Sivun näyttöjä yhteensä

4. elokuuta 2015

HöpläOtsikko ei tarkoita erästä sanomalehteä, joka onkin nimeltään Höblä.

Sivistys eli sivilisaatio tarkoittaa kannettavaa vankilaa. Yhteiskunnan petoeläimille on tavattoman edullista, että saaliseläimet eli esimerkiksi lapset, vanhukset ja hädänalaiset, menevät itse vankilahäkkiinsä, vetävät oven perässään kiinni ja jäävät odottamaan vuoroaan. Näin ahneet varmistavat, ettei heiltä ravinto lopu.

Tällaisia kirjoitti aikoinaan muun muassa Foucault (”Tarkkailla ja rangaista”), mutta sekä hänen johtopäätöksensä että etenkin perustelunsa olivat parhaaseen ranskalaiseen tapaan sekavia. Tuo ajatus on kuitenkin tehoisa ja tuntuu vahvistavan arkikokemuksen.

Kuka omistaa sinun mielipiteesi?

Syy vastustaa sellaistakin käsitettä kuin ”elämän hallinta” on selvä. Elämääsi hallitsee joku toinen, tavallisesti osakeyhtiö, joskus seurakunta, harvemmin yhteisö.

Näyttelijöitä tulee välillä kadehtineeksi. Joku on maanantaisin arjalainen väkivaltamies ja keskiviikkona islamilainen mystikko, jonka jalkaan sattuu. Sunnuntaina lastennäytännössä hän voi olla sekarotuinen koira.

Taito lukea kirjallisuutta, kuunnella musiikkia, katsoa taidetta, edellyttää suurta itsekeskeisyyttä. Kouluissa ja yliopistoissa ihmisiä opetetaan valehtelemaan, koska sellainen on käytännössä välttämätöntä. Asiat on osattava ilmaista sievästi. Tässä yhteydessä puhutaankin samaistumisesta. Sellaistakin kuulee, että lukija muka tuntee myötätuntoa sankaria tai sankaritarta kohtaan ja sen takia itkee, nauraa tai kiroilee.

Todellisuudessa ihminen luulee olevansa tuo toinen ja oikeasti tuntee ne tuhannet tunteet. Vaikka piilokamera näyttäisi hänet sängyn reunalla omassa kammarissaan, itse hän pyyhkii suolan pärskeitä kasvoiltaan ja pitelee hulmuavia hiuksiaan. Hän on siis unen vallassa. Unihan kumoaa kuuman, nälän, jopa kohdittain kivun.

Harjaantuneet haaveilijat osaavat jopa retkeillä mielessään. Se on yhtä hieno ja harvinainen taito kuin taitavan muusikon kyky soittaa kokonaisia teoksia, esimerkiksi Beethovenin pianosonaatti Op. 111, alusta loppuun mielessään, ilman pianoa, ilman keinotekoista äänentoistoa.

Mielipidekauppiaista poliittiset ryhmäkunnat ja kauppiaat kilpailevat keskenään, mutta välillä ne myös jakavat markkinat ja tekevät siis kartellisopimuksen.

Borgin ja Joutsenvirran ”Riittääkö maapallo” on nytkin esimerkki. Vihreä aate näkyy selvästi koko kirjassa. Puoluepropagandasta ei kuitenkaan ole kysymys. Esimerkiksi kysymys energian lähteistä, erityisesti fossiilisista polttoaineista ja etenkin öljyistä on havainnollinen. Sitä on myös arvio maapallon väkiluvusta lähimpinä vuosikymmeninä.

