Sivun näyttöjä yhteensä

24. huhtikuuta 2023

Ennakko

 


Piti vihjata, että nenänne edessä on aivan mainio suomalainen nykyhistoria. YLE on pinonnut Areenaan paljon mielenkiintoista. Hyvin kauan jatkunut sarja “Itse asiassa kuultuna” on nyt mielessäni.

Katsoin pari päivää sitten tunnin haastattelun, jossa Arvo Tuominen haastatteli vuonna 2008 Ulf Sundqvistia.

Tuo ohjelma on pysyvästi ollut poikkeuksellisen korkeatasoinen. Etenkin toimittajat ovat valmistautuneet hyvin huolellisesti eivätkä yleensä tyydy epämääräisyyksiin vastauksen sijasta.

Ja eilen uutisissa kerrottiin, että Sundqvist oli kuollut; hän sairasti pari vuosikymmentä sitten hyvin vaikean syövän mutta selviytyi siitä.

En koskaan tavannut häntä. Samaan tilaisuuteen osallistumista ei lasketa. Sangen monista ikäisistäni poliitikoista minulla on perusteltu käsitys, ja jos sillä olisi jotain merkitystä, voisin ääneen muistella, millainen henkilö Tarja Halonen oli alle 30-vuotiaana ay-juristina tai Erkki Tuomioja koripalloilijana. Kuten olen ennenkin maininnut, olen istunut kahdestaan jopa Kekkosen kanssa. Tunnelma oli jäätävä.

Haastattelusta piirtyi kuva Suomen oloissa lähes ainutlaatuisen jyrkästä noususta ja yhtä hurjasta putoamisesta. Sorsan ja Sundqvistin oli määrä johtaa. Toisin kävi. Sundqvistin onni loppui ja hän vyyhteytyi oikeusjuttuihin, joissa oli merkittävin osin kysymys hänen toiminnastaan Työväen Säästöpankin johtajana.

En ollut missään tekemisissä näiden oikeusjuttujen kanssa mutta sen sijaan paljon kasinotalouden jälkeen pankinjohtajia ja pankkeja vastaan ajettujen oikeudenkäyntien kanssa.

Siksi väittäisin tietäväni, että tämä “Itse asiassa kuultuna” on tyypillinen historiantutkimuksen dokumentti. Senki jälkeen, kun on “mustaa valkoisella”, jää hyvin epäselväksi, mikä todellisuudessa oli kunkin rooli tapahtumien vyöryssä. Sundqvist selitti joutuneensa poliittisen vainon kohteeksi. Hänen juuri kuoltuaan ei ole aika kommentoida tuota tulkintaa puoleen eikä toiseen.

Demareiden ja kokoomuksen yhteistyö kuitenkin suorastaan kukoisti. Suuret nimet olivat Lipponen ja Niinistö.

Tuleva, kukaties jo tekeillä oleva tutkimus joutuu ottamaan kantaa hyvään ja huonoon onneen tässäkin yhteydessä. Sauli Niinistö on noussut asemaansa ja suosiotaan ajatellen ainutlaatuiseen asemaan ilman mainittavaa oppositiota. Kekkosesta tullaan aina sanomaan, että hän hallitsi Neuvostoliiton silmälläpidossa myös asioissa, jotka eivät kiinnostaneet Neuvostoliittoa. Niinistöllä ei ole mitään tällaista varjoa. Varmuuden vuoksi kirjoitan tähän, että itse olen yllättynyt kerran toisensa jälkeen, miten hyvin Niinistö on suoriutunut myös hyvin epätavallisista tilanteista.

Toisin on Lipposen laita. Hänen itse julkisesti kertomansa ei avaa asioita paljonkaan. Hän menestyi jo oli eurooppalaisittainkin kunnian kukkuloilla, mutta viimeisen presidenttiehdokkuuden tulos oli lähinnä nolo.

Lisäksi osa suomalaista yleisöä muistaa, että Lipponen toimi useita vuosia Nord-Stream -kaasuputkea rakennettaessa erittäin hyväpalkkaisena konsulttina vuoteen 2022.

Tästä asiasta, jonka yhteydessä tulee mieleen myös Esko Aho, en uskalla sanoa juuri mitään. Tilannehan vaikuttaa olevan se, että ainakin Euroopan taitavin poliitikko on ollut V. Putin. Ainakin koko Saksa ja luultavasti Englanti menivät hänen viriltelmiinsä.

Se arvio, että Ukrainan sota aiheuttaa tuhoa ainakin seuraavat 30 vuotta, vaikka se päättyisi huomenna, ei ole yliarvioitu.

Tarkistan mielipidettäni. Hyvin tehty televisio-ohjelma voi olla arvokkamoi kuin kirjoitettu tutkielma. Lisäksi televisiossa näkyvät asennot, ilmeet ja katseet.


112 kommenttia:

  1. ”… että Lipponen toimi useita vuosia Nord-Stream -kaasuputkea rakennettaessa erittäin hyväpalkkaisena konsulttina vuoteen 2022… taitavin poliitikko on ollut V. Putin. Ainakin koko Saksa ja luultavasti Englanti menivät hänen viriltelmiinsä…”

    Mitäköhän tässä yritetään sanoa? Tuleeko edullisen öljyn tarjoamista pitää ”viritelmänä”. Ja ettäkö Lipponen oli typerys tai ahne typerys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SInun sanojasi, ei Kemppisen

      Poista
    2. Tulee mieleen brittiläisen pankki- sekä oikeusjärjestelmien käyttö varallisuuden (eli velan) piilottamiseen.

      Lontoo on erittäin merkittävä finanssikeskus.

      Lainsäädännön ongelma on ehkä jopa vuosien "jäljessä laahaaminen" eli se että aina ollaan myöhässä ja yritetään - jos yritetään - estää sotkun toistuminen.

