Sivun näyttöjä yhteensä

6. syyskuuta 2021

Eikä siellä vintillä


 

 

Eikä siellä vintillä vitkasteltu. Siellä oli repäsevä meininki!

 

Pelkään huumepoliisia.

 

Reipas aamukahvi klo 05.00 (Lidlin tarjouksesta) ja Vivaldia. Ellei lukija ole kaltaiseni, yltäkylläisyydessä rypevä eläkeläinen, suositan riittävän kalliita kuulokkeita. Niitä käyttäen voi kuunnella, vaikka seinän takana riutuisi joku työn, levon tai sairauden takia. Sonyn vastamelut ovat mainiot, ja nyt väitetään Applen saaneen myyntiin todella hyvät nappikuulokkeet.

 

Luulen, että ainakin metamfetamiini on kevyttä kamaa tähän verrattuna. 

 

Idagion 320 Kbs tai lossless tuo venetsialaisen scuolan kuuluvuuden ja soinnin omaan päähäsi.

 

Näitä italialaisia kuunnellessa ymmärtää, mihin ja kenelle herrat Stradivarius, Guarneri, Amati ja vastaavat nikertelivät viulujaan ja selloja.

 

Tulin puolivahngossa löytäneeksi sellaisenkin erikoisuuden, että Leonid Bernsteinin loppukauden levytys osoittautui suorastaan väärinkäsitykseksi verrattuna esimerkiksi Fabio Biondiin + Europa Galante.

 

Parhaassa barokkimusiikissa on se, että se on esitettävä todella hyvin, jotta musiikki välittyisi. Musiikin romantiikassa eli viimeistään Beethovenista eteenpäin oli sama idea kuin raskaassa rokissa. Äänet sekoittuvat ja siinä metelissä riittää, että soittaa vähän sinne päin.

 

Kommentissa mainittu, Stravinskyn sanomaksi uskoteltu ajatus Vivaldista (tai Corellista), joka muka sävelsi saman konserton 500 kertaa, perustunee vain siihen, että lausuja on kuullut ohimennen pari lyhyttä biisiä.

 

Nyt soi Concerti con molti strumenti eli konsertteja monilla instrumenteille eli esimerkiksi konsertto kahdelle mandoliinille, nokkahuilulle, oboelle ja teorbille. Taustalla continuo urkujen johdolla. Sävelmät ovat välillä jenkkaa, välillä tangoa, ja puhdas ja barbaarinen ilo on ylimmillään.

 

Melankoliahakuiseen iltahetkeen sopivat Vivaldin sellokonsertot. Heinrich Schiff on paras. YouTubesta löytyvät kaikki nämä konsertot. Bachin sellokonsertot ot tietenkin differentiaaligeometriaa. Niitten intervallit näyttävät noudattelevan log-log-koordinaatistossa eksponenttilakia ja menevän fraktaaligeometriaan. Esityksistä nyt johtaa kaulan mitalla Yo-Yo Ma, mutta Rostropovich ja nämä sarjat alun perin Madridissa vanhain tavarain kaupasta löytänyt Casals on syytä muistaa. Tulkintana Kuijken on verraton, ja hänellä on periodisoittimet.

 

Mutta Vivaldissimo!

 

”Neljää vuodenaikaa” parempia ja hauskempia teoksia löytyy satoja ja ne riemastuttavat myös siksi, ettei ”absoluuttisa usiikkia” ollut vielä keksitty. Kun kaikki musiikki on ohjelmamusiikkia! Tuulet ja linnut (ja juoppojen kodikas mölinä) ovat sinun päässäi.

12 kommenttia:

 1. Early bird jne.
  Kahvinjuonnissa näyttää itse kullakin olevan omat tapansa. Eräs entinen kollega ottaa omat murukahvinsa mukaan kylään, hän ei voi juoda muuta. On tässä perheessäkin yksi Bio Fair Trade -murukahvin juoja. Toinen kehuu ruotsalaista tummapaahtoista. Minä löysin nyt itselleni sopivaa, kotimaista, jolla on korkea-arvoinen nimi ja kolmosen paahto. Siihen sekaan kahviin tarkoitettua kaurajuomaa, niin tulee melkein liian hyvää.