Kuinka pitkäksi ajaksi meille on suunnilleen nykyisin tavoin ja hinnoin öljyä? Se on järkevä kysymys. Vastaaminen on vaikeaa. Katsokaa verkosta. Joudutte miettimään arvovaltaa (YK:n järjestöt, yliopistot) ja huomaatte heti, että valtiolliset ja sotilaalliset salaisuudet suorastaan näkyvät. Liioittelevatko Iran, Saudi-Arabia ja Venäjä varojaan vai ilmoittavatko ne öljynsä valheellisesti alakanttiin? Miten selvästi öljy-yhtiöt vaikuttavat lukuihin? Kirja osoittaa mielestäni nopeasti muutamalla sivulla, miten mutkikas tämäkin kysymys on.

Maapallon väkiluku lisääntyy joko vajaat 10 prosenttia tai 300 prosenttia vuosisadan loppuun mennessä. Nämä ja useimmat muut arviot ovat täysin järkeviä. Arvaamattomia tekijöitä on aivan liian paljon.

Yksi arvaamaton tekijä on öljyn loppuminen tai niukkuudesta johtuva erittäin tuntuva hinnan nousu. Itse olen kokenut 1970-luvun öljykriisit ja nähnyt, miten suuria vaikutukset ovat ja miten hurjasti tuollainen vaikuttaa ihmisiin. Silloinhan eräässä vaiheessa öljyn hinta yhdeksänkertaistui runsaassa vuodessa.

Öljyn halpuus ja jatkuva optimismi saattava sysätä meidät reunan yli ja aloittaa todellisen ympäristökatastrofin hyvin pian. Yksi seuraus on maapallon väestönkasvun tyrehtyminen. Pidän oikeana arviota, että vuotuisen lämpötilan 2 – 4 asteen nousu vie heti ruuan ainakin 10 prosentilta maapallon asukkaista ja välillisesti tuhoamalla eläimiä ja kasveja paljon useammalta.


Toisten mielestä tilanne on täysin hallinnassa tai hallittavissa. Sinulla on oma mielipide asiasta. Et tiedä, mistä olet saanut sen mielipiteen eli et, kenen pussiin puhut. En tiedä minäkään. 

24 kommenttia:

 1. Kyse on vain ihmisen hybriksestä. Ei Äiti Maalla mitään hätää ole. Se on nyt keski-iässä, takana on noin viisi miljardia vuotta ja edessä on saman verran ennen kuin jättiläiseksi pullistuva aurinko nielaisee sen.

  Maa surffailee siis kaikessa rauhassa vielä aimo tovin tämän pienen ja hieman syrjäisen aurinkokuntamme takamailla. Välillä lämpenee ja välillä hieman jäähtyy.

  Ihminen ja sen aikaansaannokset ovat vain pieni ja hyvin lyhytaikainen syhelmä Äiti Maan kasvoilla. Näitä pieniä iho-ongelmia tulee ja menee. Eivät ne yleensä vaadi mitään eritystä hoitoa.

  Tuo syhelmä on vain niin touhussaan itsestään.

  VastaaPoista
 2. "Kenen pussiin puhut" - ikään kuin olisi olemassa "Salaperäisiä Tahoja", jotka ohjailevat meitä salaisten katalien suunnitelmiensa mukaan kuin Siionin Viisaat.

  Professori tarkoitti tietenkin, että esim. öljyn tuottajilla, jalostajilla ja käyttäjillä on erilaiset intressit. Mutta jos ja kun öljy loppuu, se loppuu kyllä kaikilta. Ja jos ja kun maapallon ilmasto lämpenee, se vaikuttaa kaikkiin.

  Mitä muuten Suomen valtio on tehnyt turvatakseen maamme arvokkaat makeavesivarat, ettei joku tulevaisuuden kansainvälinen vesijättipuulaaki ryöstöhyödynnä niitä? Ja onko valtio mukana kehittämässä tulevaisuuden saasteetonta lämmitysenergiaa maalämpöä? Syvää reikää kairataan jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtio eli ne (ei me) on myynyt vedetkin, kaiken lisäksi.

   Poista
 3. CLIMATE CHANGE AND THE MEN WHO CAUSED IT! --BY STEVE FINNELL

  Do men have the ability to effect climate change on the planet earth? Are heat waves, cooling temperatures, earth quakes, hurricanes, tornadoes, floods, droughts, gale-force winds, and snow storms the result of man's mismanagement of the planet?

