Sivun näyttöjä yhteensä

10. marraskuuta 2020

Peruste


 

Uutisissa näyttää olevan aihetta parin oikeudellisen käsitteen selvittämiseen.

 

USA:ssa muuan presidentti väittää vaalitulosta virheelliseksi ja toiset sanovat, ettei ole esitetty todisteita. Englannin sana ”evidence” ei ole kovin selvä. Suomennoksena ”todiste” ja ”peruste” eivät ole samoja asioita. ”Näyttö” saattaa tarkoittaa molempia.

 

Vaalien tulos voi olla virheellinen, ja näin voisi olla, jos äänet on laskettu väärin. Ääniä on jäänyt laskematta tai niitä on laskettu kahteen tai useaan kertaan. On mahdollista, että myöhästyneitä postiääniä on otettu huomioon. On mahdollista että äänilippuja on hylätty tai hyväksytty tulkinnanvaraisesti. Ykkönen on luettu seiskaksi tai kahdeksikko kolmoseksi. Meillä äänilippu hylätään, jos siinä ei ole vaalivirkailijan lyömää leimaa; jos olisi toisin, vilppi olisi kovin helppoa.

 

Olin kuin olinkin aikojen aluksi avustajana vaalipaikalla, joka taisi olla entinen kansakouluni. Toimitsijoina oli siihen tehtävään valittuja eri puolueiden edustajia. Jokainen toimitsija sai katsella mitä tahansa lippua, mutta periaatteessa kukin laski oman nivaskansa.

 

Eräässä vaalilipussa luki ”Herra teitä kaikkia siunatkoon”. Lippu hylättiin, koska lain mukaan vaalilippuun on kirjoitettava ehdokkaan numero, ja tämä ei ollut numero. ”Punainen viiva” on muuten romaanin nimi ajalta, jolloin äänestäjien kynäntaitoihin ei ollut luottamista. Äänestäjän oli vedettävä käsillä olleella punakynällä viiva ison lomakkeen ruutuun, johon oli painettu ehdokkaan nimi. Avustaja ja vain avustaja sai tulla äänestäjän avuksi särmin taakse. Jos lukutaitokin teki tiukkaa, avustaja sai auttaa löytämään oikean ruudun. Mutta siinä oli taikaa, että äänestäjä veti sen punaisen viivan itse.

 

Nyt toistellut ”kaikki äänet on laskettava” ja ”virheelliset äänet on hylättävä” tarkoittavat, että on toimittava lain mukaan. Tietysti on.

 

Jos esitetään väite: äänet on laskettu väärin, tämä ei voi johtaa automaattisesti uuteen laskentaan. Jos esitetään väite: äänestyspäivän jälkeen tulleet postiäänet on hylättävä, tämä on perusteltu vaatimus, joka on käsiteltävä. Vastaus löytyy laista. Lehdissä vilahtanut ajatus, että korkein oikeus voisi ottaa tuon kannan näissä vaaleissa, ei ole uskottava. Tiettävästi Pennsylvanian laki määrää, että viimeistään äänestyspäivänä postissa leimatut vaaliliput kelpaavat. Korkein oikeus ei ehkä edes voi muuttaa tätä tulkintaa meneillään olevien vaalien osalta. Se olisi oikeudenmenetyksiä aiheuttavaa taannehtivaa lainkäyttöä menettelyä koskevassa asiassa.

 

Vertauksena – ajatelkaapa että jalkapallon paitsiosääntöjä muutettaisiin takautuvasti ja jo pelatut ottelut julistettaisiin mitättömiksi. Tai vaikkapa kuulantyönnön Suomen ennätys, joka on vuodelta 1979, kumottaisiin esimerkiksi jollain lääketieteellisellä perusteella.

 

Tässä ei yritetä tulkita USA:n lakia. Mutta oikeudenkäynnissä asianosaisen on vedottava tosiseikkoihin, joiden toteutuessa hänen vaatimuksensa on hyväksyttävä. Eilen pyydettiin väliaikaiskieltoa, koska osavaltion laki ei takaa postiäänille samaa valvontaa ja varmistusta kuin paikalla annetuille.

 

Vaikuttaa siltä, että tuossa ovat asialla huonommat juristit. Puuttuu väite, että postiääniä otettaisiin huomioon tai jätettäisiin huomiotta lainvastaisesti.

