Sivun näyttöjä yhteensä

15. maaliskuuta 2018

Sananvapaus nelonenKysymys: mikä taho pyrkii horjuttamaan Euroopan ja etenkin EU:n vakautta? Jatkokysymys: mikä taho on viranomaisten mukaan sekaantunut Internetin kautta USA:n viime presidentinvaaleihin ja nyt kahteen murhayritykseen Isossa Britanniassa?

Vastaus kysymyksiin on Venäjä.

Onko varma, että Suomeenkin pahasti sattunut maahanmuuttokriisi oli aito eli tänne tulleiden oma ajatus? Jatkokysymys: onko varma, että tuo ilmiö liittyi islamiin uskontona?

Vastaus kysymyksiin on, että ei ole varma.

Vuonna 2015 onnistuin poistamaan tästä blogista jokseenkin kaikki sellaiset kommentit, joissa kiihotettiin kansanryhmää vastaan.

Nyt muutaman viikon ajan olen katsonut, että sisällöltään mahdollisesti tehtailtuja trollauksia on alkanut taas näkyä. Olen jättänyt ne julkaisematta.

Eilen tuli kommentti, jonka julkaisin:

"Kirjoitin eilen ”sananvapautta vastaan” ja tänään puolesta". Näin kirjoittaa mies, joka teki lukijoistaan rikosilmoituksen!

Rikosilmoituksessani, jonka julkaisin tässä blogissa 21.8.2015, luki: ”Pyydän kunnioittavasti, että poliisi selvittäisi, täyttävätkö eräät viimeksi kuluneen viikon aikana tässä blogissani kemppinen.blogspot.fi julkaistut kirjoitusteni kommentit rikoslain 11 luvun 10 §:n tunnusmerkistön kiihottamisena kansanryhmää vastaan tai muun tuossa luvussa rangaistavaksi säädetyn teon.”

Huomaattehan eron: kommentoija kirjoittaa ”teki lukijoistaan rikosilmoituksen”. Rikosilmoituksessa puhutaan kommenteista. Kommentti tarkoittaa kirjoittamista. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat eri asioita.

En vastaa lukijoitteni rikoksista, jos he esimerkiksi hakkaavat toisiaan halolla päähän. Vastaan omista kirjoituksistani ja niistä, jotka julkaisen tässä kommentteina. Julkaisen kommentit, joissa minua haukutaan tai vastustetaan. En julkaise sellaista, minkä laki kieltää.

Niin julma en ole, että julkaisisin tässä uudestaan kommentteja menettelystäni. Kiinnostavasti jotkut nimekkäätkin kirjoittajat sanoivat, että olin pettänyt lukijoitteni luottamuksen.

En vieläkään oikein ymmärrä, miksi ihmiset edellyttävät ”luottamusta” kirjoittaessaan. On normaalia, että kerron haastattelijalle asioita ja sitten ”luottamuksellisesti” jotain asiaa sivuavaa. Jos teen näin, olen sopinut haastattelijan kanssa, että saan tekstin nähdäkseni ja minulla on mahdollisuus hyväksyä tai kieltää sen julkaiseminen. Tämä on tekijänoikeuslaissa.

En kirjoittanut näin pitkään puolustellakseni. Kirjoitin osoittaakseni sormella, millaisia keinoja verkossa käytetään etenkin silloin, kun oikeaa asiaa ei ole,

27 kommenttia:

 1. Trolleista en tiedä, mutta eikö ole kummallista, että tämä äskeinenkin murhayritys on tehty niin, että tuntuu kuin oletettu tekijä olisi jättänyt käyntikorttinsa paikalle? Jos oletettu syyllinen todella on syyllinen, ei sitä ainakaan taitavuudesta voi moittia. Tosin emme tästä syyllisestä paljon tiedä, koska ketään ei nykyisin erityisemmin kiinnosta, mitä Kremlissä todella ajatellaan - vallitseviin tarpeisiin riittää tämä moraalis-paranoidinen. Siihen voi olla syytäkin, ja toisto tietysti on propagandan perusväline, mutta vähän väsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kaikki ne murhayritykset jotka paljastuttuaan tai epäonnistuttuaan näyttävät siltä että tekijä olisi tarkoituksella jättänyt käyntikorttinsa paikalle ellei peräti jäänyt kiinniotettavaksi, niin murhayrityksiä - valtiollisiakin - olisi maailmassa paljon vähemmän.
   Samoin jos kaikkien toimien joihin valtiolliset tekijät ryhtyvät pitäisi olla sellaisia etteivät ne niiden paljastuttua tai epäonnistuttua näyttäisi olevan vastoin niiden takana olevan valtion etuja, maailma voisi olla parempi paikka.
   Pisteet "moraalis-paranoidisen" ja "propagandan" käytöstä.

   Poista
 2. muka Venäjän trollitorstaina, 15 maaliskuuta, 2018

  Onneksi aamuTV:ssä oli neuvostoliittolaisista sotavangeista inhimillistä asiaa - ehkä se vähän kompensoi näitä fobisia puhureita, tai en tiedä.
  btw. Olen huomannut että eniten natsionalistisia hampaitaan kiristelevät ne jotka eivät ole koskaan edes käyneet itänaapurissa.
  Ps. Minut bannattiin Iltalehdessä ensimmäisestä Venäjää edes vähän ymmärtäneestä kommnentista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sallit kommentoida: en ihmettele että Venäjän ymmärtäjät ovat vähissä, jos Venäjää ei todella voi "edes vähän ymmärtää" ilman että jo kahteen ensimmäiseen lauseeseen pitää käyttää nämä pakolliset leimasanat eli saa mahtumaan sekä "fobistisen" ja "natsionalistisen".

   Poista
 3. Trollien sekä yleisesti tiettyjen eurasialaisten valtioiden keskeinen käyttäytymistapa on olla omissa tekemisissä "vapaa" kaikista mahdollisista moraalin ja etiikan normeista ja samaan aikaan tarkoin vaatia kaikkien mahdollisten ja mahdottomien normien seuraamista muilta. Se on se mikä antaa sarjamurhaajalle sekä yleensäkin sotsiopaateille etun normaaliin ihmisiin verrattuna - heiltä puuttuvat tietyt rajat jotka muilla ihmisinä on. Ja he tuntevat etuunsa hyvin. Tuen herra Kemppistä kaikissä tämmöisissä asioissa, mistä hän kirjoitti.

  VastaaPoista
 4. Kyllä lakimiehellä pitää olla ammatillista arvostelukykyä, sano että tuo laki (rasismilaki) on ihan perseestä, älkää nyt ainakaan sitä noudattako.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä rasismilaissa siis on vikana? Tuollaiset anonyymit, löysät ja perustelemattomat heitot eivät anna muille mitään.

   Poista
  2. Rasismilaissa on se vika, että se tosiasiassa täsmälaki, jolla tukitaan suut muslimien kaikenlaiselta arvostelulta, ihan riippumatta siitä, onko asia totta vai ei.

   Poista
 5. Eikös se pääministeri Sipilä kutsunut nämä yksilöt tänne? Ei Venäjäkään oikein voinut heittäytyä rasistiksi ja olla päästämättä heitä Suomeen.

