Sivun näyttöjä yhteensä

15. huhtikuuta 2011

Piirakka
Jos tuollaista piirakkaa tarjottaisiin, ei sitä kukaan söisi. Tai itse voisin harkita, jos päällä olisi fetajuustoa ja oliiveja.

Kysymyksessä on kuitenkin graafi, josta näkee vähällä vaivalla, kuinka surullinen tilanne on. Olisi korkea aika harkita pärehöylän pystyttämistä tallon taakse. Meitä vanhoja on aivan liian paljon. Kipeitä piisaa, mutta ruumihit on lujassa, kuten kotiseudullani eräskin haudankaivaja valitti.

Vielä jonkin aikaa sitten oli vallalla hyvä tapa. Kun ihminen jäi eläkkeelle, hän myös vähin äänin kuoli 63- tai 67-vuotiaana.

Miesten elinajanodote oli 1990 70 vuotta, mutta nyt herra nähköön 77, ja se on kyllä liikaa.

Mummoista en sano pahaa sanaa, paitsi että joskus kaipaan takavuosien tuttavia, kaikkia näitä kaunottaria, ja vastaavasti ihmettelen, mistä tänne puskee pirtsakoita mummoja, jotka väittävät sekä tuntevansa että muistavansa minut ja kaikkein röyhkeimmät syöttävät pajunköyttä uskottelemalla olevansa opiskelutovereita tai vastaavia hasukamraateja.

Olen ajatellut opiskella hiukan hepreaa, arameaa, kaldeaa ja arabiaa ja ottaa lopultakin selvää Maimonideestä ja hänen seuraajistaan, joista joskus nimitetään kabbalisteiksi. Heilä oli tervehenkisiä ajatuksia.

Muuan tällainen ajatus oli vakaa usko eri kokoisiin pahoihin henkiin, golemeihin ja dybbukeihin ja sen sellaisiin, jotka saattoivat livahtaa ihmisen ruumiiseen ja ottaa sen asunnokseen.

Olen itse tavannut läpitse tyhmiksi tietämiäni ihmisiä,  jotka ovat osoittaneet aivan merkillisiä taitoja. Ainakin kirjailijapiireissä on suorastaan tavallista, että vielä siinä vaiheessa, kun asianomainen on läheisilleen eli puolisolle ja lapsille sama vanha voimille käyvä hampuusi, pikkupiru kirjoittaa jo hänen lävitseen, ja markkinoilta tulee rahaa ja palkintoja aivan lätisemällä. Tämä luonnollisesti kummastuttaa omaisia, mutta raha aiheuttaa harvoin mielipahaa.

Kuinka monta kertaa eläkeiän saavuttanut ihminen on ehtinyt muuttua toiseksi? Arvioisin että kuusi – seitsemän kertaa, vähintään. Lisäksi on luettava ravistelevat kokemukset, kuten junan alle jääminen.

Tiedän aivan abstraktisesti olleeni joskus kasarmissa ja sotasairaalassa, jossa ilma oli niin sakeana testosteronia, etteivät hoitajat tahtoneet mahtua sisään. Ja puhe oli melkein yksinomaan siitä ja sen kestävyydestä. Minun nuoruudessani tytöt eivät olleet ymmärtävinään tai ainakaan hyväksyvinään mokomaa, mutta myöhemmin minulle on tehty kaameita paljastuksia…

Tietyissä ammateissa, joista mainitsen esimerkkinä virkatuomarit, häiritsevän hormonitoiminnan katkeaminen on omiaan edistämään yhteiskuntarauhaa. Ihminenhän muuttuu muutenkin siinä viisissäkymmenissä lähes näkymättömäksi. Jos pitää katseensa maahan painettuna eikä puhu turhia, nakkikioskin jonossa humalaisten lättähattujen keskellä on aivan turvallista olla.

