Sivun näyttöjä yhteensä

30. toukokuuta 2006

Karjala

Lappeenrannan teknillisen yliopiston takana on metsää 200 kilometriä ja järveä kolmesataa. Jossain, metsässä arvaan, kukkuu käki perkeleesti.

Koska pikakiväärisarjaa ei kuulu eikä tarkka-ampujan luoti sirahda, kysymyksessä ei ole taaskaan "kukushka" eli suomalainen sotamies, joka olisi hilannut konetuliaseen petäjään, vaan tavallinen käki.

Katsoin kerran dokumenttiohjelmaa, jossa Neuvostoliiton sankari kiisti jyrkästi siviilien vainoamisen sota-ajan Lapissa, etenkin Muteniassa ja Lokassa. Sitä vastoin oli sankarillisesti hävitetty saksalaisten lomahotelli Kaunispään - Laanilan tietämissä. Ankara partisaanitaistelu oli ollut muutenkin oikeutettua, koska suomalaisten lentokentiltä pommitettiin Muurmanskia, jossa kertojalla oli sukulaisia.

Televisio-ohjelmassa suomalaiset katselivat saappaittensa kärkiä, joissa ei ollut paljon näkemistä.

Saksalaisilla ei ollut minkään valtakunnan hotellia eikä lomia Sodankylän pohjoispuolella, ja heidän pommikoneensa käyttivät Altan lentokenttää. Tuskin Dornierit olisivat Rovaniemelle mahtuneetkaan, eikä Ivalossa ollut kenttää lainkaan.

Olin lukenut junassa Franklin Foyerin kirjaa Jalkapallon maailmanselitys ja ymmärtänyt siitä, että Glasgowissa on hengenvaarallista kannattaa väärällä hetkellä Celticiä tai Rangersia ja että Barcelonan kannattaminen osoittaa hienostunutta makua ja yhleviä tunteita, kun taas Real Madrid on rahan valtaa, Francoa ja vihattavaa kastilian keskushallintolaq.

Mikä kaikki, kukushkoista kastiliaan, osoittaa ettei ihmisiä saa missään tapauksessa ymmärtämään mitään sellaistas mitä he eivät halua ymmärtää eikä uskomaan todeksi esimerkiksi omien silmiensä selvää todistusta.

Siispä jatkan oman kirjan jäljellä olevien kirjoitusvirheitten nyppimistä hieman paremmalla mielellä. Kirja tulee painosta ja verkoon ja verkkoon nimenomaan ilmaisena todennäköisesti tulevana tiistaina. Luovutetun Karjalan väritetyistä kartoista tilasin muutamia koeprinttejä ja aion myydä niitä kiskurihintaan arvostelukyvyttömille kansalaisille ja heidän isoäideilleen.

2 kommenttia:

  1. Jos Turtiaista meinaat, niin "se käki kukku niin perkeleesti
    ja ne vaan sittas ja kuunteli."

    VastaaPoista
  2. Kemmppinen: ..."ettei ihmisiä saa missään tapauksessa ymmärtämään mitään sellaista mitä he eivät halua ymmärtää eikä uskomaan todeksi esimerkiksi omien silmiensä selvää todistusta"...

    Tämä kemppisen toteamus on täyttä totta ja täysin käsittämätöntä, että muuten "täysjärkisten" kirjoissa olevat ihmiset voivat toimia juuri näin. On asioita, jotka eivät mene jakeluun, vaikka todistusaineisto olisi herran enkelin esittelemä ja taivaallisen sotajoukon vahvistama ja todistama, niin esim käräjäoikeus ummistaa silmänsä olennaisissa kohdissa totaalisesti ja kääntää selkänsä eikä juttu muutu mihinkään ylemmissäkään oikeusasteissa.

    VastaaPoista