Sivun näyttöjä yhteensä

26. marraskuuta 2017

Viestejä ja vihjeitä


Kenelläkään ei tunnu olevan rohkeutta huomauttaa, että naisten ahdistelu ja häirintä on normaalia käyttäytymistä, ja uhkaava karjahtelu juovuksissa on samoin.

Molempia voisi luonnehtia biologisiksi malleiksi, koska ne ovat välttämättömiä etenkin eläinkunnassa, linnut ja kalat mukaan luettuina. Huomion herättäminen vastakkaisessa sukupuolessa parittelumielessä on sangen monien hyönteisten piirre.

Nykyiset armeijan varusteet ovat jotenkin masentavan näköisiä. Menneisyyden upseerikerhon ovelta iltajuhlien aikaan (ykkösasu kunniamerkkeineen) toi mieleen metsot soitimella. Minulla on valokuvia ilmavoimien tilaisuuksista vanhan eli sota-aikaisen formun ajalta.

Nuorten miesten suosimat asut ja varusteet viestittivät: tämä mies tappaa tai ainakin runtelee pahanpäiväiseksi. Koodi on sama kuin uroskoirilla.

Tytöt ovat olleet ainakin jossain määrin eri mieltä äitien ja kylän naisten kanssa sopivuuden rajoista pukeutumisessa. Äideillä ja akoilla on jo mies, tytöillä vielä ei.

Omat muistoni alkavat nailonsukista. En ollut sellaisista kuullutkaan ennen kuin koulussa joku opettajatar leimasi ne synnillisiksi. Se herätti mielenkiintoa. Kun vaahtokumi ja –muovi tulivat käyttöön, ensimmäisiä käyttötapoja oli rintaliivien toppaaminen. Sanoisin että merkki oli Peter Pan. Valitan tietojeni hataruutta tässä asiassa. Hiukan aikaisemmin niinkin erikoista ainetta kuin huulipunaa oli alettu oikein mainostaa lehdissä. Ponds huulipuna…

Ensimmäinen koiraskonsti, jossa olin innolla mukana, oli luultavasti amerikkalaisista elokuvista omaksuttu otsatukan voiteleminen tahmealla aineella. Vitalis tai Brylcreme. Bill Haleyn rasvakiehkura oli unohtumaton. Elokuva (Älä käännä heille selkääsi”) sitä vastoin ei ollut.

Laajimmilaankin sosiaalipsykologia ja sosiologia selvittelevät tilanteita, joissa erilaiset elävät, kuten ihmiset, tahtovat erottua tai tahtovat sulautua muihin. Molemmat kuuluvat arkikokemuksen piiriin, myös se, että naiset haluavat tehdä vaikutuksen miehiin ja muihin naisiin monin keinoin. Juuri nyt seksuaalinen, eroottinen ja esteettinen ovat, kuten ne yleensä ovat, yhtenä sekamelskana.

Haluaisin yhdistää tällä viikolla vellovan keskustelun hiukan yleisempiin ilmiöihin. Yleisen sopimattomuuden ja huonon arvostelukyvyn lisäksi nyt puheena olevat törkymöykyt osoittavat huonoa sosiaalista lukutaitoa ja heikkoa psykologiaa.

Ongelma on siis sama kuin sosiaalisessa mediassa. Asiayhteys puuttuu tai se on luettu täysin väärin.


Sulautumine joukkoon on selvä asia. Ei varmaan ole viisasta laittautua kotijoukkueen fanien osaan katsomoa vastapuolen varusteissa. Metsäneuvos Sundqvistin elämäkerrassa mainitaan vuoden 1920 työvoimapulasta ja kerrotaan rovaniemeläisistä puliveivareista, jotka ilmaantuivat muka tukkitöihin tumma ulsteri päällä ja kalossit jalassa. Niinpä moni ei ihmetellyt, kun he yrittivät nirhata tukkipuuta nurin makuultaan – ettei selkä väsyisi. Ei kannata pukeutua joulupukiksi hautajaisiin. Sillä ei mitään voita.