Suoranainen ihanne on se hovioikeudenneuvos, joka kuulemani mukaan kuoli hiljaa ja rauhassa kesken istunnon. Jaoston muut jäsenet panivat tapahtuneen merkille vatsa loppuviikosta -  hovioikeudessahan on sellainen työnjako, että se keskimmäisenä istuva saattaa kysyäkin jotain ja ottaa vastaan erilaisia kuponkeja, atesteja, ukaaseja ja propuskoja, kun taas laitamiehet tai –naiset saavat nukkua rauhassa, kunhan eivät kuorsaa. Minulla oli työvuosinani sellainen vika, että puhui helposti ranskaa, jos joku herätti kesken työpäivän. ”C’est magnifique! Je suis d’accord!” Sitä kai välillä ihmeteltiin, mutta kun valehtelin kysymyksessä oli käsillä olevaa asiaa käsittelevä sitaatti siviililakikirjan selitysteoksesta, useimmat rauhoittuivat.

Meitä 65 vuotta täyttäneitä on jo 17,5 prosenttia maan väestöstä (5,3 miljoonaa). Ajatelkaa nyt – Paasilinnan miljoona merkonomia on pientä tämän rinnalla. Omasta kokemuksestani voin vakuuttaa, että rehellinen työnteko lakkasi maittamasta pari vuotta sitten. Voisin yrittää ansaita tuuraamalla puutarhatonttua, mutta ainakin tuulessa ja tuiskussa se seisominen voisi olla tukalaa. Miksei ole keksitty istuvia tonttuja? Toissapäiväisen koeponnistuksen (Parsifal, 5 tuntia) perusteella tiedän, että kyllä lähtee. Panisinko lehteen ilmoituksen? Raitis puutarhatonttu… Huom. parta omasta takaa.

38 kommenttia:

 1. Yo dude

  Merkonomit lievät jo lahoamassa pois - puhelintolpiksi - vai miten se nyt paasilinnalaisittain menikään - heidän sijaansa astukoot verekset eläkeläisvoimat à gogo!

  VastaaPoista
 2. Onhan Eduskuntatalon edessä yksi istuva. Siinä ennakkotapausta. Antaa palaa jos siltä tuntuu!

  Oliko hyväkin Parsifal? Sain palveluksen vastapalveluksena muutama vuosi sitten koko Ringin liput ja lusin sen ihan mielelläni. Tiettyä maratoonarin asennetta se toki vaatii (yhteiskesto n. 17 tuntia), enkä ole ihan varma olisiko Wagner voinut vähän tiivistää. Mutta ajankuluksihan näitä on sepitetty.

  VastaaPoista
 3. Minne ovat joutuneet Rienzi ja Petja?

  VastaaPoista
 4. Jätin kyllä kesken. Mutta niin pitkälle notkuin tv-pöydässä,että Katainen pääsi tabuttamaan ikä-ihmisyyttä.Itsareita tehdään
  tiuhaan tahtiin. Samaa odotetaan Kiinasta kun vanhukset ymmärtävät väistyä nuorempansa tieltä -siis sen yhden.

  Shanghaissa tosin paikallisviranonmaiset viittaavat kintaalla mokomalle maoismille ja palkitsevat lapsiluvusta. Äkkiä
  presidenttimme kehitysauttamaan oikeusvaltion rakentamisessa !
  Tuija Brax Suomen Televisioon -kuuluttamaan ohjeistuksen
  päivitysvalvonnasta ! Pisasta pesee.

  Kevät koittaa.Timo Soini on tänään toista päivää peräkkäin Wall
  Street Journalissa. Hehkutus kuumenee. "Suomella saattaa maa-
  nantaina olla pääministerinä euro-skeptikko." Ja Kreikan korko
  nousee. Nämä uutiset ohjeistavat MBA lasten ristiretkeä pelastustiellä kohti isoja tulojaan,vaurautta ja aikaista vetäytymistä
  paperisesta managerielämästä.