      Lähes kaikki merkittävä lainsäädäntö tehdään isoimpien talouden toimijoiden ehdoilla ja usein jopa aloitteesta.

      Näiden tahojen tahtoa vastaan toimiminen rangaistaan jollalin tavalla.

      Keinona voi olla esimerkiksi julkaisemisen haittaaminen, hirviporukasta ulos jättäminen tai ehkä jotain muutakin.

      "Tutkiva journalismi" joutuu näpertelemään kun isojen kuvioiden paljastaminen on mahdotonta.

      Poliitikot ja pankkiirit ovat valmiita syöttämään kenen tahansa kollegansa susille koska kyse on yhdestä sosiaali-darwinismin muodosta jossa röyhkeät pärjäävät parhaiten.

      Kaikki merkkimiehet ovat kaatuneet ahneuteen ja/tai typeryyteen - ne voivat näyttäytyä hyvin eri tavoin.

      .

      Poista
    3. Lipponen saattaa olla molempia, tyhmä ja ahne, joka katsantokanta taas riippuu arvioijasta, mutta älliä Puavolla on ihan riittämiin tajutakseen, että kun politiikantie vallanahneuden tyydyttämiseksi nousi pystyyn jäi vielä kammareita seteleillä tapetoitaviksi.

      Käsikädessä käyvät ylimääräisen rahan- ja politiikantekijöiden askeleet; Ylimääräistä valtaa ja/tai rahaa ei ole rehellisenä olemassakaan.

      Ikävimmässä skenaariossa toinen säätää lait ja toinen käyttää tarkoituksella tai tarkoituksetta jätetyt porsaanreiät. Voitoista provikat maksellaan tavalla tai toisella. Vaikka uusilla viritelmillä.

      Joten se tuli nyt alleviivatuksi kiertelemättä, että taitavinta politiikantekoa onkin kaikenlaisten laittomien "viritelmien" rakentelu. Varsinkin kun onnistuu huijauksessa.

      Poista
  2. Yhä vähemmän kiinnostavat pienet poliittiset ja valtiolliset johtajat ja heidän pönkittäjänsä. Saman veroisia Trump, Putin ja Sale, ja samanlaisia heidän aikaansaannoksensa. Kaikkien kannatus kertoo rehellisesti kolmen maan demokratian kaatumisesta.

    Ihan toisaalla ovat maailman ja Suomen merkkihenkilöt. Enimmäkseen kirjailijoita ja muita produktiivisia ihmisiä, lisäksi poikkeuksetta hyviä ihmisiä. Eero Tarasti, Minna Canth ja Lassi Nummi. Mutta "sosiali""demokraatteja" eivät he miellytä, ja kaikkein sikamaisimmat mainitsevat kaikista heistä yhteensä vain väitteen, että Canth olisi ollut mielisairas.

    Näin paljastuu alhaison, siis roskaväen, juonitteleva kiinnostus juoruihin, toisten väitettyihin sairauksiin ja valtaan, siihen jonka himo on kuolemansynneistä pahin. Erich Frommin termi sellaiselle on osuvasti nekrofilia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maiden ja maailman oikeisto toivoi aikaa parempaa, ja sota syttyikin. Sen tarkoitus oli nostaa kannatusprosentteja.

      Poista
  3. Lipponen manaili aikoinaan vastapuolesta, että voi tätä käsien pesua. Nyt voi sanoa samaa Lipposesta Matti Putkosen kirjan julkistustilaisuudessa, kun hän asetti itsensä ihan viattomaksi Nord Stream kaasuputkihankkeissa. Voi tätä käsien pesua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsipesu parempi kuin tartutus.

      Poista
    2. Suomeksi me kirjoitamme käsien pesu on parempi kuin tartuttaminen.

      Poista
    3. On vaikeaa löytää niljakkaampaa otusta kuin sosialidemokaatti ja tämän lajin niljakkain edustaja on pohjoismainen ja suomalainen sosialidemokraatti kuten Lipponen, joka Euroopan johtajaksi -himossaan kävi näyttelemässä arvottoman näytelmän lankeamalla polvilleen jonkun muistomerkin edessä. Luuli varmaan että eurooppalaiset johtajat eivät näkisi moisen tekopyhyyden läpi.

      Poista
    4. Jos nyt poliittisesta niljakkuudesta puhua halutaan, niin kyllähän kepu tunnetusti on kautta aikain ollut ykkönen.

      Poista
  4. Ukrainassa on sodittu ennenkin. Vasta nyt USA teki siitä uhkan maailmanrauhalle. Apunaan Suomen militaristit, Niinistö, Aaltola, kokoomus ja roskamedia.

    Ajojahdattuina Marin, Lipponen ja muut maan ylpeydenaiheet. Lipposen hankkeet olivat koko Suomen ja koko Euroopan yhteiset.

    Eleet ja elkeet, samoin ilmeet välittyvät blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole huomannut lännen yrittäneen Kiovan valtausta ja maahanlaskua läheiselle lentokentälle.

      Poista
    2. Trolli on näköjään sitä mieltä että Suomen olisi pitänyt liittoutua Venäjän kanssa ja päästää Venäjän sotajoukot myös tänne? Brezhnev ehdotti tätä ulkoministerinsä suulla viimeksi 1978 mutta presidentti Kekkonen vielä viimeisillä voimillaan sai sen torjutuksi.

      Poista
    3. “…En ole huomannut lännen yrittäneen Kiovan valtausta…”

      En minäkään. Mutta länsi hyökkäsi Serbian autonomisen maakuntaan Kosovoon ja irrotti sen Serbiasta väkivalloin. Samalla perusteella, kuin Venäjä nyt: kun rauhanomainen elo etnisten ryhmien välillä ei luonnistunut.

      Eikä me silloin siitä asiasta tehty maailmanrauhan uhkaajaa, hymistiin vain, olihan meidän Mara askaretta hoivaamassa.

