Sivun näyttöjä yhteensä

6. helmikuuta 2021

Terveisiä


  

31 kommenttia:

 1. Mielestäni Putin toimii koko ajan omaa etuaan vastaan. Kohtelemalla Navalnyitä julmasti ja laittomasti, hän vain lisää Navalnyin suosiota ja pahentaa omaa tilannettaan.

  Venäjä on liukumassa takaisin Neuvostoliiton kaltaiseen menneisyyteen eikä kehity vaan taantuu. Tarvitaan paljon lisää keskitysleirejä Siperiaan mutta ei niillä valtakuntaa rakenneta.

  VastaaPoista
 2. Heikki Aittokoskella oli tänään hyvä kirjoitus pilkkanimistä. Eihän se oikein kaunista ole, mutta eivät sellaiset tyhjästä synny, ja nauru lienee Venäjällä ainoa tällä hetkellä, joka vähän helpottaa.

  VastaaPoista
 3. Vladimir Kalsarimyrkyttäjä on hyvä lohkaisu, mutta suomeksi jotenkin ontuvan kuuloinen. Löytyisikö sille nasevampi, lyhyempi vastine?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se juttu onkin. Rautarouvassa, Rautakanslerissa, Julmassa jne on sankarillisuutta, joka liittyy juuri siihen iskevyyteen. Kalsarinmyrkyttäjä on vain ihmisenä mitätön salaisen poliisin virkamies, joka on kutonut ympärilleen itseään suojaavan verkoston, ja kahmii jossain luolassaan omaa ja kavereidensa etua.

   Ja ei, Navalnyi ei mitä mahdollisimmin olisi sen parempi hallitsija sen enempää Venäjän kansan kuin naapureidenkaan kannalta. Mutta tällä hetkellä hän ei ole se diktaattori vaan se ritari joka käy lohikäärmettä vastaan. Millainen kuningas hän olisi voitettuaan valtakunnan, sitä ei voi tietää. Ja pelkään pahoin ettei hän elä riittävän kauan että sitä nähtäisiinkään.

   Rohkea mies, ja taitava sanankäyttäjä, muuta ei voi sanoa.

   Poista
  2. Hyvä kysymys on, paraneeko tilanne ja lisääntyykö turvallisuus Suomen kannalta siinä vaiheessa, kun saamme Putinin nurin.

   Esim. Navalnyin kannanottoihin, arvoihin, toimintapoihin ja politiikaan voisi olla hyvä perehtyä jo etukäteen. Kaiken varalle.

   Poista
  3. Navalnyi saattaa saada Putinin nurin, mutta on ihan eri asia pääseekö mies itse Putinin tilalle. Ja millaisin valtuuksin. Nyt perustuslaki on kirjoitettu Putinille ja kun vallanjako muuttuu, pannaan säännötkin uusiksi. Veikkaan että tulevakin hallinto on oligarkkinen, mutta vallan jakajia on useampia.

   Poista
  4. The Other Russian Guy

   Poista
  5. Ovat kaksi aivan eri asiaa, hyväksyykö Navalnyin sikamaisen kohtelun ja kannattaako häntä. Ensinmainittuun on helppo ja aiheellista ottaa kantaa sen kummemmin hänen politiikkaansa analysoimatta.

   Poista
  6. "Ovat kaksi aivan eri asiaa, hyväksyykö Navalnyin sikamaisen kohtelun ja kannattaako häntä. Ensinmainittuun on helppo ja aiheellista ottaa kantaa sen kummemmin hänen politiikkaansa analysoimatta."

   Nvalnyin kohtelu ei vastaa meidän oikeuskäsitystämme, totta.

   Kuitenkin vahvasti ideologisen politiikan seuraus voi jokus paradoksaalisesti olla se, että ao. idelogian soveltaminen käy jatkossa täysin mahdottomaksi.

   Yleensäkin olisi eduksi, että omat asiat olisivat hyvässä kunnossa ja armeija vahva (EU), ennen kuin ryhdytään vaihtamaan valtaa naapurissa, jolla taipumusta suureen sekavuuteen ja mm. suhteellisen pidäkkeettömään aseiden käyttöön.

   Toki siitä aina hyvät kiksit saa, kun panee kovan tweetin: "Katsokaa, kunka oikamielinen MINÄ olen."

   Poista
  7. Matiaksen ajatuksenjuoksua on aina vain vaikeampi seurata.

   Poista
 4. Puttolini olisi kanssa aika osuva.

  VastaaPoista
 5. Kun Putin joskus joutuu luopumaan vallastaan, niin rynnivätkö kommunistit valtaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja häntä vaivaa kaiken muun lisäksi tuo kommunistifiksaatiokin.

   Poista
  2. Riippuu siitä kuka laskee äänet. Eivät rynni, jos FSB on edelleenkin ääntenlaskija.