  Mohamed El-Erian, saksalaisen Alllianzin kalifornialaisen
  suurrahaston Pacific … jne strategi, pani säpinää alan miehiin
  ilmoittamalla myyneensä US bondit ja lainanneensa niitä
  biljoonittain ajatuksena palauttaa tavara sen halvennuttua. Tämä
  on shortaamista,lyhyeksi ostamista ja bondivaraston arvo
  laskee kun päivän korko nousee. El-Erian johti Harvardin säätiöitä
  ei-traditionaalisilla sijoitusohjelmilla,yritysvaltauksilla,
  metsähankinnoilla. Bostonin vanha raha ensin ynseili,mutta tuli
  pakotetuksi mukaan räävittömään elossapysymiskilpailuun.

  El-Erianin seurailijoita on Harvardin Bisness Schoolin jäljiltä
  maapallon liikepilvenpiirtäjät täynnään. Siitä voi ponnistautua
  nousupotkua Amerikan koroille. Vaikka Bernanke ostaa
  "keskuspankkiinsa" näitä Treasureita sadoin biljoonin -nostaakseen
  hintaa (=alentaa korkoa) ja monetisoidakseen velan (=jotta veroista
  ei tarvitse maksaa valtion velanhoitoa ; sotarahoitusmalli). Obaman ja Bernanken yhä jatkama keynesläisyys (=liittovaltiovaje 11 %
  tänä vuonna,eli yli Kreikan ,Portugalin) saattaa karahtaa Tea Partyn
  portinpieleen. Sisällä on viikkorahamiehiä Viinanen,Niinistö,
  Katainen. Ei rahan produsenttejä kts.G.A. Serlachius elämäkerta,
  mitä elinkeinovapaus kirvoittaa ja mikä sen filosofia -tarkoitti.

  Nyt kun mennään uusmerkantilismia niin M-real näyttää maksavan
  Portugalin korkoa. Menisikö muka metsänomistajiemme tehtaat
  konkurssiin.Nordean kautta Henderson Strategic Bond Fund kiristää
  M-realilta 10 prosentin korkoa. Siitä 5 -7 on CDS eli vakuutusta
  maksukyvyttömyyden varalta. Tämän Henderson siirtää Nordean
  kanssa suomalaisten kontolle. Sen jälkeen näille jää riskitön
  bondi joka käy rahasta. Ostaisin kyllä tätä credit default swapia,mutta kun ei ole rahaa,ei ilkeä tienata näissä oloissa. Eihän M-real ole
  mikään maksukyvyttömyysriski. Tämä on vain merkantilistien sopupeliä uussäätyläistön golfin,purjehduksen ja kauneuslääketieteen harjoittamiSEKSI.

  Takaisin Kataiseen. Miksi Ilmarinen ja Varma eivät lainaa M-realille vaikkapa 8 prosentilla. Miksi M-real joutuu maksamaan yli 10 %
  finanssisäätyjen etiketin vuoksi. Ja miksi Ihalainen ei edes parahda asiasta,vaan huokaa kuin Brax. Ja miksi Antti Rinne lakkotaistelee
  jo selätettyjä vastaan ! Ja mitä osuuskaupassa tekevät spekulantit ?
  S-pankin ilmoituksessa 15.4. ollaan jonkun hedgerahaston kelkassa
  odottamassa Danonen ja Carlsbergin uusia laajennuksia eli markkinaosuus- ja hinnotteluvoittoja. Tämä M-real kreisi on myös
  kuluvan viikon HS ilmoituksia,osasto B .
  Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
 5. Ad Matti J: - Parsifalissa Salminen oli loistava ja kuoro erittäin hyvä. Orkesteri oli taallista parempi. Nisula ei jaksanut, mutta eipä Kundryn rooli ole mennyt ihan putkeen keneltäkään sitten Birgit Nilsonin ja Kirsten Flagstadin. Luullakseni Anita Välkki on oman aikani paras Wagner-sopraani Suomessa, mutta valitettavasti en muista näitä isoja oopperoita näyttämöltä. Yhden 'Tristanin' taisin enimmäkseen nukkua, ja se taisi olla Bulevardilla, jossa Wagnerista ei saanut oiekan suuntaista käsitystä. Sehän kävi ilmi sitten Töölönlahdella.