  Is it not naive and arrogant to assume that puny man can effect climate change? Man-made climate change is a grand hoax, at best.

  HAVE MEN BEEN RESPONSIBLE FOR CHANGES IN WEATHER PATTERNS? YES, HOWEVER, THEY HAVE HAD NO POWER TO EFFECT THE CHANGES THAT OCCURRED.

  Genesis 6:13 The God said to Noah, "The end of all flesh has come before Me; for the earth is filled with violence because of them; and behold, I am about to destroy them with the earth.


  Were men responsible for the change in the weather pattern? Yes. Did men effect the change of the weather? No, God caused it to rain for 40 days and 40 nights, not men.


  Genesis 18:20 And the Lord said, :The outcry of Sodom and Gomorrah is indeed great, and their sin is exceedingly grave.


  Genesis 19:24 Then the Lord rained on Sodom and Gomorrah brimstone and fire from the Lord out of heaven,


  Were men responsible for the weather change in Sodom and Gomorrah? Yes. Did men cause the weather to change? No, God effected the change in the climate.


  1 Kings 8:35 "When the heavens are shut up and there is no rain; because they have sinned against You....


  Men are sometimes responsible for droughts, however, God effects the weather changes.


  Matthew 27: 51,54 And behold , the veil of the temple was torn in two from top to bottom; and the earth shook and the rocks were split. 54 Now the centurion, and those who were with him keeping guard over Jesus, when they saw the earthquake and the things that were happening, became very frightened and said, "Truly this was the Son of God!"


  Notice, the centurion did not attribute the earth quake to man-made climate change.


  2 Peter 3:10 But the day of the Lord will come like a thief, in which the heavens will pass away with a roar and the elements will be destroyed with intense heat, and the earth and its works will be burned up.


  Men are responsible for the global warming that is coming.


  No amount of green initiatives will stop the final global warming. Puny men will have no effect on the final climate change.


  THE MAN-MADE CLIMATE CHANGE HOAX WAS INVENT BY 1.DISHONEST MEN 2.NAIVE MEN 3.ARROGANT MEN 4.OR ALL OF THE ABOVE.


  GOD IS IN CONTROL OF THE WEATHER.

  YOU ARE INVITED TO FOLLOW MY BLOG. http://steve-finnell.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. "Ihmisiä piinaavat mielipiteet asioista, eivät asiat sinänsä." Laurence Sterne, Tristram Shandy.

  VastaaPoista
 5. Onko muuten kukaan pannut merkille, että viimeisten vuosien aikana väestönhallinnasta ja sen hillitsemisestä ei ole juurikaan puhuttu, se on alkanut uudelleen vasta nyt Välimeri-tsunamin aikana?

  On ollut väärin arvostella väestönkasvua, sellainenhan on toisen kulttuurin arvostelua. Asia on ratkaistu niin, että kyllä se sadat miljoonat voi tänne meille Eurooppaan tulla. No, nyt tiedetään ettei täällä tule pärjäämään kaikki nekään jotka ovat tänne jo ehtineet. Pariisin tai Malmön lähiöissä ei ollutkaan uusi New York ja tabula rasa.

  Entä tämä: ekologiaa pidetään pääperusteena rationaalisuudelle tänä päivänä. Mikä kulttuuripiiri tuottaa vähiten jälkeläisiä ja on siten ekologisin? Me, valkoiset. No, tämän koko ajan ekologisoituva manner, sitä mitä Linkolakin on toivonut, eli demografisesti ihmisistä vähenevä eliölajialue täytetäänkin nyt sitten muilla kuin rauniolinnojaan vartoimaan jääneillä eurooppalaisilla. Väestökäppyrän mukaan Euroopan väestö olisi puolittunut ( ! ) 50 vuodessa ilman tulijoita. Menetetty tilaisuus? Menetetty tilaisuus näyttää mallia muillekin mantereille?