      Poista
    4. Kaikkien erimieltä olevien haukkuminen trolleiksi on trollaamista.

      Poista
    5. Venäjähän teki kosovot jo 2014. Länsi katseli vierestä, että ottakoon, se on kai pienimmän riesan tie.

      Eikä länsi yrityänyt vallata koko Serbiaa. Sen sijaan Venäjä yrittää vimmatusti vallata koko Ukrainan ja jopo kieltää mitään ukrainalaisia oikeasti olevan olemassakaan, mitä lie vähävenäläisiä.

      Poista
    6. Wikipedia: Kosovon tasavalta itsenäistyi Serbiasta 17. helmikuuta 2008 antamalla yksipuolisen julistuksen. Kosovon itsenäisyyden on 22. marraskuuta 2019 mennessä tunnustanut 93 YK:n jäsenvaltiota, sekä Taiwan, Maltan ritarikunta, Cookinsaaret ja Niue. Serbia on kieltäytynyt tunnustamasta julistusta ja pitää aluetta edelleen autonomisena maakuntanaan.

      Poista
    7. Kaikki erimieltä olevien haukkuminen on oikein, ovat vaaraksi. Suomen on oltava yhdessä oikeistolainen, se suojelee ydinaseilta.

      Poista
    8. Nykyvenäjää oikeistolaisempaa (rosvoparonit vallassa) valtio saa hetken hakea.

      Poista
    9. NATOSSA olemme "legitiimi" ydinasekohde koska NATOlla on ydinase.

      Ydinaseen käyttäminen pientä puolueetonta valtiota vastaan olisi ollut varma tapa saada koko muun maailman vihat päälleen.

      Poista
    10. Venäjä on useasti ilmoittanut meille että maamme on heidän ydinaseittensa kohteitten joukossa ja kriisin tullessa kaikki Suomen kaupungit tuhotaan. Ei ole montaa vuotta siitä kun venäläinen kenraali poikkesi tämän taas kertomassa. Putin puolestaan on jo erinäisiä kertoja uhannut meitä ydinaseilla ja tavanomaisilla, siis ennen Natoon liittymistä tai edes siitä keskustelun aloittamista. Tämä oli realiteetti jo ennen Natoa.

      Poista
    11. Ydinaseen käyttäminen pientä puolueetonta valtiota kohtaan on varma konsti saada muun maailman lehdet kirjoittamaan myötätuntoisia pääkirjoituksia. Mutta pieni puolueeton maa on silloin jo murskana, eikä muu maailma tehnyt mitään konkreettista. Ikävä juttu.

      Poista
    12. Suomi on niin lähellä Pietaria, ettei tänne kannata ydinaseita tuhlata, jos tavallisiakin riittää.
      Ja mitä se ryssä sitten tekisi murskatulla maalla?

      Poista
  5. Erkki Tuomioja on alituisesti muistuttanut ydinasettomuutta koskevista sopimuksista, joihin on sitouduttu, ja vedonnut asian esillä pitämistä ja ajamista edelleen. Mitä tekee Niinistö, joka käänteessä kuin käänteessä muistuttaa kansainvälisten yhteyksien ja asioiden kuuluvan itselleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon leikkuupolitiikka perustuu pelotteluun, uhkailuun ja sotaan. Köyhiltä leikataan sekin mitä heillä voisi olla mutta ei ole.

      Poista
  6. Vielä kerta: mikä Nord Stream -kaasuputkihankkeessa oli niin kauheaa ja rivoa? Saksa sai halpaa kaasua Venäjältä, nyt Saksa maksaa itsensä kipeäksi USA:n nesteytetystä kaasusta. Kuka tässä voittaa, onko vaikea nähdä?

    Olisiko ollut mahdotonta tehdä Ukrainassa sama, kuin tehtiin Kosovossa? USA ei halunnut vaan kampitti, Saksa ja Ranska pelasivat filunkipeliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli mitä se Kosovo-malli olisi Ukrainassa olisi tarkoittanut?

      Poista
    2. "...Eli mitä se Kosovo-malli olisi Ukrainassa olisi tarkoittanut?..."

      Ranskan ja Saksan kaavailema Minskin sopimus olisi antanut Itä-Ukrainalle rajoitetun itsemäärisoikeuden, siis Ukrainaan kuuluvan osana.

      Kosovossahan mentiin pitemmälle: tehtiin siitä sotimalla itsenäinen valtio, jota maailma ei oikein isosti ole tunnustanut.

      Poista
    3. Mikä vaan käy rehdin uutteran kadehdittavan demarin mustaamiseksi.

      Poista
  7. Jos Lipponen, Canth ja hyvät kirjat ja toimet nostattavat kiukkua, suositus: acidum nitricum D12 tai C30 PUR-kaupasta tai muista alan puodeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tervettä että kirjat raivostuttavat. Nyt leikataan kirjastot kuleksimasta ja kirjat poltetaan paikkakunnalla jonka nimeä ei saa sanoa. Lapsissa on tulevaisuus, siksi kirjaton koulu.

      Poista
    2. Homeopatiasi ei toimi, tehokkaampia ja halvempi lääke on lasillinen vettä.

      Poista
  8. Älkää nyt ihmeessä "Salea" ruvetko... Minkäpä ihmemieskään sille voi, kun "kansa" tiukasti vei - siis voinut muuta kuin vikistä. "Ketteräkin" hän on: viimeksi valitti olevan "ongelma", kun venäläiset alukset tiedustelevat Itämeren kansainvälisillä merialueilla. Vuosi sitten Itämeren alueen strategisen "vakauden" piti huimasti parantua, kun Natoon mennään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinistö ei ollut Naton kannalla alunperin. Putin oli se joka suunnan muutti, ihan itse sen teki uhkaillessaan toistuvasti Suomea ydinaseilla.

      Poista
    2. Ketterä oikeistolaistaja, eri asioista laistaja ja eriarvoistaja.