  Wagner-tuntemukseni on huono, ja se voi olla dementian oire, että kuuntelen näitä oopperoita nykyisin jatkuvasti.

  Päivi Kärkkäinen markkinoi tauolle meille, veljelleni ja minulle, tulevan syksyn Ring-sykliä sen verran tehokkaasti, että täytynee ryhtyä toimeen. Liput menevät kuulemma melkein saman tien loppuun, sanoi rouva Johtaja.

  VastaaPoista
 6. Ad Anonyymi: - huvittaa tuo "a gogo" - minulla on rakkaat muistot brittielokuvasta, jonka muinainen hakuteokseni (Sadoul) esitti ranskankielisellä nimellään "Whisky à gogo" - suomeksi Viskiä, Viskiä (Mackendrick, Whisky Galore)

  VastaaPoista
 7. "Luullakseni Anita Välkki on oman aikani paras Wagner-sopraani Suomessa"
  Tintti-albumi "Castafioren korut" tuo aina mieleen lapsuuden Lallukassa, jossa elämisen taustalla usein kuului Välkin harjoittelu juuri samalla tavalla kuin sarjakuvassa (talo on muuten hyvin rakennettu, mutta äänieristys on 30-luvun tavanomaista tasoa tai alle). Muutenkin Välkillä oli jotenkin Castafioremainen olemus, vaikka olikin mukavantuntuinen "täti".

  AW

  VastaaPoista
 8. Mutta missä on suurten ikäluokkien tuoma taloudellinen hyöty.

  VastaaPoista
 9. Jukka:" Sairahia on paljo, mutta rumihit on lujas."
  Nykyisen Kauhava TK:n vieressä oli muinoin sairastupa, jonne vainajat vietiin talvella, kun niitä ei voinut haudata.Tarina kertoo, että kun välskäri kävi tuvalla ja sytytti tulen takkaan, jäätynyt vainaja alkoi sulaa ja nousi istumaan.
  MM. tämä tarina tuli esille, kun tein harjoittelijoitteni kanssa Kauhavan rakennuskannasta juhlavuoden kunniaksi halki vuosien ison näyttelyn.Tekstiosuuteen tuli paitsi Suomen ja Kauhavan historiaa, myös ajoille tyypillistä tarinaperinnettä. Hauskoja juttuja!
  Rakennuskannasta eri vuosikymmeniltä on hienot valokuvat.

  VastaaPoista
 10. Kaikesta huolimatta kevään luontouutinen oli se, kun lehdessä kerrottiin että ruotsinkielisellä Uudellamaalla oli havaittu (raivostunut) älykkö.
  Tämän hyvinvointivaltion raunioissa vikkelästi puikkelehtivan, uteliaan ja sosiaalisen lajin luultiin jo kadonneen Suomesta.

  VastaaPoista
 11. "Kysymyksessä on kuitenkin graafi, josta näkee vähällä vaivalla, kuinka surullinen tilanne on."
  Ei näe vähällä vaivalla, koska tuon kanssa saa ensi alkuun pähkäillä, mistä kohtaa kakkua pitäisi ryhtyä lukemaan (kello kahdestatoista).
  Näin esitettynä väestöpyramidi näyttää lähinnä väestökuutiolta. Kakkulohkot eivät kapene kauniisti iän mukaan. Vasta ysikymppisten vaaleansininen siivu on anteeksipyytelevän ohut.

  VastaaPoista
 12. Kemppistä huvitti "a gogo" minua taas Kemppisen "lättähattu." Oikein tuli lämmin mieli siitä sanasta. Jawalla ajettiin ja piikkinokkamosse oli kova sana.
  Kun VR toi rautateille siniset kiskobussit, järjestettiin oikein nimikilpailu. Voittajaksi taisi virallisesti tulla "Sininen kaunotar". Mutta lättähatuiksi niitä kansa sanoi ja lättähattuina ne elämänsä elivät ja lopulta romuttamoon päätyivät, ihan kuin me sen ajan lättähatut itsekin.
  Tarinan opetus: pitkällä tähtäimellä kansa voittaa aina, vakka hetkellisesti muuta luullaankin.

