Sivun näyttöjä yhteensä

26. elokuuta 2015

Kenen perse kestää


Otsikko on sopimatonta kielenkäyttöä ja harhaanjohtava. Voisi luulla, että viittaus tarkoittaa joko sen katsomista, kenen perse kestää merivettä, tai rahapeliä, jossa joltakulta välillä perse aukeaa eli pelaaja lentää sippiin. Rahat loppuvat.

Lisäksi otsikko on laskelmoitu erehdyttämään lukijaa luulemaan, että jatkan tänään keskustelua sananvapaista ja sananvapaudettomista. Tänään luen biologiaa ja sodan sosiaalihistoriaa.

Yksi kommentoija toivotti minut taitavasti hornan tuuttiin neuvomalla lopettamaan tämän blogin ja sen sijaan matkustelemaan, mielellään johonkin kauas, kuten Tahitille. Sitä ei mainittu erikseen, mutta ymmärsin, ettö menolipu riittäisi.

Ei ole varaa. Professorin eläke on hyvä, pätkän neljättä tonnia kuussa, mutta jo taannoin mainitut kaksi sakkoa eli tuhat euroa ylimääräistä menoa kuussa aiheuttaa merkittävää maksuvälineiden niukkuutta.

Mutta tarkoitus ei ole esittää hyväosaisen marinaa, vaan johdattaa kysymykseen Tahitille matkailemisesta. Ongelma näet on se, ettei perse kestä. Se on kulunut. Joku röyhkeä ratsuväen mies kysyi kenraali Laatikaiselta, joka hänkin oli joutunut ratsaille Kannaksen suurissa sotaharjoituksissa kesällä 1939, että eikö ratsastaminen käy ahterin päälle niinkin riskillä miehellä. ”Käy se, mutta kestköön, kun on perseeksi ruvennut.”

Miehen puhetta, mutta Laatikainen olikin maisteri. Ja jääkäri.

Välillä pohdiskelen, pitäisikö vielä käydä Kaliforniassa. Siellä on tuttuja ja yhdessä rannassa myydään herkullisia äyriäisiä ja Santa Monica kirjakauppa, Barnes & Noble, on maailman kaunein. Kolmannessa kerroksessa oli nojatuolit, joissa istuen näki palmujen yli Tyynelle valtamerelle, ja palmu on mielen päässä.

New Yorkin Strandin valikoima ja tunnelma on aivan toista, mutta niin on sääkin.

Kesällä kokeilin. Istun nyt 70-vuotiaana kahdeksan tai yhdeksän tuntia, ja siinä on raja. Edes jaloittelu ja varovainen voimistelu eivät auta sen jälkeen. Kaliforniaan lentää 11 tuntia ja Tahitille vaikka kuinka paljon enemmän. Sitä paitsi en ole kiinnostunut Tahitista. Gauguin sai siellä kupan ja Margaret Meadia sahattiin silmään.

Minulla on ystäväpiirissä pariskunta, jonka matkailua en lakkaa ihailemasta. Heiltä saattaa tulla postikortti vaikka Ulko-Mongoliasta. Pääsiäissaarille on kuulemma vaikea päästä, ja kun muodollisuudet on kuitenkin voitettu, lento mantereelta kestää ainakin viisi tuntia ja perillä on pelkkää murhetta. Päämäärä on kaikkia odotuksiakin uskomattomampi ja lisäksi paikka, jossa kulttuurikriitikkojen olisi hyvä pistäytyä. Ainakin J. Diamondin mukaan siellä asukkaat onnistuivat tuhoamaan oman elinympäristönsä asumiskelvottomaksi rottien avulla. Hilasivat niitä akuakuja hirsien päällä, kunnes kaikki puut oli kaadettu ja niiden perässä eroosio ja rotat veivät loputkin elämisen ehdot.

Vanhuus näyttää olevan mielisairaus, ainakin minulla. Todellisuudentaju rakoilee etenkin ulkosalla.

Eilen kiskoin irti murtunutta vaahteran oksaa ja sain apua naapurin nuorelta rouvalta.  Kohta oli tekemässä sitä, mistä olin päättänyt pidättäytyä, nimittäin sahaamassa sitä taloon tunkeutuvaa puuta poikki ja vielä tylsällä timpurin sahalla, joka ahdisti.

Tuokion kuluttua olin selälläni nurtsilla katkennut vaahtera sylissäni. Se oli aivan pelkkää ja ansaitsematonta onnea, ettei selän alle osunut mätästä eikä pään kohdalle kiveä.

Hitusen paikat aristavat nyt, mutta se on lihaskipua.

