Sivun näyttöjä yhteensä

9. maaliskuuta 2007

Ihminen uudemmaksi

Degeneroitunut ihminen on lajistaan huonontunut. Häneltä vietiin vielä taannoin suvunjatkamisen kyky tai halu.

Sterilisoimislaki annetiin Suomessa 1935 ja oli voimassa noin vuoteen 1970. Klaus Härön dokumenttielokuva "Uusi ihminen" kertoo degeneroituneen ihmisen tarinan Ruotsissa. Puhe on siis tahdonvastaisesta silpomisesta, jonka toteuttivat lääkärit.

Kielenkäyttö näytäisi horjahtelevan. Sterilisointi on esimerkiksi vasektomia. Sen teettäminen ei ole mitenkään tavatonta. Kastrointi näyttäisi sanana kadonneen kielestä. Sitä käytettiin muun muassa sukupuolirikollisten "vaarattomaksi tekemiseen", vaikka päämäärää ei aina tavoitettu. Tekniikka ja tarkoitus oli siis sama kuin ihmisillä.

Olen lukenut tuomioistuimen asiakirjoja näistä ja tiedän suunnilleen määrät. Nämä asiat ovat kuitenkin niin arkaluontisia, etten puhu enempää enkä yllytä toisia hakemaan erikoislupaa asiakirjoihin tutustumiseksi.

Sanon vain, että nämä operaatiot oivat useimmille kirurgeille tuttuja, että niitä pidettiin lääketieteellisesti perusteltuina ja että niitä salailtiin siitä huolimatta.

Tausta-ajatuksen nimi on eugeniikka.

Natsi-Saksan julisteissa esitellään ylpeästi maat, joissa eugeniikkaa harjoitettiin pakolla: Saksan lisäksi Ruotsi, Suomi, Tanska, Kanada, Yhdysvallat ja Japani.

Harmillisesti meille, joiden mielestä Vatikaain suhde syntyvyyden ehkäisemiseen on käsittäätön, katolinen kirkko esti kaiken tällaiseen vivahtavankin.

Ruotsalaiset näyttävät olleen erikoisen ylpeitä rodunparantamisestaan.

Saamelaisia leikattiin; suomalaisiin he eivät tainneet ehtiä. En epäile, etteikö halua olisi puuttunut, koska ruotsalainen suomalaisia tarkoittava mongoli-väite on tietoisen ja tahallisen rasistinen.

Tieteellisen rasismin suuret nimet olivat Francis Galton ja Arthur Gobineau, joka kirjoitti tutkielman rotujen eriarvoisuudesta. Rodut pysyivät kansakoulun oppikirjoissa ainakin 1950-luvulle, ehkä osittain siksi, että kirjoittajamme olivat Saksassa koulutettuja ja Saksaan suuntautuneita.

Rotu-käsitteen syväanalyysiä en muista - tekstiä joka olisi kerralla selvä. Rodun ovat kadonneet kirjoista kuin henkeä pidätellen.

Sellainen enteilee usein paluuta.

Suomessa on tuskin rinnastettu isänmaallisuutta ja rasismia. Ryssäviha on selitetty puhki poliittisilla perusteluilla, ja "ryssästä saa puhua vain hammasa purren" on käsitetty sydämelliseksi sutkaukseksi, kuten allekirjoitus "ryssänvihassa".

Saamelaisten ja mustalaisten sortaminen Suomessa eivät ole suosittuja aiheita. Tutkijat kiirehtivät myös rinnastamaan "terveen" epäluulon naapurikylän kelvottomia ihmisiä kohtaan vierasheimoisten syrjimiseen. Karjalaisten evakkojen ryssitteleminen sotien jälkeen olisi ollut viatonta.

Suomalaisen rasismin kaksi suurta nimeä ovat Runeberg ja Topelius. Snellman oli mukana siinä ajattelussa (Herder), joka tuotti Saksassa raivoavan rasismin, mutta hän itse ei siihen livennyt.

Sekä Runeberg että Topelius sisältävät "suomalaisen" rakennusaineet ja reseptin. Allan Tiitta ja kumppanit ovat kauan sitten osoittaneet, että etenkin Maamme-kirjan stereotyypit on omaksuttu kauan sitten niin tyystin, että ne hallitsevat jopa "Tuntemattomassa sotilaassa". Koskela on sama henkilö kuin Saarijärven Paavo.

Nationalismi kukkii luonnollisesti urheilussa. Useammin kuin usein se kääntyy rasismiksi.

Omassa ajattelussani Talvisota-tarinasto ylläpitäminen on osittain rasistista. Sen taustalla on virheellinen ajatus suomalaisuudesta paremmuuden takeena suhteessa venäläisiin ja esimerkiksi ruotsalaisiin vapaaehtoisiin.