  Sitten on vielä teenjuojat, joille ei tietenkään käy mikään muu vieraisillakaan. Saa aina vähän jännittää, olikohan se nyt oikein haudutettua ja oikeanmerkkistä. Kupin täytyy myös olla ohutta posliinia ja kaunis. Tärkeitä asioita.

  Onneksi maailmassa on niin monenlaista musiikkia, eri ihmisille ja eri tilanteisiin sopivaa. Esittäjistä kiinalaiset näyttävät hallitsevan yhä useampia soittimia tai ainakin ovat hyvin näkyviä, Juilliardissakin suurin osa oppilaista kuuluu olevan kiinalaisia. Uusia kirjoja lukiessa täytyy usein hyppiä tekstiä yli, kun ei tiedä mitään nuorempien kirjailijoiden harrastamasta musiikista, johon he suhtautuvat hyvin vakavasti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos mainiosta ja hyödyllisestä (?) kirjoituksesta! Aivan liian usein esitystä suorastaan pilataan liialla tosikkomaisuudella. Oikeastaan levyissä pitäisi olla varoitus tyyppiä tosikoille/ei tosikoille...
  SL

  VastaaPoista
 3. Hyvä olisi meidän muidenkin trimmata aivojamme intervalliharjoituksilla. Myös Bernsteinilla oli melko muhkeat kulmakarvat. Ja miten oli laita Manun muistisairauden, sekin sen sortin sosialisti. Pitäkäähän pedaalit pedantisti viritettyinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Vin Vin onnekkaat kuten Päätalot vapautetaan pelihimostaan Suomessa ja Ärrän jonosta globaalien onnenonkien vaappuviin vapoihin. Arvaan sarmanteiden jo ratkaisuttaneen identifioitumisen ja lanttikourallisten painorajoitukset. No ei tule tapetuksi kuten kävi peliriidassa Kallen velimiehelle.

   Heillä oli kulmilla Monacokin. Ruletti kannonpäässä. Kukako sillä vaskoolasi markat himaan. Sitä Kalle vielä isona kynäkädessä kummasteli. Ei näet pitänyt voida keikutella. Sekun kieppui jo näkyville silmille. Oli näet hyrrä. Pyöräytysnuppi ja teräkärki. Varsi monikulmikas, kaatui kyljelleen ja esiin tuli numero. Kalle selvittää selkosten casinon matematiikkaa "emännän" eli pelinpitäjän vinkkelistä. Se on selkeä. Onnenpeli mutta laskujäännös pitää emännän pois justeerinvarresta.

   Monitahokas näyttövarsi. Milloin isompia numeroita ja milloin kaatumiskombinaatio joka jättää markat pöytään, ja emännän riski ja sääntöosallistuminen. Siinä laskettavaa ministereille Ahde ja Tarasti kuin urheilu- ja säveljaoissaan. Kaikkein kumminta Kalle Päätalo ei käsitä, miten se "emäntä" voitti vielä kellautustaidossakin eli bluffissa kun pitihän sen olla mahdotonta tässä ansaintastrategiassa ja siis perustua logiikkaan eikä kannonpihkaan tms ei-tieteelliseen. Olisikohan se pihkanuuhkaisu ollutkin huumetta kuten terva ympäristömyrkky ja saunaklapit ilmastouhka ihan äsken? Silloin kun vääräänkurkuun saattoi kompastua, taimet vaihdatettiin, muovitettiin ja suoraa tuli -rahat oikosesti botaniikkaDNAtieteelle. Minkä nimisiä firmoja ovatkaan.

   Hulluja taas irti. Tä 7.9. riihellä. Säätynsä portailla ja yks ilta oli kiva kun Pataässän kyyppari järjesti Karaoke kylttinsä Sanna Marinin taustaksi. Eiliseksi oli poistettu. Tänään ilmestyy Adam Toozen pikakirja Koronaa n2v.

