Sivun näyttöjä yhteensä

10. toukokuuta 2011

Uskomus
Opiskelin lintu- ja kalatiedettä lukemalla kolme kertaa Timo Soinin Wall Street Journalin mielipidekirjoituksen, sen kommentit ja Helsingin Sanomien runsaat kommentit.

Vastaukseni: kala. Viimeinen myyntipäiväkin on ohi.


Se merkitsee, että tilanne on vakava. Se merkitsee, että olen aliarvioinut sosialidemokraatteja. Soinin esitys on niin sujuvaa, ettei kilpaileva yritys, siis sosdempuolue, voi jättää sitä huomiotta. Emme siis näe Soinia hallituksessa, mutta demarit kyllä. Heidän poliittinen liikkumavaransa ei salli Portugalin paketin kaatamista yhdessä perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kanssa.

Toivon ettemme jatka tässä keskustelua Soinin teeseistä. Niistä on julkaistu jo kymmenen tuhatta kommenttia ja niitä kannattava toteavat toivoni mukaan, että Kemppinen ei ymmärrä näistäkään asioista mitään. Kirjoitan uskomuksista yleisemmin ja mainitsen varmistuneeni nyt siitä, onko Soini juonikas vai tietämätön. Hän on tietämätön. Nytkin hänen kirjoituksensa perustuu sijoittajien ja veronmaksajien vastakkainasetteluun – poliittinen eliitti ja pankit pelaavat pyramidihuijausta veronmaksajan päänmenoksi.

Itse en osaa edes kuvitella, että veronmaksajilla ja pankeilla olisi eri lompakot. Soini kertoo amerikkalaisille, että veronmaksajien rahat menevät pankkien ”kirstuihin” ja kai jäävät sinne tai kierojen keinottelijoiden taskuihin.

Väite on 150 toisteltu ”riisto”. Porvarit rikastuvat sortamalla työväkeä tai proletariaattia. Väitteen uppoamista yleisöön kuvaili Suomessa mm. Ilmari Kianto ”Punaisessa viivassa” 112 vuotta sitten. Porvari, pankki, kapitalisti tai ”herrat”. Jopa Topi Romppanen käsittää ennen karhun kynsiin joutumistaan, ettei hänellä ollut riistäjille mitään viemisen arvoista, eikä parannusta tuonut edes ”solisaliratti”, josta kokouksissa oli puhuttu.

Solisaliratti siis tekee kauppansa ja jos kirjoittaisin blogiin, että Englannissa vietettiin häät amerikkalaisten Pakistaniin valmistelevan iskun peitteeksi, jotkut varmasti uskoisivat, että niinhän se tietysti oli. Herran perkeleet!

Olen kysynyt muutamalta salaliittoja paljastaneelta, voisiko hän kuvitella sellaista perustelua, joka saisi hänet muuttamaan mielensä. Suoraa vastausta en ole saanut. Tavallinen vastaus on ”juujuu mutta kun”. On helppo pitää yllä uskoa ufoihin, joista kerrottiin televisiouutisissa, koska on ajatuksellisesti mahdotonta todistaa, ettei taivaallamme vilise ufoja ja pensaikoissa alieneja. Kysymykseen, miksi heistä tai niistä ei ole vakuuttavaa tietoa, vastaus on joko näiden olioiden suurenmoinen kehitystaso, tai herrojen petos. Suomen ilmavoimatkin kuulemma tietää, että ufoja on, mutta ei kerro kansalle.

Tietenkään en jaksa edes lukea niitä runsaita amerikkalaisia kirjoituksia, joissa lajinvalinta eli kehitysoppi todistellaan vääräksi tai riittämättömäksi. Heille eivät riitä samat todisteet, joita biologia ja paleontologia käyttävät, vaan he ryhtyvät puhumaan Jumalan luomistyöstä.  Yhtä uuvuttavaa on keskustella tieteen puolustajien kanssa, koska moni heistä ei halua aloittaa keskustelua tieteen lukemattomista virheistä ja väärintulkinnoista ja sen ainutlaatuisen tärkeästä asemasta järjestelmänä, jossa virheelliseksi osoitettu ajatus ennemmin tai myöhemmin hylätään. Natsien rotuoppi oli tieteellinen ja sillä oli pitkät juuret. Se vain oli huonoa tiedettä, perustui väärään aineistoon ja johti virheellisiin tuloksiin.

En minäkään oikein usko, kuten ei liioin Soini, että vakuusrahasto toimisi nyt kaavaillussa muodossaan. YK perustettiin propagandatarkoituksessa, eikä se ole toiminut kunnolla vaikka on ollut yli puoli vuosisataa aikaa. Minulle säätiön perustaminen on aika vaikeaa. Olen niitä perustanut. Osaan kuvitella, miten vaikeaa on rakentaa niin paljon suurempaa järjestelmää. Edustuksellinen demokratia ei toimi, koska järjestelmä on täynnä valuvikoja. En olisi mistään hinnasta valmis suosittamaan siihen suurempia muutoksia.

