Sivun näyttöjä yhteensä

14. huhtikuuta 2011

Sanoja sanoja vastaan
Itsevarman tuntuinen haastateltava sanoi bensiineistä, E:stä ja entisestä, että siinä on sana sanaa vastassa. Herrat eivät ole todistaneet, ettei E-bensasta ole vahinkoa. Öljyalan ihminen sanoi jälleen kerran, että ainuttakaan E:n aiheuttamaa vauriota ei ole tullut tietoon.

Näinä päivinä joku kommentoija selitti minulle kahteen kertaan Solzhenitsynin ”Vankileirien saariston” ilmestymistä suomeksi Suomessa tai Ruotsissa ja liitti reilusti mukaan Antikka.net –listan. Ykköslähde olisi kyllä ollut sama, jota käytetään yliopistolla, Helka eli www.linneanet.fi eli Kansalliskirjasto eli aikaisemmalta nimeltään Yliopiston kirjasto. Mietin mitä hän ajoi takaa. Kirjoittajan ottaminen kiinni virheestä on tietenkin hauskaa, mutta minä selitin sievästi, että julkaiseminen eli ilmestyminen on rikosoikeuden, tekijänoikeuden ja tässä tapauksessa politiikan kannalta ratkaisevan tärkeää. Ehkä hän oli vain eri mieltä?

Ranskassa kiellettiin nyt lailla burkhan käyttäminen. Samaa harkitaan muutamassa muussakin Euroopan maassa.

Ja mitä yhteistä näillä asioilla on?

Vaalikeskustelut häiritsevät elämääni. Lehtikirjoittajat sanovat, että ihmiset ovat täynnä vihaa. Kun katselee esimerkiksi Helsingin Sanomien uutisten verkkokeskustelua, näkee että aikakausi on tosiaan muuttunut.

En osaa olla samaa mieltä, että viha olisi nyt vallassa. Niin kauan kuin muistan ja niin pitkälle kuin olen lukenut, suomalaiset ovat olleet aika vihaisia.

En osaa liioin nostaa kepin nenään koulutusta, vaikka näen jo, että olemme nyt siirtyneet takaisin luokkayhteiskuntaan. Näemme pian, tohtiiko kukaan verrata puolueiden vaaleissa saamaa kannatusta siihen, mitä äänestäjäryhmien koulutustasosta tiedetään.

Outo, uusi ilmiö on tietämättömyyden palvonta.

Kai tuon bensiiniasian voi selittää protestimielialaksi, mutta kuulin kyllä, että ”herrat” myyvät bensiiniä. Tietämättömyyden palvontaa on tuo ”sana sana vatsaan”. En syö kaurapuuroa, ellei minulle todisteta, että se ei aiheuta c-hepatiitia. Jos esimerkiksi lääkäri sanoo, että ei aiheuta, siinä on siis vain sana sanaa vastaan, ja epäluuloisen kansalaisen sana painaa yhtä paljon kuin tarttuvien tautien tutkijan?

Kuinka moni miettii tuon ”burkha-keillon”? Mielipiteet asiasta arvaan. Helposti löytyviä näkökohtia ovat uskonnonvapauden loukkaaminen. Siitä ei ole kysymys, koska ei huivilla harjoiteta uskontoa. Muunnelma on yksityisyyden loukkaus kajoamisella uskonnolliseen identiteettiin. Se on aika painava väite. SS-miehetkin repivät juutalaismiehiltä ensin parran, paljain käsin. Siihen aikaan parta oli uskonnolliseen ryhmään kuulumisen ilmaus.

Naamioitumiskielto on aika vahva perustelu; kommandopipot kiellettiin saman tien. Tuskin poliisi voi hankkia riittävästi naisia liikenneratsioihin katsomaan ajokortteja. Kielto, jonka mukaan virkamiehet, opettajat mukaan luettuna, eivät saa käyttää virantoimituksessa mitään uskonnollisia symboleja, on aika vahva perustelu. Se koskisi sekä ristejä että huntuja.

