Sivun näyttöjä yhteensä

30. elokuuta 2015

Propagandaministeriö


 

 

Luultavasti etenkin nuorten suosimat sivustot leimaavat Helsingin Sanomat ja Ylen sekä ajoittain eräitä muita propagandaksi, joka on tietoisesti suunniteltu levittämään valheita etenkin nuorten ja joidenkin muiden oikein ajattelevien eksyttämiseksi.

 

Jotkut tahot julkaisevat sivustoja, joilla kerrotaan ”absoluuttinen totuus”. Tiedossa ei ole, kenellä on aikaa ja rahaa kustantaa videoita ja äänityksiä eri puolilta maata.

 

Tarinat ovat samoja, joita folkloristit ovat kirjanneet yli sata vuotta. Niitä on vanhastaan kutsuttu urbaanilegendoiksi (”surupukuinen nainen”, ”grillattu vauva” jne.). Viikko pari sitten ihmiset kertoivat toisilleen, että somaleille jaetaan lastenvaunuja ilmaiseksi. Tarina kiertää edelleen. Sen tehoon ja suosioon ei vaikuta hiukkaakaan, että viranomaiset ovat monta kertaa ilmoittaneet tiedon perättömyydestä. Viranomaiset nimittäin valehtelevat.

 

Tarinoiden tarttuvuuden huomaa siitäkin, että itse valtion tai kunnan palveluksessa  - tai jopa poliisina toimivat – kertovat tarinaa.

 

Itse en tiedä, miten niiden lastenvaunujen kanssa on. Kiinnitän huomion vain urbaanilegendan erääseen tunnusmerkkiin. Kertojalle ei ole koskaan täsmällistä tietoa, mutta hän on aina kuullut sen serkultaan, joka on nähnyt tapauksen. Serkulla ei ole nimeä eikä asuinpaikkaa, tai poikkeustapauksessa tämä ”Sirkka Oulusta” on kuullut asiasta pikkuserkultaan tai taksimieheltä tai junansuorittajalta. Tunnusmerkki on siis tarinan jäljittämättömyys.

 

Sivumennen – mikä ettei joku olisi lahjoittanut vanhoja lastenvaunuja tummaihoiselle.

 

Vuosisadan kuuluisin urbaanilegenda on juutalaisten tapa ryöstää kristittyjä lapsia, jotka sitten surmataan synagogassa. Itse kuulin tämän vuona 1949 Pohjanmaalla. ”Siionin pyhien pöytäkirjasta”, joka on runsaan sadan vuoden takainen venäläinen väärennys, kuulin paljon myöhemmin. Tuolloin 40-luvun lopussa sain tiedon myös siitä kätevästä muunnelmasta, että mustalaiset ryöstävät valkolaisten lapsia.

 

Vasta tätä kirjoitusta varten varmistin Ashlimanin ja Aarne-Thompsonin laajoista julkaisuista, että ”vaihdokas” –teemasta on esimerkkejä jokaisesta maapallon kolkasta, etenkin Lähi-Idästä, ainakin tuhannen vuoden ajalta. Tehokas versio vakuuttaa, että ryöstetyn lapsen sijaan jätetään vaihdettua muistuttava pahanhengen sikiö.

 

Rasismi on ongelma, koska se ei ole rasismia.

 

Ihmiset ovat kautta aikain hallinneet toisiaan valheilla. Talvisodan loppuvaiheessa nähtiin Summassa enkeli. Tieto tästä merkittävästä tapauksesta levisi salamannopeasti ja antoi monille voimia.

 

Myös Suomessa on hakattu moniin kiviin kaksi kauhistuttavaa sanaa, ”kunnia” ja ”isänmaa”. Niistä ei ole ollut vuosikymmeniin haittaa. Ihmisiä ei ole tietääkseni vainottu epäisänmaallisuuden takia.

 

En ole vielä saanut selville, tarkoittaisiko ”punavihreä propaganda”, jota ”valtamedia” harjoittaa jotain muutakin kuin lukijalle epämieluisia asioita ja ihmisiä.

 

Sitä vastoin palautan taas kerran mieleen, että lähes koko minun elinaikani tätä maata on pyritty ohjailemaan räikeästi perättömillä väitteillä, ajatuksilla ja opeilla. Tarkoitan kommunismia.

 

Rahavallan tarkoitus on sortaa todellisia työtätekeviä. Porvarien natsiautojen (Mercedes) takapenkit on verhoiltu työmiehen selkänahalla… Työn ja pääoman ristiriita vaikuttaa edelleen, tässä ja nyt. Tosin työtä ei oikein ole, eikä pääomassakaan ole kehumista, mutta silti!

 

Etiketti on se, että kun joku kirjailija tai taiteilija muistelee nuoruutensa suurta aatteellisuutta, kukaan ei äännähdä. Minulla ei ole halua tuomita. Tein sitä kuukausipalkalla niin monta kymmentä vuotta. Kommunismin muisteleminen peittää näkyvistä sen, että eräässä vaiheessa – esimerkiksi 1930-luvulla – jonkin sorttinen sosialismi (sosialidemokratia) – oikeasti jarrutti eriarvoistumista.

