Sivun näyttöjä yhteensä

12. toukokuuta 2020

Poikki ja jengatViehättävä henkilö kertoi televisiossa Suomessa vuonna 2050 voimassa olevasta laista. Niiltä jotka ovat täyttäneet 75 vuotta, julistetaan Suomen kansalaisuus menetetyksi, ja heidät toimitetaan sopivalla tavalla päiviltä.

Ehdotan hirttämistä sairaalan pysäköintipaikalla. Köysi on halpaa. Sitä voisi saada lainaksikin paikalliselta venekerholta.

Taloudellisuus ja logiikka on kohdallaan.

Vai onko?

Kansallisvarallisuutta varjeltaessa olisi otettava huomioon myös nettosaajat. Sievistelevä termi tarkoittaa ihmisiä, jotka saavat yhteisistä varoista enemmän kuin maksavat veroina ja maksuina. Heitä ovat pienipalkkaiset ja esimerkiksi nuoret lääkärit. Viimeksi mainitut, joista jotkut kehuvat luoneensa itse oman uransa, ovat työhönö ryhtyessään aiheuttaneet muille pelkkiä kustannuksia nauttiessaan käytännössä ilmaista opetusta.

Säästö olisi merkittävä, kun tuohon teloittamiseen liittyisi samalla mahdollisen eläkkeen ja omaisuuden takavarikoiminen ja luovuttaminen esimeriksi uussuomalaisen puolueen käyttöön.

Mutta ongelmana on, että vanhusten lisäksi muutkin hyödyttömät ihmiset olisi teloitettava. Siitä voisi puolestaan aiheutua ongelmia. Ihmiset pitävät yllä esimerkiksi päivittäistavarakauppoja, kuten S-ryhmää ja K-ketjua. Osakeyhtiöt eivät osta makkaraa, eivät edes pörssiyhtiöt.
Kollegat eli juristiprofessorit  erehtyvät hekin jatkuvasti esimerkiksi puhuessaan ja kirjoittaessaan ihmisoikeuksista. On hienoa ja liikuttavaa puhua korkeista periaatteista, etenkin moraalista. Mutta esimerkiksi tyttövauvojen surmaamatta jättämistä ei voi johtaa mistään periaatteesta, vaan se on aksiooma eli väittämä. 

Sitä vastoin on helppo esittää vakuuttavia yhteiskunnallisia eli siis poliittisia perusteluja ajatukselle, että tyttövauvat ne vasta tärkeitä ovat, etenkin poikiin verrattuna.

Tiedossa on, että tuollainen käytäntö tunnetaan maapallon eri puolilta. Samoin tiedetään japanilaisista Narayama-lauluista tapa kantaa äidin ropsu tai isäkääkkä vuoren vinkaloon kuolemaan. Japanilaiset olivat vielä minun syntymäni jälkeen avoimesti sitä mieltä, että sellaiseen häpeään kuin sotavangiksi jäämiseen syyllistyneet oli teloitettava miekalla rantahietikolla. Pää poikki, kuten Herttakuningatar (”Liisa Ihmemaassa”) kiteytti.

Tässä yhteydessä voi myös mainita, että myös rahoja tai saatuja ääniä laskevalle eri kansanosien merkitys tuottaa yllätyksiä. Sopii miettiä, miksi astioita tiskaava, sukkaa neulova, kissaa selittävä mummeli on mitä hyödyllisen tämän yhteiskunnan kansalainen verrattuna esimerkiksi finanssihuijariin.

Länsimainen yhteiskunta keskittyi yli 200 vuotta seksuaalisiin seikkoihin ja poimi kansatieteestä käyttöön termin ”tabu”. Meneillään olevaan pandemiaan asti oma henkilökohtainen kuolema on ollut paha tabu ja tietoisuus, jota luultavasti ei ole olemassa, todellinen uskonkappale. Erikoista. Ainakin solutasolla lisääntymisen estäminen tappamalla on menestyksen ehto.