   Poista

 6. Että kiukutti. Kun Financial Timesiä ei enää saanut kaupasta. Nyt se on jo kivakin, jää aikaa muuhun. En sentään sano että hiihtämiseen, vaikka sellaiseenkin rupesin vuosien lumettomuuden jälkeen. Oudosti se alkoi käydä noin kolmannelta startilta -välineet on aika kummat. Mäihällä osuin Harri Kirvesniemen Kiteen tehtaan tuotteeseen "YOKO". Ei tarvitse tervata, ei luistoRexiä eikä suojakelin, vaikka ei ole osunut raportointi ajanjaksoon 2 viikkoa. Pito ilman tököttejä ja hyvä. Päivällä on vanhempaa väkeä Keskuspuiston ladulla ja iltasella nuorempaa. Naisia jopa puolet.

  Silmä on hakenut kuppiloista päivälehtiä FT:n sijaan ja osuikin Svenska Dagbladettiin. Kultur osastossa foto Pussy Riot-medlem gripen, "talteenotettu, pidätetty, kiinniotettu ja mitä poliisi-juristi suomi termivalikostaan valitsisikaan.

  Nyt tammi/helmikuulla 2021 oli kyse "brott mot sanitära ock epidemiologiska regler". Edellisiä uutiskuvia tuli telkkaristani. Joku kirkonalttari performanssi. Siitä tuli uskonviha tuomio. Neuvotellessaan ulkoministeri Tuomiojan kanssa ulkoministeri Lavrov puolusti kolmelle yhtyeen jäsenelle annettuja kahden vuoden vankeustuomioita ja kehotti olemaan ylidramatisoimatta asiaa. Hän sanoi Venäjällä jumalanpilkasta annettavien tuomioiden olevan linjassa esimerkiksi Saksan ja Suomen kanssa. Tiedoksi Mäntyniemeen.

  Ja miksei 1946 Valtakunnanoikeustalon, Säätytalon konklaavin aamusta iltaan ja päivästä päivään suljetuin ovin käytävään kissanhännänvetoon. Mistä putiikeista ja kutka asiantuntijat juosta lappaavatkaan takaovesta? Myös julkiselta katseelta verhotua toista kotitaloamme Suomen Pankkia vastapäätä.

  Siellä oli Tukholman lehdessä raporttia kuinka Riksbank on päästänyt kiinteistöyhtiöitä veloistaan ja vieläpä niiden kisatessa keskenään alan fuusiokamppailuissaan. Tuo on ilmiselvä osoitus alan miesten keskinäisestä pelosta ja taistelusta selvitä hengissä päivästä seuraavaan -ja odottaa siis toisen kaatuvan ja päästä itse kuiville. Teknisemmin se tarkoittaa pankkkien välisen oma-obligaatio markkinan eli interbankin isojen summien "toinen toiselle syöttöputken" ahtaumisesta.

  Pelkäävät tällä yhteisellä itsetekorahan lähteellä että ilmaisen raaka-aineen kaivon joku heistä raatona saastuttaa. Heidän turvansa on valtioelin keskuspankki.

  Niin kuin meilläkin. SP on keventänyt velkaisten asunto/liike kiinteistökihojen osaa ja hintavedätykselle jatkoa, valtiomme mahtikeinoin.

  Työelämään ja omaan kotiin lapsiin äideiksi isiksi aikovien perinnöttömien, mutta avioituvien nuorten ahdinkoa samalla syventäen ja kuoleman horisonttiin saakka. Kansalainen=Velanalainen.

  Raataja rahanalainen, ei vaineskaan. TrumpFED instituutio korvasi miehen mutta instituutoiden on elämä vihjasi jo Haavikko. Tosi on. Keväällä -20 läksi alkuun miljardi kuin helppoheikin kädestä kiinteistökeinottelija konerappujen nostaa sisäpiiriläis liivijengiläisiä, prosentin metkaajia.

  Piti kertoa vapaakauppasopimuksesta, kun Kalparitarien ja Tuomaspiispan itäretki tyssäsi. Pari keisaria ja kolme neljä paavia oli yllyttämässä, mutta Krimillä tataarikunnassa panttivankina pidetty ruhtinas tuli ja voitti, se Aleksanteri Nevski. Neva jäi kansainväliseksi vedeksi ja Pähkinöitä Saksanpähkinöitä sopi ryöstövaaratta säilyttää kauppa-aitoissa.

  Rumien puheiden rummutuksessa on ilo noukkia sopimuksesta. "Kauppiaat saakoot esteettömästi kulkea koko Saksanmaalta, Lybeckistä, Gotlannista ja Ruotsinmaasta Nevajoen kautta Novgorodiin niin maitse kuin meritse….Mutta jos joku rikos tätä rauhaa vastaan tapahtuisi, niin älkööt rauha siltä horjuko, vaan kaikki ratkaistakoon oikeudessa… on se rangaistava Jumalan lain ja oikeuden mukaan."

