Sivun näyttöjä yhteensä

17. marraskuuta 2019

Arvo epätasan
Heitä on kohdeltu huonosti.

Luimistellen ja mutisten kysytään nyt, mistä tulee tämä populismi, mistä perussuomalaiset, mistä Trumpin kannattajat, mistä ydinase-Putinin alamaiset.

Vastaukseni on suoraan historiasta, viimeisten tuhannen tai kolmen tuhannen vuoden kapinoista. Kapinan syy on sorto.

Luhistuvan Venäjän hyvin pieni ja hyvin rikas yläluokka käytti samaa perustelua kuin Bjrön Wahlroos ja keskiajan talonpoikaiskapinoiden kukistajat: vain rikkailla on viisautta ja kykyä menestyä.

Ansio ja ansio sekoitetaan. Rahallinen ansiotulo muuttuu yhteiskunnalliseksi ja kulttuuriseksi ansioksi.

Suomessa tätä on ollut huono havaita, koska olimme kaikki kovilla ja rikkaus tuli niin äsken.

Kieltämättä katselin äsken televisiosta sen hyvän ohjelman, jossa kollegat Katriina Järvinen ja Laura Kolbe sanovat selkeästi että kyllä. Suomi on luokkayhteiskunta. Luokkarajat ovat kasvaneet. Ja rikkaista on tullut törkeämpiä. Ja sorronalaiset mellastavat somessa.

Kolbe on ylempää keskiluokkaa – isä Venäjältä ja sitten Viipurista paennut liikemies – ja Järvinen oikeaa työväenluokkaa. Professoreina he ovat, samoin kuin minä tämän kirjoittajana, ylempää keskiluokkaa tai ”eliittiä”. Panin eliittiin lainausmerkit, koska en tiedä, onko se haukkumasana vai ei. Populismi-kiistaa käydään juuri siitä. Kuka on oikeasti eliittiä? Halla-aho on. Sitä paitsi hän on lahjakkaan koulukiusatun perikuva ja luullakseni vakava ehdokas seuraavaksi tasavallan presidentiksi.

Ellei joku lukija tietäisi, vastustan tuon eliitin mielipideilmastoa rajusti ja kannatan latinan määräämistä pakolliseksi kieleksi peruskouluun. Kirkkoslaavi voisi olla vapaavalintainen.

Vakavien poliittisten ongelmien ratkaisijaksi nimeäisin sen jalkapallovalmentajan. Onko hänen nimensä Kanerva?

Olen nähnyt amerikkalaisia kirjoja, joissa on kirjoitettu 500 sivua pääsemättä asiaan. Tämä valmentaja tavoitti sen lehtihaastattelussa kahdella lauseella.

”Avainkysymyksiä on, miten kohtaamme toisiamme, miten puhumme toisille, miten käsittelemme toisiamme.”

”Kyselen pelaajilta palautetta joukkueen harjoituksista ja toimintatavoista.”

Jos joku ministeri tai muu puoluemies oppisi tämän, mikä saattaa olla suoraan peruskoulun opetusohjelmasta, olisi paljon pelastettu.

Avoimuus. Ja kuunteleminen. Korva on tärkeämpi kuin jalka.

Tämän jutun kuva liittyy väitteeseeni suomalaisen keskiluokan nopeasta noususta. Se on yksi isäni lentopäiväkirjoista, Lapin sodan ajalta. Opin häneltä, että pommikoneessa kuolee, ellei kuuntele ja ellei saa puhua puhuttavaansa.

67 kommenttia:

 1. Kemppinen on taas sotkeunut isänmaallista ja kansallimielistä hypetystä kirjoitukseensa. Minulla on sellainen vankka käsitys, että viherpunikit eivät hyväksy tällaista kirjoittelua. Ja se jalkapallovalmentaja Kanerva on nationalistisen tunnekuohun pahin yllyttäjä.

  Viherpunikit vaikuttavat joka tapauksessa olevan Suomen kansan vihollisia ja demokratian tuhoajia. Mikseivät he käsitä omaa viheliäistä tilaansa?

  Prkl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Toipilan" kaltaiset persufaskistit ovat tällä hetkellä niitä pahimpia uhkia, demolkratioan tuhoajusia ja kansanvihollisia.

   Poista
  2. No niin, ääripersuilu ahdistaa.

   Poista
  3. Vankkaa käsitystä parhaasta päästä.

   Poista
  4. Jaha. Viholliskuvan viheliäistä maalailua.

   Poista
  5. Toki hyväksyttään. Oliko muuta?

   Poista
 2. "En halua väittää vastaan kommentoijalle. En usko että hän ymmärtää puhetta tai kirjoitusta."

  ...................

  ”Avainkysymyksiä on, miten kohtaamme toisiamme, miten puhumme toisille, miten käsittelemme toisiamme.”