28 kommenttia:

  1. Harri Hurstin dokumentti "Kill Chain: The Cyber War on America’s Elections" kertoo/hakkeroi Yhdysvaltain äänestyskoneet:

    https://www.youtube.com/watch?v=AwSVN_dgio8

    Molemmat puolueet olivat jo ennen äänestystä palkanneet liudan juristeja kutakin osavaltiota kohden tutkimaan osavaltojen lakeja kuinka missäkin tilanteessa toimitaan.
    Hieman sama jos lätkää pelattaisiin Suomen eri kunnissa eri epämääräisillä säännöillä.

    VastaaPoista
  2. USAs sak är vår.

    Edes Suomen eduskuntavaaleja, puhumattakaan Euroonpan Unionin vaaleista, ei meillä seurata yhtä tiiviisti kuin Amerikan Yhdysvaltojen presidentinvaaleja.

    Minkähän helkkarin takia?



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on tämä moneen kertaan haukuttu ja mollattu Trump, joka kiinnostaa aina vaan.

      Suomessakin on yritetty matkia Trumpia "Suomi ensin" iskulauseella. Erittäin noloa kulttuurista omimista. Kyllä monet maat EU:ssa ajattelevat, että Suomi ensin. Eikös sillä SDP:n ministeri Tytti Tuppuraisella ole jokin lista näistä maista? Nyt se lista esiin ja vähän äkkiä.

      Poista
    2. Koska esim. Nato-puolustusasioissa Suomen tahto taitaa olla Amiriikan taskussa, koska tiedustelun ja puolustuksen ydinohjelmistot ovat amerikkalaisten toimittamia eli yhteensopivia. Emme tiedä mutta ekstrapoloimme Hornet-kaupasta.

      Poista
    3. Miten niin ei seurata? Meillä tulos on yleensä selvillä hyvissä ajoin ennen seuraavaa aamua.

      Poista
    4. Vähän uutta versiota persuilka. Nythän ne hokevat mainosradiokanavilla, että otetaan Suomi takaisin. Keneltäköhän, ja kenelle?

      Poista
    5. Om han sku vara så vänligt att titta på och håll käft?

      We´re trying to watch the show.

      Muuttaahan valkoiseen taloon ainakin 2 saksanpaimenkoiraa.

      Poista
    6. Eivät Persut ole taantumuksellisia niin kuin esimerkiksi Marin, joka kieltäytyy hyväksymästä todellisuutta ja haikailee takaisin 1960-70-luvuille.

      Suomen paperitehtaat ovat osa globaalia talousmaailmaa, jossa vallitsee samat talouden rautaiset lait. Kilpailukyky määrää mistä maailman ihmiset paperia ostavat, eivät hallintotieteen maisterin populistiset toiveet ja lausunnot.

      "Minä tuomitsen tuottavan tehtaan lopettamisen"-kaltaiset kansaa nuoleskelevat lausunnot voivat ehkä upota kaikkein sinisilmäisimpiin ja lapsellisimpiin relativisteihin, on tällainen retoriikka samanlaista populismia kuin Veikko Vennamon vakuuttelut maaseudun duunareille:

      "Kyllähän Helsingissä on rahaa, mutta sitä ei anneta köyhälle kansalle."

      Suomi pitää ottaa takaisin todellisilta populisteilta; ja vappusatasen ja miljardien kylväjiltä; jotka valheellisesti väittävät realisteja populisteiksi.

      Eräs populistisen politiikan superennätys ja eräänlainen kartharsis on Suomen valtiolle 7 miljardia maksavan; JA noin 2,5 miljardia (!!!) Suomelle tuovan tukirahaerän kutsuminen EU:n ELVYTYSRAHASTOKSI.

      Mutta näinhän tämäkin suoranainen valhe uppoaa median avustuksella Suomen kansaan tai suurimpaan osaan siitä.

      On kysyttävä aidosti, maltillisesti ja ihan aikuisen oikeasti: Populisteja? Ketkä??

      Poista
    7. Kerro nyt yksikin talouden "rautainen laki", jota politiikka tai hallitseva taho ei voisi muunnella (miltei) miten tahtoo...
      Tai sitten olet "se, joka toista haukkuu, on itse se".
      LP

      Poista
    8. Devalvoidaan Suomen markka, niin paperi käy kaupaksi. Pitäis vaan ensin olla se Suomen markka.

