Sivun näyttöjä yhteensä

28. toukokuuta 2015

RauhoitusaikaMuuan tämän blogin kommentoija, joka vetäytyi vuosia sitten asiasta ilmoitettuaan yksityisyyteen, esitti ajatelman, jonka mukaan maastossa harhailevan maalaisliittolaisen (keskustapuolueen jäsenen tai kannattajan), saa hävittää.

Supi on riistaeläin ja lain (VnA 170/2011) mukaan pentujen seuraama naaras on rauhoitettu toukokuusta elokuun alkuun. Määräystä maalaisliittolaisesta en ole nyt löytänyt lainsäädännöstä. Ei kai sitä ole kumottu? Julkaisin aikoinani jopa kommentaari metsästyslaista, mutta siitä on aikaa. Sekä tuomarina että lain selittäjänä olin esimerkillinen. En tiennyt itse asiasta yhtään mitään. En ole suunnannut asetta eläintä enkä ihmistä kohti, eikä sellainen kuulu edelleenkään suunnitelmiini.

Perussuomalaiset ja etenkin Soini arvioitiin joko vaarallisiksi raivohulluiksi tai sitten pelleporukaksi, jota voisi näyttää rahasta tivolissa.

Kokoomus on muuttunut niin paljon, että vain hyvin pieni osa lukijoistani edes muistaa sellaisia tosiporvareita kuin Raimo Ilaskivi tai Tuure Junnila tai Matti Virkkunen. Heistä oikealla omana puolueena toimi mm. George C. Ehrnrooth.

Puolueiden julkiskuvan muuttuminen näyttää kytkeytyvän hyvin kiinteästi Neuvostoliiton vaiheeseen. Sieltä supikoirakin on peräisin, Itä-Aasiasta. Eläintä siirrettiin Eurooppaan tiettävästi vuoteen 1956 asti, ja hyvin onnistui. Ensimmäinen havainto Suomesta on talvisodan vuodelta.

Joka on kuullut supikoiran ääntelyä yössä, luulee pahimpien pelkojensa toteutuneen ja nipistelee reittään kokeillakseen, olisiko kuitenkin vielä hengissä. Näyte löytyy verkosta. Eikö olekin outo?

Se on mielenkiintoinen historianfilosofinen kysymys, olivatko esimerkiksi edellä mainitut tosiporvarit oikeassa ja etenkin oikeammassa kuin Kekkonen.

Oma käsitykseni on, että Suomi oli 1944-1992 paljon neuvostovihamielisempi maa kuin oikeastaan kukaan tunnustaa. Tuo käytännössä viileänä asiallisuutena näyttäytynyt pohja tuntui koostuvan juuri kokoomuspuolueesta. Maalaisliitto-keskustapuolue sen sijaan harjoitti ystävyyttä yli rajojen.

Hallitusnäytelmä hämmästyttää minua ja yritän kirjoittamalla houkutella kommentteja, mielellään sekä suuntaan että toiseen. Sipilän kaltaisia sensaatiomiehiä on maassa ollut ennenkin. Iiro Viinanen oli yrittäjä ja rivikansanedustaja ennen kuin päätyi erittäin vaikeaan paikkaan. Se oli sellaista aikaa, jolloin kokoomuksen puoluejohto taisi olla hiukan pehmoista porukkaa. Enkä yritä olla Viinasen toiminnasta mitään mieltä. Sanon vain että sauma oli erittäin vaikea ja että Viinanen sivuutti yhtä ja toista poliittisessa kulttuurissa itsestään selvänä pidettyä.

Nyt siis Stubb, joka aivan selvästi yritti antaa puolueelleen uudet kasvot, on selkeästi palannut puolueensa vanhojen kasvojen kantajaksi, ja Timo Soini on vakiintuneen kielikuvan mukaan luonut nahkansa. Hän on puheiltaan ja näemmä myös toimiltaan aivan erilainen ihminen kuin puoli vuotta sitten. Politiikan penkkiurheilija pohtii, kumpi on oikea Soini vai onko sellaista ollenkaan.

Mutta todella erikoista on entisen hallituksen eli nykyisen opposition kuva. Vihreät on pitänyt yllä ajatusta itsestään fiksujen ihmisten puolueena, joka ajaa hyviä aseita, mutta nyt yllättäen vihreät, vasemmistoliitto, kristilliset ja demarit tuntuvatkin toisen luokan porukalta, joka vain puhuu sanoja ja toistelee epäluuloa herättäviä väitteitä vähäväkisten sortamisesta.