Se oli siis lähellä, etten löytänyt Tahitia tai Pääsiäissaarta keittiöni ikkunan alta. Ajattelin tänään että josko ostaisi kaarisahan ja kirveen vielä, kun siellä on seinässä kiinni toinenkin maastamuuttaja. Se on huono ajatus. Antaa kaikkien vaahteroiden villiintyä. Kirjoittamalla kirjoja ja blogeja ei riko luitaan.

Televisiouutiset toistavat tietoa, että niiden nettisivuilla on testi maahanmuuttajista ”Testaa tietosi pakolaisista: Mitä, missä ja kuinka paljon.”

Tiedän että osa kansasta harrastaa mielipiteitä, ei tietoja. Yhtälö on ikävä. Kun hankkii tietoja, mielipiteet vähenevät.

Kävin kysymykset läpi. En selvinnyt kaikista kunnialla.

Kehotan kokeilemaan ja avustan hiukan. Kysymyksissä on mukana lukuja, jotka sisältävät myös valtion sisäistä pakolaisuutta. Se tarkoittaa siis taistelujen pakenemista.

Kertaaminen on hyödyllistä. Tällä viikolla ainakin yksi puoluesihteeri on käyttänyt sanoja villisti puhumalla muun muassa laittomista turvapaikan hakijoista.

Sellaisia ei ole olemassa.

Tulee mieleen että myös poliitikoilla on tarve väännellä vakiintuneita termejä.

”Ei ole laitonta paeta vainoa ja ylittää rajoja ilman voimassa olevia matkustusasiakirjoja, jos tarkoituksena on hakea turvapaikkaa. Kansainvälisen lain mukaan kenellä tahansa on oikeus hakea turvapaikkaa sellaisesta maasta, joka on allekirjoittanut YK:n pakolaissopimuksen vuodelta 1951 Geneven pakolaisten asemaa koskevan yleissopimuksen ja pysyä kyseisessä maassa siihen asti, kunnes turvapaikka-hakemus on ratkaistu.”

Lukija arvannee yhteenvedon. Se vaahtera on kokkopaikalla, mutta ei ole vaikea arvata, mikä paikka on hiukan arkana.

Kysymyksessä on ns. jalompi ruumiinosa. Ja vihje on otsikossa. Oikein arvanneelle yksi piste.

 

 

 

 

44 kommenttia:

 1. Jaa, taas semantiikkaa. Jos ei ole "laittomia" turvapaikanhakijoita, niin miksi pitäisi sitten kutsua niitä 30 reipasta albaaninuorukaista, jotka toivat tänne raikkaan oman kulttuurinsa tuulahduksen pätkimällä joukolla yhtä miestä turpaan.

  (Sivumennen sanoen tämä toiminta on sitä hurmaavaa monikulttuurisuutta, jonka vastustamista en pistäisi pahakseni, niin impivaaralainen olen. Tämä on vihapuhetta, tiedän.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He ovat turvapaikan hakijoita. Heidän hakemuksensa on hylätty. Heidät poistetaan maasta.

   Poista
  2. Miten olisi "perusteeton turvapaikan hakija"?

   Poista
  3. Turpaan pätkimiskulttuuria ei taida tarvita tuontitavarana maahamme rahdata koska se osataan ihan omintakeisin tyylilajein maustettuna meilläkin. Joten tässä valossa tuo väite "tuulahdus raikkaasta albanialaiskulttuurista" on erittäin yksisilmäinen kommentti Tapsalta.

   Tuc

   Poista
  4. "Miten olisi "perusteeton turvapaikan hakija"?"
   Nythän ruskeaoikeiston halu on leimata ennalta kaikki muslimit ja tummaihoiset henkilöt "perusteettomiksi". Oikeasti henkilön "perusteettomuus" selviää vasta kun se on asianmukaisesti selvitetty.

   Poista
  5. Olihan se yksisilmäinen kommentti, tarkoituksella tietenkin, mutta aika yksisilmäistä on kieltää sitäkään, että erilaiset joukkosessiot kuuluvat tiettyihin eteläisiin kulttuureihin, joissa puolustetaan omia viimeiseen asti ja joissa poliisi ja muu virkavalta koetaan yksisilmäisesti vihollisena.

   Ei siitä ole kuin kuukausi, kun erään sellaisen kulttuurin Suomessa kasvanut (!) ja jopa syntynyt (!!) nuoriso ja poliisi järjestivät potkupallotapahtuman tarkoituksena lievittää välejään. (Sitä ei kerrottu, mistä syystä välit olivat päässeet kärjistymään.)

   Kukaan muu ei kai näe tässä mitään merkillistä tai hälyttävää?

   Poista
  6. Tuo "Tuc" olin minä koska halusin joskus kokeilla nimimerkilläkin kirjoittamista. Sen niminen keksipaketti lojui pöydälläni ihan kuin Henning Mankellin kirjassa (Nimeltään Tea Bag) pakolaistytöllä teepaketti kun häntä kuulusteltiin ja kysyttiin nimeä.