      Poista
  3. Media haluaa klikkauksia. Tämä kuultu suoraan erään tunnetun uutispäällikön suusta. Esimerkkinä uutisointi Trumpista.

    VastaaPoista
  4. Postilaitoksen työntekijöitä jotka ovat antaneet allekirjoitetun vakuutuksen todistuksesta että ovat nähneet kun toiset postilaitoksen työntekijät ovat leimanneet lippuja takautuvalla postileimalla. Tämä olisi sellainen syy joka voisi oikeuttaa Korkeimman oikeuden hylkäämään lippuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei menestynyt...

      https://www.washingtonpost.com/politics/trump-election-irregularities-claims/2020/11/08/8f704e6c-2141-11eb-ba21-f2f001f0554b_story.html

      Poista
  5. Ollaan haluttu tietty lopputulos.

    Nyt on voitava elää sen kanssa.

    On toki sama millaista polkua tai reittiä päästään katastrofiin joka on väistämätön. Nyt se tapahtuu ehkä juuri ja juuri eri tavalla kuin se olisi tapahtunut jos tulos olisi ollut toinen.

    Voittaja ei nytkään ole se suuri "sateentekijä" joka osaa kaiken ja pystyy kaikkeen.

    Tämäkin myy samaa käärmeöljyä, haisee hieman eri tavalla ja etiketti on ihan hiukan eri, vaikka onkin sama.

    Vaalien tulos ei tosiasiassa ole vaikuttanut mitään kymmeniin vuosiin.

    Rahoittajat ovat saaneet haluamansa vaalien tuloksesta riippumatta.

    Yhä keskitetymmäksi muuttuva liittovaltio houkuttelee suurien korporatioiden väkeä saamaan taloudellista hyötyä.

    Nykyisen kriisin "ratkaiseminen" luo hetken niitä jotka luulevat olevansa varakkaita ja jotka luulevat, että he selviävät vähin ongelmin tulevasta.

    Kriisi on juuri ja juuri alkanut.


    VastaaPoista
  6. Aika hurjaa.

    Juuri äsken tulleen uutisen mukaan Mike Pompeo uhoaa itsevarmasti Trumpin toisesta kaudesta.

    Mitä tästä pitäisi ajatella? Onko kyseessä narsistien ja huonojen häviäjien lokakampanja demokratiaa kohtaan vai onko vaaleissa todella ollut jotain hämärää ja varsinaista kusetusta?

    Ihmeeeellisen pitkään kestää juuri näiden vaa`an kieliosavaltioden äänten laskenta, kun taas esim. huomattavasti suurempi osavaltio eli Florida sai äänensä laskettua todella nopeasti.

    Ja Jos ääniä hylätään, riittävätkö ne muuttamaan vaakaa Trumpin suuntaan?

    Mutta se lienee selvää jopa kaikkein punaniskaisemmalle konservatiiville kuin myös pilaantuneelta silakalta haisevalle naiiville, punavihreälle maailmanparantajalle;
    USAn vaalisysteemissä lienee todella, siis todella paha valuvika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "USAn vaalisysteemissä lienee todella, siis todella paha valuvika."

      Tuo on kyllä mitä ilmeisin fakta. Jokin erityinen syy siihen täytyy olla, että sitä ei ole tehty tolkulliseksi. En tiedä, mikä se syy voisi olla ... ?

      Mitä hyvään häviämiseen tulle, rebut voisivat ottaa mallia demareilta neljän vuden takaa:

      Jatkuvia oikeusjuttuja istuvaa presidenttiä kohtaan, viraltapanoyrityksiä senaattiin saakka, loputon Ukraina-tutkinta, jokaisen sanan riepottelu, "faktantarkistukset", syytökset Kiina-kykennöistä (Hunter) ja oman perheen rikastuttamisesta valtion tuella. Ja niin edelleen.

      Ja loputun, hetkeksikään katkeamanton lokakampnaja 24/7 koko valtamedian voimin.

      Noin siis toimii hyvä ja oikeamielinen häviäjä.

      (Ja taas niille, joiden lukutaio on binäärinen: ylläoleva ei tarkoita, etteikö minunkin mielestäni Trump olisi ollut hullunpuoleinen ja outo ukko. Se vain panee vaatimuksen hyvästä ja nöyrästä häviämisestä raameihinsa.)