38 kommenttia:

 1. Näissä keskusteluissa ei ole vielä tullut havaituksi sitä, millaista seksuaalista häirintää monet naiset aiheuttavat arkielämässä pukeutumisellaan, tai siis sen puuttumisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seksuaalista häirintää naisten paljastava pukeutuminen? Avaisitko tuota hieman, kun näkökulmasi kuulostaa aika omituiselta.

   Ihminen voi nähdä ympäristössään kaikenlaista positiivista, innostavaa ja kiihottavaakin, mutta eihän se nyt ole mikään peruste käydä kiinni kuin sika limppuun. Ainakaan tavallisen sivistyneen kotikasvatuksen saaneelle miehelle.

   Pienenä vinkkinä, jos et tosiaankaan ymmärrä, että sitä pildeä irtoaa paljon paremmin kun käyttäytyy fiksusti. Ainakin niiltä naisilta, joita kannattaa tavoitella. Sama pätee tietysti myös toisin päin, en minunkaan tartte kaikille kännissä vonkaaville naisille antaa.

   Poista
  2. saadaan kunnon hysteriä päälle, niin eiköhä siitäkin vielä.

   Poista
  3. Jos pukeutuu kuin burleskitanssijatar, kohdellaan burleskitanssijattarena, näin toimii ihmismieli, syytettäköön siitä Allahia tai Darwinia.

   Poista
  4. Jos puhuu ja käyttäytyy kuin sivistymätön juntti, kohdellaan sivistymättömänä junttina. Näin toimii ihmismieli, eikä siitä tarvitse ketään syyttää.

   Poista
 2. Seksuaalista häirintää koskien "tällaista on aina ollut" pitää paikkansa, mutta yhtä hyvin voi pitää paikkansa, että tilanne muuttuu nyt.

  Minulle silmiä aukaiseva teos oli Marilyn Monroen Nuoruuteni, joka ilmestyi suomeksi vuonna 1975 (Otava); alun perin kyseessä oli lehtiartikkelisarja vuodelta 1954, haamukirjoittajana ("as told to") itse Ben Hecht. Teoksen toisessa luvussa MM raiskataan lapsena. Pari lukua myöhemmin teemana ovat Hollywoodin sudet: "kohtasin heidät kaikki".

  Pahempia juttuja kuin tänä syksynä esillä olleet on ollut sadoissa show business -tilityksissä vuosikymmenien ajan. Uutta nyt on yksimielinen "jo riittää" -asenne.

  Uhreja on valtavan paljon. Tekijöitä ei käsittääkseni läheskään niin monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Assosiaatio: "Olin nuori ja keuhkoissa kirveli Boston, brylcreemikutreilla keikkui Roston, ..."
   (Marilyn)

   Poista
  2. Yle oli kerran lööpissä, kun sen nousukiidossa ollut, Kuopiosta Helsinkiin päässyt miespomo, oli vaatinut seksiä kuin kynnysrahana rekrystä.
   Tässä oli sopivuuden raja ylitetty selvästi.

   Poista
 3. Kyllä ainakin yksi huomautus löytyy:

  Blogi: Henry Laasanen, pe 17.11.2017 08:41

  Mistä seksuaalinen häirintä johtuu?
  Otsikon kysymys on kohtuullisen tyhmä, mutta koska olen viime päivinä kuullut mitä omituisempia selityksiä ilmiölle, tässä tulee rautalankaselitys aiheesta.

  LUONNOSSA HÄIRINTÄ ON SÄÄNTÖ, EI POIKKEUS

  Aluksi kannattaa kurkistaa luontoon, joka on täynnä häirintää. Kiimainen uros ei kysele luvan perään, vaan ahdistelee ja ottaa naaraan väsymättömästi vängäten. Jos Suomen lait pätisivät luontoon, kaikki koiraat olisivat telkien takana.

  Päinvastoin kuin useimmat eläimet, ihmiskoiras on aina kiimassa. Jos miehiä ei sosiaalistettaisi ankarasti välttämään häirintää, naisia häirittäisiin paljon useammin kuin eläinaaraita konsanaan. Eläinnaaraat saavat sentään hengähdysaikaa kiima-ajan ulkopuolella.

