Sivun näyttöjä yhteensä

23. marraskuuta 2020

Ihmisen monimuotoisuudesta 

Miksi ei ongelmaa hoidettaisi yksinkertaisesti? Kolautetaan kaikilta 70 täyttäneiltä kirveen hamaralla pää halki. Ei tarvita hoitolaitoksia, ja eläkerahat voidaan esimerkiksi juoda.

 

Muistan erään murhajutun. Tapaus oli erikoisen raaka. Teon syytä ei ollut helppo käsittää. Uhri oli ratavarteen sammunut rappioalkoholisti.

 

Syytetty sanoi oikeudessa:” Se on sen oma vika, ketä kuolee.” Yleiskielellä tuo tarkoittaa ”se on kuolleen oma syy, että kuolee”. Eli jokseenkin sama kuin lasten leikkien huuto ”sen syy kenen pää, joka alle jää”.

 

Kuulemani mukaan tositarinani päähenkilö kuoli hämmästynyt ilme kasvoillaan, kun joku ohi mennessään huitaisi hänet hengiltä vankimielisairaalassa. Hän ei saanut siis koskaan mahdollisuutta edetä henkisestä edistymättömyydestään.

 

Henkinen alkukantaisuus on edelleen suuri ongelma. Liian moni ei osaa tai ei halua ajatella, että tuo shokkivaikutusta tavoittelemani ehdotus, oikeastaan ivamukaelma, tämän kirjoituksen alussa, ei vaadi kaatuakseen moraalisia näkökohtia.

 

Ajatuskoe osoittaa, että tuollainen hanke ei onnistuisi käytännössä. Hyvin nopeasti vanhukset, jotka voivat olla ovelia ja lisäksi varakkaita, olisivat palkanneet nuoret kirvesmiehet listimään toisiaan. Ajatus on maailman vanhimpia. Vaikeasti käsiteltävää nuorisoa varten sytytetään sota. Ensimmäisinä menevät perintönsä oletetusta pienuudesta kiukkuiset nuoret aatelispojat ja toisena sankari-ihanteet väärin käsittäneet tappelupukarit.

 

Väitteeni ei ole sen kummempi kuin tieto, että kieltolaki ei onnistu, vaikka alkoholi on vaarallisempi myrkky kuin esimerkiksi tupakka. Kieltolaki on valtion, pappien ja muiden auktoriteettien julkinen ilmoitus, että on hienoa ja tavoiteltavaa heilua sikahumalassa. Esimerkiksi USA:ssa ja Suomessa viinan kulutus alkoi kasvaa ja roistot rikastua parissa viikossa kieltolain voimaantulosta.

 

Salaliittoteorioita keksivät ja levittävät tehokkaimmin ne, jotka eivät niihin usko mutta tarvitsevat niitä.

 

Mikä oli perussyy sivistyneen Saksan raaistumiseen ja joukkomurhaamisen yleiseen hyväksymiseen Hitlerin aikana? – Ensimmäinen maailmansota. Väkivallan muuttuminen jokapäiväiseksi kokemukseksi.

 

Miksi Saksa onnistui toisen maailmansodan jälkeen? Entiset rintamamiehet ja upseerit kerättiin pian pitämään toisiaan silmällä. Juuri siinä he ovat hyviä. ”Kansanarmeija” on lähes aina paha, kuten Suomessa 1918 tai Neuvosto-Venäjällä 1919-1922. Stalin puolestaan oli tarkka siitä, että hän teloitutti aina myös teloittajat (NKVD). Sillä tiellä ei vain ole loppua, ja siksi Hrustshev, itse poliittisena komissaarina niskalaukausten veteraani, käytännössä lopetti teloitukset  päästyään valtaan 50-luvulla.

 

Mitä meihin vanhoihin tulee – ihminen ei elä viikkoakaan ilman bakteereitaan. Tarkoitan että ihmisyhteisö (ja eläinyhteisö) elää kokonaisuutena eli systeeminä, tai menehtyy. Toimivaan kokonaisuuteen kuuluvat myös heikoksi luullut osaset ja tarpeettomiksi arvellut toiminnat. 