Luettuani Amerikan lehdestä suomipojan jutun ajattelin ottaa esiin solmioni ja valkoiset paidat. Olemme juristien taivaassa. Eurooppalaiset järjestelyt tulevat hyödyttämään määrättömästi lakimiehiä. Juristien kysyntä tulee olemaan niin ankara, että huru-ukotkin kelpaavat, ainakin kielitaitoiset. Jos joku joukko irrottautuu valuuttajärjestelmästä eli maan kaikki lainapaperit menevät uusiksi, en osaa kuvitella, mihin niiden vaivatta ansaittujen palkkiorahojen kanssa vielä joutuu! Ensi töikseni panen kaurapuuroon toisenkin voisilmän.

33 kommenttia:

 1. Ollaan asioiden ytimessä: eihän mitään painovoimaakaan ole, ilmiö on oikealta nimeltään Intelligent Falling.

  VastaaPoista
 2. Itse en osaa edes kuvitella, että veronmaksajilla ja pankeilla olisi eri lompakot. Soini kertoo amerikkalaisille, että veronmaksajien rahat menevät pankkien ”kirstuihin” ja kai jäävät sinne tai kierojen keinottelijoiden taskuihin.

  Jaa. Kuvittele sitten niin, että pankeille jaetaan tukea ja pelastuspaketteja. Sitten pankit jakavat järjettömiä bonuksia ylimmälle johdolle. Olemme varmasti seuranneet eri pankkien kriisejä kun tuo on jäänyt huomaamatta.

  Samaa kaavaa on käyttänyt joku varustamo, joka sai tukea valtiolta ja sama summa jaettiin osinkoina. Se ei liennyt tuen antajan tarkoitus.


  Soini on populisti ja populisti on elitistin vastakohta. Onneksi elitistejä on maassa vain kaksi. Elitisti tässä tarkoittaa henkiseen ja aineelliseen eliittii yhtä aikaa kuuluvaa.

  VastaaPoista
 3. Kuinka näillä eväillä soinilaisia voidaan edelleen kutsua "äärioikeistoksi", joka lienee talouspoliittinen termi ja syntynyt Marxin synnytettyä vasemmiston ja sen myötä äärivasemmiston?

  VastaaPoista
 4. Kyllä se nyt vain on niin että maailma on muuttunut. Laki ei ole enää se että velat on maksettava ja totta puhuttava. Laki on se että velkaa otetaan aina vain lisää ja laki on sekin että totta ei tarvitse puhua koska totuutta ei ole. Jumalaa ei ole. Ota rennosti, nauti elämästä. Mekanismi tuo leivän.

  VastaaPoista
 5. Koko Soinin homma on suunniteltua draaman kaarta, kiitos vaalivoiton.
  Joillekin sen seuraaminen on komediaa toisille sitten taas ei.
  Soinin on vaikea livetä lupauksistaa ja Kataisella on vaikea pysyä lupauksissaan.
  Jos Suomen sanoma Portugalin rahoittamiseen on ei, häviämme muutamiksi vuosiksi jonkun komissaarin paikan.
  Entisen yhdentymis- ja nykyisen rahoituskomissaari Rehnin jäljet pelottavat.
  Sotakorvaukset, muutaman devalvaaation aiheuttamat kärsimykset sekä pari lamaa olemme pystyneet hoitamaan rehellisesti ja nuorena valtiona aivan kotikonstein.
  Kyllä esim. Ateenassa, sivistyksen kehdossa luulisi löytyvän parempia oppeja.
  Portugalin vauraus perustui kolonialismiin, joten pesämunaa pitäisi löytyä.
  Tuhlaajapoikameiningillä voimme itsekin kohta olla kiikun-kaakun.
  Näyttää siltä, että sotia ei voiteta enää armeijoilla vaan rahalla.
  Tuskin Suomen valtiota on perustettu muutaman vuoden aikaperspektiivillä.

  VastaaPoista
 6. Laulu lakimiehistä

  Hupsis tupsis, huppeli rupsis, ne piirissä pyörivät puppeli jupsis.
  Puuroa täynnä on saavit ja kiulut, tanssien tahtia antaa viulut.
  Voisilmässä puuron ne itseään peilaa ja viiksiä vääntelee.
  Ja tuomarisrouvat tyytyväiset, penkillä ääntelee.

  VastaaPoista
 7. Miksi kunnioitettuun blogistiimme sattuu niin kovin, kun pikku Timo sanoo kirkkaalla äänellä: "Mutta keisarillahan ei ole vaatteita !"

  Eihän Soini marxilainen ole, kun hän vaatii, että annetaan kapitalismin toimia. Riskin tulee toteuta niiden pankkien ja niiden maiden syliin, jotka ovat ne ottaneet ja niistä hyötyneet. Ei esim. Suomen.

  Aikanaan EU oli kaukaa viisas, kun se erikseen perussopimuksissaan kielsi toisten maiden bailaamisen. Nyt vain jokin sekoittanut Brysselin veijareiden pään. Olisiko oma todellinen tai kuviteltu etu ? Vai vallantunne sitä, että nyt viedään ja äänestäjät eivät edes ehdi vikistä ?

  VastaaPoista
 8. Käsittääkseni kukaan asiantuntija ei ole vielä sanonut suoraan totuutta eli nyt puhutaan semmoisista rahamääristä ja niin monimutkaisista talouskuvioista, että maailmassa on pari kaveria jotka saattavat arvata seuraukset edes sinnepäin. Ja ne kaverit eivät ole Soini ja Katainen.

