Sivun näyttöjä yhteensä

5. huhtikuuta 2018

EpäasiallisuusOikein annosteltu epäasiallisuus on elämän suola.

Juuri nyt ilmassa on Sote-uudistus ja yhä uudet henkilöt ja tahot paljastuvat epäasiallisiksi vallankäyttäjäksi, joita kehtaa tuskin tunnustaa ihmisiksi.

Hallin haukku ei kanna Kiinaan. Trump on onnistunut siinä, mikä Spede Pasaselta jäi kesken. Ihmiset avaavat aamulla silmänsä ja sen jälkeen lehden tai koneen katsoakseen, mitähän tämä helvetin mikkihiiri on tänään keksinyt.

Olemme juuri nyt hämmästyttävän hyvässä asemassa tässä maassa, mutta silti broilereita. Nokimme jyv­ät, ja sitten aikamme on ohi. Trump ei ole yhtään paremmassa asemassa. Hänenkin viimeinen käyttöpäivänsä lähestyy ja ”parasta ennen” on jo ohi.

Poliittisen hankkeen takana on maan jakautumien kahteen tai kahdeksaantoista osaan. Kun kommunismin aate on poissa ja enimmäkseen sen kannattajatkin, eri ryhmät käyttäytyvät kuin pesäänsä suojeleva lintu, ontuvat piipittäen ja vetävät siipeään. Uhriutuminen tehoaa paremmin kuin hyökkäys. Tämän viikon uhri ei yllättäen olekaan keskustapuolue, vaan pääkaupunkiseutu Vapaavuoren puheenjohdolla.  

Nyt olen lukenut viisi kirjaa kuolleista urheilijoista, nämä kuvasta käsitettävät Teromaan ja Vuolteen radio-ohjelmien sarjaan perustuvat. Ajatus on kertoa vain kuolleista. Se on turvallinen ajatus, koska kuolleet eivät kysy kunniaansa.

Pojilla on jokin hormonimyrsky toisella vuosikymmenellä. Olen ihmetellyt, että muistan noilta ajoilta vaikka mitä. Mora-Nisse Karlsson ei ole auto, Slottvikin ja Hasun yhteenotot eivät ole unohtuneet, ja yksityiskohtaista uutiskuvaa on mielessä alkaen Cortinan talviolympialaisista 1956.

Tahallaan tai sivutuotteena kirjoittajat ottavat esiin jälleen kansalaisryhmän, jota ei ole muuten esitelty päivänkeskusteluissa. Tunnen hyvän liikkeenjohtajan, jolla on psykologin koulutus ja taustaa valmentajana, jääkiekosta, Tampereelta.

Niinpä pääsin kysymään, aivanko totta merkittävä osa huippu-urheilijoista on ainakin ollut psykopaatteja ja urheilujohtajat puolestaan melkeinpä kautta linjan vaarallisia raivohulluja.

Joku oli kuullut 1948 Lontoon olympialaisten päättyessä omien johtajien huokaavan saunassa, että oli se häpeä ja hulluus, että akka otti mitalin (Sylvi Saimo), mutta vielä kauheampi oli tämä työväen liiton TUL:n mies, joka otti ja voitti kultaa keihäässä (Tapio Rautavaara). Mieluummin olisi oltu ilman.

Urheilujohtajissa on ollut kaikenlaisia Kekkosia ja Tahko Pihkalan kaltaisia henkilöitä, joiden otteista ei kaikin ajoin tiedä, itkeäkö vai nauraa, ja sitten Armas Valstetta ja jos vaikka mitä.

Urheilijoitten pompottelu näyttäisi olleen ikiaikainen harrastus, ja sankarit itse istuvat paikallisissa baareissa kultamitalit kaulassa puremassa hammasta ja tilaamassa pullollisen toisensa jälkeen.

