Sivun näyttöjä yhteensä

15. elokuuta 2015

Rakkaat rasistitTämä ajatus tekee elämästänne helpomman: hirveästi vaivaa on vuodatettu aika pienen sekaannuksen takia. On sekoitettu poikkileikkaus ja halkileikkaus.

Muuan teistä ilmoitti kommentissaan, että älykkyys on perinnöllistä. Se on geeneissä. Neekereillä ja luultavasti savolaisilla siis tyhmyys periytyy, kommentin kirjoittajalla älykkyys, mitä perua se lieneekin.

Toivoa ei siis ole. Ja somaleilla – sana kai tarkoittaa yleisluonteisesti Suomessa nähtyjä mustaihoisia ja vietnamilaisia – on paljon testosteronia mutta vähän älykkyyttä.

Muuan toinen kommentoija kyselee, eikö tässä maassa saa esitellä epäonnistuneita mielipiteitä. Kyllä saa. Niistä joskus maksetaankin ja lisäksi voi saada mainetta, ei tosin hyvää mainetta.

Kun käytätte sanaa ”älykkyys” ja mainitsette myös älykkyysosamäärän, tarkoitatte selvästi ominaisuutta, joka ihmisellä on. Ominaisuus on mitattavissa. ÄÖ on kuin kengännumero. Se on suurempi tai pienempi, koska se on perinnöllinen.

Yllättäen en kirjoitakaan nyt perinnöllisyydestä enkä älykkyydestä, koska luulen, että vihamieliset lukijat eivät halua muuttaa käsityksiään ja ne muut, 88 % kaikista, tuntevat nämä asiat entisestään. Tuo perinnöllisyyttä koskeva ajatus edustaa tiedollisesti noin vuoden 1840 tasoa ja perustuu muun muassa biologian alkeiden väärin käsittämiseen. Epäilen että syy on vähäinen älykkyys.

Siis: meistä kaikista voi tulla neekereitä. Toisista on jo tullut!

Katsokaa peiliin. Eikö iho olekin tummunut, oikeastaan paljonkin? Hiuksia vetää säkkärään ja huulet turpoavat. Huono homma. Ennen pitää tippuu turpaan, jos kulkee kulmilla outoon aikaan. Eikä siinä auta, vaikka olisi Kemistä kotoisin.

Kauniissa hengellisessä laulussa kerrotaan Saarasta, joka oli musta. Kun hän oikein rukoili ja sitten vielä kuoli, hän kasvoi valkoiseksi. Eviran ilmoituksen mukaan karitsan veri, joka Saaran pesi puhtahaksi, ei ole kiellettyjen aineiden listalla.

Arkisesti älykkyyttä voisi mitata mittaamalla. Selvitä lipputangon korkeus, kun käytettävissäsi on mittanauha ja keppi. Aurinko paistaa. Kun luit tämän tehtävän ensimmäisen kerran kasvuvuosinasi, et keksinyt ratkaisua. Nyt osaat sen. Onko älykkyysosamääräsi vaivihkaa kasvanut?

Epäilen että ei ole. Olet vain oppinut asioita. Oppiminen onkin yleinen pyrkimys. Järjestelmällisesti se alkaa esikoulussa mutta oppimista ilmenee alusta alkaen.

Kirjailijoiden koottuja teoksia ei pitäisi julkaista. Onneksi niitä ei enää julkaistakaan. Voi tulla haikea olo, kun näkee omin silmin, millaisesta typeryyksien suosta kirjoittaja on joutunut selviytymään.

Katselin Juhani Ahon Koottuja teoksia, kun niitä on siunaantunut kolmekin sarjaa. Tiedän vanhastaan, että nimike on harhaanjohtava. Aho kirjoitti paljon painettua muun muassa sanomalehtiin. Nuorempana hän oli hyvin varma siitä, että Ruotsi ja ruotsin kieli ovat turmioksi. Vain suomea on suosittava. Jossain vaiheessa hän sai menestystä ja apurahoja. Hän opetteli kohtuullisesti Ranskaa ja matkusti Pariisiin. Hän tuli siihen tulokseen, että suomen lisäksi ranska avaa mahdollisuuksia. Rahan rajallisuuden vuoksi on hyvä, kun osaa kysyä lyhdyn valosta vetäytyvältä naiselta ”kuinka paljon”, combien. Ennen pitkää hän kertasi latinaa, opetteli hitusen kreikkaa ja muutti mieltään ruotsista, varsinkin kun Nobelin palkinto alkoi oikeasti häämöttää. (Hän sattui kuitenkin kuolemaan kesken kaiken, mutta ehti neuvoa Fransu Sillanpäätä hankkimaan sen palkinnon.)

Se ”Muistiinpanoja kapinaviikoilta” on muuten vallan mitätön kirjoitelma, mutta ”Nälkä on punikki” on hyvä.

Nousiko Juhani Ahon älykkyysosamäärä vuosi vuodelta vai laskiko se?

On turvallista ajatella, ettei noita töitä ratkaise ÄO mutta jos välttämättä haluaa tietää, niin tuskinpa se heilahteli hänellä sen enempää kuin muillakaan.

Nykyisin kouluissakin (kasvatustieteessä) ajatellaan, että ihmisen kyvyt ovat kuin sipuli. Niitä on kuorittava esiin, vaikka vesi pakkaa silmiin. Kuka tahansa pystyy enempää kuin itse luulisi ja toiset luulevat. Tämä koskee myös pahuutta. Jokainen meistä voi löytää itsensä hirttonuoran kummasta tahansa päästä eli juoksusilmukasta tai lynkkausporukan jäsenenä köyden päästä kiskomassa. Kun näin on, huoli näkymättömän ympäristön turmeltumisesta on aiheellinen. Näkymätön ympäristö on se niin sanottu kulttuuri.


71 kommenttia:

 1. En tiedä sekoittiko blogisti tahattomasti vai tahallisesti rasistien ja muiden epäluuloisten kohteeksi joutuneita ihmisryhmiä, mutta sanottakoon se, minkä me kaikki tiedämme: kukaan ei vastusta itä-aasialaisten maahantuloa, täällä oloa, tänne integroitumista tai edes tänne integroitumattomuutta.