  "Sotakamreeri"

  VastaaPoista
 13. Tuohon graafiin kun saisi lisättyä työttömien ja tukitoimin työllistettyjen määrän kirkkaan punaisella vuosilta 2000-2010, olisi kakku jo päältä kaunis mutta sisältä happoinen. Eli 11 erilaista kakkua vertailtavana.

  Saksassa muutamat kaupungit tarjoavat iltapäiväseksiä eläkeläisille 50 prosentin alennuksella. Toki ostopalveluna.
  Samaa soisi Suomeenkin. Olisivat mummot paljon iloisemman oloisia. Aktin voisi yhdistää kotihoitopalveluihin.

  VastaaPoista
 14. Mitä surullista siinä on, että meillä on miljoona eläkeläistä?

  Onpahan sitten hoiva- ja muuta työtä tarjolla tänne muuttaville työhaluisille.

  Nykyeläkeläiset ovat maksukykyistä porukkaa ja jättävät paljon omaisuutta jälkipolville.

  Vai sekö siinä on surullista, että eläkeläisillä on äänioikeus ja he yleensä tietävät, mitkä puolueet ovat hallituksessa?

  VastaaPoista
 15. Totta, että vuosi vuodelta yhä vanhempia luokkatovereita köpöttelee/kävelee/laahustaa vastaan. Kaikkia ei edes tunne; paitsi aina ne, joita ei haluaisi. Luokkakokous 40 v. jälkeen? Varmaan karaiseva kokemus... ehkä samanlainen kuin Venedikt Erofejevilla kun hän joi huonoa pontikkaa: oli kuin joku olisi koko ajan puolen metrin päästä räkinyt häntä päin naamaa.

  Toisaalta, mitä vanhemmaksi itse muuttuu, sen enemmän nuoria ja kauniita naisia maailmaan putkahtelee. Missähän lie aiemmin luuranneet?

  VastaaPoista
 16. Ad Omnia: - jos joku äkkinäinen osuisi lukemaan tätä sävyiltä.än loukkaavaa kirjoitusta - olen siis itse eläkeläinen.

  Luokkakokous 40 v jälkeen on käyty, Mikis. Arvauksesi osui oikeaan.

  VastaaPoista
 17. Ad Omnia: - hoito ja hoiva - minulla on tekninen ongelma, koska Anu, joka siivoaa, järjestää pitoja ja esimerkiksi ajaa rekkaa (oikeasti) lähihoitajanani. on minua muutaman vuoden vanhempi.

  Tällä hetkellä hän lähihoitaa myös äitiäni Espoossa.

  VastaaPoista
 18. Ad Anonyymi: - tuon Kauhaan rakennuskantaa kuvaavan opuksen omistaisin mielelläni. Virranosken Pentin Kauhava-seuran julkaisema teos on suuremoinen, vaikka Pentti jätti sydäntäsärkevistä vetoomuksistani huolimatta ruokottamammat jutut pois tekstisti. - Esittelin sen taannoin. Myyntimiehenä toimiii hallintoneuvos (emer.) Sakari Sippola ja esipuheen oli laatinut hovioikeuden presidentti emer.) Erkki Rintala (Hirvijoelta, jumala nähköön)

  VastaaPoista
 19. Ad Omnia: - Olavi Heinonen mainitsi kerran epäluonteenomaisesti itsensä ja vielä erikoisessa yhteydessä - sanoi olleensa yksi kaupungin johtavia lättähattuja ja mukana tappelemassa poliiseja vastaan Diana-puistossa elokuvan "Rock around the clock" esityksen jälkeen. Olen nähnyt kauhistuneen lehtiuutisen, jossa puhuttiin tuosta lättähattujen ja surinsussujen kauhistuksesta, joka oli omiaan aiheuttamaan inhoa ja kauhua vakavasti ajattelevissa kansalaispiireissä.

