päämäärä on provokaatio: provosoida meidät ylilyönteihin. Muistamme myös, että pahimmat terrori-iskut Pohjoismaissa (Utöya, Jokela...) ovat olleet kotimaista tekoa, vieläpä maahanmuuttokriittisiltä tahoilta. Turussa ei-suomalaissyntyisiä oli keskeisinä auttajina, kun taas moni suomalainen katsoi vierestä ja otti valokuvia.

  "Muukalaisia koskevia sopimuksia on pidettävä erityisen pyhinä". "Muukalainen on vailla ystäviä ja sukulaisia, ja siksi ihmisten ja jumalien tulee sääliä häntä enemmän". "Se jolla on vähänkään ymmärrystä, varoo siis tarkoin mitenkään loukkaamasta muukalaisia elämänsä aikana. Mutta niin muukalaisten kuin oman maan kansalaistenkin kohdalla ovat turvananojiin kohdistuvat rikkomukset pahimpia". (Platon: Lait, viides kirja).

  VastaaPoista
 15. Tällä viikolla ilmestyneessä Kirkko ja Kaupunki -lehdessä on lukemisen arvoinen artikkeli Muslimiveljeskunnasta. Se on järjestö, jonka toiminnasta on vaikea saada selkoa, koska se muuttaa esiintymistään jatkuvasti, mutta käytännössä se kanavoi suuria rahasummia terrorismin asioihin.

  Osmanien valtakunta kaatui sata vuotta sitten ensimmäisessä maailmansodassa, kalifaatti lakkautettiin vuonna 1924, ja samana vuonna perustettiin Muslimiveljeskunta. Sykes-Picot-sopimuksesta alkaen Ranska, Britannia ja keisarillinen Venäjä pohtivat alueen jakoa etupiireihin. Eiköhän silloisilla toimilla ole suora yhteys nykykatastrofiin, mikä ei tarkoita, että ne oikeuttaisivat terrorismin.

  VastaaPoista
 16. Kuka vielä muistaa taannoisen mainosrallin: "Osta Maroc, maista Maroc..." Suomi on nyt maistanut... meillä kotisuvakki ohittaa asian vaikenemalla...

  VastaaPoista
 17. Olisko Alanen samaa miestä jos uhrina olisi ollut joku läheisesi? Mistä näitä maailman halaajia riittää?

  Välimerelle riittäisi pari tykkivenettä ja kuvausryhmä... koko ongelma olisi poispyyhkäisty samalla tavoin kuin meriosvous aikoinaan poistettiin Välimereltä...

  VastaaPoista
 18. "Muistamme myös, että pahimmat terrori-iskut Pohjoismaissa"

  Alanen näkyy unohtaneen vuoden 1918 lahtaushypetyksen tykkänään. Silloin määrät oli sentää kymmenissä tuhansissa laskettavissa ja valkoiset lahtarit armahdettiin!

  VastaaPoista
 19. Hei anonyymit, olisi kiva, jos esiintyisitte rehdisti omilla / omalla nimellä! Otetaan asiat vakavasti. Turun tekijästä oli varoitettu, mutta varoitus ei johtanut toimenpiteisiin. Turvapaikananojien prosessia pitää jatkaa kielteisen päätöksen jälkeen. Muslimiveljeskunnan kanssa on oltava varuillaan. Syrjäytyneet nuoret ovat heille helppoa riistaa. Ennen kaikkea ongelmat on kohdattava niiden alkulähteillä. Muuten vain paikkailemme ilmiöitä emmekä tee mitään syille.

  VastaaPoista