Sivun näyttöjä yhteensä

25. tammikuuta 2012

Homoista ja kommentoijista

Pääsen vähällä kommenttien moderoinnista. Vaikka presidenttiehdokkaat ja heidän puolueensa ovat varsinaista riistamaata, valittamisen aihetta ei ole ollut. Itsestään selvästi julkaistaan myös kaikki sellaiset kommentit, joissa ollaan jyrkästikin eri mieltä kuin blogisti.

En edes tiedä, kuinka usein menen itse sopivuuden rajan yli. Harkittuani jätin kirjoituksesta pois maininnan Väyrysen vahvoista alueista lopetettavien kuntien luettelona. Tarkemmin ajatellen se on huono vitsi ja loukkaava, koska siinä ikään kuin pilkataan syrjäseutujen asukkaita.

Yhden vastenmielisen homovitsinpoistin. En julkaisi liioin väitettä nimetyn poliitikon erektioista. Mielestäni korkein oikeus on ongelmattomasti oikeassa. Makuu- ja kylpyhuone ovat yksityisyyden piiriä, vaikka henkilö olisi julkinen.

Henkilön homoseksuaalisuus sitä vastoin on mielenkiintoinen keskustelun aihe, jos asianomainen on tuonut tämän puolen itsestään julkisuuteen. Esimerkiksi Pekka Haavisto ei kukaties olisi päässyt edes ehdokkaaksi ilman parisuhdettaan. Hän on tässä mielikuvien maailmassa hiukan harmaa. Tuo piirre tekee hänestä kiinnostavan. Menneinä vuosikymmeninä tuntemani homot ovat houkutelleet aivan erilaisiin stereotypioihin, kuten naismaisuuteen tai erikoisuuden tavoitteluun. Nyt tulee mieleen, että homo- ja heteroseksuaalit ovat molemmat erikseen ja yhdessä kirjava joukko, jota on turha tyypitellä.

Se sitä vastoin kiinnostaa, että pahastisanojat eivät näytä käsittävän, miten avoimesti he paljastavat itsensä. Tässä on muuankin, joka joitakin päiviä sitten opetti minulle säätiöverotusta (jota selvitin viimeksi eduskunnan valiokunnalle asiantuntijana Aalto-yliopiston ja muiden säätiöyliopistojen yhteydessä), ja nyt kustannussopimusta (joka näyttää olevan itse WSOY:lle 1993 laatimani versio).

Tähän mennessä kukaan ei ole huomauttanut, että en tiedä mitään twiittaamisesta. Kirjoitin vain kuulemaani. En ole koskaan kokeilklut enkä perehtynyt, enkä ole liioin ollut kuukausiin Facebookissa, koska sinne tulee liikaa aineistoa, joka rasittaa tai surettaa liikaa.

Toistan itseeni soveltaen viisaan psykiatrivitsin: kun uusi potilas ilahtuu ja pirauttaa itkun sanoen, että nyt hän näkee viimeinkin saavansa hyvää hoitoa kaikkien asiantuntemattomien toheloinnin jälkeen – heitä se potilas heti ulos. Hän on luultavasti psykopaatti. Henkilö joka aloittaa kertomalla, miten kukaan muu ei ole voinut häntä auttaa, ei tokene minunkaan avustani, ja siirtyy joka tapauksessa hyvin pian taas seuraavan ammattilaisen puheille aloittaen, että Kemppinenkään ei osannut auttaa.

”Lienet sentään kuullut kustannussopimuksista”, kirjoittaa kommentoija. Miksi? – Koska hän pelkää.

Asiayhteyden kannalta tarpeettoman aggressiivisuuden tavallisin syy on pelko. Kirjoittaja ei luota itseensä.

Tässä asiassa minun ei tarvitsisi edes viitata blogini yläreunassa olevaan listaan, jota on sitäkin kummasteltu. Siitä käy ilmi, että olen tehnyt itse omissa nimissäni yli tuhat kustannussopimusta ja teettänyt tuhansia. Mallisopimuksia olen lisäksi tehnyt joitakin kymmeniä. Kommentoija näyttää ajattelevan, että ’kustannussopimus’ olisi jokin tietty asiakirja tai asiakirjamalli. Todellisuudessa se on sopimustyyppi. Aika usein se on suullinen. Normaalisopimusta ei ole saatu aikaan; kustantajat eivät halua.

