Sivun näyttöjä yhteensä

27. toukokuuta 2015

Vesissä silmäPoliittinen viihde houkuttelee toivomaan, että yleisön pettämisen keinoihin keskittyneet tutkijat julkaisisivat tiedot Sipilästä, Soinista ja Stubbista. Ei näet tule heti mieleen muita näin nopeita nahkanvaihtoja.

Jos luodut nahat saataisiin eläintieteelliseen museoon, kävijöitä riittäisi. Se isoin olisi Soinin. Käärmeen nahka on aika ohut ja sen tilalle kasvaa oleellisesti samanlainen uusi. Muutosvaihe kuitenkin harhauttaa silmää ja tekee matelijasta haavoittuvan, vaikka esimerkiksi myrkkyhampaat ovat tallella.

Malibussa opin, että ”rattler” eli se tavallinen kalkkarokäärme ei ole koko maailman kauhu. ”Sidewinder” luovutti nimensä eräälle ohjustyypille. Se kulkee merkillisesti poikittain ja jättää oudot jäljet. Ystäväni, joka asuu siellä vuorilla, ei valitettavasti ollut suuntautunut valokuvaukseen. Hän väitti, että viime maastopalossa, joita seudulla esiintyy säännöllisesti, kalkkarokäärmeet pakenivat paksuna puurona tulirintamaa. Olisi siinä ollut näkemistä.

Stubb on vaihtanut hahmoa nyt jo useita kertoja. Millainen hän oikeasti on, sitä en tiedä, mutta arvaukseni on, että hänessä ei ole oikeasti mitään. Kysymyksessä on mies vailla ominaisuuksia.

On mielenkiintoista nähdä, miten mies tottuu uuteen pelipaikkaan. Keskushyökkääjäksi hänestä ei ollut. Taidoissa ei ole moittimista, mutta onko niiden takana jatkuvasti mainitun, käsitteenä mielestäni aivan epäselvän ”tahtotilan” lisäksi tahtoa, siitä ei ole toistaiseksi todisteita. Tiettävästi rotta kulkee vaivattomasti aukosta, josta se ei mahdu. Kerran näin havainnollisen piirroksenkin rotan kallon muodosta ja vartalon luista. Rakenne muistuttaa vahvasti pulloon koottua laivaa.

Ministeriltä odotetaan tuota luustollista erikoisuutta. Kaikkein paras olisi kaksoisrakoministeri – kielikuva on kvanttikenttäteoriasta. Ministerin pitäisi kyetä kulkemaan samanaikaisesti kahdesta eri aukosta ja jättää itsestään vain interferenssikuvio, siis se sellainen, joka tuo mieleen viivakoodin.

Sipilällä on ilmeisesti jossain takaliston tuntumassa rauhasia, joista hän pystyy ruiskuttamaan feromonia. Kysymyksessä on laaja valikoima aineita, joita käyttäen eliöt viestittävät muun muassa vaaran lähteestä ja ravinnon löytymisestä. Ensimmäisenä todettiin välillisesti mehiläisten ”hajukieli”. Tätä nykyä järjestelmä tunnetaan hyvin laajasti.

Aineen erikoisuus on pienryhmäkohtaisuus. Näillä feromoneilla saattaa olla tekemistä myös parinmuodostuksen kanssa. Ihmistä ei ehkä vedä toisessa ulkomuoto, vaan haju. Mutta tuo ryhmän kiinteyttäminen on puoluejohtajan ja pääministerin keskeinen taito.

Sipilä selvitti vaikean ongelman. Yleisö oppii yhdistämään tietyt alistavat ja altistavat hajut ihmisen piirteistä silloinkin kun mitään hajua ei ole. Tyyppitapauksia ovat televisio ja radio.