  Syyt siihen selviävät ihmisten arkikokemuksista ja itä-aasialaisten työllisyysprosenteista, joka on koko ajan korkea.

  Meillä on unelma -unelmaihmiset eivät missään tapauksessa tätä tabua halua vahingossakaan nostaa esiin, vaan puhutaan maahanmuuttajista könttänä tarkoituksellisesti. Hassuimmat repivät jopa finlaysonit ja fazerit mukaan, vaikka kaikki tiedämme ettei heistä ja kaltaisistaan ole kyse, eurooppalaista maahanmuuttoa ei voi laskea mukaan, ei sen enempää kuin savolaisten tai pohjalaisten invaasiota pääkaupunkiseudulle. Rovaniemeläisen kirjailijan joka muistutti sormi pystyssä että joulu ( ! ) on lainasana ( ! ) , ja silläkin perusteli puolta Suomea pitämään suunsa kiinni maahanmuutosta, pitäisi tämä tietää.

  Typerä ja rasisistinen maahanmuuttokritiikki j a se aiheellinen ja faktoihin perustuva maahanmuuttokritiikki kohdistuu tosiasiallisesti vain afrikkalaisperäiseen ja länsiaasialaiseen islamilaiseen maahanmuuttoon. Syyt tähän ovat samat kuin edellä mainitsemani:ihmisten arkikokemukset, rikollisuustilastot ja työllisyysprosentti. Kaksi viimeistä ainakin ihan luotettavia mittareita.

  Nythän tästä toisesta mutta varsinaisesta todellisuudesta kertoo maassamme suoraan ainoastaan vastenmielinen MV-lehti. Siis samaan tapaan kärjistäen kuin Meillä on unelmaihmiset vaikenevat maahanmuuton tabuista.

  Odotan edelleen milloin maamme media ottaa tilanteen haltuun ja aloittaa ketään ja mitään pelkäämättömän journalismin. Kuluttaja-segmenteistä suurin ja siten median etu numero yksi, edustaa globalismin arvoja ja motiiveja puhtaimmillaan, joten toivoa todennäköisesti saamme edelleen. Mutta tämä tiedotusvaje, ts. informaatiosota, ei tee maalle hyvää. Siitä hyötyvät ääriryhmät.

  jkr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jkr puhuu järkevästi.ollaanko tästä laajemminkin yhtä mieltä? Kemppinen? Jkp

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Järkipuhetta! Tällaista toivoisi saavansa lukea median paraatipalstoiltakin.

   Poista
  4. Niin mutta poikakodin murhaajahan oli Filippiineiltä, kristitty maa?

   Neuvostomaahanmuuttajilla kuulemma huumeen käyttöä, pahat kielet lauloivat.

   Ruotsalaiset levittävät hintendenssiä ja muuta liberaaliturmiota.

   Rajat kiinni joka suuntaan, ei ainoastaan ählämeiltä, jotka kieltämättä ovat kaikki terroristeja.

   Poista
  5. Ei noin, tiedät oikein hyvin etten tarkoittanut sitä, vaan: rajat auki kaikille joilla on mahdollisuus ja halu hankkia maassamme omalla työllään oma toimeentulonsa, oppia kieltä ja joka omaa moraalin noudattaa maan lakeja ja arvostaa uuden maansa kulttuuria omaansakaan kadottamatta. Juuri tämähän on maahamuuttajaystävällinen asenne! Vasta noiden ehtojen toteutuessa maahanmuuttaja pääsee kohentamaan omaansa ja perheensä elämää.

   J o s maassa X ei ole työtä ja toimeentuloa (kuten meillä nyt) ei ole kenellekään osapuolelle järkevää siirtää maanosan Y ongelmia maahan X. Kuka sellaista ajaa, ajaa sokeaa ideologiaa. Hädässä olevia tulee auttaa, siellä missä se on tehokkainta. Euroopan hintatasolla afrikkalaisten pakolaisten auttaminen on hullun hommaa kalliissa, kaukaisessa ja pohjoisessa eurooppalaisessa maassa. Sen osaa laskea jokainen.

   Emme me kai voi muutenkaan tukea kehitystä, jossa kokonainen maanosa hylätään ja se siirtyy ratkaisemattomine ongelmineen Eurooppaan? Ei monelle niin rakas globalismi, internationalismi jne. sitä tarkoita. Sokea ideologia on vain vääntänyt massiiviset väestösiirtymät moraalikysymyksiksi, vaikka kysymys on kestävien elinehtojen etsimisestä. Vihreiden luulisi tajuavan tämän ensimmäisinä. Punaisilta en kyllä sitä edes odota.

   Ja mitä rasismiin tulee, muistetaan, että meillä asuu Suomessa jo nyt yli sadassa tuhannessa laskettava joukko maahanmuuttajia, joista tietyt etniset ryhmät ovat sopeutuneet maahamme todella hyvin mainitsemillani ehdoilla. Suurin osa heistä ei koe minkäänlaista rasismia täällä. Tervetuloa siis lisää vaan, jos ja kunhan kolme ässää saavat työllisyyden kuntoon ja kaikki pääsevät töihin Suomea ja omaa elämää rakentamaan.

   jkr

   Poista
  6. Loistava keskustelun avaus ! On vain suuri ongelma siinä , että maamme media on täynnä juuri noita unelma ihmisiä. Aivan samanlainen fakkiutunut joukko, omassa asiassaan, kuin on ne joita puollustavat. Siis vahvoja omassa uskossaan.

   Poista
  7. Punaisilta et odota? Tarkoitatko intiaaneja?

   Poista
  8. On ilo huomata, että löytyy niitä sentään vielä sellaisiakin, joiden päätä tämä kaikki koohotus ei ole sekoittanut, vaan jotka uskaltavat ajatella ihan itse.

   Luulisi vanhempien (kuten vaikkapa Kemppisen) muistavan ne ajat, jolloin eräs toinen "vastaisuus" oli ajatusrikoksista pahimpia ja sellaiseen sortuneet karkotettiin hyvien ihmisten luota. Silloinkin ihmeteltiin, miten rauhaa ja edistystä voi joku vastustaa!