  Multikultturistit eivät tätä toteutumatta jäänyttä Euroopan väestöromahdusta sure, mutta kantavat silti Vihreää käsivarsiliinaansa mielikuvissaan...

  Miksei meidän luontopuolue halua ajaa väestönkasvun pysäyttämisen asiaa siellä, missä ihmislapsia sataa? Ei enää. Koska kultti on vaihtunut. Luonto on vaihdettu ihmisiin. Ihaniin, tulijoihin, hädänalaisiin, niihin jotka tarvitsevat MEITÄ. Afrikassa synnytetty ekologinen ongelma kuljetetaan meidän ratkaistavaksemme, tosin me emme osaa sitä täällä ratkaista. Kotiasiat hoidetaan avioliitoissakin kotona.

  Pakko sanoa että me on kyllä solmittu yhtälö sellaiseen solmuun ja ristiriitaan ettei sitä avaa enää mikään.
  Vedenpaisumus meidän humanistis-kristillisen rakkautemme jälkeen kai sitten.
  Ihmistä on vaikea jättääkään. Tunnustan sen minäkin.

  Mutta emme voi ratsastaa kahdella hevosella: kaikkien kulttuurien kaikkien traditiojen kannattamisella
  ( sis. rajoittamaton lapsiluku) ja ekologisella muutoksella. Tällä hetkellä kaikki toimemme tukevat väestönkasvua kehitysmaissa. Ei siinä naisten lukutaitokampanjat auta, jos ainoa kirja mitä rouva saa lukea on se minkä ukko luettavaksi antaa.

  jk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon väestökäppyrääsi.
   Muistan 90-luvulla nähneeni erilaisia ja useita suuremmoisia (väestö)käppyröitä kuinka mahdotonta on elättää meitä suuria ikäluokkia eläköityessämme. Vaatimuksia laajamittaisesta ammattitaitoisesta mahaanmuutosta esitettiin. Jossain oli mainittu jopa pakollisesta 25 prosentin pienennyksestä suurten ikäluokkien eläkkeisiin.
   Niin ne käppyrät tulevat ja menevät. Suuret ikäluokat ovat nyt jo kaikki eläkkeellä, lisättynä puolella miljoonalla työttömällä. Miten tässä näin pääsi käymään?
   [sarkasmivaroitus]

   Poista
  2. Mainiota jälleen jk.

   Lapsilisän maksu pitäisi maassamme lopettaa kolmannen jälkeen, kaikilta kulttuuriin katsomatta.

   Poista
  3. Nyt esitän sellaisen kannan, että tästä ei pidä suuttua tai vetäistä mitään herneitä nenään, sillä tämä on pelkkää teoriaa.

   Jos olet oikeasti huolissasi maapallon tilasta ja väestön kasvusta, niin sinulla on ainakin yksi ihminen, johon voit vaikuttaa. Eli sinä itse ja mitä sinun pitäisi tehdä. Vastaus on aika raadollinen. Tappaa itsesi.

   Voi kuulostaa aika karmealta, mutta loogisesti ottaen se ei ole sitä.

   Jos taas olet vaan huolissasi omasta elintasostasi, niin silloin kantasi voi olla ihan looginenkin, mutta silloin ei kyllä kannata puhua mistään maailman pelastamisesta. Me länsimaissa kulutamme ainakin satakertaisesti sen mitä kasvava väestö kehitysmaissa. Eli kaikkein järkevintä luonnon kannalta meidän olisi tuhota itsemme.

   Tästä syystä ei väestönhallinnasta enään puhuta, sillä sen väistämätön johtopäätelmä on meitä itsemme vastaan.

   Jos sitten puhutaan maahanmuutosta ja sen rajoittamisesta, niin ollaan nyt siten ainakin rehellisiä ja sanotaan, että jumalauta älkää tulko tänne pilaamaan minun elintasoani.