  Soini on tietämätön. Mutta niin ovat kaikki muutkin vaikka kaikki osalliset muuta väittävät. Terävimmät ovat jo toki huomanneet, että ei tässä olla istumassa kusiaispesään muiden kanssa jonkun Portugalin takia vaan siksi, että kun suuret ja mahtavat päättävät jotain niin pienten ja säyseiden on parempi seurata esimerkkiä jotta saa kulkea porukassa jatkossakin.

  VastaaPoista
 9. Kekkosinhossa kasvanut Suomen eliitti ei mitään niin paljon pelkääkään kuin kansanäänen kuulemista. Ei tuumaakaan periksi! Uusi ja outo on eristettävä!

  Soinille on ihmisjärkeä korkempi taho katsonut ministerinpöksyjä isommat saappaat joita sovitetaan jalkaan ensi tammikuussa.

  Pahinta on keskinäinen kateus, sanoi Soini vaalikiertuella Sonkajärvellä.

  Kateus kalvaa mieltä ja polttaa sisuksia, jos alkaa himota sellaista, joka kuuluu parempiosaisille hiljaisen perimätiedon mukaisesti.

  VastaaPoista
 10. Jotkut uskoo ufoihin ja jotkut siihen että maailma on luotu 10 000 vuotta sitten. Ajatelkaapa jos esim. Sauli Niinistö väittäisi että dinosaurukset ja ihmiset ovat eläneet samaan aikaan, 10 000 vuotta sitten. Jenkeissä tämäkin on mahdollista, siellä voi käydä jopa uskottavaa presidentinvaalikampanjaa vaikka uskoisi moiseen satuun. Suomessa nauraisi naapurin harakatkin Saulille jos hän väittäisi moista. Presidentinvirasta ei voisi haaveillakaan enää sen jälkeen.

  Suomessa voi olla uskottava presidenttiehdokas vaikkei uskoisi Jumalaan. Jenkeissä se ei ole mahdollista. Siellä tiede häviää aina Jumalalle kun vastassa on umpiuskovainen ja tyhmä kansa. Luoja varjelkoon meitä siltä.

  VastaaPoista
 11. Eliittii tuhrii sanojen "vastuu" ja "vastuunkanto" merkityksetkin hääriessään liberaalin markkinatalouden asiapoikana. Näyttää siinä puuhassa kohtuullisen viisaat ja asiallisetkin ihmiset vääntyvän sellaisiin groteskeihin asentoihin, että kaikkeen tottunut ja vähemmällä ymmärryksellä varustettu kansakin on ihan hämillään.

  VastaaPoista
 12. Et siis usko salaliittoihin. No en minäkään. Joten ei siitä sen enempää.

  Sen sijaan myynyt investointeja kunnalliselle ostajalle. Perusjuttu on selvittää miten voidaan pönkittää jonkun poliittista uraa, käyttää hyväksi tietämättömyyttä, jne. Kun kaikki onnistuu, myydään kunnalle toimimaton laitos hyvällä tarinalla. Kun totuus paljastuu kunnan päättäjille alkaa peittelyvaihe ja rahastus. Lopulta laitos toimii ja onnistuneen kaupan voitto on yli 50%.

  En voi uskoa, että pankit toimisivat eri tavalla Eurooppa-politiikassa. Mutta ei siitä sen enempää. Mikään ei muutu.

  VastaaPoista
 13. "Itse en osaa edes kuvitella, että veronmaksajilla ja pankeilla olisi eri lompakot. "

  Miksi ne sitten, Suomen 1990-luvun alun lamassa, käyttäytyivät niin röyhkeästi kuin teurastajat saatuaan ensin veronmaksajien piikin oleville ja tuleville luottotappioilleen. Niitä sitten tuli: ohessa aivan terveitä yrityksiä lahdattiin.

  Minä näin sen. Lienee subjektiivista, mutta siinäpähän on.

  VastaaPoista
 14. Tottakai siirtomaavalta Portugalilla on pesämunaa. Euroopan suurin kultavaranto, 382 tonnia kultaa. Se on vaan niin, ettei talouskriisin hoitoon kannata omaa rahaa tuhlata. Antaa EU:n maksaa viulut kun se kerran apuaan puoliväkisin tyrkyttää. Ei se hullu ole, joka pyytää, vaan se joka maksaa.

  Kuten pankkikriisin aikana Suomessa tapahtui varallisuuden uusjako, nyt on Euroopassa menossa tukipakettien myötä todellinen varallisuuden uusjako.

  Jos systeemiä todellakin on tarkoitus kehittää pysyvän vakuusmekanismin kautta tähän suuntaan, olisi Suomenkin valtion kiireen vilkaa syytä haalia markkinoilta niin paljon velkaa kuin ikinä vain saa. Laitetaan sillä rahalla kuntoon tiet ja rataverkko, rakennellaan jäähalleja ja golfkenttia. Laskun voikin sitten jättää EU:n maksettavaksi. Me olemme siinä sopassa kuitenkin vain pieni rusina, kyllä EU-mailla rahaa on.

  VastaaPoista
 15. Käännös Timo Soinin artikkelista Wall Street
  Journalissa 9.5.2011. Illalla 9.5. Kolmosen
  uutisissa Soini pohti kirjoitustaan: olisin
  katunut lopun ikääni,ellen olisi sitä julkaissut. Juuri
  nyt oli sen momentum,hetki löi. Tiedän mitä seuraa.

