Sivun näyttöjä yhteensä

10. huhtikuuta 2020

YouJohannes

Kuunnelkaa Johannes-passio YouTubesta Cantores Minoreksen vuosi sitten tuomiokirkosta esittämänä.

Loistavat solistit, yksi sensaatiomainen. Loistava esitys.

Tekstityksen ja runsaiden lähikuvien vuoksi näette, missä kulloinkin mennään.

Selaimellani osoite on
https://www.youtube.com/watch?v=X4z_EcVN1zg

Muutoin haku noramalisti ja tilaus. YouTubessa on loputtomasti hienoja esityksiä. Spotifyssä passioita näyttäisi olevan lähes sata, siis kokonaisesityksiä.

Itse kuuntelen ainakin pätkiä Matteus-passiosta, vaikka siinä on niin surullinen se loppu. Polvella ovat Harnoncourtin, Gardinerin, Jacobsin, Herreweghen ja Klempererin levytykset ja mediaserverin kautta hyvin merkittäviä mm. Suzukin (ehkä hienoimmat kuorot) ja Ton Koopmanin verskiot. lkääkä unohtako Furtwängler-vainajaa, lkääkä Karl Richteriä ja hänen solistejaan...

11 kommenttia:

 1. Logon suunnittelijalla on ollut huumorintaju kohdallaan. Hieno!

  VastaaPoista
 2. Arvoisa Blogisti, illan Joannespassio Kallion kirkosta oli mielenkiintoinen ja poikeava esitys. Syynä moiseen oli tietenkin virustilanne ja kokoontumisrajoitukset. Kuulun tai luin jostain, että ajatus oli lähtöisin esiintyjilta. Oli se vaan niin hienoa esitys. Meillä on upeita laulajia, saatiin verorahoille todellista katetta.

  Yleensäkin Youtube on parasta mitä maaseudulla oleva voi nauttia, ja taso on korkea. YLe jopa jakaa esitystä vapaasti. sekin on todella hienoa teko. Vastuuta lähimmäisestiä, sitäme tarvitsemme.

  VastaaPoista
 3. Minulla on Johannes-passion libretto Cantores Minores -kuoron konsertista Tammisaaren kirkossa 31.3.2015, ja sitä seurasin eilen kuunnellessani radiosta lähetystä Kallion kirkosta. Tuomas Katajala on kyllä upea laulaja! Täytyy kuunnella vielä tuokin vuoden takainen esitys, kun ehtii. Kiitos vihjeestä. Ohjelmaa on todella kiitettävästi tarjolla, oopperaa, konserttia, elokuvaa - ja uutisia!

  VastaaPoista
 4. Ei pärjää Hurriganesille!

  VastaaPoista
 5. Gardinerilla on kaksi kokonaislevytystä. Varhemmassa on rakkaat solistit, mutta taitaa uudempi olla kokonaisuutena parempi.

  Vaikuttavin Johannespassio on Pärtin, varsinkin live. Vain huippuvoimien kannattaa edes yrittää.

  Rienzi

  VastaaPoista
 6. Jos omaisin musiikkiin nähden sellaiset kuuloaistimukset, että kykenisin nauttimaan vaikkapa näistä mainituista passiohedelmistä, niin niitä kuunnellessa en voisi varmaankaan välttyä mielikuvilta aikoinaan kuohituista keskenkasvuisista pojista, joille tuo raakuus suoritettiin vain, että jotkut etuoikeutetut saivat heidän äänenmurroksensa estämisellä musiikinkuuntelunsa täyttymyshuipennukset.

  Säveltäjätkin, jotka kuohitsemismahdollisuudet tietäen sävelsivät nimenomaan salvetut huomioiden voisi karsia meetoo-hengessä historian ylimmiltä oksilta hornanunohdukseen.

  VastaaPoista
 7. Bach-ihmettelijä: kuuntele vaikkapa Yle Areenalta Outi Paanasen Narrin aamulaulu-ohjelma jossa käsitellään näiden "enkeläänisten" murheellista musiikinhistoriaa.

  VastaaPoista