Sivun näyttöjä yhteensä

14. huhtikuuta 2018

Asioiden luonteesta
Menneen talven lumia näen ikkunastani ja seinustalla. Enemmän miellyttävät menneiden talvien lumet. Ne ovat periaatteessa aina samoja, samaa ainetta, mutta käytännössä kiteinä aina eri näköisiä. Niistä on kirjojakin. Esimerkiksi kuusi tuhatta kidettä. Jos olisin täti, voi olla, että silmäni kostuisivat niitä katsellessa. 

Ovat lumikiteet myös kuin ihmisiäkin. Ne tulevat korkealta ja elävät lyhyen hetken ja niiden sisällä on likaa. 

Kuoleman jälkeen lika osoittautuu tarpeelliseksi pölyksi, ja jossain vaiheessa jokin Keski-Atlantin savuttajien lähettyvillä viihtyvä pieneliö käyttää sen energiaksi eli ravinnoksi.

”Asioiden luonteesta” eli De rerum natura on yksi niistä antiikin kirjoista, jota kannattaa lukea, vaikka ei haluaisi sivistyä.

Vapaan kirjoittajan tilanne on erikoinen, mahdollisuus olla vapaa.

Niinpä kirjoitan sen, mitä verkko, televisio ja lehdet eivät ole sanoneet.

Miksi kemialliset aseet ovat kiellettyjä. Mikä niissä on niin erikoisen pahaa?

Ne soveltuvat erikoisen hyvin nykytyyppiseen sotaan, etenkin kaupunkeihin, etenkin Eurooppaan.

Putin-raukan asemaan asettuen ydinaseista on aika vähän apua. Jotta sellaisia käyttäen saisi syntymään tuhoa eli sotilaallista tehoa, on käytettävä aika suuria latauksia. Sen jälkeen kohde on käyttökelvoton kymmeniä, satoja vuosia. 

Hermokaasu on tehokasta, mutta bakteeriase on tehokkaampi. Pernarutto ei liioin tartu rakennuksiin.

Pienissä piireissä kuulen kyllä kommentteja Venäjän hädänalaisesta tilanteesta, joka vaatii siis kovia otteita. Tämä on edelleen eurooppalainen erikoisuus. Neuvostoliittoa halutaan tukea, vaikka sitä ei ole enää olemassa.

Viime yön tapahtumilla näyttäisi olevan yksi merkittävä seuraus. Se muuttaa sekä USA:n että Euroopan ja siis myös EU:n asenteita.

Suomessa toki riidellään ja huudetaan, kuinka monta lomaketta on täytettävä haettaessa tukea julkisista varoista, ja aina välillä joku vaatii rajojen sulkemista – ilmeisesti siis myös kaasuhyökkäyksiltä? Nythän surmattiin islamia tunnustavia ihmisiä, ja jokin sellainen on ollut täälläkin joidenkin mielessä.

Suomen ja Ruotsin tilanteissa tämä kehitys kiirehtii parannettuja yhteyksiä Natoon. Äänestäjien mielessä kysymys alkaa muuttua muotoon Putin vai Nato. Kaikessa kukkoilussaan Trump on 70 ikävuotta täyttänyt mies, jonka aika on rajallinen. Ja Iso Britannia saattoi nyt saada tilaisuuden ”tarkistaa” brexit-linjauksiaan. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Menneen talven lumeet…s


13 kommenttia:

 1. Edes luontainen vaatimattomuus ei estä blogistia toteamasta, että hän taitaa olla jälleen ainoa, joka voisi historian pelastaa.

  VastaaPoista
 2. Nykyisin asiat on transponoitava #metoo, joten sovitan Axel Oxenstiernan lausumaksi väitetyn (Münster 1648, 12 vuotta Lützenin kuulun kuoleman - Ruotsalaisuuden päivänä Suomessa - jälkeen):
  "Tyttäreni, varmaan jo tiedätkin, millaisia korvatulppia hallinnossa tarvitaan."

  VastaaPoista
 3. Olisiko viimeisin kaasuisku sittenkin false flag? Itse aina asetan itselleni kysymyklsen, kuka hyötyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on todellakin miettimisen arvoinen kysymys. Länsimaiden reaktio oli kyllä nopea, refleksinomainen - ja hysteerinen. Syylliset olisi ehtinyt tuomita vasta myös läpinäkyvän tutkimuksen jälkeen ja pitävillä julkisilla todisteilla.

   Isku tuli heti sen jälkeen, kun Trump oli aamutweetannut, että USA lähtee Syyriasta "very soon". Kuka ei voinut sallia kenen hyötyvän moisesta?

   Poista
 4. Trump on historiaa. Hän ei enää päätä ulkopolitiikasta. Sad

  https://www.bitchute.com/video/vCAXoYEvuBM/

  VastaaPoista
 5. Jos minä olisin setä, tädiltä kastuisi muukin kuin silmät.

  VastaaPoista
 6. Hyvä otsake ja tekstissä vielä sana islam. Se on asia, jota suomalainen sivistyneistö/lukeneisto/pukeneisto ei pysty käsittelemään. Mutta se tulee porstuaan.
  Ruotsissa kiistellään muezzin kuulumisesta perjantaisin yleisessä tilassa, islamin uskovan miehen oikeudesta kieltäytyä kättelemästä vääräuskoista naista, mikä todettiin lain mukaiseksi. Pääministeri puolusti ruotsalaisia tapoja, ei auttanut.
  Saksan uusi hallitus on jakautunut kahtia, koska puolet on sitä mieltä, että islam ei kuulu Saksaan. Siitä huolimatta yleisissä kouluissa pikkutytöt ovat hunnutetut. Imaamien mielestä perustuslakituomioistuin on heidän puolellaan.
  Kannattaisi meidänkin valmistautua tulevaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikulttuurisuuden kauneus on siinä, että he tuovat oikeusnormistonsa mukanaan, jolloin suomalainen oikeusjärjestelmä ei kuormitu. Alle yhdeksänvuotiaan paneminen on kielletty molemmissa järjestelmissä (paitsi vääräuskoisen), tosin Islamissa saa hieroa kaluaan vauvan jalkojen välissä, Suomessa se olisi kai jokin hyväksikäyttö. Elintarvikehygieniassa on tärkeää, että jos pihalla teurastettuun kameliin on yhdytty, sitä ei voi syödä itse, mutta lihat voi myydä naapurikylän asukkaille.