38 kommenttia:

 1. Näin tuon elokuvan joskus 1980-luvulla, enkä ole voinut sitä unohtaa. Siksi olenkin lähettänyt Yle:lle pyynnon, että panisivat sen ohjelmistoon ajankohtaisuutensa (ja järkyttävyytensä) takia.

  VastaaPoista
 2. Väkevää ikäsyrjintää on harjoitettu iät ja ajat surutta. Pohjoiset heimot ovat siinä kunnostautuneet erittäinkin, tapa hiipiä muita karkuun jäälle on tunnettu. Mietin samaa aihetta tänään ravitsemusjonossa. Kuinka tehdä tämä edullisimmin, no idea oli vain niin kevyttä tekoa etten viitsinyt kehotellä ketään jäämään kotiinsa saati kertomaan muille että kilpailu on kaikkien etu mutta synneistä keksin että voisikohan niille olla pörssi jossa voisi olla synneille noteeraukset, esim. 144 ultralight -syntiä tusinaan tavallisia taloussyntejä vaihtosuhde olisi kätevä...

  VastaaPoista
 3. Raha juoksee eri suuntiin, sisään, ulos, kaatuu lassena kympillä, pinkoo, ja loppun asti katsoo mitä jäi maaliviivan alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ylitä/läpäise/ohita?

   Poista
  2. Anteeksi, en ymmärrä kysymystä.

   Poista
  3. Raha läpäisee pajatsossa aukon tai toisen, mutta kööpenhaminantulkinta ei sovellu normaalisti, sillä voitonhimoinen peluri tuijottaa rahan rataa silmällä ahnehtien. Vasta kun lakkaamme katsomasta rahan perään, se voi mennä useammasta aukosta yhtäaikaa ja saapua toiselle puolelle muodostaen interferenssirahaläjiä.

   Poista
  4. Lisäkysymykset ovat tarjouksessa jossain toisaalla, täällä niiden hinta on säädelty sopimuksin.

   Poista
  5. Siis raha ylitä maaliviivaa siis? onko kysymyksessäkään järkeä.

   Poista
  6. Maalinauha katkeaa kun näitä joutuu lukemaan.

   Poista
 4. Uussuomalaiset tosiaan osaavat homman.

  Toki ovat ehkä kuitenkin enemmän veitsi- ja sapeli-ihmisiä, mutta saatujen tietojen mukaan hirttämunenkin sujuu kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussuomalaiset ovat enemmän polttopulloihmisiä, mutta saatujen tietojen mukaan potkiminenkin sujuu kyllä.

   Poista
  2. Näin on ehdottomasti.

   Toki tapausten esiintyvyydessä on pientä eroa huomioiden sen, että persuja on puolimiljoonaa ja näitä toisia vielä nyt toistaiseksi jonkin verran vähemmän. Mutta ne ovat niin paljon tehokkaampia.

   Poista
  3. Anonyymin pahantahtoisille väitteille ei löydy minkäänlaista näyttöä. Pelkkää vihapuhetta, mustamaalaamista ja propagandaa.

   Poista
  4. Toipila:

   Olemme väärässä. On kaksi tapausta. Joku iditootti natsi potkaisi jokun liian lähelle piruilemaan tulleen narkomaanin nurin ja tämä kuoli myöhemmin poistuttuaan sairaalasta vastoin henkilökunnan ohjeita ja tahtoa. Toinenkin tapaus on. Nimittäin jossakin oli jokin polttopullo tai sen tapainen jonkun rakennuksen ovella, mutta onneksi siitä ei aiheutunut mitään vahinkoa. Olisi toki voinut aiheutua.

   Ja ymmärrämmehän toki, sekä arvon Toipila että jopa minä, että kyseisten tekojen tekijät olivat tietenkin ja tottakai Perussuomalaisen Puolueen r.y. kantakirjajäseniä, todennäköisesti jopa puolueen keskuskomitean keskeisimpiä henkilöitä, ynnä muuta kahistuttavaa. Ja edustivat tietenkin perussuomlaisten virallista toimintalinjaa siinä, missä ne heidän 500 000 muutakin kannattajaansa.