   Melkoinen joukkosessio on synnytetty ihan tuosta vain "puolustamaan" Kemppisenkin blogiin "omia arvoja ja isänmaan järjestystä" ja ties mitä muuta "puhdasrotuisten" kulttuuria kun muutama nöyräksi sotatantereilla pieksetty hädänalainen olisi tulossa tiukasti hallittuun turvapaikanhakujonotukseen (josta vain noin puolet saavat myönteisen päätöksen pitkän odottelun jälkeen), ja kun aiheen liepeille kääntyy sopivasti tällainen suosittu sivusto, jolla aivan uusia päitä agitaatiolle kuvitellaan löytyväksi.

   Jos te, erilaisiin kommenttilootiin ja hommafoorumeille kokoontuvat ja täten erityisen ilmeisesti Pohjoiseen kulttuuriin kuuluvat räkytyssessioiden jäsenet saisitte vapaasti ilmaista tahtoanne myös käytännössä, olisi lyhtypylväätkin muussa käytössä, kuin Mestari tulee -oletko valmis -julistetelineinä. Tämä huomio tulee siis silmiini sattuneista lynkkaus -ym. uhoamisteksteistä joista eivät maahanmuutto"kriittisen" suuntauksen liepeiltä kannatussubstraalit juuristoonsa imeneet kansanedustajatkaan ole puhtaita vaikka mitä puolustuksekseen selittelisivät.

   Tapsa, viimeistään nyt siis karisivat luuloni siitä, että olisit todella ottanut sivistyksen haltuusi kun olet lukenutkin niin kovin paljon; omien vakuuttelujesi mukaan jopa aivan mahdottomasti. Maailmanrannanrelluksi et viitsisi myöskään itseäsi mainostaa -korottaa- se arvonimitys ei missään nimessä istu sinuun. Sinun lävitsesi on nähty.

   Perustelen: Maailmanrantojen relluna esiintyminen oli Pentti Haanpään kaltaisten, ajattelijamestareiden aitoa käyttäytymistä hankkiessaan tietoa lajitovereiden edesottamuksista kirjoittaakseen näkemästään ja oivaltamastaan heikkoja ja köyhiä puolustavia teoksia. Vihapuhe niistä kaikista on silti hyvin kaukana. Ne jäävät eloon ja pätevät yleismaailmallisina säkeinä vielä kauaksi aikaa nykyisten vihapuhetuhertelijoiden tekstien mädännyttyä omaan mahdottomuuteensa.

   Näitä "relluja" on tämän päivän Suomessa kovin vähän. Onko yhtäkään? Kaikki pyörivät vain oman, mitään kestämättömän persesilmänsä ympärillä vaikka maailma on kokonaan paljastunut tarkasteltavaksemme jokaiselta kantilta.

   Tämä ei sitten ole vihapuhetta vaikka en voi kieltää, etteikö sellaisiakin tuntemuksia eräitä kommentteja lukiessa ole rinnassa läikähdellyt.

   Muuten: Tänään Ylen Ykkösaamussa oli turvapaikanhakuprosessista yksi esimerkki läheltä todellista tilannetta Marketta Mattilan kolumnissa Naiset, lapset ja kristityt ja siinä saa oikeutetusti korvatillikan itse Timo Soinikin: http://areena.yle.fi/1-2898227

   Poista
  7. Kumpikohan mielipiteeni sai Tuc-Valton epäilemään sivistystäni:

   1) sekö että rohkenin paheksua 30 albaanin raukkamaista hyökkäystä yhden venäläisen kimppuun,

   2) vaiko sen ihmettely, mistä Suomessa kasvaneet maahanmuuttajataustaiset nuorukaiset ovat imeneet epäsuomalaisen vihan ja epäluulon poliisia kohtaan?

   Kumpi oli vihapuhetta ja mistähän syystä? Kuulisin mielelläni, ihan vaan opiksi itseäni viisaammalta ja paremmalta ihmiseltä.

   Poista
  8. Tapsa

   Et näy ymmärtävän, miksi mielipidettäsi kritisoin.

   Sivistystasoasi tuskin kukaan on epäillyt, ja minäkin vain sitä, kuinka sen/sitä olet haltuusi ottanut, mieleesi ja käytänteisiisi elämänmittaan prosessoinut; kuinka vastuulliseksi niinkin hienon, yhteiskuntasi tarjoaman lahjan käyttämisen koet. Ja totenkin kuinka eri tilanteissa sitä tarkkaan harkiten vastuullisesti käytät.

