Sivun näyttöjä yhteensä

8. marraskuuta 2020

Liikemies


 

Liikemies ei ole hyvä poliitikko. Politiikka on siis eri ammatti. Trumpin kätketty viesti oli: pelastan teidät politiikalta.

 

Suoraan vertaamatta tämä oli muun muassa Leninin ja Hitlerin viesti: pois turha suunpieksäntä (hallintoelimet) ja tilalle selvä tiede (Lenin) tai vieläkin selvempi veren ääni (Hitler). Leninin viesti oli historiallinen välttämättömyys. Epäselväksi jäi, miksi on tehtävä vallankumous ja maailmanvallankumous, kun se tapahtuu historian pakosta joka tapauksessa, vaikkei mitään tekisikään.

 

 Suomessa ensimmäinen erä tätä ajattelua nousi 1919. Kaikki ongelmat johtuivat venäläisyydestä, eikä sillä ollut merkitystä, olivatko venäläiset punaisia vai valkoisia vai kerrassaan mustia.

 

Jotkut nykyiset kirjoittajat kysyvät suoraan, kenelle yletön isänmaallisuus on edullista. Samaan yhteyteen voisi vetää äärimmäisen hurskauden. Meillä äärimmäinen puhdasoppineisuus sattui kuinka ollakaan yhteen kireän kuningasvallan eli absolutismin kanssa.

 

D. Trump toteutti yllättäen lupauksensa tehdä Amerikasta taas suuri. Iskulause oli vähän yllättävä ja samaa paria V. Putinin omassa maassaan harjoittaman politiikan kanssa. Suuruutta ilman riittäviä rahkeita eli siis aineellisia ja rakenteellisia edellytyksiä.

 

Tänä päivänä Bideniä kiitellään yleisesti ja Trump on kääpiöitymässä. Mutta Trumpin ansioksi jää, että populismi eli asiaperusteisiin tukeutumaton kiihotus sai kolauksen, ja sijaan näyttää tulevan ”normaali”, johon ei väitetty olevan paluuta.

 

Puhun omaan pussiini. Vaakunalauseeni on ”vähän sinne päin”, koska arvioni korkeista päämääristä ja loistavista periaatteista ovat jokseenkin kielteisiä. Se on vähän suvussa. Kun kysyin isosiältäni, miksi hän ei kauppamiehenä ymmärtänyt salakuljettaa pirtua kieltolain aikana eikä ruveta kunnon mustanpörssin kauppiaaksi säännöstelyn oloissa, hän vastasi:” Kun minä olen oikeastaan nappikauppias.” 

 

Se oli mielestäni hienosti sanottu, ja totta. Ei siitä kauppaimperiumista, josta itse katosin kaksissakymmenissä, muuten ole jäljellä mitään, paitsi joukko kelvollisia tämän tasavallan kansalaisia.

 

Suomessa muun muassa Sipilä ja Berner osoittivat havainnollisesti, että luja kokemus liiketoiminnasta ei edistä politiikkaa. 

 

”Lehmänkauppa” kuvaa politiikkaa oikein hyvin. Kärsivällisyys on tärkeämpi piirre kuin viisaus, ja onneensa tukeutuva voisi suoraan siirtyä junapeluriksi tai rakentelemaan pyramidihuijauksia.

 

Väinö Linna ehkä lainasi ojittamisen Runebergin Saarijärven Paavolta. Jussilta ja Paavolta on onneksi otettu kuokka pois.

 

Yhteisten asioiden hoidossa ja maastossa kannatan rämettymistä. Mistähän saisi sammalen siemeniä metsäojiin? Siis itiöitä, meinaan.

 

55 kommenttia:

 1. Taitaa olla niin, että Bidenilla ei ole valtuuksia eikä kykyä tukahduttaa koronapandemiaa. Trumpilla kai oli valtuudet, mutta kun se ei halunnut. Näin se kahden raiteen ajattelu tulkitsee tilanteen.

  Kamala on presidentti, jos Biden hyytyy kesken virkakauden.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus. Itsekin olen pyrkinyt elämässä radikaaliin maltillisuuteen infrakaninofiliani sallimissa rajoissa.

  VastaaPoista
 3. No nyt joka tapauksessa painajainen on ohi ja meille kaikille kunnon ihmisille (gutmensch) koittaa ilon aika, kun kaikki muuttuu hyväksi ja uudella tavalla.