Pesäpallon kotiutuslyönnin maailmanennätys kuuluu olevan Kallari Ihalaisen läpilyönti 50-luvulla. Pallo vieri Jyväskylässä harjua alas katua Korpilahden bussiin ja pysähtyi vasta perillä. Siinäpä mallia nuorisolle!13 kommenttia:

 1. "Joku oli kuullut 1948 Lontoon olympialaisten päättyessä omien johtajien huokaavan saunassa, että oli se häpeä ja hulluus, että akka otti mitalin (Sylvi Saimo)"

  Eikös se kuitenkin ollut Kaisa Parviainen, keihäänheittäjä? (Kysyy 60-luvun kotipihan urheilija.)

  VastaaPoista
 2. Trump retosti viimeisessä tweetissä, että hänen kannatuksensa on 51% ja kasvussa. Hän on onnistunut kaikissa tärkeissä kysymyksissä ja valmistautuu seuraaviin vaaleihin. Milloinhan meidän poliitkot ymmärtävät rakentaa muurin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!!! Muuri kehä kolmosen ulkoreunaa pitkin ja vartijat ampumaan kaikki hesasta pois pyrkivät

   Poista
 3. Kun ihmisessä tietty tunne äityy irvi kuvakseen, mm ihailu ja rakkaus päätyvät kateuteen ja vihaan.Kys.tunteet ovat jollain lailla sukua toisilleen. Sehän on nyt selvää, että kateus ja viha = henkistä köyhyyttä. Ja jo Raamatussa sanotaankin, että ihminen ilman rakkautta on kuin mieltä vailla oleva helistin ja tyhjyyttään kumiseva vaski.Sekin tiedetään käytännössä, että liika rakkaus muuttuu vääjäämättä mustasukkaisuudeksi, vihaksi ja vainoksi puolisoa kohtaan.Pitkä jäynäävä viha vaatii ennenpitkää uhrinsa -pahimmillaan mustasukkainen murhaa tunteidensa kohteen
  Kun tiedetään konfliktien pohjimmaisista vaikutteista---liian suuri tunne ----muuttuu vastakohdakseen - alkuperäisen tunteen irvi kuvaksi.Tietoa voisi hyödyntää mm.psykiatriassa ja rikosasioiden sovittelussa.Tapahtukoon oikeus ja kohtuus-Roomalainen Oikeus=harkintaa ja tunteiden hillintää.Mikäli kohtuus puuttuu oikeutta jaettaessa, seuraa siitä loputon verinen taistelu ja kostonkierre,jolle päätöstä ei näy.

  VastaaPoista
 4. Suurin epäasiallisuus on siinä, että onneton hallituksemme on tahdoton nukke lobbareiden käsissä. Sotea pyörittävät megafirmojen lobbarit. Valtiontuille ei pystytty tekemään mitään, kun rahansaajalobbarit tietysti vastustivat. Ja nyt uutisoitiin, että lobbareiden vaatimien ääliömäisten koulutussäästöjen tuloksena maassa valmistuu sähkömiehiä, joista ei ole sähkötöihin, ja hoitajia, jotka osaavat jakaa joka toisen pillerin oikein. Lobbareiden raaka taka-ajatus oli saada oppisopimusten valekaavussa itselleen ilmaista työvoimaa.

  Mitä oikein voitaisiin tehdä? Miten kaataa pöljä sipilismi ilman että leimautuisi jonkin sortin sosialistiksi tai persukielellä vihervasemmistolaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ja nyt uutisoitiin, että lobbareiden vaatimien ääliömäisten koulutussäästöjen tuloksena maassa valmistuu sähkömiehiä, joista ei ole sähkötöihin, ja hoitajia, jotka osaavat jakaa joka toisen pillerin oikein. "

   Ja lähde oli,... niin mikä ??? Ville Niinistö ehkä ? Onko laajakin tutkimus tuossa takana? Mikä on se tarkka mekanismi ja syy-yhteys leikkauksiin, jolla koulutus on voitu noin äkkiä ja noinkin totaalisesti tuhota? Varsinkin kun siinä mikään ei ole muuttunut sähkömiesten tai sairaanhoitajien kohdalla. Muutama takahuoneessa torkkuva yliopistodosentti on ehkä saanut mennä, mutta sehän oli kai tarkoituskin.