Lukuisille muille tämä on heikko perustelu. Tulee minunkin mieleeni, että esimerkiksi huivia käyttävä naislääkäri ei omistaudu ammattietiikalleen eikä asemamaalleen, jos hän osoittaa näkyvästi poikkeavuutta. En haluaisi istua edes partiopukua käyttävän lääkärin tutkittavana, vaikka on tietenkin okei, että lääkäri harrastaa partiota – mutta ei työssä. Minusta olisi sopimatonta, että tuomarilla olisi istunnossa puolueen jäsenmerkki rintapielessä; puolueeseen saa kyllä kuulua. En pitänyt edes siitä, että hovioikeudessa jotkut käyttivät napinlävessä Rotary-merkkiä. Tässäkin: ei virassa. Poliisi saa mielestäni juopotella, mutta ei poliisiasussa. Romaninaisen asu on komea, mutta olisin kovin kummissani, jos sitä käyttäisi kaupungin raitiovaunun kuljettaja.

Ajatukseni perustuvat käsitykseen, että lainsäädännön ja sen soveltajien pitäisi olla neutraaleja. En kuulu Ranskan kansalliskokoukseen. Jätän asian auki. Toivon että näkökohtia tuotaisiin esiin. Toivon että tiedoilla olisi vaikutusta eikä asioista vain sanottaisi: näin on.

35 kommenttia:

 1. Naamiointumiskielto:
  Eihän tässä hirveän kauan ole siitä, kun naislesket meillä käyttivät suruharsoa. Ei kadulla tuntenut, kuka sellaisen takana oli.

  VastaaPoista
 2. Ei kyse ole (vain) E10:stä, luottamus vallanpitäjiin on romahtanut.
  Syystä.

  VastaaPoista
 3. Aivan sanoi Ivan. Tankkaan vaun 98.

  VastaaPoista
 4. Linkki www.linneanet.fi ei toimi, koska sen nimistä verkkopalvelinta ei ole olemassa. Ilmeisesti tarkoittamisen kohteena oli Helka, Kansalliskirjaston ja muiden Helsingin yliopiston kirjastojen kokoelmatietokanta.

  Kotimaisen kirjallisuuden tutkimiseen paljon parempi on kylläkin Kansalliskirjaston tuottama Fennica, Suomen kansallisbibliografia; siinä on käytännössä kaikki Suomessa kirjoitettu/julkaistu ja suomeksi/Suomesta ulkomailla julkaistu kirjallisuus ja vain se. (Esimerkiksi tekijätiedolla "Kemppinen, Jukka" löytyy Fennicasta 223 nimikettä mutta Helkasta vain 81.)

  VastaaPoista
 5. Rikoslaki 17 luku
  13 a § Laiton naamioituminen

  Joka yleisellä paikalla järjestettävän yleisen kokouksen tai yleisötilaisuuden yhteydessä taikka muussa yleisön kokoontumisessa yleisellä paikalla esiintyy tunnistamattomaksi naamioituneena ilmeisenä tarkoituksenaan ryhtyä käyttämään henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta, on tuomittava laittomasta naamioitumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi.


  Eikö tätä pykälää voitaisi ja pitäisi käyttää myös silloin kun joukko naamioituineita poliiseja, joilla ei ole mitään yksilöivää tunnistetta, mukiloi mieltään osoittavia ihmisiä? Täyttyy jopa lain esitöiden peruste siitä, että tarkoitus on juuri saattaa vastuuseen ne, jotka pyrkivät henkilöllisyytensä salaamaan.

  VastaaPoista
 6. Itse tankkaan vain 98:a. Puhtaasti ympäristösyistä. Ja miksei myös eettisistä. Etanoli tunnetusti kilpailee ruoan tuotannon kanssa sen lisäksi, että sen hiilijalanjälki on iso.

  Mutta kysymys on paljon laajempi. Erityisesti Suomessa asiatuntijausko on perinteisesti ollut suuri. Kuka vain päivystävä dosentti voi repäistä tuosta vain lonkalta mitä vain, ja siihen on uskottu.

  Näyttöä siitä, että "asiantuntijat" ovat kovin kevyttä kamaa ja usein liikkeellä omassa asiassaan, on kertynyt niin paljon, että uskottavuus on mennyt kansan silmissä (en tarkoita tässä kansalla sitä väärää stereotypiaa soinilaisista, joka on vallalla "asiantuntijapiireissä", vaan tavallista keskiluokkaa.)