  Jatkuu...(Oikea Media)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla hevosmiesten tietotoimistosta em. jorinat.
   Vastikään SVT:ssä oli ohjelmaa luonnosta. Kaksi urosleijonaa joutui lähtemään laumastaan kun kilpaileva uros otti vallan. "Veljekset" vaeltelivat muiden reviireillä ja kun kasvoivat tarpeeksi vahvoiksi valtasivat oman reviiriin. Ja sitten tietenkin piti saada naarasleijonaa. Ja se oli se naaras, joka päätti milloin "veljekset" pääsivät ns. pukille.
   Ja kun katsoo esim. tätä Weinsteinia, niin kyllähän se on ilmeistä, ettei tuollla naamalla saa muuten kuin väkisin.

   Poista
 4. Aika monet hedelmällisyysiässä olevat naiset pukeutuvat siihen malliin herkkujaan esittelemään, että väkisinkin siinä moneen kertaan syyllistetyt heteromiehet innostuvat.

  Ihmettelen sitä, että miksi nykyään aivan luonnolliset asiat halutaankin vääntää sopimattomiksi ja paheksuttaviksi. Seksuaalinen häirintä on jopa toivottavaa varsinkin, kun oikea mies on asialla. Seksuaalinen ahdistelu on sitten toinen juttu. Ottaahan se päähän, kun pyydykseen on tunkemassa aivan väärä saalis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... "esittelevät herkkujaan..." -siinä puhuu varsinainen luolamiesparodia!

   Vauva.fi av:n parisuhteita ja panojuttuja sisältävät ketjut ovat tasokkaita tähän nimimerkki Toipilan avautumiseen verrattuna. Voi kundi, sut vedettäisiin siellä niin kölin alta!

   Poista
  2. esitteli herkkujaan, joo, ja mä vielä monon nauhoista siin hätäpäissäni stringit tekaisin.

   Poista
 5. JK: "Kenelläkään ei tunnu olevan rohkeutta huomauttaa, että naisten ahdistelu ja häirintä on normaalia käyttäytymistä..." (...) "Yleisen sopimattomuuden ja huonon arvostelukyvyn lisäksi nyt puheena olevat törkymöykyt osoittavat huonoa sosiaalista lukutaitoa ja heikkoa psykologiaa."

  No perkele, juurihan minä pari päivää sitten kirjoitin tänne näin:

  "Metoo-kampanjan ongelma on se, että flirtissä kyse on veteen piirretystä viivasta. Muistelen suomalaisia miehiä joskus jopa arvostellun siitä, että he ovat niin saamattomia nynnyjä verrattuna etelämaalaisiin miehiin, jotka ottavat rohkeasti kontaktia puhuen ja kosketellen."

  Samaa asiaa tuossa ajan takaa. Etelän gigolo onnistuu, koska on rohkea, pohjoisen törkymöykky epäonnistuu, koska on liian rohkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekin näitä puutteellisia, sosiaalisilta taidoiltaan ja muutenkin, on kerääntynyt itkemään että kun ne naiset ei anna, ja ne etelän miehet tulee viemään meidän naiset...

   Oikein hyvin pääsee naisten kanssa juttuun ja pidemmällekin ihan sillä että kuuntelee mitä toisella on sanottavaa, ja osaa tarjota sille naiselle mitä tämä haluaa ja tarvitsee. Ei se nyt suomijuntillekaan ole niin vaikeaa, kun vain ottaa päänsä ulos ahteristaan.

   Eikä tanssitaidosta ei ole haittaa, silloin kun haluaa lähempää tuttavuutta. Tai siis, tanssitaitoahan se keskustelutaitokin on.

   Toiset pojat saa, ja toiset pojat ei saa. Ei. Eieieiei. Lauloivat eräätkin nuoruuteni vaikuttajista.

   Poista
  2. Etelän gigolo onnistuu jos hänellä on tilannetajua. Pohjoisen introvertti onnistuu myös, jos hän ymmärtää myös tilannetta, eikä vain haudo naisenpuutettaan.