 

Nyt Euroopasta melkein puuttuu tasa-arvon aate. Tässä mielessä on yhdentekevää, vastustetaanko maassa somaleja vai afrikkalaisia vai islamisteja. Pelottavaa on se että vastustetaan sen sijaan että kannatettaisiin. Itse haluaisin kannattaa pikkulapsia.

27 kommenttia:

 1. Nyt oli hyvä näkökulma JK. Radikaalin inhimillinen. Jokainen pikkulapsen isä tietää että kaikki maailman pikkulapset ovat yhtä. He ovat mitä ovat, heitä ei määrittele uskonto, kulttuuri, tausta, moraali, politiikka - heidän kuuluu saada kaikki lapsen hyvä. Ja se on yksinkertaista ja vaatimatonta. Se pitää heille taata. Lapsi murtaa kaikki perustelut puolesta ja vastaan. Joka on ottanut luokseen yhden....

  Ehkä tuosta tunteesta ja järjestä saattaa nousta myös se, että hän, minkä me helposti tuomitsemme pahaksi erottelijaksi purskahtaa typerästi keskustelussa, että hyvä on hyvä on, mutta missä on kaikki lapset, miksi vain nuoria ja terveitä miehiä, missä äidit ja lapset!

  Inhimillinen näkökulma tuo on siis sittenkin. Ja jonkun on kyettävä siihen myös vastaamaan.
  Ja juuri noiden lasten puolesta. Missä he ovat? Milloin he tulevat turvaan ja suojaan?
  Nythän tämä kysymys josta olemme kaikki kuitenkin yhtä mieltä, on kuitenkin kiihkeimpien kysymysten rajoittajien mielestä kielletty tai ainakin väärä.

  Ja tätä mieltä olen nyt isänä. En mistään muusta motiivista. Tiedän toki, että tuolla kysymyksellä puuttuvista lapsista moni tekee politiikkaa, mutta heidän mistä tahansa motiiveistaan huolimatta kysymys on silti oikea, ja juuri noiden puuttuvien lasten vuoksi. Ehkä lapset ovat tulossa...?Vai? Pelastusveneisiin lasketaan ensin naiset ja lapset. Niin sen kuuluu olla.

  jkr

  VastaaPoista
 2. Helsingin Sanomat kuten Der Spiegel ovat käyttäneet Bellincatia lähteenä uutisoidessaan Ukrainasta. Der Spiegel on joutunut pyytelemään anteeksi. Mikä on motiivi kyseisen lähteen käytölle? Tukeeko se omaksuttua tarinaa vai onko lähdekritiikki unohtunut? http://sputniknews.com/analysis/20150609/1023137858.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onko Sputnik sitten luotettava lähde?

   Poista
  2. Vieläkö se Laika-koiran luuranko on siellä Sputnikissa vai kävikö Juri Gagarin hakemassa sen kotimaan multiin?

   Poista
 3. Eikös se mennyt näin: "Qui nescit dissimilare, nescit regnare" (Florece, 1520 jKr)

  VastaaPoista
 4. Onneksi vaunumyytin levittäjälle kostettiin katalasti. Hänet pudotettiin eduskunnasta.
  Valheella putoo eduskunnan rappusia alas. Se oli kaunaisen Kauman (kok) kohtalo..

  VastaaPoista
 5. Kemissä Helsingin junaan nousseista älypuhelinpakolaisista ainakin yksi (1) oli nuori näpäkkä arabinainen. Eli myytti pelkistä miespakolaisista murrettu! Toivottavasti mahdollisimman moni näistä neitsykäisistä ryhtyy Euroopassa pornotähdeksi. T: Setämies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Älypuhelinpakolainen" ?
   Missä on "pyöräpakolaiset" ? Siis nimitys ?

   Halvin älypuhelin maksaa 55 euroa, halvin pyörä monta sataa euroa..

   Poista
  2. Vieläkö Biltemasta saa alle satasella?

   Poista
 6. Hämmästelen todella syvästi,että keskustelijat kiertelee kuin kissa kuumaa puuroa pakolaiskysymyksen kanssa. Kuka kannattaa mitäkin. Hyvät ihmiset keskustelkaa siitä ,että miten saadaan jotain esteitä salakuljettajien toiminnalle. Tuhannet ja tuhannet kuolevat ei sitä loppumaan saada pakolaisia tänne ottaen vaan salakuljetus lisääntyy. Nyt jo lapsia salakuljetetaan ! Siirrytään jo oikeaan asiaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se missään tunnu, jos tuhannet kuolevat! Näitä riittää kyllä miljoonittain.

   Poista
  2. "Esteet salakuljetuksen toiminnalle" ovat samaa laatua kuin kieltolaki. Niin kauan kuin varsinaista ongelmaa ei ratkaista, salakuljetuksella on kysyntää. Eli pitää ratkaista pakolaisongelma paikan päällä ja/tai olla laillisia mahdollisuuksia muuttaa Eurooppaan.