  VastaaPoista
 20. Sadoul - mais oui! Ainoa suomennettu häneltä lienee vihkonen, jossa sankarina "unohdettu mestari" tms. leiman helposti ansaitseva Georges Méliès. Oliko se nyt James Monaco, jonka mukaan Méliès oli koko kinematografian alkuhämärissä sen toisen pääsuuntauksen (kaupallisesti tuottoisamman)takapiru, alkuunsaattaja ja puutarhatonttu. Toista näkemyksellistä osastoa edustivat jostain syystä julkisuudessa tunnetummat Lumière Bros., jotka uudella keksinnöllä "taltioivat todellisuutta", esikuvanaan luonnontiede. Little did they know about human mind!

  Ja Sadoul itse koko ranskalaisen elokuvaesseistisen taivastelun isä tai isoisä.

  VastaaPoista
 21. Palaan vielä tähän "ikäpyramidihuijaukseen".

  Mikä ihme siinä on, että maamme valiot ajattelevat muuten niin huikean globaalisti, mutta kun on kyse ikääntymisestä, kuvitellaankin äkkiä meidän elävän täällä jossakin umpiossa?

  Tyhjiöillä on taipumus täyttyä, niin fysiikassa kuin työelämässäkin.

  Maailman ongelma ei ole ikääntyminen, vaan täsmälleen päinvastainen: nuori väki lisääntyy ympäri maailmaa valtavalla vauhdilla ja kaipaa työtä ja toimeentuloa.

  Olen sanonut tämän julkisesti jo 20 vuotta sitten, kun ensimmäisen kerran pelättiin päälle vyöryvää työvoimapulaa (mutta tulikin lama, kuten muistatte):

  Heti, kun tässä maassa on oikeasti työvoimapula - eli töihin pääsee heti ja kunnon palkalla - tänne lappaa nuorta riskiä väkeä jo lähimaista tasan niin paljon kuin tarvitaan ja vähän ylikin.

  Ihan niin kuin me menimme Ruotsiin 60- ja 70-lukujen vaiheessa.

  Mikä helvetti tässä on niin vaikea tajuta?

  Heittäkää hevon kuuseen ne ikäpyramidit ja katsokaa ulos maailmaan.

  VastaaPoista
 22. 1950-lukulaisen turvallisen hampaattoman ja sielunsa myyneen rockin ja räimeen keskelle saapuu tieto, että aikamme rocktähti, pahennusta herättänyt nettisupersankari Matti Nikki on tällä päivämäärällä saanut Helsingin hovioikeudessa tuomion parodiasta, jota oikeus piti samaan aikaan sekä liian loukkaavana että ei kyllin parodisena.

  Ajatuksia?

  VastaaPoista
 23. Näin vaalien kynnyksellä haluan muistuttaa että Mustanaamio on vaihtoehto.
  http://www.youtube.com/watch?v=QLg9q4vX0UI&feature=share

  VastaaPoista
 24. Ja kun kerran kyseltiin, niin olen elossa. Vakuudeksi melko tuoretta elävää kuvaa http://www.youtube.com/watch?v=nlfl96YbVGk

  VastaaPoista
 25. Tässä ollut kaikkea.

  Parsifalissa istuin vakiopaikallani vähän veljesten tai enemmänkin pääjohtajan takana ja jäin odottamaan kommenttia aikeella tarttua siihen, nimimerkki Nimimerkki velvoittaa. Kommenttina kommentti sitten tulikin.

