Sivun näyttöjä yhteensä

30. tammikuuta 2019

Rauta valittaaEi rauta valita, meillä päin sanottiin, ja painettiin lisää kaasua. Kyllä se kuitenkin valittaa.

Lähtien poliisimiehen tavoin etsimään myös sellaisia selityksiä, joista epäilty itse ei ole selvillä, mietin Trumpin raja-aita-aatetta. Ajatus on hyvä. Aika kauan sitten romahtanut terästeollisuus voisi saada uskomattoman tilauksen ja Trumpin äänestäjät jotain tuntuvaa taakseen.

Nähdyissä kuvissa suunniteltu muuri on koottu lähinnä I-palkeista. Olemassa olevat uudet muurit, jollaisia etenkin Israel harrastaa palestiinalaisia vastaan, näyttävät olevan teräsbetonielementtejä, joiden siirtely ja kasaaminen on järjellistä.

Miten nuo metallipalkit pystytettäisiin erämaihin ja vihreille vuorille, sitä en tiedä. Kaikki tietämäni tekniikat ovat kovin kalliita. On myös vaikea kuvitella käyttötarkoitukseltaan tietymättömän rakennelman yksityiskohtia. Arvaisin, että muurin pitäisi olla symbolina vahva. En ymmärrä, miksi vanha kunnon piikkilanka kelpaa edes sähköistettynä. Ehkä on ajateltu, ettei huumemies voisi rysäyttää muurista läpi avolava-autolla. Ehkä ei ole ajateltuerikoisesti mitään.

Lontoossa näki vielä hiljan herrasväen asuntoja, joissa tiiliaidan päällys oli sivelty laastilla höystettynä sherry- ja ginipullojen sirpaleilla. Ehkä keino oli hyväkin estämään naapurin hovimestaria pujahtamasta meidän sisäkön puolelle. Vaijerilla ja kevyellä muuriankkurilla varustettua varasta sellainen ei tietenkään pidättele.

Metalliteollisuus vetäisi ehkä perässään hiiltä ja koksia ja siitä on lyhyt matka ilmasto- ja ympäristöongelmiin. Trump tunnetusti vastustaa ongelmia.

Tämä kevytmielinen heitto perustuu tietenkin sellaiseen ajatukseen, että teräspalkin tuotanto kotimaassa voisi hyvinkin kilpailla kuljetuskustannusten rasittamien kilpailijoiden tuotteiden kanssa.

Taustalla on isompi ajatus. Erästä kirjaa miettiessäni olen tuuminut minäkin puolestani, miten siinä pääsikin käymään niin ikävästi, että Moskova jäi Hitleriltä valloittamatta, vaikka melkein onnistui 1941.  

Tämä näet johtaa todelliseen jossitteluun, jota voisi nimittää kontrafaktuaaliseksi. Jos natsit olisivat jättäneet slaavilaistaustaiset ja juutalaiset jotakuinkin rauhaan, heillä olisi ollut juuri se lisätyövoima, jonka ainakin Hitlerin yleisguru Albert Speer varusteluministerinä vuodesta 1942 käsitti kohtalokkaaksi.

Tietenkin Hitleriä ja Himmleriä ajoi kansakoulutasoinen ajatus huonommista ja paremmista ihmislajeista. Lisäksi heillä oli tämä vaikeasti tulkittava kuolemanpalvonta, joka usein johdetaan I maailmansodasta, vaikka  se tosiasiassa on epideeminen. Haavojen ja kärsimyksen ylistäminen on kristinuskossa hälyttävän keskeinen, mutta kyllä ilmiö oli esimerkiksi keskiajalla yleinen ja itsensä ruoskijat vaelsivat jo ennen suurta ruttoa eli mustaa surmaa. 

Kuvassa pätkö Trumpin aitaa. (kuva: Wikipedia)

17 kommenttia:

 1. Sivuseikka, mutta valokuvissa esitellyt Trumpin aitamallit eivät kyllä ole olleet I-palkkirakenteita, vaan poikkileikkaukseltaan neliömäisistä (ja jotkut mallit pyöreistä) teräsputkipalkeista koottuja. Lienevät halvempia kuin I-palkit.