Lehdistö kulkee kohti tuhoaan, kun ottamatta lukuun keskenkasvuista naaraspuolisten ihmisten maitorauhasten ja niitä ympäröivän kudoksen ylenpalttista esittelyä lehdet edelleen tukeutuvat lukijoiden rationaalisiin tunnisteisiin. Eivät ne ole rationaalisia. Ne on ajat sitten käsitetty huonoiksi ja hitaiksi. ”Presidentti Kekkonen lausui… ja jatkoi… lisäten että…”

Joka tapauksessa nyt ennen hallituksen ohjelman esittelyä eli haukkumisen aloittamista ehtii sanoa, että Sipilä otti merkillisellä tavalla julkisuuden hallintaansa. Ihmiset kulkevat hänen perässään. Hän on toistellut tyhjää termiä luottamus. Itse hänellä on kyky herättää luottamusta. Se on merkillepantavaa, koska ei hän ole toistaiseksi tehnyt politiikassa mitään luottamusta herättävää.

En vihjaa, kun sellaiseen ei ole mitään aihetta, mutta kaikkein etevimpiä herättämään suurta ja syvää luottamusta ovat yleensä huijarit.

Soini on hidastanut puherytmiään puolella. Hänellä on näemmä ministerihotellissa puhtaita paitoja, sattuneesta syystä mittojen mukaan tehtyjä, ja jossain komerossa parturi. Mikään ei ole niin haitallista vanhenevan miehen uskottavuudelle kuin huonosti ajeltu parta.

Moni kysyy meillä ja ulkomailla, oliko Soinin operaatiokokonaisuus tarkasti suunniteltu vai osoitus suurenmoisesta opportunismista, siis taidosta tarttua tilanteisiin sitä mukaa kuin niitä ilmenee. Hänen aikaisemmin ajamansa ideologia oli metritavaraa. Onko siitä mitään jäljellä ja oliko sitä todella olemassa, sitä emme tiedä.


Niin on kuitenkin käynyt, että perussuomalaisissa on useita taitavia henkilöitä. Vakuutan pitäväni Jussi Halla-ahoa vaarallisena tuholaisena. Se ei estä minua vakuuttamasta, että hän on yhtä epätavallisen nopeaälyinen kuin Soini ja siten tietysti tämän pahin vaara. Murhamies on aina pretoriaanikaartin johtaja.

28 kommenttia:

 1. Demarit ovat haljeta raivosta, kun monikymmenvuotinen valta murenee.

  VastaaPoista
 2. "Ihmistä ei ehkä vedä toisessa ulkomuoto, vaan haju."

  Tähän on tutkittu, nuuskitettu opiskelijaneitosilla vastakkaisen sukupuolen hikisiä paitoja. Juttu tiettävästi matsasi parhaiten henkilöillä, joiden immunologien järjestelmä olisi tuottanut jälkeläiselle parhaan suoja. Mieltymys tiettävästi oli vielä korrelaatiossa kuukautisiin (ts parhaasen hedelmöisysaikaan).

  VastaaPoista
 3. JK on nyt tyylilleen harvinaisen ilkeä kun rinnastaa Soinin käärmeeseen ja Stubbin rottaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi. Jospa nuori toimittajakuntamme kykenisi tähän. Meillä olisi ehkä parempi huomen. Sanonta "nuorisossa on tulevaisuutemma" ei ole pätevä journalismin osalta: Median tuottaman informaation määrä on kasvanut, mutta tekstin, sanottavan laatu on romahtanut. Myös veronmaksajien kustantamassa yleisradiossa. Luultavaa onkin, että Sipilän hallitus alentaa ylevroa tai tekee jotain muuta yhtä häijyä.

   Poista
 4. "Itse hänellä on kyky herättää luottamusta. Se on merkillepantavaa, koska ei hän ole toistaiseksi tehnyt politiikassa mitään luottamusta herättävää."

  Jo jälkimmäinen herättää luottamusta - kun on uusi kasvo, joka ei ole ehtinyt tehdä epäluottamusta herättäviä tekoja.