  HS:n tähtianalyytikkokin totesi tänään, että Biden on "suurempi haukka kuin yksikään Yhdysvaltain presidentti" sitten Bush juniorin; "pelotevaikutusta" ei siis pidä puuttuman. Samassa jutussa haastateltu UPI:n vanhempi tutkija tuntui ilakoivan siitä, miten nyt alkavalla kaudella "yhteistyön puitteissa luodaan sodanajan yhteistoimintaa mahdollistavaa yhteistoimintakykyä". Siinäpä siis nykyajan YYA-liturgiaa kerrakseen - ja ihan "sodanajan" joukkoja varten.

  Tapahtunutta pohjusti jo perjantaina SK:n veikeitä sormimerkkejä tekevä poliittinen pilakommentaattori ja tällä kertaa täydellä todella, ironisoimalla että "kaduntallaajako on pätevä neuvomaan", kun tuo "yhteistoiminta" kenties jo kohdakkoin lyödään kiinni. Näinhän sen tietenkin tulee ollakin; eihän kaduntallaajilta kysytty mitään liioin viime kerralla, 1940 - 41, ja lopputuloksenhan kaikki tiedämme. Uskaltaisikohan siis uumoilla, että tällä kerralla kansaamme odottaa, jos mahdollista, vieläkin loistavampi torjuntavoitto kuin 1944?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdit nyt kokonaan, toveri hyvä, että ennen loistavaa torjuntavoittoa tapahtui rauhaarakastavan suurvaltanaapurimme hyökkäys, jota meillä talvisodaksi kutsutaan.

   Ilman sitä ei niitä 1940-41 tapahtumia olisi ollutkaan. Mietipä tätä.

   Poista
  2. Emmeköhän me ole oppineet jo sen verran, että aseveljien pitää olla Syvärillä ennen kuin me lähdemme vastaan.

   Leikki leikkinä. Vakavammin ottaen voisi lainata Erik Heinrichsia: "Armeijalla on kaksi järkevää työtä. Sotiminen ja koulutus. Muu on turhaa." Mitäpä järkeä olisi harjoitella ulkomaalaisten kanssa kuin sellaista yhteistyötä, josta on hyötyä oikeassa sodassa? Vain rauhanaikaa varten varattuihin leikkeihin puolustusbudjettimme on liian pieni.

   On silti melkoisen varmaa, ettei Suomi Natoon lähiaikoina liity. Trump rokotti meidät sitä vastaan perusteellisesti, eikä Biden asiaa muuksi muuta. Tässä maassa ei ole Nato-jäsenyydellä riittävää kannatusta. Eikä Nato-jäsenyys oikeastaan muuttaisi kovin paljoa. Baltian maiden Nato-jäsenyys hallitsee meidän geopoliittista asemaamme. Mahdollisessa Itämeren alueen sodassa olemme väistämättä mukana, koska mikään kuviteltavissa oleva poliittinen ratkaisu ei voisi vakuuttaa Venäjää puolueettomuutemme uskottavuudesta. Tilanne on siis olennaisesti sama kuin 1938, mutta tällä kertaa me ymmärrämme olla esittämättä puolueetonta.

   Poista
  3. Harvinaisen järkevä kommentti.

   Poista
  4. "Tässä maassa ei ole Nato-jäsenyydellä riittävää kannatusta."

   Mutta juurihan valiolehden vasalli ilmoitti (eikä varmaan ilman lääninherransa tukea), että kaduntallaajien mielipidettä ei edes tulla kysymään. Siitä asiasta päättäminen kuuluu nääs vain harvoille, jotka todella ymmärtävät. Monenkin asian "päälle" - vaikkapa puutarhanhoidon konsultoimisen.

   Poista
  5. Liian moni suhtautuu tulevaan presidenttiin ilman epäilyksiä ja liikaa ihaillen.

   Mikäli valitukset tai uudet äänestykset eivät tuo tulokseen muutoksia, vaalit olivat tappio demokraateille.

   Toki presidentin vaihtuminen voi olla joillekin jopa amerikassa tärkeä asia.

   Täällä meillä "kaikki" tuntuvat halunneen vaihtaa presidenttiä.