35 kommenttia:

 1. Hrustshev lopetti suurimittaiset teloitukset, mutta sen sijalle tulivat sisäiset salamurhat. Kuuluisin esimerkki lienee Juri Gagarin, jonka hankala alkoholismi parannettiin ilmeisesti lento-onnettomuudella. Suomalaisia lähempänä ovat ne harvat Itä-Karjalan suomalaiset punapäälliköt, jotka selvisivät sekä toisesta maailmansodasta että sitä edeltäneistä vainovuosista. Näiden miesten kohtaloksi koitui yllättävän usein jokin onnettomuus Hrusthevin tai Brežnevin kaudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden 1991 jälkeen ja etenkin vuodenvaihteen 1999 - 2000 jälkeen on muodostunut maantavaksi, että tietyt piirit ovat itkevinään krokotiilinkyyneleitä Itä-Karjalan suomalaisten punapäälliköiden ja punarahvaan kohtaloa. Sitäkin voisi joskus miettiä, mikä hirmuvalta ne sinne suden suuhun alun perin oikein ajoi.

   Poista
  2. Lukenut olen että KGBn nomenklatuurajäsenet paketoivat Neuvostoliiton aikoinaan hengiltä. Se, pitääkö se paikkansa, on toinen asia. Mutta he ainakin Neuvostoliiton kultavarannosta 5/6 osan hävittivät "yhtenä yönä" … ties minne. Siis ties minne. Ja että NKP:n kassanhoitajat, joiden vastuulla oli Neuvostoliiton Kommunistipuolueen valtava omaisuus (3 kappaletta heitä oli) muutaman päivän välein tekivät itsemurhan hyppäämällä korkean kerrostalon ikkunasta ulos. Minkähän takia? No, saattaa olla outo sattumaa se, tämmöinen, mutta sattumaa ei ollut se että valtion omaisuutta yksityistettäessä suurin osa siitä siirtyi muutaman komsomoltaustaisen nuorukaisen taskuun. (vrt. A.Ahlströmin metsäkaupat nälkävuosina 1867. Enkä vertaa.) Toisaalta Neukkulan perinnönjaossa myöhemmin ne jotka eivät ensimmäiseen rosvoaaltoon ehtineet, hyviä tilejä tekivät myöhemmin perustamalla pankkeja, ja toiset taas sillä, että murhasivat pankinjohtajia. (Ilo yksillä, onni kaikilla?) … no se siitä.

   Nykyisin, kiitos Putiinin, oligargit eivät enää myrkynvihreinä taistele toisiaan vastaan vaan heille on uusi uhka keksitty: ulkomaalaiset agentit, eli russofobistit. (Tämä on tietysti sisäpolitiikkaa = tyhmiä ihmisiä vaarten tehty). Heitä jotka haluavat panetella venäläisiä, on vaikka missä, mm. Salisburyssa [ˈsɒlz.bɹi]. Kotimaassammekin joudumme taistelemaan yhä enemmän ja vielä enemmän vääriä valheita vastaan. Jos kansalaisemme Siperiassa Tomskin kaupungissa nousee Moskovaan menevään lentokoneeseen, kuten vaikkapa toverimme Navalnyi, ja saa yht’äkkiä - kun tullaan korkealle - saa allergisen reaktion... niin... mistä sitä etukäteen tietää, että näin käy, ei mistään.


   Kysykää vaikka suomalaiselta dosentilta Johan Bäckmannilta.

   Poista
  3. Ne suomalaiset, jotka lähtivät Neuvosto-Venäjälle, olivat kaikesta huolimatta suomalaisia. Kyllä heitä sopii sääliä. Moni oli ihan kunnon ihminen, jonka elämä harhautti valtio- ja maanpetoksen tielle. Erityisesti Itä-Karjalassa oli ihan rehellistä heimoaktivismia, jossa rakennettiin Suur-Suomea, toki punaiselle pohjalle. Se surkea kohtalo, joka suomalaisia kommunisteja kohtasi, on syytä pitää esillä. Jokaisen on hyvä ymmärtää, miten luotettava työnantaja Tšeka on. Kovin moni ahkera ja uskollinen tšekisti tai paikallinen agentti on saanut havaita, että Venäjän tiedustelu uhraa omansa silmää räpäyttämättä.

   Poista
  4. Luen parhaillaan Panu Rajalan ja Hannu Rautkallion kirjaa Petturin testamentti: Arvo Poika Tuomisen todellinen elämä, jossa käsitellään järkyttävästi noita aikoja. Niistä on jo paljon tietoa, mutta hajallaan, ja Kansallisarkistossa käsitellään uutta tietoa, mm. Kullervo Mannerista, joka oli eduskunnan puhemies vuonna 1917. Paljon salaisuuksia on jäljellä. Suomen Memorial olisi perustettava.