  Itse uskon, että luottamusta herättää tausta (ei ns poliittinen broileri) ja insinöörimäinen asiakeskeisyys. Ei tuo ole politiikan tekniikassakaan huonosti pärjännyt: ensin mokailematon vaalikampanja, sitten hallitustunnusteluissa persut kuriin ja kokoomus kyykkyyn. Siinä sivussa oman puolen kalkkivaarit ja punamullan haikailijat lakoon.

  Isänmaan vuoksi: onnea ja meneststä jatkossakin - vaikka raadollinen arki tulee jossain vaiheessa eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon raadollista arkea, aika monille. Hyvä sydän kannattaa suojella kaikelta tältä pahalta, jota vuosien kuluttua kutsutaan puhtaaksi pahuudeksi, Kannattaa pitää hyvä huoli lähimmistään ja miksei myös vähän kaukaisimmistakin ihmisistä.

   Poista
 5. Cohors Praetoriaan isänmaassamme tätä nykyä kuulunevat ketkä? Eikai se Ratakadun porukkaa ole?
  Taitatavat olla tämän SSS:n lähipiiriläiset, jotka jäävät nyt vallan porstuaan itkemään. Täh?

  VastaaPoista
 6. Rationalismista muisto n. 50 vuoden takaa:

  "V***t", kirjoittaa Maakansa (vai oliko se arvovaltainen Al Ahram), ja lehti jatkaa: "Pian koittaa aika, jolloin veri punnitaan ja porvareilta perse tervataan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo fraasi "aika, jolloin veri punnitaan" on ilmeisesti peräisin venäläisestä vallankumouslaulusta. On aika epätodennäköistä, että se olisi kirjoitettu Maakansassa 50 vuotta sitten.

   Ja jatko ei ole "porvareilta perse tervataan". Se ei sovi runomittaan. Tekstistä on monta varianttia, joista eräs menee näin: "Vielä tulee aika, jolloin veri punnitaan, lahtarit ne hirtetään ja perseet tervataan. Se on Neuvosto-Suomen aamu."

   On hauskaa huomata, miten iskevä säe säilyy, vaikka merkitys unohtuu. Itsekin olen intissä kuullut monen käyttävän ilmaista "aika, jolloin veri punnitaan" sodan tai ratkaisutaistelun synonyyminä ilman minkäänlaisia poliittisia konnotaatioita.

   Poista
 7. Avot, täst mie tykkään...

  VastaaPoista
 8. Kirjoitit eilen ,ettei Richard Dawkinsia ole ja ettei Björn Wahlroosia ole olemassa. Kun näin on niin johdonmukaisesti ei Alexander Stubbiakaan voi arvostella kameleonttimaisuudesta, kun ei persoonaa perinteisessä mielessä ole.
  "Yleisö oppii yhdistämään tietyt alistavat ja altistavat hajut ihmisten piirteistä silloinkin kun mitään hajua ei ole". Kuinka tämä prosessi toimii. Valtaosa ihmisistä tuntee poliitikon vain televisiosta. Heillä ei näin ollen ole mahdollisuutta palauttaa mieleensä poliitikosta esim. suorassa pehetilaisuudessa lähtemää ja aistimaansa "altistavaa hajua"ja tulkita siihen viittaavia kasvojen elekieltä kuvaruudussa. Onko tätä ilmiötä tutkittu kokeellisesti?

  VastaaPoista
 9. Oho, olipa kitkerä juttu. Väärin sammutettu vai mikä nyt mättää?

  Itse pidän tätä hallituksen muodostusprosessia ja ulos tullutta hallitusohjelmaa todella tyylikkäänä ja määrätietoisena suorituksena, jossa Sipilän lisäksi sekä Stubb että Soini ovat hyvin kantaneet osansa. Ja toivon sydämeni pohjasta menestystä tälle hallitukselle työssään.

  Jos tuuri käy, Halosen - Kataisen aika jää nyt lopullisesti taakse.

  VastaaPoista
 10. Pààseepàhàn, Soini nimittàin, pian taputtelemaan kreikkalaisia selkààn ja sanomaan kuinka tàstà kyllà selvitààn, ja Hra "kanto" kaskessa peesaa kotimaasta.

