Sivun näyttöjä yhteensä

21. marraskuuta 2019

Kuullun ymmärtäminen
Kirjoitin että eräs puolueen puheenjohtaja sanoi televisiossa Postin lakon johtuvan maahanmuuttajista. Heille kun kelpaa huonokin palkka. Tavoitteena on suomalainen sosiaaliturva.

Muutamassa kommentissa tätä pehmenneltiin. Jotain sen suuntaista oli ehkä ollut esillä.

A-studiossa maanantaina 18.11. Halla-ahon ja Orpon keskustelussa, joka on Yle Areenassa, ohjelman kohdalla 9:02 – 9:37 minuuttia ja uudelleen 12:45 Halla-aho esitti tuon väitteen. Jälkimmäisessä kohdassa hän siirtyi selittämään, että ilmaston muutokseen tähtäävät liioitellut toimet. Vaarantavat maan vientiteollisuuden ja siten työllisyyden.

En ole Halla-ahon perään.

Mietin kirjoituksen, kuuntelemisen ja näkemisen toimintaa. Bill Brysonin ”Body” oli se ravisteleva vaikute. En oikein usko omiin tulkintoihini enkä varsinkaan mielikuviini. Bryson ja hänen haastattelemansa pitkän linjan ammattilaiset (lue: nobelistit) näyttävät kuitenkin tässä tukevan luuloani. Myös aistimuksemme ovat osittain oman hermojärjestelmämme tuotetta, eikä ole tyhmää kysyä, miksi makea maistuu makealta. Molekyylit sinänsä eivät maistu miltään.

Televisiossa näimme taas joitakin päiviä sitten, että lumelääkkeet voivat näkyä selvästi aivotoiminnassa ja poistaa kivun, vaikka niissä ei ole ainuttakaan vaikuttavaa ainetta.

Kuulemme mitä sattuu, näemme valikoivasti, kirjoituksen tulkinta riippuu asiayhteydestä, ja asiayhteys on epäselvä.

Luotettavaa tietoa ovat itsensä määrittelevät (aksiomaattiset) alat. Ainakaan minulla ei ole elinaikaa väittää kertotaulua vastaan eikä huomautella kymmenlukujärjestelmästä tai lukuteoriasta.

Tämän kirjoituksen johdosta alle 1 prosentti lukijoista kelaa esiin Ylen Areenan taltioinnin. Muut tietävät että asianomainen puhuu totta tai että hän valehtelee tai että asialla ei ole väliä, ja tässä on parempaakin tekemistä.

Tarvittiin vanha oikeusteorian lähdekirjani, italialaisen E. Bettin tulkinnan yleinen teoria, ennen kuin suostuin tajuamaan. Olen kohtalokkaasti lakimies ja runoilija. Eräällä tasolla tiedän, että puhe postin lakosta ja työllisten työläydestä on runoutta.

Toisin kuin minullekin opetettiin kaiken maailman kouluissa, ei poliittinen puhe ole mitään ”asiaviestintää”. Ajatelkaa USA:n, ajatelkaa Venäjän, Puolan ja Unkarin, Italian ja Espanjan etenkin Englannin hallaisia ahoja.

Kilpalaulanta on kuvattu Kalevalassa, pääosissa herra Väinämöinen ja Joukahainen. Vanhempi kilpailija laulaa nuoremman suohon, ja tälle jalkaan kiviset kengät.

Kysymys on loitsimisesta eli taikojen tekemisestä eli siis runoudesta, jonka tarkoitus on vaikuttaa kuulijoihin. Sanat tehoavat. Niiden todenperäisyyden kysyminen on osoitus, ettei kysyjä ymmärrä, mikä laji on meneillään.


36 kommenttia:

 1. Kuullun ymmärtäminen. Sepä juuri ;)

  Kyllä, katsoin videon Areenasta ennen edelliseen postaukseen kirjoittamaani kommenttiani ja katsoin sen nyt uudelleen. Kyllä, Halla-aho nostaa esiin halpatyövoimaan liittyvän sosiaaliapukeinottelun juurikin Postia koskevassa yhteydessä ja sanoo, että ilman halpatyövoimaa Postin kaltainen palkkojen halpuutus ei kävisi päinsä. Posti siis yhtenä esimerkkiä tässä - ei jutun kärkenä.