      Poista
    2. Pääsyitä vaalijärjestelmän kehnouteen ovat tietysti 1700-luvulle perustuslakiin jämähtänyt valtiojärjestelmä sekä yhteiskuntaan iskostunut kammo välttämättömintäkään verotusta ja toimivaa hallintoa kohtaan. Sellaiset kun olisivat vähintäänkin tarpeen tolkullisen vaalisysteemin luomiseksi.

      Poista
    3. Hyvä analyysi Nimettömältä. Tuo varmaankin tärkeä osasyy.

      Olen muuten täysin samaa mieltä kanssasi Matias K.

      Eihän Trumpilla ollut hetkenkään rauhaa hoitaa hommiaan jatkuvan mediamyllytyksen ja syytöskampanjoiden ristitulessa. Hillaryn tappio on vaatinut demokraateilta ja heidän esikunnaltaan (90% mediakentästä) neljän vuoden surutyön ja katkeruus on ollut suuri.

      Samaa surutyötä on käyty läpi meidän "vastuullisessa ja puolueettomassa mediassa". Ja eihän Ylen toimittajia ole koskaan näkynyt noin iloisina kun vaaka alkoi kallistua Bidenille?

      Pitäiskö laittaa suurimpien lehtien palstalla onnittelut?

      "Onnittelut vastuullisille ja puolueettomille medioille, YLElle ja Helsingin Sanomille, oman ehdokkaan valinnasta USA:n presidentivaaleissa. Tästä on sitten hyvä jatkaa kohti uusia journalistisia haasteita!"

      YT
      Citizen Kane

      Poista
    4. Citizen Kane

      Vähän tulee surku toimittajia meillä ja muualla, kun eroahdistus kohta iskee.

      Tomittajakunnalle on kova paikka, kun enää ei voi joka aamu vain selata CNN:aa, valita sieltä tämän päivän Trump-uutista ja kopioida sitä omaan kolumniinsa/ pääkirjoitukseensa/ ykkösuutiseksi pääuutislähetykseen.

      Tuollaisesta addiktiivsesta rutiinista luopuminen, Trump-suhteen katkeaminen ja kapinoinnin kohteena olavan isähahmon äkillinen menetys saattaa järkyttää pahastikin toimttajan herkkää ja idealistista sielua.

      Kriisiapua kaivataan. Missä on se uusi paha?? Pakko löytää uusi ja vähän äkkiä, muuten pää räjähtää.

      Poista
    5. " Trumpin uskonnollisista askelmerkeistä on vastannut Valkoisessa talossa helluntailaispastori Paula White – Twitteristä tuttu "rukoilijaräppäri". Hän on todennut, että jos ihminen sanoo Trumpille ei, se on sama kuin sanoisi Jumalalle ei.

      "Kristityt vastaavat viime kädessä Jumalan edessä siitä, tukevatko Trumpia", White opasti taannoin television The Jim Bakker Show'ssa ja lisäsi, että "tuskin kukaan Jumalaan uskova sellaista haluaa".

      Jos sinun pitäisi valita Tuonelan tuliseen ikuisuusjärveen viskaaminen tai Trumpin kannattaminen, kumman itse valitsisit? "

      Näin kivasti sanelee Petteri Holma Lapin Kansassa ja jo tämän takia olen tyytyväinen lehden tilaaja. Tuohon Holman kysymykseen on helppo vastata: tuliseen järveen, jos sellainen olisi olemassa. So it goes.

      Poista
    6. Eiköhän kohta löydy lisää kohteita joiden toiminnasta tai toimimattomuudesta voi olla tuohtunut.

      Yksi jännä twitter-fiidi seurattavaksi on WEF:n puheenjohtajan Klaus Schawbin fiidi tai ketju.

      Siellä on kaikkea "jännää"...

      Poista
  7. Taivaan Isä meitä pöllöpäiltä varjelkoon.