   Eniten minua itseäni tässä nykyisessä multikulttuurisuuskeskustelussa risoo se, että monikaan ei ole rehellinen edes itselleen.

   Poista
  4. "Jos sitten puhutaan maahanmuutosta ja sen rajoittamisesta, niin ollaan nyt siten ainakin rehellisiä ja sanotaan, että jumalauta älkää tulko tänne pilaamaan minun elintasoani. "

   Ihan ei kuitenkaan tuo: vaan "jumalauta älkää tulko minun Eurooppaani tuomaan tänne Afrikkaa ja islamia joita en tänne halua ja jotka ei tänne kuulu."

   Miksi muuten noin ei voi ajatella?
   Ihan normaalia oman reviirin, elinpiirin ja oman tradition itsesuojelua.

   Voisi ajatella jopa, että noin ajatteleminen on tervettä, vaistonsa säilyttänyttä ihmisyyttä, itsetuhoinen oman kulttuurin poisblandaaminen verrattavissa sen sijaan eliölajiin joka tekee joukkoitsemurhan, eli erittäinen ei-biologista

   On totta, että afrikkalaiset kuluttavat nyt Afrikassa monikymmenkertaisesti vähemmän sen mitä me.
   Mutta hei vihreät, mitä varten valtaosa heistä on tänne tulossa: päästääkseen hekin kuluttamaan sen minkä mekin.

   Tällä logiikalla vihreiden ja nimenomaan heidän pitäisi olla Välimerellä miinoja mereen laskemassa.

   Mutta eihän maailma olekaan looginen. Se on nykyään yksi iso fiilis. Mennään sitten sillä.

   Poista
  5. Ihmiskunta, jos tiedeyhteisöön ja mediaan on uskomista, tappaa kyllä itsensä, joten älä huoli rehellisraadollinen anonyymi.

   Logiikkasi ei ole ihan aukoton, sillä itselleen rehellinen myös tietää, ettei yhden ihmisen tappaminen vaikuta kokonaisuuteen mitenkään. Muutkin olisi saatava mukaan. Sitä paitsi jokainen meistä kuolee kuitenkin muutenkin.

   Poista
  6. Näin juuri jk. Kaikkien globaalien ongelmien takana on väestönkasvu ja oikeasti säälittää vihreiden maailmanparantajien kääntyminen vaikka millaisiiin loogisiin solmuihin ja älylliseen epärehellisyyteen heidän vakuutellessaan itselleen miten rikasta se monikulttuurisuus onkaan.

   Vihreään valheeseen kuuluu äärimmäinen huoli maailmantilasta ja ympäristöstä, mutta samalla unohdetaan tarkoituksellisesti globaalien ongelminen alkusyy eli väestöräjähdys. Vihreät ovat niin kovin huolissaan ruoan ja puhtaan veden riittävyydestä. Kunnon vihreä ei tietenkään sano että väestöä on liikaa eräissä maissa, vaan ehdotuksena on että ruvetaanpas syömään täällä Suomessakin matosoppaa ja heinäsirkkamuhennosta, niin jopas ongelma poistuu - tai ei siis poistu, vaan väestöräjähdys siunataan eli lisääntykää vain siellä kehitysmaissa ihan rauhassa.

   Vihreän valheen julkaisematon sanoma väestöräjähdysmaihin on: Teillä on vääjäämätön oikeus lisääntyä ja tulla hakemaan parempaa elämää täältä pohjoisesta. (Ja tuoda ongelmanne tänne...) Meidän eli valkoisen miehen VELVOLLISUUS on auttaa, koska olemme riistäjiä ja imperialisteja ja kapitalisteja etc. et.

   Turpa kiinni ja kukkaro auki, valkoinen mies!!

   Poista
 6. Tuskin kenenkään pussiin kukaan enää kykenee puhumaan; korkeintaan Wikipedian.