   Poista
  5. Ainoa positiivinen piirre Tsekassa oli, että se oli luotettava työnantaja. Teloittajat saivat itse lopuksi kuopan reunalla kuulan kalloonsa.

   En nyt oikein hahmota miksi niitä, jotka lähtivät Suomesta rakentamaan Neuvostoliittoon utopiayhteiskuntaansa ja jäivät väkivaltakoneiston hampaisiin pitäisi sääliä yhtään sen enempää kuin niitä, joilla ei paikallisina asukkaina ollut yhtään sen parempi kohtalo. Ensimmäiset tahtoivat sinne itse, jälkimmäisillä ei ollut valinnanvaraa.

   Poista
  6. En kieltänyt suomalaisten punapakolaisten "säälimistä". Puhuin siitä kevään ja kesän 1918 valkoisesta hirmuvallasta, joka kaiken sysäsi liikkeelle.

   "Valtio- ja maanpetoksen tielle harhautuminen" on tyypillistä vuoden 1918 valkoista aikalaisymmärräystä, joka tuntuu ylisukupolvisena edellenkin olevan voimissaan.

   Itse luotan siihen tulkintaan kansalaissotaan johtaneesta kehityksestä, jonka professori Risto Alapuro antaa kansainvälisestikin korkealle arvostetussa teoksessaan State and revolution in F. - Toivon, ettei tutkimukseen vetoaminen saa aikaan samanlaista raivoreaktiota ja syytöstä "valehtelusta" kuin taannoin, jolloin viittasin saksalaisen historiantutkijan kirjaan, joka käsitteli naispuoliseen väestöön kohdistuneita ihmisoikeusloukkauksia ja niihin syyllistyneitä toisen maailmansodan loppuselvitysvaiheessa.

   Poista
  7. Nykyään tilanne on parempi. Hankalille ihmisille järjestetään teekutsut.

   Poista
  8. "Puhuin siitä kevään ja kesän 1918 valkoisesta hirmuvallasta, joka kaiken sysäsi liikkeelle."

   Suomessa kaiken sysäsi liikkeelle SDP:n tekemä vallankaappaus. Se johti sisällissotaan, lyhyeen valkoiseen terroriin ja demokratian paluuseen. Neukkulassakin oli sosialistien vallankaappaus. Se puolestaan johti hirmuvaltaan eli 30 vuotta kestäneeseen punaiseen terroriin.

   Poista
  9. "Neukkulassakin oli sosialistien vallankaappaus. Se puolestaan johti hirmuvaltaan eli 30 vuotta kestäneeseen punaiseen terroriin."
   Kyseinen tapahtuma oli siis bolsevikkien järjestämä vallankaappaus. Bolsevikit olivat sosialistipuolueen vähemmistöryhmä joka kutsui itseään enemmistöksi.

   Poista
  10. "Suomessa kaiken sysäsi liikkeelle SDP:n tekemä vallankaappaus. Se johti sisällissotaan"
   No niin johti, mutta se, että punaiset käyttäytyivät huonosti ei oikeuta sitä että valkoiset käyttäytyivät vielä huonommin, varsinkin kun olivat edustavinaan laillista hallitusta. Onneksi sitten Saksan häviö sodassa johti demokratian vakiintumiseen. Toisinkin olisi voinut käydä.

   Poista
 2. "Väitteeni ei ole sen kummempi kuin tieto, että kieltolaki ei onnistu, vaikka alkoholi on vaarallisempi myrkky kuin esimerkiksi tupakka. Kieltolaki on valtion, pappien ja muiden auktoriteettien julkinen ilmoitus, että on hienoa ja tavoiteltavaa heilua sikahumalassa. Esimerkiksi USA:ssa ja Suomessa viinan kulutus alkoi kasvaa ja roistot rikastua parissa viikossa kieltolain voimaantulosta."

  Nyt on vastaava kieltolaki kannabiksella. Seurauksetkin samanlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päihdyttävien aineiden kieltolaki ei onnistu. Kannabis apteekkeihin? On jo. Kannabis Alkoihin? Kaikki päihdyttävät aineet Alkoihin ja siis Alkon toimintamallin muutos, myyjät kysymään minkälaista fiilistä sais olla?