   Vaikka tiettävästi erinäiset kaverit ovat saaneet vaikka silläkin, että ovat lopulta vonkaamisessaan tajunneet anoa, että antaisit edes säälistä, se ei tarkoita, että surkeudella aina pärjää. Sillä kertaa daamilla oli ehkä vain kohtalaisesti huumorintajua, ja arvostusta sinnikästä yritystä kohtaan.

   Tilannetajulla pärjää naistenkin kanssa.

   Poista
  3. Syvällinen keskustelutaito se on joka jyllää. Etelän gigoloilla se on niin verissä, että he saavat yhteyden suomimisun herkkään sieluun älykännyn googlekääntäjälläkin. On meinaan nähty.

   Poista
  4. No juntithan täällä valittaa, ettei naisia saa. Ne etelän gigolot on vain tekosyy, ei juntti naista saisi vaikkei niitä olisikaan.

   Poista
  5. "... ei juntti naista saisi vaikkei niitä olisikaan".

   Pitäneen paikkansa. Seppo Ilmarinenkin joutui tekeen sen ihan itse. Vaikkei mielestäni juntti ollut.

   Poista
  6. Ohoh poijaat, kyllä se niin on maailman kirjoihin kriivattu, että oikea kunnon miehinen mies, mielellään vielä junttien juntti, ne naiset nappaa ja kellistää.

   Poista
 6. Lukiessa palautui mieleen lyseolaisvuosieni ainoa kiusaamistapaus jostain vuosilta 1963 tai 1964. Kolme luokkakaveriroikaletta hyökkäsi vessassa yllättäen kimppuuni ja pursottivat tukkaani Brylcreemiä ja ennättivät sitä päähäni hieroa ennen kuin pääsin tilanteen herraksi. Ei siitä traumaa tullut. Laskin tapahtuman normaaliksi vi...luksi.

  VastaaPoista
 7. Mnnjoo... ei silmä kauaa totuttele kurkkusalaatin vilinään katukuvassa, se saattaa olla asuinpaikkakysymys?

  Tuota, niin ykkösethän puuttuvat nyt useilta nuorilta herroilta ja kakkoset myös. Nyt ajetaan tst-asu sisään lomalla ja toista, käytetympää koitetaan tuulettaa sään salliessa myös ulkona, kenties urheilullisestikin. En osaa sanoa paljonko säästyy mutta hyvä tämä uusi tapa on. Pahoja pojuja, ja osa melko hyviä siinä! Mitä sitä häpeilemään, uskottavaa puolustustahan se.

  Aina ne vanhat sedät - eikun me siis - marinaa pitävät.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tässä mukamas käytävässä ah niin ahdistelullisuuteen asti yltävässä #ttuakomulkkaat -kampanjassa on omat hyvät puolensa. Huomioitsisin ettei kukaan huomaa roikkuvia housunpersauksia, hilseistä takinselkämystä tai partaveden tuoksahduksen puutetta. Tai ei ainakaan käy keskustelua somedemariassa. Tai jos käy niin käyköön, #kele.

  VastaaPoista
 9. Jos nyt blogiin seksuaalisen häirinnän luonnonmuksisuutta kommentoivat ajattelisivat ihan pikkuisen munaansa pidemmälle, he voisivat ehkä tajuta, että ihmisyhteisössä toiminta on aika eri asia, kuin pelkästään hormonien ja feromonien ohjaama eläinlajien käyttäytyminen.

  Eri eliölajeilla on hyvin eri tyyppisiä lisääntymisstrategioita, useimmiten vielä siten, että saman lajin eri yksilöt noudattavat eri toimintatapaa. Kukin pelaa niillä avuilla joita on, ja kaikki yksilöt eivät missään lajeissa lisäänny.

  Ihmisten suhteen lisääntymisen toimintatavat ovat hyvin selvästi kulttuurievoluution ohjaamia. On yhteisön menestymisen kannalta melkoinen etu, jos pojat ja miehet ovat oppineet, ettei naisia häiriköidä kaduilla. Tällöin koko yhteisön resurssit voidaan saada paremmin käyttöön, kun aikaa, vaivaa ja energiaa ei tarvitse käyttää yhteisön jäsenten suojelemiseen häiriköinniltä. Sitä voitaisiin sanoa vaikka sivistykseksi.