Demareitten kohtalo on hyvin tunnettu. Myös Rinne tuntuu epäonnistuneen kaikessa, mihin on tarttunut. Ay-liikkeen puolelta välittyy hämmennystä ja voimattomuuden tunnetta, koska hallituksen rousseaulainen yhteiskuntasopimus on tietysti raakaa peliä: suostutte huonontamaan asemaanne tai me huononnamme sitä väkisin. Edes yleislakkoa ei voi ajatella, koska vastapuolella ei olekaan palkanmaksaja vaan verottaja eli eduskunnan enemmistö.

En haluaisi olla rehellinen. Jos kuitenkin tinkisin periaatteestani, niin olen näkevinäni kovan kulttuurinmuutoksen. Viime viikkojen Sipilään liittyvät teot ja toimintatavat ovat nimittäin erittäin tuttuja – eivät tosin medialle. Saneeraajia on käytetty jo nuoruudessani. Muistan hyvin liikepankkien kommandomiehet, jotka ajoivat makuuvaunulla maakuntaan, panivat omistajasuvun koipussiin ja muuttivat käytännössä kaiken. Tuo käytäntö siirtyi julkiseksi, kun annettiin laki yritysjärjestelystä, joka on pikku-konkurssi. Eniten tämä muistuttaa akvisitioita, menettelyä liikeyritystä ostettaessa tai myytäessä, ja tarkoitan erittäin suuria yrityksiä. Niin sanottu ”governance” on liikejuristeille tuttu asia. Joukolla kaivetaan esiin kaikki tietämisen arvoinen kohteen vastuista ja osa porukkaa valmistaa aikataulutetun toimintasuunnitelman.

Jotain tällaista totetutettiin erittäin hyvän juristijoukon turmin, kun Eka eli ”punapääoma” romahti, ja jotain samanlaista on kirjattu KOP:n historiaan, siihen jossa kerrotaan, miten puolen valtakunnan kokoinen liikepankki panee pillit pussiin, ja kertoo myös, millaisia olivat pillit ja kuinka suuria pussit.

Hämmästyttävää on se, että yrityssaneerauksen kohteena on Oyj Suomi ja että toimintaa johdetaan taitavasti.

Eduskuntatalokin on suljettu remontin vuoksi. Voisiko parempaa symbolia olla?


43 kommenttia:

 1. Minä kerran, kun kävelin metsäpolkua pitkin ja hyräilin itsekseni erästä Georg Malmstenin laulua, niin minua vastaan tallusteli Karhu. Hitsi, kun säikähdimme kumpikin! Se karhu pudotti suustaan pari lintua, jotka oli jostain napannut, ja minä tein pirun nopean u-käännöksen. - Ps. Myöhemmin ajattelin, kotonani, että "ehkä se sittenkin oli Supikoira." Sitten ajattelin lisää: "mitäs pelotteli minua". Ja lopuksi: "no, taisin minäkin pelästyttää sitä." Summa summarum.

  VastaaPoista
 2. Sipilä on merkillinen ilmiö. Hänhän nousi lähes täydellisestä tuntemattomuudesta ensimmäisen vuoden kansanedustajana yllättäen Kepun johtoon. Eikä suinkaan supliikillaan tai myyntimiehen kyvyillään, vaan luotettavuudellaan ja uskottavuudellaan.

  (Sivumennen sanoen tunnen vastaavia ilmiöitä jopa mainosmaailmasta. Eivät sielläkään, yleisestä käsityksestä poiketen, parhaiten menesty pinnalliset suupaltit ja pöhisevät höyrypäät, vaan uskottavasti esiintyvät ihmiset.)

  Nyt Sipilä teki saman vaikutuksen koko kansaan, ja on todellakin saanut opposition puhekoneet paniikin valtaan: leimautumaan toisen luokan porukaksi, kuten professori sattuvasti asian ilmaisi. Lisäksi hän on saanut kansan ymmärtämään, ettei entinen meno voi jatkua, vaan kaikesta on tingittävä. Parempi kertarutina kuin ainainen kitinä. Tällaista puhetta kansa ymmärtää.

