Sivun näyttöjä yhteensä

22. huhtikuuta 2006

Palkinto


21.4.2006 13:01 CET (TeliaSonera Finland) TeliaSonera Finlandin tutkimus- ja koulutussäätiön tunnustuspalkinto professori Jukka Kemppiselle TeliaSonera Finland Oyj:n tutkimus- ja koulutussäätiö on myöntänyt 10 000 euron tunnustuspalkinnon professori Jukka Kemppiselle. Kemppinen toimii yritysjuridiikan professorina Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa, johtavana tutkijana Helsinki Institute for Information Technology:ssä (HIIT), yleisen oikeustieteen dosenttina Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja kulttuurihistorian dosenttina Turun yliopistossa . Aiemmin hän toimi pitkään tuomarin tehtävissä, erityisesti immateriaalioikeuksia ja viestintää koskevissa asioissa, viimeksi Helsingin hovioikeuden hovioikeudenneuvoksena

"Jukka Kemppinen on merkittävä vaikuttaja ja kehittäjä monissa digitaalitalouteen liittyvissä kysymyksissä, erityisesti tekijän- ja immateriaalioikeuden alalla sekä tietokantasuojakysymyksissä. Hänen laaja-alainen kokemuksensa ja näkemyksensä on ollut merkityksellistä koko teletoimialueen kehitykselle", sanoo TeliaSonera -konsernin teknologiajohtaja (CTO) Veikko Hara.

"Tämä palkinto merkitsee hyvin paljon minulle henkilökohtaisesti ja edustamilleni tahoille samoin", sanoo professori Jukka Kemppinen. "Näen tämän ikään kuin huomion kiinnittämisenä puolivarjon alueelle: tekniikka ei riitä, koska on jatkuvasti mietittävä, mitä sillä tekniikalla tehdään ja kuka tekee."

5 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Oikeaan osoitteeseen meni tämä palkinto.

  VastaaPoista
 2. Congrats!

  Osaahan ne siellä Soneralla
  sittenkin jotain...

  VastaaPoista
 3. Joo, hieno juttu. Lämpimät onnittelut.

  VastaaPoista
 4. Kappas vain. Onneksi olkoon.

  Sonera näköjään paikkailee julkisuuskuvaansa...

  Rehellisyyden nimissä todettakoon, että luovuttaessaan palkinnon teikäläiselle Sonera taisi samalla myöntää tuulen suunnan kääntyneen ratkaisevasti nykyteknologian mullistamien immateriaalioikeuskäytäntöjen alueella eli siellä "puolivarjon 'maassa'".

  Minunkin ymmärtääkseni tämä tuulen suunnan kääntyminen personoituu nimenomaan J. Kemppisen aktiviteetteihin - myös bloginpitäjänä!

  VastaaPoista
 5. Parhaat onnittelut, mutta älä varista tota tuhkaa vääriin paikkoihin.

  VastaaPoista