  Postin lakossa on kuitenkin perimmältään kyse ay-liikkeen ja demareiden jäsentenvälisestä, mutta niin syvälle asian käsittely ei edennyt, koska puhe oli *yleensä* maahanmuuton ongelmista - ei vain Postista.

  Joten - ei kuullun, vaan kirjoitetun - ymmärtämisen testaamiseksi toistan vielä edellisen kommenttini tässä:

  /-------/

  "Ehkä tuo on aavistuksen verran äkkiväärä tulkinta keskustelusta?

  Mutta oleellisempaa lienee se, onko totta "erään puheenjohtajan" väite siitä, että Suomen sosiaaliturvalle pyrkivän tulijan kannattaa ottaa hetkeksi vastaan työtä miten matalalla palkalla tahansa, koska sen jälkeen sosiaaliturvaperusteinen toimeentulo on hänelle loppuiäksi taattu.

  Minusta tuo väite on aika looginen. Ja totta. Ja tuohan se pointti oli, ei Posti eikä Postin lakko."

  /-----------/

  Joten saisinko vielä asiantuntevia arvioita siitä, missä määrin tuo Halla-ahon *yleisempi* - ja Orpo - Halla-aho -keskustelun kannalta *oleellinen* väite pitää paikkansa. Postiin takertuminen on tässä pelkkää kekkulointia, jos sallitte.

  Jotenkin tässä tulee mieleen, että taidan nyt olla ammattimiesten kanssa tekemisissä, kun sana taipuu niin taitavasti sivuun itse asiasta.

  VastaaPoista
 2. Kun nyt tämä Halla-aho on kovin paljon esillä joka puolella, voinen tässä kertoa että hän on mulle etäsukua, neljäs serkku. Niin on muuten Eero Heinäluoma myös.
  Nyt arvaatte varmaan että neljännet serkut keskenään ovat Eero ja Jussi.
  Kumman käsiin antaisin vallan ja vastuun maan asioista?
  No Eerolle tietysti.

  VastaaPoista
 3. Asia on siis helppo ratkaista. Elinkeinoelämä ajaa vapaata maahanmuuttoa. Laitetaan sen mukana kasvavat sosiaaliturvakustannukset suoraan yritysveroihin. Se maksaa joka tilaa. Sama koskee kaikkien työssä käyvien köyhien saamia toimeentulo-ja asumistukia. Se maksaa joka hyötyy, eli liian pieniä palkkoja maksavat yritykset sekä niiden mukana liian halpoja palveluja saavat asiakkaat.

  VastaaPoista
 4. Postiunionin lakko ei ole tässä vaiheessa enää perusteltu vaan aiheellinen. Eiköhän PM Rinne runno siihen jonkin rujon ratkaisun, joka pelastaa myös ministeri Paateron.

  VastaaPoista
 5. Professori Juhani Knuuti käyttää sanaa vahvistusharha. Outoa miten ihmiset kokevat ja kuulevat asioita ennakkokäsitteiden mukaisesti:
  https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/flinkkila-tastula-katsojapalaute-vahvistusharha/

  VastaaPoista
 6. Tuossa Kemppisen runousmetaforassa on se paha puoli, että nuo tietyt runoilijat pääsevät muokkaaman meidän elämämme peruspuitteet, eikä suinkaan erityisen runollisia lopputuloksia aikaansaaden. Aleksis Kivi, V.A. Koskenniemi tai Aila Meriluoto eivät kuuna päivänä olisi sellaiseen kyenneet.