  Joka tapauksessa mielipiteisiin, niiden muodostumisiin kukasenkin päässä vaikuttavat muiden esittämät mielipiteet. Ensiksi vauvaiässä vanhempien, sitten opettajien ja pian ovat kavereiden mielipiteet ehdottoman oikeita.

  Tiedemies Kari Enqvist kirjoitti, että uskonnollisten mielipiteiden ja "vakaumusten" siirtymisiin päistä toisiin päihin vaikuttaa eräänlainen uskontomeemi. Sama lie kaiken muunkin apinoinnin laita aikuisten kohdalla. Joidenkin päihin siirtyy auktoriteetti Kemppisen totuudet vaikka ei hän itse niitä sellaisiksi mieltäisikään, mutta kun auktoriteetti, olipa se kirjailija, filosofi, tiedemies, pappi tms. yksi toisensa jälkeen on "murhattu" (vrt. isänmurha) ollaankin jo valmiita "omiin mielipiteisiin" joista ei ole enää syytä luopua.

  Olisivatko mielipiteet puhtaat vaikutteista edes apinaemon syvällä viidakossa kasvattamalla ihmislapsella?

  Luultavasti kuitenkin ainoat auktoriteetit löytynevät tiedeympyröistä koska siellä on, ainakin osittain, edes valmiuksia ottamaan takapakkia ehdottomien totuuksien edessä. Jääräpäitä ja käsiennuolijoita löytyy aina ja kaikkialta.

  Öljyn loppumishuolien rinnalle tulee nostaa myös energiantuotannossa ns. vaihtoehtoteknologian kestävyys ja riittävyys. Mistä kaikki materiaali sähkön varaamisiin tarvittaviin akkuihin ja myriardeihin tarvittaviin tilpehööreihin löydetään? Miten syvälle ja kuinka laajasti maapalloa täytyy lopulta myllätä kaivostoiminnan keinoin, että kaikki kultaakin kalliimpi materiaali on kaivettu esiin ja ajeltu enimmäkseen typerien ihmistoimintojen turvaamiseksi arvottomaksi jätteeksi? Entä aurinkokennoihin, tuulimyllyihin, aaltovoimaloihin jne. tarvittava raaka-aine, esim. silkka rautamalmi ja laakereiden vaseliini?

  Niinkö vankka on tavallisen ihmisen luulo ja oppineimpien tiedeusko, etteivätkö nämäå viimeisetkin metsärisukkomme pian ole kaikkine orgaanisine elementteineen ja Pentti Linkolan marjapuskineen kohta puristettu tisleiksi jotka sitten ajetaan höyryinä taivaalle?

  Mistä minä nämä mielipiteeni, ts. hämmästelyni ja pelkoni olen muodostanut? En ainakaan mainoksista.

  VastaaPoista
 7. " Yksi arvaamaton tekijä on öljyn loppuminen tai niukkuudesta johtuva erittäin tuntuva hinnan nousu. Itse olen kokenut 1970-luvun öljykriisit ja nähnyt, miten suuria vaikutukset ovat ja miten hurjasti tuollainen vaikuttaa ihmisiin. Silloinhan eräässä vaiheessa öljyn hinta yhdeksänkertaistui runsaassa vuodessa."

  Riittääkö öljy ja kuinka pitkäksi aikaa, en osaa sanoa. Asiantuntemukseni ei tuohon vastaamiseen yksinkertaisesti riitä. On ilmeistä, että esim. Rooman klubi aliarvioi maailman jäljellä olevat öljyvarat pahasti alakanttiin tuossa 1972 ilmestyneessä raportissaan, sillä uusia löytöjä on sen koommin tehty aika huimasti, samalla kun poraus- ja jalostustekniikka on kehittynyt. Samaten autojen ym. kulkupelien energiatehokkuus parantunut huomattavasti noista ajoista (No Yenkkilä ehkä poikkeuksena, siellä kun on sittemmin taas hurahdettu ajelemaan kaikenlaisilla maximaastureilla ja henkilökuorma-autoilla, joiden absoluuttinen kulutus satasella on jotakin dieselveturin luokkaa).

