Sivun näyttöjä yhteensä

12. heinäkuuta 2007

Kaksi tietoa


Kannattaa.

Varsinkin jos joku toinen maksaa.

Kamera on hyvä. Ohessa kuva, josta kamera päätti itse. Olen ylpeä tuosta muuntajasta. Ei niitä pääkaupunkiseudulla joka tontilla ole.

Sähköposti ja verkkkoyhteys on niin paljon parempi, että luultavasti suuri osa läppärin kanniskelusta jää.

Ainahan mielessä kaihertaa, että jospa sähköpostissa olisi viesti "Iltapäivän ikävä kokous peruutettu".

En ole löytänyt vielä oikoteitä, joten näpyttelyä on kohtalaisesti.

Kamera vaikutta oikeasti hyvältä.

En kehota siirtämään vanhan puhelimen sisältöä sellaisenaan uuteen. Ainakin minulla on niin paljon roinaa, että siitä pääsee mielellään eroon - yli tuhat tekstiviestiä tyyppiä "leipä; voi". Tai "tulenkin aikaisemmalla junalla".

Väristin on plussaa. Bussissa ja junassa aina kun kännykkä soi, noin kolmekymmentäviisi ihmistä ottaa puhelimensa esiin.

En usko että kotelo on tarpeellinen. Mikrokuituliina ja tasku taitaa riittää.

Se kehumisesta. Paljon puuttuukin vielä.

Toinen kehuminen - iGoogle eli personoitu hakukone välilehdin ja muutamia hyviä widgettejä kuten valuutanmuunnin (vaikka onnistuu se perus-Googlessakin).

Hitusen kyllä järkytyin, kun tämän iGooglen lehdelle asettuva tuttu Maps hakee nyt esimerkiksi autoilureitin Jorvas - Oravi hetkessä ja arvioi ajaoajan ja etenkin sallii ehdottamansa reitin siirtämisen esimerkiksi Lahden kautta menevän sijasta Koskenkylä - Kouvola vaihtoehtoon.

Mutta olen hieman arvostelukyvytön karttoihin nähden. Todellisuudessa Autoilijan tiekartta vuodelta 2001 riittäisi aivan mainiosti.

Silti http://transport.wspgroup.fi/hklkartta/ Pääkaupunkiseudun liikenneoloista on hiukan hengästyttävä. Pysäkin merkkiä klikkaamalla näkee linjat ja odotusajan.

Commarin kanssa luultavasti tulee tuttavaksi panemalla kotisivuksi elisa.net ja klikkaamalla siitä mm. VR aikataulut. Se todella toimii!

Kun vielä muistaa jättää puhelimen kotiin lähtiessään kaupoille tai kylille, mieli on hyvä.

Mitäpä sitä jatkuvasti rimputtelemaan, saati vastailemaan. Communicatorin paras puoli on salainen pieni puhelin, jossa on eri numero ja eri SIM. Kun on sukulaisia, jotka työn, levon tai sairauden vuoksi saattavat hätäillä. Kaksi puhelinta on paljon parempi kuin työläs profiili-systeemi. Sitä toista puhelinta, joka kulkee mukana, voi käyttää mainiosti myös herätyskellona ja ajastimena.

21 kommenttia:

 1. Saak siihen langattoman näppiksen?
  (puhelin vois olla vaikka taskussa, kun näpyttää siihen tekstiä pienellä sylikoskettimistolla).

  jaa, liekö tarvetta

  VastaaPoista
 2. Pystyykö tuolla lelulla lukemaan Kemppisen "Digitaaliongelman"?

  VastaaPoista
 3. on myös olemassa - tosin ei nokialla - systeemi missä näppis projisoidaan laserilla pöydän pintaan. voi olla hankala jos on paljon valoa

  VastaaPoista
 4. Oravin tyttö ilahtui ja yllättyi. Tiesin kyllä P. Haavikon raukoilla rajoillamme viihtyneen, isävainaa muurasi uuninkin Ahvensalmen retrettiin, vaan Kemppisen kontakti "kuonaiseen, vaan ei kaunaiseen" kotiseutuuni oli uutta.