  Mitä tulee Soiniin ja kumppaneihin, niin pahimmat ja tyhmimmät populistit tässä maassa löytyvät mediasta. Voi jeesus sitä tekopyhyyttä ja lapsellista lässytystä. Siinä mielessä Suomi on kansainvälistynyt kiitettävästi.

  VastaaPoista
 3. Pyrkimys tasapainoon JK:lla. Mutta ihmeellinen lipsahdus kielessä: "Vihreät on pitänyt yllä ajatusta itsestään fiksujen ihmisten puolueena, joka ajaa hyviä aseita." [asioita? ]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkäinen, tartu kirjaan; se on hyvä ase ♪

   Kunhan ei naulaan astu. No, jalkaväkimiinat kiellettiinkin, ja onpa punavihersokeus muutenkin haitaksi.

   Poista
 4. Sipilän takki kääntyi jo niin että napit sinkoilivat (opiskelijoilta ei leikata). Sama koskee Stubbia. Miksiköhän äänestäjät menevät aina samaan lankaan? Vain herra tietää.

  Soini kertoili että kokoomukselle ja RKP:lle olisi kelvannut mikä vain, jotta pääsisivät hallitukseen. Niin se ideologia vaan saa väistyä, kun "isänmaa kutsuu". Demareilla oli sentään jotain kynnyskysymyksiä.

  VastaaPoista
 5. Soini alkaa näytää Helmuth Kohlilta Super Mersun takapenkillä konsultoidessaan yhtiöiden myyntiä sakuille tyyliin Turun telakat ja Anttila sekä Zalandon tulo Suomeen.

  Muualle nousee Gigantti, XXL, IKEA, H&M ja mitä näitä pohjoismaisia ystäviä onkaan.

  VastaaPoista
 6. Yhtyisin, jos voisin, edellisiin kommentoijiin; harvinaisen höttöä höpöä Kempiltä! Vertailla nyt kärmeksiin ja rottiin, höh! Pitää nyt sallia Ässien yrittää! Jos kepu pettää taas, niin iso-ässä on luvannut "tulos tai ulos" ja Putin kun panee vielä pikkasen lisää ulkoista uhkaa, niin kansa yhdistyy ja ryhdistyy kuin Talvisodassa ikään!
  Taistelu terv. pekka s-to.

  VastaaPoista
 7. Neljä vuotta sitten pelkäsin kauhusta kankeana, pääseekö Persut hallitukseen koska olin siihen astisen kokemukseni perusteella ehtinyt kyllästymään perus suomalaisuuteen, ja kun saivat sen jytkyn ja tie valtaan oli avoin pidin sitten hallituksesta poisjäämistä vastuun pakoiluna ja laskelmointina jossa tyytyväisyyttä Persuissa herätti lähinnä puoluetuen roima lisäys paikkaluvun noustessa.
  Samanlaista vastuun pakoilua Soini jatkaa nyt mielestäni ulkoistettuaan itsensä raadollisesta talouspolitiikasta ulkoministeriksi kauas pois leimautumasta mitenkään ikävään leikkauspolitiikkaan. Ei täällä kuulkaa herra Soini kutsumuksen mukaan satu työt suurelle enemmistöllekään, jota puolueenne luulee edustavansa.
  (Blogivaeltaja)