  VastaaPoista
 6. M16 eläköitynyt vakooja oli Christopher Steelen, joka kaivoi likaa Trumpin venäjäkontakteista, tuttu. Ehkä hän osallistui dosierin tekemiseen ehkä ei. Ehkä hänestä oli enemmän hyötyä näin myrkytettynä. Fentanylistä on puhuttu. Britannia on kieltäytynyt antamasta näytettä YKn alaiselle OPCW virastolle vastoin kansainvälistä lakia. Venäjähysteria on hyväksi tiedustelubusinekselle ja May saa huomion pois omista hölmöilyistään. Mitä uhreille muuten kuuluu?
  Venäjällä on presidentin vaalit ja jalkapallon MM kisat ensi kesänä. He nimenomaan haluavat tällaista julkisuutta. Kuten Sotshin olympialaisten alla he päättivät tehdä vallankaappauksen Kievissä ja syyttää siitä länttä. Mitähän he vielä keksivät MM kisojen alla?
  Nato-maat ovat kylväneet pommeja tai muuten vain demokratisoineet esimerkikisi Afganistania, Irakia, Libyaa ja Syyriaa. Putin levitti näiden maiden nuorille leijonille ilosanomaa heitä odottavista neitsyistä Euroopassa. Tällä tavalla Venäjä heikentää Eurooppaa ja saa EUn jäsenmaat riitelemään keskenään. EUn kasvottomat byrokraatit on voideltu tämän toteuttajiksi. Vai oliko se sittenkin Soros? Syy on kuitenki hyvä laittaa Venäjän niskoille. https://www.zerohedge.com/news/2016-07-08/how-george-soros-singlehandedly-created-european-refugee-crisis-and-why

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjän mahdollinen osuus on myöhäsyntyistä.
   Se oli hyökkäysliitto Nato (Cia) joka pommitti ja ryöstömurhasi mm. Libyan, maihinnousureitin avaamiseksi "Obama Beachille" Euroopan eteläosaan. Venäjä on onneksi pakottanut hyökkäysliitto Naton puolustuskannalle.

   Poista
  2. "Hysteria" ja "Soros" ja "Nato". Kolme pistettä kolmesta mahdollisesta!

   Poista
  3. Erään diplomaattisen elimen ihan virallinen nimi on Secret Intelligence Service. Toisen maailmansodan aikana siitä käytettiin myös termiä Military intelligence, division six. Tuosta jäi käyttöön lempinimi MI6.

   Aikaisemmin SIS:n johtajia ovat olleet muun muassa nykyisin Brexitistä riitelevät eläkeläiset Richard Dearlove ja John Sawers. Johtajaa kutsutaan todellisuudessa kirjaimella C ja eräissä romaaneissa ja elokuvissa kirjaimella M.

   Sellainenkin on kuin M16. Se on huononpuoleinen rynnäkkökivääri.

   vuorela, tampere

   Poista
  4. Sisäisestä tiedustelusta vastaavan Security Servicen lempinimi taas on MI5. M15 on Markku Uusipaavalniemi.

   vuorela, tampere

   Poista
 7. Minäkin alan tulla vanhuuttani epäluuloiseksi. Aamulla huomasin, etten ole enää entiseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan, velttona.
   joku sanos että se kirkkoon liittyy kun ei enää pelitä.

   Poista
 8. Nyt ollaan sananvapauden ytimessä. En ymmärrä juridiikan hienouksia, mutta tavallisena kansalaisena nämä kysymykset koskettavat minuakin syvästi.

  Jukka Kemppinen teki siis taannoin rikosilmoituksen. Blogin lukijana ja kommentoijana en kokenut sen kohdistuvan minuun. En myöskään kokenut bloginpitäjän pettäneen luottamustani.

  Miten voi olla niin vaikea ymmärtää, ettei sananvapaus tarkoita sitä, että toisista saisi sanoa ihan mitä tahansa? Emmekä siis puhu eri mieltä olemisesta, vaan tietyistä lain asettamista rajoista sille, mikä on sallittua. Näitä rajoja, jotka voivat joskus olla hieman epämääräisiä, Kemppinenkin kai halusi tutkailla. Se on tärkeää aikoina, jolloin näitä rajoja halutaan ylittää, jopa propagandistisin tarkoituksin, sananvapauden varjolla.

  Sananvapaus on, aikuisten oikeasti, niin tärkeä asia, ettei sitä pidä väärinkäyttää. Eikä kuvitella, että se on saavutus, jota ei voi menettää.

  Nostan arvostavasti hattuani professori Kemppiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä eroa on rikosilmoituksella ja tutkintapyynnöllä? Blogisti teki kai jälkimmäisen.

   Poista
  2. Samanlaiset ajatukset minulla. Kyllä Kemmpinen anasaitsee täyden tuen tässä sanavapauden puolustamisessaan. En koe hänen pettäneen kenenkään luottamusta. Pikemminkin päinvastoin. Hän on osoittautunut luottamuksen arvoiseksi.

