Sivun näyttöjä yhteensä

19. maaliskuuta 2007

Suuret sukupolvet

Ihmettelin, miksi Paavo Väyrysen tämänaamuinen ilmoittautuminen erinäisiin luottamusvirkoihin kuulosti niin erikoiselta.

Siksi että hän ja Tuomioja sekä Niinistö ovat nyt Viimeiset Dinosaurit. Ehkäpä heidät riimisuolataan puhemiehistöön

Olisiko niin, että suurista ikäluokista päästäisiinkin politiikassa näin vähällä? Niinistö on syntynyt 1948 ja nämä kaksi muuta 1946.

Olisiko Halosen sak-lainen uuspolitiikka jo osoittautunut lyhytikäiseksi?

Suurimmat vaikeudet eivät odota eläkeläisten, lapsiperheiden eivät hoitoalojen asioissa. Vaikeudet ovat jo alkaneet tehdastyössä. Sen näkymät ovat synkät. Tai oikeastaan vanha metalli menestyy mutta metsä ei.

En arvaile. Maailmassa on muutakin kuin Suomi, emmekä todellakaan ole "maailman lahjakkain kansa", kuten muuan uusi kansanedustaja jo touhusi.

Asiat muuttuvat. Moniko muistaa, että Jäätteenmäki menetti poliittisen asemansa väitettyään, että Lipponen oli väittänyt Suomen kannattavan Yhdysvaltojen hyökkäystä Irakiin?

Voisikohan tämä jäädä esimerkiksi eräiden sisäpoliittisten vaaliväitteiden tasosta?

Henkilökohtaisesti toivon, ettei eduskunnassa ainakaan aloitettaisi YT-neuvotteluja siitä huolimatta, että Kiinassa olisi halvempia ja nöyrempiä kansanedustajia. Intiassa olisi halvempia ja paremmin koulutettuja.

21 kommenttia:

 1. Suomi voittoon V-tyylillä. Yön yli on nukuttu. Kiinanhevoset odottavat.

  VastaaPoista
 2. Loistavaa! Odotamme jännityksellä Esko Ahon paluuta seuraavissa vaaleissa. Myös Pekka Vennamoa kaivataan espalle takaisin.

  VastaaPoista
 3. Suuret ikäluokat alkavat vähitellen eläköityä. Parhaiten muutos näkynee Satakunnan vaalipiirissä, jossa noin puolet edustajista on uusia. Pudonneisiin kuuluu mm. Juhantalo.

  VastaaPoista
 4. Miten tämän nyt sanoisi kauniisti. Metsäteollisuus ei ole kannattamatonta. Tekniikka ja logistiikka on hiottu huippuunsa. Jopa siinä määrin, että maantiet toimivat varastoina. Kannattamatonta tuotanto on silloin kun se tuottaa oikeasti tappiota eikä kyseessä ole mikään kirjanpitokikkailu. Nykytermistöä käyttäen kyseessä tässä alasajossa on kyse "tahtotilasta".

  VastaaPoista
 5. Mukava ajatella, että jos joskus pääsee varhaiseläkkeelle, voi aina pyrkiä eduskuntaan.

  Kun ulkoministeriön eräskin kärkinimi aikoinaan luonnehti instituutionsa edustajia "hitaiksi dinosauruksiksi", ehätin kyselemään pienipainoksisessa lehdissä, että miten dinosauruksille kävi kun maailma muuttui. En muuten ajatellut silloin Trotskia.

  Väyrynen ilmoitti jo halustaan ulkoministeriksi tai ympäristöministeriksi. Ikävä tulee Tuomiojaa, joka sentään sai ääniäkin vaalissa.

  VastaaPoista
 6. Luhtasen putoaminen oli vaalien valopilkku.
  Epäkohtelias ja ylimielinen ihminen.

  VastaaPoista
 7. Maailman lahjakkaimmaksi kansaksi on hyvä haukkua, sillä väitteen todentaminen on juuri sopivan vaikeaa suhteessa siihen, mitä voidaan "varmasti" sanoa ja toisaalta uskottavasti olettaa meitä ympäröivän maailman makaamisen kulloisestakin asennosta. Jos R. Florida väittäisi kuun pimeän puolen olevan juustoa, eivät poliitikot sitä toistelisi, vaikka puoltava evidenssi olisikin vahvuudeltaan samaa skaalaa suomalaisen lahjakkuushypoteesin kanssa. Tällaiset kiteytykset osoittavat siis, että imartelu puree myös millipaperiväkeen. Hannu Raittilan Canal Grandessa suomalainen diplomi-insinööri pelastaisi Venetsian vääjäämättömältä välinpitämättömyyden aiheuttamalta tuholta, jos paikalliset ymmärtäisivät omaa parastaan. Mutta kun ei niin ei.