   Esitä nuo 2 kysymystä itsellesi (peilin edessä ilman laadukasta viskimoukkua lasissa) ja kysy lisäksi, miksi olet nostelemassa juuri näitä, marginaalissa roikkuvia aiheita tikunnokkaan kun sanankäyttötaitosi ja tietämisentasosi riittäisi ylevämpäänkin kuin kuorolaulantaan samankaltaisten virsienveisaajien kanssa joita kyllä on viime aikojen "pääkirjoitusten" häntärimpsuissa muutenkin viljalti piisannut.

   Itseäni en ole missään "viisaammaksi ja paremmaksi ihmiseksi" korottanut, että siltä ilkeilynkirveeltä katkesi varsi jo, kun sen rivin kirjoitit. Tiedän kyllä "asemani" jota ei oikeasti ole. Minä voin esittää elämäni cv:n pelkkinä epäonnistumisina. Enkä niistäkään mitään ole oppinut. Oikeastaan tunnen olevani enemmän yhtä sotia ja muuta hätää pakenevien kanssa kuin kermaa kalliisti kalustetuissa keittiöissään vatkaavien maamiesteni kanssa. Tällaisessa lieneekin siemen epäonnistumisiini; en osaa asettua voittajien puolelle edes kermakulhjen nuolijaksi, saatika myötävatkaajaksi.

   Saa sitä ihmetellä, että miten se Valto uskaltaakin, ja omalla nimellä vielä! Mutta kun ei ole minkäänlaista sivistystasoa tai isää kummempaa virkanimikettä tai asemaa niin eipähän tarvitse niiden puolesta ainakaan herkkänahkaisesti käyttäytyä, tai pelätä, että tässä sanomisistaan poliisikuulusteluun mielipiteistään joutuu. Jonkunlaiseksi sylkykupiksi kuitenkin kelpaisin herjaviesteistä päätellen.

   Elämänteesini , ja asenteeni kuitenkin on (äidiltä peritty), että täytyy uskaltaa johdonmukaisesti asettua aina ja kaikkialla, ja jopa tiedostavan naivilla tavalla heikompiosaisten puolelle. Ihan nälvimättä myös mainitsemiesi albanialaisten taustatukijaksi hyväksymättä silti heidän rikoksiaan koska sellaisten epäilyjen tutkiminen ja totuus tapahtumasta sekä aikanaan tuomitseminen kuuluvat eri oikeusasteille, ei propagandistien aseiksi repäistyinä iltapäivälehtien lööppitelineistä internetin lentolehtisiin.

   Albanialaisten ja heidän kaltaisensa ihmiset useimmiten ovat, tuntematta juuri tätä tapausta, epäilemättä kokeneet kotimaassaan jotain sellaista, jota Tapsa kaikessa hyvinvoinnissaan ei ole kokenut, eikä sellaista jostakin syystä kykene ymmärtämään (empatianpuutos). Tai sitten hän kykenee silkasta maailmanrahoista huolehtimisen takia vaimentamaan omatuntonsa kyyneltäkään hädän edessä tirauttamatta. Sinä et siis tarvitse myötäsukaan silittelyä laittaessasi omat tärkeyjärjestyksesi niin selkeästi esille, kuin missä valossa ne jälleen ovat näyttäytyneet.

   Se ainoa puute omassa asennoistumisessa heikkojen ja sorrettujen puolelle on, ettei siitä ole helvetinkään valtakunnan hyötyä koska täältä yhteiskunnan jakolinjan alarappusilta puoltolauseet eivät muun revohkan ylitse kanna. Enkä yhtenäkään päivänä löydä lööppitelineestä sellaista otsikkoa, joka kävisi agendani mainostamiseen.

   Poista
  9. Anteeksi, jos loukkasin, Valto. (Huono perustelu on tietenkin se, että sinä loukkasit ensin.)

   Poista
  10. Mietin pitkään tätä maailman hätään suhteutettuna mitätöntä anteeksipyyntöjuttua. Epäselväksi minulle jää, loukkasiko joku oikeasti ja ketä. Sekin, kuka ensin siihen syyllistyi tuntuu keskustelunaiheen verisen vakavuuden huomioon ottaen pikkuseikalta.

   Ihmisen pitääkin tulla joskus loukatuksi jotta hän pysähtyisi miettimään. Sivistyneiden ihmisten kesken sekin tapahtuu sivistyneitä tapoja noudattaen.

   Omat sanani tietenkin olisin voinut osoittaa enemmän aihetta koskevaksi lainkaan henkilöä töytäisemättä. Tässä yhteydessä ymmärrän kyllä, kuinka mitättömistäkin erimielisyyksistä kokonaisia kyliä asukkaineen on palamaan sytytetty. Sanomisten tulessahan nettimaailma jo roihuaakin vaikka kyseessä onkin jälleen kerran maailmanlaajuinen, inhimillinen hätä ja sanojenkin tulisi silloin tuottaa hädän keskipisteessä olevien suuntaan välittämisen lämpöä, ei pakkasenpurevaa vihan loimotusta.