   Listasta tulee komea, kofeiini, nikotiini, alkoholi, kannabinoidit..

   Yleisesti stimulantit ja lamaavat voisi erottaa eri myymälöihin, voisi olla Vihreä Linja ja nykyinen Punainen Linja.

   Poista
 3. Hyvän historiasta (Bregman) luin, että vain 10-15 prosenttia sotilaista sodassa ampuu tappaakseen ja yleensä ihmiset alistuvat tekemään pahaa lajitovereilleen silloin kun he uskottelevat itselleen olevansa hyvän asialla. Jännää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun puolustaja on juoksuhaudassa ja vihollinen tulee rynnäköllä kohti, niin 100% sotilaista ampuu osuakseen. Ei tietenkään tappaakseen, vaan tehdäkseen tulijat vaarattomaksi.

   Poista
 4. Trump ei näytä millään oivaltavan sitä, ettei vaaleissa vähemmän ääniä saanut aina voita, edes Yhdysvalloissa.

  Salaa liitossa Kunnaksen Ilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin että mösjöö T.n käyttöjärjestelmä ei sisällä nykyistä mahdollisuutta.

   Jokin aika sitten täällä oli viehko ajatus että syy on Microsoftin mutta eihän se voi olla, sehän olisi kaatunut jo vaikka kuinka monesti.

   Olkoon kuinka tahansa mutta kauko-ohjatun valtionpäämiehen idea ei ole aivan huono. Kaikenkaikkiaan kyse on vain toteutuksen laadusta. Jos välttämättä halutaan demokratian periaatteita noudatettavan niin tietenkin lähdekoodin tulisi olla avoin.

   Poista
 5. Kolautetaan kaikilta 70 täyttäneiltä kirveen hamaralla pää halki. Ei tarvita hoitolaitoksia, ja eläkerahat voidaan esimerkiksi juoda.

  Eikös melkein juuri näin valtio kohtele vähävaraisia vanhuksia. Toisaalta tuo naisille juuri valmistunut vankila näyttää niin mielenkiintoiselta ja hyvältä paikalta että mielelläni viettäisin siellä vanhuuteni päivät

  https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/34258c12-8f9b-47d6-8eb2-4c7c6288c331

  VastaaPoista
 6. Niin, tuolla maalla kerrotaan sellaista juttua ikämiesveljeksistä jotka asuttivat yhdessä ja naimattomina vanhemmiltaan perittyä isohkoa maatilaa. Sitten toinen soitti jossakin vaiheessa paikalle poliisit kun toinen veli oli kuollut ilmeisesti ja myöhempien tutkimusten perusteella aivoinfarktiin. Poliisit kyselivät tapahtumista ja ajankohdista. Veli kertoi veljensä maanneen jo pitkäänkin lattialla tuskissaan, -toista vuorokauttakin, mutta ajatteli oman sanomansa mukaan sen siitä vielä selviävän. -No ei selvinnyt mutta talonpito oli varmaan jatkossa riidattomampaa ja selkeämpää.

