Sivun näyttöjä yhteensä

7. maaliskuuta 2006

HeSa hutiloi


Tämä on lyhyt teksti. Olen reissun päällä.

Helsingin Sanomat hutiloi taas. Päivän Tiede & Luonto-osan kokosivun juttu "Aina joku tietää missä olet" peräänkuuluttaa paikannuspalveluille pelisääntöjä.

Ne annettin Sähköisen viestinnän tietosuojalailla 16.6.2004. Edellinen samoja asioita koskenut laki oli annettu 1999. Nykyinen laki perustuu EY-direktiiviin.

Lain 4. luku koskee paikkatietoja.

Suositellaan.

Lehtijutussa on osittain paikkansa pitäviä uhkakuvia tekniikasta. Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT on vastikään laatinut niistä selvityksen liikenne- ja viestintäministeriölle, joka on pitänyt jo kauan näitä kysymyksiä hyvin keskeisinä.

Ankkoja olisi hyvä varoa näin lintuinfluenssan aikana ja ehkä muutenkin.

1 kommentti:

 1. Ad Maria:

  Mielestäni kuvauksesi mukainen kuva on juuri sellainen, jonka saa kuvata. Hirveä teksti ei siis liity henkilöihin eivätkä henkilöt näytä "rikollisilta".

  Asemahalli on julkinen paikka, ja siellä normaalisti oleskeleva henkilö on osa maisemaa.

  Olen jatkuvasti korostanut, että kaupallinen käyttö mainontana, kuvien käyttäminen poliittisen tiedottamisen yhteydessä ja eräät vastaavat tilantet, jotka kytkevät ihmisen asiaan tai aatteeseen, ovat ehdottomasti luvanvaraisia.

  Tämä "yleisö osana maisemaa" -harkintaperuste tarkoittaa, että jos näet itkevän poliisin kusella asemahallissa, kuvaaminen / kuvan käyttäminen on kiellettyä. Tilanteessa ei ole mitään normaalia eikä neutraalia.

  VastaaPoista