Olen kirjoittanut kustannussopimuksista viimeksi pari viikkoa sitten (freelance-toimittajat) ja näiden vuosien aikana jatkuvasti. Mikä siis kiihdyttää jotkut oikomaan asiavirheitä ymmärtämättä itse asiaa? Tässä blogissa esiintyy jatkuvasti aiheellisia oikaisuja. Teen virheitä ja kirjoitan itse asioista, joita en osaa kunnolla. Mutta jos kirjoitan, että Kekkonen oli Ruotsin kuningas, miksi joku kommentoi, että luulisi Kemppisenkin tietävän, että Kekkonen oli itse asiassa Espanjan kuningas.

Olin Heka Haavikon firman tilaisuudessa. Kohtelias vieras kysyi tiesinkö, että tämän Haavikon isä, Paavo, oli ollut huomattava kirjailija. Sanoin olevani asiasta selvillä. Toinen jatkoi:” Hänen teoksen ’Talvipalatsi’ luetaan modernismin merkkiteoksiin.” Sanoin ”Se runo on talviasuttava, huokea, komerokas, ja on varustettu huone sielua varten.” ”Anteeksi kuinka”, toinen sanoi. – Hän pelkäsi. Ramppikuumetta. Grammari lähti omia aikojaan päälle.

36 kommenttia:

 1. Mikä vitseissä viehättää ja milloin ylitetään raja?

  Minulla on useita israelilaisia tuttavia. Kylässä ollessani ovat kääntäneet maan mediassa esiintyviä vitsejä, jolle olemme nauraneet katketaksemme. Osa vitseistä on rankkoja, hirveitä ja kamalia, koskien keskitysleirien aikaa. Kuitenkin keskitysleirit kokeneet ovat nämä vitsit kehittäneet ja julkaisseet.
  Jos tuollaisen vitsin laittaisin tänne, antaisi Kemppinen minulle ikuisen porttikiellon. Lisäksi saisin varmasti syytteen kaikesta mahdollisesta.

  Entä homopiirien heterovitsit? Ne eivät siis loukkaa heteroita, mutta liukuvoiteen viittaaminen politiikan rasvaamiseen aiheuttaa reaktion.
  Totta kai. Vähemmistöstä ei saa vitsailla rangaistuksen uhalla, mutta vähemmistöt saavat enemmistöjä pilkata. Tappakaa heterot...?
  Catullus kääntyisi haudassaan.

  VastaaPoista
 2. Rakastan sinua Jukka. Ai, että en olen homo? Sepäs kummallista. Saa kai silti tykätä toisen ihmisen ajatuksista?

  VastaaPoista
 3. Kemppinen heitti psykiatrivitsin.

  65-vuotias psykiatri, katsellessaan eilen valtavia revontulimuodostelmia, mietti samaa: saako tässä työssä onnistua.

  Kemppisen sivalluksista päätellen hän on saanut.

  Tässä työssä - psykiatri - onnistuminen todellakin joskus mitataan sekunneissa. Niissä ensimmäisissä.

  Psykopatiasta riippumatta paranemisia tapahtuu kahden välisessä vuorovaikutuksessa, josta vain alle prosentin verran on "hallussa".

  VastaaPoista
 4. Enää ei Suomessa ihmistä tarvitse piilotella kaapissa kun nostetaan kansakunnan kaapin päälle, lasten ja nuorten johtotähdeksi, läntisen ajattelun peräsuolessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelottaa niin kamalasti, mutta:

   Presidentinvaalissa Haavisto tuli lujaa takaa kakkoseksi...

   Poista
  2. Ei homous tartu, eikä siitä parane. Sikäli nuoret ottavat vastedeskin parinsa ihan oman valinnan mukaan.

   Poista
 5. Mielenkiintoisia ajatuksia. Kiitos!

  Niin etta pelko panee kirjoittamaan noita alyttoman kielteisia kommentteja. On se aika pirulainen tuo pelko. Kannakselta v. 1944 tullut mies sanoi: 'pelkuri tappaa'. Oli puhe ammutusta vangista.