  Koska eilinen tuli vietettyä tietoliikenteen ulottumattomissa, kommentoidaan tässä sitten vanhoja sivuten, että jos Himasen ehdotus innovaatioministerin salkusta menee läpi, niin voitaisiinko vaikkapa OM:n johtoon nimittää aina-ennen-on-näin-tehty-ja-tehdään muuten-vastakin-ministeri? Differentiaalioikeuden käsitteesi tuli ehkä pahaan saumaan. H.T. Klami lienee tyydyttänyt oikeustieteen matematiikannälän useammaksi vuosikymmeneksi eteenpäin.

  VastaaPoista
 8. Näkisin metsäteollisuuden aseman vähän moniulotteisempana. Olen käsitellyt aihetta us. kirjoituksessa.

  VastaaPoista
 9. To e.a "Suuret ikäluokat alkavat vähitellen eläköityä."

  Suurilla ikäluokilla on vielä enemmän aikaa hoitaa yhteisiä asioita kiikkutuolista käsin. Sääliksi käy meitä jälkijunassa olevia. Vedenpaisumus kuuskytlukulaisten jälkeen.

  VastaaPoista
 10. Tarvittaisiin Suomi Oy ajattelua.
  Kansalaisille osakkeita ja vähimmäistoimeentulo osinkoina. Siitä se lähtee. Veropohjat rapautuvat pitkin maailmaa - vain kannattavat yritykset selviävät.

  VastaaPoista
 11. Anonyymille:

  Tarkoittaako hän että metsäteollisuutta tahdotaan ajaa alas, vaikka niin tehden omistajat menettäisivät tuloja nykyiseen verrattuna?

  VastaaPoista
 12. metsäteollisuuden kannattaisi ehkä satsata sähköiseen paperiin. Yksi hesari per asiakas riittäisi muutamaksi vuodeksi noin fyysisesti. Napista aukeama ja sit kaikki muutkin lehdet, jos haluaa. Eikös tuota voi langattomalla lukea vaikka täysi-istunnolla. Mainokset - jos niistä on kiinnostunut. Kiinaa ei kannattaisi opettaa paperilehtiin ollenkaan.

  VastaaPoista
 13. kun sähköinen arkistointi tullaan sallimaan, niin eipä tarvita kauhiasti paperia. jää muutama arkisto rakentamatta. katsotaan kymmenen vuoden päästä. sähköinen vessapaperi ei tosin taida onnistua.

  VastaaPoista
 14. Vaalitulos sinänsä ei ollut yllätys, joskin Kokoomuksen voiton suuruus oli.

  Mutta eipä tuo meikäläistä paljon hetkauta.

  "Nietzscheläisenä marxistina" on hauska alkaa taas pommittaa minun suhteeni täysin pihalla olevia vasemmistolaisia ja/tai oikeistolaisia maailmanparantajia.

  Ja kieltämättä - vaalituloksista eräs kuvottavimpia oli todellakin Paavo Väyrysen paluu.

  Siinä on mies, jolta en ostaisi edes käytettyä Jallua (merkityksessä alkoholi tai pornolehti).
  En nimittäin koskaan voisi olla varma edes siitä, kumpaa tuli ostettua.

  Toinen kuvottava piirre oli Niinistön äänisaalis.
  Miten ihmeessä tuo laissez-faire-mantraa paapattava narsistinen marakatti voi tehdä positiivisen vaikutuksen kymmeniin tuhansiin ihmisiin?

  Jospa innovatiivinen "luovuusfilosofimme" Pekka "H-hetki" Himanen kehittäisi myyntiartikkelin nimeltä "Niinistö-halva", niin sitä kyllä ostaisin heti.

  Niinistö-halva on lakritsipatukka, jonka muotoilussa käytetään mallina Sauli N:n päätä.

  Jokaisella haukkauksella voi ajatella syöneensä palan yhdestä kokoomuslaisesta...

  Huomatkaa, että tätä lakritsia pystyvät intohimolla nauttimaan niin Saulin fanaattiset kannattajat kuin hänen vastustajansakin - eri syistä tosin.
  Väittäisin, että kyseessä on tuotekehittelyltään optimaalinen myyntiartikkeli.