   Ehkä anteeksipyyntö juuri tämän keskusteluketjun alkupään aiheen huomioon ottaen osoitettuna minulle, menee kuitenkin harhaan. Ehdotan, että se löytäisi tiensä vaikkapa Albanian konsulaattiin:

   Albanian Consulate
   General in Helsinki, Finland
   P.O. Box 1218
   00101 Helsinki
   Finland

   Poista
  11. Kiitos vinkistä. En sentään pyytänyt anteeksi, kun en siihen nähnyt aihetta... Mutta kysäisin kuitenkin konsulaatista, kun kerran kehotit, että onko Albania todella niin turvaton maa, että nuorten miesten on sieltä on paettava henkensä hädässä?

   Konsulaatti piti väitettä loukkauksena ja perättömänä vihapuheena. Lisäksi he paheksuivat suuresti, että nuo nuoret huligaanit vievät paikan oikeilta, hengen hädässä olevilta pakolaisilta.

   Poista
 2. Omaishoitaja tarvitsee maisemanvaihdosta, aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
 3. Niuhottaja niuhottaa: eikö Meadia sahattu linssiin enemmänkin Samoalla. En tosin toivoisi arvoisan blogistin hankkivan lippua sinnekään; elämä kävisi kovin harmaaksi ilman tätä blogia.

  VastaaPoista
 4. "Tällä viikolla ainakin yksi puoluesihteeri on käyttänyt sanoja villisti puhumalla muun muassa laittomista turvapaikan hakijoista.

  Sellaisia ei ole olemassa."

  Saivartelua.

  Jopa suomenkilinen wikipedia osaa kertao, että:

  Taloudellisen kehityksen ja yhteistyön järjestö OECD määrittelee laittomaksi maahanmuuttajaksi henkilön, joka

  on saapunut maahan laittomasti väärennetyillä matkustusasiakirjoilla tai kokonaan ilman passia
  on saapunut maahan laillisesti asianmukaisella viisumilla, mutta on jäänyt maahan sen umpeuduttua ja on vailla työtä
  on saapunut maahan laittomasti ja oleskelee sielä ilman oleskelulupaa ja on työtön
  on saapunut maahan laittomasti ja on työtön sekä työluvaton ja harjoittaa rikollista toimintaa[1]

  Laillinen lähde mainittava: https://fi.wikipedia.org/wiki/Laiton_siirtolaisuus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekoitat sanat "turvapaikan hakija" ja "siirtolainen".

   Saivarteluako - että sinä ehkä tahallasi levität väärää tietoa!
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Turvapaikan_hakija

   Säälin sinua.

   Poista
  2. En tiedä saivartelenko, vai levitänkö väärää tietoa, mutta aikaisemmin media mielestäni käytti lähinnä termiä pakolainen.

   Nyt käyttöön ovat tulleet myös termit siirtolainen sekä turvapaikanhakija.

   Poista
  3. Parin viime viikon aikana tässä blogissa ovat menneet iloisesti sekaisin maahanmuuttajat, pakolaiset, turvapaikanhakijat, siirtolaiset...
   Mutta jos turvapaikan hakija tulee Ruotsista Suomeen, niin eikö pitäisi palauttaa Ruotsiin, vai onko laki muuttunut parissa viikossa? Eikö "ensimmäisen vastaanottavan maan" velvoite olekaan voimassa täällä pohjolassa?

   Poista
  4. Ei ainoastaan tässä blogissa, vaan myös mediassa. Ylen tv-uutisissakin kerrottiin, miten Välimeren yli Eurooppaan tulee henkensä kaupalla tuhansittain "siirtolaisia".   Poista
  5. On Suomen oikeus lähettää maahan,missä ensirekistöröinti.Ei kuitenkaan mitenkään velvoita.

   Poista
  6. Valtakunnanrasisti Halla-aho sanoo asian taas ainoana suoraan: Ruotsi kuskaa pakolaiset rajan yli Suomeen, kun tuli hurmiossa otettua liikaa.

   Poista
  7. Iltasanomat Julkaistu: 27.8. 14:58

   Ensimmäisen käännytyspäätöksen saaneet albanilaiset lähtivät poliisisaattueessa kohti Albaniaa.

   Tänään palautetaan Joutsenon vastaanottokeskuksesta noin 20 albanialaista. Jokaista saatettavaa kohden lähti tiettävästi mukaan kaksi poliisia.

   Vastaanottokeskus luottaa kuljetuksessa poliisin ammattitaitoon.


   Päivitys kello 15.47: Poistettu tekstistä kohdat, joissa puhutaan pakolaisista.