  VastaaPoista
 7. Katsoin ja kuuntelin kyseiset kohdat eikä esille saamassani A-Sudiossa Halla-aho noin sanonut. kuten Kemppinen kertoo. Mielestäni perusteli muutoin asiaa samalla tavoin kuin mitä historiassa on jo opittu halpatyövoiman käytöstä.
  Mielestäni on todellinen vaara kansakunnallemme että se täyttyy kymmenillätuhansilla osa-aikaisilla työntekijöillä jolloin palkalla ei pysty maksamaan edes vuokraa, vaan on turvauduttava yhteiskunnan avustuksiin.

  VastaaPoista
 8. Kyllä kävin katsomassa A-studion ja kyllä Halla-aho sanoi maahanmuuttajien vievän Postin halpuuutetut työt. Eikös nyt olisi aika isänmaallisten persujen alkaa taistella tätä kehitystä vastaan ja vallata kaikki mahdolliset halpuutetut työt ja muutkin, niin kilpailukyky pysyy kohdillaan. En ole myöskään Halla-ahon perään.
  Lainaan Anatole Francea soveltaen: en ole tarpeeksi lahjaton äänestääkseni persuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persut taitavat jo olla töissä. Yrittäjiä ja rasvanahkaisia kovapalkkaisia duurareita ollaan ja persumersulla ajetaan ;)

   Toisin kuin punavihreät Kallion pössyttelijät, joista kukaan ei koskaan ole töitä tehnyt eikä tee ;) (stereotypia tämäkin)

   Tuntuu, että persufoobikot hyökkäävät jotakin itse kehittämäänsä ja vain omassa päässään olevaa göbbels-natsti-kaasukammio -kuvitelmaa vastaan. Tällä ei ole kovin paljon tekemistä reaalimaailman persujen kanssa (noin joka neljäs suomalainen nyt). Moniko persufoobikko on lukenut edes persujen puolueohjelman, jotta edes vähän tietäisi, mistä puhuu?

   Vai niinkö se menee, että "ne perhanan natsit ovat niin ovelia, että eivät sano sitä, mutta niin ne kuitenkin ajattelvat"? Tällä pohjalla hahmotettuna maailmasta tulee tosi outo paikka. Jotakin Dalin ja Kafkan yhdistelmää.

   Poista
  2. Saksassa 30-luvulla "isänmaallisia" kannatti paljon enemmän kuin neljännes. Ei tuo ole mikään politiikan sisältöä tai ideologista taustaa koskeva argumentti, taktiikasta puhumattakaan.

   Poista
  3. Voi, voi, kun pikkupersulla on taas niin vaikeaa...

   Poista
  4. Halla-aho on fiksu ja hänen väitteensä perustuvat tarkistettuihin faktoihin. Halla-ahon vastapuoli; vihreät, kokoomus ja demarit, taas ovat luoneet oman todellisuutensa jossa sekoitetaan unelmat ja todellisuus.

   Poista
  5. Halla-aholla faktat loistavat lähinnä poissaolollaan. Mies on ämmämäinen vihjailija, jonkan tyyli menee täydestä nähin mestarin palvojiin.

   Poista
  6. Halla-aho väitti äsken irakilaisjutun yhteydessä, että Suomi saa jatkuvasti ihnisoikeustuomioistuimesta tuomioita oikeusjuttujen viipymisestä. Tämä ei pidä paikkaansa. Asia selviäisi, jos vaan uskaltaisi katsoa tilastoja.

   Poista
  7. Sen verran ihmettelin kuinka ihmiset osaavat kuunnella sitä jota eivät kuule. Tänä aikana itselläni on käynyt kylässä 11 järkevää aikuista. Kukaan heistä ei ole persu.
   Yksikään näistä ei ymmärtänyt kuulemaansa näin: "puolueen puheenjohtaja sanoi televisiossa Postin lakon johtuvan maahanmuuttajista. Heille kun kelpaa huonokin palkka. Tavoitteena on suomalainen sosiaaliturva.", kysyessäni kuinka he asian kuulivat.

   Jokainen sanoi että asiaahan mies puhui. Onkohan minun nyt hankittava uusia järkevämpiä ystäviä, sellaisia jotka eivät ole salapersuja?

   Poista
 9. Kuulun prosenttijengiin.