  (Käännöksen olen laatinut parhaan tahtoni ja käsityskykyni mukaan. Sanatarkkuuden sijasta
  soinismien ilmaisuteho ja asenteen lujuus ovat
  ohjanneet suomennostani,varmaankin kömpelösti.
  Mutta asia on yksi yhteen WSJ:n tekstin kanssa.
  Kääntäjä)  EI ENEMPIÄ PELASTUSRENKAITA. TALOUSMÄTÄ REVITTÄVÄ IRTI EUROSYSTEEMISTÄ

  Johtaessani perussuomalaiset voittoon huhtikuun
  vaaleissa, teimme pyhän lupauksen vastustaa
  niin kutsuttuja pelastusohjelmia.
  Nämä avut ovat pahasta Euroopalle,pahasta
  Suomelle ja pahasta maille,jotka pakotetaan ne nielemään.Eurooppa kärsii taloustulehtumista
  julkisella ja yksityisellä puolella. Paisekohdat on poltettava ruvelle -tai mätä etenee.

  Virallinen viisaus puhuu käteisen puutteesta.
  Olisi tarvis vain välikauden rahasta ja kaikki
  oikenisi ennalleen. Tämä virallinen versio on valhe. Se on sitä sorttia valhe,että se pitää tavallista europpalaista idjoottina.Totisesti tarvitaan
  parempaa poliitikoilta ja johtajilta.

  Ymmärtääksemme pelastusohjelmien todellista
  laatua ja tarkoitusperää, on ensin käsitettävä kuka
  niistä oikeasti hyötyy. Seuratkaamme euroja.
  Populismista syytettynäkin,aloitamme ilmeisimmästä : se ei ole mattimeikäläinen joka näistä etuja korjaa. Häntä lypsetään ja hänelle
  valehdellaan jotta epäkelpo systeemi voisi jatkaa.
  Hän tienaisi vähemmän,mutta maksaisi veroja
  raskaammin ! Rahalla turvotettaisiin huijausta,
  Ponziketjukirjettä -pyramidihuipun aina vain kohota. Kuolettava yhteispeli vallitsee poliitikkojen
  ja pankkien välillä.Poliittiset johtajamme ottavat
  yhä lisää lainaa maksaakseen pankkien edellisiä vaatimuksia. Pankit kiittävät ja lainaavat taas lisää
  hallituksille. Näin palkkiostrategia etenee.

  Aidossa markkinataloudessa huonoista siirroista
  rangaistaan.Ei täällä. Kun ylivelkaantuneiden maiden umpikuja alkoi häämöttää ,tehtiin salainen
  sopimus.

  Sen sijaan että huono ja liiallinen lainotus olisi
  todettu,seuraukset kannettu -pankkeja kaatunut
  ja nostettu jaloilleen kansallistettuina- päätettiinkin siirtää tappiot veroalamaisille jos minkälaisilla finanssivirityksillä,joiden rinnalla
  Enronin skandaali kalpenee. Eräät poliitikot
  tajusivat missä mennnään, toiset vain panikoituivat -allekirjoittavat mitä eteen tuodaan.
  jatkuu

  VastaaPoista
 16. jatkuu
  jatkuu
  Raha ei mene velkatalouksiin. Se virtaa läpi EKP:n ja valtiovarainministeriöiden kohti isojen pankkien ja rahastoyhtiöiden kirstuja.

  Kreikka,Irlanti ja Portugali eivät tahdo tällaista "apua", ei tällä tavalla. Heidän olisi luontevaa myöntää maksukyvyttömyytensä. Nielkööt pankit
  osansa pötsimahaisesta rahakurlauksesta.

  Mutta näinhän se ei mene.Edellinen valtiovarainministeri Brian Lenihan paljasti äskettäin kuinka Irlanti pakotettiin ottamaan se raha.Samoin tapahtuu Portugalissa vaikka Jose
  Sokrates ei yhtä sukoilemattomasti puhukaan suutaan puhtaaksi -yhä virassa.

  Miksi sitten Brysseli-Frankfurt EKP sytytti
  rakettimoottorit ajamaan toimimatonta toipumista ? Koska niitä kiristettiin. Veronkannon
  tuottoa omiin käsiinsä hamuavat pankit eivät "kenties" ilmaantuisikaan seuraavaan huutokauppahuutoon. Niissähän valtiokonttorit
  hakevat ikuisten lainaohjelmiensa pätkäuusimisia.
  Ajatelkaapa jos finassipiirit kieltäytyisivät Espanjan,Belgian,Ranskankin valtiolainojen nykyehtoiselta pidentämiseltä !

  Hyvä sentään,ettei tämä pirunkone, pankkiirien ja
  politiikkavaltiasten kartelli porskuta enää vaan
  yskii ja pahasti. Autettavat ovat raunioina. Eivät ne ikinä suoriudu elinkeinoelämään kuormiensa alta
  ja kannustinpiikit kyljissään. Eivät vaikka keventäisivät kuormistaan valtionomistukset, hekin.

  Ja näin, avorokkoisina, basillit riehuvat. Espanjan
  kiinteistökupla -EKP:n rahankylvöstä- lilluu
  tasehämärässä. Nykyarvoin ne ehkä jo olisivat
  zombeja. Probleemi ei häivy itsestään.Pörssikello
  tikittää.