   Ongelmat tulevat vain pahenemaan brittien ja Amerikan liiton heikentyessä kaiken aikaa.

   Maailma on liian monimutkainen paikka hallittavaksi - vaikka "kaikkivaltias" dollari olisikin näennäisenä reservivaluuttana.

   Oikea talous kuolee rahapulaan ja rajoituksiin - finanssitalous voi vielä hetken paremmin kuin koskaan.

   Kunhan kupla puhkeaa kunnolla, ollaan ongelmissa.

   Tässä käy erittäin huonosti.

   Mutta lopputulos on paras mahdollinen.

   Poista
  6. Teiltä on päässyt unohtumaan tihutyöt kuten talvisotaa edeltäviä linnoitustöitä tavattiin kutsua. Sitten olivat vielä hevosten kotiutukset ja asuttamistoimet... Sillä suurella valtion kustantamalla opintoretkellä itään päin.

   Paljon on vielä opittavaa.

   Poista
 4. Kippaat laskuojaan kymmenisen kuutiota kiviä ja niitten taakse savea ja turvemaata tilkkeeksi muutaman kymmenen kuutiota siitä ojanpenkalta. Ja jätät silleen viideksi vuodeksi. Kyllä suo kasvaa takaisin.

  Edeltävä pätee, jos on omista maistasi kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pätee se, vaikkei olisikaan kyse omista maista, jälkiseuraamukset vaan ovat erit.

   Poista
 5. Demokratiaa rapauttamaan pyrkinyt puolue näyttää pärjäävän yhä senaatissa, joten Yhdysvaltain kriisi on kaikkea muuta kuin ohi.

  VastaaPoista
 6. Populismi ja populistiset poliitikot ovat saaneet minut kunnioittamaan poliittisia broilereita. Hallitseminen on vaikeaa, eikä se ei onnistui noin vain. Hallitsemisen taitoon tarvitaan vuosien kokemus, joten on syytä aloittaa nuorena.

  Hallitseminen ei onnistu siten, että politiikkaan vaan hypätään ja runnotaan rakenteet rikki työntämällä tilalle jotain täysin uutta ja omintakeista. Kun änkeää kuution pyöreään reikään, niin sekä reikä että kuutio menevät rikki.

  Luonnossa sama kulkee allergian nimellä.

  VastaaPoista
 7. Niin, sammal on itseasiassa oikein parahultainen nurmikkomateriaali. Helppohoitoinen ja kasvaa kallioilla että hiekalla.

  VastaaPoista
 8. Bidenin kaudella odotettavissa korulauseita, moraalisaarnoja ja verenvuodatusta uusien sotien muodossa. Siis paluu normaaliin. Media ja heitä seuraavat "oikeamieliset hyödylliset idiootit" hurraavat blogien ja lehtien sivuilla.

  Veikkaukseni on että vuoden päästä Lähi-idässä on konflikti menossa USAn rahoittamien ja aseistamien vapaustaistelijoiden ja tyrannihallituksen välillä.

  VastaaPoista
 9. Se on aika lailla yliarvostettuja ne "omat maat".

  Nimittäin kysymys kuuluu, että saako toisen maalle rakentaa ja kuinka paljon, kun on sokkelikin jo valmiina?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän tuokin taas oli tarkoittavinaan? Rakennusluvan ehtoihin kuuluu rakennuspaikan omistussuhteiden selvittäminen. Kiinteistörekisteriote siis.

   Poista
  2. Kuulemani versio kuuluu huonolla murretuntemuksella, suapiko toisen maalle rakentaa, ja jos ei, niin kuinka paljon?
   Oikeat rakennuslupien käsittelijät kuulevat tästä päivittäin versioita. Ihmiset yleensä haluavat rakentaa enemmän tai eri paikkaan kuin kaava tai muut määräykset sallivat, tai vähemmän vaikka leikkipaikkoja, varastoja ja pysäköintipaikkoja kuin kaava vaatii.

   Poista
  3. Sattumalta tiedän sellaisen tapahtuman, että henkilö oli ostanut saaren, hakenut rakennusluvat ja rakentanut saarelleen huvilan. Sittemmin kävi ilmi, että hän olikin rakentanut huvilan naapurin omistamalle saarelle eikä omalle saarelleen, vaikka rakennusluvat olivat kunnossa ja lopputarkastus kohteelle tehty.