  Löysin noita relevantteja ihmistaito tosiasioita henkevästä, lennokkaasta Suomen historia osasta 2. noin 750 sivua, upea luja punakantinen kaunis kuvallinen kirjateos by O.A.Forsström. K.J.Gummerus 1898. Luen toistamiseen Koronarauhassa ja kiukussa.Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Jatkuu. Lehdistökatsaus Kauppalehdellä. Viikolla kun Nokian kurssi notkuili ja loikkahtelihe, niin paksulti tuli infoa "pörssistä".

   Neopörssi exchange on jotain ihan toista. Liippasi Suomea läheltä. Kasinovuosina vaikka 1987 88 90 olivat nuoret kotkat Kouri Björn Fray Riikonen Sorvisto ja vaikka keitä panemassa pystyyn optiopörssiä. Mm. sellujohdannaisia.

   Sellainen onkin jo, Lontoossa. Suomesta käsin veikattavissa. Että mitä marisen. No sitä että olisi kaunistukseksi kaupungille jos sen fmeklarit Espalla promedeeraisivat vai miten sitä pitkäsääristen kävelyä, katseiden kohottamaa kuvataan. Nyt ne meni Stockholmiin ja ties minne. Espa ja poikkikadut jäivät meikälle pakuilla.

   Ruotsissa Wallenbergit SEB ja Investor osuivat kultasuoneen, Peter W. oli johdossa ja salli toimitusjohtajiensa snilleperinteen jatkua vaikka hirvitti. Saatiin Nasdaq.

   Sen alku oli autotalli ja nörtti. Mutta Ruotsissa. Suomessa Pörssiklubilla nenille hyppijät naurettiin rään mukana tienoheen. No valitsivat Fabianinkadun sijaan pakosta Wall Streetin. Derivaattojen derivaatat ja kombinaatiot ftuotteista (tässä f niinkuin finanssi) ja ihmisistä -talenteista kautta globaalin, ovat uusi kukoistus ja maailmanhistoria.

   Nokia meni wanhaan Nykkiin, mutta millaisin ASR sivulistausehdoin on toinen tarina. Entä jos menestys, niin US sijoittajat privilegioituja? Osakesarja "ASR-osinkosinfonia" ?

   Viikon stoori on juuri uusittu Nokian toimivan johdon nimilista 10 kärjessä. Panen ne tähän. Vapaan rahainternationaalin nimeämät ja kotikatsomollemme Kauppalehdessä 6g futuurin voittajina esitellyt hype luikurinlaskettelijat. No niin:

   1.Pekka Lundmark
   2.Nishan Batra
   3.Tommi Uitto
   4.Stephanie Werner-Dietz
   5.Ricky Corker
   6.Raghav Saghal
   7.Nassib Abou-Khalil
   8.Marco Wiren
   9.Jenni Lukander
   10.Federico Guillen

   Ja jos ei olisi tuttuja tuomiokunnista tai tiedekunnista, niin Kemppisen tilaa ja aikaa taas omin lupineni ottaessa, lisään tuon 7. seiskan osalta että "lakiasiainjohtaja s.1972", 60-luvulla syntyneitä on neljä ja 70-luvulla viisi. Eräänkin kerran Wall Streetin S&P laskiessa, Nokia pelasti päivän ja palautti fiiliksen miljardimääräisellä omien osakkeiden ostolla.

   Molemmat ulkomaille listautuminen ja omien osto olivat törkeyksiä silloiselle Keskusverolautakunnalle. Suomen Lukolle.

   Tä 9.2. HS s.A 21. Ritva Viljanen kaupunginjohtaja puhuu investoreista, joita jo kilvan tarjoutumassa Vantaan raitiotien raivaajiksi ja kiskovierien tornittajiksi. Maksaisi pian itse itsensä. Kyllä, maanarvon kohotessa kautta Vantaan. Ja heti kun kunnallispomojen pomot, investorit, laativat Taseen.

   Maapankki, joka lehden kertoman mukaan vie koneensa ja ukrainalaisduunarit euroswappaajat Hietanimenkadulle. Sivu A 20. Hihittelisikö pidempäänkin.

   Ei se olisi pois latuajasta ja tai Kumpulan 1848 kevätviher iloittelun koreografiasta. Nuori Suomi skoolasi Nuoresta Puolasta 1846 usuttautuneena. Galitsian kuvernööri katsoi jalomuotoiset ritarihurjat voittokkaiksi ja veti hätäpäissään puolelleen maamoukkien johtajan Jacub Szelan ja tämä maaorjavapaus houkutuspuheen. Antaa palaa. 500 kartanoa ja herrasväet.
   Uljaspiirteiset mask. / plastiskaareutuvat fem. vapautettiin päistään jotka toimitettiin itävaltalaisille hallintomiehille. Niistä maksetiin suolasäkeillä.