  Kansallisoopperan ensimmäiseen Ringiin asti kaihdoin oopperaa, mitä nyt yleissivistykseksi kesinä Savonlinnassa ja joskus muualla. Kun live-Ring kolahti täysillä, tutustuin wagnerianaan laajemminkin. Nyt on sitten kääntynyt niin, että kausikorttilaisena oopperassa tulee käytyä elävän musiikin keitaista säännöllisimmin. Mozart, Verdi, Puccini ja Richard Strauss tuntuvat omilta jo, Rossini ja veristit eri syistä eivät. Ensi syksyn (produktion viimeisiin?) Ring-esityksiin liput varattu jo vuosi sitten. Joka toinen arki-ilta täyspolttoa on kyllä ainakin minun työssäni aika haaste. Olen pahoillani Juha Uusitalon puuttumisesta, Salminen ja Segerstam onneksi mukana. 

  Niin - "ajankuluksi"? Ajanvietteeksi Wagner ei kypsiä teoksiaan tehnyt, ja Parsifalissa sen parissa kohdassa (kuten Pitkäperjantaiaamun toinen kolmannes) tuskallisesti havaitsee. Sama ilmiö muistuttaa eräitä Dostojevskin jaksoja, vaikka täsmälleen eri syyystä: venäläisellä mestarilla on pursuavuutta, saksalaisella taas piinallisen pedanttia kokonaismuodon täyttämistä. Usein kysytään miksi todelliset tapahtumat (kuten keihään heittäminen) tulevat tuosta vain, parissa minuutissa, mutta dialogit ja varsinkin kertovat/kertaavat osat etenkin Ringissä kestävät sietämättömästi vartteja. Kai vastaus on se ilmeinen, eli todelliset tapahtumat, syy teokseen, tulevat esiin juuri jälkimmäisissä.

  Koin tämän Parsifalin nyt kolmatta kertaa. Salminen oli jotenkin väsynyt, vaikka vokaalisesti hallitsi turhankin suurella erolla muihin miehiin, tosin tämä Parsifal oli niin paljon edellistä esittäjäänsä parempi, että hämäsi. Nisula oli jälleen kerran todella hyvää tasoa. Waltraud Meier on nykyisistä laulajatähdistä suosikkini tähänkin Wagner-rooliin.

  Kuorolaisilla on Wagnerille poikkeavasti iso merkitys (ja saanko lisäksi mainita kukkaisneidot, nimenomaan musiikillisesti).

  Kemppisen maininnasta hankin Gergijevin tuoreen levytyksen, minusta se Tony Palmerin filmillä soiva versio oli parempi, päärooleissa Domingo (jonka saksa on aina huonoa), Salminen ja Urmana. Knappertsbuschin Bayreuthin live-levytys (Philips) on suosikkini.

  VastaaPoista
 26. Yeah´, perjantai-iltaa taas viettämään. Jospa sitä ois PIIRAKKAA tarjolla! ;)

  VastaaPoista
 27. Kuollut on vasta kun on kuollut.
  Ja sekin hetki on tähtiin kirjoitettu.
  Tehtävänä on meillä kuljettaa aamu iltaan, iästä viis. Yön hommat hoitaa joku muu.

  VastaaPoista
 28. Miksi juuri ihmiset ottavat elikkä siis suhtautuvat elämisiinsä, sanoisinko ja miksi en sanoisi, perin tai ainakin kovin vakavasti.
  Hetkensä se heiluu heinämieskin.
  (;)"""""

  VastaaPoista
 29. Pirkko A:lle tiedoksi:

  Pojan niin urhean, viimeinen matka on ruumisautossa. Vaan yllättäin tuo hautasaattue, matkaa ei jatka, kun kuullaan ihmisten huutavan näin: Kas, kolari tuolla, joen toisella puolen!

  Ruumisauto ja juna. Melu uskomaton! Voi ymmärtää kyllä ihmisten huolen, poika arkussa väsynyt kaikesta on.

  Surevat surevat kaipuuta vailla, ei hoilaa messujaan ees pappikaan. Trumpetit vaikenee, kuoleman lailla. Vainaja kuuntelee aplodejaan.

  Hienommat ihmiset suudelman antaa, sylkien inhosta, näytellen vaan. Ja koko maailma kaapua kantaa, ei kuollut syleile ainuttakaan.