  VastaaPoista
 2. Onko saunomiseen kuuluva itsensä hakkaaminen helvetinkuumassa huoneessa jotain sukua joidenkin katolisten harjoittamalle itsensä ruoskimiselle, kysyi eräs keskieurooppalainen tuttavani.

  En osaa sanoa, vastasin ja hyppäsin uimaan kylmään järveen. Hullua, hullua tää kaveri totesi omalla kielellään, ja lähti saunaan lämmittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Scientologit ovat himosaunojia - henkinen puhdistuminen, nääs. myös muinaissuomalaiset viittaavat saunan maagisiin ominaisuuksiin parantajana.
   Että vert. Opus Dei -lafkan maagisiin menoihin, sanos, ehk se on lähempänä sadomasoa ...hmmmm, mutta onhan meillä ulkoministeri, jolta kysyä noista.

   Poista
 3. Trump ei ehkä ole lukenut Kekkos-vainaan viisastelua siitä onko paree panna aitoja vai availla veräjiä.

  VastaaPoista
 4. Tämä on raikasta purevaa ivaa: ..."Trump tunnetusti vastustaa ongelmia"...

  VastaaPoista
 5. Amerikkalaisten rajavalvonta on outoa. Teoriassa maassa ei ole lainkaan rajavyöhykettä, mikä tekee rajan vartioinnista hankalaa. Tiheästi asutuilla seuduilla raja-aidan yli livahtaneen voi olla mahdollista piiloutua heti rajalta alkavaan asutukseen.

  Tosiasiassa amerikkalaisilla on kuitenkin erittäin leveä rajavyöhyke, joka ulottuu noin satakuusikymmentä kilometriä rajasta tai rannikosta. Tällä vyöhykkeellä sikäläinen tulli- ja rajavartiolaitos pysyttelee erityisesti Meksikon rajalta pohjoiseen matkalla olevia autoja. Vastaisi siis sitä, että meillä olisi VT3:lla Hämeenlinnan kohdalla tai VT7:lla Porvoossa rajavartioston pysyvä tarkistuspiste, jossa autoilijoilta kysyttäisiin papereita.

  VastaaPoista
 6. Tuohonhan on jätetty mukavasti kiipeilyapuja? Ajatteleekohan HÄN että kiipeilylippuja myymällä saa rahoitusapua? Vai ajatteleekohan? Tuon aidan täytyy ulottua melkein Kiinaan saakka kun nuo huumeparoonit on kovia kaivamaan.

  VastaaPoista
 7. On hauskaa, kuinka yksi aita saa demokraatit ja jopa suomalaiset suunniltaan niin että rationaalinen ajattelu lakkaa.

  En tiedä tarkkoja faktoja, mutta jenkit ilmeisesti maksavat israelilaisten Egyprin suuntaan olevaa aitaa paljon enemmän kuin 5 miljardia vuodesa. Tässä aitajutusda on kyse jostain ihan muusta kuin 5.7 miljardista.

  Jokainen tietää, että aidat toimivst. Siksi meillä on erilaisia aitoja Suomessakin. Clintonien asunnon ympärillä on aita. Vankiloissa on aidat jotta vangit pysyvät sisällä.

  Ei aita ole 100% ratkaisu, kuten ei ole mikään muukaan. Silti vankeja karkailee. Aidattomasta vankilasta niitä karkailisi vaan todella paljon enemmän.

  Tässä demokraatti itse myöntää, että kun rajavalvontaa tehostettiin ja aitaa rakennettiin 700 mailia, tippui rajan yli kävelijöiden määrät 1m per vuosi -> 400k per vuosi.