   Nämä ja paljon muutta videopelistä poistettua hupia luin Richard J. Evansin kirjasta The pursuit of power. Europe 1815-1914. Mistäkö poistokorista? En muista, mutta koronasuljetut kirjastot panivat löytämään sen nyt omasta hyllystäni ! Ihan oli kuin Kiurun tuoma.

   Tuo swap verisestä päästä säkki suolaa, kerrotaan s.186-7. Se johtaa ihan nyky- tai ikiholtittomasti "hulluun" vuoteen 1848. Hulluun joo kai, kun sillä tiellä Pakuunkin tällaisia senkunvaan kukavaan noukkiin matkalukemisikseen.JS

   Poista
 7. Putinin aika on tuottamassa uuden aivopestyn sukupolven joka vihaa ja halveksuu naapureitansa.
  Oikein todella säikähdin että tuollaistako se on kun näin uutispätkän venäläisestä hiihtäjästä jossain hiihtokilpailussa suomalaishiihtäjää sauvalla hakkaamassa...
  (Blogivaeltaja)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos katsoisit vähän aiempia tapahtumia, niin näkisit suomipojan leikkaavan kylmän viileästi venäläisen eteen ja kiilaavan tämän pelistä pois.

   Sääntökirjan mukaan, toki. Kerran näinkin päin, yleensähän meitä kilttejä suomalaisia sorretaan.

   Poista
 8. Kommenteista päätellen mieliala alkaa meillä olla yhtä euforisen riehakas kuin (luetun perusteella) jatkosodan parina alkuvuonna. Kuka tietää, ehkäpä lopputuloskin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea tuosta itänaapurin menosta mitään positiivistakaan sanottavaa on keksiä. Euforiaa en näistä kommenteista havaitse. Turhautumista enemmänkin.

   Poista
  2. No siis tämä, että oikein tinkamenossa keksitään "osuvia" pilkkanimiä: "puttolinista" aina "huoraan" ("ranskalaisittan", tietenkin). Ilmiö on tuttu muualtakin kuin kommenttipalstojen puolijulkisuudesta: sunnuntaina hesarin toimittajaheppu oli saanut mielestään loistoidean liittää nyky-Venäjää ruhtinoivan herran yhteyteen joukon menneisyyden hallitsijoiden liikanimiä, aina "paskahoususta" alkaen.

   Jonkin verran Suomen jatkosodan aikaisesta propagandasta lukeneena tällaisessa on jotain peräti tuttua. Ellei sitten euforiaa niin ainakin huomattavaa henkistä regressiota, kun kyse sentään on aikuisista. Alakoulun välituntipiha on "asia erikseen".

   Poista
  3. Mutta nytpä ei ollakaan rynnimässä uuden eikä vanhan rajan yli torrakot kourassa. Kotona vaan istutaan.

   Viittaatko siis siihen, että nyt venäläisillä olisi oikeakin syy hyökätä, ilman naurettavia Mainilan lavastuksia? Ettei sinulla olisi sisäpiiritietoa...?

   Poista
  4. Teillä "tosi-isänmaallisilla" lipsahtaa niin kovin helposti paranoiaan vivahtavan fantasioinnin puolelle. Näitähän on netin kommenttipalstat täynnä. Koetapa sinäkin hieman höllätä huivia ja käy uudelleen läpi vaikkapa Kansa taisteli -lehden vuosikertoja, jos kovasti elämyksellisyyttä kaipaat. Kyllä niistäkin luulisi kiksejä saavan.

   Poista
 9. Vallassa ovat edelleen samat kommunistit kuin NL:n aikoina. He vain vaihtoivat kielensä munkkislaaviksi.

  VastaaPoista
 10. Putin on ranskaksi huora, heveliäästi lisäävät siihen e-kirjaimen ja ääntämys muuttuu. Mutta onhan hän sitä, vallan ja oligarkkien suhteen. Pahoitteluni hivenen loukkaavasta ilmaisusta, mutta lienee se ansainnut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt jossain "Poutine"-translitteraation. Putainiksi en ole huomannut kutsutun.

   Poista
  2. Tarkasti ottaen "Putin" ääntyy ranskaksi (lähes) samoin kuin poutain, siksi loppu e. Putin ei siis ole ranskaksi huora.

   Poista
  3. Huora on siis "putain" (ääntyy purkkakuvatranslitteraatiolla "pytääng"). "Poutain" ei tarkoita kai mitään, ääntyisi "pu'tääng". Edellinen on sanakirjassa, jälkimmäinen ei.

   Poista
  4. Entäpä englanniksi - put in.

   Takaperiksi nit up.

   Poista