  Myrsky lyö raivoten, nuo pellot lakoon, hukuttaa sanatkin surevien. Ja väki kauhuissaan ryntää jo pakoon, vainaja arkussaan onnellinen. Elävät ihmiset ovat niin arat, pelkäävät sateissa, myrskyissä he. Entiset ihmiset, vainajaparat, rohkeita ovat, toisin kuin me.

  Silloinhan ihminen, on voiton puolla, kun oman sinetin, merkkinsä saa. Turvassa kaikelta, voi silloin kuolla, tammisen arkun kun omistaa. On aivan sama se, oma tai lainaa, kuolleelle moinen ei merkitse lain. Se tuskin vaa'assa paljonkaan painaa, huoleton elämä on vainajain.

  Varjojen maailmassa, juhlissa siellä, väistyneet vaarat on, myös pelotkin. On hyvin täälläkin, sitä en kiellä, vaan arkun turvassa, on paremmin. Kuulla voin moitteenne, pilkkaako herran. Päättelyyn teidän vastaisin vaan: Kaikki me kuolemme, murrumme kerran, paitsi nuo vainajat arkuissaan.

  "Huoleton elämä on vainajain"
  Tämä lohduttaa tällaista ikääntynyttä miestä.

  Otetaan oppia.

  "Sotakamreeri"

  VastaaPoista
 30. Menetys on varmasti yksinomaan minun,
  mutta jotenkin mielenkiinto lopahti
  luettuani sen kuninkaan kohtalosta
  joka ymmärsi Wagnerin musiikin jumalallisuuden,
  jopa siinä määrässä, että olisi rahoittanut
  hankkeet aina kuningaskuntansa vararikkoon asti.
  Sivistymätön arvaus oli, että viisaat valtionhoitajat
  saattoivat kunkun päiviltään, mutkan, hoitolaitoksen kautta.

  Sama juttu Biithooffenin suhteen,
  veljenpoika pedojutut kuultuani.

  Olisiko paras vain sulkea silmänsä
  ja keskittyä kuuntelemaan ?

  VastaaPoista
 31. Olin juuri katsomassa Ryhmäteatterissa Kuparisen Eduskunnan.

  Ihmettelenpä suuresti, jos kukaan ei sen takia kysele kunniansa perään raastuvassa. Sen verran rajua herjaa siinä heitettiin.

  Todella viihdyttävä esitys. Kolme ja puoli tuntia hurahti hetkessä.

  VastaaPoista
 32. Nämä uutiset ohjeistavat MBA lasten ristiretkeä pelastustiellä kohti isoja tulojaan,vaurautta ja aikaista vetäytymistä
  paperisesta managerielämästä.

  Ai että oli hieno kommentti kokonaan.

  VastaaPoista
 33. Nyt Tapsa vaan numero esiin, eihän ilman Tapsaa mistään voi mitään tulla.

  VastaaPoista
 34. Kiitos Sotakamreeri, minuakin tuo lohdutti!
  "Huoleton elämä on vainajain".
  (tekijä?)
  Vaan pakko ajatella: "yön hommat hoitaa joku muu", kun ei itse sillä hetkellä jaksa/pysty.
  Silloin pitää olla "se joku muu". Niin kuin onkin.

  VastaaPoista
 35. Pirkko A: Olkaamme molemmat lohdutetut. Runo on venäläinen, tekijästä en tiedä.

  "Sotakamreeri"

  VastaaPoista
 36. Mutta kun meitä Tapsoja voi äänestää vain Uudellamaalla!

  VastaaPoista
 37. Mika ja Turkka Malin suomeksi laulamana Vladimir Vysotskin laulu "Vainaja" on tiällä:

  http://www.youtube.com/watch?v=cvre-ChNiqw&feature=related

  VastaaPoista
 38. AL-Marria (vapaasti)
  "Kun näet ruumissaaton, älä sure:
  hän sai rauhan, he saivat perinnön"

  VastaaPoista