  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=tsYD277HcFU

  The number of border agents quintupled between 1992 and 2010 to nearly 21,000, and 650 miles of the 1,954-mile border are now fenced. All of this has had a significant deterrent effect: There were only 188,000 Mexicans apprehended at the border last year, compared with 1.6 million in 2000. "It's harder to sneak in," says Jeffery Passel from the Pew Hispanic Center. "The cost of hiring a smuggler has gone up, [and] the enforcement practices have pushed a lot of people who were trying to sneak in into more remote areas, so it is more dangerous physically."

  https://theweek.com/articles/650402/truth-about-americas-illegal-immigrants

  Olennainen kysymys on, että miksi muuria vastustetaan niin paljon poliittisen valtaeliitin toimesta. Yksi syy löytynee laittomista äänestäjistä. Epämääräisiä ääniä oli viime vaaleissa paljon, eivätkä demokraatit olisi pärjänneet niinkään hyvin ilman niitä. Demokraatit tekivät juuri lakipaketin, jossa hankaloitetaan laittoman äänestämisen estämistä, esimerkiksi pakottamalla kaikki sallimaan saman päivän rekisteröitymnen äänestäjäksi.

  https://www.politico.com/states/new-york/albany/story/2019/01/10/democrats-plan-sweeping-election-reform-package-next-week-784148

  Toinen syy lienee se, että iso osa tietystä teollisuudesta, esim. etelän teurastamot pyörivät käytännössä laittomien siirtolaisten.voimin. Nämä ovat isoja rahoittajia poliittiselle eliitille.

  (Lähde: ylempi theweekin linkki)

  (Jatkuu)

  VastaaPoista
 8. Jos on vielä kyynisempi ja realistisempi, poliittisen eliitin rahoituksesta osa saattaa tulla ihmis- ja huumekaupasta. Meksikon huumeparonin oikeudenkäynnissä on paljastunut ihan mainstream-lehdistöön saalkka, että toimintaa hoidettiin Yhdysvaltain viranomaisten avustuksella. Jos näin on, eii ole edes sattumaa, etttä huumeoikeudenkäynti tulee nyt, kun Trump on vallassa ja siivoaa näitä rikollisia pois vallasta. Esim. laittomaan ihmiskauppaan liittyvät pidätykset ovat reippaassa kasvussa.

  Viime päivinä pidätettiin 339 rikollisen ihmissalakuljetusrinki. Ei kauhean yllättävästi mainstream-uutiset vaikenevat tästä kokonaan.

  https://abc7.com/human-trafficking-sting-in-ca-leads-to-339-arrests/5112123/

  Raha ja poliittinen valta selittävät miksi Trumpia vastustava valtaeliitti vastustaa muuria. Mielenkiintoisempi kysymys on, miksi esim. suomalaiset ovat siitä niin kiihkoissaan. Ymmärrän että kansa on tyhmää ja manipuloitavissa uskomattomiin asioihin, mutta
  tässä on oltava kyse jostain muustakin.

  Oma teoriani on, että tämä liittyy siihen, että narsismi on nykyajan psykologinen vitsaus. Narsisti inhoaa muiden rajoja, joten psykologisesti konkreettinen raja-aita painelee nappeja vihervasemmistolaisesti ajattelevien ihmisten psyykessä. Ehkä Trump on niin viisas että tietää tämän, koska vastustajat tekevät itsensä täysin naurunalaisiksi kun lopulta faktat selviävät kaikille.

  Toinen huvittava asia on valtamedian suhtautuminen Trumpiin valtionhallinnon sulkemisen ympärillä. Ensiksi Trump oli joustamaton itsepäinen narsisti kun ei tehnyt mitä demokraatit halusivat eikä suostunut myönnytyksiin. Nyt kun Trump avasi valtionhallinnon tosta vaan, hän on saman lehdistön mukaan heikko. Eikö lehdistö tajua kuinka heitä pelataan koko ajan ja homma sataa Teumpin laariin hänen omien kannattajiensa taholta? Kannatus jatkaa kasvuaan...

  VastaaPoista

 9. Clint Eastwoodistahan mies ei parane paitsi mitä näitä on tapiorautavaaroja ja liki komppaniallinen Louhimiehen viisituntisessa.