      Poista
  9. Kyllähän nämä NATO hommat ovat olleet hyvä näyttö siitä miten herrat huijaavat kansaa...
    Ensin ei oltu menossa NATOon, sitten sitä olikin valmisteltu jo pitkään.
    Sitten vannottiin että NATOon mennään yhdessä Ruotsin kanssa eikä tänne tule ydinaseita eikä tukikohtia.
    No ei menty NATOon yhdessä Ruotsin kanssa, joten kai loppukin lista on vain poliitikon puhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli rahan eli oikeiston puhetta joka painettiin IS:ssa, IL:ssä ja maakuntalehdissä.

      Poista
    2. Mitähän iltapäivälehtien poliittiset toimittajat nyt tekevät, kun saavat pitkään ajamansa oikeistohallituksen?

      Poista
    3. Outo näkemys. KD ei ole oikeistolainen puolue. Persut ovat todellisuudessa hyvin lähellä SDP:tä politiikasaan. Kokoomus on oikeastaan keskustassa lymyilevä puolue. Todellisia oikeistolaisia puolueita ei eduskunnassa ole.

      Poista
    4. Anonyymin illuusiot tulevat karisemaan kun Työmies saa Persuista kohta kenkää. Mikään ei ole kauempana SDP:stä poliittisesti kuin persut.

      Poista
  10. Kemppisellä on oikeus oikeistolaisiin mielipiteisiin. Ei liene häntä syyttäminen, jos ne ovat vääriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei maailmaa eikä historiaa voi sättiä oikeistolaisuudesta.

      Poista
    2. Nehän ovat oikeiston mielipiteitä ja oikeiksi havaittuja. Kansa ei voi äänestää väärin.

      Poista
    3. Lukijoiden oikeusturva on taattava. On saatava tietää, mihin perustuvat väitteet valtavista kävijämääristä.

      Poista
    4. No eivät Kemppisen mietteet tässä kyllä ole sen enempää oikeistolaisia kuin vasemmistolaisiakaan. Tällaiseen pohdiskeluun monien on nyt vaan näköjään vaikea suhtautua, kun some muuten on täynnä pelkkää äärilaitaa.

      Poista
  11. Kandee delata. Pääsee kaikkien suosioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloitat siis omalta kohdaltasi, die soon.

      Poista
    2. Tasan ei käy. Kaikilla ei ole kantajia.

      Poista
    3. Die soon - kiitos kannustuksesta <3 Arvid Järnefelt sanoi tyttärelleen kuollessaan, että kuoleminen on ihanaa. Tosi kannustava blogi tämä.

      Poista
    4. Järnefelt oli hyvä kortti, luotettava, sillä voittaa. Myös ne joiden lähellä olin heidän kuollessaan, kuolivat mielellään ja onnellisina. Hienoa sekin että vanha unohdettu ja väheksytty iskelmälaulaja, kilpaurheilija, viihdenikkari ja kukavaan nousee mediassa uuteen eloon kuollessaan.

      Poista
    5. Täyden palvelun blogi. Nettikiusattuja haukutaan ja jatkopiinataan. Sitten käsketään kuolla nopeeta.

      Poista
    6. Hölmöön retoriikkaan saa kuittauksen hölmöllä retoriikalla.

      Poista
  12. Niinistön kärkkäät haukuskelijat muuttuivat nuoleskelijoiksi hänen presidentöidyttyään. Mitä siitä sai, pääsikö linnaan vai ropsahtiko prenikka tai neuvoksen arvo?

    VastaaPoista
  13. Lipponen ei saa(nut) tukea puolueelta, jonka hyväksi on tehnyt elämäntyönsä. Se ei tee noloksi hänen vaalitulostaan, vaan ...

    VastaaPoista
  14. SDPstä näyttää ainakin tämän jutun valossa tulleen Kokoomuksen sylikoira.

    VastaaPoista
  15. Täällähän taitaa olla putinistien kokoontumisajojahdit meneillään.

    Natoon ei menty Itämeren takia. Sinne mentiin Suomen takia. Jos Venäjä olisi saanut Ukrainan teurastettua, niin ainoa itsenäinen ja puolueeton maa sen ja lännen välissä olisi ollut Suomi.

    Ei siinä kauaa olisi mennyt, kun Putin olisi ehdottanut Suomelle tehostettua yya-sopimusta lännen vihamielisyyden takia. Kieltäytyä ei olisi voinut.

    Kiitos vapauttaan rakastavien ukrainalaisten ehdimme turvaan. Ja sekös näitä meikäläisiä putinisteja vituttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ”…Natoon ei menty Itämeren takia. Sinne mentiin Suomen takia…”

      Natoon mentiin USA:n takia. Nyt Josep Borrell julistaa meille suomalaisillekin, että eurooppalaisten velvollisuus on lähteä merille turvaamaan USA:n edut Taiwanin salmessa Kiinaa vastaan.

      Meiltä suomalaisilta unohtuvat maailmanpolitiikan perussäännöt. Henry Kissinger on ne sutjakasti määritellyt: ”America has no permanent friends or enemies, only interests.”.

      Poista
    2. Viime aikoina on useampaankin kertaan vaikuttanut siltä, että jokin taho pyrkii estämään järkevän keskustelun Kemppisen kommenttikentässä. Varsin vähällä se onnistuu, parikymmentä sekalaista putinistista tai persulaista epämääräistä heittoa, niin mahdolliset järkevät kommentit hukkuvat kohinaan.

      Poista
    3. Manu, Mara ja Tartsa pärjäsivät hyvin kaikkien maiden kanssa.

      Poista
    4. Luettele 20 suomalaista putinistia.

      Poista
    5. Kyllä VKK- ja SKE-puolueissa nuppiluku kai sentään tuohon riittää.