   Poista
  8. OECD on fasistijärjestö, joka pitää työttömyyttä rikollisena.

   Aseistakaa työttömät. Ja pakolaiset. Fasistit on nujerrettava.

   Poista
 5. Kaikki oikein paitsi 3 tilastokysymystä mukaan lukien kysymys lasten osuudesta. Puolet lapsia? Tällä hetkellä tiensä Eurooppaan löytäneet ei näytä uutisissa lapsilta ollenkaan. Pelastaisin mielellään lapsia, eikä 30 vuotiaita miehiä. Tänään on ollut minulle yksi päälimmistä syistä vastustaa islamilaisten tuloa - kuvista näkee, että tulijoiden ulkonäkö on ristiriidassa minun käsitykseni kanssa heikoista ja apua tarvitsevista ihmisista. Henkilö kalashnikovin kanssa Pariisi-junassa ja enemmistö Kosin saarella tunkeilevista - erottamattomat ulkonäöltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hesarin uutiskuvissa Makedoniassa on myös lapsia.

   Miten ulkonäöstä muka näkee, kuka tarvitsee turvapaikkaa esim. poliittisen vainon takia? Ilmeisesti rikkaat juutalaiset olisi 30-luvulla pitänyt raakata (tosin eihän Saksasta saanut viedä omaisuutta, ainakaan laillisesti).

   "Pelastaisin mielelläni lapsia" kuulostaa samalta kuin "antaisin verorahani lastensairaalaan mutta en huumevieroitukseen". Kyse ei saa olla siitä, ketä kohtaan *itse* tunnen myötätuntoa.

   Poista
  2. Mistä sitten kyse saa olla? Kuka ensimmäisenä vaatii jotakin, tälle annan kaiken, niinkö? Ja myös Saksassa tekisin näin: jos mulla on pelastuslaiva minne mahtuu vain sataa ihmistä, mä täytän sen LAPSILLA eikä jonon järjestyksen perusteella tai narkomanian asteen. Onko tämä selvä, anonyymi?

   Poista
  3. Noin nuoret lapset voivat kuolla hyvinkin nopeasti eri tauteihin. Ihmiskunnalta paras ratkaisu on ottaa laiva sukukypsillä noin 17 v. nuorilla.

   Poista
  4. Ad Kuulitoukaja

   Siis kun Estonia upposi ja olisit kuulunut pelastusmiehistöön, olisit odotellut, että näkyykö lapsia ja kun niitä ei näkynyt, olisit antanut sillä välin muiden hukkua?

   Ruotsalaiset rouvat halusivat Suomen sotavuosien aikana pelastaa lapset - ja aiheuttivat näille traumoja, sillä lapsille olisi ollut parasta olla äidin luona.

   Poista
  5. Ei huolta, anonyymi: kun Estonia upposi, niin sieltä pelastautuivat juuri nuoret ja vahvat yksilöt!

   Poista
 6. Nykkiin voi lentää Islannin kautta, jos haluaa jaloitella....

  VastaaPoista
 7. Toimin joskus aikoinani vähän aikaa niin sanottuna pihatalkkarina ja silloin tuli monta kertaa puhuttua siitä, että kuinka vaikeata ihmisen on välillä myöntää sitä, että vanhetessaan voimat eivät riitä enään kaikkeen mihin nuorempana.

  Eräskin nainen sanoi minulle, että kyllä sitä helposti puhuessaan muille sanoo, että enään ei jaksa kaikkea ja eikä tarvitsekaan, mutta kun katsoo keväällä ulos ikkunasta, niin kyllä se harmittaa vietävästi, kun tietää, että pihatöihin ei ole enään asiaa.

  Jännä oli myös se ilmiö, että kun nuoremmat tilasivat jotain, niin työnsä sai/joutui tekemään yksin, mutta vanhemmat ihmiset pääsääntöisesti halusivat myös itse osallistua tekemiseen. Tähän on ilmeisesti ainakin kaksi syytä. Toinen on se, että ainakin maalla aikoinaan moni katsoi velvollisuudekseen auttaa myös maksettua tekijää, jos aikaa oli ja toinen on se, että tekemisen halu on vielä niin kova, että ei vain voi jäädä pois.

  Huolestuttavampana piirteenä tässä toimessani muuten näin sen, että työn arvostaminen on muuttunut. Vanhempi sukupolvi näyttää suhtautuvan työhön ja sen tekijäänkin aivan toisella tapaa, kuin nuoremmat. Ikäväkseni täytyy kyllä todeta se, että monella nuoremmalla ihmisellä on jonkin sortin "asennevamma" niin tällaisen työn tekijään, kuin myös tällaisen työn tekemiseenkin.