   Olisiko eräs "älykkyyden" määritelmistä sellainen, ettei sorru samaan tyhmyyteen uudelleen?

   Poista
  9. Neuvosto- ja Venäjän vastaisuus se on tänäkin päivänä fasismia.

   Poista
 2. ÄO ei ole yksiselitteisesti perinnöllinen ominaisuus. Tutkijat ovat havainneet, että köyhyys heikentää ihmisten kykyä hoitaa terveyttään, pitää huolta lapsista tai annetuista lupauksista. Science-tiedelehdessä julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan intialaisten sokeriruokoviljelijöiden ÄO oli peräti 13 yksikköä alempi ennen sadonkorjuuta kuin sen jälkeen, jolloin sadosta saadun tilin myötä heidän köyhyytensä korjautin kertaheitolla.

  VastaaPoista
 3. Jokos Kemppinen on lukenut Hannu Mäkelän uusimman "paljastuskirjan" Otavan vuosistaan? Kemppinenkin siellä kuulemma mainitaan, ei-toivottujen henkilöiden joukossa. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitänee lukaista pikimmiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luekin. Hasnnu Mäkelä on verraton ammattimies, Ja joka sana on totta.

   Poista
  2. Toivoton tapaus se on.

   Poista
 4. Olen pudonnut kärryiltä. En erota ironiaa enkä muutakaan salaviisasta. Viimeinen jakso oli kuitenkin mieleeni. Luin sitä haluni mukaan omia ajatuksia myötäileväksi. Eli haudassa makaavia on turha tuhria. Mitä luen, mitä kuuntelen, on minun asiani. Kiitän saamastani. Kainuulaisuus, eritrealaisuus, 30- tai 60-lukulaisuus kuin tauti, joka vain tuli ja teki selvää tai parani.

  VastaaPoista
 5. Tyhmä savolainen kysyy taas neuvoa: Kuinka paljon 10 vuoden ajan pidetty blogi vie tilaa, jos sen tallentaa ulkoiseen muistiin? Mikä olisi suositeltava väline? (Esim linkissä oleva blogi)

  VastaaPoista
 6. Nyt kun kysymys geeneistä ja älykkyydestä on asiallisesti käsitelty, voisimme seuraavaksi käsitellä kysymystä kulttuurista, koska siitä johtuu tämänhetkinen monikulttuurisuus-keskustelu ts islamilaistaustaisten maahanmuuttajien sopeutumisesta. Toistan eilisen kommenttini:

  "Ei islam aiheuta ongelmia geenien tai älykkyyden puutteen vuoksi vaan kulttuurin vuoksi, mutkat suoraksi siksi, että älyn käyttö on hylätty fundamenttalistisen, nyky-Suomeen huonosti sopivan uskontulkinnan vuoksi: sitovia ovat n. 800-luvulla kootut hadithit, joita ei voida tulkinnalla muuttaa, samoin Koraani on kirjaimellisesti Jumalan ilmoitus. Samoin ongelmia tulisi jos 1500-luvun katolisia tai protestantteja voisi aikakoneella tuoda nyky-Suomeen." Lisäongelman tuo se, että osa noista perustelee islamilla etnisiä tapoja (esim. ns. naisten ympärileikkaus), joka ei tosiasiassa edes perustu islamiin.

  Pidän hyvänä, että näistä kysymyksistä on kohtuullisen asiallisesti voitu keskustella tässä blogissa ja sen kommenteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota keskustelua lähtökultuurien merkityksestä sopeutumiselle minäkin odotan.

   Haaste blogistille ja muille viisaille on nyt heitetty.

   Ja vahvistus vielä edelläesitettyyn: Blogistin rinnastamat somalit ja vietnamilaset evät todellakaan ole sama asia, ne ovat kuin eri planeetoilta (ts. eri kulttuureista siis). Tuossa yhtäläisyysmerkin vedossa kaikuu vain puhdas ennakkoluulo siitä, miten ne tyhmät ajattelevat

   Poista
 7. Mainio tuo tämänkinkertainen blogikuva. Ovelan kaksitasoinen metafora: Sipulit ovat geneettisesti erivärisiä. Muita ominaisuuksia väri ei paljasta. Mutta kerroksittaisia ovat kaikki.

  VastaaPoista
 8. Älykkyyden periytymisestä on outo sattuma Bernoullien suku.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Bernoulli

  VastaaPoista
 9. Kemppisen seniilien höpinöiden sijaan älykkyydestä kannattaa lukea vaikkapa tämä tuore esitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä.

   Onko Nature julkaisuihin kuuluvan lehden lukijalla eli siis Sinulla jokin erikoityinen syy vihamieliseen sananvalintaan?

   Epigeneettinen näkökulma olisi sekin paikallaan. Käsitys periytyvyydestä kertakaikkisena ilmiönä on muuttunut viime vuosina aika paljon.

   Poista
  2. Kun ihminen alkaa mussuttaa epigenetiikasta perinnöllisyydestä keskusteltaessa, on varmaa, ettei hän tiedä aiheesta mitään. Koska perimä on sama (lähes) kaikissa soluissamme mutta solut ovat erilaisia, on ilmeistä, että geeneillä täytyy olla säätelymekanismeja. Epigenetiikka tässä mielessä on selviö. Epigenomi ei myöskään ole mikään DNA-sekvenssistä irrallaan lilluva entiteetti, vaan epigeneettiset muutokset johtuvat sekä geneettisistä että ympäristötekijöistä siinä missä kaikki muukin fenotyyppinen vaihtelu.

   Näytät kuitenkin viittaavan ajatukseen epigeneettinen muuntelun periytymisestä sukupolvien yli. Tämä on ilmiönä niin harvinainen (nisäkkäissä), että sen sotkeminen tähän keskusteluun on kuin vaatimus, että kuolinsyistä keskusteltaessa salamaniskuille pitäisi antaa sama painoarvo kuin syövälle ja sydän- ja verisuonitaudeille. Tietyt epigenetiikkaintoilijat ovat yrittäneet viritellä aiheesta jonkinlaista uuslamarckistista filosofiaa, mutta ajatus on kuolleena syntynyt. Sanotaan näin: moheleilla riittää töitä tuhansien vuosien jälkeenkin, koska ei ole mekanismia, jolla ihminen voisi siirtää kulttuurinsa sukusoluihinsa -- paitsi tietenkin normaali darwinilainen evoluutio.