  VastaaPoista
 5. Commussa mua kiinnostaisi, onnistuisiko sen laittaminen omiin kuoriin, kuinka helposti.

  Minusta sen kuoret vaikuttavat huterilta.

  VastaaPoista
 6. Ad Anonyymi:
  Näppäimistö on - luvassa, kuten myös autosarja ja moni muu. Lähempi tieto löytyy Nokia saitilta.

  VastaaPoista
 7. Ad Sattuma:

  Mikä ettei, vaikka onhan se iso kimpale niin että olisi järkevää syöttää se osina.

  Kone näyttää syövän MS:n formaatteja ja pdf:ää ongelmattomasti.

  VastaaPoista
 8. Ad Tämähän:

  Olen tainnut tuon nähdäkin Kaliforniassa mutta siitä ei ole tietoa, ollaanko demovaihetta pidemmällä. Sinänsähän se on helpompi juttu kuin kymmenen vuotta puheena ollut rullattava näyttö, jonka voi kiinnittää vaikka seinään. - Sitä en itse ymmärrä, eikö näyttöpuolella raaka projsointi olisi fiksumpi ratkaisu.

  VastaaPoista
 9. Ad Petja Jäppinen:
  En tuota tiedä, mutta parilla ruuvilla näyttää olevan kiinni. Kun nykyisin on verkossa ohjeet jopa iPodin avaamiseen ja akun vaihtoon (Lifehacker-blogissa näin joitakin päiviä sitten), niin luulisi onnistuvan.

  Minusta kokonaisuus tuntuu hiukan vankemmalta kuin 9500, jota tietenkin tuli välillä pudoteltua.

  Luulisin että tässä on sama ominaisuus kuin edeltäjissään: ei pidä aukoa kantta sateessa eikä muutenkaan varmaan kestä kosteutta.

  VastaaPoista
 10. Valitettavasti E90:ssä on aiempaa suppeammat oikopolut (listaus ohjeen s. 100) vaikkapa nettikäyttäjälle, yhteyden katkaisu esimerkiksi on hankalaa, ctrl-u ei toimi. Kiusallista on, ettei nettisivuilta pääse maalaamaan copy-paste-tyyliin. Tekstinsyötön oletus piste-välilyönti-yhdistelmää seuraavasta isosta kirjaimesta on microsoftmaisen inha.

  Kemppinen ei tietysti tuo esiin huonoja puolia, kuluttajavalistuksen nimissä voinen anonyymina tuoda esiin muutaman, siinäkin toivossa, että johonkin mainituista olisi jo löydetty ratkaisu.

  Kuten muissakin s60-sarjan laitteissa, kommentin kirjoittaminen vaikkapa tälle blogille onnistuu, kuten juuri nyt todistan, mutta kokeilkaapa muokata tekstiä, jos se ylittää kommentille varatun kehikon. hyvin hankalaa.

  Yhä edelleen puuttuu reset/reboot-näppäin, käsittämätöntä arroganssia laitesarjassa, jossa ainakin viimeiset 5 mallia on täytynyt kepittää suosta akkua irrottamalla vähintään kerran viikossa. Rebooter-softa varmaan jostain taas ilmaantuu, mutta sehän ei tietysti auta oikeissa kuntturoissa, kun ei pääse softaa launchaamaan (My own-key voi auttaa).

  VastaaPoista
 11. Ad Omnia:

  Commarista - laturi ja sen pistoke on menty muuttamaan. Edellisen sarjan releet eivät sovi.

  Olen erikoisen vihainen autosarjan muuttumisesta. Se kuitenkin onnistuu assennuksitta. Itse raukkamaisesti sovin että autosähköliike opettaa ouhelimen ja auton löytämään toisensa, jotta saan äänen ulos auton kovaäänisistä.

  Cradle eli pidin on muuttunut ja on nyt kylmä eli ei lataa telineessä.

  Vyölaukku on markkinoilla. En taida ostaa, vaan käytän mikrokuituliinaa (eur. 0,50), koska värkki menee takini taskuun ja farkkujen etutaskuun.

  Miksi liinaa? Taskun pohjalla on tupakanmuruja ja piipuntuhkaa. En tosin usko, että normaali nöyhtäkään olisi suorastaan hyväksi vehkeelle.