  Koko lystin maksajina kansan - keskiluokan - on syytäkin olla hyvin kriittinen asiantuntijastatuksella tarjottuihin "meillä ei ole vaihtoehtoa" - tyyppisiin vedätyksiin.

  "Vaihtakaa asiantuntijat".

  Luonnonlait on sitten eri juttu. Toki tiede niitäkin koko ajan kyseenalaistaa, mutta aivan vääriksi niitä ei ole syytä väittää. Jonkin talousoppineen tai pankkimiehen mielipide ei vain ole luonnonlaki.

  VastaaPoista
 7. E10-bensiinin heikko menekki voi johtua mm. siitä, että vaikka etanolia tuetaan runsaskätisesti, 95E10:llä ajaminen ei silti ole käytännössä lainkaan sen halvempaa kuin 98E5:llä. Etanoli on kallista ja sen energiasisältö on huonompi kuin bensiinin. Ja samalla rahalla saa korkeaoktaanisempaa, mikä tietenkään ei 99 prosentissa bensiinikäyttöisistä henkilöautoista vaikuta mihinkään.

  Minä en tankkaa E10:ä koska autoni valmistaja ei sitä siihen suosita, ja tässä asiassa luulen, että valmistajalla on asiasta parempaa tietoa. Tosin tuskinpa se E10 sitäkään moottoria merkittävästi vaurioittaisi. Hintoja katsoessa ei näytä siltä, että häviäisin mitään.

  Ympäristö- ja energiapoliittisista näkökohdista etanolin tukeminen on vähintäänkin kummallinen ratkaisu. Etanoli tuotetaan Brasiliassa lähes orjatyövoimalla, usein viljelmillä, joiden alta on raivattu sademetsää. Se, miksi etanolilla on yhtään mitään merkitystä biopolttoaineena johtuu maailman mittakaavassa lähinnä USA:n maissinviljelijöiden lobbauksesta. Todellisia hyötyjä siitä ei käytännöllisesti katsoen ole.

  VastaaPoista
 8. E10-bensiinin "markkinointi" oli tavattoman kömpelöä ja ajattelematonta. Itsekin kuulin uudesta bensiinilaadusta tv-uutisita, joissa - oliko se Arto Nurmi - luki paperista että 95 -laadun myynti Suomessa loppuu. Asia kuulutettiin kuin vanhoina einiinhyvinä aikoina viranomaispäätös hallintoalamaisille.
  Jokainen mainostoimisto olisi osannut luoda myönteisiä tai edes neutraaleja odotuksia uuden bensiinin suhteen, mutta näin ei viitsitty tehdä. Ilmeisesti Saksassa oltiin yhtä hölmöjä.
  Olemattoman todistaminen olemattomaksi lienee mahdotonta (vrt. "onko jumala olemassa") joten viranomaiset eivät nyt ole todistaneet E10:n ongelmattomuutta.
  Tyhmästä päästä kärsii koko bensiinibisnes...

  VastaaPoista
 9. NAITAVAN NAKOINEN

  Naisia on kielletty jossain Halsingin firmoissa kayttamasta liian hyvannakoisia jakkupukuja yms. Miesten osalta en ole vastaavaa viela tavannut. Ehdotan, etta bloginpitajan neutraalisuusajatus ulotetaan tallekin akselille. Jossain palveluammateissa pitaisi tissien koko ja muoto tai miehilla peffan muoto olla saadelty-- ehkapa asetuksella!

  Intiassa on yhden valtauskonnon jasenilta kielletty sipulin syonti-- se kun nostaa
  taman opin mukaan sukupuolisia haluja. Ei meita yhtaan haitannut, vaikka kaveri ei syonytkaan sipulia. Me soimme, mutta sita vaikutusta tassa odotellaan.
  Kylla sita saadeltavaa riittaa.

  VastaaPoista
 10. Jos romaninainen ajaa raitiovaunua firman työasussa, hänen on parasta jättää ne pysäkit väliin, joilla on suku- tai heimolaisia kyytiin pyrkimässä.

  VastaaPoista
 11. Aikoinaan postmoderneja kielipelejä harrastettiin hillitysti ja hallitusti älykköjen keskuudessa, tietäen että kyse on akateemisesta leikistä jolla ei ole elinkelpoisuutta akateemisten piirien ulkopuolella.