   Ihmemies ja tiimi. Se Kemppisen osoittama Crash muutti eurokriisin PohjoisAtlanttiseksi ja Fedin pelastajaksi ja Wall Street Nobelit sylttytehtailijoiksi. Kuka siellä?, no Deutsche Bank Berliini ja Barcleys Lontoo.

   Tooze julkaisi etuajassa Guardianissa longreadin ja New York Timesissa esseen asiastaan. Se oli että 2020 alkuvuonna maailmanjärjestys karisti entiset rautaiset lait ja kahleet niskoiltaan. Et kuullut kalahdusta, et vaikka Suomi (seKPMGDeleteRoscierproFinlandSP sellainen) ekana panetti lomautusedut isommiksi ja pidemmksi, osti rakennusriehujien väärät (jenginkesken oikeat) rahakkeet ja ryyppykäynnisti jo saunamakkaratulilla, uuden kierroksen. Ja julkeasti uusilla SuperVaneilla kokee tihentyvää ansa- & virkatietään. Tulee itsekin puunattuna Teslan kyljestä paremmannäköiseksi.

   Se se näkö uusi erottelu juuri onkin. Tätä Suomen pikanotariaattisökörinkiä ei Tooze mainihe, mutta viruksen laillahan se kiitää Seutulaan/-lasta. Siihen helvetinpiiriin uhrattiin nyt 2 mrd €. Jotta Ilmarisen Esplanadi -killittelisi yuaneita.

   Mitäs tässä pidempään jotta asiaa huomisiksikin. Se kuitti sentään, että Toozea, kansanvallan miestä, hiukkasen arveluttaa että olikohan tämä kansanpelastus helikopterirahalla ihan aitoa. Se kun tuli ylhäältä eikä kumousalhaistosta kuten aina ennen, jahka palkkasoturit/mellakkapoliisit näkivät äitinsä tähtäimissään oli Pariisi tai Petrograd.Jukka Sjöstedt

   Poista
 4. Katselin tuossa vähän sitten Lehtisen-Hovin viikonloppuohjelmaa. Siinä vilahti alkuaikojen Kari ja hänen poliittisten puolueiden hahmot. En muistanutkaan, että alkuajan SKDL:n edustajalla oli niin krouvi pultsarilook, jonka kruunasi vyön alle tuikatut sirppi ja vasara. Ne sitten aika nopeaan poistuivat, mutta muuten tyypit pysyivät loppuun asti melko samoina.

  VastaaPoista
 5. Pahoittelen: epähuomiossa. Kari-kommentti oli tarkoitettu Vihavaiselle. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Meillä on Suomessa elävä säveltäjä, joka on valmistanut teoksen "Kahdeksan vuodenaikaa".
  Olin hiukan mukana projeksissa (annoin vuodenajat, kts www.anttiliikkanen.net useammalla kielellä.
  Nyt on menossa ruska, seuraavaksi tulee mustan lumen talvi, joulukaamos, pulverilumitalvi, hankikanto, jäidenlähtö, keskiyön aurinko ja sadonkorjuu.

  Kalevi Aho on Luoston ja LKO:n hengen luojista aika merkittävä.

  VastaaPoista
 7. Yksi mainio youtubekanaali on "Voices of Music" Periodisoitinten juhlaa.

  https://www.youtube.com/c/VoicesofMusic/featured

  VastaaPoista
 8. Kahvin lisäksi sieltä Liidelistä on joskus löytynyt asialliset kuulokkeet jopa pieneläkeläiselle erittäin kohtuulliseen hintaan (n.7e). Jos jotain valittamista pitää hakea, niin puristavat tällaisten paksupäiden korvia turhan voimakkaasti.

  VastaaPoista
 9. I. Halavatuntie (myyräntyömyyrä)keskiviikkona, 08 syyskuuta, 2021

  AKG K92set ovat n. 55 €n hintaisina hävyttömän törkeät paremmuudessaan, juoppojen mölinän erottelukyky jättää kyllä aavistuksen toivomisen varaa, mutta kaikkea ei voi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvinpäinkö sinä IH noita möläyksiäsi muka päästelet?

   Poista
  2. Ei minun tarvitse, se on pelkkää hedonismia minun taholtani. Entä itse?

   Poista