      Poista
    6. Persuista taitaa löytyä tuo 20 helposti mutta täyttääkö persu poliitikon määritelmän?

      Poista
    7. Nyt on sitten saman joukon jatkoksi nippa nappa päässyt rekisteriin totuuspuolueeksi itseään kutsuva pikku ääripoppoo. Puuhanainen on tarjoillut hankettaan salaliittoteorioineen etenkin venäläisellä vk-alustalla. Tämmöistä siis vapaassa maassa.

      Poista
  16. "Sauli Niinistö on noussut asemaansa ja suosiotaan ajatellen ainutlaatuiseen asemaan ilman mainittavaa oppositiota." SDP puolestaan kantaa kokkarin kultatuolissa valtaan ja kaataa omat suurmiehensä ja -naisensa.

    Lipposella ja Urpilaisella on aina ollut oppositio omassa puolueessa. YLE:n uutisia asiasta löytyy helposti. Niissä kerrotaan, että Antti Rinne siirrätti Bryssän kultahäkkiin kilpailijaksi kokemansa Jutan. Se oli repeämä, josta puolue ei ole toipunut. Naisia erosi joukoittain, ja he muistelevat asiaa vieläkin. Jutan läheisin ystävä, naisministeri, itki julkisesti hänen takiaan.

    YLE kertoo, että puolueen ensimmäinen naisjohtaja Jutta sai SAK:n vihat päälleen koska ei samastanut sitä SDP:hen. Erkki Tuomioja taas piti Jutan politiikkaa unelmahöttönä.

    "Kevään 2011 eduskuntavaaleissa Urpilaisen johtama SDP jäi kokoomuksen jälkeen kakkoseksi. Vaalitaistelussa Urpilainen oli yrittänyt padota Timo Soinin perussuomalaisten nousua tiukentamalla SDP:n maahanmuuttopoliittista linjaa otsikolla "Maassa maan tavalla"." Rinne ja SAK kaatoivat Urpilaisen, kertoo YLE.

    "Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, eikä mikään kaupunki tai talo, joka riitautuu itsensä kanssa, pysy pystyssä", kertoo vuosituhansien viisaudella Iso Kirja. Elämänviisautta, jota ei tarvitse pitää Jumalan sanana jos ei tahdo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä on hampaankolossa Timo Soinia vastaan? Jutta Urpilaisen karkottajat tekivät hyvää avatessaan väylän jatkuvalle jytkytykselle.

      Poista
    2. Soini päästi populismin irti. Samalla politiikka siirtyi asia-argumentoinnista sutkausmoodiin. Tuhoisa tie, kuten on nähty.

      Poista
    3. Soini joutui tise maksamaan viulut väärästä politiikastaan. Sinisten taru oli äänekäs mutta lyhyt.

      Poista
    4. Joo, mutta Soinin avaama yhteiskuntahaitta vaikuttaa edelleen.

      Poista
  17. Lipposen hallitus oli viimeinen, joka ei ottanut lisää velkaa. Sen hallituksen ministeri Niinistö sanoi demarien ajavan kokoomuksesta oikealta ohi. Voi niitä viattomuuden aikoja.

    Nyt elämme häpeäaikaa. Koko omistava lastentarhakunta näkee painajaisia tulevaisuudesta, jossa miljardiomaisuudet saattavat joutua verotettaviksi myös Suomessa. Näin ateistinakin koen tulleeni petetyksi vapaus-käsitteen varastamisesta. Myös kristillinen liitto ja tiedemies Jari Ehrnrooth tulkisevat Jeesuksen vapaussanomaa täysin kerettiläisesti. Kun sosiologian ja kulttuurihistorian dosentti mm. YLE-blogissaan väittää, että sosiaaliturvasta leikkaaminen lisää sen saajien vapautta, mutta huipputuloisten verotuksen korotus pienentää heidän vapauttaan, on ilmiselvää että mämä kamelit eivät neulansilmästä selviä. Jeesuksen ja oman näkemykseni mukaan omaisuuden kasaantuminen yhä harvemmille ei edistä kenenkään vapautta.

    On röyhkeyden osoitus vaatia vapauden yhteydessä toisille suurempaa oikeutta nauttia yhteiskunnassa tehdyn työn tuloksista. Omistaminen ei ole työtä. Nyt pelotellaan hyvätuloisia, että jopa heidän lapsenlapsensa voivat joutua elättämään köyhälistöä maksamalla sosiaaliturvaa. Kuitenkin myös Suomessa on yhteiskuntajärjestelmän edellyttämä pysyvä luokka ihmisiä, joiden koko elämänaikaisen työn tulos on vain lapsien saama koulutus. Tulevaisuudessakin nämä lapset saavat edelleen maksaa päivittäisellä uurastuksellaan joittenkin rikastumista maksaen veroa tuloistaan suhteellisesti enemmän kuin verrokkinsa yläluokassa. Nämä vapaudettomat eivät voi kerryttää omaisuutta, sillä kaikki ansio kuluu elossapysymiseen kuten heidän isovanhemmillaankin. Tehtävän tekee entistä vaikeammaksi se, että nämä paskaduunitekijälapset saavat pienempää palkkaa kuin vanhempansa. Tämä on kaikkien nähtävissä ja useimpien dosenttienkin tiedossa ihannemaa USA:ssa, jossa lasten koulutus edellyttää yksinhuoltajavanhemmalta ainakin kahta paskaduunin tekoa. He tekevät ehkä 12 tuntia työtä vuorokaudessa saamatta mitään säästöön, mutta lisäävät omalta osaltaan toisten vapautta.