  Mutta nyt nämä kielipelit ovat riistäytyneet laboratoriosta maailmalle ja arjen politiikkaan, keinoksi mitätöidä asiantuntijoiden ja vallanpitäjien sanomiset: "sana sanaa vastaan", "kaikki on suhteellista" jne. Muuten ei olisi ongelmaa jos näitä sanomisia ei myös ainakin osittain otettaisi todesta.

  Tässä on tiettyä ironiaa, ajatellen sitä että akateemisilla kielipeleillä on aiemmin suljettu maallikot pois keskustelusta. Nyt suljetaan keskustelusta pois asiantuntijat.

  VastaaPoista
 12. Ranskan huntukieltoa voi miettiä siltäkin osin, että Sarkozy varmistaa näin itselleen äänet oikealta ja samalla varmistaa monesta suunnasta lainsäädännön joka kieltää naamioituneena liikkumisen.

  Sattumalta Sarkozy haluaa myös lisätä turvakameroiden määrää :

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/3209808/Paris-to-quadruple-number-of-CCTV-cameras.html

  Tämähän on toki sikäli hauskaa, että muutama vuosi sitten maassa saatiin aikaiseksi laki joka tekee rikoksen kuvaajasta osallisen rikokseen, tarkoituksena vähentää ns. Happy slapping-tapauksia joissa nuorisorikolliset ja jengiläiset kuvaavat kepposiaan.

  Sarkozy yrittää toki viestittää huntukiellolla ja lahjomalla romanit lähtemään, että kumpiakin on maassa jo tarpeeksi, kiitos vain. Samalla maassa kuitenkin tunnutaan valmistautuvan yleisemminkin levottomuuksiin.

  VastaaPoista
 13. Suomenkielinen kulttuuri on puolihuntukulttuuri.

  Kuvat ja tarinat ovat "uskon kieltä", sanoo muutosta rationaaliseen kieleen haikaileva arkkipiispa tänään HS:ssa.

  Runoilevaa psykiatriaa pidetään läntisen ajattelun pimeimpänä tuotteena. Siitä pitää luoda paljon kaivattua kansankielistä älymystöajattelua.

  VastaaPoista
 14. Osaltaan "burkha-kielto" johtuu terrorismin ehkäisystä ja osin naispuoliset vapaaehtoiset burkhankäyttäjät vetoavat perinteisiin. Lestadiolaisillakin on huivinsa, josta päästäänkin uskontoon.
  Homostelu on kielletty useissa maissa uskonnon perusteella. Meillä uskonto sallii sen.
  Kuvitellaan nyt tilanne jossa meillä Suomessa olisi presidenttinä homo, joka tekisi virallisen valtiovierailun Irakiin.
  Irakin siveyspoliisi tekisi iskun hotelliin ja Suomen presidentti jäisi kiinni homostelusta.
  Lehdestä saisimme lukea:

  "Suomen tasavallan presidentti hirtetään huomenna kello 14.00 Marttyyrien torilla. Vapaa pääsy. Limsat 20 äkrämiä ja leivokset 35 äkrämiä. Tervetuloa joukolla mukaan."

  Ei näin, vaan maassa maan tavalla.

  Kyllä tämä aika pistää vihaksi. Varsinkin poliitikkojen puheet, mitä nyt viimeksi Katainen.
  Eläkerahat ovat kuulema vaarassa. Mit vit?
  Kuitenkin kyse on sijoituksista. Sijoitukset voivat aina epäonnistua ja sulaa käsiin.
  Minullakin oli joskus eläkesäästötili prkl.
  Ehdoissa on ihan selvästi että riski sijoitusten epäonnistumisesta on ainoastaan säästäjällä. Lisäksi pitkäaikaissäästämissopimuksen perusteella hallittujen varojen tappioita ei voi vähentää. Lopuksi näitä säästöjä kohdellaan pääomatuloina.
  Ja jos mä kuolen niin säästöt verotetaan sekä tuloina että perintöinä.

  Että pistää vihaksi. Helpompi on motata poliitikkoa nenään, kuin työntää tulikuuma rastakka villikissan persiisiin.