  Kielteistä - nähdäkseni monet toiminnot ovat turhan monen näppäilyn päässä mutta kai tähän löytyy shorcutteja ajan kanssa.

  VastaaPoista
 12. Ad Visseli:

  Paavon talossa asuu toinen rohvessori. Meidät adoptoi Ahvensaloon vielä 70-luvun puolella Holopaisen Lempi-mummo oli Heikin äiti. Huvilamme kaiken osaavina timpureina on ollut Seppäsiä, joita teillä on siellä yksi niemi täynnä.

  Multalan kylällä näyttää hopeaveroluettelon mukaan asuneen jo 1600-luvulla lähinnä Kinnusia ja Korhosia sekä Erosia, ja nämä Holopaiset tulivat vasta sata vuotta sitten Kangaslammin - Heinäveden rannoilta.

  Se oli kai Vihtori Kinnunen, joka joi tämän Haavikon talon 60-luvulla.

  Poikani tuntee Oravin suihkuseurapiirit mieskohtaisesti. Itselläni minulla on rakkassa muistossa Mutkan kauppa, jonka ruislimppua ylittänyttä ei taida olla.

  Nyt siunaan silmäni etten ole kanavan äärellä koska siitä on tullut sellainen Savonlinnan kultahammasrannikko. Mutta ei meiltä ole moottorilla kuin kymmenen minuuttia entisen Osuuskaupan rantaan.

  Muinoin käytiin Mansikkamäellä tansseissa tai katsomassa näytelmäkappaleita, ja voi kuinka juovuksissa kaikki olivat, varsinkin Hansi ja Ansu. Paitsi minä.

  VastaaPoista
 13. Täällä Kuopion takana ainoa pätevä firma kertoi, että tarvittavat temput taitava asentaja tulee töihin viikon päästä. Itse en rupea räpeltämään. Valitettavasti olen töissä ja kilsoja sekä puheluja tulee paljon, eikä kaiutin pelaa. Riskinä on sakot tai vieläkin pahempaa liikenteessä, jos puhelinta käyttää.
  En oikein ymmärrä tekniikkafriikkien hiuksenhalkomisia pikku puutteista. Kuka olisi uskonut 10 vuotta sitten, että tällainen kapine on mahdollinen: voi tehdä kaikki duunit (ainakin omalta kohdaltani) missä tahansa vanhan Klubi 22 -askin kokoisella vempaimella.

  VastaaPoista
 14. Ad Anonyymi:

  Oikeassa olet. Tosin kokemukseni mukaan (pitkä) Commareitten temppuilut ovat hiukan yksilöllisiä, joten minulla on yleensä riittänyt yksi resetointi / kk.

  Sekin on tietysti liikaa.

  Lisäksi 9500:n takakansi oli epätoivoisen vaikea avata. Kyllä siinä aina pari kynttä meni.

  Tämä tuntuu siinä helpommalta.

  VastaaPoista
 15. Ad Anonyymi Kuopion takaa:

  Viisasta. Menen siis itsekin samalle asialle.

  Hyvä handsfree on iso asia. Täällä pääkaupunkiseudulla siinä on sekin hyvä puoli, että voi aina lopettaa keskustelun väitettyyn liikenne-esteeseen, jos kumppani on paneutunut kertomaan koko pitkää ja surullista elämäntarinaansa.

  VastaaPoista
 16. Kyllä commareitten tulo vaikutti minun elämääni. Se oli ensimmäinen laite, jossa samoissa kansissa meni muistiinpanot kalenterit ja hälytykset niin kätevästi että sen lisäksi että oli oikeassa aikassa, oikeaan aikaan, myös tiesi miksi.

  VastaaPoista
 17. Varokaa synkkausta ulkomailla!

  Uuden commarin liittymä aktivoitui ollessani Tanskassa. Synkkasin vanhan ja uuden comukan kalenterit ja otin uuden käyttöön. Viikkoa myöhemmin oli ennen matkaa sovittu tapaaminen kaupungilla. Saavuin paikalle kalenterin ilmoittamaan aikaan kello 14 ja minulle kerrottiin, että olen tunnin myöhässä. Kotona kaivoin esiin vanhan kapulan ja näinhän se oli: tapaaminen kello 13. Katselin muita merkintöjä ja myös ne olivat tunnilla pielessä. Jessus!