    Kirjoittamani 'paskaduuni'- termi on tullut käyttöön oikeistokolumnistien tuotoksista. Ne ovat siis paskakolumneja. Sellaisten kirjoittajia on lisääntynyt hälyttävästi alentaen vaarallisesti yleistä tiedonhallintaa. Kielenkäyttö ekonomistijuntalla ei ole juuri parempaa. Korkman on tietysti ilahduttava poikkeus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä pohde:

      Miksi maahan paskaduunien tekijöiksi haalittavat EU:n ulkopuoliset ihmiset tekisivät niitä yhtään sen innokkaammin kuin kotoperäisetkään, joita on työttöminä sadointuhansin? Toimeen tulee täällä töitä tekemättäkin.

      "Hyvinvointivaltio ja rajoittamaton maahanmuutto yhdessä ovat mahdoton yhtälö. Jommastakummasta on luovuttava."

      Poista
    2. Jeesus on oikeistolainen ja arjalainen. Köyhien tehtävä on kerätä rahaa näille tahoille. Kyllä sen jokainen ymmärtää. Ihan turha vinkua muuta.

      Poista
    3. "Lipposen hallitus oli viimeinen, joka ei ottanut lisää velkaa. Sen hallituksen ministeri Niinistö sanoi demarien ajavan kokoomuksesta oikealta ohi."

      Media toitottaa kritiikittä irrationaalista narratiivia, että velanotto olisi ideologisesti vasemmistolaista. Velkasuhde ei kuitenkaan loogisesti riipu vasemmisto-oikeistoakselista. On oikeistolaista tehdä velkaa laskemalla veroja, vasemmistolaista lisäämällä menoja.

      Marinin ja Orpon välillä on toki ero - väittäisin että kummankin suhde velkaan on irrationaalinen.

      Toinen yleinen harha on puhua sekaisin valtion- ja kansantaloudesta, että säästökuuri parantaisi taloutta yleensä. Velkaelvytys on kuitenkin lyhyellä tähtäimellä kansantaloudelle edullista, säästökuuri voi johtaa lamaan.

      Poista
    4. Äänestäjien iso osa tuskin tajusikaan valtiontalouden ja kansantalouden välistä eroa.

      Poista
    5. HS 26.4.: "Maahanmuuttajien työllisyys koheni huimasti – ministeriökin hämmästyi
      Maahanmuuttajien työllisyysaste on kahdessa vuodessa kivunnut vauhdilla lähelle kantaväestön työllisyysastetta."

      Tämä nyt sitten kerrottiin vasta vaalien jälkeen. Täälläkin moni on pitänyt dogminaan aivan muuta.

      Poista
    6. Mikään yhteisöä hyödyttävä työ ei ole paskaduunia. Ei edes kummitätini tekemä vessavahdin työ. Eri asia on kuitenkin sellaiset toimet, jotka asettavat ihmiset määrätietoisesti halveksittavaksi esim. syntymäpaikan perusteella.

      Jeesustelusta vielä sen verran, että eihän valtiolla tai kirkolla ole mitään tekemistä Jeesuksen kanssa.

      Poista
  18. Oikeistopuolueissa on aina kaikkialla kovuutta, fasces. Kukaan muu ei ilkeä ratsastaa valtaan ruoskien ja nykyisenlaisen valheen ja median seljässä. Juuri tätä on Mariniin ja demareihin päivittäin kohdistuva vaino.

    VastaaPoista
  19. Täällä motkotetaan demareista kuin halpamaisimmassa roskalehdessä ja SOS-mediassa. En ole pitänyt kemppistä roskablogina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poliitikkoja voi ja pitä kritisoida.

      Poista
    2. Blogi on tasokas. Se luo uutta Suomea, jossa tutkimukset korvataan demarien demareista tekemillä telkkuohjelmilla. Yliopistot lopetetaan kalliina ja tarpeettomina.

      Poista
    3. Taas tätä keksittyä demarihöpinää. Kukahan sitä mahtaa suoltaa.

      Poista
  20. Jatkuvasti räkyttävä koira puree, jopa hengiltä. Viime kuukausilta on näyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä tämän blogin ja erityisesti keskustelun tehtävä on? Vai onko keskustelua se että haukkuvat toisiaan ja tappavat toismielisiä.

      Poista
  21. Muistelisiako herra professori Tarja Halosta, kiitos jo ennakolta. Vai toivooko hän päästä televisioon?

    VastaaPoista
  22. Nimekäs kokoomusvaikuttaja ja edustaja kirjoitti muistelmat, jotka kertovat pitkällisestä ja tarkasta asiantuntemuksesta. Hän mainitsi olevansa mielissään, kun pääsi pois kokoomuksesta, krokotiilien keskeltä.

    VastaaPoista
  23. "Viime aikoina on useampaankin kertaan vaikuttanut siltä, että jokin taho pyrkii estämään järkevän keskustelun Kemppisen kommenttikentässä. - - parikymmentä sekalaista putinistista tai persulaista epämääräistä heittoa, niin mahdolliset järkevät kommentit hukkuvat kohinaan."

    Älä puhu. Suurin valtaosin keskustelu on kuitenkin hyvinkin korkeatasoista. Tähän tapaan:

    "Kiitos vapauttaan rakastavien ukrainalaisten ehdimme turvaan. Ja sekös näitä meikäläisiä putinisteja vituttaa."

    Ilmiselvästi järkimiehiä. Ja vielä oikein ehdassa nyky-Suomen "gleichschaltung"-hengessä.

    VastaaPoista
  24. En haluaisi, että joku tulisi kotiini kertomaan, että edellinen kävijä oli ikävä ja mielipiteensä hassuja.

    Päivän kirjoitukseen... Itse asiassa kuultuna ei ole mustavalkoinen - se on valkoinen.

    Toivon, että Jukka Kemppinen, jolla ei pitäisi olla kaikkien saavutustensa jälkeen mielipiteettömyyden halua eikä tarvetta, kirjoittaisi rohkeammin. Kirjoittaisi, kuinka näki ja koki, esimerkiksi Tarja Halosen tai Erkki Tuomiojan.