  VastaaPoista
 15. Ainakin itselläni E-kysymys on lähinnä sitä, että jos E10:llä ajaminen maksaa saman verran tai jopa enemmän (TM, IS) kuin E5:llä ja SAATTAA aiheuttaa ongelmia, niin miksi ottaa riski? Tuskin edes ympäristösyistä, kun sitä kuluu enemmän, niin saastuttanee suunnillen saman kuin E5.

  VastaaPoista
 16. Yritettäköön uudelleen, koska bloggeri heitti minut äsken ulos.

  Siis: mietin ankarasti burkha-kieltoa eilen. Hätkähdin ajattelemaan terroristeja kun talon nurkissa alkoi paukkua niin että talo tärisi. Mietin kuinka monta Richteriä tämä on rakennettu kestämään. Ei varmaan yhtäkään. Todennäköisesti vastapäätä häiriköimään ruvenneet tontinostajat eivät välitä mitä tässä korttelissa tapahtuu.

  Maan tapa leviää, niin käy kaikissa maissa.

  Minä joudun panemaan huivin päähän ulosmennessä. Ilma on niin raa'an kylmä, että pelkkää pyöräkypärää ei voi panna päähän. Minun huivini on villainen venäläinen kukkahuivi.

  Pelkään liikenteessä. Kuljen aivan kaupunkin keskustassa, tismalleen liikennesääntöjen mukaan ja toivon että kypärä auttaa selviämään hengissä kun citytankki tulee tosilujaa punaisia päin. On aivan jokapäiväistä että semmoinen suhahtaa muutaman kymmenen sentin päästä.

  En tiedä mitä sen tankin sisällä istuva mies ajattelee, mutta en usko että hänen lukutaitonsa on kovin hyvä. Vihan määrän tietää ehkä siitä, jos tankki minut ohittaneena pysähtyy jonkin matkan päästä ja tyyppi tulee riisumaan minulta kypärän ja repimään huivin kappaleiksi.

  Ei johdu pelkästään vaaleista että vihan määrä nousee.

  VastaaPoista
 17. The Book/Kuvitettu Uusi Testamentti paljastaa kuvana naisen kuin naisen, syntisen tai synnittömän. Mikä kuva meillä on naisesta vahvistunut? Sen kuvan lisään itsestäni omaan elämäkertaan, pienestä tytöstä 7-kymppiseen mummoon. Odotan seuraavaa kivenheittäjää kansanedustajana.

  VastaaPoista
 18. Minulle tulee hyytävä tunne, kun joku vastaantulija burkhassaan on kohdalla. Nykytulkinnan mukaan tunne lienee rasismia.

  VastaaPoista
 19. "Outo, uusi ilmiö on tietämättömyyden palvonta."

  Itse olisin taipuvainen ajattelemaan, että tietämättömyyden palvonta on kaikkea muuta kuin uusi ilmiö. Mutta siitä olen samaa mieltä, että se on outo ilmiö.

  Erityisen outoa on, että se tuntuisi vain lisääntyvän samanaikaisesti, kun yhä suuremmalla osalla ihmisistä on yhä paremmat edellytykset netin välityksellä päästä käsiksi koeteltuun ja tutkittuun tietoon. Ja ettei asiasta jäisi epäselvyyttä, jouduin lisäämään että "koetellulla ja tutkitulla tiedolla" tarkoitan juuri tieteellistä tietoa.

  Tämä on yksi netin paradokseista, sillä tietämättömyyden palvonta kukoistaa juuri netin ansiosta. Valtamedia tuo sekin oman uhrinsa tietämättömyyden alttarille. On yleistymässä näkökulmajournalismi, jossa tiedeyhteisön valtaosan mielipidettä edustavalle tutkijalle annetaan sama painoarvo kuin tavalliselle kadunmiehelle. Mitä sitten, että toinen edustaa tutkittua ja koeteltua tietoa ja toinen "mutua"? Ja mitä sitten, että tuhat tutkijaa sanoo näin ja yksi pakollinen dissidentti noin? Molemmathan ovat vain näkökulmia, jotka tasapuolisuuden nimissä täytyy esitellä rinnakkain.