    VastaaPoista
  8. Sananen äänestyssalaisuudesta.
    Äänestyssalaisuus on yksi kansanvaltaisuuden kulmakivi. Ilman yleisten vaalien vaalisalisuutta on turha puhua kansanvallasta, demokratiasta. Äänestyssalaisuuteen kuuluu, että äänestäjälle ei anneta mahdollisuutta halutessaankaan todistaa sitä ketä hän on äänestänyt.
    Ruotsi esiintyy demokratian mallivaltiona. Ruotsissa ei kuitenkaan ole äänestyssalaisuutta. Äänet kyllä annetaan äänestyskopissa sulkemalla äänestyslistat vaalikuoriin. Äänestyssalaisuuden rikkoo se, että ennen koppiin menoa äänestäjä noukkii listansa äänestyspaikalla eri puolueiden koteloista, ihan kaikkien nähden. Tietysti voi kerätä jopa kaikki listat ja panna ylimääräiset äänestyskopissa taskuunsa tai hankkia listansa äänestyspaikan ulkopuolelta, vaikkapa puolueiden vaalitilaisuuksista. Äänestyssalaisuuden noudattaminen ei kuitenkaan saa olla koskaan vapaaehtoista jo tasa-arvon vuoksi. Ruotsin äänestysmenettely antaa mahdollisuuden kontrolliin ja edelleen painostamiseen.
    Jos Suomessa äänestäjä näyttää ehdokkaansa numeron, ei lippua leimata ja leimausta vailla oleva lippu on hylätty ääni. Lippu revitään ja tilalle annetaan uusi lippu äänestyskoppiin uudelleen menoa varten. Lisäksi estetään paljastetun äänen pudottaminen uurnan rakosesta. – Tietysti Suomessakin äänestyssalaisuus murtuu, kun ehdokas ei saa yhtään tai saa vain yhden äänen äänestyspaikan uurnaan tai äänestyspaikan ennakkoäänenä. Murtumisen todennäköisyyttä vähennetäänkin yhdistämällä vähäisten äänien äänestyspaikkojen äänestysliput yhdeksi sekoitetuksi kokonaisuudeksi laskentaa varten. Näin ymmärtääkseni tehdäänkin esimerkiksi Enontekiöllä. Vähäisten äänien uurnat kuljetetaan pitkien matkojen päästä yhdistamistä varten; se viivyttää äänten laskemista. Äänestystuloskin tulee viimeisenä juuri Enontekiöltä. – Ennakkoäänien uurna on suurin, joten ennakkoon äänestäminen turvaa äänestyssalaisuuden todennäköisimmin: nöllaääniä saaneita on vähän. – Suomi on demokratian mallivaltio ainakin äänestyssalaisuuden suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Vaalilautakunnassa olleena voin todistaa. Meidän systeemi on hyvä, vaalilautakuntiin (ainakin kotikunnassani) on kerätty useimpien puolueiden edustajat, jotka "vahtivat" toisiaan äänestyksen ajan. Samat henkilöt laskevat äänet, ja yleensä kaikki äänet lasketaan moneen kertaan, varmistus varmistuksen jälkeen. Useamman henkilön toimesta. Vaikka siellä "vahditaan" niin homma yleensä hoituu lepposasti ja huulta heittäen tuttujen (vaikka eri puolueista) kesken.

      Kerran näin yhden henkilön äänen, kun tarjosi lippuaan aukinaisena leimattavaksi, mutta ääni laitettiin uurnaan. Pitäisiköhän asiasta vielä valittaa, ja kunnan äänet ko vaalissa hylätä?

      Poista

  9. Mike Pompeo ulkoministeri sanoi kylmän rauhallisesti aamun New York Timesissä, että siirrymme levollisesti Trumpin toiseen hallintokauteen. Eilisiltana viimeiseksi NYT kertoi Trumpin painelevan voittoon Pennsylvaniassa. Ja muuta hauskaa. En kyllä kerkiä enkä kärsi tällaista surfaamista. Moni sietää, sormi käy ratikoissa ja busseissa.

    Finnwatch, veronkierron ja korruption nuuskija, ja kaltaisensa nostavat tyhjiä verkkoja kerran toisensa jälkeen. Markku Hirvonenkin, Se kruununpalvelija ja Ritari Ässä. Miksi? kun kuitenkin Assan kulmalla olisi alan konsultointia asiakirjoja ja tilimiestä ja lakinaista mustanaan.

    Suomenmaan kattaa tiuhasti miehitysjoukot joiden motto on shareholder valuen maksimointi -ja muu ex-rikollinen. Ja kun se alkaa paljastua sijalle nousee hiiliminimointi. Ja taas lasketaan ja kieputetaan uusia käsitteitä ja liikeansainta-logiikkaa ahneutena eikä porvarissäätyjen tuhatvuotisen perinteen osoittamaa lähimmäishyvää. Sellaista joka alkaisi perheestä.