  JK: "Kirjoitin että eräs puolueen puheenjohtaja sanoi televisiossa Postin lakon johtuvan maahanmuuttajista. Heille kun kelpaa huonokin palkka. Tavoitteena on suomalainen sosiaaliturva."

  Sinne päin. Ei sanonut että lakko johtuu maahanmuuttajista, mutta toi sen esiin lakkoon johtaneen kärhämän yhtenä taustasyynä. Esitti, että maahanmuuttajat tekevät työtä halvemmalla, kuin kantasuomalainen duunari, ja vastatakseen kilpailuun ulkomaista halpatyövoimaa käyttäviä yksityisiä firmoja vastaan Postinkin on alennettava palkkakulujaan.

  JK: "Jälkimmäisessä kohdassa hän siirtyi selittämään, että ilmaston muutokseen tähtäävät liioitellut toimet. Vaarantavat maan vientiteollisuuden ja siten työllisyyden."

  Myös Orpo oli samaa mieltä, että kilpailukykyä rapauttavat ilmastotoimet eivät kelpaa.

  Sitten suora lainaus kohdasta 15:50: "Emme kyseenalaista ilmastonmuutosta. Me kyseenalaistamme sen, pystyykö Suomi suuruudenhullulla ilmastopolitiikallaan pelastamaan ilmaston, joka on globaali ilmiö."

  VastaaPoista
 10. Postilakko käsittääksen johtuu digimurroksesta ja supertietokoneista, "roboteista" joita suurin osa pitää kännyssään. Robotithan oli myös Halla-ahon toiveskenaario joka korvaa työntekijät. Kiittäkäämme lakosta ja hankaluuksista etukäteisesti Halla-ahoa.

  Roboten macht frei?

  VastaaPoista
 11. Monta on laulua, monta myös laulujen miestä.
  Yksi on laulu
  ylitse muiden:
  ihmisen, aattehen, hengen ankara laulu.
  Kansat katoo,
  ei katoa mahti,
  jonka on laulanut mahtaja kansansa sielun.

  Eino Leino


  Postin tilanteen syynä ei voi olla pelkästään maahanmuuttajien aiheuttama halpatyövoiman ylitarjonta, joka painaa palkat alas. KUitenkin tosiasia on, että monet maahanmuuttajat käyttävät lyhytaikaista ja työnantajalle edullista työsuhdettaan keinona päästä osaksi läntistä elintasoa ja rikkautta.

  Halla-aho toimii kuten poliitikot yleensä toimivat; he haalivat ääniä ja äänestäjiä ja kalastavat sieluja tulevia vaaleja varten. Maahanmuuttokysymys on Perussuomalaisten politiikan kärki ja sitä luonnollisesti tuodaan esille monissa asioissa, jotka liittyvät maahanmuuttoon. Samalla tavalla vihteät ovat lanseeranneet ilmastonmuutoksen vaalivamkkuriensa eteen; jopa niin suurella mediakohulla ja teholla, ettei suomalainen voi edes syödä, käydä vessassa, juoda, lämmittää saunaa tai liikkua metriäkään ilman, että ei muistaisi tulevaa pallon tuhoa tai viimeisen rannan tulvaa.

  Kyse on politiikasta ja vaikuttamisesta. Kansa sielun liikuttamisesta. Se vain on kovin ihmeellistä ja outoa, ettei vihreiden ilmastonmuutospaatos ja -uskonto ei aiheuta yhtään kritiikkiä ja toppuuttelua "vastuullisen median" kynissä ja kirjoiksissa, vaan kaikki vihreä politiikka ja sen paatos hyväksytään nyökkäillen.

  Sen sijaan persujen maahanmuuttokysymyksen tunkeminen joka paikkaan on niin kovin epä-älyllistä, junttimaista ja rassismia. Toiset puolueet ovat selvästikin tasa-arvoisempia kuin toiset.