  Toisaalta vain tieteellistä työtä ja tutkimusta täysin ymmärtämätön voi kuvitella, että tieteellinen ajattelu olisi täysin rationaalista tai että tieteellisen prosessin tuloksena syntynyt konsensus ikuinen. Tiede on itseään korjaava järjestelmä, ja tieteenhistoria opettaa, että dissidentitkin saattavat joskus edustaa kantaa, joka myöhemmin osoittautuu oikeaksi.

  Päätöksenteon kannalta kyse on kuitenkin todennäköisyyksistä: asia on 95 %:n todennäköisyydellä näin, ja sen tähden meidän on valittava vaihtoehto a eikä b:tä, johon satsaaminen olisi uhkapeliä. Tässä kohden sijoittajan ja yhteiskunnallisten päättäjien näkökulmat luonnollisesti eroavat toisistaan.

  On lähinnä surkuhupaisaa, että samat ihmiset, jotka ymmärtävät tämän logiikan esimerkiksi vakuutuksissa - useat vakuutuksistahan koskevan hyvin epätodennäköisiä asioista - jättävät aivot narikkaan kun puhe siirtyy esimerkiksi rokotuksiin tai ilmastonmuutokseen.

  Timo

  VastaaPoista
 20. JK: "Outo, uusi ilmiö on tietämättömyyden palvonta."

  Miten niin outo, miten niin uusi?

  Minä näen siinä vain normaalia tervettä epäilyä, perisuomalaista takametsien miesten "rohkenen eppäillä" -mentaliteettia.

  Onhan meillä jatkuvasti tuoreita esimerkkejä - esim. euro(maide)n kriisi - jossa pätevät asiantuntijat kertovat aivan erilaisia totuuksia.

  Huomaa, ettei epäily kohdistu niinkään esittäjän asiantuntemukseen, vaan hänen motiiveihinsa! Tupakkaoikeudenkäynneissäkin pätevät ja korkeastioppineet lääkärit vakuuttivat, ettei tupakan haitoista mitään näyttöä ole.

  Entäpä ydinvoima?

  Kaikki vakavasti otettavat asiantuntijat väittävät, etteivät ainakaan suomalaiset voimalat aiheuta vaaraa ja ydinjäte pysyy poterossaan kiltisti - mutta uskooko kansa ja uskotko sinä?

  Vain kaikenmaailman ex stalinistit ja viherhöpöt väittävät vaaroja olevan, mutta niin vain suuri osa muuten fiksusta kansasta haluaa uskoa heitä.

  Kertakaikkiaan outoa tietämättömyyden palvontaa?

  VastaaPoista
 21. Ortografiasta:
  Kannattaa käyttää oikeampaa translitteraatiota "burqa" ("q" on soinniton uvulaarinen klusiili, eräänlainen kurkku-k). Sanan loppuun kuuluisi tarkkaan ottaen vielä 'ain eli tuo arabian ehkä erikoisin äänne.

  VastaaPoista
 22. Minulla on kymmenen vuotta vanha vaunu, johon maahantuojan mielestä ei saa tankata lantrattua ysiviitosta. Otin kuitenkin kerran kokeeksi tankin täyteen ja mittasin tarkasti kulutuksen. Tuli 1,5 litraa sadalla lisää kulutusta ja takuulla ajoin aivan samoin kuin aina ajan. Lisäksi auton moottorista tuli ätläkkää hajua, jonka alkuperää en löytänyt.
  Nyt ajan ysikasilla ja kulutus putosi heti normaaliksi. Hajukin katosi. En tarvitse tuon kummempia herroja osatakseni valita vaunulleni sopivat polttoaineen.

  Tuo pukeutumisjuttu on mielenkiintoinen ilmiö. Jouduin kerran suoraan kolarista lääkärille, jolla ei ollut valkoista takkia. Hänen piti itsensä sanoa, että kyllä, lääkäriä tässä ollaan, vaikka on villapaita päällä. Naamani oli kuulemma ollut kovin epäluuloinen.