  VastaaPoista
 3. Hyvà toteamus. Pommikone oli hyvin pieni ja siten todennàkòisesti hyvin sitoutunut yhteisò jossa luottamus toisiin oli suhteellisen helposti tavoitettavissa ja tarpeellinen, myòskin todennàkòisesti yhteisòòn sopeutumattomat poistuivat, tavalla tai toisella takavasemmalle vaivattomasti, pilaamasta tyòilmastoa. Isommissa ympyròissà voi olaa vaikea saavuttaa samanlaista tilannetta. Hieman asian vierestà todettuna ettà elàmàssà onnistuminen riippuu paljon tuurista ja ympàristòstà. Tàmà omalta "uraltani" opittuna, uralta joka oli hyvinkin repaleinen, johtuen kai paljonkin kirjavasta nuoruudesta jota parhaiten kuvaa muukalaisuus. Sattuneista syistà isàni hoitoon toiskymmenvuotisena ja nàin ollen koulujen vaihtuminen melkein vuosittain muuttojen takia ei todellisia ystàvyyksià eikà paikkakunta uskollisuuttakaan pààssyt syntymààn joten olin melkoinen sissi vailla sitoutuneisuuksia ja nàin ollen ponnahduslautojakaan. Mutta kuitenkin nàin, nyt vuoden isàntààmme nuorempana, ilma suurempia vammoja tai sairauksia voin sanoa kuitenkin olevani elooni suhteellisen tyytyvàinen, en nero mutten tàysi typeryskààn vaikka olisihan tuon vaelluksen paremminkin voinut hoitaa.

  VastaaPoista
 4. Perussuomalaisten kannatusta on tullut paljon nukkuvien puolueesta. Tarkkoja lukuja en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussuomalaisten kannatus tulee vain vähäiseltä osalta nukkuvien puolueesta. Nimittäin äänestysprosentti oli 2007 e-vaaleissa 67,9 ja 70,5 jytkyvaaleissa 2011 eli nousua vain 2,6 prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten ääniosuus taasen nousi 15 prosenttiyksikköä 4:stä 19:ään. Eli karvalakki-tilastomatematiikan mukaan vain 17,3 prosenttia tuli 2011 persuäänistä nukkuvilta (2,6/15)%. - JRi

   Poista
  2. Tuo karvalakkiprosentti on korjattava. Oikeampi lukema on 13,7 prosenttia (2,6/19)%. Tällöin oletetaan, että tuo äänestysprosentin nousu 67,9:stä 70,5:ään on kokonaisuudessaan tullut persujen hyväksi. Eli: nukkuvia persut ovat saaneet hereille hyvin vähän. JRi.

   Poista
 5. Hyvä Jukka Kemppinen, Kai muistanet, että esimerkiksi nuijasota oli myös osa Vaasa-suvun sisäistä valtataistelua ja uskonsotaa. Kaarle-herttua yllytti talonpoikia aivan niin kuin Lenin suomalaisia jotta pääsisi itse valtaan, halusi kuninkaaksi kuninkaan paikalle ja tehdä maasta mielensämukaisen, Kaarle Ruotsista kalvinistisen. Sen ajan Puola oli taas suvaitsevainen, siellä oli uskonvapaus, jota oli halunnut Juhanakin. Tämä vain suluissa.. Kiitos jälleen kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 6. ”Avoimuus. Ja kuunteleminen. Korva on tärkeämpi kuin jalka.” Entä jos puoluemies itse puhuukin täyttä p:tä, kannattaako korvaa pitää auki? Puoluemies Halla-aho eilen Ilta-Sanomissa:

  "Halla-aho viestitti, että ylivoimaisesti suurin osa Suomen saamista EIT-tuomioista liittyy oikeudenkäyntien kestoihin. – Näihin tuomioihin ei ole suhtauduttu aivan samalla hartaudella kuin puheena olevaan. EIT ei ole kieltänyt palautuksia Irakiin. Muilta osin olen sanonut oleelliset asiat Twitterissä ja Facebookissa, Halla-aho tyytyi toteamaan."

  Tämähän on aivan puuta heinää. Suomi ei ole enää aikoihin saanut tuomioita viipymisestä, eikä juuri muustakaan. Viipymismoitteet on siis tilastojen mukaan nimenomaan otettu suurella ”hartaudella”. Viime vuonna ei Suomelle Strasbourgista ainuttakaan tuomiota mistään. Muitta nollatasoisia olivat 2018 Andorra, Liechtenstein, Monaco ja San Marino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Media noteeraa vain kielteisiä asioita. Siksi tässäkin asiassa on monien mieliin juuttunut takavuosien tilanne. Poliittisten kellokkaiden kuitenkin tulisi olla perillä, ja jos eivät ole, median vastuulla olisi olla toistamatta valefaktaa totena.

   Poista
 7. Andrewsin Tom Jonesissa myydään huijausmielessä markkinoilla sokea hevonen ja saadaan maksuksi - väärää rahaa. Jotenkin tämmöiseksi Suomen nykypolitiikan tulkitsen. Ostajan, myyjän ja hevosen paikalle voi panna minkä tahon tai asian hyvänsä ja vaihdella sitten niitä vapaasti. Mutta raha on ehdottomasti rupla. Vain se yhdistää venäläisiä. Muuten he ovat kuin keitä hyvänsä lukuun ottamatta leveää nenää, johon Turgenev toistuvasti kiinnittää huomiota.

  VastaaPoista
 8. Taas menivät sekaisin kirjailija ja hänen henkilönsä. Fieldingin Tom Jones tietenkin.

  VastaaPoista
 9. Blogistin katsoma ohjelma ja ylen Areenan "Kansa koulussa". Näilläpä jaksaa taas. Ehkä jopa tämän uusliberlismikauden yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko siis uusliberalismia vai arvoliberalismia? Ne ovat aivan eri aatteita. Ensin mainittu koskee pelkkää taloutta ja sitä edustaa meillä vaikkapa Nalle Wahlroos tai Elina Lepomäki. Jälkimmäinen taas koskee arvoja, ja se on helpompi kuvata vastakohtiensa, kuten Jussi Halla-ahon tai Päivi Räsäsen avulla. Sitten on vielä perinteinen sosiaaliliberalismi, joka taas on vielä aivan muuta.