  VastaaPoista
 12. Lehtitietojen mukaan Postista on tulossa halpatyöpaikka. Nimittäin lähes kaikki pääkaupunkiseudun postin varhaisjakelijat ovat maahanmuuttajia. Kyllä se nyt vahvasti vaikuttaa siltä, että maahanmuutto vaikuttaa työn halpuuttamiseen.

  Kun ihmiset eivät tule palkallaan toimeen, niin valtion on tuettava tällaista työvoimaa. Vai löytyykö muunlaista näyttöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värilliset pois Suomesta.

   Poista
  2. Varhaisjakelussa tapahtui murros jo 2008, jolloin maahanmuuttajia alkoi tulla jakeluhommiin pk seudulla. Kaikki laadun kriteerit murrettiin, enää ei ollut väliä milloin ja mihin lehdet lykkäsit. Piirejä kasvatettiin vetoamalla tietokone laskentoihin reitiestä yms ja joka viikko kinterillä tarpoi uusi "maahaanmuuttaja" oppipoika. Määräaikaisilla liksa ( per cnt lehti/mainos ) pieneni ja työpäivien määrä kuukaudessa (lehti kun ilmestyy 7 krt viikko) lisääntyi. Suurin osa sen aikaisista jakelijoista olivat jo vuosikausia elättänyt itsensä tällä työllä, mutta ei sen jälkeen kun maahanmuuttajat ottivat niskalenkin. Silloinkin jo pohdittiin, että mikä on homman takana, kun ei käteenjäävällä liksalla enää kunnolla elätä itseänsä saati ainakaan perhettä tai peräti perusta kotia. Nohevat valkoiset maahanmuuttajat jakoivat jalkapiirejä jopa omalla autolla, joka ei todellakaan kannata. Mutta jos loput elämisen rahoitti sossu tai pontena oli suomalainen sosiaaliturva, niin pojat painoi sen keskimäärin muutaman kuukauden tai siis sen minkä oli pakko. Posti sittemin kopio systeemin itsellensä laatua heikentäen luonnollisesti.

   Poista

 13. Jarkko Eloranta sanoi Helsingin Työväentalolla, että työehtosopimusdumppaus ei käy. Antti Rinne toisaalla, Eduskunnassa, sanoi hetkeä myöhemmin, että työehtoshoppauksen on loputtava. Jassoo.

  Lauseet menivät välissä olevan Töölönlahden yli ja olisiko näköyhteyskin Siltasaarelta Arkadianmäelle. Vaikutus kylläkin tyrehtyi välissä nouseviin KPMG:n ja Ernst Youngin älytaloihin. Näitten välissä taas sijaitsee nettohiilinielu laskuri UMP.

  Se maksimoi shareholder valueta. Ottamalla kylkiinsä kummaltakin kirjanpitokimurantti naapuriltaan. Ensin alkaen Voikkaalta moniterälinkkarista. Kohta Kemijärvellä Kusetti perään kauhavalaisen syvyydeltä. Edes koneistoja ei saanut myydä Intiaan.

  BISistä on kyse. Mikä käy pankkitaseeseen ja mikä ei. Tai että kun mikä vain käy, niin pitää tarkentaa, millä painoarvolla kun numeroon 8 vannotaan. Ja sekin uutuusbisse että laskeako firman vakavaraus (!) wanhasti vertikaalista: omat kontra vieraat. Vai horisontaalisesti arvoissaan manipuloitavien saamisten pohjalta kuten viimeiset 35 vuotta.

  Pitää hypätä toiseen taseeseen. Loikkaa kutsutaan arvopaperistamiseksi ja hupsista ollaankin varjopankkijärjestelmässä. Miljoonat biljooniksi.

  Hedgefundit eli paikalle osuneiden asianosaisrenkaiden omat tilit bonukset ja osakeoptiot ovat johtaneet ihmiskunnan työtä Reaganista ja Thatcherista lähtien. Sarah Palin ja Trump ja Corbyn/Boris Johnson ja Oodin kiviaukeella sijainnut lysyteltta Occupy Wall Street sitä nyt vaihdattavat. Ja tietenkin Halla-aho.