  Toiselta puolen, sen vähän perusteella mitä geologiasta ja luonnonhistoriasta ymmärrän, niin eipä sitä uutta öljyäkään (tai muita fossiilisia) taida oikein missään syntyä, joten kai nämäkin tällä hetkellä tunnetut ja kenties tulevaisuudessakin löydettävät varannot tulevat ainakin joskus loppuun kulutetuiksi ceteris paribus. Ja ns. kehittyvien talouksien kyltymätön energiannälkä pitää kyllä huolen siitä, ettei niihin halvan öljyn päiviin ole enää paluuta (Ja sivumennen mainiten selittää myös, miksi esim. Kiina on melko hyvää pataa jonkun Iranin kanssa. Taloushan se kummittelee myös useimpien, ellei kaikkien maailmanpolitiikan jännitteiden ja poliittisten kummajaistenkin taustalla.). Ja jos ilmastostakin niin paikallis- (pienhiukkaset, anyone?) kuin maapallon tasollakin tulisi vielä kantaa huolta, niin soppa eikun sakenee.

  Joten näistäkin syistä hieman ihmetyttää, miksi esim. ydinvoimaan suhtaudutaan edelleenkin kuin Pahaan Mörköön, tai vähintäänkin nirsoilevasti (myönnän toki, ettei sekään ole teknologiana täydellinen ja sisältää omat riskinsä ja ongelmansa, mutta kuitenkin kaikitenkin). Eli parempi olisi sittenkin laittaa se uraani halkeamaan, kuin tupruttaa öljyä ja kivihiiltä suut silmät täyteen, jos nyt lievästi kärjistetään. Ja Suomen osalta turpeen hyödyntämistä myös liikennepolttoaineiden valmistusmateriaalina olisi syytä tarkastella nykyistä ennakkoluulottomammin. Ja miksei tietysti jätteidenkin ym. hyödyntämiskelpoisen aineksen. Fischer-Tropschan on tunnettu jo kohta vuosisadan.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Fischer%E2%80%93Tropsch-menetelm%C3%A4

  -G-mies-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen lisäksi vain Venäjä on niin barbaarinen, että polttaa turpeensakin soista.

   Poista
  2. Noo, turve nyt on luonnonvara siinä kuin muutkin. Hitaasti uusiutuva, mutta uusiutuu nyt kuitenkin. Toki sen hyödyntämiseen liittyy omat ongelmansa, vesistövaikutukset lienevät sieltä hankalimmasta päästä. Mutta eihän koko Suomen suoalasta (joka on jotakin vaatimattomasti 70 %:n luokkaa, jos suopohjaiset metsätkin lasketaan mukaan) ole tälläkään hetkellä turvetuotannossa kuin muutama prosentti. Enkä minäkään pidä välttämättä kovin järkevänä sen laajamittaista käyttämistä esim. lämpökeskuksissa, mutta liikennepolttoaineiden valmistamisen osalta kyllä harkitsisin. Ja onko siinäkään niin kauheasti mieltä ainakaan mattimeikäläisen näkökulmasta, että esim. kivihiiltä roudataan Suomeen jostakin Australiasta saakka...?

   -G-mies-

   Poista
  3. Ilmastonmuutoksen tai lähisukupolvien perspektiivin kannalta - joista kai useimmiten näissä yhteyksissä on kyse - ei turve ole vähimmässäkään määrin uusiutuva. Muut argumentit ovat asia erikseen, usein vielä intressi- tai aluepoliittisesti motivoituneina.

   Poista
 8. Millainen mielipide tästä videosta:

  https://www.youtube.com/watch?t=50&v=qPpuLPxIuh4

  "FINNISH NAZI YOUTH MOVEMENT @ HELSINKI 2.8.2015. You can hear how they're yelling "SIEG HEIL!!" over and over again."