  Jos eläinkuntaan verrataan, en pidä kiimaisten kyläkoirien ja kissojen kaltaista naaraspuolisten ihmisyksilöiden häiriköintiä mitenkään toivottavana mallina. Ihmisiä kun kuitenkin ollaan.

  VastaaPoista
 10. Soidinmenot, ihmisilläkin, ja flirtti ovat ihan eri juttu kuin väkivalta ja pakottaminen, mauttomat rasvaiset tai vihjailevat puheet mukaan lukien. Kyllä tavallisella järjellä varustetun ihmisen luulisi tajuavan, milloin hän "häiritsee". Jos ei, niin ehkäpä vikaa onkin tunneälyssä ja ainakin itsetuntemuksessa. Eikä toista ihmistä noin vaan saa mennä "koskettelemaan", naisihmisetkään huutokaupan apumiestä. Joku sopivaisuuden taju pitää olla. Tai ainakin yhteinen ymmärrys asiasta.

  Koulun siivoojat vaativat kerran, jo 80-luvulla henkilökuntakokousta siitä, kun talonmies käyttäytyi heitä kohtaan koko ajan seksuaalisväritteisesti, hipaisi ohi kulkiessaan ja puhui tyhmiä. Yläasteen miesrehtori ei millään tahtonut uskoa, että asiassa on perää. Kokous pidettiin, mutta ei se mies uskaltanut tulla sinne. Ihan mukava opettajien kanssa mutta siivoojia uskalsi kohdella röyhkeästi. EG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tyőssä jossa joutui ähkimään ja puhkamaan viriilissä iässä toimistotőihin joutuneiden naisimmeisten pőytienkin alla.. arvatkaapa lähentelivätkő ja mihin asteeseen? En ole erityisen komea tai muutenkaan miesmallin oloinen saati sitten hanakka irtokivan pitäjä, mutta kyllähän sitä kehitti sellaisen mekanismin, sanoisinko torjunnan. Pari kertaa tuli kyllä murjaistua akkuruuvarilla sormeen, kopeloinnin onnistuttua ällistyttävän hyvin.. joillain leideillä oli sen tyylinen suorempi tapa tutustua. Hyväntuulisena se kyllä piti, en minä sitä luokitellut sen kummemmin. Kaikki hyvin inhimillistä, ymmärtäisin sen näin.

   Poista
 11. Joulupukki hautajaisissa ei kyllä ole paikallaan, mutta joulupukin juhannuksesta saattaisi saada jotain kiinostavaa. Toimivan lyhytelokuvan esimerkiksi...

  VastaaPoista
 12. Naisten (tyttöjen) ahdistelussa on aste-eroja. Ei niitä voi sivuuttaa kevyesti, mennyttä nuoruutta muistellen ja heh-heh naureskellen.

  Kolme miestä ahdisteli, pahoinpiteli ja lopulta raiskasi tyttäreni törkeästi runsas viisi vuotta sitten. Tyttäreni oli tuolloin 14-vuotias, palaamassa kotiin Harry Potter -elokuvasta. Helppo ja yksinäinen kohde.
  Tällainen vahvennettu ahdistelu on heidän kulttuurissaan hyväksyttyä, arkipäivää. Koira ei perään hauku.

  Ukot saivat vankilatuomion, joka taisi olla varattomille miehille Suomen tarjoama palkinto, täyshoito ja ilmainen yksiö.
  Tyttäreni sielu ja ruumis vaurioituivat hänen loppuelämäkseen, pahoin. Hän elää jatkuvasti sen painajaisen kanssa päivällä ja öisin.

  Ei ihminen ole hyönteinen tai hiiri. Se on hyvä muistaa.
  Olemme onneksi luoneet lainsäädännön, jonka päämäärä on suojata ihmistä moiselta ahdistelulta.

  On aina se vaara, että tytön ahdistelu "karkaa käsistä". Ja lisäksi se, että jotkin kulttuuurit oikeasti näyttävät pitävän vain miehiä ihmisinä. Tytöt ovat halujen tahdottomia ja suojattomia kohteita, riistaa, lintuja, joita ei noissa kulttuureissa ole haluttu eikä osattu suojata.

