Sivun näyttöjä yhteensä

12. kesäkuuta 2020

PaluumatkallaKävimme Hankasalmella paikasa, jossa rouvat leipovat gluteiinittomia. Jos kenellä on vaikeuksia sulattaa jyväruokaa, hän tietää, ettei kysymyksessä ole vitsi.

Mukaan lähti jopa pari näillä kurin paistettua pizzaa, eikä ollut murehtimista.

Aika maalla veny lähes neljäksi viikoksi. Syy ei ollut mikään tauti, vaan kirjoittaminen. Käsikirjoitusta syntyi ja varsin yllättäviä yhteyksiä läytyi virallisenkin menneisyyden puolelta.

Olisi sieltä saanut puhelinta käyttäen yhteyden ja blogeja verkkoon, mutta vähän se olisi ollut vaivalloista ja epävarmaakin. Olimme salon sydämessä ja pilvien seuraaminen alkaen aamusta kello viisi vei sekin aikaa.

Jostain syystä ei tällaisia säitä ole nähty. Rouva on oleillut siellä mökillä yli puoli vuosisataa, ja tämä tällainen oli ensimmäinen kerta.  

Minulla oli kirjoisisani mukana myös Forkishin Flour, Salt Flour, Yeast. Kirjoittaja oli ollut isokin herra IBM:llä, mutta tehnyt parannuksen, Hän oli ottanut hiivaa matkaan ja tekee nyt monen mielestä Yhdysvaltain ylemmän länsirannin parhaan leivän. Niitä syntyy 60 päivässä, koska alustamisesta alkaen kaikki tapahtuu käsin.

Meillä oli saman tapainen kulinaarinen kohokohta. Rautalmmin orilla oli vanha ies, joka kehui vedelleensä myytävät muikkunsa samana aamulla Pohjois-Konnevedestä. Nepä pannulle, voita ja uusia perunoita. Kenelle ei kelpaa, terve ei sydämeltä liene.

Paluu kotiin oli vähän kuin laskeutumista alamaailmaan. Kuikan ääntelyt jäivät sinne ylös ja kiloetrejä laajat kirkasvetisiet järvet. Kylät alkavat kyllä olla tarviöillä mutta mutta ihmisissä on  aitoperäisiä. Ja kuikat saattoivat hyvinkin muistella Ancyus-järven jäätä, joka o taakse jäänyttä elämää.

Itse tunnen suuresti evänneeksi ja odotan kiinnostuneena, mitä krjoitan lähipäivinä.  Siellä oli kymmenen vuotta sitten se suuri trombi, mutta nyt kaikki  oubasteleva ja lempeää. Mutta kirkko oli ruma

Ja leipää 

16 kommenttia:

 1. Huh, kiva kun tulit takaisin. Minä kun ehdin huolestua että kun poltat sitä helvetin piippua niin oot saanut jonkun saatanan sydänkohtauksen, perkele. - Paljon parempi näin.

  VastaaPoista
 2. Eräs psykiahteri kirjoitti Uudessa Suomessa kirjoitusvirheitten kertovan mielisairaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinmutta miksi sinä aina tyrkytät itseäsi tänne framille? Hulluko oot.

   Poista
  2. Kiva kun saa verkosta lukea olevansa tulossa hulluksi. Mielestäni virheeni ovat vanhemmiten lisääntyneet.

   Blogistilla sen sijaan on muistaakseni alibina näköasiat.

   Mainiota että blogit jatkuvat. Minäkin huolestuin.

   Poista
  3. Hitaasta näppäimistöstä ne yleensä kertovat. Tällä kertaa nauratti suurestikin tuo "orilla oli vanha ies".

   Poista
  4. Ehdotan, että tämä nimimerkki Nimetön blokataan pysyvästi, niin sekaisin se on.

   Keskustelee ja riitelee itsensä kanssa ilman mitään johdonmukaista linjaa ja tolkkua.

   Poista
  5. Ehdottomasti vastustan!

   Poista
  6. Nimetön: "Ehdottomasti vastustan."

   Totta kai vastustat, mutta mitä? Omia puheenvuorojasi varmaan? ;)

   Poista
 3. Onpa mukava lukea kirjoituksesi, Jukka. Vähän olen ollut puolestasi huolissani. Maalla on kyllä mukavaa.

  VastaaPoista
 4. Maalla on mukavaa sikäli mikäli pääsee paikkoihin, mihin nykymaalaisen käsi ei ole koskenut ja sen mieli ei ole saastuttanut.

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa takaisin. Jo tuota nenäpäivää riittikin.

  VastaaPoista
 6. Ave, doktor Kemppinen!

  VastaaPoista
 7. Ehtipä generalissimuksen sieraimet ja viikset jo tulla tutuksi. Jos aiot vastedes olla yhtä pitkään tauolla, toivoisin toisenlaista kuva-aihetta. En ollut huolestunut muusta kuin että jäisi aikomus tarjota kahvit vain aikomukseksi.

  VastaaPoista
 8. Onneksi kaikki on hyvin! Lähes joka päivä, lailla ihailijan, kävin katsomassa josko jo olisit kotiutunut. Itse olen lähdössä juhannukseksi kuikka- ja joutsenjärvelle maisemia ihastelemaan! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 9. Tevetuloa arvoisa herra blogisti, takaisin "sivistyksen" pariin.

  VastaaPoista
 10. Kuva kuin taulu. Lukijat täällä ovat jo (itsekkäästi) odotelleet.

  VastaaPoista