   Poista
  4. Toipila, mikä tuossa tapauksessasi nyt on epäselvää? Jos joku rakentaa naapurin saareen, vastaus on ilmiselvä, että ei niin saa tehdä. Jos naapuri sitä vaatii, rakennus on purettava. Ei toiselle saarelle myönnetty rakennuslupa eikä kohteen lopputarkastuskaan asiaa miksikään muuta.

   Tarkemmin ei asiasta voi kommentoida kun ei tiedä minkä kokoisella paikkakunnalla ja minkä lainsäädännön aikana tuo on tapahtunut. Mutta kaikenlaista voi tehdä ja tapahtua, vaikkei saisikaan.

   Poista
  5. Täällä yritettiin siteerata jo 1970-luvulla rakennuksilla kiertänyttä, radion "Maamiehen Tietolaari"-ohjelmasta poimituksi väitettyä kuuntelijan kysymystä, "Saako toisen maalle rakentaa, kysyy nimimerkki Kivijalka jo valmis."

   Nykyisin rakennuslupa-käytänteet (lait ja pykälät) ovat selkeitä ja gps-paikantimin uusien rakennuspaikkojen merkintä millintarkkaa, että hyvin harvoin enää tapahtuu "toisen maalle sokkelointia". Turhaa jutustelua siis koko kommenttirimpsu.

   Blogistin kysymykseen sammalen itiöistä suo-ojiin sanoisin, että eivät ne itiöt auta vaan ne on ennallistettava samoin konstein kauttaaltaan kuten ne on sinne revittykin. Pelkkä ojien alajuoksulta tukkiminenkaan ei hyötyä tuo, tulee vain lammikoita jotka etsivät juoksutuskohdat tukkeiden ylitse. Koneiden voimin ne ojaturpeet täytyy penkoista takaisin ojiin lappaa. Sitä tehdään jo monessa paikassa, mm. Valkmusan kansallispuistossa Kymenlaaksossa.

   Poista
 10. Risto Isomäen mukaan me tulimme tänne suomaallemme itiöiden kaveriksi samaan aikaan kun Pilatus pesi käsiään ja tulkitsi vaimonsa unia päästäen Barabbaan irti.

  Ei siis 1919, niikuin blogisti esittää.

  Me tulimme Kaksoisvirtojen maasta, josta nykypäivän tiede väittää viisauden ja hyvän moraalin ihmisen lajissa laajemminkin oleva kotoisin.

  Tulimme naisen johtamana, ratsain - jos siis uskomme Risto Isomäkeä (tieto-Finlandia on partasuulla plakkarissa).

  Muutoin yhdyn kirjoittajan tekstiin: nappikaupalla me elämme, emme öljyllä tai Nokian tappioilla - ja puu/paperi/metalli eivät enää ole suomalaisten omistuksessa.

  Eikä muuten SoTekaan. Kts YLE / Pörriäinen

  VastaaPoista
 11. "Suomessa muun muassa Sipilä ja Berner osoittivat havainnollisesti, että luja kokemus liiketoiminnasta ei edistä politiikkaa."

  Kiitämme spontaanin hereästä naurusta. Se pidentää ikää.

  VastaaPoista
 12. Hyvä kirjoitus! Kyllähän tuo Bidenin poliittinen pelikenttä on vähän sellainen kuin entisen oppikouluni voimistelusalin hilseilevä, tympeän hienhajuinen ja synkkäsävyinen lattia, jossa risteili niin monen eri pelin alueita erivärisellä paksulla maalilla kuin valtiot rajoineen kartassa mutta sillä erotuksella, että ne erivahvuiset viivat kulkivat rinnakkain, risteillen ja sikin sokin - ja sittemmin kuulemma lattia höylättiin, kaikki vanhat rajat palautettiin ja yhä uusia maalattiin, kaikenlaisia kolmen pisteen kaaria ja vaikka mitä tontteja sitä mukaa kuin uusia pelejä keksittiin ja sääntöjä kehitettiin. Niin että kehiin vain ja kaiken kokoisia palloja perään... Ja hypätköön Biden pelitauoilla salin näyttämölle, kunhan kerkiää, tekemään politiikkaa ja poraamaan pyyheliina kaulassa lavan paksuja palkkeja niin kuin Max Weber sanoo ja jota Niinistökin tässä taannoin siteerasi. Korostetun hitaasti ihan käsipelillä veivaten eikä Bauhausin tai Bilteman vehkeillä. Saisi ainakin henkireiän ja happea se kummitus, joka kuulon mukaan siellä alla lymyää.