  VastaaPoista
 8. Viron puolueet ovat nykyisin kuin osakeyhtiöt ja osakkeiten omistaja ei ole kansa vaan aika pieni joukko tuntemattomia ihmisiä. Hyvä esimerkki on pääministeripuolue Reformierakond jota julkisesti johtavat vauvakasvoiset pojat, mutta taustalla on eräs Rosimannuksen niminen henkilö joka ilman minkäänlaista virallista vastuuta päättelee mitä julkiset vauvakasvot tekevät ja sanovat. Groteski esimerkki: kun vaalien jälkeen puolueet pitivät hallitusneuvotteluja, niin tämä Rosimannus istui kuin Leninin patsas jokaisessa kokouksessa paikalla ja kuunteli korvat pitkinä puheluja. Siis jokaisesta puolueesta valitut kansanedustajat pluss taustalla tämä vastuuton mutta kaikkea johtava smurffi. Ja se on Virossa julkinen salaisuus, et asiat on juuri näin. Ja sitten kreikkalainen irvistelee Brüsselin puhujakorokkeella kun joku virolainen lehtimies kysyy häneltä että eikö pitäisi ottaa huomioon myös satoja tuhansia venäläisiä jotka pakotettiin Virolle vain parikymmentä vuotta sitten. Nyt halutaan tuoda päälle kahden prosentin pakolaiskriisin pakolaisista Viroon, mikä on noin 15 kertaa enemmän kuin on Viron osuus EU-n kansalaisista. Ja meidän osakeyhtiöpuolueet pyöräyttävät sormiaan ja mukisevat jotain siitä että pitäisi olla solidaarinen. Kenen kanssa? Kun virolaisista tuli kahdessa vuosikymmenessä melkein vähemmistökansa kuka Euroopasta oli solidaarinen? USA ja omalla tavalla Suomi olivat solidaarisia. Siinä kaikki. Puolueiden johtajat ja taustalla olevat todelliset johtajat päättävät asioita niin, kuten heiltä on päätökset ostettu. Ostajat: Brysseli ja pankit, mikää koskee talouspolitiikkaa. Olen vihainen.

  VastaaPoista
 9. Ei ole kokoomuksella enää Jorisee Äänruuttia, mutta on Lepomäki, Koski, Rydman ja Häkkänen. Mitäs se blogisti taannoin kirjoittikaan uskonnollisista fundamentalisteista.

  VastaaPoista
 10. Niin,  Työnantajani hakeutui pari vuotta sitten yrityssaneeraukseen ja tehtiin esiselvitys sekä alustava saneeraussuunnitelma joka sitten virallisesti muuttui saneerausohjelmaksi ja hyväksyttiin käräjäoikeudessa. Itselleni oli yllätys miten yksityiskohtaista tietoa tuloista, menoista ja johtohenkilöiden palkoista saivat firmat ja henkilöt joille yritys oli velkaa vaikkapa vaan ihan mitättömiä summia, heidän hyväksyntäänsähän siinä kysyttiin vaikkei heidän velkojaan olisikaan esitetty leikattavaksi.

  Toisaalta paljon puhutaan että aina toimiva demokratia tarvitsee hallituksen lisäksi opposition. Mitenhän se taloyhtiöissä ja yrityksissä menisi jos kaikkia hallituksen päätöksiä saisi oikein ajan kanssa ja jatkuvasti räksyttää, taitaisi lopputili YT:n kautta tulla nopsaan arvostelijoille.

  VastaaPoista
 11. Josko myyntikuntoon? Missàhàn pàin on ostaja. Miten kày pikkuosakkeenomistajien tàssà OPAssa. Tuli tuossa jokuaika sitten vastaan lausahdus jossa puhuttiin tulevaisuudesta USAssa mutta johtaen pààdymme kysymààn kaupassa mità maksaa ja vastaus on x ruplaa

  VastaaPoista
 12. Soini otti väärän toimen. Kuntonsa ei tule kestämään matkustelua, ellei lahduta vähintään 25 kiloa. Joutunee talvella sairaalahoitoon.
  Herra Stubb, jolla pian alkaa kesäloma (kesä-heinä-elo-joulu-tammi), vie meidät ammattitaidottomuudellaan kepeästi helvettiin.
  Olisin mielelläni maksanut veroja 100 euroa kuussa lisää, kunhan kaikkein köyhimmiltä ei olisi leikattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kuntonsa ei tule kestämään matkustelua, ellei lahduta vähintään 25 kiloa. Joutunee talvella sairaalahoitoon."

   Tässäpä kauhuskenaario: Soini sairaalaan ja perut hajoavat kuin kirppulauma, hallitus perässä. Mistä uusi hallitus kun sillat on poltettu?

   Poista
 13. Se, mitä tässä nyt tehdään, on pelkkää kosmeettista hipsuttelua suhteessa siihen, miten ja millä aikataululla asiat oikeissa firmoissa hoidetaan, kun tarve on. Jos tämä riittää, homma on lapsellisen helppo. Mutta ehkä tämä onkin vasta alkusoitto?

  Blogistin tekstistä kuultaa jotenkin läpi ajatus, että olisi jokin toinenkin ja parempi tapa. Mikähän se voisi olla? Loputon "vatulointi", jakopolitiikan jatkaminen edelleen, lainamäärän kasvattaminen aina vain, virkakunnan koon ja sen etujen paisuttamien edelleen, vai mikä?