   Mistäkö tämä voidaan varmuudella päätellä? No tietenkin siitä, että tuo päättely tekee niin pirun hyvää. Helpottaa ikään kuin hetkekesi :) Tuntee itsensä vähän paremmaksi ihmiseksi kuin nuo kauheat persut.

   Poista
  5. Olen se sama anonyymi. Minulla on ihan yhtä hyvä oikeus yleistää kuin Matiaksellakin. Kun listataan poliittisia väkivallantekoja on äärioikeisto, jäsenkirjalla tai ilman, ainakin lukumäärässä kovasti edellä näitä "uussuomalaisia" joilta on ne Turun puukkoisku.

   Turun puukkoiskun perusteella Matias pitää kaikkia Suomen ulkopuolella syntyneitä puukottajina ja vastuusssa Turun iskusta olevina. Samalla logiikalla Jussi Halla-Aho on vastuussa kaikista äärioikeiston väkivallanteoista, on ne sitten tehnyt joku varavaltuutettu tai sitten vain verkkosivun lukija.

   Persulogiikalla persut ovat vastuussa teoistaan vain yksilöinä, mutta muut ryhmänä.

   Poista
  6. Edellisiä on yksikkö mutta jälkimmäisiä ei ole yksikkö kuten M K antaa harhaanluultavaksi. Jälkimmäisiä lienee noin 14 kappaletta joita Maryland terrorism database on luetteloinut Suomesta. Joukkoon pitäisi lukea vielä perussuomalaisen puolueen kansanedustaja joka kiihotti terrorismiin sotkematta kuitenkaan omaa kättään vereen tai tuleen. Hän sai tuomion muttei puolueeltaan eikä kannattajiltaan. Tämä tarkoittaa että tietyn äänestysalueen tuhannet perussuomalaiset hyväksyvät terroristisen iskun Punaisen ristin rakennuksiin ja telttoihin.

   MMM...

   Poista
  7. Joku seonnut muslimi heilui puukon kanssa Turun keskustassa ja sai tapettua ihmisiä. Kyseinen tekijä oli tietenkin ja tottakai Islamilaisuuden (rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta) kantakirjajäsen ynnä muuta kauhistuttavaa, ja edusti tietenkin islamilaisten virallista toimintalinjaa siinä missä ne heidän kymmenet tuhannet kannattajansa...

   Poista
  8. Voitanee tässä yhteydessä palauttaa tuo natsi-narkomaani-välikohtaus mieliin kriittisesti tarkasteltuna mediatapahtumana.

   Lauantaina 10.9.2016 tapahtui Helsingissä Asema-aukiolla välikohtaus, jossa Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) mielenosoittajan potkusta katuun kaatunut vahingoittui. Seuraavana päivänä eli sunnuntaina 11.9.2016 SVL julkisti kotisivuillaan videon ja sanallisen viestin otsikolla ”Välikohtaus katuaktivismissa”. Video julkistettiin samana päivänä myös youtube –sivustolla. Julkistamisista kävi ilmi välikohtauksen poliittinen ja väkivaltainen luonne. Tapahtuma olisi siis ansainnut yhteiskunnallisuutensa vuoksi välittömästi alkavan keskustelun mediassa. Uhri kuoli kuusi päivää myöhemmin sairaalasta kotouttamisen jälkeen.

   Vasta sen jälkeen kun lauantaina 17.9.2016 uhrin isä oli ilmoittanut facebook-sivuillaan poikansa kuolemasta ja siihen liittyvästä poliisitutkinnasta sai välikohtaus valtavan julkisuuden niin sosiaalisessa kuin marginaali- ja valtamediassa, vaikka tapahtuma oli netissä jo julkistettu kuutta päivää aikaisemmin youtube –sivustolla ja SVL-kotisivulla.

   Miksi valtamedia vaikeni kuusi päivää?

   Vaikenemiseen saattoi olla ihan hyväksyttävä syy: uhrin tai hänen edustajansa tai tutkinnallisista syistä poliisin esittämä toivomus.