  VastaaPoista
 13. Ennen vanhaan elokuvissa oli alussa sellainen mainos kuin "Brylcreem tyyli on tyttöjen mieleen". Aina se kirvoitti hersyvät naurut.

  VastaaPoista
 14. Tietysti naiset toivovat että miehet kiinnostuvat ja tekevät aloitteita. Ongelmaksi tulee, jos epämiellyttäväksi koettua lähestymistä pitää sietää syystä että 1. pelkää saavansa potkut 2. ei halua leimautua 3. vahvemman edessä pelkää 4. ei tiedä miten pitäisi reagoida tai ei uskalla. Nöyryyttäminen on nöyryyttämistä. Miehet sietävät sitä huonommin eli reagoidaan vaikka kuinka pahasti tuollaiseen.

  VastaaPoista
 15. On tietysti totta, että nuorten parittelurituaalit ovat johonkin pisteeseen asti normaalia käytöstä, vaikka ne meitä vanhempaa väkeä saattavat joskus paheksuttaakin. Nykyisessä häirintäkohussa on kuitenkin kyse paljon enemmästä, vaikka tällaisten kohujen syntyessä sattuukin aina ylilyöntejä, mm. juuri edellä mainitun rajankäynnin osalta.

  Tyypillistä on, että kohun tiimellyksessä monet jo kyselevät, että saako naisia enää edes halata. Saa tietysti, monissa tilanteissa, muttei tietenkään jos nainen viestittää ettei. Tämä kaikki toki vaatii jonkin verran sosiaalista lukutaitoa, joka monilla on puutteellinen. Sitäkin voi toki opetella. Lisäksi kannattaa muistaa, että meille kaikille - ja erityisesti nuorille - sattuu sosiaalisia käytösvirheitä, ja niitä kannattaisi kaikkien kohtuuteen asti sietää.

  Nousseen kohun takana olevat törkeydet ovat kuitenkin jotain muuta. Niihin liittyy piittaamattomuutta toisten ihmisten yksityisyydestä ja jopa muiden väheksyntää ja halveksintaa. Minulla on lähipiirissäni nuoria naisia, joilta olen kuullut puistattavia tapauksia siitä, mitä nuoren naisen elämään voi nykyisin kuulua. Siksi olen tyytyväinen, että aihe on nyt noussut voimalla julkisuuteen.

  Jokuhan voi toki sanoa, että nykytilannekin on luonnollinen. Kyllähän eläinlaumoissakin alfaurokset ottavat naaraansa paljonkaan tämän tuntoja kyselemättä. Ehkä ihmiskunta kuitenkin voisi nykyaikana jo ottaa tavoitteekseen sivistyksen, ei eläimellisyyttä?

  VastaaPoista

 16. Niin ihastunut kuin olinkin Antti Tuurin & UPM:än tiimien, draivin potkijana ainakin Niinikoski, UPM kirjaan, niin aika yksinäinen ja vähän bongattu aarnikotka se on.

  Näin tämän Niinikosken syksyllä Sinebrykoffilla näyttämässä jokusia muotokuvia perustajaisistä Mannerheim senior ja Damström Wahren ja Ehrnrooth. Walden isä ja Juuso. Olipa kuivan huumorin taitaja tämä Niinikoski. Hänen edeltäjiään Kymi Kymmenessä pr ja henkilökunta kysymyksissä oli Veikko Talvi Pohjois-Kymenlaakson tehtaiden ja tehdasyhdyskuntien laaja-alaisen kuvauksen laatija. Hienoa työtä myös innoittavuudessaan.

  Niin olin kysyä että mikähän työvoimapula tuolla Sundqvistilla oli Rovaniemellä huolenaan. Oliko se vaihe kun pyöreätä runkoa vietiin sellainaan ja minkä valtioneuvosto kohta kielsi. Ja mitähän markkakurssin vaihetta niistä rotkoista ? Ja kohtahan viennin kiellettyään, seuraava tai sitä seuraava hallitus, kielsi valtionmetsistä ostettujen hakkuuoikeus savottojen sulkemisen. Ja toinen taas kielsi tehtaita pysähtymästä. Kunnes oli pakko. Tämä kaikki puolen vuosikymmenen kuluessa itsenäisyydestä.