  Keitä siellä telttaili ? Käy katsomassa. He pakenivat Oulun junalla ja esittävät Julma-Matleenaa teatteriksi ja ajankulukseen. Sieltä hän nousee lymyttyään piikapikkaraisena koko Sara Wackinin tarinoinnin ajan klo 13 alkaen puolinaamaa tatuoituna esiin klo 15.45 ja kertoo polttaneensa Oulun. Vuosi on 1822 ja porvarit kiihkoilevat Tre kronor ajasta Kaksoiskotkan siipien nosteeseen, hedgefundit menivät uusiksi.

  Lakimies consolier Isak Wiren juonii pitkässä kohtauksessa kauppaneuvos Nygårdin sanelusta uhkastrategiaa häviävän suvun haaksirikon pohjalle ja tyttärien vuoteiden varaan. Uutta nokkimisjärjestelmää Tervahoviin.

  Asiaan. Aksiomaattiseen alaan. Luottoluokitushan siellä sanelee mitä tehdä. Arvoketjuun kelpaamisen. Hallituspaikka nimitykset. Asia on itsetehty kartta maiseman korsetiksi. Yksi vanha lähde sallittiin ja sen äärelle tehtailija-pankkimies suvun vinssikaivo. Sinne virtaa täytteeksi kaiken pitäjän tai Salpalinjan vesisuonet. Ja kun ulkoistat harjun päältä tehtaat Keltaiselle joelle, saat insinöörillis-juridisesti lisää elämänvettä, synteettisesti.

  Tiedä sitten josko Eloranta ja Rinne puhuivat eilen vaiko tutut viestintätoimistot ja rahavuortensa Eläke Varma Ilmari ja Elo algoritmit. Jo pelosta värisevät. En heihin luota, mutta iloitsen etten mitättömyydessäni ole yksin. Tätä stiignafuliaa sopii meikänkin huudella Kakaramäellä jos sinne karkaan kasvuhormooni-sport-tv kehästä NHL unelmiin.Nyt fillarin selkään ja jälkikasvulle puurolautasellinen ja lääkäriaika.Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
 14. Valitettavasti persuihin pätee sama kuin Trumpiin ja hänen tukilaumaansa: "Voisin seisoa keskellä (New Yorkin) 5th avenueta ja ampua jonkun enkä silti menettäisi yhtään ääntä."

  VastaaPoista
 15. Areenaa on näköjään kuunneltu ja katseltu ja itse kukin on ymmärtänyt "loitsimisen", savolaisittain loihtimisen, haluamallaan tavalla. Niin aina. Minun ajatukseni menivät mieluummin satuihin, ihan oikeisiin, ja tuli mieleen, että Grimmilläkin oli rangaistuksen vahventeena kengät. Joukahainen sai jalkaansa kiviset kengät, paha äitipuoli taas Tuhkimon häissä tulikuumat rautakengät. Piti vähän hypätä yli lastenlapsille satua lukiessa.

  VastaaPoista
 16. Otetaanpa esimerkkinä laivasiivoojat.

  Tuntipalkka 10,20 euroa.
  2% työntekijöistä suomalaisia, muut maahanmuuttajia/ pakolaisia.
  Suurin osa siivoojista tekee 25-tuntista työviikkoa.

  https://www.pam.fi/uutiset/astu-laivaan.html


  Sosiaaliturvaperusteinen toimeentulo on laivasiivoojille loppuiäksi taattu.
  Laivasiivoojien tilanteen syynä on pelkästään maahanmuuttajien aiheuttama halpatyövoiman ylitarjonta, joka painaa palkat alas.

  VastaaPoista
 17. Esko Aho IS:ssa: Ensinnäkin haluan sanoa, että sympatiani ovat täysin Postin ja sen työntekijöiden puolella.

  Siis lakon molempien osapuolten puolella! Poliitikko on aina poliitikko.

  VastaaPoista
 18. JK: "Kirjoitin että eräs puolueen puheenjohtaja sanoi televisiossa Postin lakon johtuvan maahanmuuttajista."