  Mikä siinä rassaa, että hallitus tekee juuri sitä, mistä sille maksetaan: johtaa maata eduskunnan enemmistön tuella. Ja vieläpä pahimmillaan niin, että kansakin on helpottunut ja tyytyväinen, kun vihdoinkin joku tekee jotakin ymmärrettävä ja loogista.

  Lähinnä vain punavihreä media, vanhakantaisin osa ay-liikettä ja mennyttä vallantäytetyttään haikailevat vanhan liiton demarit koettavat kiukutella, mutta hieman oudolta ja epätoivoiseltahan sekin näyttää.

  Mutta tulkitsen asiaa varmaan jotenkin väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti hallitus saa maan asiat kuntoon. Puhdas oikeistohallitus, siitä huolimatta porukasta löytyy niitä, joiden mielestä vika on sdp:n ja vihervasemmiston jos käykin toisin.

   Alku ei lupaa hyvää. Sipilän ulostulo, palkan alennus toiveineen , parhaiten ansaitseville. Tämä siivottiin aika nopeasti useamman lehden verkkojulkaisuista, jonnekin alanurkkaan.

   Voiko valtiota ylipäätään johtaa kuten firmaa. Kun sitä bkt:tta pitäisi saada kasvatettua, jos se lähtee tippumaan joudutaan leikkaamaan lisää , ei tule olemaan helppoa.

   Hallitukselle vinkki, palkatkaa hovinarri tai muutama toisinajattelija vittuilemaa Soinille ja Stubille.

   Poista
  2. Matias K:lle. Yrityksellä ja valtiolla on muutama ero. Vai voiko Suomi järjestää yt:t ja potkia tuottamattomat yksilöt kuten työttömät, vanhukset, syrjäytyneet ja taiteilijat pois ja olettaa vaikkapa Venäjän huolehtivan heistä?

   Moni Sipilän poppoon säästöistä on näennäisiä ja vaikkei inhimillisestä kärsimyksestä välittäisikään, lasku tulee silti maksettavaksi väestön työkyvyn heikkenemisenä. Meillä on liian suuri taipumus uskoa numeroihin. Optimoimme liian usein vain sitä, mikä on helpoimmin kvantifioitavissa euroina, eli sosiaalihuollon osalta suorat kulut. Silti kyynisimmänkin kapitalistin pitäisi osata huomioida väestön tuottavuuden kehitys.

   Poista
 14. "You can think about the universe as a cup of coffee: You're taking cream and you're mixing it into the coffee. When the cream and the coffee are separate, it's simple and it's organized; it's low entropy. When you've mixed them all together, it's high entropy. It's disorganized but it's still simple everything is mixed together. It's in the middle, when the swirls of cream are mixing into the swirls of coffee, that you get this intricate, complex structure. You and I—human beings—are those intricate swirls in the cup of coffee. We are the little epiphenomena that occur along the way from a simple low entropy past to a simple high entropy future. We are the complexity along the way." Sean Carrollin kaunis kuvaus meistä ihmistä. Eipä se tuo uusi ulkoministerimmekään kummempi liene.

  VastaaPoista
 15. Kysäisisin Kemppiseltä, kun itse en ymmärrä.
  Tämä tuleva oikeusministerikö on vailla kokemusta ja koulutusta juridiikasta?
  Mutta on kuolemanrangaistuksen kannattaja.
  Pian poliisit omaavat tuomartivallan sakotuskäytännöllään ja tavan ihmiset eivät todella uskalla kustannusten pelossa viedä poliisituomarin ratkaisemaa asiaa oikeuden päätettäväksi.
  Se kysymys kuuluukin että eikö tuomaripoliisi voisi valmiiksi ampua meidät köyhät pois kadulta kuleksimasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "eikö tuomaripoliisi voisi valmiiksi ampua meidät köyhät pois kadulta kuleksimasta?"

   Harkitsemisen arvoinen ajatus. Vuonna 1918 se tuotti rauhan pariksikymmeneksi vuodeksi.