  VastaaPoista
 6. Nyt täytyy myöntää,että en oikein ymmärrä tuota homo kysymystä.Tsiikailen telkkua huulet ymmyrkäisinä ja silmät suurina, kun tanssiohjelmassa homo tanssittaa naista ja pressaksi pyrkivää tanssittavat mummut ? En nyt suuremmin välitä kenenkään suuntautumisista,mutta kuka tässä leikissä ei ymmärrä asiaa!Jokin tässä "sahaa".Onko käsitteet sekaisin -kenellä?Pressanhommiin kuuluu turvallisuuspolit. ja valtakunnnan edustamista,mutta"työhaastattelun" oheisperustelussa korostetaan suvaitsevuutta.Politiikassa on sääntö,että asian tulee myös näyttää oikealta.Miten kasvat nuoret tämän ymmätävät ?

  VastaaPoista
 7. Vähän asiayhteydestä irrotettuna, mutta kun tämä blogi on uudempi:

  Ihmiset, äänestäkää NYT kun vielä voitte. Nimittäin: TÄMÄ ON viimeinen tai taatusti toiseksi viimeinen kerta, kun Suomen Kansa voi kansanvaalilla äänestää Tasavallan Presidenttiä. Kohta näiden vaalien jälkeen käynnistetään eliittipoliitikkojen aloittama projekti perustuslain muuttamiseksi siten, että Tasavallan Presidentin vaali uskotaan eduskunnan tehtäväksi. Tämä ei ole profetiaa vaan tietoa.

  Ihan muistin virkistämiseksi: 1) Tasavallan Presidentti Halonen ei osannut toimia tahdikkaasti EU-edustautumisasiassa. Kuinka kävi: Ensin hallituksen ylikävelytulkinnalla ja sitten perustuslain muutoksella ei ole sinne enää asiaa. 2) Tasavallan presidentti Halonen käytti perustuslaillisia valtaoikeuksiaan nimittämällä Suomen Pankkiin pari kertaa ammattiväkeä ohi valtioneuvoston esittämien ammattipoliitikkojen. Samoin nimitti jatkokaudelle sisäasiainministeriöön kansliapäällikön professionaalisin perustein, pyssymiehen sivuuttaen. Kuinka kävi: TP:n nimitysoikeutta perustuslain muutoksella kavennettiin. 3) Ja tätä ennen tasavallan presidentin valtaoikeudet hallituksen muodostamisprosessissa (kipuhaavana erityisesti herra Väyrysen sivuuttaminen pääministeriydestä kun valtiomies Koivisto oli saanut tietoa ET 10 kassakaappisopimuksesta). Kuinka kävi: Perustuslakia (sinänsä aiheellisesti) muutettiin.

  Seuraava operaatio siis ON: Tasavallan Presidentin vaalin siirtäminen eduskunnan toimitettavaksi. Toteutusaikataulu: Voimaan mahdollisesti TP:n kohta alkavan 6 v toimikauden päätyttyä ja viimeistään seuraavan päätyttyä.

  Sisäpiirijuristi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä sitten? Jo se, että tuollaisia ristiriitoja syntyy, on hyvä syy miksi presidentin virka pitää muuttaa puhtaasti edustuksellisekti.

   Presidentin valtaoikeudet ovat (olivat) vähän niin kuin atomipommi: pelotevaikutus on suurin. Sitten kun niitä käyttää eivät tyytyväisiä ole sen premmin ystävät kuin vihollisetkaan. Jos vielä istuva presidentti (häveliäsyyssyistä en tahdo mainita turhaan Hänen nimeään) olisi vähän tarkemmin miettinyt miteh paukkunsa olisi jakanut niin ehkäpä intituutio olisi elänyt hiukan kauemmin. Parempi ettei.