  Erikoiseksi pukeutumishomma on mennyt Ruotsin Malmössä. Puolet kaupungin noin 7000 juutalaisesta on joutunut pakenemaan muualle, koska ruotsalaiset tuuppivat heitä bussissa, nimittelevät sioiksi ja koiriksi ja käyvät joskus suoraan päälle. Riittää, jos on kipa päässä tai juutalaistyylinen tukka, heti alkaa sataa luuvitosta. Ja tämä siis vuonna 2011 Ruotsissa, ei 1937 Saksassa.
  Aivan sama meininki, josta Kemppinen kertoi: "SS-miehetkin repivät juutalaismiehiltä ensin parran, paljain käsin." Ruotsissa ei revitä partoja, koska juutalaiset eivät niitä uskalla pitää.
  Muuan juutalaisrabbi kertoo youtubessa, ettei hän voi käyttää lainkaan julkisia kulkuneuvoja, koska hänet tunnistaa heti juutalaiseksi.
  Jos asia kiinnostaa voi googlata "Judarna i Malmö". Jotenkin uskomattomalta tuntuu, että ruotsi on Euroopan antisemitistisin maa ja ruotsalaiset euroopan pahimpia rasisteja. Ilmankos he eivät ole viime aikoina juuri jakaneet hyviä ihmisoikeusneuvoja suurvalloille.

  "Sotakamreeri"

  VastaaPoista
 23. Ps. Tässä ruotsalaisten juutalaisvihasta kertovat tv-uutispätkä: .http://www.youtube.com/watch?v=YUHadpsxuQg

  "Sotakamreeri"

  VastaaPoista
 24. Niinpä niin, jos heittäisimme epäilyksen varjon 98:n niskaan, mitäpä autoilijat sitten tankkaisivat?
  Itsepetos on se, mikä uhkaa paljastua, siitä epäluulo.

  Toteuttaako kätketty puoleellisuus oikeutta avointa tasapuolisemmin?
  Kyllä, koska kyse on myös vastuunkantamisesta.

  VastaaPoista
 25. Juha Haataja: Aivan loistava oivallus!

  VastaaPoista
 26. Etanolibentsiinin ongelmat eivät liity merkittävästi kulutukseen vaan siihen, että etanolin sisältämä ja ilmasta imemä vesi ruostuttaa tankkia jolloin polttoainesuodatin tukkeutuu ruostesakasta ja aiheuttaa ongelmia. Myös etanolin liuotinominaisuudet ovat eri muovilaaduille haitallisia. Muovit joko pehmenevät ja halkeavat paineesta tai kovenevat, haurastuvat ja halkeavat. Kuka ottaa vastuun jos autoja syttyy? Myos muovitankit ovat joissain autoissa turvonneet etanolista ja haljenneet.

  VastaaPoista
 27. Eikö riittäisi, että julkisen viran haltijat ryhtyisivät käyttämään sädekehää.

  VastaaPoista
 28. Ad Anonyymi - etanolibensiinistä - ensimmäinen näkemäni järkeenkäypä selitys. Tietenkin vielä voisi kysyä, mistä ihmiset tiesivät tämän etukäteen. Tärkeämpää on silti kysyä, tiesivätkö öljy-yhtiöt tämän. Luultavasti tiesivät.

  VastaaPoista
 29. Uskonnollisten symbolien kieltäminen haiskahtaa toisinaan taikauskolle: ikäänkuin huivi tai kaulassa roikkuva symboli tartuttaisi kanssaihmisiin uskonnon vitsauksen. Kyllä arvojaan pystyy levittämään ympäristöönsä ja tuputtamaan ilman ulkoisia tunnusmerkkejäkin. Eri asia sitten ovatko ne hyviä vai huonoja. Siihen ei laeilla pysty puuttumaan, ellei nyt mennä varsinaisiin hillittömyyksiin!

  VastaaPoista
 30. "Outo, uusi ilmiö on tietämättömyyden palvonta."

  Ylioppilaslehti kirjoitti vastikään aiheesta mainion artikkelin. Ehkä oletkin jo tutustunut?

  http://ylioppilaslehti.fi/2011/04/on-ok-olla-dorka/

  VastaaPoista
 31. "etanolin sisältämä ja ilmasta imemä vesi ruostuttaa tankkia"

  Bensatankissa on aina vettä ja bensiinin seassa on aina vettä.

  VastaaPoista
 32. USA:ssa on ajettu väkevästi etanolilla jo 70-luvulta. Onko valiteltu, ettei toimi ?