   Poista
 16. Supikoira on viheliäinen eläin. Ruotsalaiset pelkäävät tosissaan, että saavat sen ristikseen. Pohjois-Suomessa on teholoukutukset meneillään etteivät Supit pääsisi rajan yli. Melko varmasti tuo taistelu hävitään.

  Pentti Linkola totesi taannoin, että suomessa on jo liikaa petoja. Silloin kun hän aloitteli harrastuksiaan niin petoja oli vähän.

  VastaaPoista
 17. Suomen kolmesta yleislakosta (1905, 1917 ja 1956) vain viimeinen oli palkasta, muut puhtaasti poliittista valtion painostusta.

  Oikeushistoriasta muistamme ettei Rousseau ollut suinkaan ensimmäinen tai viimeinen yhteiskuntasopimus-konstruktiota käyttänyt joskin ainoa lukiokurssiin mahtuva. Ainakin Hobby ja Locke aiempia.

  VastaaPoista
 18. Miten niin Soini on aivan eri ihminen nyt? Katolilainen äärikonservatismi paistaa ministerinimityksistä, oikeusministeri harkitsee kuolemantuomiota ja eduskunnan puhemies on samaa siipeä. Puolustusministeri on 30-luvun poteroissa. Duunaripuolue yhdistettynä nationalismiin ja sivistymättömyyteen on kammottava duunaripuolue. Ei ole muuta toivoa kuin että se hajoaa nimitysriidoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tasan samaa mieltä. Koko persu-ilmiö kertoo siitä, että koululaitos on epäonnistunut keskeisimmässä tehtävässään eli sivistyksen vaalimisessa.

   Poista
  2. "Koko persu-ilmiö kertoo siitä, että koululaitos on epäonnistunut keskeisimmässä tehtävässään eli sivistyksen vaalimisessa. "

   Minusta taas yllä oleva lausunto viittaa siihen, että (vanhassa) koululaitoksessa on ollut paljon vikaa.

   Missä tämä maa olisi nyt ilman persuja? Sitäkin kannattaa miettiä. Sama tolkuton meno vain jatkuisi. Kepu yksin ei sitä menoa olisi pysynyt pysäyttämään.

   Mutta kuten sanottu, vanha koululaitos ei näköjään ollut hyvä opettamaan edes aritmetiikan perusasioita, koska edelleen elää luulo, että jokin ihmekeiju tulee ja pelastaa, kunhan vain tarpeeksi kauan maalaillaan taivaanratoja ja fantsutellaan. Velaksi.

   Poista
 19. Setä voisi editoida tekstiä virheellisen "Supi on riistaeläin" kohdalla. Supi eli pesukarhu ei ole riistaeläin suomalaisessa luonnossa, koska lajia ei täällä esiinny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supikarhu on riistaeläin metsästyslain 5 §:n mukaan. Pesukarhun toisena nimenä "supi" ei ole kovin usein käytetty. Sinänsä supikarhu on harhaanjohtava nimi, koska kysymyksessä on koiraeläin.

   Poista
  2. Supikoira eikä supikarhu.

   Poista
 20. Portin pylväässä on lappu: "Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää!" Portti avaa tien kansalaiskeskustelulle pyhitetylle torille.
  hh

  VastaaPoista
 21. "Sipilän kaltaisia sensaatiomiehiä on maassa ollut ennenkin. Iiro Viinanen oli yrittäjä ja rivikansanedustaja ennen kuin päätyi erittäin vaikeaan paikkaan."

  Ennen sitä puoluekokousta, jossa Sipilä valittiin, sanoin kaikille kepututuilleni, että valitkaa nyt hyvät ihmiset Sipilä ja siirtäkää puolueenne tietokoneaikaan. Navettannekin jo ovat.

  Mies on kaiken lisäksi ilmoittanut ettei kauaa näissä hommissa happane ellei tulosta tule.

  Viinasen loistava oivallus oli Loimaan kassa. Siirtymällä sinne saa saman turvan työttömyyden varalle pienemmällä maksulla. Eli heti tulee myös palkan korotus.

  Toivottavasti Sipilän tarjous korporaatioille saa nämä siirtymään 2000 luvulle. Paikallista sopimista saattaisi edes auttaa jos EK lakkauttaisi itsensä.