   Poista
 8. Ote toimittaja Timo Harakan blogista 23.1.2012 (Harakan ex Riikka Kämppi on muuten Haaviston kampanjapäällikkö):

  --Ei ole sattuma, että Pekka Haavisto on ilmoittanut presidenteistä esikuvakseen J.K. Paasikiven (1872-1956). Hänkin on kuullut lukuisat kerrat taiteilijaguru J.O. Mallanderin täysin vakavissaan esittämän teorian. Minulle hän kertoi sen 20 vuotta sitten. Pekka Haavisto on Paasikiven reinkarnaatio. Kun Paasikivi kuoli joulukuussa 1956, suurmiehen sielu etsi levottomana uutta asuinsijaa. Mallanderin mukaan jälleensyntymässä kuluu tyypillisesti se 15 kuukautta, jonka jälkeen munkkiniemeläiseen opettajaperheeseen syntyi Pekka, maaliskuussa 1958. En usko, että Haavisto tunnustaisi uskovansa tähän legendaan, vaikka työnnettäisiin tikkuja kynsien alle. Mutta kaikki hänen toimintansa on tähdännyt tähän hetkeen. Hän oli ja on ehdokkaista vakavimmin pyrkimässä presidentiksi. Se palkittiin.

  http://timoharakka.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli Haavisto on Paasikiven inkarnaatio niin hänen äänestämistään olisi syytä kavahtaa entisestään. Tunnettu asiahan oli, että Paasikivi oli hölösuu jolle ei voinut kertoa valtiollisia salaisuuksia joita ei höpötetä sinne sun tänne. Osittain Paasikiven älyttömän hölmöilyn takia (kevät 1944) Neuvostoliitto yrittikin kesäkuussa 1944 lujasti maan puolustuksen murtamista vaikka sen olisi pitänyt talvisodan kokemuksen kauttakin ymmärtää ettei nyt Saksalta sotamateriaalia saava Suomi tulisi tiukassa tilanteessa kuitenkaan taipumaan. Tuo Paasikiven kardinaalimunaus oli tietysti antaa Moskovaan kuva että Suomen kotirintamassa olisi pahojakin murtumia. Sehän oli roskaa kun kommunisteista kovapäisimmät olivat saaneet yliannokset nokialaista.

   Poista
 9. Näinhän se menee että mustalainen saa kutsua valkolaista valkolaiseksi mutta valkolainen ei saa kutsua mustalaista mustalaiseksi. Tätähän se tasa-arvo on nykyisin.

  Jenkeissä ihan sama juttu, värillinen saa kutsua valkoihoista valkonaamaksi mutta valkoihoinen ei saa kutsua mustaihoista mustiaiseksi. Sakot ja kipukorvauksiahan siitä seuraa jos niin teet.

  Voi että on ikävä vanhoja hyviä aikoja kun Donner makasi mustan neekerinaisen päällä Hymy-lehden kannessa, kiskassa myytiin neekerinsuukkoja, Ali ja Frazier, kaksi neekeriä, nyrkkeili telkkarissa. Ne oli aikoja, ne..

  VastaaPoista
 10. Maailma muuttuu. Homovitsit eivät enää kelpaa medialle julkaistavaksi.
  Vielä viime kesänä Iltasanomien toimittaja Vesa Mäkinen toivoi lukijoilta homovitsejä julkaistavaksi lehdessä.

  Eilen Aamulehden blogin ylläpito ilmoitti tiedotteessaan: "Lopetamme homovitseillä mässäilyn" samalla poistaen homovitsit blogeistaan.

  On luonnollista, että solvaavat ja henkilöä loukkaavat vitsit, tai "vitsit" voidaan toimituksellisesti sensuroida, mutta että KAIKKI homovitsit.
  Missä kulkee raja? Milloin rankkojenkin vitsien kertomisesta joutuu työleirille, vankilaan tai tapetuksi?
  Ai niin. Neuvostoliitossa, natsi-Saksassa, Kuubassa ja tuollaisissa.

  Missä ovat sananvapauden puolustajat? Ovatko vitsit heillä vähissä?
  Blondivitsit, savolaisvitsit, vitsit lihavista ja laihoista, vitsit tyhmistä ja Suomen ruotsalaisista. Milloin nämä kielletään?