  E10:ssä olisi myös sot-tal-poliittinen akseli. Pistämmme kampoihin "ökyriistäjä-arabeille" ja "ökyriistäjä-Venäjälle", jotka rikastuu myymällä EU:lle ja Suomelle kallista öljyä. Olemme niiden varassa. Mutta he eivät voi tätä ääneen sanoa vaikka tätäkin on varmaan kabineteissa ollut mielessä.

  Jos PS olisi myymässä, niin E10:tä myytäisiin sloganeilla
  -"Pane r***ää kampoihin"
  -"Ota karjala takaisin",
  -"Näytä arabidiktatuureille E1O-letkua".
  Kävisikö paremmin kaupaksi änkyröille ?

  Nyt E10-myyjänä nähdään epäilyttävä vihreä risuparta.

  MrrKAT

  VastaaPoista
 33. http://www.epa.gov/OMS/regs/fuels/rfg/waterphs.pdf

  VastaaPoista
 34. Aikoinaan Lounais-Hämeessä, oliko se ny kesänä 1968 tai 1969, nii kaivot kuivu. Ämmät sitä ihmettelivät. Mutta äijät, jotka joivat Ypäjän Matkahuollossa pilsneriä ja polttivat joko punaista tai vihreetä norttia, tiesivät, että "se johtuu noista atomipommikokeista".

  VastaaPoista
 35. >>Näinä päivinä joku kommentoija selitti minulle kahteen kertaan Solzhenitsynin ”Vankileirien saariston” ilmestymistä suomeksi Suomessa tai Ruotsissa ja liitti reilusti mukaan Antikka.net –listan. Ykköslähde olisi kyllä ollut sama, jota käytetään yliopistolla, Helka eli www.linneanet.fi eli Kansalliskirjasto eli aikaisemmalta nimeltään Yliopiston kirjasto. Mietin mitä hän ajoi takaa. Kirjoittajan ottaminen kiinni virheestä on tietenkin hauskaa, mutta minä selitin sievästi, että julkaiseminen eli ilmestyminen on rikosoikeuden, tekijänoikeuden ja tässä tapauksessa politiikan kannalta ratkaisevan tärkeää. Ehkä hän oli vain eri mieltä?<<

  En minä kettään kiinni ota, en veikkone, ou huoleti!

  Anonyymi kirjoitti...
  Taisi ottaa "ohraleipä" tässä kirja-asiassa...

  http://kemppinen.blogspot.com/2011/04/rumputulta.html

  Elähä nyt parahin Kemppinen suotta pahhoota mieltäsi. Guru oot miun mielessäin aina ja ihhailen suunnattomasti sinnuu...oon nähny siut livenäkkii Lappeenrannan ylopistolla puhumas sekavii tekkiijjänoikeuksist monijaita vuusii takaperi ja jo silloon vakkuutuin notta guru oot... ennoo raskinu muuttoo mieltäin vieläkkää, en vaekka moettisittii...

  Sitäpaitsi tännään sain Laamanni-Isupappas muistelmat priimana (paperikansilla) 3 eurolla kirpparilta ja tulin niin tohkeisiin, että on jo pakko kuittailla laittamistani divarilinkeistä! Se juttu tahmasi sekoilevaan koneeseeni ja laitoin varmuuden välttämiseksi sen uusintana.

  Olen pahoillani aiheuttamastani harmistuksestasi... Tuo lause "Eli olepa itse puhumatta roskaa" sille aiemmalle anonyymille (en minä) kirvoitti katselemaan kuinka se nyt menikään. Olen itse kerännyt jo vuosia sitten samat kirjat hyllyyni ja tunnen hieman noita kirjojen kummallisia teitäkin... mutta en Teitä...

  Vimmattu oot bloginesi ja mukava niitä on lukija. Sotajutut minua kiehtoo aivan erikoisesti, etenkin kun kun kirjotat niin periskummallisesti ja ronskisti. Ammattiupseerit ei ikänään toisten silmiä noki ja niiden jutut onkin liian kliinisiä. Joskus minä niitä kommentoinkin ja näytätpä julkaisevankin.

  Mulla on ne "50 metriä sotaa hyllyssä" ja osa divareista tilailtuna... jos toki paljon on muualtakin. Asia kiinostaa.

  Jos nyt tulee monesti sama juttu niin syy on sama: kone kohmeessa... sori

  VastaaPoista