  Tuomioja oli karseana. Totesi että Suomi ei ole enää pohjoismaa. Kovin maata on jo Halosen ajoista saakka eräät piirit afrikkalaistaa.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi:
  -Jos kepu pettää taas, niin iso-ässä on luvannut "tulos tai ulos"

  Kepu petti jo. Ihan valokuvat sen todistavat. Opiskelijoilta leikataan, vaikka muuta luvattiin. Hesarissa kutsuttiin politiikoita jo valehtelijoiksi. Se on kovaa puhetta Erkkolasta.

  Tosin, kyllähän kaikki tietää, että poliitikot valehtelevat kuin savolaiset. Mutta me ollaan vaan uskovinaan, että kyllähän ne niin totta puhuvat kuin osaavat.

  Pyytämättä ja yllätyksenä koplailevat ja junailevat lahjuksiaan. Mutta äänestetään samaa konnaa, kerrasta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin poika päätti tänä keväänä 3 v ammattikoulun. Hän sanoi,että noin kahdesta kymmenestä luokkalaisesta vain kolme suoritti kaikki työkokeet ja osalla ei ollut mitään käyttöä alansa työ-tehtävissä. Luokasta noin 2/3 oli täysin kielteistä opiskelulle ja heille 3 lukuvuosi turha. Tuntuu että yleinen mielipide ei tiedä tämän hetken koulutilanteesta mitään.

   Poista
  2. "Kepu pettää aina". Erittäin kulunut fraasi. Ja subjektiivinen. Olen ollut huomaavinani, että kaikki puolueet pettävät vuoronperään.

   Poista
 23. Pääsinpä kuittaamaan tulevalle puolustusministerille tämän IL:n blogiin:

  "Onnittelut tulevalle puolustusministerille!

  Hiljattain nuhtelitte pohjoismaisia kollegojanne harkitsemattomuudesta:

  ”Kirjoituksen muotoilu Venäjän aggressiivisuudesta tiivistyvän yhteistyön syynä on mielestäni harkitsematon. Vastauksen Venäjän ulkoministeriöstä kuulimmekin jo.”

  Olitte myös närkästynyt, kun teitä ei etukäteen informoitu.

  Tapaatte heidät varmaankin piakkoin. Muistuttanette heitä että antaa olla laitimmainen kerta kun kirjoitatte lehtiin ilman, että kerrotte Suomen puolustusvaliokunnan puheenjohtajalle."

  Olen aina kavahtanut teennäisen vakuuttavuutta puhetyylissään tavoittelevia ihmisiä.

  Joskus alta paljastuu laskelmointia. Hän on historian lukenut ja yritti säikytellä Venäjällä. Venäjän media kiitti.

  "Ryssän pelko on ryssän alku"

  VastaaPoista
 24. Ministerilistassa on Olli Rehn. Laajentumiskomissaarin tehtävä ei mennyt oikein putkeen. Romania ja Bulgaria saivat 7 miljardia yhdistymisavustusta laittaakseen mm. vähemmistöjensä asiat kuntoon. Nyt meillä on kyseisten maiden kerjäläiset kaduilla.. Rahat menneet korruptioon. Kaikessa johtamistoiminnassa isoa roolia näyttelee valvominen. Siinä komissaari epäonnistui.

  Talouskomissaarina hänen oli määrä auttaa kreikkalaisia. Auttoi Saksan ja Ranskan pankkeja.

  Saa nähdä miten elinkeinoelämällemme käy.

  VastaaPoista
 25. Epäonnistuttuaan Suomessa Katainen pakeni Brysseliin.

  Epäonnistuttuaan Brysselissä Rehn pakeni Suomeen.

  VastaaPoista
 26. Lehtitietojen mukaan tuleva puolustusministeri Jussi Niinistö on Soinin luottomies ja sydänystävä. Niinistö tunnetaan mm. Vapaussoturi-lehden ent. päätoimittajana (v:een 2011) ja kyklooppimaisen asenteellisen Heimosotien historian 1918 - 1922 kirjoittajana. Julkaissut myös mm. kirjan Bobi Sivénistä, ja sitä puhemies Riitta Uosukainen (kok) piti "äärimmäisen sivistyneen ihmisen kirjoittamana".. Itse laajan tuotannon (SKS + omakustanteet) jo nuorena miehenä kirjoittanut Mirko Harjula puolestaan on luonnehtinut Niinistön Suomalaisia soturikohtaloita "erilaisia fasisteja" esitteleväksi kirjaksi.