  Jaloilleenhan tuosta noustiin ja kohta oli tehdaspaikkkunta kohtaisesti menossa kuntasosialismi asuntoasioissa, kouluasioissa, lääkäriasioissa ja ruokalautasten äärellä. Että sellaista vaskismia.

  Lääkintöhallituksen pääjohtaja kollegioineen, sosiaalihallitus samoin ja Maaherrat lääneissään kuntavahteina ja veroagentteina maakuntapääkaupunkien ravintolapöydissä pitivät Suomilaivaa kurssissaan. Voi noita aikoja ja ah kuinka kaipaisinkaan tosiasiakertojaa kuten Maarit Niiniluotoa, paitsi näkemään aidot faktat, niin myös lauseilemaan sydämiin sattuvasti eli sivistävästi.

  Jotenkin tuntuu kuin akatemia olisi niittämässä omaa kylvöään kun sitä juuresta leikataan. Mikä relevanssi tuolla kikkajuridiikalla hypetysinsinöörillä, hakusaartolääkärillä ja mitä kaikkea roskaa joulunlapsen pulkkatielle nuo paavin typeräksi tietävät kasaavatkaan ? Totta. Yliopistodiplomeja pannaan kaupan säätiötuloiksi. Siis jatkoksi pötköä sote liikennekaari valtionyhtiöt. Slush.

  Onneksi ennen toista tasavaltaa kerittiin kirjata ylevöittymisponnistelut romaaneihin nyt elävien sieluuntua ja alentavia lukevathan arvaa vanhan pohjalta väistellä. Valinnan vapaus !

  Se vielä makuultaan sahaamisesta että parruja laivattiin piilukirveellä veistettyinä ja lankkua käsinsahaamalla tellingeillä justeerimetallurgian tasolla. Pokasaha puuraamissaan on kauneinta suomea. Ja useansortin haisevat mölyävät moottorisaha kokoelmat rumentavat kesämökin -mökkiläisten tasalle.Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
 17. Kyllà tuota hàirintàà on , tietysti, myòs nurinpàin: Tamperelaisessa tanssikuppilassa joitakin vuosikymmenià sitten, seuraamme liittyi nuori tukevahko kaveri t ai oikeammin liityimme seuraansa. Kaveri oli hieman nàrkàstynyt ja hetikohta selvisi syykin: typy toisensa perààn kiersi pòytàmme kautta, josko tanssimaan? Ei meità mutta tuota onnetonta " ei edes juomaansa voi rauhassa lopetella" totesi. Me tietysti utelemaan jotta mikà kenkà puristaa ja kaveri totesi ettà, joskos sità tansittaisiin ensin, taikka ei. Tuleehan turpiin mutta kyllà sità..

  VastaaPoista
 18. KUn luen kommentteja, mietin, olisiko burkha sittenkin minun vaatteeni. Ja olen sentään 68 vuotta ja isoäiti. Kohtaan aina välillä, vieläkin tyyppejä, joita kutsun nelikätisiksi. Kaikkia ei pysty kiertämään riittävän kaukaa. Eikö niille apinoille saa kuria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häpeä mummeli, ei maahanmuuttajia saa kutsua apinoiksi!

   Poista
  2. Noh, sellaiset muoviset käsiraudat, seksyn pörröisellä päällysteellä? Syntiset kuin mitkä. Laitella rasautat vaan ja sitten rupeet pussata moiskauttelemaan, reippaat otteet ja sen semmoiset?

   (Kts. pikakoulutusmateriaali 1.01 => YouTube. Hae sanoilla oranki, gorilla, Henry Kissinger)

   Elleivät seksylelut kestä - ei hätää, eivät kyllä kestä - tuuppaat avatun vesipullon housunkauluksesta etumukseen sutjakasti paikalleen. Suosisin epäröimättä vissyvettä.

   Poista