  VastaaPoista
 13. Trump oli paljon parempi kuin mitä tiedotusvälineiden jatkuva lokakampanja väitti. Ajatelkaa nyt - yli neljä vuotta jatkuvaa Trumpin haukkumista.

  Trump sentään vaihtoi koko esikuntansa moneen kertaan. Osan Trump erotti ja osa lähti itse ennen kuin sai potkut. Vain varapresidentti Mike Pence pysyi, koska hänet oli vaaleilla valittu Trumpin varapresidentiksi.

  Mistä lehdet nyt kirjoittavat, kun Trump ei jatka pressana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet kirjoittavat Bidenin hyvyydestä ja nuhteettomuudesta ja erinomaisuudesta.

   Ennen kaikkea lehdet kehuvat itseään koska jälleen kerran ne saivat käyttää valtaansa kansan puolesta kansan parhaaksi ohjatessaan lampaita äänestämään haluamallaan tavalla.

   Isot perinteiset mediat ovat lähes kuvottavinta mitä yhteiskunnasta löytyy.

   Selkeä osa koko rappeutunutta ja romahtamassa olevaa järjestelmää.

   Vallan sylikoira joka on poliitikkojen kanssa samaa mieltä ja vahtii poliitikkojen etua ja toimii paimenkoirana lukijoitaan kohtaan.

   Ne jotka omistavat median, maksavat poliitikkojen laskut. Heidän hyväkseen ja toimestaan toimii myös suurten korporaatioiden valta.

   Väistyvä presidentti on/oli osa tätä rakennetta ja seuraava on samoin saman porukan taskussa.

   Poista
  2. Mikä saa antti k:n kuvittelemaan, että hänen medialukutaitonsa olisi sen parempi kuin muiden lukijoiden?

   Poista
 14. Kuntatasolla elää omituisen vahvana käsitys siitä, että liikemiehillä on erityistä pätevyyttä yhteisten asioiden hoitamiseen. Lopputulos eli kunnan ja omien etujen ja asioiden sekoittaminen näkyykin sitten valitettavan yleisenä kunnalliselämässä ja -politiikassa. Osaamisalueetkaan eivät yleensä osu kohdalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikemiehet ovat yleensä luontaisesti taitavia huijaamaan. Myös vaaleissa.

   Poista
 15. Kansa, joka pimeydessä vaelsi, on näkevä suuren valon. Poissa on pelko, poissa on pimeys ja vihanlietsonta. Nyt alkaa uusi maailmanvuosi; ja kaikki vanha on pois pyyhitty ja haudattu.

  Joe Biden on tullut ja hänen aikansa on tullut ja hän tuo vääryyden tilalle oikeuden; vihan tilalle rakkauden; kahtijaon hänen parantavát kätensä korjaavat ihan tuosta noin ja köyhät saavat maljansa täytenä; eikä enää ole koskaan oleva herroja ja orjia, isäntiä ja palvelijoita, ei heteroita eikä homoja, eikä kukaan vaadi ketään vääntämään myllyä tai kaivamaan ojaa, vaan kaikki saavat mittansa täytenä vaikkapa vain osoittamalla mieltään.

  Monet odottivat ja luulivat, että Obama on odotettu Messias, mutta he olivat väärässä!

  Obaman tehtävä oli kuin Johanneksen; valmistaa tietä oikealle valitulle, energiselle, karismaattiselle ja ihmiset mukaansa tempaavalle Joe Bidenille, joka täysin ilman kenenkään - mediakentän taikka teknologia-alustojen apua - teki itsestään USAn presidentin.

  Ylistys Joelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waltarinsa lukenut kiva kommentoija. Onnittelut.

   Poista
  2. Vahvemmin siltä tässä on vaiokuttanut, että Trumpia on pidetty hänen kannattajajoukoissaan Messiaana.

   Biden taas valittiin lähinnä siksi, että hän oli kaikkea muuta kuin kansankiihottaja. Average Joe, joka pyrkii yhdistämään kansaa, ei jakamaan sitä uskollisiin ja vihollisiin.