   Poista
  2. No, näistä tuota talous-.

   Poista
 10. Kanerva: ”Avainkysymyksiä on, miten kohtaamme toisiamme, miten puhumme toisille, miten käsittelemme toisiamme.” ”Kyselen pelaajilta palautetta joukkueen harjoituksista ja toimintatavoista.”

  Kun on kyse jalkapallosta, tämä on tietysti tärkeää joukkueen hengen kannalta. Mutta sillä ei vielä peliä voiteta.

  Paljon tärkeämpiä on strategiset ja taktiset seikat - millainen joukkue saadaan kasaan ja miten sitä kannattaa peluuttaa, jos ja kun vastustajalla on taito-, osaamis- ja kokemusylivoima.

  Silloin kannattaisi kääntää katse vaikkapa Raatteen tielle: miten ylivoimainen vihollinen voitetaan omia vahvuuksia härskisti hyödyntäen. Jalkapallossa se onnistuu paremmin kuin monessa muussa pelissä.

  PS. Tämä ei tietysti pätenyt Liechtenstein-peliin, mutta tulevissa EM-kisoissa kaikkiin Suomen peleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että motittamallako?

   Jalkapalloon valmistaudu, varustus reppu, torrakko ja kypärä.

   Talvisodan henkeä, jippii.

   Hyvä Tapsa. Ethän paljasta enempää. Vihollinen kuuntelee.

   Poista
 11. ”Avainkysymyksiä on, miten kohtaamme toisiamme, miten puhumme toisille, miten käsittelemme toisiamme.”

  Olisiko siis tässä täsmälääke populismin syntysijojen eli noiden segregaatioalueitten rauhoittamiseen esimerkiksi Ruotsissa? Maahanmuuttajia on kohdeltu ilmeisen huonosti ja siinä syy syrjäytymiseen, huumeongelmiin ja rikollisuuteen?

  Tietenkin yhteiskunta on alusta alkaen tarjonnut maahanmuuttajille katon pään päälle, asunnon kera lämmön ja kaiken perustarpeiden tyydyttämiseksi. Terveydenhuolto pelaa ja ilmaisen peruskoulun kautta jokainen voi opiskella niin pitkälle kuin lahjakkuus ja ennen kaikkea ahkeruus siivittävät. Näyttää vaan siltä, ettei koulu maistu ongelmalähiöissä ja monen siivet kantavat vain jengeihin ja rikollisporukkoihin asti.

  Respekti ja dignity,you know, saadaan sitten ihan muilla keinoilla kuin ahkeralla opiskelulla ja työllä ja ihmisiksi elämisellä eli sopeutumisella.

  Ehkä blogistin tarkoittaman "populismin" nousun (itse pidän populisteina toisten rahoilla kansansuosiota ostavia ay-poliitikkoja) syy ei tarvitse suuria ja syvällisiä pohdiskeluja, vaan Occamin partaveitsellä leikattakoon turhat rönsyt pois.

  Persujen politiikka ei ole populismia, vaan realismia eli kykyä nähdä asiat reaalimaailman tuotoksina syineen ja seurauksineen.Monikulttuurin rikkaus on muuttanut ruotsalaisen yhteiskunnan täysin ja murtanut maan yhteiskunnallisen koheesion ja tehnyt maasta pommiräjähdysten ja rikollisten villin lännen. Ei kai kukaan täysijärkinen halua Ruotsin nykymallia Suomeen? Vai haluaako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kiteytys Arska Havu.

   En ole vielä huomannut kenenkään kertovan, mikä on se syy ja realistinen logiikka, jonka perusteella kehitys täällä meillä menisi eri tavalla kuin Ruotsissa. (Vai arveleeko vielä joku, että tilanne Ruotsissa onkin aivan juuri rauhoittumassa?)

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006295286.html

   Se, että pannaan silmät ja korvat kiinni ja vain oikein kovasti toivotaan kehityksen menevän jostakin ihmeellisestä ja tuntemattomasta syystä eri tavalla meillä täällä, ei oikein riitä.

   Poista
  2. Faktat on pakko torjua, koska humanismi on niin arvokasta, vaikka vääränlainen humanismi tuhoaa itsensä.

   Poista
  3. Jahas, taasen persu projektoi oman käytöksensä ja ongelmansa Ruotsiin ja maahanmuuttajiin.

   Poista
  4. Jahas, taasen joku parka turvautuu argumentum ad hominem-korteen, kun ei ilmeisesti kykene keskustelemaan asioista asioina. Tai ilmeisesti länsinaapurin todellisuus lyö liikaa kasvoille ja realiteetit jähmettävät anonyymin sanat ja kirjaimet?

   Vai oliko sinulla näkemystä Ruotsin yhteiskunnan pommiräjähdysten ja muiden ongelmien primäärisyistä?


   Poista
  5. Kun Suomessa oli perussuomalaisten/oikeistolainen hallitus niin jostain syystä monet koulutetut kantasuomalaisiamme pakeni (monikulttuuriseen) Ruotsiin ja jotkut Iso-Britanniaan saakka.

   Poista
  6. Jahas, taas oli persulle vaikeaa ymmärtää ero todellisuuden ja hengenvahvistus areenoilta hankitun tiedon välillä.