Rehellisyys näyttäisi vaativan äänestämään ruotsalaista kansanpuoluetta.

En usko, että minusta on aivan niin rehelliseksi.

20 kommenttia:

 1. Älykkyydestä ja luonteesta puolet tulee kai perimästä. Sitä toista puolta voi siis kehittää ilman kirurgiaa. Täysin normaalitkin ovat kyvyttömiä huolehtimaan jälkeläisistään toisinaan. Mutta fysiologisista syistä kykenemättömältä voisi veitsellä riistää oikeuden lisääntyä? Muu rodunjalostus kuullostaa kyllä Mengelen touhuilta. Siinä voi tosin olla puolensa - esim, jos lisättäisiin geenimanipulaatiolla keskushermoston solujen ja niiden välisten yhteyksien määrää, voisi tapahtua shift myös ihmisen ymmärryskyvyssä. Tuhannen taalan tietokone ei menisi niin helposti ohi. Mutta eihän sitä tiedä lisääntyisikö ymmärrys hyvässä vai pahassa. Sitä paitsi henkoset vetäneen tappaminen olisi murha. Hidas kehitys, jossa ei tavoitella ihan kaikkea meidän elinaikanamme on viisautta. Ihminen on liian tyhmä ymmärtämään. Kuin apinalauma jäävuorella ymmärtämättä, että tämähän voi keikahtaa.

  VastaaPoista
 2. jos perimä on puolet ja oppi toinen puoli, eihän sitä koskaan tiedä kummalta puolelta se 10 % on käytössä. (ihminen kuulemma käyttää vain 10 % aivokapasiteetistaan)

  VastaaPoista
 3. eikö kysymys siitä kuka on kelvollinen lisääntymään häilähtänyt taustalla myös hedelmöityshoitokeskustelussa? tietysti asiaa lähestytään silloin eri näkökulmasta kuin steriloinnin tapauksessa. olisi kuitenkin kiinnostava vertailla hedelmöityshoitokeskustelussa käytettyjä perusteita eugeniikan kannattajien puheisiin 1900-luvulla.

  VastaaPoista
 4. Puolet ja puolet on tuulesta temmattua roskaa.

  VastaaPoista
 5. On aika kiinnostavaa, että pakkoeugeniikkaa on harrastettu nimenomaan niissä maissa, joiden asukkaiden keskimääräinen älykkyys on myöhemmin todettu maailman korkeimmaksi.

  VastaaPoista
 6. Ad Toipila:

  Rehellisyys - siis "suomalaisuuden" romantisoinnin läpi näkeminen.

  Olisin voinut kirjoittaa "mahanmuuttajaa", mutta se olisi vienyt ajatukset vinoon.

  "Rehellisyys" suhteessa RKP:hen, joka ei omi itselleen suomalaisuuden perinteitä, vaan on minun silmissäni omista väitteistään huolimatta luokkapuolue, joka ajaa ruotsin kielen asiaa ja siinä kaikki.

  Mutta se oli siis karvas vitsi. Såsom en Kyrkslättsbo sedan mera än 30 år...

  VastaaPoista
 7. Men i östra finlands skogar får man (supa gratis och) rösta SFP också.

  VastaaPoista
 8. Mutta äänestäkääpä oman puolueenne maahanmuuttajaehdokasta, jos listalta löytyy fiksulta vaikuttavia. Meidän vaalitavallammehan se ei ole iso riski, vaikkei ko. henkilön läpimeno kovin todennäköistä olisikaan. Ja symboliarvo on suuri.

  VastaaPoista
 9. Rehellisyys vaatii äänestämään Freudenthal- puoluetta?

  VastaaPoista
 10. Niin eikös se ollut niin, että ”yksi suomalainen vastaa kymmentä ...”

  Agricolan uutis- ja keskustelupalstalla asiaa käsittelee Suomen historian dosentti Ali Pylkkänen artikelissaan
  ”Konepistoooolimiees -- tännepääin!”

  ”Entäs kun tulee vastaan se yhdestoista?” – on usein humoristisesti kysytty. Tilanne oli Suomussalmella talvisodan taisteluissa eräillä rintamasuunnilla jopa pahempi: Erillinen Pataljoona 15:n tiedustelu-upseeri hätkähti ylimääräisten harjoitusten aikana (YH) pataljoonansa puolustuslohkon pituutta ja tehtävän mahdottomuutta, mutta komentaja rauhoitteli: ”Jokainen suomalainen vastaa kymmentä bolseviikkiryssää”. Tiedustelu-upseeri jatkoi levottomasti: ”Mutta niitähän on kuusikymmentä jokaista nuppia kohden”, mihin pataljoonankomentaja vastasi huvittuneena: ”Siinä taas onkin edessämme vanha pulma minne hittoon ne kaikki hautaa?”
  http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=590

  VastaaPoista
 11. 70-luvun lopulla minulle opetettiin koulussa arjalaisen rotutieteen huippunimen Hans Güntherin teorioiden mukaiset rodut, joista suomalaiset kuuluivat siihen itäbalttilaiseen. Kirjoissa niitä ei enää ollut, mutta opettaja opetti niin kuin aina ennenkin. Vanhat pseudotieteet kuolevat hitaasti.