    Tämä blogi on paras. Jos olisin opetushallituskansansivistysministeri, niin päättäisin, että jokaisen suomalaisen pitää lukea päivän sana - siitä huolimatta, että blogisti ei ole aina oikeassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "En haluaisi, että joku tulisi kotiini kertomaan, että edellinen kävijä oli ikävä ja mielipiteensä hassuja." Tämä jäi mieleen niin että halusin palata ja ihmetellä.

      Poista
  25. Kyllä nyt luulisi, että innokkainkin vihervasemmiston kannattaja tulisi lopultakin edes sen verran järkiinsä, että tunnustaisi tosiasiat.

    Tämä nykyinen virkaa tekevä hallitus on ollut todellinen katastrofi hallitus. Ajatelkaapa nyt vaikka näitä hyvinvointialueita. Hyvinvointialueiden ylimitoitettu johtamisorganisaatio pitää tulevan maamme uuden hallituksen ensimmäisten päätösten koskea jyrkkää karsintaa siinä porukassa. Johtajien palkkatasokin ylittää pääministerin ja muiden ministerien palkat. Eihän tällaisessa himmelissä ole mitään järkeä. Jos mikään muu ei auta, niin hyvinvointialueet on yksityistettävä ja sitä kautta tuotannolliset ja taloudelliset syyt pakottavat irtisanomisiin hallinnosta ja suorittavan portaan lisäämistä ja palkkojen saattamista kilpailukykyselle tasolle siinä porukassa..

    Suomessa tämä yhdistelmä EU:n korkein verotus ja mielettömän kokoinen (40 miljardia) velan kasvu ei ole riittänyt edes hyvinvointialueiden rahoittamiseen. Hyvinvointialueiden rahoitusvaje alkaa olla jo miljardiluokkaa. Suomen teiden korjausvelka ylittää kohta kaksi miljardia euroa. Viime vuoden lopussa yli 160 000 suomalaista odotti pääsyä kiireettömään erikoissairaanhoitoon. Lapsipotilaiden sydänleikkauksia on siirretty mm Tanskaan. Oppimistulokset kouluissa ovat huonontuneet jatkuvasti. Tämä Sanna Marinin hallitus on ollut todellinen rimanalitus ja katastrofaalinen epäonnistuminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kepu ei kautta vuosikymmenten olisi vallanhimossaan torpannut välttämättömiä kuntien pakkoliitoksia, koko asia olisi hoitunut melkein itsestään. Jotain rajua ja ennenkokematonta oli siksi pakko tehdä. Tyylipisteitä kyllä voimme antaa.

      Poista
    2. Suomessa ei ole EU:n korkein verotus, Toipilan tekstit vaatisivat automaattisen faktantarkistuksen.

      Sote-uudistuksen suurin ongelma on, ettei sitä saatu tehtyä jo 10-15 vuotta sitten. Organisaatiomuutos on aina työläs ja hyödyt näkyvät vasta vuosien jälkeen.

      Marinin hallitus oli pitkästä aikaa ainoa Suomessa, joka sai asioita aikaan. Kriisien keskellä hieno suoritus.

      Vastuuttominta rahankäyttöä edustivat ministerit Lintilä ja Saarikko. Heidän sähkötuillaan oli ehkä hyvä tarkoitus, mutta ne tutkitusti eivät auttaneet kohderyhmää, lisäsivät vain velkaa.

      Vasta oppositiossa kokoomus ja persut alkoivat populismissaan vastustaa soten organisaation uudistamista, aiemmin siitä oli yleinen yhteisymmärrys.

      Kansan muisti on lyhyt, mutta kenenkään ei pitäisi unohtaa Orpon kokoomuksen sote-sikailua 2015-2019. Miesmuistiin röyhkein yritys kanavoida julkiset rahat kavereiden taskuun, venäläiseen tyyliin.

      Poista
    3. Kansan poliittinen muisti on tosiaan olematon, ja sen varaanhan toipilat rakentavat.

      Poista
    4. Olisi syytä lopettaa valheellisten nimitysten käyttäminen. Hyvinvointi-etuliite on yksi niistä, joka ei voi olla mitenkään mahdollinen kuvaamaan maakuntien sen enempää kuin kokonaisen valtionkaan todellisuutta ja rakenteita.

      Suomen 5,3 miljoonan asukkaan maassa on 300 000 työtöntä ja todettua köyhyyttä miljoonan henkilön verran pitkäaikaissairaista puhumattakaan, sattuu hyvinvointi sana orpojen ja purrien lausumana heihin/meihin kuin ruoskan sivallus. Tai lausuipa tuon törkeyden ihan kuka tahansa.

      Poista
    5. Jos puhutaan hyvinvoinnista on kohteena yläluokka eli korkean tason johtajat, poliitikot, virastopäälliköt jne. Keskiluokka on se joka maksaa kaiken veroineen ja on elävinään hyvinvoinnissa kun olutta ja makkaraa riittää. Köyhä luokka ei maksa juuri mitään mistään vaan saa valtiolta monet tuet ja avustukset. Monet heistä ovat todellisessa kurjuudessa. Tämä tilanne kärjistyy vuosi vuodelta.

      Poista
    6. Marinin hallitus ei saanut mitään hyödyllistä aikaan. Se ei käsittääkseni saanut toteutettua ainoatakaan kohtaa hallitusohjelmassaan joka oli pelkkää höttöä. Sipilän hallitus toteutti jokaisen kohdan ohjelmassaan.

      Ainoa asia josta nostan hattua Marinille hallitukselleen on asioiden hoitaminen kunnolla Ukrainan ja Venäjän suuntaan. Ukrainalaisten puolustaminen on meidänkin tehtävämme.

      Poista
    7. Työttömyystilastoissa vain osa on pitkäaikaistyöttömiä, kokonaan tukien varassa eläviä. Muotisanaa narratiivi käyttääkseni kaikki työttömät ovat kuitenkin valtalehdistössä laiskoja lurjuksia, jotka käyttävät hyväkseen yrittäjien tukalaa asemaa.