   Poista
 12. Persujen kannatus ei ole ihme. Kun muilla puolueilla, vihreillä ja vasemmistolla eritoten, keulii ihan kympillä.Kepun poliitikotkin nykyään aivan lampaannahkoja. Kurvisen poikakin kauhavalta märkine korvantaustoineen keskittyy vain persujen haukkumiseen. Kepu on nykyään pahemmin pihalla, kuin koskaan historiansa aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persuilla keulii kolmellatoista, ovat vain itse liian tyhmiä sitä huomaamaan...

   Poista
 13. Positiivisen ilmapiirin luominen on tärkeää minkä tahansa ryhmän toiminnalle, ja sehän pitäisi ymmärtää minkä tahansa työpaikan pomonkin. Koululuokassa se on oppimisen perusedellytys. Ruotsissa pelatessaan Kanerva tottui keskustelukulttuuriin ja siihen, että valmentaja ei ollut etäinen. Kun pelaajille on esitetty eri näkökantoja ja vaihtoehtoja ja kuultu heidänkin mielipiteitään, valmentajan on helpompi sitouttaa kaikki tekemäänsä ratkaisuun, samalla kun jokaisen erityiskyvyt saadaan parhaaseen käyttöön. Siinä Kanerva oli onnistunut erinomaisesti, huippupelaajiahan on varsinaisesti vain yksi. Lisäksi työ on ollut pitkäjänteistä, pelaajista monet, Pukkikin, olivat mukana jo nuorten EM-joukkueessa, jota Kanerva valmensi. Rauhallinen kaveri.

  Kanerva sanoo opiskelevansa koko ajan uutta, lukevansa. Haastattelussa esillä oli ollut mm. kirja "When Cultures Collide", ja toimittaja totesi, että tämä Suomen joukkuehan on myös tavallaan monikulttuurinen, kun mukana on useita maahanmuuttajataustaisia - ja suomenruotsalaisia.

  VastaaPoista
 14. Persut ovat valtaamassa ilmatilaa täälläkin. Mitä tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskity asiaan, älä siihen, kuka puhuu.

   Poista
  2. Yksi tapa olisi olla reagoimatta tai yhä useamman ryhtyä epäilijäksi. Voisi yrittää vaikka pohtia, mistä virtaavat varat äärimielisten propagandan järjestäytyneeseen levitykseen?

   Millaisilla luonteilla alistutaan aivojapesevän pulverin levitykseen jonka agenda tähtää yhteiskuntarauhan murtamiseen demokratiassa, joka puutteineenkin on todistetusti toiminut viime vuosikymmenten nousu- ja laskukausina ja erittäin vaikeina lama-aikoinakin?

   Missä sijaitsevat ko. aivopesupulverin levittäjien koordinointipajat ja eri puolille hajautetut trolliyksiköt? Fyysinen toimisto, onko sitä vai toimitaanko pelkästään "Somessa" Tor-verkon antaman pimeyden turvin?

   Missä vaikkapa kokoontuvat suunnittelemaan itsenäisyyspäivänsä viettoa natsilippujen liehuttelijat ennen kaduille astumistaan? Kuka tilat niille vuokraa? Kuka maksaa "natsi"liput ja niiden kannattimiksi valitut harjanvarret jotka maksavat 4-5 euroa Motonetissä/kpl sekä muut astalot joihin varustautuvat?
   Entä kuka kustantaa tämän luvattoman armeijan yhteneväiset tatskat, maiharit ja puvut kun meillä kaikilla ei ole varaa edes kerran kuussa teatterilippuun? Entä matkakulut ja eväät, dyykkaavatko ne?

   Avustetaanko näitä bulvaaniyhdistysten ja -henkilöiden kautta yhteisistä veromarkoistamme ja puoluetuista? Kuka/ketkä ja millaisissa asemissa olevat koordinoivat tätä kaikkea?

   Mikä on se lopullinen päämäärä jonka vuoksi kaikki tämä vaiva? Mikä on välipalaksi tarjottava porkkana ja lopussa odottava suuri palkinto? Entä rangaistukset (piiska) jos rivistä poikkeaa?

   Kansainvälinen tuomioistuin, sähkötuoli ja hirttokoköysi on aikanaan yksi vastaus, mutta sitten on jo uusi sukupolvi astunut jatkamaan sillä valitut keinot ovat mihinkä päämäärään tahansa pyrkiessä hitaita.

   Mitä siis hyötyvät tämän hetken toimijat urakastaan? Nivusia hiveleviä kiksejäkö pelkästään? Kannabissätkän huulien väliin ja mälliklöntin huulen sisäpuolelle?

   Tavallisia työtätekeviä tällaisiin tehtäviin valikoituneet eivät ole sillä arjesta selviämiseen suurimmalla osalla on nyt ja aina aika mennyt.

   Vaikka persujen äänestäjäkunta muodostuukin hyvin toimeentulevasta keskiluokasta, mutta joihin pelkät otsikot ja toisto vaikuttavat helppoudellaan itse asiaan (taustoihin ja historiaan) perehtymiseen ajankäytön resurssien priorisoinnin vuoksi, niin kaduille tai someen rääkymään he eivät lähde. Ei ole syytä sillä kaupasta löytyy yhä edelleen vaippoja ja ruokaa ja tila-autolla on hyvä huristaa Lapin hangille hiihtolomille eikä lentämistäkään vielä ole kriminalisoitu.

   Mitä siis tekee esimerkiksi yksi aktiivisimmista, kollaboraattorinimimerkki Matias K. siviilityökseen, eli silloin kun ei "vastarintaliikkeen" virtuaaliriveissä marssi? Onko tämä hänen päätyönsä? Millaista palkkaa hän siitä saa? Virtuaaliprenikoita rintaansa ja "mestarin" pääntaputuksenko? Voisi kuvitella hänen olevan turvatussa asemassa poliittisena avustajana tai jopa kansanedustajana.