   Poista
 10. Professsori Kemppinen,
  olen huomannut, että bloginne on suosittu. Mutta että erään suuren (ainakin puheisssaaan) puolueen kirkasotsaiset suomi-pojatkin villiintyvät tekstistänne! Lisää vain asiatekstiä meille lukijoille, joiden tietotaso nousee, geeniviirheiden takia älykkydestä ei olla varmoja:) Tyttö mustikkametsästä

  VastaaPoista
 11. Jotkut vanhukset taitavat ilkeilyn...

  VastaaPoista
 12. Minun mielestäni siitä tavasta, jolla valtioiden hallinto ja elinkeinot on järjestetty, voi päätellä jotain ko. valtion valtaa pitävän etnisen ryhmän älykkyydestä. Koeluontoisesti voi ajatella ensin Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko Itä- ja Länsi-Saksan hallinnon henkilöiden välillä jokin geneettinen tai älykkyysero? Ainakin tulos (taloudella mitaten) oli erilainen. Ja syntyi nopeasti

   Poista
  2. Onko presidentti Niinistö juutalainen?

   Poista
  3. Voiko ajatella näin:-------> " Proletariaatin diktatuuri" = (henkisen) köyhälistön ylivalta (mielivalta) ="Joukossa tyhmyys tiivistyy"?

   Poista
  4. Eliitti edusta henkistä köyhälistöä. T: Welss'in "Aikakone"

   Poista
 13. Mistä ihmeestä tuo ISIS sai kriittisen massansa?

  Onneksi ei ole lähiomaisia, joita tarvitsee puolustaa. paskaks vaan kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että valkoisen miehen rasismi ajaa maahanmuuttajien lapset Syyriaan sotimaan.

   Poista
 14. . **Selvitä lipputangon korkeus, kun käytettävissäsi on mittanauha ja keppi. Aurinko paistaa. Kun luit tämän tehtävän ensimmäisen kerran kasvuvuosinasi, et keksinyt ratkaisua. Nyt osaat sen. Onko älykkyysosamääräsi vaivihkaa kasvanut?**

  Epäilee, ettei peruskoulun yläasteella notkuvalta nuorisolta taivu verranto.

  VastaaPoista
 15. ”kuinka paljon”, combien, eikös tässä ole kyse kansainvälisestä kaupasta, ei kulttuurista?

  VastaaPoista
 16. Tiedän - en tosin tiedä mistä sen tiedän - että osaat vittuilla. (Vaikka juotkin vain vichyä raakana - kuten eräs kohtelias kommentoija sanoi.) Minusta on kivaa että ihminen käyttää kykyjään.

  Ps. Tarkoitan että kiva pakina tämä "rakkaat rasistit".

  VastaaPoista
 17. rasismi on niin ylikulutettu sana, että se on kääntynyt päiväkotitasoisia huutelijoita vastaan. Olen ypeä rasisti, ja olen mielelläni rasisti, koska se nykyään tarkoittaa tervettä järkeä ja oman hyvinvointivaltion suojelua jne. Rasismi on rakkautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasismi on rotusortoo, kuten natsipuolue Persut.

   Poista
 18. Työtoverini aikoinaan luonnehti toista työtoveria, takanapäin tietysti: NN murskaa samassa persoonassa kaksi myyttiä: 1. vasenkätiset ovat älykkäitä, 2. juutalaiset ovat älykkäitä.

  Oliko tämä loukkaavaa tai rasistista vasenkätisiä, juutalaisia vaiko molempia kohtaan?

  VastaaPoista
 19. Ilahduttavaa, että Kemppinen ottaa näinkin hankalan asian esille!
  Jos suomalainen viskataan päiväntasaajan sademetsiin ilman kielitaitoa, rahaa, navigaattoria, kännykkää ja muovirahaa mukanaan vain kaksi litraa vettä, uskallan väittää hänen tulevan ennen pikää sinkkiarkussa takaisin.
  Samoin kävisi, jos hänet pudotettaisiin jonnekin aavikolle ilman tuttuja varusteitaan.
  Silti paikallinen väestö selviää hengissä. Kuka silloin on älykäs?
  /Y

  VastaaPoista
 20. Kemppinen vastasi ennen vanhaan, silloin hyvinä aikoina, fiksujen kommentoijien kirjoituksiin aina. Tämä jkr-miehen kommentti on osuva ja matemaattinen:

  "Typerä ja rasisistinen maahanmuuttokritiikki j a se aiheellinen ja faktoihin perustuva maahanmuuttokritiikki kohdistuu tosiasiallisesti vain afrikkalaisperäiseen ja länsiaasialaiseen islamilaiseen maahanmuuttoon. Syyt tähän ovat samat kuin edellä mainitsemani:ihmisten arkikokemukset, rikollisuustilastot ja työllisyysprosentti. Kaksi viimeistä ainakin ihan luotettavia mittareita.

  Nythän tästä toisesta mutta varsinaisesta todellisuudesta kertoo maassamme suoraan ainoastaan vastenmielinen MV-lehti. Siis samaan tapaan kärjistäen kuin Meillä on unelmaihmiset vaikenevat maahanmuuton tabuista."

  Samalla Kemppiskä voisi pohtia, miksi ihmeessä läpi Euroopan kansallismieliset ja hallitsematonta maahanmuuttoa vastustavat puolueet ovat nousseet vaalien voittajiksi. Rassismia? Fasismia? 1930-luvun paluuta 2000-luvulle??

  Mielestäni ei suinkaan näin, vaan ilman punaviher-sumentavia mokulaseja tavalliset eurooppalaiset voivat arkijärjellä nähdä miten paljon kielteisiä asiota Afrikan väestöräjähdyksen aiheuttama LAITTOMIEN MAAHANMUUTTAJIEN invaasio tuottaa eurooppalaisiin yhteiskuntiin.