  Euroopan vakausmekanismi ei ole ratkaisu. Se
  systematisoisi varain imentää yksityisiltä
  kansalaisilta kompromentoituneelle politiikan ja finassien ylhäiseliiteille. Veronmaksua jalostettaisiin korkotuloiksi. Kunniakato olisi
  korvaamaton. Finanssiyhtiöiden kilpailusta ei
  jäisi mitään, vain yksi yhteinen lukinverkko.

  Jotkut sanovat että kysyyhän EVK yksimielisyyttä.Portugalirähäkkä kielii kuinka
  eliitti kiskoo yksituumaisuuden hätyyttämisillään
  kun argumentit eivät tepsi,kun puheelle ei alistuta.
  Veto-oikeus menisi sen sileän tien.
  Sitten meillä olisi tulonsiirtounioni. Portin tai luukun
  vartijoina Brysselin teknokratia. Olisimme kiikissä,
  koukut lihoissa, ei-kasvua vakauttajiin, kuopissa
  jähmettymässä paikoillaanpolkemisen suolla. Joidenkin-etu Euroopassa !

  Onneksi vielä ehtii. Pankit on tutkittava. Farssi seis. Riippumattomia tarkastajia -henkilökunnasta
  tiedemiehiin- penkomaan paperit.

  Epäkelvot pankit ja finassilaitokset joutavat mennä. Pakko puristaa mätä ulos. Markkinoilla saa epäonnistua. On vapaus ja oikeus kaatua.
  Tukipönkät ovatkin loukkaus parempia kohtaan.
  Ei pidä kantaa vettä nurinkuriseen suuntaan
  kaivotiellä. Jos veronmaksajan on viisainta panna uudet osakepääomat omansa syöneisiin pankkeihin,niin omistus on sitten kansallista.
  Ja johtokunnat saavat kenkää. Mutta ennen tätä vaihetta leikattakoot tukkurahoittajien
  saamisia. Huomattavalta osaltaanhan ne ovatkin
  onttoa pankkienvälistä,verkonsisäistä paisuntavekslausta,niin kutsuttua interpankki"toimintaa".
  jatkuu

  VastaaPoista
 17. jatkuu
  Velkoinsa tukehtuville valtiollekin kuuluu epäonnistujan armo.Avain uuteen kasvuun on
  velkajärjestely. Vetkuttelulinja tuhoaa Euroopan
  taloudet. Verojen tiukkaaminen ja verotuoton siirtäminen perheiltä rahayhtiöille on sietämätön näköala. Kansojen velkakuormat on helpotettava
  lamasta suoristautumisen mahdollistavalle tasolle.
  Kasvusuuntautuva tuotantopolitiikka ja työhanakka
  suuntaus on saatava esiin.

  Vaakakupissa ei ole pelkästään talous.Ihmiset tuntevat itsensä petetyiksi. Irlannissa uuteen hallitukseen astuvat puolueet lupasivat rokottaa
  pankkien etupiirejä,mutta paineen alla vetäytyivät.
  Äänestäjät tajuavat vaikutuskyvyttömyytensä,
  demokratian impotenssin. Eliitit Euroopassa sanovat,että Suomen on pidettävä implisiittiset
  sitoumuksensa toisille eurokumppaneille. Mutta
  Bryssel on sanaton siitä onko kansallisen politikon
  pidettävä sanansa äänestäjilleen. Demokratiassa
  hallitaan kansakunnan luvalla.Valta on lainassa.
  Me teemme kuten lupasimme. Jos se sitten maksaisikin illallisen Brysselisssä, "mediakielteisyyttä" -tai vaikka kabinettijakkaran,niin siitä vaan.

  Euroopan syvänä yönä 1939-45, sota tuli Suomeen pakkasvihureina ja sokkotuiskuina.Äitini
  eli kahdeksanlukuisessa sisarusparvessa pientilalla sisä-Suomessa. Enoni ryntäsivät itärajalle. Kaksi haavoittui taistelutoiminnassa.
  Euroopan hirvittävä verilöyly ja massamurhaamisen tosiasia kasvattivat minut
  ikävöimään Euroopan kauneimpia arvoja. Tajusin että kauhujen yöt eivät saisi toistuvasti laskeutua
  päällemme. Opin ymmärtämään niitä arvoja ja aatteita, joille alun alkaen perustettiin Euroopan
  Unioni.

  Tämä Eurooppa,tämä visio oli se,joka tarjoaisi
  Suomen kansalle ja koko Euroopalle rauhantilan
  armeliaisuutta. Se soisi ihmisille demokratian,
  vapauden,oikeuden ja omista asioistaan päättämisen ja huolehtimisen lahjaa. Tällainen Eurooppa on totisesti haluamisen arvoinen. Syvästi tuskastuneena näen projektin joutuneen
  uhan alle. Poliittinen rälssi olisi kauhukseni valmis
  uhraamaan tavallisten ihmisten elontoimet suojellakseen tiettyjä valtiaspiirien intressejä.

  Eurooppa saattaisi vielä kohentua alamäestään ja
  kovettumataudista. Talousmätä on ajettava ulos kaikkien nähdä ja todeta. Kivikkoinen tie on astuttava tulevaisuuden tähden -Suomen ja Eurooppan tähden.