  Niin että ilman aikomusta minkäänlaisen kortin nostoon: vissinlaista viettoa tuntuu on havaitsevinaan. Taitaapa tulla sisällöllisesti riemukkaat itsenäisyyden 100-vuotisjuhlat, jos uusi hallitus hyödyntää omasta takaa löytyvää historiantuntemusta Häikiön & Co tueksi.

  VastaaPoista
 27. Vitospykälässä se on koiraeläin. Poliittisesti verrattavissa rusakkoon, myös etymologisesti.

  VastaaPoista
 28. Riistaeläin-blogissa on käytetty terminologiaa hieman sekavasti. Onko totta, että supikarhu olisi Suomessa riistaeläin. Pesukarhu eli supi on puolikarhujen heimoon kuuluva laji, jota tietääkseni on Suomessa vain Korkeasaaressa. Elää luonnonvaraisena Pohjois- Amerikassa.Supikoira on koiraeläinlaji Itä-Aasiasta, joka on siirtoistutuksien myötä levinnyt Suomeen. Tätä laki tarkoittanee. Leikkisästi voisi sanoa, että kumpikaan ei ole supisuomalainen laji eläimistössämme.

  VastaaPoista
 29. Hyvää tästä kaikesta seuraa, saattepa nähdä. Jos ihmisellä on järkeä päässä ja kunnianhimoa tehdä asiat hyvin, hän nousee tehtäviensä tasolle. Sipilä itsekin on sanonut, että paljon on uutta opeteltavaa. On vain voinut ihmetellä ja ihastella, miten se kaikki on edennyt. Siinä sivussa on annettu oppia muillekin, miten hyvä johtajuus toimii ja miten toiset saadaan sitoutumaan. Ja ainahan voi tehdä korjausliikkeitä, jos jossain mättää. Eräs perässä kulkija, EG.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaan:
   a) mitenkäs ne, joihin ne tasaisen miehen toimet tehtävissään suoraan tai epäsuorasti kohdistuvat
   b) mistä enemmän tai vähemmän tasaisia tehtäviä kaikille, joilla vieläpä välttäisi ulosoton
   c, summarum) onko niitä itse tehtäviä alkujaankaan viritetty mihinkään niin ihmeelliseen eli valtuudet

   Voisivatko seniilit kukkahattumummot jo vaieta seurakunnassa?

   Nytkin olisi kaunis sadesää, ja yliopistoissa on tuhansissapäin hernekeitolla hanskaansa puksuttavia häätöuhanalaisia suorittamassa tarpeettomuusitsemurhaa vaihtoehtojen puuttuessa.

   Poista
 30. Tädit ja sedät, hattupäiset tai hatuttomat, ovat kokeeet paljon vaikeampia aikoja kuin nämä nykyiset. Ei ollut opintotukia, ei ilmaista terveydenhoitoa, äitiyslomat kaksi kuukautta yms. Pullamössöä ei paljon syöty. Eräs tuttava kertoi juuri olleensa 60- ja 70-luvuilla kahtenatoista kesänä töissä Ruotsin sairaaloissa, ensin lukiolaisena, sitten opiskeluaikansa ja vielä opettajaksi valmistuttuaankin opintolainojaan takaisin maksaakseen. Kouluruotsilla selvisi ja palkka oli parempi kuin Suomessa. Monet käyttivät hyväkseen tätä mahdollisuutta ja plussana tuli vielä uusi sujuva käyttökieli. Saattaisi sinne nytkin suomalainen kelvata, jos vain työt kelpaisivat.

  Koskaan ei Suomi ole ollut niin vauras kuin nykyään, ihme, jos tästä ei selvitä, yhteistoimin, niin kuin meitä nyt yritetään psyykata. Yksi asia oli kuitenkin paremmin ennen: ilmapiiri oli optimistinen. En muista, että kukaan olisi ollut ahdistunut, vaikka olimmekin todella köyhiä nykyopiskelijoihin verrattuna. Tuntuu hyvältä, että joku yrittää herätellä tulevaisuudenuskoa ja positiivista ajattelua yhteiskunnassa nytkin.

  Suvaitsemattomuus kuuluu nuoruuteen, sitäkin suvaittakoon. EG

  VastaaPoista