   Meinaan, että kovin on taas kevyttä tämä puhe suhteessa reaalimaailmaan.

   Poista
  2. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/05/karrikoiden-riittaa-kun-joka-toisen-laakkeet-menevat-oikein-hatahuutoja

   Poista
 5. Esikuvani on Ossi Karttunen, Tainionkosken sfinksi. Ei puhunut mitään. SE-mies vieläkin.
  Jos joku on jotakin joskus sanonut, niin ainoat elämään jääneet ovat Rädyn "Saksa on paska maa" ja Matikaisen "Havuja, perkele!". Jälkimmäinen ei ollut haastattelu.
  Tiilikaisen väitetään selostaneen: "Nyt Asplundin moukari lentää katsomoon . . . onneksi lensi ruotsalaiskatsomoon!"
  Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Nyt Pasila, Porilaisten marssi.
  Tai Savolaisen laulu ja siitä se yksi säe, jossa lauletaan laihasta lompakosta. Hyvähän norjalaisten on mällätä.
  Amerikkalaiset pysykööt linnunpesissään, kunhan panevat kissansa kuriin. Niiden saaliiksi jäävien muuttolintujen määrä on miljardiluokkaa. Euroopassa harrastelijoita kaikki tyynni: Maltan liimatikkuhemmot ja Mitterrand viimeisine aterioineen. Kiinalaiset ovat sitä paitsi syöneet kohta sukupuuttoon Lappimme kultasirkut. Venäläiset toivat Eurooppaan supikoiran ja kuningasravun, natsit pesukarhun. Brittein saarilla on kenguruita - luonnossa. Monikulttuurisuus on rikkautta. Urheilu on hajottava voima, politiikka ja talous itse perkeleitä, kuten Joseph Brodskyn kirjoituksista on tulkittavissa.
  Jyväskylän Harjun vanhalta kentältä ei voinut lyödä linja-autoaseman suuntaan, koska keskusta sijaitsi kotipesän takana. Tai yksi mahdollisuus on: erittäin taitava ns. piikki, joka pomppaa taaksepäin. Sellaista ei ole pystynyt lyömään miesmuistiin, koska etukentän rajoja muutettiin. Tuskinpa lukkarina oli Kaakkolahti, joka osasi torjua antamalla tarpeeksi matalaa ja ns. takalautaan eli juuri syöttölautasen linja-autoaseman puolelle.

  VastaaPoista
 6. Nykynuorten on luultavasti mahdotonta uskoa, että vielä muutama vuosikymmen sitten esimerkiksi hiihtäjät tyytyivät puremaan hammasta ja kiroilemaan, kun puoli vuosisataa aiemmin suojeluskunnissa pätevöityneet johtajat valitsivat kisajoukkueisiin keitä sattui.

  Sylvi Saimo ei vielä Lontoossa ollut mitalikunnossa. Lienee ollut puhe Kaisa Parviaisesta.

  vuorela, tampere

  VastaaPoista
 7. Nyt blogisti ylös, ulos ja lenkille. Kuolleista urheilijoista on luettu liikaa kirjoja. Ainakin Euroopan puoleinen tuuletusikkuna kannattaa avata. Ihan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen nimissä.

  VastaaPoista
 8. Paavo Nurmi on minun sankarini, vaikka kuoli, kun olin yksitoista. Klipailusta hänelle kerran maksettiin sovittua vähemmän, niinpä hän säntillisenä miehenä lopetti kilpailun täsmälleen siihen, mihin raha riitti. Armeijassa joutui vaikeuksiin, kun ei vannonut valaa, sanoi, että tekee aina sen minkä lupaa, eikä tuohon mahdollisesti pysty.

  Toinen sankarini on Lasse Virén, hänen sankaritekonsa, minä näin, ja me näimme, telkkarista. Hiljentykäämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sotilasvala ei velvoita mihinkään, koska se on pakon alla annettu. Sellainen on lähtökohtaisesti pätemätöntä.

   Poista
  2. Jos Te, alokas moku, pysytte kannassanne, ette valmistu koulutuksesta koskaan. - Taakse poistu!

   Poista