   Poista
  3. Miten ihmeessä voi katkeruus Usan vaalituloksesta täällä Suomessa olla noin suuri.

   Poista
  4. Halleluja, aamen, aamen.
   Hyvin todistit veli!

   Poista
  5. Trumpin höpötyksillä on vaikutuksia vielä toisella puolen palloakin.
   Nyt viron ex-persuministeri Helme voi laulaa
   Trumpin salkkarisatuja uskoin vain
   pot pot potkut hallituksesta sain.


   Suomen Jussi ei ole vieläkään onnitellut Bideniä eikä Sari. Muiden puolueidemme johtajat kyllä. Pelkäävätkö he kannattajiensa syövän heidät elävältä jos he menevät kumartamaan monikultti-Herraa?


   MMM...

   Poista
  6. Siinäpähän positioi Halla-Aho itsensä porukkansa mukaan Trump-uskovaiseksi. Se juna jäi sivuraiteelle, mutta itsehän herra sen sinne ohjasi.

   Poista
 16. Sammal tulee metsäojaan omia aikojaan, ellei veden virtaus ole ihan mahdoton. Kyllä luonto hoitaa.

  VastaaPoista
 17. "Mietipä tätä."

  Parahin Kamerad, ehkäpä kuitenkin jätän miettimättä. Historiantuntemuksesi näet tuntuu jääneen, uskaltaisiko sanoa, niin alkeelliselle tasolle, että en usko siitä olevan mitään opittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selitäpä tämä, tavarits:

   "Kansan tahdosta - kansan, jonka on vallannut viha ja suuttumus Cajanderin-Erkon-Tannerin kurjan hallituksen rikollisen politiikan johdosta, - on tänään Itä-Suomessa muodostettu maamme uusi hallitus, väliaikainen Kansanhallitus, joka täten kutsuu koko Suomen kansaa ratkaisevaan taisteluun pyövelien ja sotaprovokaattorien hirmuvallan kukistamiseksi."

   Neuvostoliitto, 1.12.1939

   Poista
 18. Tässä on nyt neljä vuotta kuunneltu suomalaisesta mediassa jatkuvaa Trumpin haukkumista. Jopa viisikin uutista päivässä. Luulin että loppui mutta ei. Nyt suomalainen media kirjoitti että se Trump voi viime minuuteilla aloittaa ydinsodan ihan Bidenin kiusaksi. Vuosi sitten oli uutinen se että koomikko kertoi härskin vitsin Trumpista.
  hauskaa tässä on se että me suomalaiset olemme jääneet jälkeen hyvin tärkeistä USA:n tapahtumista kun YLE ja Hesari toitottavat toimittajiensa amerikkalaisesta mediasta kopioituja uutisia joka päivä.
  Trump on ilmaissut pitävänsä vaalitulosta epäluotettavana ja vievänsä asian oikeuteen. Suomessa se on tulkittu siten, että hän on ihan tyhmä ja hullu ja varmaan vaarallinenkin, koska hänellä on tällaisia oikkuja. Asiantuntijoiden narratiiveista unohtuu rutiinilla sellaisia olennaisia seikkoja, kuin että puolet äänestäneistä ei usko vaalien olevanrehelliset ja puolueet ovat varautuneet käymään tuloksen läpi tarkasti. Moni suomalainenkin on tietoinen siitä, että republikaanit olivat jo aikaisemmin ehtineet palkanneet sitä varten satoja juristeja, mutta vaikka se, että suomalaisesta asiantuntijahumpasta jää pois tällaisia yksityiskohtia pakottaa monen suomalaisen seuraamaan vaaleja yhdysvaltalaisien tiedotusvälineiden avulla, tiedonvälityksen tasosta ei kuitenkaan valiteta, koska asiantuntijoiden narratiiveja voi käyttää informaatioaseina Yhdysvaltoja vastaan.
  Vaalitohinasta näkee, kuinka vaivatonta psykoosiin pääseminen on, sillä moni vaahtoa sillä asenteella, että täytyy olla tosissaan kieroutunut jos kannattaa sitä ehdokasta, jota itse inhoaa, ja inhokin vaikuttaa syntyvän lähinnä jostain mielikuvista, jotka eivät perustu paljon mihinkään. Trumpin kannattajan täytyy olla perin juurin häiriintynyt tapaus, koska moni ongelma on sivuutettu näkemällä syyllinen hänessä.Trumpin harhaisuuden ihmetteleminen sillä asenteella, ettei ole mitään syytä pyrkiä pääsemään eroon omista harhoistaan, on yhdenlainen pandemia, joka tarttuu erityisen helposti kaiken maailman asiantuntijoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jengi odottaa, että Biden liittää USA:n ilmastohumppaan eli Pariisin ilmastosopimukseen.