   Millaisia nimimerkkejä hänellä ja muilla samaa kolikkoa kääntelevillä muita on, joita käyttää eri puolilla internetin keskustelupalstoja? Vai ovatko he yksi ja sama henkilö/laite?

   Ja koska ko. propagandan ("trollauksen") laajuus ja kansainväliset vivahteet ja yhteneväisyydet ovat osoittaneet, ettei näin mittava järjestyneisyys voi olla pelkkä kansallinen projekti, olisi palvelus yhteiskunnalle, että joku ”vuotaisi” näiden siipiä kannattelevat faktat: Kuka koordinoi ja käskyttää, ja mistä, Suomen kansallismielisten pääjehua Jussi Halla-ahoa ja mikä on tulevaisuudessa maamme asemaksi suunniteltu osa "Idän ja Lännen" välisessä kentässä? Supo jotain tietänee, mutta ei sitä tietoa levittele, se on sen perinteinen asenne oikeankin tiedon jakamiselle. Tiitisen listat kyllä tuntuvat naurettavilta suojelukohteilta näissä valoissa.

   (JH-a:n verkosto EU-konkarina on kattava eikä hän siitä irti pääse eikä päästä joten johtopäätöksemme voimme tehdä me, hänen politiikkansa vastustajat ja olla vähintään varuillaan häntä presidentiksikin hehkuttelun kanavapuhaltimen imussa tai -työnnössä.)

   Poista
  3. No, ainakin ne ovat aina monotonisen arvattavia papukaijamaisissa puheissaan. Lähes kaikki sanottava palvelee joko omaa perusteetonta ylemmyyttä, ksenofobiaa tai eräiden maiden vastenmielisiä valtiaita, tai sitten vastuutonta tieteenvastaista huuhaata.

   Poista
  4. Valto Ensio

   Kiitän huomionosoituksesta.

   Itse vuodatuksesta en saanut mitään tolkkua, mutta ei se mitään. Jotenkin se vaikuttasi olevan totaalisen irti tästä maailmasta, mutta ei se mitään. Taitaa todellisuuden kohtaamisen pelko olla jo kova? Mutta kyllä se siitä ajan kanssa.

   Omasta roolistani sen verran, että varallisuutta on matkan varrella kertynyt palkkatöistä ja omasta yritystoiminasta sen verran, että ajatus siitä, että hankkisin lisäansioita senttaamaalla huomioitani parin blogin perään, tuntuu, no, aika erikoiselta ;) Puhumattakaan siitä, että tekisin yhtään mitään kenenkään käskystä.

   Mutta hyvää jatkoa joka tapauksessa.

   (Voin vielä paljastaa, että eivät nämä meidän juttumme vaikuta yhtään mihinkään, kunhan lämpimiksemme vanhat äijät täällä jorisemme.)

   Poista
  5. Valto-hyvä. Ethän tarjoa kuitenkaan kaikille sinun kanssa eri mieltä oleville natsilippua käteen? Ja Matias K:n kommentit ovat usein analyyttisia, perusteltuja ja hyvin kirjoitettuja.

   En usko että Matias kollaboraattori sen enempää minä tai sinäkään. Sinulle ja muille vastarannalla oleville tiedoksi:

   Ei ole olemassa mitään pahuuden ja pimeyden ydintä, ei ole olemassa mitään saatanallista ihmisyyden vastaista organisaatiota, joka tuottaa humanismin, monikulttuurisuuden eli inhimillisen hyvyyden (?) vastaista propagandaa jokaisessa kylässä ja kaupungissa jatkuvalla syötöllä 365/7/24. Ei ole olemassa äärioikeistolaisen Darth Vaderin johtamaa natsimielistä, ylikansallista salaseuraa.

   Sinun "Äärimielinen propaganda" ja sen "järjestelmällinen levitys" on oikeastaan tavallisten ja ajattelevien kansalaisten reaktio eurooppalaisissa yhteiskunnissa tapahtuneeseen kehitykseen, joka ei monessa suhteessa ole ollut kovin auvoisaa.

   Esimerkiksi Ruotsin yhteiskunnallisen kehityksen pitäisi nostaa hien jokaisen maalaisjärjellä ja realismilla varustetun yksilön otsalle. Suomi on sen verran hieno ja turvallinen maa elää ja olla.

   Erityisesti vielä ja yleensä myös; salaliittojen kehittely ei ehkä ole järkevin ja hedelmällisin tapa ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia tai ristiriitoja.

   ystävällisesti
   Arska

   Poista
  6. Sinne, minne tulee "neekereitä", tulee myös vastineeksi "rasismia". Ei "rasismi" ole "rasistien" vika, vaan neekeröittäjien eli "rasisminvastustajien" tuotosta.

   Poista
  7. Kaiken ”kirjallisen” toimintanne lisäksi nämä teidän vastauskommenttinne tuttavallisine "hyvittelyineen" vain vahvistavat ko. propagandamyllyn pyörittäjien klassiset piirteet ja kaavan jonka mukaisesti sitä ikiliikutetaan. Sen lisäksi, että myllyn sisältämä lasti kippaa aina, kun otollinen "muotti" kohdalle ruletissa pyörähtää, tehtävänne on vahtia, että häiriötekijät tyrkätään nurin(=sanallinen mitätöinti).