  Lopetin tällä foorumilla vittu-sanan käytön, koska eräs mukava keskustelija niin yleisesti toivoi kaikkien osalta joitain kuukausia sitten. Korvasin sen pimppa-sanalla.
  Nyt minun kuitenkin täytyy kysyä, että mihin vittuun tämä maa on menossa kun huumorikin kielletään ja mikä vitun huumori seuraavaksi maassamme sensuroidaan ja kielletään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että yleisössä vika? http://www.telegraph.co.uk/culture/3656260/How-to-be-funny.html

   Poista
  2. Arvaatkos, miksi perussuomalaisten kannattajat puhuvat suvaitsevistosta?

   Poista
 11. Selvennys: - en aio poistaa homovitsejä. Poistin Homo-Haavisto -vitsin, ja saatoin olla siinä turhan pikkumainen. Kirjoitanpa tästä huomiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poista vaan, et ole pikkumainen. Jankuttavat teini-ikään juuttuneet kommentaattorit ovat vain omasta mielestään hauskoja. Niitä kukaan jaksa.

   Poista
 12. Selvennys:

  Edellisellä en tarkoittanut yksittäisiä yksityishenkilön ylläpitämiä blogeja, vaan mediaa. Ei koskenut Kemppisen blogia.
  Yksityisen blogen ylläpitäjä voi ja hänen pitääkin määritellä oman mielensä mukaan säännöt blogilleen, joita sääntöjä lukijoiden ja kommentoijien on syytä noudattaa.

  Lähinnä kyseenalaistin median ja esimerkiksi Aamulehden perusteluja homovitsien poistamiselle:

  "Meneillään on presidentinvaalit ja olettaisimme, että keskustelunaiheeksi riittää sen tiimoilta olennaisempiakin asioita kuin mässäily ehdokkaiden seksuaalisella suuntautumisella. Molemmat ehdokkaat ovat kannattajiensa keskuudessa julistaneet, että kampanja tullaan käymään reiluilla säännöillä. Tätä toivetta on syytä kunnioittaa myös blogipalstalla. Valittavana on sentään Suomen keulakuva, tasavallan presidentti. Tätä instituutiota on syytä kohdella tietyllä kunnioituksella. Homovitsejä sisältävä merkintä on poistettu. Ei uusia, kiitos, vaan jatkossa asiapuhetta vaaleista.

  Mielestäni Suomen tai minkään muunkaan maan keulakuvaa, presidenttiä, instituutiota saa ja ehdottomasti pitääkin pilkata vitsein, jopa reiluja sääntöjä rikkoen. Varsinkin mediassa.

  VastaaPoista
 13. Saksan ulkoministeri ja varakansleri Guido Westerwelle on julki-homo eikä menoa haittaa, päinvastoin melkoisen hyvä maine vissin yleisellä tasolla.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Guido_Westerwelle

  Samoin on Berliinin pormestari Klaus Wowereit on homo.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Klaus_Wowereit

  Kuten tuolla epäiltin, Niinistö voisi periaatteessa olla piilohomo.

  Itseään huomattavasti nuoremman naisen ottaminen vaimoksi voisi viitata tähän,
  "isä ja tytär" ja huikentelevat naissuhteet, Karpela ja kai niitä oli muitakin.
  Ehkä olemuksen joku rakenneltu varmuuskin, tiedäpä tuota.

  Olen sitä mieltä että kansaa heitellään miten sattuu sekopoldi kombinaatioilla,
  kaukalon reunasta toiseen.

  Ajatuksen muodostus on tuolla tasolla. Kombinaatioista valitaan joku pienehkö osa ja siitä päätellään.

  Varmaan peloilla on jotakin tekemistä tämänkin asian kanssa. Kai se niin on, että kun pelkää, niin on vaikea harjoittaa päättelyä ainakin asioissa joiden aihepiiriin pelotkin osaksi liittyy.

  Eräs puolituttu (DI) perusteli Niinistön kannatusta jo ekalla kierroksella olennaisesti sillä, että nyt on "hänen vuoronsa". Yritin perustella hänelle
  että ton kaltaisia perusteluja käytetään Leppävaaran alikulkutunnelissa.

  VastaaPoista
 14. Armoa! Eikö edes joku saitti voisi vielä olla vittu-vapaa ja vailla navan alapuolisia? Jos jollakin on blogiin kommentoitavaa, luulisi sanottavansa saavan muotoilluksi ilman pakonomaista seksuaaliväritystäkin. Jos Kemppinen itse harrastaisi samanlaista tyylilajia, en sanoisi mitään. (Tosin en täällä olisikaan.) Olkoon sensuuria. Minä toivon Kemppisen tarpeen tullen toimivan sensorina.