   Poista
 7. Atlantis "näytelmässä", nyt Kansallisessa, ja jonka HS osasi arvioida eli kiittää 14.4. ,puhutaan ja näytetään Asioiden luonnetta. Taikauskosta uskontoon ja uskonnosta tieteeseen ja sillä siisti. Siistiä. Rummunpäristäjien marssi vaihtui vienoon koululaiskuoroon ja tiedon hymistyshymniin. Paitsi että oli ironiaa.

  Jäi tieteeltä persoona tekemättä vaikka padasta mitä muuta hyvänsä nostikin. Meikä oli ensi-illassa. Kuokkavieraana. Oikeat olivat taidekoulujen nuoria ja keskipolven taidelaitosjehuja ja kehuja. Vanhaa maailmaa oli meikä. Ja Jermu Laine ja Kerttu.

  Olin kai harvoja joka oli laajan ohjelmavihkon ajalla lukenut. Kansallisen mainosesitteessäkin on hyvä ja avaava teksti tästä kulttuuurievoluutio performanssista. Olisi Lukretiuksellekin mieleen. Ei tainnut edes suurmanaaja Leea Klemola kirota kirahuttaa kertaakaan. Oli siinä ollut Juha Mustanojalla pitelemistä ?, ohjaaja ja käsikirjoittaja.

  Raudan kun keksivät, kahlehtivat nilkkansa. Tätä rataa ja tuossa hengessä kolme tuntia. Artikuloituine teksteineen ja kouluhistorian yhteistämää tajuamme hyödyntäen, esitys ja sen sivutekstit tekevät Atlantiksesta merkittävän teoksen ja tekee järjelle hyvää. Olisikohan tämä sitä intellectual propertyä mitä Kemppinen tuomaroi ja panee jakoon ihan laskuttamattakin kuten yllä. Anarkismilta haiskahtaa.

  Laki takaisin. Ainahan tuo roomalainen oikeus kummastuttaa. Muka ankaraa ja deduktiota. Ja kattia kanssa. Kristillistä kanssaihmisyyttä se oli. Johannes Friedin Keskiaika pursuu koherentisti detaljia ja tarraa elämänilmiöön jos minkäsorttiseen. Sivulla 387 sanotaan että Decretum Gratiani oli jokaisen hallitsijan hanskassa. Samoin paavin decretals asetukset siviilielämästä. Oikeusopista oli tullut tiede vallankäyttäjälle ja hoveissa alkoi systemaattinen lakien soveltaminen teologien linssien läpi, eikä vain armokatseen kääntämistä pois julmuuksista.

  Yliopistot Bolognassa Paduassa Siennassa antoivat MBA kursseja kautta koko kristikunnan kokoontuneille opiskelijoille. Heistä tuli notaareja. Julkisiin ja yksityisiin kurin ja säällisyyden ja säätykäytöksen ja -kohtelun yhteiskuntiin. Perintölaki alustalaisten asema ; köyhien aktivointi ja sotu. Kaikki oli teologijuristien käsissä. Ja heidän käsissään barbaarihyökkäyksiä edeltäneen Kristirooman lait, Gratiuksen ja muiden kokoamat.

  Nyt laki on poltettu. On vain vapaus, paitsi jos panet nimen paperiin, niin se muuttuu pakoksi ja keisariajan Roomaksi.

  Noista ei niin uskovaisista teologiprofessoreista ja valmistamistaan notaareista mainitaan sivulla 397. Kirja on avattavissa Bonnierilla toisessa kerroksessa.Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
 8. Alan nyt ymmärtää Venäjän raivostuneen reaktion Syyrian iskujen jälkeen. Putin ottanut asedoktriinikseen kemialliset sodankäyntimenetelmät jo kauan sitten ja melkoinen määrä ihmisiä on niiden avulla sitten otettukin hengiltä, sekä Venäjän alueella että ulkomailla (teatterikaappaus, Beslanin koulukaappaus, entisten agenttien eliminoinnit jne.).

  Putin on havainnut ettei ydinaseilla oikestaan tee mitään, eihän niillä voi valloittaa uusia alueita. Niillä voi vain pelotella naapurikansoja kuten on täälläkin kuultu venäläisten kenraalien viime vuosina tehneen. Syyrian iskut osuivat suoraan hermoon koska Venäjä on ollut tiiviisti mukana hermokaasuiskuissa ja muissa myrkkyhyökkäyksissä. Nyt USA uhkaa heidän tärkeätä asettaan tuhoten Syyrian tehtaat. Syyria on ollut hyvä harjoittelumaaperä näillekin aseille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitler oli hyvä mies, ei hväksynyt taistelukaasuja ollenkaan.

   Poista
 9. Saattaisivat lännen ohjusiskut jäädä tekemättä, jos niitä pitäisi hakea Kelan byrokratian läpi.

  VastaaPoista
 10. On turvallista tietää että Kaikkivaltias Jumala tietää kuka on syyllinen.

  VastaaPoista