  VastaaPoista
 12. Tuulesta temmattua roskaa on myös se, että ihminen käyttäisi 10% aivokapasiteetistaan. Tällä väitteellä ei ole muuta virkaa kuin se, että voitiin jotenkin selittää kiertävien sirkusten hypnoartistien, mesmeristien ja ajatuksia lukevien taikureiden yliluonnollisilta vaikuttavat kyvyt sen jälkeen kun teollisen vallankumouksen jälkeen usko haltijoihin ja metsänhenkiin oli menetetty.

  VastaaPoista
 13. "selittää kiertävien sirkusten hypnoartistien, mesmeristien..."

  Tässähän tulee hyvälle tuulelle.

  Kerro Tuuli, miten se on - lyhyesti - paljonko perimää, paljonko opittua, kuinka paljon käytössä. Voin päätellä pelastumismahdollisuuksiani Julman Iivanan veren perinnöstä...

  VastaaPoista
 14. toipila

  Älä välitä. En minäkään näitä aina tajuu.
  Varsinkin kun mulle vasta äskettäin selvisi lopullisesti, että suuri(n) osa Kemppisen teksteistä on ns. "trolleja" tai ainakin täynnään "harhautuksia".

  Kivaa...vai?

  Kemppinen on "'Das Man' ohne Eigenshaften"(Heidegger/Musil Publication)

  VastaaPoista
 15. Ad Rauno Rasanen:

  Trolli eli Mikkihiiri ja Vuorenpeikko - sitä sanotaan myös kirjallisuudeksi.

  Otetaan jokin suuntima ja mennään katsomaan, mihin se johtaa.

  VastaaPoista
 16. Pitemmän aikaa olen tuntenut tarvetta kysyä olisiko aika kypsä "Ensimmäiselle ihmiselle", ennennäkemättömälle suomenkieliselle arviolle suomenkielisestä ihmisestä modernissa maailmassa, josta lapsenuskoisten suojaavat kulissit ovat romahtaneet ja jäljellä on vain vapahtava itsenäisyys.

  Sitä voitaisiin kutsua ensimmäiseksi intellektuaaliseksi esseeksi Euroopan äärirajoilla elävään pieneen pieneen vähemmistöön kuuluvan yksilön selviytymisestä globaalissa rajattomassa maailmassa.

  Onnistuessaan esseestä kuoriutuisi pienen kovakouraisen eliitin hallitsemasta Suomesta itseensäluottavien iloisten ihmisten maa jossa uskallettaisiin naureskella vaikkapa ajoittain toistuvien hallituskriisien mahdollisuuksille ilman että taivas siitä putoaisi niskaan.

  Esseen voisi nimetä vaihtoehtoisesti myös joko "Demokratian itsepuolustukseksi", tai "Suomalaisen ihmisen neuvottelukunnaksi" erotukseksi "Suomalaisen omistamisen neuvottelukunnasta" joka on äskettäin EK:n johdolla perustettu (Paulig, Ahlström, Ehrnrooth etc)

  VastaaPoista
 17. "lapsenuskoisten suojaavat kulissit ovat romahtaneet ja jäljellä on vain vapahtava itsenäisyys."

  thats called aging. presumably a global phenomenon - some people may miss it though.

  VastaaPoista
 18. Varsinkin kun mulle vasta äskettäin selvisi lopullisesti, että suuri(n) osa Kemppisen teksteistä on ns. "trolleja" tai ainakin täynnään "harhautuksia".

  Kivaa...vai?


  Ehdottomasti. Tämä tuottaa sitä osallistuvaa oppimista, jos vain on tarpeeksi tarkkaavaisia osallistujia.

  Kemppinen tavallaan työntelee keppejä ympyrää ajelevien pyöräilijöiden pinnojen väliin. Muut sitten antavat tyylipisteitä, pohtivat syitä ja oppivat uutta.
  Silloin tosin saattaa olla vähemmän kivaa, kun omat ympyrät sotkeutuvat.

  [...] "Suomalaisen omistamisen neuvottelukunnasta" joka on äskettäin EK:n johdolla perustettu [...]

  ..kunhan vain neuvottelevat omista omistuksistaan ja jättävät muiden omaisuuden rauhaan..

  VastaaPoista
 19. Kivaa - kyllä. Kannattaa muuten rakentaa levypyörät noista kepin kappaleista ja katkenneista pinnoista.

  VastaaPoista