  VastaaPoista
 15. Minustakin "joku tässä 'sahaa' ", kuten ylempänä on ihmetelty. Arvoliberalismin ja suvaitsevuuden voittojuhla?

  Pressaehdokkaiden arvoja nyt kuulema kovasti mitataan, ja tämän ohella tai tästä juontuen mm. puolisoita puntaroidaan. Mutta molemmin puolin kirves hiotaan. Äänestäjienkin arvot tulevat puntaroiduiksi, tai ainakin yleisempi ymmärrys.

  Kummankin puolisot ovat huomattavan nuoria mutta muuten perin erilaisia. Kumpi heistä on julkiselta irvimiseltä ja arvostelulta varmemmin suojattu? Miettikääpä tilannetta muutettavat muuttaen.
  Sukupuolten tasa-arvo on tietysti vähän vanha ja kaluttu juttu.

  VastaaPoista
 16. Näpäyttelystä puheen ollen: "molemmin puolin kirves hiotaan" sopii siihenkin. Aika hyvin näpäytetty siellä Heka Haavikon firman tilaisuudessa. Ja se lausuma Talvipalatsista: miten joku voi osata, oi, oi, oi ja Kiitos!

  VastaaPoista
 17. Entäpä presidentti maataan edustamassa maailmalla?

  Maahantuonnin saralta pitkään leipäni ansainneena olen siinä käsityksessä, että kun meitä katsotaan muualta käsin, korulauseidenkin takana on usein (Kemppisenkin mainitsema asia): Suomi ? Anteeksi, mikä oli ?

  Tarkoitan merkitystämme muualta katsottuna. Meidän bkt:mme, asukaslukumme ja maantieteellinen sijaintimme muualta katsottuna. Äänemme ei kuulu, koska olemme niin pieni tekijä. Ymmärrän kyllä, että aika-ajoin poliittinen ja ”rahoitustekninen” merkityksemme voi olla todellista merkitystämme suurempi. Sen sijaan taloudellisella puolella tulee pää säännöllisesti vetävän käteen.

  Kun tuleva presidentti lähtee tässä vallitsevassa tilanteessa edustamaan puolisoineen maataan, onko merkitystä sillä, kumpi ehdokkaista tulee valituksi? Meitä ”liberaaleja pohjoismaalaisia” on niin vähän. Heti kohta tulee kuningaskuntia, katolisia maita, arabimaita, Aasia, Amerikat jne.

  En usko että tämä asia haittaa suurinta osaa suomalaisista mutta mitäpä meitä muualta katsovat siitä välittävät, muodostavat oman mielipiteensä miten lystäävät.

  VastaaPoista
 18. @Vaikka nyt olisimmekin kaiken raamatun opettaman Sodoman ja Gommorran kohtalosta unohtaneet,on kysymys siitä, minkälaisen suomikuvan haluamme maailmalla. Formulakuski Mika Salo kertoi hävenneensä jo Halosen kautta, jota pilkataan kautta maailman, minkä reaktion aiheuttaisi maailman ensimmäinen maa, jossa "first lady"
  on eteläamerikkalainen homo? Tiukan islamin rikkaissa maissa kuten Saudeissa voisimme unohtaa kaupankäynnin, lähtiväthän edustajansa vastalauseena ulos jo kun ulkoministeri Clinton antoi homojulistuksensa. Presidentillä ei ole juuri valtaa enää, mutta maasta kuvaa antava arvojohtaja hän edelleenkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haavisto antaisi kuvan Suomesta, joka on suvaitsevainen ja vapaa. Toisenlainen kuin sinun Suomesi, joka on jokin umpiperä vankila.

   "Formulakuskin" näkemys siitä, mitä maailmalla Halosesta puhutaan, on melkoisen naurettava. veikkaa, että kyseesä on Salon suomalaiset junttikaverit maalimalla.