   Toinen syyvaihtoehto on ihmisarvo-näkökulmasta todella raadollinen: uhri ei valtamedian mielestä ollut riittävän edustava käytettäväksi, antamaan kasvot, kansallissosialistisen SVL-järjestön lyömiseen. Uhrin taustasta ja elämäntilanteesta tihkui julkisuuteen tietoa.

   Mediassa ei pohdittu kuuden päivän vaikenemisen syytä. Media oli kykenemätön itsekriittiseen pohdintaa? - JRi

   Poista
  9. Mamutko ovat syyllistyneet Suomessa muka vain yhteen väkivallantekoon, Turun puukotukseen?

   Voi luoja. Niitä on kymmeniä, ellei satoja, alkaen nuorten tyttöjen puukotuksista ja pikkulasten murhista ryöstömurhiin asti. Lisäksi tulevat tietysti raiskaukset ja kukkana tätien hatussa lastenraiskausringit.

   Vähän rotia tähänkin sievistelyyn ja silmät auki.

   Poista
  10. Raiskausfantasioista kiihottuva anonyymi voisi nyt lyödä tilastot pöytään lähteineen ja todellisine lukuineen, koska hänen väitteensä mukaan väkivallantekoja on joko 10 tai sitten 999 tai jotain siltä väliltä. Et taida oikeasti tietää asiasta hölkäsen pölähtävää.

   Poista
  11. "...voisi nyt lyödä tilastot pöytään ..."

   Tuosta voi aloittaa.

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005933247.html

   Dataa kyllä löytyy, jos vain ei sulje silmiään ja korviaan.

   Tuolla ylempänä en kuitenkaan viitannut niinkään tähän raiskauspuoleen vaan erityisesti kunniakansalaisten suorittamaan ns. kunniaväkivaltaan, joka jo Suomessakin on koitunut kohtaloksi suurelle määrälle teinityttöjä ja naisia. Tappoja, suunniteluja murhia, elävältä polttamienkin löytyy, muusta väkivallasta ja vainoamisesta nyt puhumattakaan.

   Viittasin tuohon siksi, kun blogisti otti puheeksi tämän tappamispuolen, sen menetelmät ja osaajat - ja uussuomalaiset.

   Poista
 5. Taitaa eläkevakuutusyhtiöillä, ammattiyhdistysliikkeellä, valtion kokonaan omistamalla Solidiumilla ja Kirkolla olla kaikkein muhkeimmat salkut pörssiosakkeissa.

  Ovatko nämä tahot nyt sitten finanssihuijareita? Jostain näkökulmasta kurkistaen ne voivat ollakin, mutta ehkä sittenkin hyödyllisiä "keinottelijoita".

  VastaaPoista
 6. Aika hyväkuntoista mummoa tuossa kannetaan viimeiselle matkalle. Kirkkaan näköiset silmät ja virkeän näköinen.

  Kemppiselle tuo 2050 on sen verran kaukana, että hän tuskin on riemunamme enää uutta sisältöä tuottamassa, mutta itselleni se hyvinkin saattaa olla niitä vuosia jolloin lusikka nousee vielä omin käsivoimin suuhun, tai tuopin saan omin voimin tilattua ja sen henkilökunta vielä pöytäänkin tuo. Pienen tuopin.

  Siinä vaiheessa lie jo johonkin malliin mennyt Suomen ikäkriisi ohi. Pitäisköhän yrittää elää, niin näkis?

  VastaaPoista
 7. Hesari muutanan juristiprofessorin avittamana kertoi Ruotsin ja Suomen koronastrategioiden eron yhdeksi syyksi sen, että Ruotsissa ministeri ei voi määräillä viranomaisia, mutta Suomessa voi. Voi voi, eihän se noin mene. Molemmissa oikeusvaltioissa sääntönä on, ettei poliittinen johto tai kukaan muukaan voi sanella lain nojalla itsenäistä toimivaltaa käyttäville viranomaisille, miten niiden tulee yksittäistapauksissa toimia. Jos ei lakiperustetta ole, ei voi komennella. Lakien ja asetusten muuttaminen on toinen juttu.

  VastaaPoista
 8. Sukujyrkkämä eli ättestupa.