   Kyllä jokainen asioista selvillä oleva tietää, että ilmasto on muuttunut aina ihmisistä riippumatta. Paikallisilmastoon ihminen vaikuttaa liikaakin mm suurkaupungeissa. Hengitysilma pilaantuu, kun pienhiukkasia on liikaa ilmassa.

   Poista
  2. On niin helppoa nähdä ongelmat kun ei pidä jostakusta.

   Kun haluaa pitää jostakusta - eli on ohjelmoitu pitämään jostakusta - tämä tapahtuu joka tapauksessa.

   Kyseessä on eräänlainen uskonnollinen hurmos, jotain samaa kuin oli Waltarin Sinuhen maailmassa.

   Sinuhen maailma taas oli allegoria Suomalaisesta tai yleisemmin Länsi-Eurooppalaisesta ajattelusta jonka Waltari näki läheltä.

   Eli mikä sai näkemään "natsismin" hyvänä asiana.

   Täällä meillä "demokraatit" joutuvat liian harvoin kunnollisen kriitisen tarkastelun alle. Republikaaneja kyllä muistetaan mollata.

   Tosiasiassa sikäläinen poliittinen järjestelmä on kaksisiipinen lintu joka lentää juuri ja juuri.

   Vasen siipi on demokraattien puoli ja pikea republikaanien puoli.

   Jossakin kohtaa löytyy myös kojoelma libertaaneja jotka ovat monissa asioissa hyvin pahasti eksyksissä.

   Molemmat puoluet ovat vuosikymmeniä olleet hyvin varakkaiden henkilöiden tukemia ja rahoittamia ja molemmilla on kytkennät suuriin korporaatioihin, niin teknologiayhtiöihin, lääketeollisuuteen kuin asevalmistajiin kuin öljy- ja energiateollisuuteen.

   Ilman näitä järjestelmä ei pysyisi pystyssä ja puolueet eivät voisi toimia.

   Molemmat puolueet pyrkivät miellyttämään kampanjoiden todellisia rahoittajia.

   Joskus joku muodon vuoksi ohjataan vastustamaan jotakin korporaatioden ajamaa asiaa, mutta nämä kampanjat ovat tarkkaan laskelmoituja propaganda-operaatioita jotka kestävät vain hetken.

   Poista
  3. Vai että kaiken takana on salaliitto...

   Paremmin maailman menoa kuvaa Axel Oxenstjernan lausahdus olia kykyjään epäilleelle pojalleen: “Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

   Järki, jos sitä jostain löytyy, löytyy pätevästä hallintokoneistosta, mutta sen poliittinen ohjaus tuppaa olemaan enemmän fiilispohjalla.

   Poista
 19. Edelleenkin näyttää siltä, että monilla on näissä logiikka hukassa. Suurenkaan joukon toiveista tai luuloista ei voi päätellä ainuttakaan tosiasiaa, ei vaaleihin liittyviä eikä mitään muitakaan. Ei siis yhtään mitään esimerkiksi Trumpin juristiarmeijan miesluvusta tai hänen juttuihinsa uskovien lukumäärästä.

  VastaaPoista
 20. Suuresti ihmettelen esimerkiksi Philadelphian tuloksia. Äänestys sielläkin kuten muutamassa muussakin osavaltiossa keskeytettiin yön ajaksi ja jumalaillisella ihmeellä kello 04.00 Biden sai Philadelphiassa 100 000 ääntä eikä Trump yhtään.
  Vuonna 2012 presidenttiehdokas Mitt Romney sai myös Philadelphiassa kummallisen äänisaaliin eli puhtaan nollan (0 ääntä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänestys ei keskeytynyt yöksi koska vaalit kestivät vain päivän. Ääntenlaskusta en tiedä muute kuin että kun kello on meillä 4 on siellä vielä ilta. Philadelphiassa lasketaan vielä pitkään ääniä koska kaikki vaalipäivänä leimatut postiäänet kelpaavat, ja jos heidän postinsa vetää vertoja suomalaiselle, eivät kaikki äänet ole tulleet vieläkään perille.