  Mr.Soini is the chairman of the True Finns Party in
  Finland
  Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
 18. Olisihan se hämmästyttävää, jos arvostetut finanssi-instituutiot sotkeutuisivat salaliittoihin. Esimerkiksi en saata uskoa, että Goldman Sachsin kaltainen kunnianarvoisa investointipankki pilaisi maineensa suhmuroimalla konkurssikypsän eurooppalaisen valtion taloustilastoja. Tai että esimerkiksi Nasdaqin isoin markkinatakaaja voisi olla epäluotettava (vuonna 2008 kyseisessä asemassa oli Madoff Securities). Juujuu mutta kun.

  Amerikassa tutkittiin vastikää vaikutusvaltaisten poliittisten kommentaattorien ennusteiden paikkansapitävyyttä. Huonoiten pärjänneet olivat lainoppineita.

  http://www.hamilton.edu/documents/An-Analysis-of-the-Accuracy-of-Forecasts-in-the-Political-Media.pdf

  Tarkin oli talousnobelisti Krugman. Joka sanoi Euroopan tilanteesta helmikuussa 2010, että "what we’ll probably see over the next few years is a painful process of muddling through: bailouts accompanied by demands for savage austerity, all against a background of very high unemployment, perpetuated by the grinding deflation I already mentioned".

  http://www.nytimes.com/2010/02/15/opinion/15krugman.html

  Lukeeko Soini Krugmania? Tai ehkä Jan Hurria? Ainakin Soini osasi vaaliväittelyissä selittää, että kun erikokoiset päät tungetaan yhdenkokoiseen lippikseen, seuraa asymmetrinen shokki.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi: "Samaa kaavaa on käyttänyt joku varustamo, joka sai tukea valtiolta ja sama summa jaettiin osinkoina. Se ei liennyt tuen antajan tarkoitus."

  Tutta kaava.

  Sitähän käyttävät kaikki Maailman Johtajat afrikkalaisista gebardihatuista pohjoiskorealaisiin piippapipoihin.

  Ensin ajetaan kansa nälkäkuoleman partaalle raskaasti syöneen ja aseistetun armeijan avulla, ja sitten pyydetään meiltä kukkahatuilta ruoka- ja raha-apua, jotta armeijalla riittää rautaa ja ruokaa pitää nälkiintynyt kansa kurissa.

  Ja me annamme, koska ne pyhästi lupasivat, että tällä kertaa se ruoka annetaan kansalle. Ihan totta.

  VastaaPoista
 20. Ufoista - tai siis oikeammin niiden kuljettajista, oli kerran puhe toisaalla, ja eräs professori joka oli jenkki, kuusissakymmenissä ja sellainen afroamerikkalainen, kertoi seuraavaa; jos kuvittelisimme että ihmisen ja apinan ero olisi prosenteissa mitattuna 1, ja jos jatkaisimme päättelyä, että ihmisen ja alienin välinen ero olisi se sama 1 - vain siihen viisastuneempaan suuntaan, niin miksi näillä alieneilla olisi sen enempää sanomista ihmisille, kuin mitä ihmisillä on apinoille.

  Sitten oli ne kolme pientä porsasta, joista se yksi kunnollinen rakensi sen tiilitalonsa pankkilainan turvin, eikä sitä taloa kaatanut Neuvostoliitto, eikä Karl Marx - ja nytkö sen meinaa kaataa mister Soini, tai joku muu ketku - vai mistä hemmetistä siinä muka voisi olla muuten kysymys? Kateudestako? Ja kiihotuksesta - kun niitä kaiken maailman syrjäytyneitä, ja muita laiskimuksia on niin helppo kusettaa?

  Miksi muuten sinne maailman nälkäalueille ja muille - kuten vaikkapa Haiti - on niin helvetin vaikeaa saada näitä tukipaketteja? Ajatteles jos se Suomi olisi antanut miljardin haitilaisille. Kyllä olis ne rahat menneet Kankkulan kaivoon.

  Äitini isä muuten oli niin rahoissaan, että jos olisi ottanut rahansa eräästäkin pankista pois, niin se pankki olisi kaatunut siihen. Se tosin oli paljon ennen sitä Tuntematonta sotilasta.

  Ja pankinjohtajista tietenkin tulee mieleen Ålandsbanken Asset Managementin toimitusjohtaja Stefan Törnqvist - joka ei käsittääkseni äänestänyt Timo Soinia - ja joka myös turvautui prosentteihin 80, ennustaessaan että euroalue hajoaa kahdessa vuodessa.

  Miten vaan. Uskon asioistahan ei kannata kiistellä - sanotaan. Joten mieleen tulee se, että miksi pitäisi antaa sellainen kuva tästä eurokriisistä, että tämä kritiikki näitä erilaisia "vakautuspaketteja" kohtaan olisi ikään kuin Timo Soinin etuoikeus - tai että siinä suunnassa se suurin viisaus istuisi. Se miksi mister Soini ratsastaa tuolla asialla on tietenkin toinen juttu. Sitä ei kuitenkaan pitäisi sotkea siihen, mistä muut näitä Portugalin tukiaisia yms kritisoivat puhuvat. Se mitä Soini asiasta puhuu, ei ole kovin kiinnostavaa - paitsi politiikkana. Se on kuitenkin eri asia.

  Politiikasta tulee mieleen se, että jos tämä poliittinen - eliitistähän on niin typerää puhua, kun se on niin fraasi (niin sen ymmärsin) - johtomme, joka kavereeraa niiden lainoitusta haluavien pankkiirien kanssa - itsepäisesti ajaa sen oman tahtonsa läpi tässä asiassa, niin kohta sen eurotalouskriisin seurana on vielä hankalampi poliittinen kriisi - kun entistä harvempi kansan syvien rivien edustaja ei enää usko, että demokratia toimii. Siis kapina esimerkiksi.