  VastaaPoista
 7. Luin hetki sitten Norman Ohlerin tutkielman/kirjan Hitlerin tabut jossa setvitään saksalaisten siviilien ja sotilaiden metamfetamiini ja oksikodonin käyttöä. Ne keksittiin kakskyt-luvulla ja saksalaiset nappaili noin kymmenisen vuotta niitä apteekkitavarana ennne kuin es metamfetamiini meni reseptille.
  Kyllä piri sen verran tunteettomaksi tekee ja energiaa on kun niitä säännöllisesti napsitaan, että tolkuttomimmatkin asiat luontuu sen kummemmin ihmettelemättä. Ne määrät mitä jengi käytti tarkoittaisivat nykyään mieletöntä huum.aineongelmaa, paljon isompaa kuin nyt es Suomessa on piristä.
  Kun saksalaiset hyökkäsivät länteen keväällä -40 oli heillä mukanaan 35 miljoonaa 3 mg:n tablettia (=105 kg), Mm. panssarikenraali Guderian (kehitti Manstainin kanssa salamasotataktiikan) sanoi Englannin kanaalin äärellä: Sotilaat, pyysin teitä valvomaan kaksi päivää, te valvoitte 17. Minä kiitän. Jo vain jaksaa sotia vauhtipäissään;D Ja kuten sanottu, tunteet vaimenevat, tulee tunnekylmäksi, mikään ei tunnu missään jos pitää väkivaltaa tehdä, toki siinä traumatisoituu mutta näitähän ei kenraalit mieti.
  Jenkit tässä 2000-luvun alussa tuuppasivvat uutena kipulääkkeenä oksikodonin (heroiinin vahvuista), morfiinijohdannaisen jonka koukuttavuus on erittäin äärimmäinen. Hitler hlökohtaisesti käytti v-42 eteenpäin päivittäin matamfetamiiniä, tuotenimi Pervitin, ja jossain vaiheessa ruiskeisiin liitettiin myös oksykodon. Kuuri kokaiiniakin meni syksyllä -44. Lopetti -45 alussa ja sitten olikin tukka sekaisin vieroitusoireista. Todellisuudentaju tosin oli jo mennyt, niin johtajalta kuin kansaltakin.
  Siinä osasyy julmuuksien harjoittamiseen, siihen kuinka tavan ihminen pystyi tekemän moisia julmuuksia, sitäpaitsi saksalaiset vannoivat, sotilaat, hlökohtaisen valan itselleen Aatulle aiemman jumalan sijaan ja saksalaiset jos jotkut ovat viranomaisten käskyjä noudattavia, järjestelmällisiä, kirjaapitäviä ihmisiä. Teknisesti hyvin osaavia, niinpä "jutalais"kysymyksen ratkaisu oli heille lähinnä tekninen ongelma johon insinöörit lähtivät hakemaan ratkaisua, ja siksi puolustautuivat sillä "käskettiin" ja jos ei olisi totellut niin nuppi pois. Totalitäärinen yhteiskunta jiiänee.
  Hyvä kirjoitus sulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käskyjen noudattaminen on huono puolustus. Käytännössä kenenkään ei ollut pakko olla mukana murhaamassa. Saksan asevoimissa (SS mukaan lukien) tiedettiin, että kaikki eivät kykene tai halua tappaa aseettomia. Sitä suvaittiin ja muita heikommille löytyi muita töitä.

   Hyvänä esimerkkinä on paljon tutkitun 101. poliisipataljoonan yksittäinen joukkueenjohtaja, luutnantti Bachmann. Hän kieltäytyi avoimesti tappamasta viattomia, ja kävi tästä huolimatta sotansa ilman rangaistuksia. Ainoa seuraus oli se, että mies jäi vaille ylennyksiä.

   Sinänsä ihmiselläkin on rajansa ja seura tekee kaltaisekseen. Bachmannkin sortui: kun pataljoona oli jo vetäytymässä Puolasta, tuli käsky vielä yhteen joukkomurhaan. Päällystöstä oli pulaa, ja Bachmann lähti viimeinkin hoitamaan oman osuutensa. Sodan jälkeen mies oli ainoa pataljoonan upseeri, joka sai rikoksistaan tuomion.

   Poista
  2. Aina on mielenkiintoista kun muutamia yksittäistapauksia yleistetään.

   Poista
  3. Jos joku esittää yleistävän lausunnon siitä, että natsi-Saksassa piti tehdä joukkomurhia käskettynä kuolemantuomion uhalla, niin siihen riittää kumoavaksi todisteeksi yksi esimerkki käskystä kieltäytyneestä, jota ei ammuttu. 101. Poliisipataljoonan tapausta on tutkittu paljon, ja vaikka johtopäätöksistä kiistellään, on tosiasia, että tuossa joukkomurhien totetutukseen erikoistuneessa yksikössä murhaamisesta kieltäytyneitä ei rangaistu, enintään paheksuttiin.

   Yleisemmin voisi todeta, että SS-sotaoikeuksien pöytäkirjoja tutkittaessa ei ole, sikäli kuin olen kuullut, tapauksia, joissa teloituksista kieltäytyneitä olisi rangaistu.

   Poista
 8. Suomessa sotien aikana rintamamiehet raaistuivat melko tavalla ja palatessaan alkoivat käyttäytyä raa'asti ja tätä kautta myös levittivät samaa raakuutta ja julmuutta perheisiinsä. Seurauksena oli melkoinen väkivalta-aalto maassamme mutta sama tilanne oli muuallakin. Lapset saivat vääriä käytösmalleja ja ne edelleen periytyivät monesti eteenpäin kunnes tuli sellainen sukupolvi jonka jäsenet alkoivat tajuta ettei niin voi menetellä. Sekä miehet että naiset olivat sotien jälkeen kovia ja kiivaita ja teräase tai nyrkki heilahti helposti, naisilla usein sakset olivat se tavallisin astalo.