  Nyt teatterissa The Mule. Osuin saliin. Sehän yllätti taas. Muuli oli tietty huume/lääkekuriiri Meksikon rajalta mihin pitäisi saada Se Muuri. Pitäisi joo, sanoo teatterista ulosastuva nähtyään sylintäyden ei niin stakes tukes tekes kelpoista asiaa.

  Ellen käsittänyt väärin, kuului kuiskaus että enemmän kuin puolet amerikkaisista gallupeeraa että Muuri tarvitaan. Eastwood kerkesi jo perustella gallupin ja asian upottaa käsitys- ja vastuullisuus- ja mitä kummia elimiä ihmisen sisässä onkaan -saakka.

  Käpylän kirjastossa paikalliset nimismiehet ja marttalaisnaiset esittelivät muistoja Olympiakylästään, lapsenmuistoistaan kylän ravintolateltoissa tarjoilijana touhunneen naapurinsa uuden tuoreen kirjan esittelyssä. Kiva tilaisuus. Vuotava oli olympiaurheilijoiden eristys. Kanahäkkiverkkoa. Koura meni läpi kätellä ja mitä lie kourassa, tarjoilijan essuntaskusta löytyi lappusia joista treffikulmat selvisivät.

  Eihän tätä auktorisoimattomien viisteluakaan saada kuriin. Puheelle pitää olla kuulija ja vastaaja ja kirjoitukselle myös kai. Tai sitten filosofoidaan että päästääkö puun rojahdus ääntä lainkaan ellei joku ole kuulolla. Ei taida päästää vaikka arvaahan pikkulintu pyrähtää lentoon kun lauluoksansa värähtää.

  Kiitollisuuden velastahan kaikki alkoi ja sukupolvista, ei osakkeenomistajasta. Yhtiökin tuli perintöosaa säilyttämään, ei kaupittelemaan. Nyt vastavuoroinen anto-otto heimojärjestys on privatisoitu. Muut kuin luottolaitosinstituution tarkoittamat sinettisisäpiiriläiset vain väärentävät talkoorahalla toimiessaan ja asettuessaan talkooyhtymänä ostokelvottomiksi by private equity. Putkaan vain tai yliopistoon niin oppivat.

  Lait yksityistyivät kun jumaluusopin skolastiikka alkoi kyllästyttää. Kirjanpito- ja rahalait otetettiin vääntelyn eli tulkinnan alle ja kun hedgefundiin ostettiin tuomarikin ja putkavahti, niin tässähän ihastellaan. Väärän kuninkaan halpiskirjan piilotin kainalooni Fredrikintorin divarista, 2€. Ja nimi Suomen historia 3. Kirjoittaja Kustavi Grotenfelt. Päiväsi henkensä tuotteen venättä ja ruotsia kajahtelevassa Kaivopuistossa kotonaan Merilinnassa 27 p. huhtik. 1902. Se olisi historiakurssin alkukoti ja voi se opintovaatimukset tallaavalle opinahjolle yhä ollakin. Jacob ja Marcus nykypolven Weet, tulivat heiksi vasta kun pääsivät Amerikkaan kuulemaan kuinka asioita tehdään ihmisten kesken. Oli näet se paikallinen Viikinkilukiokin väliaikaisesti pyssylelut kieltävien emmojen sylittämä.

  Mistä luulisit satojen triljo-biljoonien osto- ja järjestelyrahojen tulvivan Andorrankin salin hukuttaen, hotellin nostattaen ?

  Nostalgikko voi iloita modernin rahan palaavan takaisin keskiajan moninaisuuteensa, jonka selkeyttämistä paperisuikaleilla Troyessin markkinarahvas töllisteli. Grotenfeldt selittää kuin heittäen miten tuomarin valinta oli paikallisten reaganien käsissä kunnes Kustavi Waasa sen omi MBA-tutuilleen, vaakunasuvuille.

  Kirkkorosvouksesta hyppygeenit sekaan laskien on sama DNA kauneus raivo ja päähänpotkinta uusiutunut. Komea ruotsilähteinen Nuijasotakuvaus.