  VastaaPoista
 8. Ennen se kesti, mutta evoluutio ryssi hommat, oletko koittanut väkisin makaamista ? Katsoin listan sadasta haitallisimmasta vieraslajista, Viisas ihminen puuttui listalta, vaikka , kai sillä on jotain tekemistä asian kanssa. Joskus muinoin väännettiin isosti kättä, mikä taivaankappale on kaiken keskipiste, asia jäi vaiheeseen. Käsitys ihmisestä kaiken keskipisteenä kaipaisi päivittämistä, olisiko uskonnoilla jotain tekemistä asian kanssa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ihmisen hybris on uskomatonta luokkaa. Ihminen on pieni vääjäämättä ohimenevä syhelmä äiti Maan kasvoilla.

   Poista
 9. Kenen perse kestää, kun pieni ihminen saa kimppuunsa valtion väkivaltakoneiston, tai suurpankin, niin ihmisperseelle käy hyvin huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotan kostoksi hermokaasuiskua Nordean pääkonttoriin. Syyriasta saa halvalla, ja halvat työntekijät siirtolaisista.

   Poista
 10. "Tuokion kuluttua olin selälläni nurtsilla katkennut vaahtera sylissäni" .Töpeksii Kemppi-pappa! Ei niinkään tässä blogihommassa, vaan tuossa vaivaisen vaahteran kaadossa. Oliko hengen jättiläisellä tarve pullistella myös ruumiin voimilla naapurin nuorelle rouvalle? Oliko yläkroppa paljaana a`la Putin? Ja sitten seljälleen nurtsille, heh! Vaan kiitos kuitenkin tästäkin paljastuksesta, huvitti kummasti, kuten muukin "kaatava" alustelu täällä blogissa.
  riuskin terv. pekka s-to.

  VastaaPoista
 11. Jos hakee turvapaikkaa erehdyttämällä kohdemaan viranomaisia, niin se ei ole laitonta? Tarkoitan tilannetta, jos hakija valehtelee henkilötietonsa, lähtömaansa ja esittää väärät paperit tai ei mitään papereita. Tuollaisen pitäisi riittää käännytykseen. Luulisi, että viranomaisille valehtelu on laitonta eli hakija muuttuu laittomaksi heti, kun yrittää erehdyttää viranomaisia.

  Muuten olen sitä mieltä, että turvapaikanhakijaa ei saisi päästää yhteiskuntaan ennenkuin asia on käsitelty. Hakijahan voi olla rikollinen, tarttuvia kulkutauteja sairastava tai terroritekoa varten kohdemaahan lähetty.

  Ratkaisu olisi, että hakijat laitetaan asialliseen vartioituun, jonnekin syrjäiseen paikkaan, esimerkiksi Utön saarelle sijoitettuun suljettuun leiriin odottamaan päätöstä. Mitään päivärahoja tai muita etuja ei tule antaa.

  acc


  PS. Ihan vilpittömästi otin esille Tahitin. Tuumin, että bloginpitäjälle matkailu tekisi hyvää. No... ehkä lottovoiton jälkeen. Toivotan lykkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin. Jos tulija on oikeasti kuoleman hädässä, majoitus Utöllä on iso parannus asiaan. Sen pitää riittää. Ylöspitoon sama taso kuin vanhuksille vahainkodissa. Ei heillekään jää eläkkeistä mitään käteen, kun asuvat "vuokralla" kunnan laitoksessa, maksavat itse lääkkeensä ja hoidon.

   Asiattomat tulija käännytetään heti ja tehokkaasti.

   Asiallisille tulijoille tarjotaan mahdollisuus integroitua Suomeen ja päästä elämässä eteenpäin, kun kieltä on opittu riittävästi ja työpaikka on näkyvissä. Edellytys on sopeutumien suomalaiseen yhteiskuntaan, mutta tietenkin niin, että esim. omaa uskontoa ja äidinkieltä voi totta kai vapaasti harjoittaa ja käyttää. Yhteiskunta ei kuitenkaan tue eri ryhmien eristäytymistä omiin kulttuurisiin enklaaveihinsa.

   Poista
 12. Perin hauska yhteensattuma oli, kun tänään meistä eläkeläisistä kertovassa brittisarjassa puhuttiin Tahitille menosta ja Gauguinista. Kuppaa ei mainittu, naisten maalaus kylläkin, mutta muuten henkilöiden ajatusmaailma tuntuu pyörivän tietyn viitekehyksen puitteissa.

  Afrikan sopimattomuudesta valkoiselle miehelle ja sieltä lähdöstä kertoo Mad-lehti vuodelta 1954. Strippi tästä on Kemppisen ja Kaukorannan Sarjakuvat-teoksen sivulla 98. Pakolaislaivaan pakkautuu joukoittain sarjakuvasankareita. Taika-Jim/Mandrake sanoo:
  - This is one place we can never come back to, eh, Lothar?
  Lothar: - What you mean -- "We"?!