  VastaaPoista
 11. No jopa oli kitkerää tekstiä, mistähän nyt puristaa?
  Parin edellisen päivän blogit olivat aivan huipputavaraa, ja nyt - täydellinen takinkääntö?

  VastaaPoista
 12. Niinpä. Saat mitä tilaat. Tällä kertaa tällainen zoo. Mutta kyllä oppositiolla tulee olemaan hauskaa joskaan ei kansalla. Soinin omahyväinen opportunismi tuli tuskin kenellekään yllätyksenä kuten ei Stubbin tilannetajuton omahyväisyyskään. Mutta Sipilä ja johtajuus jäävät odottamaan tekoja. Persut latasivat sotaisan puolustusministerin ja kuolemantuomiota kannattavan oikeusministerin, kokkarit vanhat vähäpäästöiset naisensa. Kepussa sitten toivo? Pitäisikö muuttaa muualle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pitäisikö muuttaa muualle?"

   Miksi emmit?

   Poista
  2. "Vakuutan pitäväni Jussi Halla-ahoa vaarallisena tuholaisena. "

   Hyvin on mennyt Arhinmäen ja vihervasemmiston toisto perille. Toistamalla ja jankuttamalla sanoma menee perille varsinkin niille, jotka eivät ole vaivautuneet lukemaan ainuttakaan kyseisen henkilön kirjoitusta.

   Poista
  3. Henkilö joka käyttää sanaa "arjalainen" asemoi itsensä aivan suoraan tiettyyn ryhmään. Tosin on huvittavaa, että hän ilmeisesti luulee itse olevansa sellainen. Oikeastihan kukaan suomalainen, virolainen, irlantilainen tai baski ei ole "arjalainen". Venäläiset kyllä ovat.

   Poista
  4. Niitä lukiessa tulee tämä asia varsin selväksi.

   Poista
 13. Hgin eteläisessä kaupunginosassa asuva tytär kertoi viikko sitten matkustaneensa samassa raitsikassa Halla-ahon kanssa, joka asuu Eirassa. Perussuomalainen tamperelaisen bussikuskin poika käyttää siis yleisiä kulkuvälineitä. Helmikuussa edesmennyt koulukaverini isännöi Pohjanmaalla luonaan käynyttä Halla-ahoa, josta kirjoitti jutuissaan aina arvostaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieshän taitaa olla slaavilaisen kielitieteen tohtori. Varmaankin älykäs.

   Poista
 14. Käärme loi nahkansa ja paljasti myrkkyhampaansa. Siitä pointsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paratiisi ilman käärmettä ei olisi oikea paratiisi.

   Poista
 15. Muuttakaa te muualle vuorostanne, demarit. Vuosikymmenien vasemmistovaltaa on ollut raskasta kestää, ja maa olisi ollut kohta konkurssissa, jos sitä olisi jatkunut.
  Vallasta on vaikeaa luopua, mutta kiukuttelunne on lapsellista ja vastenmielistä. Olette huonoja häviäjiä.

  VastaaPoista
 16. Kemppinenhän antaa melkein ymmärtää, että ne edelliset hallitukset ja niissä istuvat ministerit olisivat olleet jotenkin parempia ja periaattelisempia kuin nämä nykyiset. Lapsellinen käsitys, tyypillinen juorumedian tietojen valossa toimivalle. Eikö professori ole seurannut politiikkaa aiemmin?

  Populismi on nykyajan suosituin tyylilaji. Silti se on pelkkää populismia.

  VastaaPoista
 17. Rotta ja käärme. Demonisointia natsien tapaan. Vaarallista ja vastuutonta kieltä. Noin puhuivat natsit juutalaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja noin puhuvat persut somaleista.

   Poista
  2. Aivan mahtavaa! Näin me puhumme toinen toisistamme läpi koko ihmiskunnan historian. Meillähän on natsimielinen porvarihallitus, ei siitä kukaan pääse.

   Poista