  Juuri siksi ihmiset äänestävät kansallismielisiä puolueita. Se on tietysti väärin ja rasistista ja fasistista ja populistista, koska se on vastoin punaviher-suvaitsevaista maailman katsomusta, joka on ainoaa ja oikeaa ja lopullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ad Anonyymi:

   "maahanmuuttokritiikki kohdistuu tosiallisesti vain afrikkalaisperäiseen ja länsiaasialaiseen islamilaiseen maahanmuuttoon"

   Kas kummaa. 90-luvulla kaikkia Suomeen muuttaneita virolaisia miehiä pidettiin rikollisina ja naisia tietyn "ammatin" harjoittajina. EU:n myötä puolaisia putkimiesten pelättiin vievän työpaikat. Vähän aikaa sitten paheksuttiin kesämökkien myyntiä venäläisille. Jne.

   Olisiko niin, että aina pitää olla joku ryhmä, jota potkia? Näin ei tarvitse puuttua todellisiin ongelmiin.

   Poista
  2. Kuka piti? Ketkä pitivät? Älä yleistä ihan noin rankasti ja vääristä historiaa....

   Poista
  3. Kas kummaa. 90-luvulla kaikkia Suomeen muuttaneita virolaisia miehiä pidettiin rikollisina ja naisia tietyn "ammatin" harjoittajina. EU:n myötä puolaisia putkimiesten pelättiin vievän työpaikat. Vähän aikaa sitten paheksuttiin kesämökkien myyntiä venäläisille. Jne.

   Jokainen puolalainen putkimies on vienyt työpaikan suomalaiselta putkimieheltä. Jokainen venäläisille myyty kesämökki on potentiaalinen tukikohta Puna-armeijan hyökkäykselle. Venäjä on yhä se sama sotahullu, imperialistinen ja laajentumisenhaluinen suurvalta kuin aina ennenkin. Eivät nuo pelot tyhjästä tule. Kun ahneus, oman väen kyykyttämisenhalu ja kyvyttömyys nähdä omaa nokkaansa pitemmälle yhdistyvät samassa päässä, lopputuloksena on haittamaahanmuutto. Vanhat sukupolvet eivät 60-lukulaisuudessaan tätä tajua, mutta nuoret sukupolvet, jotka ovat koko ikänsä eläneet tässä koohotuksessa ja kokeneet sen varjopuolet, kyllä tajuavat.

   Poista
  4. Venäjä on ollut rauhan tae Euroopassa sen jälkeen kun natsit kukistettiin. Toivottavasti ei jouduta uudelleen Saksojen yhdistymisen ja hyökkäysliitto Naton myötä. Hyvä Putin, olet reilu jätkä ja hyvä tyyppi.

   Poista
 21. Älyäkkönää että ninnoinnii äly on justihin niiku Silly Putty?

  Muille vähän läksyä vois laitella jos se vaan passaa? Stephen J. Cattell. Aika uudenpuoleista.

  Eipä se hoksnokka ole mikään kovinkaan kummallinen vekotin. Ei se millään ihmeellisellä ole tai tule,
  sen kans kyllä synnytään mutta sittenkin vielä on tämä että ympäristötekijöihin verrattaessa perintötekijät ovat oikeastaan pelkkä kärpäsen pieru Saharassa.

  Niimmuutenii...

  Peräsmies paiskaa highfiven miten, oikeastaan?

  - ?
  Haisiks. ..tietysti.

  VastaaPoista
 22. Miten joku jaksaakin joka päivä vetää hihastaan uuden kirjoituksen, jossa on asiaa, tietoa, filosofiaa, huumoria, ironiaa, hassuttelua, runoja, mitä kaikkea! Ja "ilmaiseksi", kiitos vain! - Vanhus ihminen on sitten, kun jalat eivät kanna ja/tai päästä heittää - satunnaista silmälasien etsimistä ei lasketa... Vanhuus alkaa aikaisemmin, ehkä keskimäärin 75 - 80:n paikkeilla, ensimmäisten heikkousoireiden ilmentyessä, kun ei enää oikein jaksa ihan kaikkea. Havaintojeni mukaan. Ja henkilökohtaiset erot ovat suuret.

  Päivän lehdessä on loistava esimerkki somalinaisesta, neljän lapsen äidistä, suomalaisesta tohtorista (tai t-koulutettavasta?) ja Harvardissakin opiskelleesta, joka pyrkii Somalian presidentiksi. Fadumo Dayibin äiti sanoi hänelle lapsena ja nuorena: "Jos joku väittää, ettet pysty, koska olet nainen, muslimi, somalialainen, älä ikinä usko." Usko omiin voimiin on tärkeintä, ja sitä kaikkien vanhempien tulisi vahvistaa. Lapset uskovat pitkälti, mitä vanhemmat sanovat. Jonkinlainen älykkyys siellä pohjalla on tietysti tärkeää, samoin ihmisen energia ja sosiaalisuus.

  Time-lehdessä oli jokunen vuosi sitten mielenkiintoinen artikkeli perheen lasten älykkyydestä ja elämässä selviämisestä. Vanhin lapsi oli selvästi ensimmäisellä sijalla. Vanhemmat ilmeisesti jaksavat kohdistaa häneen eniten mielenkiintoaan ja ohjaustaan, toiset jäävät vähemmälle.

  Dayib sanoi myös, että somalimiehet eivät tahdo saada töitä, siksi he saattavat houkuttua lähtemään ISIS:in joukkoihin tai muuten pahoille teille. Mitä suomalaiset vierastavat juuri somalialaisissa? Heidän huolettomalta näyttävää olemustaan ja kaunista ulkonäköään? Hoivakodissa, jossa vierailen, on tosi mukava ja auttavainen somalinuorukainen töissä. Heitä soisi olevan enemmänkin. Seuraava sukupolvi toimii jo varmasti kaikissa ammateissa, lääkäreinäkin, ei vain hierarkian alimmalla astinlaudalla. Ei se älystä ole kiinni.