   Kehoitan edelleen (turhaan toki teitä, mutta jos joku muu...) lukemaan Hannah Arendtia ja muita alaan perehtyneitä tutkijoita, joilla kokemukseen perustuvaa taitoa on ollut koota vaaranmerkeistä aineistoa, jota täytyisi tietämättömyyden sijaan yhteiskunnissa osata ajoissa tulkita. Jos lukisitte niin löytäisitte sieltä itsenne, käskyttäjänne ja meidätkin, joihin järjestelmällinen manipulointinne kohdistuu. Ihmismielen mustat aukot, pontimet ja päämäärätkin tietynlaisen propagandan levittämiselle painetuista tietolähteistä selviävät. (Jussi Halla-aho-persoona löytyy siinä missä Vladimir Putin-persoonakin vaikka yht.k. vaikutukseltaan painivatkin eri sarjassa. Putinin elämäkertaa suosittelen muuten joululukemiseksi lämpimästi.)

   Yksi ajatuksia herättävä dokumenttisarja kahdestatoista diktaattorista (diktaattorin kehitysprosessi) löytyy Areenalta jos aiheesta lukeminen ei onnistu.

   Muuten inttely propagandistien ("vanhojen jorisijioiden") kanssa on turhaa. Toki toisin päin myös, mutta eri syistä; minulta erityiset ideologiat, jumalat ja mestarit puuttuvat enkä joukkoonnu. Minulle tärkeimpiä eloonjääjiä olisivat vaikkapa ”kaikenmaailman tupajumit”. Ihmisen näen jo häviävänä lajina maapallon faunasta. Hupelonkapuloita nakkelen rattaisiin koska näen, mihin ollaan elämäntyylimme vuoksi menossa ihan vain kapuloiden takia.

   Toki parempi niin, että minä olisin se salaliittoja pelkäävä luulotautinen ja harhainen ja että te todellakin olisitte elämään kyllästyneitä, pian hautaan kaatuvia, joutilaisuuttanne j(h)orisevia vanhuksia, ja että myllynrattaanne leikkaisivat kiinni kun konemestarit kuukahtaisivat.

   Pahalta kuitenkin näyttää, sillä mylly, jota eivät toisen maailmanpalon liekit tyystin tuhonneet, vaimenivat vain hetkeksi. Nyt se on ollut käynnissä jo kymmeniä vuosia, kauemmin kuin minä olen itse ollut olemassa. Vauhtikin vain kiihtyy koska jarruttajien kourat ovat alkaneet turtua kun samalla täytyisi jarruttaa kulutusmyllynkin vauhtia joka sekään ei ole enää kymmeniin vuosiin ollut kenenkään hallinnassa. Lisäksi yleinen historiatietoisuus ohenee ohenemistaan.

   Ruotsilla ei muuten ole mitään hätää. Ei hikoiluta ollenkaan heidän tilanteensa: maailman rikkaimpiin kuuluva kansa, kyllä siellä kruunuja riittää vaikeidenkin aikojen ylitse ponnistella. Heillä on myös poliittista hyväätahtoa mitä nyt jotkut r.demarit vähän viholaissäkissä mutjuavat. Vastakkaisella suunnalla ovat asiat paljon kehnommin, mutta sinnehän kaikkien arskojen katseet eivät uletu. Sieltä kyllä yletytään kusemaan sokaisevat, myyrien avustamat suihkut arskojenkin kiukaisiin.

   Joka tapauksessa: Suurimman vaaran maapallon elonkehälle näkee peilistä roikkuupa se idän- tai lännenpuoleisella seinällä. Siihen täytyy vain osata katsoa syventävien ajatusten kera. Leikkiä ikään kuin lasten kanssa särjen paistamista.

   Poista
  8. "Kaiken ”kirjallisen” toimintanne lisäksi nämä teidän vastauskommenttinne tuttavallisine "hyvittelyineen" vain vahvistavat ko. propagandamyllyn pyörittäjien klassiset piirteet ja kaavan jonka mukaisesti sitä ikiliikutetaan."

   Arvoisa Valto, jako globalisteihin ja lokalisteihin tai kansallismielisiin ja punavihreisiin on jakanut ikävällä tavalla kaikki Euroopan maiden yhteiskunnat. Jos näet sen pelkästään äärioikeistolaisen propangandan tuloksena niin sille ei sitten voi mitään. Ja emmehän me ole maailmankatsomuksia vaihtamassa.

   Se vain on valitettavaa, että kirjoituksesi sävy on vähemmän suvaitsevaa ja enemmänkin vihamielistä kiukaaseen kusemisineen ja vähättelyineen. En ehkä sanoisi että täynnä pidäteltyä raivoa...

   Kuitenkin kirjoituksesi osoittaa, miten niin sanotusti suvaitsevien punavihreiden kansalaisten on niin vaikea sietää ja suvaita vastakkaisia mielipiteitä ja maailmankatsomuksia. Suvaitsevaisuus on siis suvaitsemattomuutta ja kafkamaiseksi asian tekee, että vastapuolen (kansallismieliset) kannattajat demonisoidaan, vaietaan ja yhteiskunnan sananvapautta rajoitetaan ja mielipiteitä ohjaillaan suvaitsevaisuuden viitan varjossa. Eräs naapurimaan diktatuurivaltio toimi juuri samalla tavoin erään toisen ismin nimissä.

   Maailman ympäristön tila on huolestuttava, mutta pelkkä länsimaiden itseruoskinta liiallisesta kulutuksesta ei riitä palloa pelastamaan. Poliittisen korrektiuden nimissä väestöräjähdyksestä ei punavihreä uskovainen sano koskaan sanaakaan, vaan puhuu mieluummin valkoisen miehen taakasta.