  VastaaPoista
 9. Silloin kun vielä puhuttiin pullamössönuorisosta, tulin sanoneeksi jossain seurassa, että onkohan niistä meidän hoivaajiksemme sitten, kun sitä tarvitaan, miten tämän maan käy. Jäälautalle ne meidät laittaa ja potkaisevat lautan merelle, sanoi hammaslääkärini. Keksipä kauhean "hoidon", ajattelin, ollaanko me näin kyynisiä, mutta se kuva etsautui mieleen elävänä. Joskus ajattelen sitä lauttaa.

  VastaaPoista
 10. Syötä vierasta sanoilla kunnes kenttäkeittiö kerkiävikeskiviikkona, 13 toukokuuta, 2020

  Hiljaa hyvä tulis, ajallansa kaikki kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Alta tuskan, vaivan syntyy kaikki kaunis."

   /Rauno Korpi

   Poista
 11. JK: "...tapa kantaa äidin ropsu tai isäkääkkä vuoren vinkaloon kuolemaan."

  Kun huimassa nuoruudessani asustelin eteläisellä Ruotsinmaalla, niin lenkkipolkuni kulki korkean kalliojyrkänteen ohi. Paikalliset kertoivat, että tämä oli se paikka, jossa muinaisilla ruotsalaisilla oli tapana hoitaa tarpeettomien vanhusten ongelma pois päiväjärjestyksestä: heidät tuotiin uskonnollisin juhlamenoin jyrkänteen harjalle ja tyrkättiin alas.

  Olemmehan mekin intiaanielokuvista oppineet, että joskus on hyvä päivä kuolla.

  VastaaPoista
 12. Kyllähän hirtettävän on tuotava oma köysi mukanaan hirttäjäisiinsä.
  Joku rotihan se siinäkin hommassa on oltava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläiset tämänkin osasivat paremmin: kun yhteiskunnan vihollinen teloitettiin niskalaukauksella, perittiin patruunan hinta omaisilta. (Ikävä kyllä tämä ei ole vitsi.)

   Poista
  2. Kiinahan se eikä Venäjä!? Mitäs Usassa laskutetaan viimeisestä ateriasta?

   Poista
 13. Mieluimmin "elikkä" kuin "juurisyy, juuri näin." Oikeastain(eri kuin oikeasti) juuri nain, mutta minä vuonna ?

  VastaaPoista
 14. Kuvaas uuremmallinen mummoliivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä kassakoneen kilinää, kun tuoteinnovaatiokykykyiset lapsenkantorinkkoja valmistavat firmat alkavatkin viedä Japanin markkinoille mummonkantorinkkoja.

   Poista
  2. tulen vastustamaan mummoistettuja halpavientipilkkijakkaroita henkeen ja vereen paitsi mikäli ne ovat valmistetut puupääpoliitikkojen visaisemista osista tahikka Saariston hyttysistä

   iihoo

   Poista
 15. Myyttinen ubasute (vanhuksen kantaminen vuorelle kuolemaan) tunnetaan runoista, puupiirroksista ja Shichiro Fukazawan romaanista, johon Shohei Imamuran elokuva perustuu. Romaanin ensimmäisessä filmatisoinnissa ohjaaja oli Keisuke Kinoshita ja vanhaa rouvaa esitti järkyttävän voimakkaasti itse Kinuyo Tanaka, kaunotar, joka on tässä roolissa melkein tunnistamaton. Tanaka muuten oli myös lahjakas elokuvaohjaaja, hyvin edustettu Mark Cousinsin Women Make Film -sarjassa, jota voi katsoa Areenassa. Jos ubasutea on milloinkaan esiintynyt, se ei liene ollut mikään yleinen käytäntö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kiitokset.
   Outona olentona pidän elokuvaa Tais-toi verrattomana. Quentin & Ruby, vai oliko se toisinpäin. Jean Reno ja Gerard Depardieu.
   Filkka ertoo kuinka yleisistä käytännöistä poikkeavaa rikollista toimintaa on hittovie raskasta harjoittaa.

   Poista