  VastaaPoista
 13. Utössä on nykyään sen verran vilkasta ihan kotimaisin voimin, että parempi olisi katsella autioituneita kyliä ja tyhjiä kansakouluja vaikka jostain pääkaupunkiseudun perämetsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvapaikanhakijoille ei saa päästä syntymään käsitystä, että heillä on automaattisesti oikeus päästä asumaan Suomeen ja saada runsaat sosiaaliedut. Hakijoissa voi olla rikollisia, tarttuvien tautien kantajia ja Suomeen terroritekoja tekemään lähetettyjä. Tämä takia heidät tulee tutkinnan ajaksi eristää ja sijoittaa erilleen yhteiskunnasta.

   Laajalle aukealle sijoitettu, vartioitu, suojeltu ja suljettu parakkileiri asiallisine olosuhteineen olisi sopiva ratkaisu. Sijoituspaikka voisi olla jonkun harvoin liikennöidyn teollisuusradan varrella kaukana asutuksesta. Eri puolilta maata voitaisiin järjestää junakuljetuksia matkustajavaunuissa peitetyin ikkunoin.

   Itse leireillä tulisi erotella hakijoista toisilleen vihamielisiin ryhmiin kuuluvat hakijoiden oman turvallisuuden takia.

   Leirillä olon tulee tietysti olla vapaaehtoista. Aina pääsee palaamaan sinne, mistä on tullut.

   Koska hakijan majoitus, kuljetukset ja hakemusten käsittely maksaa, niin kertyneet kustannukset tulee veloittaa hakijalta. Siis ei kotiutusrahaa, vaan lasku. Jos hylätty hakija palaa myöhemmin Suomeen, niin lasku pitää olla maksettuna, muuten ei pääsyä maahan. Turvapaikan saanut saisi maksaa vähin erin velkansa.

   Menettelytavat pitää sopeuttaa muuttuneisiin nykyolosuhteisiin. Nyt tulijoita on miljoonia. Ehkä Suomen tiukka linja karsisi pois aiheettomia hakemuksia ja kannustaisi turvapaikan hakuun lähtemistä miettivät kehittämään omia maitaan.

   acc

   Poista
  2. Mitä luulet menetelmäsi seurauksista: auttaisiko se kotoutumaan? vai lisäsikö se jatkossa molemminpuolisia ongelmia?

   Eiköhän Suomessa riittää tyhjiä taloja. Ja mitä nopeammin normaali elämä alkaa, sitä parempi.

   Poista
  3. Anonyymi kysyi:
   "Mitä luulet menetelmäsi seurauksista:"

   Valtaosa turvapaikanhakijoista käännytettäisiin ja osa palaisi vapaaehtoisesti. Suomi säästyisi monelta rikokselta ja terrori-iskuilta. Suomen tiukentunut linja vähentäisi hakijoiden määrää. Suomea kohtaan tunnettu kunnioitus lisääntyisi turvapaikan hakijoiden lähtömaissa. Suomi säästäisi rahaa ja maamme pysyisi turvallisena suomalaisille.

   Aidoiksi havaitut hakijat alistettaisiin Kanadan ja Australian tyyliseen siirtolaisten valintamenettelyyn. Jos pisteet riittäisivät, heille annettaisiin siirtolaisen paperit. Siirtolaisen tulisi olla selvästi hyödyllinen suomelle ja suomalaiseen kulttuuriin sopeutuva, hänen tulisi olla terve ja nuhteeton. Muille aidoille, mutta taakaksi koituville turvapaikanhakijoille hankittaisiin rahalla asumisoikeus jostain turvallisesta kehitysmaasta. Heidän elättämisensä siellä tulee halvemmaksi kuin Suomessa.

   Turvapaikan hakijaa ei saa päästää yhteiskuntaan hakemuksen selvittelyn ollessa kesken. Emmehän me voi tietää, onko hän vaarallinen. Mitään järkeä ei ole ottaa Suomeen edes vaarattomia, mutta taakaksi koituvia ihmisiä. Ymmärrän kyllä monen suomalaisen halukkuuden hoivata heitä muiden kuin itsensä rahoilla eli verovaroilla. Olkoon sitten niin. Mutta hoivataan heitä siellä, missä hoiva vähiten rasittaa Suomea.

   acc

   Poista
 14. On aivan totta, että nettikirjoittelussa valitettavan monelta menevät ennakkoluulot ja faktat sekaisin. Faktaa ei tule, jos sen perään kyselee. "Kaikkihan sen tietää" on aika yleinen perustelu.
  /Y

  VastaaPoista