   Poista
  3. "tutkintapyyntö", voi olla ns. S-ilmoitus, sekalainen selvitettävä. Välttys, ainaki jossain tapauksissa perättömältä ilmiannolta, jos homma kusasee tykkänään.

   Poista
  4. Tämä "Pekka T." on kyllä huvittava tapaus. Aina välillä tulee mietittyä kuinka pitkälle kakkoseen kieli voi taipua. Ihan vinkkinä, Soininvaara ja Keppinen julkaisevat lähes kaikki kommentit, eikä nuoleskelua tarvita.

   Poista
  5. @Addendum P.:
   Katso peiliin niin näät tosi huvittavan "tapauksen"....

   Poista
 9. Tässä oli pienen hetken semmoinen kummallinen sukkela olo, että olenko minä rikollinen, kun kun luen Kemppisen blogia.

  Ei se nyt sitten niin menekkään ainakaan täällä Suomessa - vielä.

  VastaaPoista
 10. Tänään perheemme lukiolaisen kanssa pohdimme sananvapautta näin:

  Sananvapaus ei tarkoita samaa kuin sanan vapaus.

  Sanalle ei pidä antaa lupaa mellastaa kontrolloimatta.

  Sananvapaus täytyy käsittää kuten kädenvapaus, jonka liikkeitä aivoilla hallitaan.

  Käsi on pidettävä kurissa vaikka kuinka tekisi mieli kouraista kyselemättä, sopiiko se kohteelle.

  Myös lyömään jo kohotetulle kädelle täytyy osata antaa se viime hetken kieltomääräys.

  Sanansa täytyy osata myös nielaista, mutta ne voi yrittää tuoda hetken esittämismuodon miettimisen jälkeen uudestaan esille.

  Jos Paavo Väyrynen ei ole muuta viisasta sanonut, niin hänen ”yön ylitse miettimisensä” kannattaa muistaa.

  Sana ja käsi olivat viihdyttävä yhdistelmä Muhammad Alilla nyrkkeilykehässä; sama ei onnistu torilla.

  Voitaisiinko sananvapauteen ja sen käsitteeseen liittyviä pykäliä ja moraalia ruveta opettamaan kouluissa omana oppiaineena?

  Sanooko YK:n sananvapaus- ja ihmisoikeusartikla asiasta tarpeeksi?

  Minua ei ole sananvapauden käsitteestä koskaan erikseen opetuksellisesti informoitu, mutta lapsesta asti olen luultavasti ymmärtänyt, että silläkin on rajansa. Tosin ympäröivän todellisuuden tarjoamilla rajoituksilla on ollut myös julmat ääripäänsä: ”Turpa kiinni tai se turpoaa kiinni!”

  Sanoa sanottavansa, niin sävy ja tyyli on tärkeä vaikka aihe olisi vaikea tai peräti vastenmielinen; tyylin oppii vain opettelemalla.

  Sanoillaan loukkaakin joskus toista vaikka ei tahtoisi, silloin sanojen/sanomisten sisältö ratkaisee. ”Anteeksi mutta…”, ei oheen kirjoitettuna tai sanottuna maksa mitään, mutta antaa kuulijalle/lukijalle hetken miettimistauon ennen loukkaantumisen tunteen päälle karkua.

  VastaaPoista
 11. Hesarin turpo asiantuntijan Twitter-tili syttyi liekkeihin hermomykkyiskun tiimoilta toisin kuin kovalevy, kun hän hoiti tietoturva-asioita nykylännen hienomekaanisella diplomatiatyökalulla. Entäpä jos koko juttu on tekaistu ja sitä syötetään meille tiedoitusvälineiden kautta kritiikittömästi? Minusta se on ongelma. https://www.paulcraigroberts.org/2018/03/16/killing-diplomacy-dmitry-orlov/

  VastaaPoista
 12. Kemppinen ei ilmeisesti vieläkään tajua, mitä teki.

  VastaaPoista