   Poista
 7. Salossa oli 400 henkilöä osoittamassa mieltä vastaanottokeskuksen (menikö termi oikein?) perustamista vastaan. Siitä se lähtee, kun Hesari ja Yle provosoivat lisää. Maahanmuuttokysymys jakaa suomalaisia yhä kiivaammin. Näkymättömissä olevassa tulevaisuudessa, jota emme liene blogistin kanssa enää todistamassa, kajastavat sisällissodan loimut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykynuoriso on asenteissaan pilalla. Silloin, kun minä olin nuori, asenteet olivat positiivisempia
   https://www.google.fi/search?ie=UTF-8&q=me+halutaan+olla+neekereit%C3%A4

   Poista
  2. Ei tule tapahtumaan ennen kuin sisällissodan voi käydä netissä nostamatta persettä penkistä.

   Poista
  3. Ei täällä mitään sodita. Osa vain tykkää olla tarpeettoman häijyjä vähemmän fiksuille ja filmaattisille, mikä sitten pirskauttelee milloin minkäkinlaista itsepuolustusrefleksiä.

   Se on turhaa, kuten viisaammat ovat aina tienneet.

   Poista
 8. Ihmisyyttä ja ihmisarvoa pitää puolustaa kaikissa oloissa, näissäkin. Vaikka outoja aikoja eletäänkin.

  VastaaPoista
 9. Joskus mediakin sattuu vahingossa kertomaan "ei-sallittua", jonka paikkakuntalaiset useammalla paikkakunnalla hyvin tietävät.
  Iltalehti 30.8.2015


  "Pohjanmaalla "hyvin levoton" päättäjäisyö: puukotuksia, laiton uhkaus, nuoren tytön yliajo

  Alle 20 000 asukkaan Pietarsaaressa yhden yön aikana kertyneiden tehtävien määrä vetää ylikonstaapelin vakavaksi.
  - Ei saisi sattua viikkoon mitään, että nämä saa pois käsistä, hän pohtii.
  Koulujen päättymistä juhlittiin joka puolella maata, mutta juuri Pietarsaaressa biletys äityi ensitietojen perusteella kaikkein väkivaltaisimmaksi. Malisen mukaan pikkukaupungin turvallisuustilanne on muuttunut viime vuosina "kaoottiseksi." Hän näkee ikävällä trendillä kaksi taustatekijää:
  - Täällä on hirveä lääkkeiden väärinkäyttö -ongelma. Apteekkimurtoja tehdään jatkuvasti, ja tosi nuoretkin käyttävät huumeita.
  - Vastaanottokeskus tuli noin kuusi vuotta sitten. Nykyään meillä ei ole enää melkein yhtään juttua, missä ei olisi ulkomaalaistaustaista mukana."

  Totuus aiheuttaa pelkoa Salossa?
  [sarkasmivaroitus]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutinen ei kerro mitään siitä, kuinka monta kotimaalaistaustaista oli välittömästi tai välillisesti mukana noissa jutuissa.

   Poista
  2. Olet vähintäänkin varatuomari, koska kysymyksesi oli todella ovelasti asetettu.

   "- Vastaanottokeskus tuli noin kuusi vuotta sitten. Nykyään meillä ei ole enää melkein yhtään juttua, missä ei olisi ulkomaalaistaustaista mukana."

   Poista
 10. "Itse haluaisin kannattaa pikkulapsia."

  Kannatettavaa riittää suuressa määrin. Maailman väkiluku lisääntyy joka vuosi 80 miljoonalla ihmisellä. Ja tietenkin niissä eräissä maissa, joiden nimä ei saa sanoa.

  VastaaPoista
 11. Rovaniemen asemalla eteläeurooppalaisen näköisistä toinen nuoli morapuukon kärkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kemissä nuoret ruskettuneet miehet peittivät kasvonsa kameralta. Hävettikö sodan pelko vai Euroopan rengasmatkailu?

   Poista
  2. Tungitko kameraa sieraimiin?

   Poista
 12. Setä on joskus heikkona hetkenään kirjoittanut 1800-luvun tapahtumista Pohjanmaalla. Kuinka ylijäämäksi jääneet nuoret miehet alkoivat huligaaneiksi ja häjyiksi paremman tekemisen puutteessa. Osaako setä vastata, mitä tapahtuu kun maahamme tuodaan mahdollisesti kymmeniä tuhansia nuoria miehiä, joille ei oikein ole sijaa tässä yhteiskunnassa, työtä, perintötilaa tai muuta sysselsättningiä?

  1800-luvulla ongelma ratkesi amerikansiirtolaisuudella, mikä olisi ratkaisu nyt?

  VastaaPoista
 13. Käytetyistä lastenvaunuista ei pääse eroon millään, pakolaisia tai ei. 700 euron saksalaiset vaunumme kelpasivat onneksi hyväntekeväisyysjärjestölle. Rahallisesti huonoin hankinta ikinä, olisi pitänyt hommata käytetyt.

  VastaaPoista