    Työnantajan pöydästä. Kuinka ihana onkaan Sylvi Möller kertomassa Kokkolasta ja Käkisalmea myöten suurSuomesta 1650-luvulta. Kuinka ihana kaikessa kovuudessaan onkaan juuri kadotuksestani tavoittamani Kalle Päätalo. Luin 1969 romaanin Mustan lumen talvesta. Ja eilen samassa henkisyydessä eräskin puuseppä, nyt Vihdistä Veikko Helle työ- eikä mikään yhteistoimintahymy-ministeri lausui kuinka 1969 väkeä paineli Volvolle 32 000 ja tänä vuonna 1970 toinen samanmoinen satsi Saabille. Mikäkö oli Helteen kiky eli kuri. Omissa nurkissa seisottaminen? Ei vaan että "tehdä olomme viihtyisämmäksi". Tarkoitti että liksat isommiksi ja asunnot halvemmiksi.

    Viisikymmentä vuotta lisää ja etumerkki vaihtui siis -miinus-SAK. 180° jos nyt astelevyä tuntevatkaan enää joukko-oppeissaan. Oliko eräskin eroava puheenjohtaja kun tuskaili SAK:n hallituksen kokoustamisen vaihtuneen työriita/sopu lakislolastiikka-seminaariksi.

    Juridiikasta roomalaisesta, ei US kristillisanglikaanisesta, Trevelyannin tarinoiden kantamana että Gladstonen ammattiyhdistyslaki tuhottiin ylähuoneessa lainoppineiden loordien päätöksellä. Ammattiyhdistys -sen kassa- voitaisiinkin tyhjentää sen virkailijoiden aiheuttamista vahingoista. No eipä sitten lakkoiltukaan vähään aikaan mitä nyt 1926 ja 1986. Yksi seuraus ettei 1914 ei ollut palkkasotilaita vaan OxCam vänrikit rynnivät kaasuissaan.

    Suomessa Lindblom Tanner ja Wuori Mikkelissä panivat takarajan työmiehilleen ja kenraalit sotilailleen piirsivät samalle kiskiskukkulalle. Aikansa tingittyään. Noin kronikoidaan trvelyannilaisesti eli todesti. Puistattavampaakin löytyy.

    Tuo Finnwatchin raportti pääsee asiaan kun niin ilkijulkeata siirtohintakahmalointia. Ei kukaan perään kysy Suomessa. Häpy viikunalehdettä ja suoraan asiaan: rahantekokoneen turboiluttaminen koneenkäyttäjien itseinsä eduksi, ja muitten vahingoksi. Hyvinvointimasiinan THL:n pystyttäjien silmille hyppääminen.

    Että mistäkö tulee se 1000 prosentin ei-vitsi tuotto omalle pääomalle ? No ihan vaan siitä että pursutetaan velalla minkä EKP sallii, yllyttääkin -miinus- yhden prosentin alella. Liikepankki jakaa kahdella kolmella (kun luokittajat lukevat armottoman perintätoimi ruuvipenkimme vahvuudeksi AAA). Luotot vielä ostetaan takaisin EKP:hen, ei velallisilta vaan kimppuiksi pankeista vyyhditettyinä.

    Uusia euroja Suomeen ja liikemiesvälittäjille halvalla liikepelin tuotto fokusoituna tälle välikäsijengille. Ovat niin kökköä porukkaa että toimitusjohtajiksi on pakko etsiä ulkomaalaisia. Edes kohteliaan seurustelukelpoisia kaupunkioloihin, eikä vain edellispolven saunapalvattuja, nykyisiä omia teknosportti raivopäitä. Koilismaan selkosillahan kaveruus ja hyväpäisyys olivat maasäädyn legacyä. Onneksi vielä talven 1939-40 kuulaudessa.Jukka Sjöstedt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekavaa Sjöstedtiksikin. Suoranainen valhe on: "Eilisiltana viimeiseksi NYT kertoi Trumpin painelevan voittoon Pennsylvaniassa."

      NYTimes on kaikkien helposti tavoitettavissa:
      https://www.nytimes.com/2020/11/10/us/politics/voting-fraud.html

      Pompeon "kylmä rauhallisuus" sai Bidenilta ansaitsemansa kommentin:
      https://twitter.com/AnandWrites/status/1326264429160374284

      Poista