   Poista
  2. kaipa kellonaika tarkoitti amerikan aikaa kun amerikasta puhui. vai eikö amerikoissa päivän jälkeen tule yö...
   vai tarkoittikohan ääntenlaskua.... luultavasti

   Poista
 21. Käsittääkseni USA:n istuva presidentti sai näissä vaaleissa enemmän ääniä kuin kukaan koskaan aikaisemmin, ja Biden yli 4 miljoonaa ääntä häntä enemmän. Molemmat ovat kunnioitettavia lukemia. Minäkin olen jo neljä vuotta sitten kyllästynyt samasta henkilöstä toitottamiseen. Se kaikki sitä paitsi satoi hänen laariinsa, kun pelasimme hänen peliään hänen pelisäännöillään Sen sijaan olisi äärettömän tärkeää analysoida, mikä saa mahtavat kansanjoukot äänestämään niin. Syiden täytyy olla painavia. Ne on otettava vakavasti.

  VastaaPoista
 22. Siis..
  "...pakottaa monen suomalaisen seuraamaan vaaleja yhdysvaltalaisien tiedotusvälineiden avulla, tiedonvälityksen tasosta ei kuitenkaan valiteta, koska asiantuntijoiden narratiiveja voi käyttää informaatioaseina Yhdysvaltoja vastaan."

  Trumpisti sanottu! Mutta kun Fox on myös siirtynyt valehtelijoiden joukkoihin kuten kaikki tiedotusvälineet USA:ssa, on meidän kai kysyttävä Halla-Aholta miten asiat oikeasti ovat?

  VastaaPoista
 23. Mistähän johtuu, että persulaista pseudotiedettä ja muuta huuhaata on täällä usein reilusti enemmän kuin väkilukuosuus edellyttäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Persulainen pseudotiede" sopii eräisiin Sven Dufvamaisin kansanedustajiin, esimerkiksi Teuvoon tai Anoon. Myönnetään.

   Mutta jos "persutteluksi" nimitetään koko (!) maailman lävistävää nykyistä aatemaailmaa ja demokraattisten kansojen vastareaktiota hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja globalismin aiheuttamaan arvotyhjiöön satoine sukupuolineen ja teemoinen, joissa "mieskin voi nykyään synnyttää". Ynnä muihin punavihreän totalitarismin enemmän tai vähemmän sairaisiin lieveilmiöihin;

   niin silloin on todettava, että kyseinen "persuttelija" katsoo maailmaa ja elämää hieman harhaisesti.

   USA:ssa näyttää "Persuja" olevan noin 70 miljoonaa. Euroopan maissa "persujen" määrä vaihtelee 20-70% välillä maittain.

   Olisko jo aika kohdella toisella tavalla ajattelivia sillai suomalaisen reilusti? Josko ihan demonisoimatta?

   Poista
  2. Ei vaaleja, koronaa tai ilmastoa koskevan huuhaan pellolle toivottamiseen mitään satoja sukupuolia eikä mitään muutakaan ideologista kaivata.

   Poista
  3. Unkarissa valta, eli hallinto, tiedotusvälineet ja oikeuslaitos, lienee demokraattisen tasapuolisesti vain persuilla. Samoin oli aikoinaan yleisemminkin ja jatkuu edelleen myös ihan naaapurissamme. Trendiä on järkevää vastustaa kaikin laillisin keinoin.

   Poista
  4. Kylläpä se on se motoveetio.

   Poista
 24. Proffa pani pahan, enpä osaa sanoa hetioitis mutta sen verta tiiän että sammalensiirto onnistuu parhaiten piimäsivelyllä, kivipinnasta toiseen. Paras on itsekseen paikan pällä piiminyt luomukama. Muukin toimii mutt´ei yhtä luotettavasti. Kivi, tai muu kasvatusalusta sivellään maalisudilla pilvisellä säällä illan suussa piimällä ja läntätään ne jääkärikokardit siähen kiinni. Voimaa on lupa käyttää.

  Teitääkseni tämä on pätevä metodi. En ole tietävä paremmasta.

  VastaaPoista