  Ne Ahon "Muistiinpanot" tai "Hajamietteet" ovat kyllä vasemmalla kädellä tehtyjä, kuten nimikin sanoo, enkä jaksanut niitä lukeakaan kuin silmäillen, mutta oli siellä jokunen mieleen jäävä kohta ja joka tapauksessa silminnäkijän todistusta. Combien-seikkailut sen sijaan tuottivat kelpo kirjallisuutta, vaikka "Yksin" tuottikin tuohtumusta aikalaisissa avainromaanina. EG

  VastaaPoista
 23. . . . no, jopas on Kemppisen blogin kommenttien älykkyystaso yht'äkkiä romahtanut. Liekö aihevalinta syynä? Toivottavasti ei kuitenkaan ajauduta US:n Puheenvuoron suuntaan.

  VastaaPoista
 24. Unohdin: nerokas kuva
  .
  Ja vielä vanhuksista. 93-vuotias soitti talvella palvelutalosta, vitsaili kaikkea ja pyysi lukuvinkkejä. Tyttöystäväkin on.
  Toinen saman ikäinen, miniän pietarilaisisä, on vielä töissä kuntosalin isäntänä, kun ne kommunistiajan eläkkeet ovat pieniä, vaikka olikin ihan iso kiho. On 20 vuotta nuoremman näköinen, ja tyttöystäväT soittelevat, miniä nauroi. Pelottavia näköaloja nuorisolle. EG

  VastaaPoista
 25. Nyt on blogi-isännältä mennyt puurot ja vellit sekaisin.

  Ensinnäkin älykkyys on ksiselitteisesti mitattavissa oleva ominaisuus, ja sen mittaamiseen on koko joukko tekniikoita, joista älykkyysosamäärä (ÄO) on yleisin. Ja Vanhanen, Lynn et al ovat tehneet koko joukon tutkimuksia, jotka kiistattomasti ovat osoittaneet, että a) ÄO on todellinen mitattavissaoleva suure ja b) se vaihtelee eri kansoilla. Vieläpä niin, että kaikkein selittävin muuttuja on kansan asuinpaikan leveysaste. ÄO on matalimmillaan kaikkein lähinnä päiväntasaajaa asuvilla kansoilla, ja se lähtee nousuun kohti napoja, sekä etelässä että pohjoisessa. Toinen selittävä tekijä on ilmasto: mitä ikävämpi ja vihamielisempi ilmasto, sitä korkeampi on siellä asuvien kansojen ÄO. Kolmas selittävä tekijä on ravitsemus: mitä enemmän kalaproteiinia kansakunnan ruokavalio sisältää, sitä älykkäämpiä ihmiset ovat.

  Kuitenkin ÄO:n ja periytyvyyden korrelaatio on liki 0,7 eli se periytyy voimakkaasti geeneissä. Eli että vaikka kansakunta, jonka kotipaikka on lähellä päiväntasaajaa, siirrettäisiin jonnekin 50. leveysasteen hujakoille, kestää vuosisatoja, ehkä -tuhansia, ennenkuin luonnonvalinta karsii sieltä sopeutumattomat pois ja ko. kansakunnan keski-ÄO nousee.

  Europidien keskimääräinen ÄO on noin 100. Sino-mongolideilla se on noin 105. Intiassa ja Etelä-Amerikassa se on noin 90, ja Afrikassa noin 85. Koko maailman keski- ÄO ei ole 100, vaan noin 88 ja se on laskussa Afrikan voimakkaan väestönkasvun vuoksi.

  Lynn on esittänyt, että kaikkien muiden muuttujien ollessa ceteris paribus ÄO on kaikkein merkittävin muuttuja ennustamaan elämässä menestymistä ja selviämistä. Eli että yhteiskunnallisen aseman ja ÄO:n välillä on selkeä korrelaatio. Tämä on todettu lukuisissa tutkimuksissa. Sama on nähtävissä kansakuntien vauraudesta: mitä korkeampi kansakunnan keskimääräinen ÄO on, sitä vauraampia ihmiset niissä ovat, poislukien sosialistiamat. Kansakuntien ja ÄO:n korrelaatiot löytyvät täältä,

  Nämä ovat biologisia tosiasioita. Niiden kiistäminen on yhtä fiksua kuin kiistää, että maa kiertää aurinkoa.

  Aivan samalla tavion kuin ÄO on mitattavissa oleva suure, niin on myös testosteronin pitoisuus veressä. Testosteroni on hormoni, joka tiosaalta lisää seksuaaliviettiä että väkivaltaista aggressiota. Eri kansakuntien testosteronierityksissä on rajuja eroja, ja nyrkkisääntö on, että mitä alhaisempi keski-ÄO, sitä korkeampi testosteronieritys. Liialisena testosteronin määrä veresä johtaa väkivaltaiseen käyttäytymiseen, impulsiivisiin raivonpurkauksiin ja antisosiaalisuuteen.

  Kulttuuri ei vaikuta älykkyyteen kuin vain nimeksi. Ja vieläpä niin, että mitä enemmän kansakunnan uskonto ja kulttuuri halveksuu toisaalta kirjasivistystä ja toisaalta oppineisuutta, ja mitä enemmän se arvostaa miehistä uhoa ja väkivaltakäytöstä, uskonkiihkoa ja seksuaalista kyvykkyyttä, sitä tuhoisampi alhaisen ÄO:n sekä tuon kulttuurin unioni on.

  Tämä on syy, miksi tietyiltä alueilt ja tietyistä uskonto- ja kulttuuripiireistä kaikkialle Eurooppaan saapuva maahanmuutto on kaikkialla Euroopassa osoittautunut katastrofiksi ja sen tulokset ovat olleet tuhoisia. Tosiasioiden myöntäminen, myös niiden epämiellyttävien ja biologisten sellaisten, on kuitenkin viisauden alku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biologiset tosiasiat ja tieteelliset paradigmat eivät muutu muiksi natsitteluilla eivätkä tunteenomaisilla purkauksilla. Jos haluamme keskustella ikävistä ja arkaluonteisista asioista asiallisesti, meidän on pystyttävä myöntämään tosiksi myös poliittisesti epäkorrektit tosiasiat. Älykkyystutkimus ja populaatioiden väliset älykkyyserot ovat sellainen.

   Poista
  2. Blogi-isännältä menee usein, melkein aina, puurot ja vellit sekaisin.