   Lopuksi. Tämä "propagandistin" urani täällä Kemppisessä on kovin lyhyehkö. Arvostan Kemppisen tietomäärää ja hänen valtavaa yleissivistystään ja terävää kynää. Nimittelin aikoinani Kemppisen blogia blogosfäärin yleissivistäväksi kansakouluksi, jota lukemalla/käymällä sai valtavan määrän tietoa kirjallisuudesta, runoudesta, tekniikasta, historiasta et c.

   Blogi muuttui luonteeltaan kun mies teki lukijoistaan rikosilmoituksen poliisille, heiteltyään itse ensin sanallisia kärjistettyjä täkyjä lukijoillensa. Teko oli kaiken kaikkiaan aika ihmeellinen ja kiero suorastaan.

   Olenpas pitänyt taukoa siitä lähtien ja näyttää siltä, että on aika taas poistua, auringon laskea. Vain meri jää....

   Poista
  9. Mortonin demoni toiminnassa. Tämäkin havu tuntuu hyväksyvän vain omaa maailman kuvaansa vahvistavaa tietoa ja pienikin poikkeama päännii ja johtaa heti "bänniin".

   Poista
 15. Maanantai-illan tv:n ajankohtaisohjelma oli hupaisaa katseltavaa: Halla-aho vei Orpoa kuin kuoriämpäriä.

  Orpoa kävi ihan sääliksi, sillä suuren ja perinteikkään isänmaallisen oikeistopuolueen johtajana hänen olisi pitänyt esittää juuri ne argumentit, jotka Halla-aho nyt esitti. Nyt Orpon onnettomaksi osaksi jäi edustaa punavihreää lällyköintiä.

  Miksi hitossa? No siksi, kun hän haluaa niin kiihkeästi tehdä pesäeron persuihin, että ajautuu väkisin vasemmiston ja vihreiden karsinaan.

  Mitä järkeä siinä on? Ei yhtään mitään. Ainakaan Suomen ja Kokoomuksen kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orpon vienti ei nyt ole kovin vaikeaa, siihen pystyy vähän tyhmempikin...

   Poista
 16. Populismin holl. tutkijalta, Cas Muddelta pari varoitusta EU:lle ja USA:lle:

  Cas Mudde: Puolan vaalit rusensi 4 myyttiä äärioikeistosta:
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/oct/21/poland-election-rightwing-populist-win
  - Valta ja suurempi äänestys-% ei kutistanutkaan vaalitulosta, hallitus
  ei maltillistunutkaan ja radikaalius ei karkottanutkaan äänestäjiä.

  Stephen Miller is no outlier. White supremacy rules the Republican party
  Cas Mudde
  Republican voters made Trump the white-supremacist-in-chief. That’s why a resignation from Miller wouldn’t change much

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/nov/16/stephen-miller-white-supremacy-republican-party
  - USAn republikaaneista on tulossa rasistista valkoisen ylivaltaa (etnonationalismia) ajava puolue, ja on Trumpin talutusnuorassa

  MMM...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalaa jos Puolan vaaleissa ajettaisiin puolalaisten ylivaltaa, tai Suomessa suomalaisten. Kyllä Suomessa valtiovallan kuuluu kuulua muukalaisille.
   Amerikassakaan valta ei kuulu intiaaneille.

   Poista
  2. Siis Yhdysvaltojen alkuperäisväestö muukalaisia??? Onpa paksua tököttiä! Ja keitähän nuo suomalaisetkin sitten enää olisivat? Tunkkaisen persuideologian mukaan tuskin ainakaan saamelaiset, suomenruotsalaiset ja monet muut. Vaadittaisiinko siis murretestiä tai ehkä geenitestiä? Tosin persujen kauhuksi uusin tiede osoittaa, että nykyväeestö periytyy tänne jo ammoin tulleista monenlaisista väestöryhmistä, joka on ollut sekakansaa jo silloin, ja vuosisatojen mittaan vielä enemmän. Mitään myyttistä puhtaiden sankarisuomalaisten maahantuloa ei koskaan ole ollut. Mutta eiväthän persut muutenkaan tieteestä välitä. Historiankin voi sitten kai kirjoittaa ideologisesti niin, että kolonialistit olivat Amerikassa jo ennen ns. intiaaneja.

   Poista
  3. Ylivalta on aina ja kaikkialla diktatuurin alku, myös oman väen kesken.

   Poista
  4. Persulta karkasi taas mopo käsistä. Voiko näitä keulijoita ottaa vakavasti?

   Poista
 17. Ei ole kohdeltu huonosti.

  Emme vaan enää ole valehtelevien ja omaa etuaan ajavien poliitikkojen manipuloitavissa.

  Me olimme sitä silloin kuin PoliitikkoJumalamme kertoivat kaiken hyvän asuvan Neuvostoliitossa ja meidän piti kunnioittaa lyhennettä YYA.
  Ei monikaan "rohjennut" asiasta vastaan väittää vaikka oli täysin toista mieltä. Lauman kera on hyvä matkustaa.

  Itse olin aikoinani kokoomuslainen, nyttemmin kirottu persu.

  Ainakin haluan stopin pakolaisshoppailulle, jota maallemme aiheutuu noin 2-3 miljardin euron kulut vuosittain.

  Enkä usko maamme vaurastuvan luomalla 30.000 uutta työpaikkaa minimipalkalla.