   Poista
 19. @Onpas Kemppinen outoa,että poistat aivan asiallisen kommentin? Sinä olet Haaviston kannattaja ja sallit vain kommentit,jotka tekevät vastustajat typeriksi?

  VastaaPoista
 20. Kun vihapuheesta tehtiin rangaistavaa, niin onhan luonnollista, että seuraavaksi kriminalisoidaan huumoripuhe.

  Vihapuhe on vihapuhetta, jos joku sen sellaiseksi kokee ja tuomari katsoo sen olleen tarkoituksellista. Huumoripuhe on huumoripuhetta, jos kukaan ei näe siinä huumoria ja tuomari katsoo sen olleen tahatonta.

  VastaaPoista
 21. Minkäläista vitsintynkää olisi tarjolla semipedofiileistä, tai palmussa roikkujasta, joka aikoi palkita pelastajansa kuusi vuotta asiaa harkittuaan? Miksiköhän homovitsit juuri nyt nousevat eräiden skribenttien agendalistalla ykkösasemaan?

  VastaaPoista
 22. Kemppinen: ..."Esimerkiksi Pekka Haavisto ei kukaties olisi päässyt edes ehdokkaaksi ilman parisuhdettaan"...

  Ehkä ehdokkaaksi kyllä, mutta ainakin tällainen hyökyaalto vaalimenestyksessä vaikuttaa olevan homouden ansiota. Parisuhde pitää olla erityisesti ulkomailta hankittu. Jos toinen osapuoli olisi joku suomalainen juntti, niin eipä toimisi mitenkään. Nyt kaikki on niin eksoottista.

  Pekka Haavisto ottaa homoutensa niin hämmästyttävän luontevasti, että hän on eräänlainen vapahtaja. Nyt voivat kaikki kaappihomot tulla esiin Pekan esimerkin mukaisesti ja tunnustaa homoutensa avoimesti. Enää ei tarvitse näytellä heteroa vaan olla oma itsensä.

  Se on sitten eri asia, että Linnaan pitäisi tosissaan päästä. Mutta sekin on täysin mahdollista tässä suosion myrskyssä.

  Äänestäjille krapula tulee sitten myöhemmin. Että mitä vittua tuli sittenkin äänestettyä. Varsinkin kun Paavo Väyrysestä tulee mitä ilmeisimmin seuraava pääministeri tähän maahan kolmen vuoden päästä.

  VastaaPoista
 23. Kun tuo JarMom muisteli Catullusta niin tulipas mieleen eräs Runo, jonka Kemppinen suomensi hienosti aikoinaan.

  Runo taisi alkaa jotenkin, että

  "Caesar ja Mamurra.."

  Luultavasti tämäkin runo omalta osaltaan lyhensi runoilija Catulluksen elämää jopa merkitsevässä määrin.

  Kenties ja ehkä aikoinaan tämäkin runo luokiteltu jopa vihapuheeksi, jos sen aikaiset Rooman hallitsijat olisivat kyseisen termin tunteneet? Caesar tukeutui kuitenkin lahjuksiin, miekkaan ja sirkushuveihin; Newspeak jäi mieheltä kehittelemättä.

  VastaaPoista
 24. Ad anonyymi nimellä Jan.

  Ihan Mika Salo on hävennyt. Onhan se nyt kamalaa.
  Voitko muuten kertoa esimerkkejä kuinka pilkka maailmalla esiintyy?

  VastaaPoista
 25. Kommenteista juolahti mieleen "Professionals" (1966)...
  J.W. Grant: You bastard.
  Rico: Yes, Sir. In my case an accident of birth. But you, Sir, you're a self-made man.

  VastaaPoista
 26. Jos Niinistön vaimo olisi eteläamerikkalainen kampaajatar, nousisi siitä suuri haloo. Nousisi mieleen ehkäpä herra Leppänen Ana-vaimoineen. Ja mitenkäs edistyksellistä se nyt olikaan.

  VastaaPoista
 27. Ei Niinistön akka ei ole kampaajatar, vaan kansaneläkeiässä olevan vanhuksen kolmikymppinen makuukamarin kaunistus, joka kuulemma runoilee. Berlusconilta voi kysyä, kuinka paljon näin saa arvovaltaa.

  VastaaPoista