  Todellisuudessa kyse on Assembly-kulkueesta, jossa huudetaan SIIKA.
  Kumman mielipiteen ostat ilman faktatietoja?
  [sarkasmivaroitus]

  VastaaPoista
 9. Öljylle on myös vaihtoehtoja. "big oil" ei tietenkään halua näitä vaihtoehtoja mainostaa...

  Fuel Freedom Foundation
  http://www.fuelfreedom.org/

  Open Fuel Standard
  http://www.openfuelstandard.org/

  VastaaPoista
 10. Tavattoman kaunis kuva, kiitos, kuin Corot'n maalaus. Silti olisi vesurilla voinut pari risua siitä karsia. Rajausta voi tehdä silläkin.

  VastaaPoista
 11. Also sprach Zarathustra

  VastaaPoista
 12. Kemppinen esittää huomattavasti parempia kysymyksiä , vastaan kuitenkin jonkun muun esittämään, olinko se minä ? Google ja tiedon keruu. Olenko anonyymi ? Muille tänne kirjoittaville, todennäköisesti kyllä. Onko joku ihan oikeasti ja ajatuksen kanssa lukenut Googlen ilmoituksen, mitä tietoja se kerää.

  Ip- osoite , laitteistoprofiili., paikkatieto. Jo näillä tiedoilla pääsee pitkälle. Jos kirjoitan jonnekin muualle, ei ole väliä olenko anonyymi vai en, tunnistus tapahtuu helposti. Jos tähän yhdistetään analyysi tavastani kirjoittaa, oletan sen olevan yksilöllinen, kirjoitusvirheet, lauserakenne, murre, jne., ei ole väliä vaikka kävisin hakemassa kirpparilta käytetyn tietsikan ja siihen pre-paid mokkulan. No ei välitetä Googlesta. Siellä valokuidussa on kuitenkin prisma, kuten tiedätte. En ole mitenkään merkittävä eikä minusta sellaista tule, joten ei mitään hätää.

  Niille, jotka ovat nuoria ja älykkäitä, jonain päivänä vaikuttaja yksilöitä, päättävissä asemissa, teidät on ehkä jo nyt profiloitu ja jatkuvasti kerääntyvää tietoa käytetään 30 vuoden kuluttua.

  VastaaPoista
 13. Japanilaiset ovat "keksineet" keinon, jolla maapallo pelastuu: lakataan lisääntymästä. Eipä sitten ihmiskunta pääse tekemään pahojaan. Tosin tällaisen selibaattisyndrooman taustalla olisi niin suuri kiinnostus it-laitteisiin, että toinen sukupuoli jää sivuun, ja naisilla lisäksi halu toimia yhteiskunnassa itsenäisenä, ei kotirouvana. Perhesuunnittelukeskuksen raportin mukaan 39 prosenttia japanilaisista 18-34 -vuotiaista naisista ei ollut koskaan harrastanut seksiä, miehistä 36. Ja 45 prosenttia 16-24 -vuotiaista naisista ei ollut kiinnostunut minkäänlaisista seksuaalisista kontakteista. Tämä jo neljä vuotta sitten. Uljas uusi itsekeskeinen maailma?
  Näin, mikäli uskomme Kauppalehden kolumnistia 4.8. Ja miksi emme...

  Nyt ikääntyneempänä olen huomannut toistavani usein vanhempieni ajatuksia ja arvostavani heidän arvojaan, vaikka nuorena sitä saattoi pullikoidakin niitä vastaan. Eivät ne hullumpia olleetkaan. "Kukaan ihminen ei ole toista parempi," sanoi äitini, puolikörtti, ja vastusti myös sotia, tosin vähän raamatullisin perustein: "joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu." Isäni oli iloinen, kannustava ja suvaitsevainen, niin kuin ne höntit savolaiset ovat. Ja teki hillittömästi töitä. EG

  VastaaPoista