Sivun näyttöjä yhteensä

21. joulukuuta 2006

Chouette

Tyttäreni Anna ja kaikki muut. Toden totta ranskalaisia lauluja on YouTubessa vaikka kuinka:

http://tinyurl.com/y2ntnm

Leikkaa ja liimaa - tämä url on tarkoitettu kovasti pitkien osoitteiden sähköpostiin ja bloggaamiseen. - Kuka ei olisi tuskaillut osoitteiden kanssa, jotka myös katkeilevat. Näin:

http://www.youtube.com/results?search_query=leo+ferr%C3%A9&search=Search

Aivan ihastuttava ja aito. Löytyy myös Ferrat'ta vaikka kuinka ja jopa muutama pätkä Montandia, joka oli suurin kaikista, ja Aznavouria nuorena ja vanhana.

En varsinaisesti viitsi enää tehdä linkkejä blogiin, koska Eduskunnan Puhemieskin tietää, että tuosta noin hiirellä leikepöydälle ja siitä selaimeen (Ctrl+V) ja "enteriä".

Lähde: Haakana. Tosin moitteesta huolimatta en keksinyt, miten urlit pitäisi esittää radio-ohjelmassa ja puhelimessa. Ratkaisuni on sanoa esimerkiksi "hae Googlesta sanoilla Kemppinen blog". Yllä mainittu klippi löytyy haulla "Youtube+ferre+automne".

Les sanglots longs
Des violons
De l'automne
Blessent mon coeur
D'une langueur monotone.

Laulun sanat ovat Verlainen. Syksyn viulujen pitkät nyyhkytykset haavoittavat sydäntäni yksitoikkoisessa taukoamattomuudessaan.

Tarvittaisiin tinyurl suomen kieleen, eikö vain?

Asia on dokumentoitu elokuviin, myös suosikkiini "Atlantin valli murtuu" (The Longest Day). Baskeripäiset kuuntelevat BBC:n uutisia patonki kainalossa. Kun uutisten lukija sanoo:"Suezilla on kuuma. Napoleonin hattu on kehässä", kuulijat valpastuvat. Kun ylle lainattu Verlainen säkeistö luetaan kokonaisuudessaan, tuolit kaatuilevat ja alkaa vilske. Kohta alkavat sillat rojahdella ja ratapihat räjähdellä.

Paul Verlainen teksti oli "hälytys vihreä" Normandian maihinnousulle.

Miten ranskalaista!

Kaikille eli suurelle joukolle erilaisia vastarintaliikkeen ihmisiä tarkoitetut viestit luettiin uutislähetyksen jälkeen. Samaa tehtiin Suomessa, kunnes Teknillisen korkeakoulun porukat saivat Kyynel-radion valmiiksi Päämajan kaukopartioille niin eteivät pitkäaaltoviestit olleet enää yhtä tärkeitä kuin ennen.

Kysymys oli varhaisesti suomalaisesta high tech -saavutuksesta.

Samoista paikoista löytyy lyhyt Boris Vianin laulu ja ennen kaikkea iki-ihana Fais-moi mal, Johnny Johnny Johnny (Tee minulle pahaa, Johnny) puoliruokottomana ja täysamatöörimaisena videodubbauksena.

Boris Vianilla oli niin pahat sydämen rytmihäiriöt että ne kuuluivat eturiville asti, kun hän soitti trumpettia. Sitten hän kuoli.

Ettei epäiltäisi elitismistä, vaan tiedettäisiin varmasti, tässä Leo Ferrén Paris Canaillen ensimmäinen säkeistö. Kieli on... vaikeaa.

Paris marlou
Aux yeux de fille
Ton air filou
Tes vieilles guenilles
Et tes gueulantes
Accordéon
Ça fait pas d'rentes
Mais c'est si bon
Tes gigolos
Te déshabillent
Sous le métro
De la Bastille
Pour se saouler
A tes jupons
Ça fait gueuler
Mais c'est si bon...!

Minulla on jossain tästä suomennos, onneksi hukassa.

4 kommenttia:

 1. Aznavourin la Boheme on yliveto, löysin jostain suomennoksenkin Ällistyttäviä mustavalkovideoita muinaisista telkkariohjelmista. Hauskaa, etteivät järjestöt ole vielä puuttuneet youtube -levitykseen. Noita on muitakin, mm yahoolla. lasku tekijänoikeuksista olis mielenkiintoinen hajautettava.

  VastaaPoista
 2. ad toipila

  Selvitähän mahdollisuus satelliittilaajakaistaan. puhelimella. Gps:llä tilaa sivun, joka purskautetaan satelliitin kautta sulle.

  VastaaPoista
 3. http://fi.wikipedia.org/wiki/Satelliittilaajakaista

  juu, gps laitteella ei yleensä voi lähettää - jäi ärrä pois

  Kokeilin mökillä, missä mul on 2 metrinen lautanen - kulki data niin vaan vilkkaasti hauppagen halpislaitteella - en tosin tilannut liittymää. Silloin oli tarjolla 2 megasia yhteyksiä.

  Esim SIRIUS tarjoaa kustannustehokkaita televisio-, radio- sekä laajakaistapalveluita Pohjoismaiden, Baltian sekä Keski- ja Itä-Euroopan asiakkaille

  http://www.ses-sirius.com/finnish/

  http://www.tietokartano.fi/tuotteet/skydsl/

  http://www.laajakaistainfo.fi/ajankohtaista/index.php

  VastaaPoista
 4. Vanhaa juttuasi lukien tuli mieleen, että oletko Youtubesta jo bongannut Jaques Brelin? Hienoja taltiointeja ja kuvanlaatu on hyvä.

  VastaaPoista