  Enkä usko mistään löytyvän 4000 sairaanhoitajaa. Enkä usko moneenkaan muuhun asiaan.

  Persuissa olemiseni perustuu myös siihen että mielestäni vanha politiikka on aikansa elänyt ja vaatii täydellistä jopa väkivaltaista muutosta. Valitettavasti.

  Ihmiskunta ei selviä, ellei tavalla tai toisella populaatiota vähennetä usealla miljardilla. Siihen eivät Suomen päästövähennykset auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et oo oikia persu.
   Ei nekään ny nuan tyhymiä oo.

   Poista
  2. Olet persu eli valehtelevien ja omaa etuaan ajavien poliitikkojen pahasti manipuloima oman tahtosi menettänyt lammas joka määkii tasan tarkkaan vain sitä mitä mestari käskee.

   Poista
 18. Löysin pari kuvaa tilasto-arkistoistani.

  Perussuomalaiten kannatus 2015 oli sitä suurempaa mitä vähemmän taajamassa oli maahanmuuttajia:
  https://i.imgur.com/aKN4vGA.jpg

  Huhtasaaren kannatus 2018 oli sitä suurempaa mitä vähemmän taajamassa oli ollut maahanmuuttajia:
  https://i.imgur.com/AVy2otX.jpg
  (Pori on Huhtasaaren kotikaupunkina luonnollisesti outlier).

  Tämä on näkynyt myös EU-valtioiden äänestyksissä. Maaseutujen tietämättömämpiin ja kokemattomampiin puree populistien pelottelut muukalaisista.

  MMM...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään, internetin aikana on turha puhua maaseudun "tietämättömistä". Jos olisimme vain ylen tai hesarin varassa, niin monipuolinen tiedonsaanti olisi hankalaa. Onneksi on google.

   Poista
  2. Siinäs näet. Persut karkoittavat mamut.

   Poista
 19. MMM,

  mitä äänestystilastot kertovat pääkaupunkiseudun lähiöistä, esimerkiksi Itä-Helsingistä, jossa on paljon maahanmuuttajia?

  Entä ovatko voimakkaan maahanmuuton alueiden opettajat, lastensuojelu, sosiaalityö ja poliisi mahdollisesti yhä tietämättömämpiä ja populistien aivopesemiä?

  Luulen, että persujen kannatus kasvaa näiden alueiden ja siellä vaikuttavien ammattiryhmien piirissä.

  Tämä ei tarkoita, että persuilla olisi ratkaisu kaikkeen, mutta he ainakin tiedostavat mitä lähiöissä tapahtuu isoina trendeinä, mikäli kehitysmaista tapahtuva maahanmuutto jatkuu.

  VastaaPoista
 20. Miksi ihmeessä täällä puhutaan koko ajan puolueista? Sen ymmärrän että pelkoa on ilmassa koska valta on vaihtumassa ja tosiasiassa jo vaihtunutkin. Eli ne vanhat demari-, vassu-, ym. jäsenkirjakytkökset menevät valitettavasti uusiksi. Jos pitää kiirettä niin saattaa nippa nappa ehtiä hankkimaan sen oikean valtapuolueen kirjan, ja päästä jonon hännille. Sorry pojat, lämpimät on teillä housuissa ja sen huomaa kommenteista. Koittakaa nyt vähän ryhdistäytyä. Mies myöntää tappionsa ja tyhmyytensä ja häipyy takavasemmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketkäs ne muutkaan kuin puolueet hallituksen muodostavat? Ja kunnissa päättävät? Kepun koneistokin pelaa todellisissa valta-asemissa aivan kuten ennen.

   Poista
  2. Koska siis poistut?

   Tosin persut ovat aika ämmämäistä porukkaa johtajaansa mytöten joten taitaa olla turha toivo.

   Poista
  3. Se tässä kylläon hassua, että mitä enemmän persuja parjataan julkisuudessa, sitä enemmän heidän kannatuksensa nousee. Ettekö Kannattaisitodellakaan tätä nyt huomaa ja tajua.
   Kannattaisi persujen vastustajien kokeilla toista taktiikka, eli kehukaa ja myötäilkää persuja, niin vaikutus saattaakin olla haluttu.

   Poista
  4. No kun koko juju on siinä että tosiasiassa ei ole enää kuin yksi "puolue". Kansa yhdistyy yhdeksi, kekkoslaiseksi halla-ahoksi.

   Ei tarvita puolueita. Ei mikään laki sano että puolueet päättävät asioista. Menikö nyt jakeluun?

   Poista
  5. Jaa ettei tarvita puolueita, vaan totellaan kaikki yhdessä suurta johtajaa? Tämähän oli Kosolan, Stalinin, Hitlerin ja Mussolinin haavekuva.

   Poista
  6. No ainakaan minä en kuuna päivänä yhdisty mihinkään halla-ahoon. En, vaikka minulle silloin kävisi huonosti.

   Poista
  7. Halla-Ahoon yhtyminen on aika homoa hommaa vaikka kysesessä onkin melko ämmämäinen mies.

   Poista
 21. Halla-aho on kuin Mooses. Halla-aho on johdattanut persut suureksi puolueeksi, hänen astuessaan persujen johtoon puolueen kannatus oli alle 10%, MUTTA aivan niin kuin Mooses ei koskaan päässyt luvattuun maahan,vaikka johti Israelon kansan pois Egyptistä, niin Halla-ahokaan ei pääse luvattuun maahan eli pääministeriksi,vaan pääministeriksi pääsee seuraava persujen pj. eli Riikka Purra.

  VastaaPoista