  VastaaPoista
 9. Elämme isovanhemmuuden kulta-aikaa. Milloinkaan ei ole ollut niin paljon hyväkuntoisia isovanhempia.

  VastaaPoista
 10. Taistelu alkoholia vastaan - niin Suomessa kuin Amerikassakin - oli ihan kummallista? Eihän semmoisessa häviä kuin yhteiskunta.

  Jos sanotaan että viina on vaarallisempi myrkky kuin tupakka niin minä sanon että kannabis on vaarattomapi huume kuin tupakka. Koska ei sitä tule sillä lailla pössyteltyä. (Huom! itse en ole kumpaakan polttanut n. 30 vuoteen. Että tiedän mistä puhun!)

  Salaliittoteoriat ovat täyteenahdettua tieteenvastaisuutta. Mitä muuta? No tietysti siitä hyötyvät ihmiset jotka ajattelevat että "asiat ovat sellaisia millaisina ne näkee, ja miksi ne kokee", eli perussuomalaiset. Eli tyhmät. (Noo, ajattelin että minkä vitun takia mun aina pitää teeskennellä niin korrektia kun... Ei minkään takia, ajattelen. Tarkoitan, että perussuomalaisia äänestävät ihmiset on oikeasti tyhmiä. Tavattomalla tavalla.

  Ilman bakteeraja ihminen (tai vastaava orgaaninen systeemi) ei pysy hengissä pätkääkään? Suurin osa mikrobeista on ystäviämme, tarvitsemme heitä ja he meitä, sitten osa viruksia ja bakteereja ovat semmoisia jotka ovat hyvin vittumaisia meitä kohtaan. - Mutta samahan se on ihmisten kohdalla. Elämä on tällaista (vrt. insektit ja loispistiäiset. enkä vertaa)


  VastaaPoista
 11. Mikä oli perussyy sivistyneen Saksan raaistumiseen ... ?

  Karma.

  VastaaPoista
 12. Ihminen on perusluonnoltaan väkivaltainen. Jos Heikki Ylikankaaseen on uskominen, niin verrattuna muiden Pohjoismaiden väestöön, suomalaisten väkivalta on huomattavasti yleisempää kuin muualla. Blogisti kehui taannoin Ruotsin arkistoja. Ovat ne hyvät meilläkin. Jos vierailee arkistolaitoksen sanomalehtiarkistossa, niin väkivalta on esillä melkeinpä joka lehdessä 1800 ja 1900 luvun vaihteen molemmin puolin. Uutisten laatijoilla ei silloin ollut kovinkaan paljon rajoituksia. Teksteistä tulee esille virkistävästi tapahtumien kulku ja mitä oli väkivallan taustalla. Useimmiten siellä oli alkoholi laukaisevana tekijänä. Sivistys on monilla kovin pinnallista. Useimmista se karisee kun kohdalle sattuu vaikkapa henkilökohtaisesti kipeä asia. Muistan miten eräs asepalvelusta eettisistä syistä kieltäytynyt nuori mies alkoi epäillä, hänen tyttöystävänsä pettäneen häntä. Eettisyys karisi, mies varasti aseen ja ampui tyttöystävänsä. Hitler, Stalin ja Mao onnistuivat tehokkaasti passittamaan miljoonia kansalaisiaan ennenaikaiseen hautaan. Aivan varmasti nytkin löytyy menneitten suurien kansanjohtajien hengenheimolaisia, jotka pohtivat miten voi hyödyntää meneillään olevan Koronaa hyödyttömän kansanosan poistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvita Heikki Ylikangasta. Tilastot osoittavat edelleenkin että väkivaltarikollisuus on Suomessa paljon korkeammalla tasolla kuin Skandinaviassa ja Länsi-Euroopassa. Emme ole ihan samalla tasolla kuin Venäjä ja jotkut siitä erkaantuneet ja muinaisen itäblokin valtiot, mutta kuitenkin lähellä niitä.