  Islannin pankkijärjestelmästä tuhoutui 85% kahdessa päivässä. Glitnerin veloista oli annettu sen omistajalle Baugur-ryhmälle 80% - vakuuksina pankkien omia osakkeita, joiden hankinta oli rahoitettu pankkien omilla lainoituksilla.

  Nyt kaksisataa pankkiiria tms odottaa syytettä siellä Islannissa kyseisistä tekemisistään. Kuinkahan monta odottaisi muualla Euroopassa, jos se Espanja kaatuisi - eli kyse on myös siitä, eikä pelkästään rahasta. Joillakin on ns pelko perseessä, kun voi huonolla tsägällä joutua vankilaan, ja kuuluukohan siihen joukkoon myös näitä poliitikkoja?

  Täällä rahaan liittyviä pohdintoja:

  http://rahajatalous.wordpress.com/

  VastaaPoista
 21. Hupsistupsis, että repesin!

  VastaaPoista
 22. On helpotus kuulla, että Soini ei ole juonikas, vaan pelkästään tietämätön. Ehkä hän vielä valistuu?

  Ikävä kyllä samansuuntaista tietämättömyyttä esiintyy jopa Taloussanomissa:

  http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2011/05/10/outoa-demokratiaa-eussa/20116605/145

  Surkuteltavaa.

  K.

  VastaaPoista
 23. Tässä nyt kaikilta tuppaa unohtua venäläisten pimeät "kymmenien" miljardien rahanpesusijoitukset Eurooppaan, eikä kyse ole edes salaliittoteoriasta.
  Siellä neuvostokundit vetävät sijoituksilleen yli 20 miljoonan euron päivittäisiä korkotuloja, eli saman mitä Suomi päivittäin lainaa ulkolaista rahaa...
  Ja nyt tarkasteltaessa mihin neuvostorahaa tänä vuonna siirtyy, niin helppoa on päätellä...

  VastaaPoista
 24. Kun EU:iin mentiin, oli tärkein asia puolustuspoliittinen, eli kun tänne joku tulee, emme ole ainakaan yksin kuten viimeksi.
  Kaikki muu on vain välttämätöntä pahaa ja harmia.
  Euro on valuuttana riesa, se estää pienen ja vientivetoisen maan notkeat valuuttaoperaatiot, mutta sen kanssa on pärjäilty. No, tulee joku ja rikkoo sääntöjä, väärentää kirjanpitonsa ja vallassaolevat poliitikot ottavat lainaa ja rakentavat( kuka ostaa tai kuka vuokraa?); näennäinen hyvinvointi säilyy.
  Tulee pää vetävään käteen. Kuka maksaa? Verisimmän hinnan maksaa ehkä kuitenkin velkaantuva Kreikan kansalainen ( tai Portugalin tai Irlannin). Jos makrataloustieteessä voisi kehittää yleisen teorian, joka selittäisi kaiken, voisi varmaan piakkoin hakea Nobelin palkinnon pois kuleksimasta.
  Kaikki, mitä selitetään Kreikan, Portugalin tai Irlannin tilanteesta, on tavallaan totta jostain näkökulmasta, mutta ei koko totuus.
  Mitä sitten näillä maille pitäisi tehdä, jotta voisi auttaa ne takaisin keskimääräiseen eurohumppaan? Tiedän kyllä vastauksen, mutten sano sitä tässä. Ajattelin hakea sen Nobelin pois kuleksimasta,

  VastaaPoista
 25. Lienee rahat ja muut vähän sellaisia, ettei niiden toimintamekanismeja huomaa, jos niitä on riittävästi, eikä silloin, jos niitä ei ole koskaan. Ymmärtääkseen on tanssittava hyvin systemaattisesti ja mielellään humalan kaltaisessa tilassa eri roolien välillä.

  Tämä ei tietenkään onnistu hyviltä ihmisiltä, hyvin järjestetyiltä valtioilta ja sensellaisilta, koska he ja ne ovat erittäin vakaita ja järkeviä, mitä taas kuvattava ilmiö ei ole. Kas siinä eräs mahdollinen kuulemismenettely.

  Syistä, joita en valitettavasti vielä täysin ymmärrä, pelkään, etteivät klassinen asiantuntijuus ja oikeudentaju koskaan voi oikein liittoutua. Voi jotenkin liittyä suomen sanojen "asia" ja "ase" mahdolliseen sukulaisuuteen, mene ja tiedä.

  VastaaPoista
 26. Tämä nyt ei tähän liity, mutta muutaman päivän vanhaan blogistin kirjoitukseen kylläkin

  http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-13329078

  VastaaPoista
 27. Perinteisesti on ajateltu, että riskinkarttajan turvasatama on valtion lainat, koska tällaisen lainan vaakutena on veronmaksajat. Siksi korkokin on ollut pieni valtionlainoissa.

  Mutta nyt onkin kaikki muuttunut aivan toiseksi. Miten tässä näin on päässyt käymään?

  VastaaPoista
 28. Eikö Soini todella tunnista, mistä hänen retoriikkansa on peräisin: "Paisekohdat on poltettava ruvelle -tai mätä etenee."