   Poista
 26. Blogi-isännälle:

  Muuan teistä ilmoitti kommentissaan, että älykkyys on perinnöllistä. Se on geeneissä. Neekereillä ja luultavasti savolaisilla siis tyhmyys periytyy, kommentin kirjoittajalla älykkyys, mitä perua se lieneekin.

  Käsitettä "tyhmyys" ei ole olemassa. Vain alhainen ÄO. Ja ÄO:n peiytyvyys on tosiasia. Samoin on mitattavissa oleva tosiasia, että afrikkalaisten keskimääräinen ÄO on lähes yhden standardihajonnan verran alhaisempi kuin eurooppalaisten. ÄO on kaupan päälle alimmillaan lähinnä päiväntasaajaa.

  Toivoa ei siis ole. Ja somaleilla – sana kai tarkoittaa yleisluonteisesti Suomessa nähtyjä mustaihoisia ja vietnamilaisia – on paljon testosteronia mutta vähän älykkyyttä.

  Somalit muodostavat oman geeniklusterinsa, joka on geneettisesti lähempänä arabeja kuin bantukansoja. Vanhasen-Lynnin mukaan somalien keskimääräinen ÄO on 68. Tämä ei anna hyvää ennustetta heidän kyvylleen muodostaa toimivaa yhteiskuntaa saati pärjätä länsimaisessa yhteiskunnassa. Vietnamilaisten keski-ÄO on 95. He ovatkin sopeutuneet erinomaisesti suomalaiseen yhteiskuntaan.

  Yllättäen en kirjoitakaan nyt perinnöllisyydestä enkä älykkyydestä, koska luulen, että vihamieliset lukijat eivät halua muuttaa käsityksiään ja ne muut, 88 % kaikista, tuntevat nämä asiat entisestään. Tuo perinnöllisyyttä koskeva ajatus edustaa tiedollisesti noin vuoden 1840 tasoa ja perustuu muun muassa biologian alkeiden väärin käsittämiseen.

  Ehei. Ajatus on vahvistettu 2000-luvulla paradigmaksi. Alykkyydellä ja periytyvyydellä on selkeä korrelaatio. Kyse ei ole biologian alkeiden väärin ymmärtämisestä, vaan niiden oikein ymmärtämisestä.

  Arkisesti älykkyyttä voisi mitata mittaamalla. Selvitä lipputangon korkeus, kun käytettävissäsi on mittanauha ja keppi. Aurinko paistaa. Kun luit tämän tehtävän ensimmäisen kerran kasvuvuosinasi, et keksinyt ratkaisua. Nyt osaat sen. Onko älykkyysosamääräsi vaivihkaa kasvanut?

  Älykkyysosamäärän määrittämisessä erittäin tärkeä muuttuja on mitattavan koehenkilön ikä. Älykkyydellä on taipumus kasvaa suunnilleen 15-25. ikävuoteen asti, jonka jälkeen se pysyy loppuiän suunnilleen muuttumattomana, pl. erilaiset älykkyyteen vaikuttavat sairaudet ja onnettomuudet.

  Epäilen että ei ole. Olet vain oppinut asioita. Oppiminen onkin yleinen pyrkimys. Järjestelmällisesti se alkaa esikoulussa mutta oppimista ilmenee alusta alkaen.

  Tässä tapahtuvat molemmat. Sekä älykkyyden kasvu että oppiminen. Mitä korkeampi älykkyys on, sitä suuremman oppimiskyvyn se mahdollistaa. Ja sama päinvastoin.

  Nousiko Juhani Ahon älykkyysosamäärä vuosi vuodelta vai laskiko se?

  Pysyi samana. Mitä korkeampi ÄO ihmisellä on, sitä suuremman intellektuaalisen vapausasteen se mahdollistaa. Ahon ÄO on todennäköisesti ollut erittäin korkea jo alunalkaenkin. Aho oli riittävän viisas ihminen (viisaus on eri asia kuin älykkyys) tajuamaan virheensä ja toimimaan toisin havaittuaan olevansa väärässä.

  Sensijaan vankilat kansoittuvat alhaisen ÄO:n omaavista ihmisistä, samoin kuin päihdehoitolat ja mielisairaalat. Mitä alhaisempi ÄO ihmisellä on, sitä rajoittuneempi hänen intellektuaalinen vapausasteensa on, sitä impulsiivisempi hän on ja sitä taipuvaisempi hän on antisosiaaliseen käyttäytymiseen. Juristille tätä varmaan on turhaa kertoa.

  Jokainen meistä voi löytää itsensä hirttonuoran kummasta tahansa päästä eli juoksusilmukasta tai lynkkausporukan jäsenenä köyden päästä kiskomassa.

  Toki. Kyse on vain todennäköisyyksistä, ja niihin vaikuttaa ÄO voimakkaasti. Lynkkauksiin joudutaan silloin, kun yhteiskunnan oma kurinpito- ja rangaistuskoneisto on impotentti ja osoittaa olevansa joko kyvytön tai haluton ratkaisemaan yhteiskunnan konflikteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen kirjoittaja on selvästi neekeri, ja vielä ruma sellainen.

   Poista
  2. Tuota kutsutaan nimellä ad hominem. Sitä näin yleisesti ei pidetä hyvänä keskustelutekniikkana.

   Poista
  3. Älykäs kirjoitus "neekeriltä". Kritisoija on pelkkä trolli.

   Poista
 27. Ad Omnia: Muuan perustava ero ueean kommentoijan ja minun kesken on "älykkyys" ja sitä mittaava älykkyysosamäärä. Oma käsitykseni on, että älykkyydestä voi puhua mielekkäästi useiden kognitiivisten kykyjen yhdistelmänä. Kulttuuri eli siis elinympäristö vaikuttaa auttamattomasti. Siten puhe eri kulttuurien edustajien äöukkuudest' jää minulta käsittämättä.

  VastaaPoista
 28. Somaleja on meillä lääkäreinäkin.