      Tarkoitin alimman luokan 'korkeammalla verolla suhteessa tuloihin' sitä, että koska mitään ei jää käteen kuun lopussa, heidän kaikki rahankäyttönsä on aina tappiin asti, usein moneen kertaan, verotettu. Ylempi luokka on pitänyt yksinoikeutenaan puhua kahteen kertaan verottamisesta, vaikka kaikissa heidän kertomissaan tapauksissa käteen jää aina rahaa. Näin ei käy alimman tuloluokan kohdalla koskaan.

      Kun lukee tilastoja tarkoitusperäisesti, yksi otanta kertoo todellisuudesta sen mikä vahvistaa oman, usein virheellisen ennakkoluulon. Sipilän käyttämän piiskan teho saatiin näyttämään tehokkaalta työllistämiskeinolta, vaikka sen vaikutus oli tilapäinen, muutaman prosentin kyhmy tilastossa. Sen sijaan se oli täysin epäoikeudenmukainen elintason pudotus tuhansille. EU on jatkuvasti huomauttanut Suomea liian alhaisesta sosiaaliturvan tasosta. Kun kansalaisilta on kysytty olisivatko he valmiit maksamaan enemmän veroa, mikäli sosiaaliturva olisi korotettava tasolle, jolla voi elää, 60% vastaa olevansa valmiit siihen. Tätä ei kerrota koskaan valtalehdistössä, koska sen mielestä tärkeintä on kerätä vitsakimppuja "isänmaan pelastamiseksi", kuin kunnon fasistit konsaan.

      Ajatelkaa nyt oikeiston puheita: aikaihmiset vaativat toisten aikuisten ihmisten kurittamista vitsakimpuilla (kepeillä) ja ilmoittautumaan joillekin puuvillapelloille mestarin käyttöön. Jokainen oikeistoälykköhän on valmis kumpaankin rooliin tässä häpeällisessä näytelmässä.

      Poista
    8. Jopa oli harhainen näkemys.

      Poista
    9. Suomessa suurin sairauseläkkeelle joutumisen syy on mielenterveyden ongelmat. Yhtenä aiheuttajana on huonontunut työilmapiiri. Huonontumisen eräänä syynä on juuri harhaiset käsitykset hyvästä tavasta ihmisten kohtaamiseen. Auktoriteettia korostamalla ja puheitten halventavalla tyylillä on selvä vaikutus. Oikeisto elää omassa yli-ihmisnarratiivissaan. Se on useille myrkkyä. 'Kepit' ja 'paskaduunit' eivät paranna työilmapiiriä. 'Resilienssiä' mantrana hokemalla ei tehdä muuta kuin paljasteta täydellinen kyvyttömyys tunnistaa yhteiskunnan ongelmia. Harhoja riittää tasapuolisesti.

      Poista
    10. Olin Kelassa kesätöissä n. 50 vuotta sitten. Silloinkin yleisin työkyvyttömyyden syy oli mielenterveysongelmat. Plus ça change, plus c'est la même chose.

      Poista
  26. Niinistön elämän traagiset tapahtumat ovat kypsyttäneet häntä ihmisenä niin, että hän poliitikkonakin pystyy asettamaan sanansa sopivasti tilanteessa kuin tilanteessa, ikään kuin politiikan ulkopuolelta. Ja useimmat kansalaiset tuntevat olonsa turvatuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se aina on tyrannin ja hirmuhallitsijan kaudella. Osuvat sanat, turvallisuus ja 100 %:n kannatus.

      Poista
  27. K:"asennot, ilmeet ja katseet".
    Noiden havaitsemisten takia lautamiehille on ehkä vielä perusteensa, koska monta silmäparia ehtii havaita enemmän kuin yksi.

    VastaaPoista
  28. Ainoa areena jolla joku käskee toista kuolemaan pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsepä aloitti ja ilmoitti halunsa asiaan

      Poista
    2. Tästä on kerrottava Kemppiselle. Hän jos kuka ei hyväksy nekrofiilista kommentoijan rääkkäystä.

      Poista
    3. "Ainoa areena jolla joku käskee toista kuolemaan pian."

      Noo, siitähän päättää blogin omistaja ja meiltä muilta eikun pulinat pois. Vain jos mennään "ylettömyyksiin" (tulkinta omistajan), saattaa kuulua huuto "se on loppu nyt!" (ellei seurata perätä rikosilmoitus).

      Poista
    4. "Itsepä aloitti." Ihminen ja kulttuuri on vinksallaan, jos ei pysty keskustelemaan kuolemasta. Näämmä kaikesta luonnottomasta ja olemattomasta voidaan jauhaa, mutta ei luonnollisesta ja helposta. Sitä on ihan kielletty mainitsemasta.

      Kuolema ei ole ongelma, pelko on. Periaatteessa kuolemaa on enemmän kuin elämää, kun katsoo ihmissuvun historiaan. Mutta jos sanoo sen sanankin, se kauhistuttaa ja tavallisen oudot luulevat tarkoitettavan itsemurhaa.

      Mitä viisaampi, sitä vähemmän pelkää elämää kuoleman osana. Mitä kuolema sitten on? Onko sitä?

      "Koska niin rakastan elämää, olen samoin kuolemaa rakastava." Tagore via Eino Leino

      Poista
    5. Anonyymi kirjoitti "Ukrainassa on sodittu ennenkin" Tässäpä ennenkuulumaton perustelu Venäjän hyökkäykselle, sopii minkä tahansa sodan perusteeksi. Ja Ukrainan puolustajat uhkaavat maailmaa, istu ja pala!

      Poista
    6. Tapaninpoika, osoita kommentti jossa on nämä mainitsemasi asiat. Mikä on perustelu sille että vääristelet jonkun kirjoitusta?

      Poista