  En tiedä oliko kyseesssä ns. bug vai feature vaiko oma tumpulointini. Outoa silti.

  VastaaPoista
 18. Hyvä peli tuntuu olevan, olen aika tyytyväinen. Ainoastaan PC suite ohjelmiston bluetoothin kanssa on vielä painiskelua, parittelu ei onnistu vaikka PC commun löytääkin (PC:n oma bluetooth-softa toimii paremmin). Bluetoothia eivät saaneet tolkkuun Aleksin huoltopisteessäkään. Se on outoa, sillä kahden kännyn välillä bluetooth toimii täysin ok. Sen sijaan iloisia yllätyksiä on ollut joka päivä: kamera, kartat, GPS... toimii! Lisäksi E90:ssä on jämäkkää alkuperäisen 9000-tuntua huomattavasti kevyemmässä paketissa: toivottavasti E90 myös on niin vankka miltä se tuntuu. Vyökotelo saattaa maksaa itsensä takaisin: eipä commu ainakaa luiskahtele taskusta verkkoavantoon tai muuten kumarrellessa lattialle... Tietenkään laite ei ole täydellinen, mutta kuten joku jo sanoikin: huimaa kehitystä n. 10 vuodessa.

  VastaaPoista
 19. Oravista...ja muista jyrsijöistä.

  Mutkan kaupasta on minullakin muistoni. Mairen rukiinen tai juhlava vuokaleipä lämmitti kassissa kun soutelin kanavan poikki kauppareissulta. Kalle muisti aina kananmunia myydessään mainita "kanan hävittömistä." Muitakin "aikuisten" juttuja tiskin takaa tipahteli. Nykyään varmaan ilmiannettaisiin seksuaalisesta häirinnästä. Olet varmaan kuullut ns. pihlajabaarista. Tämä "puarihuone" sijaitsi Mutkan kaupan varaston takana tiheässä pöheikössä. Pihlajassa viihtyivät kylän kaljaveikot ja/tai kulttuuripersoonat. Pitkien kesien saatossa pihlajan fiinin interiöörin kruunasi oikea KORKKImatto.
  Mansikkamäen tansseihin pyöräilin monet kerrat, omituinen kun olin. Ilmeisesti naisellisuuden vaateet (tai vaatteet!) eivät rasittaneet. Vaikea kuvitella nykypissiksiä sotkemaan yli 20 km reiveihin pussit suhisten.

  VastaaPoista
 20. Ad Visseli:

  Pihlajapaari on rakkaassa muistossa.

  Sadesäällä suihkuseurapiiri saatoi viivähtää Oravin paarissa.

  Ookko ollut kakskytäheppasella Tohatsulla Saemaalla? -

  Nyt kaikki on toisin. Järventaus SS-muistoineen on kuollut ja Okekin on ruvenna raittiiksi.

  Mutta siitä ei pääse mihinkään, että paikka on Suomen kauneimpia.

  VastaaPoista
 21. Tohatsuista en tiedä ;-) mutta pari liikuttavaa moottoria on syytä mainita. Ensinnäkin "siikkuli" eli Seagull, joka oli luotetuista luotetuin pieniääninen ja ruokainen tuuppari. Savolaismallisen perään valjastettuna ajelimme Tuunaan hiekoille tai Issakan kallioille maton pesuun. Ehkä aika todellakin kultaa muistot, mutta mielestäni siikkulin öljyistä narua ei tarvinnut montaa kertaa "kakkaran" ympärille kieputtaa, jos niksit tiesi, kun kone jo käynnistyi. Toinen hurmaava peli oli vikströmmi. Isällä oli ensin avomallinen, sitten kajuutalla varustettu keskimoottori, jolla mm. yökalaan retkeilimme. Lempeää oli liike suloisella Saimaalla vikströmmin puksuttaessa eleettömästi etiäpäin - kaukana kavala maailma ja turha hötkyily. Ajan merkit ovat nyt toiset - järvelläkin.

  VastaaPoista