  Siinä Soini toki on tosi suomalainne, että hän motivoituu kateudesta: kukaan ei saa vain saa päästä hyötymään...

  Kysymyksenasettelun pitäisi olla kokonaan toisenlainen: miten ongelmat ratkaistaan, ei ehkä optimaalisesti vaan vähiten vaurioin.

  VastaaPoista
 29. Tuota salaliittohörhöargumenttia en ole kyllä saanut muualta lukea. No, nyt on tärkeät päätökset kyseessä, tälläistä se on, tehdä päätöksiä epävarmuudessa. Myöhemmin kirjoitellaan samanlailla itse kunkin typeryydestä kuin Kemppinen Toisen Maailmansodan sotapäälliköistä konsanaan.

  VastaaPoista
 30. Hard Rock Hallelujah!
  Hard Rock Hallelujah!

  The saints are crippled
  On this sinners' night
  Lost are the lambs with no guiding light

  The walls come down like thunder
  The rocks about to roll
  It's The Arockalypse
  Now bare your soul

  All we need is lightning
  With power and might
  Striking down the prophets of false
  As the moon is rising
  Give us the sign
  Now let us rise up in awe

  Rock 'n roll angels bring thine Hard Rock Hallelujah
  Demons and angels all in one have arrived
  Rock 'n roll angels bring thine Hard Rock Hallelujah
  In God's creation supernatural high

  The true believers
  Thou shall be saved
  Brothers and sisters, keep strong in the faith.
  On the day of Rockoning
  It's who dares, wins
  You will see the jokers soon'll be the new kings

  All we need is lightning
  With power and might
  Striking down the prophets of false
  As the moon is rising
  Give us the sign
  Now let us rise up in awe

  Rock 'n roll angels bring thine Hard Rock Hallelujah
  Demons and angels all in one have arrived
  Rock 'n roll angels bring thine Hard Rock Hallelujah
  In God's creation supernatural high

  Wings on my back
  I got horns on my head
  My fangs are sharp
  And my eyes are red
  Not quite an angel
  Or the one that fell
  Now choose to join us or go straight to Hell

  Hard Rock Hallelujah!
  Hard Rock Hallelujah!
  Hard Rock Hallelujah!
  Hard Rock Yeah!

  Rock 'n roll angels bring thine Hard Rock Hallelujah
  Demons and angels all in one have arrived
  Rock 'n roll angels bring thine Hard Rock Hallelujah
  In God's creation supernatural high

  Hard Rock Hallelujah!

  VastaaPoista
 31. ...on peräisin: "Paisekohdat on poltettava ruvelle -tai mätä etenee."

  Olisiko tuo Jeesukselta?

  VastaaPoista
 32. ***Toipila kirjoitti...
  Perinteisesti on ajateltu, että riskinkarttajan turvasatama on valtion lainat, koska tällaisen lainan vaakutena on veronmaksajat. Siksi korkokin on ollut pieni valtionlainoissa.

  Mutta nyt onkin kaikki muuttunut aivan toiseksi. Miten tässä näin on päässyt käymään?***

  Vakuutena ei ole veronmaksajat vaan setelipainokone. Yhdysvallat voi maksaa yhdet velkakirjat painamalla surutta toisia [taaloja] velkakirjoja.

  Kansantaloustieteen oppikirjoissa tämä on selvitetty, valitettavasti harva luotonantaja on huomannut, ettei Kreikalla ole vastaavaa setelipainoa.

  Juju on tietenkin siinä, että luennoitsijan pitää erikseen huomauttaa, että nämä kappaleet koskevat vain Yhdysvaltojen rahamarkkinoita. Todennäköisyys tämän tiedon perillemenosta päättäjälle tai opiskelijalle on lähellä nollaa.

  Suositan Kreikalle ratkaisuksi Sorbuseuroon siirtymistä.

  Ateenan setelipainossa rotaatio reilusti pyörimään!
  €Sorbus€

  Esimerkiksi Warren Buffet kritisoi yleisesti joukkovelkakirjojen hinnoittelua. Hänen mielestään joukkovelkakirjojen riskiä ei ole hinnoiteltu asianmukaisesti. Eli suomeksi, korko on liian alhainen riskiin.
  Kun Buffet myöntää luottoja yrityksille, niin niissä on pääsääntöisesti vaihtovelkakirja, joka voidaan muuttaa osakkeiksi, eli hän pitää tiukasti kiinni omista taaloistaan. Hyväntekeväisyys tai hölmöily on toisten lompakoiden vastuulla.

  En keksi mitä ihmeellistä tai populista tuossa Soinin kirjoituksessa oli.
  Hyvässä saarnassa on aina pari sutkautusta, ei ihminen ole puhdas järkiolento.

  Harva poliitikko pystyy määrittelemään mikä on likviidi tai insolvenssi?
  Testikysymys: Käyttikö Soini näitä mahdollisia negaatioita tässä yhteydessä synonyymeinä!?

  VastaaPoista
 33. Tekstisäsnne on kohta:

  "ja niitä kannattava toteavat toivoni mukaan"

  puuttuvan t-kirjaimen vuoksi, haastan
  teidät katsomaan WTC7 rakennuksen murskaantumisen.
  http://www.youtube.com/watch?v=kXbBSm8tMmk

  Virallinen ja median hyväksymä syy: tulipalo.

  VastaaPoista