  VastaaPoista
 29. Älykkyysosamäärä on se tunnusluku, jolla älykkyyttä mitataan. Siihen liittyy saumattomasti yleislahjakkuutta mittaava G Factor eli G-tekijä. Näillä kahdella on selkeä korrelaatio keskenään. Vaikka kuinka puhuisimme älykkyydestä monien kognitiivisten kykyjen yhdistelmänä, on kiistaton tosiasia, että ne ihmiset, joilla on korkea ÄO, ovat myös yleislahjakkaita muissa kognitiivisissa kyvyissä, ja taas ne, joilla on alhainen ÄO, eivät ole.

  Kulttuuri ei vaikuta älykkyyteen eikä lahjakkuuteen nimeksikään, koska älykkyys on geeneissä, ei kasvatuksessa Kaikki kulttuurin ja kasvatuksen vaikutus karisee pois noin 20-22 ikävuoteen mennessä, ja mitä vanhempi ihminen on, sitä enemmän hänen älykkyytensä on yksinomaan geneettistä. Sensijaan vaaditaan tietty vähimmäis-ÄO, jolla kansakunta kykenee ylläpitämään kulttuuria ja yhteiskuntaa (se on noin 80-85). Ilman tätä yhteiskunta romahtaa sodan ja väkivallan kaaokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka jaksatkin jankuttaa tuota samaa hölynpölyä. Uskotko itse, oikeasti?

   Poista
  2. Mitattavissa olevat tosiasiat eivät muutu poliittisesti korrekteiksi vaikka haluaisimme.

   Poista
 30. Jos suomalainen viskataan päiväntasaajan sademetsiin ilman kielitaitoa, rahaa, navigaattoria, kännykkää ja muovirahaa mukanaan vain kaksi litraa vettä, uskallan väittää hänen tulevan ennen pikää sinkkiarkussa takaisin.
  Samoin kävisi, jos hänet pudotettaisiin jonnekin aavikolle ilman tuttuja varusteitaan.


  Varmaan näin kävisikin, jos yksi suomalainen pudotettaisiin sinne. Mutta jos joukkueen tai komppanian verran suomalaisia pudotettaisiin sinne, he selviäisivät aivan varmasti ja perustaisivat sinne nopeasti oman sirtokunnan. Ihminen on sosiaalinen eläin.

  Silti paikallinen väestö selviää hengissä. Kuka silloin on älykäs?

  Pelkkä hengissäselviäminen ei mittaa älykkyyttä. Kyllä 12-vuotias tai 12-vuotiaan älyllisellä tasolla oleva ihminen kykenee selviämään viidakossa hengissä, jos hänen koko yhteisönsä on elänyt siellä koko ikänsä. Viepä hänet yksinään Lapin jängälle ja katso, kuinka nopeasti hän tulee sinkkiarkussa kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu siitä kuinka monta jerrykannullista mönkijän bensaa hänen peräkärryssään on.

   Poista
  2. Muslimit pukevat naisensa telttaan, joten heillä ei ainakaan ole hätäpäivää erämaassa. Lisäksi nämä kohtupommit ovat jatkuvasti tiineenä, joten erämaavaellukselta saapuu Itä-keskukseen kokonainen somaliarmeija. Varmasti Kelakorvausten maksupäivään mennessä ovat kattohuoneiston suurasunnossaan.

   Poista
 31. Päivän lehdessä on loistava esimerkki somalinaisesta, neljän lapsen äidistä, suomalaisesta tohtorista (tai t-koulutettavasta?) ja Harvardissakin opiskelleesta, joka pyrkii Somalian presidentiksi. Fadumo Dayibin äiti sanoi hänelle lapsena ja nuorena: "Jos joku väittää, ettet pysty, koska olet nainen, muslimi, somalialainen, älä ikinä usko." Usko omiin voimiin on tärkeintä, ja sitä kaikkien vanhempien tulisi vahvistaa.

  Pelkkä usko omiin voimiin ja sokeus omille puutteille ei riitä. Niille pitää löytyä myös substanssia katteeksi.

  Dayib sanoi myös, että somalimiehet eivät tahdo saada töitä, siksi he saattavat houkuttua lähtemään ISIS:in joukkoihin tai muuten pahoille teille. Mitä suomalaiset vierastavat juuri somalialaisissa? Heidän huolettomalta näyttävää olemustaan ja kaunista ulkonäköään?

  Mitenkä olisi ylimielisyys, antisosiaalisuus, vihamielinen suhtautuminen suomalaisiin ja suomalaiseen kulttuuriin, taipumus omaisuus-, väkivalta- ja seksuaalirikoksiin, huumeidenkäyttö sekä suomalaisia moninkertaisesti korkeammat rikollisuusluvut. eivät ne ennakkoluulot ja antipatiat tule tyhjästä. Karvaat kokemukset vieraiden kulttuurien edustajista luovat pohjaa antipatialle.

  Hoivakodissa, jossa vierailen, on tosi mukava ja auttavainen somalinuorukainen töissä. Heitä soisi olevan enemmänkin. Seuraava sukupolvi toimii jo varmasti kaikissa ammateissa, lääkäreinäkin, ei vain hierarkian alimmalla astinlaudalla. Ei se älystä ole kiinni.

  Se on nimenomaan älystä kiinni. Lääkäriksi ei kykene alle 120 älykkyysosamäärällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biologiset tosiasiat eivät muuksi muutu tunteenomaisilla purkauksilla eivätkä ad hominemeilla. Samoin maahanmuuton aiheuttamat ongelmat eivät häviä hyssyttelyllä, vaikenemisella eikä valkopesulla.

   Poista
  2. Tunteenomainen purkaus sulla on housuissais.

   Poista
 32. Tässä on persuille sopiva kurinpito- ja rangaistuskoneisto: www.youtube.com/watch?v=kWR2I5Q9d9U

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On valitettavaa, että sosialismille ei koskaan järjestetty omaa Nürnbergiään.

   Poista
  2. Kapitalismin hirttäjäiset ovat ovella.
   www.youtube.com/watch?v=8fBrAj04PrU

   Poista
 33. "Somaleja on meillä lääkäreinäkin." Antti sanoi.

  Ja työttömänä noin 80 % ja yksinhuoltajia naisista puolet. Ja erityisluokan oppilaista noin 15%.

  VastaaPoista