  Tämä oli ilmainen vinkki sekä Himaselle että kaikille (muille) "yrittäjille".

  *
  No - ehkä on parempi jatkaa poliittista "analyysia" omassa blogissa...

  VastaaPoista
 15. Jos paperitehdas tuottaa lisäarvoa, niin se ei ole kannattamaton. Lisäarvon käsitteenhän tuntevat kaikki. Jos kannattavaa tuotantoa lopetetaan sen takia että saadaan manipuloitua tuotteen hintaa tai osakkeen arvoa, on se aivan eri asia.

  VastaaPoista
 16. "Luhtasen putoaminen oli vaalien valopilkku.
  Epäkohtelias ja ylimielinen ihminen."

  Älykkäästi huomattu Petja. Oletkin varmasti itse keksinyt tuon, ei Iltalehti.

  VastaaPoista
 17. Luhtanen on minulle tuttu vanhan työpaikkani, Talouselämän, tehtävien kautta kuin myös sen kautta, ja että olen tehnyt koulutusta hänen edustamalle organisaatiolle ja horribile dictu, jopa joskus ollut vaarassa joutua hänen alaisekseen. Taakse jättämäni asema SDP:n piirivaltuutettuna antoi myös tietyn näköalan ihmisluontoon...

  Luhtanen oli mm. ainut ministeri, liikenneministerinä, joka ei koskaan vastannut sähköpostilla lähetettyyn haastattelupyyntöön. Muilta tuli edes "valitettavasti tällä hetkellä on niin kiire, ettei ole mahdollista, mutta jos sopisi kahden kuukauden kuluttua, jolloin..."

  VastaaPoista
 18. Mekko taisi syttyä iltapäivälehdistössä palamaan.

  Kuka on seuraava oikeusministeri. Kokonaisuudistuksia luvassa. Tutkinto ja vähän kokemustakin olisi suotavaa. Näinköhän kelpaa hovioikeudenneuvos Niinistölle?

  VastaaPoista
 19. Ad Antti Kiiski et alii:

  Suomalaisten lahjakuudesta eilinen ja tänään uusitti M.O.T. sisälsi minulle uutta tietoa. Se matematiikka on arkipäivän laskentoa, ja hyvä tietysti niinkin. Oikeassa matematiikassa koululaisemme eivät sitten olekaan järkyttävän hyviä.

  Mutta lukutaidosta luullun vakuutettiin pitävän paikkansa: kova on taito.

  Mutta minulle oli uutta parinkin asiaan perehtyneen väite, että eräiden muiden asioiden ohella saamme kiittää television tekstejä paljosta. Normaali natiainen tulee lukeneeksi 20 kirjan verran vuodessa.

  Vanha Ylen insinööri kertoi, että dubbaamisvaihtoehtoa mietittiin aikoinaan vakavasti, mutta teksteihin sitten päädyttiin.

  Lystikästä. Ilahduttavaa. Olin muinoin töissä MTV:ssä ja katselin jonkin verran suometajien työskentelyä. Kunniitukseni heidän ammattikuntaansa kohtaan on suuri ja luullakseni perusteltu.

  Kun siinä on se niukka tila, kuten sarjakuvaakin kääntäessä.

  Kauan, kauan sitten katseltiin pojan kanssa Simpsoneita (uutuus) ja haettiin tekstejä netistä.

  Kyllä oli hyvin käännetty! Ja tuntuu olevan edelleen, siitä vähästä päätellen, mitä tulee joskus katsotuksi.

  Sama - Dickens ja nyt Austen. Ei ole helppoa, ei!

  VastaaPoista
 20. Niin, siis kertomanne "netistä haetut tekstit" lienevät tätä nykyaikaista User Created Contentia, vähän samaan tyyliin kuin Wikipedia.

  (Oikeisiin suomennoksiinhan pätee se kuulu tekijänoikeus, mutta poijaat ja tytöt xvidsubs.comissa ja divxfinland.orgissa tekevät itse nettiin uudet!)

  VastaaPoista
 21. Minä lisäsin ureaa aivoverenkiertooni kun kuulin että kääntäjät käyvät sivuillani tarkastamassa oman alani sanastoa ja olen saanut myös jonkin verran kysymyksiä sähköpostilla.
  Viimeksi kysyttiin mikä on kauluksen jalka.

  VastaaPoista