   Poista
  2. Ruotsalaiseen kansanperinteeseen on kuulunut puhe sukujyrkkämästä, ättestupan, eli mummon heitto alas kalliojyrkänteeltä. Vaihtoehtoinen uhkailutapa on ollut pitää pirtin seinällä spesiaalia nuijaa, ätteklubban.

   https://kgaa.bokorder.se/sv-se/download/3916904c-85f5-441e-8971-3798bbc5c5cc

   https://digitaltmuseum.se/011023702005/klubba

   Poista
  3. Olofströmin lähelläkin on yksi sellainen, nimeltään Walhall Ättestupan. Komeaa seutua, juoksentelin nuorena miehenä siellä päin usein.

   Poista
 13. "Jos sanotaan että viina on vaarallisempi myrkky kuin tupakka niin minä sanon että kannabis on vaarattomapi huume kuin tupakka. Koska ei sitä tule sillä lailla pössyteltyä. (Huom! itse en ole kumpaakan polttanut n. 30 vuoteen. Että tiedän mistä puhun!)"
  Mites vaikutus vaikka ajokykyyn?
  Huumeiden kannattajien argumentit huumeiden sallimiselle ovat samoja kuin aikanaan kieltolakien kumoamista ajaneilla. Kieltolait aiheuttivat aikanaan paljon pahaa mutta ei niiden kumoaminenkaan varsinaisesti hyvää tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettil Bruun, Hyvä vihollinen, perehdypä.

   Poista
 14. Ei ne tupakan ja alkoholin terveyteen haitallisesti (tappavasti) vaikuttamiset kovinkaan paljon toisistaan erotu. Raittiina piippumiehenä kansalainen Kemppinen tietenkin katsoo tupakan vaikutukset myönteisemmässä valossa jonka joku auktoriteettiuskoinen saattaa ottaa jopa kehoituksena jatkaa omaa pössyttelyään vaikka keuhkoissa syöpä jylläisi.

  Mutta samapa sille kun voi jo arvella itsekin, että kirveenhamaralla otsaan vaan, on tässä eletty ja haittoina oltukin. (Minä en kyllä tule moksauttamaan sillä olen muutamankin mullikan silleen murhannut eikä se hamaran ja ohtaluun kohtaamisesta aiheutunut inhottava rusahduksen ääni iällään pois mielestä kulu.)

  Luopumisen tuskasta lie kysymys. Siitä juttelin naapurin Riston (78) ma-aamuna viimeksi kun lunta tyrkättiin tonttiemme rajoilta. Häneltä toinen käsi on murskaantunut olkavartta myöten 1969 tapaturmaisesti ja kymmenen vuotta sitten polveen vaihdettiin nivel. Nyt on sitten toinenkin polvi ja lonkkanivelet menossa eikä miehen kunto muutenkaan enää vaikuttanut kovin tömäkältä joten pikkuisen taisi kyyneltäkin kova työmies poskelleen tihkuttaa kun luopumistaan kaikesta touhusta ääneen aprikoi ainolla, särkyisellä kädellään lumikolaa metallisesta putkikaaresta ohjastellessaan.

  Minun kaltaiselleni, jolla ei mitään ole mistä kynsinhampain on tarvinnut tähänkään saakka kiinni pitää, luopuminen on helppo. Elonkehän elämällekään ei yhdellä tällaisella solumöykyllä ole muuta kuin ylimääräisenä rasitteena kuljeskelu. Ikävimmillään tällaiselle materialismiin väkipakolla juurrutetulle, kuitenkin suht tunnolliselle maksajalle velat pankkiin jäävät maksamatta, mutta Lipposittain so what? Veloistaanhan voi aina iloisin mielin luopua joten kuoleman pelko jos minuunkin iskee (jota edelleen epäilen) murskaan tuon pelon iloisilla, hähättelevillä aatoksilla.

  Fernando Pessoa Levottomuuden kirjassaan 2.2.1931: "Mitä ylempänä ihminen on, sitä enemmästä hänen on luovuttava. Huipulle mahtuu vain itse ihminen. Mitä täydellisempi hän on, sitä itseriittoisempi, ja mitä itseriittoisempi, sitä vähäpätöisempi joku toinen."

  VastaaPoista
 15. Tässä vielä linkki Tiedelehteen jossa nautinta-aineiden vaaroista faktaa: https://tieku.fi/ihminen/terveys/tutkimus-vahvisti-alkoholi-ja-tupakka-vaarallisempia-kuin-kannabis

  VastaaPoista