  Myönnän epäilleeni tätä, sillä satuin kuuntelemaan keskustelun, enkä ymmärtänyt asiaa aivan noin. Tuostahan saa sen käsityksen, että lakko olisi maahanmuuttajien syy.

  Mielestäni Halla-aho väitti vain, että postilaiset lakkoilevat siksi, että työnantaja polkee palkkoja halpatyövoimaa härskisti hyväksi käyttämällä. (Samalla hän toki syytti maahanmuuttajiakin taktikoinnista.)

  Mutta eikö syyllinen ole aina hyväksikäyttäjä, ei hyväksikäytetty?

  (No, kiista lienee vain semanttinen. Mutta mikä on todellinen syy palkkojen laskuun?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elintasoa ja turhan kuluttamisen hekumaa tulisi maailmantilan tässä mallissa ollen minimoida kaikilla tasoilla. Helpoin tapa aloittaa on laskea palkkoja ja ylisuuria eläkkeitä.

   Poista
  2. Valitettavan isot nenästävedettävät laumat vaan eivät tunnista maailmantilaa. Trumpin, Saksan natsien perillisen AfD:n ja persujen plus hengenheimolaisten mielestä ilmastonmuutosta ei ole tai sellaisesta ei ainakaan kannata välittää.

   Poista
  3. Tieteen synnyttämä internet someineen on romahduttanut tieteen aseman. Netissä taitavampi manipuloija useimmiten voittaa, esimerkiksi ovelasti huuhaata hyödyntävä rehellisen tiedemiehen. Ja valitettavasti siellä täydellinen tollo ja nobeltasoinen osaaja ovat samalla lähtöviivalla.

   Poista
  4. ",,,persujen plus hengenheimolaisten mielestä ilmastonmuutosta ei ole tai sellaisesta ei ainakaan kannata välittää."

   Vertaa ote aiemmasta kommentista Opro - Halla-aho A-studiokeskusteluun viitaten:

   /-------/

   Sitten suora lainaus kohdasta 15:50: "Emme kyseenalaista ilmastonmuutosta. Me kyseenalaistamme sen, pystyykö Suomi suuruudenhullulla ilmastopolitiikallaan pelastamaan ilmaston, joka on globaali ilmiö."

   /--------------/

   On vähän omakin valinta se, ruokkiiko vain omaa hykerryttävää persuvihaansa vai yrittääkö siinä sivussa ottaa selvää asioista ja ajatella ihan itse. Persujen ilmastopolitiikka on se, että Suomi hoitaa oman osansa ja vähän ylikin, mutta ei Puolan, Saksan ja Kiinan osuutta.

   Poista
  5. Persuvihan ruokkimisesta huolehtivat persut ihan itse.
   Työntämällä itsensä joka paikkaan.

   Poista
  6. Mutta kyllähän meidän Venäjän osuus ainakin on hoidettava, sen olemme velkaa jo siksi, että aika tasan 80 vuotta sitten muukalaiskammoiset suomalaisfasistit - sen ajan persut - hyökkäsivät rauhaa rakastavan kukkean neuvostomaan kimppuun.

   Se velka on maksettava, eikös juu, ainakin jos puuroproffilta kysytään.

   Poista
  7. Jos joka maan persut saisivat päättää, kukaan missään ei tekisi mitään ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, ei yhdessä eikä erikseen. Sitä paitsi se Kiinakin on tässä mainettaan parempi.

   Poista
  8. Kaikkialla muuallahan, etenkin isoissa maissa ja nimenomaan USAssa, Venäjällä ja Kiinassa, sikäläiset persuthan ovat jo vallassa!

   USA ensin, Venäjä ensin, Kiina ensin - mutta Suomi hännänhuippuna.

   Poista
 19. https://demokraatti.fi/persuvaltuutettu-varillisille-postimerkki-perseeseen-ja-karkoitus-suomesta/

  Postilakkokaan ei ole este Suomen Suomalaistamiselle postimerkin ollessa proverbiaalinen.

  VastaaPoista