  Taas on uusi päivä ja reality ( media+tiede häivesilauksesta huolimatta) vaikkapa vuoteen 2006 verraten. Nyt se on omaisuuden vartijoiden käsissä eikä diilintekijöiden vauhtipyörissä, joista sinkoili MBA silkosilmillekin. Nyt on jemmaamisen aika, roopeankan eikä hannuhanhen. Outo on todellisuus, tiedettä paossa.Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
 10. JK: "...Hitleriä ja Himmleriä ajoi kansakoulutasoinen ajatus huonommista ja paremmista ihmislajeista."

  Professori mollaa nyt kyllä ihan suotta vanhaa suomalaista koululaitosta. Paljon osuvampaa olisi syyttää H-herroja vaikkapa koraanikoulutasoisesta ajattelusta.

  Mitä tulee Trumpin muuriin, niin eikö sitäkin olisi parempi verrata vaikkapa Kiinan muuriin? Vihamielisiä barbaareja vastaan sekin rakennettiin.

  Sitä paitsi se on amerikkalaisten yksityisasia, ei kuulu meille. Tosin se ehkä kelpaisi meikäläiselle uusedistyksellistölle, jos sen tarkoitus olisikin pitää amerikkalaiset kotimaassaan, Berliinin muurin tapaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amerikkalaisen hyväosaisena Trump tietää kokemuksesta hyvin, miten muureilla tai aidoilla (ei lieen sähkökään kielletty) voidaan varakkaiden asuinkorttelit rajata ympäristöstään. Erottelua voidaan kätevästi tehostaa myös asemiehien avulla. Meksikon muurissa on asuinkortteleihin verrattuna isompi ongelma: mittakaava. Kiinan muurikin opittiin kerran kiertämään.

   Poista
  2. ihmettelen tuota, että toistetaan papukaijamaisesti sitä kuinka valtioiden suvereniteetti olisi paha asia. Ei se ollut ennenkuin valtaeliitti manipuloi ihmiset uskomaan niin. Samat ihmiset väittävät että aidat ei tpimi. Kun osoittaa että ne toimivat, yht’äkkiä ne ovatkin moraaliton asia. Perustelu vaihtuu, mutta todellinen syy taustalla on muuria vastustetasn psykologiista syistä. Narsistia ärsyttävät kaikki rajat, ja he haluavat koko ajan rikkoa muiden rajoja.

   Poista
  3. Kuinkahan moni Trumpin muuria vastustavista ja pilkkaavista haluaisi, että USA jättäisi Naton ja vetäytyisi Euroopasta? Vieläköhän tällaisia rauhanpuolustajia meiltä löytyy muualta kuin vanhainkodeista (joissa heitä kohdellaan kauhean huonosti).

   Meinaan vaan, että täkäläisten pullamössömaiden puolustamiseen menee muutama muurillinen taaloja vuodessa.

   Poista
 11. Valitusta ei ole kuulunut, mutta puhetta ja musiikkia kyllä. Meidän vanhasta, työhuoneeseen sijoitetusta pakastimesta (käytössä).

  Joltain kaukaiselta radioasemalta se kuulostaa. Tänään harvinaisen selvästi. Kysyin vaimoltakin, että kuuleeko hän. Sanoi kuulevansa.

  Mitenköhän siihen [pakastimeen] saisi liitettyä kaiuttimet? Vai pitäisikö hankkia stetoskooppi?

  VastaaPoista
 12. Trump kouluttaa ja viihdyttää. Scott Adams on samalla aaltopituudella Trumpin kanssa ja kertoo missä Trump showssa mennään. Patric Armstrong totesi, ettei tiedä miten Scott sen tekee, mutta track record on virheetön ja kaikki muut asiantuntijat ovat olleet väärässä.

  VastaaPoista
 13. Natsi-Saksan sota Venäjällä epäonnistui paitsi teknisistä syistä (mm. huolto, öljy ja bensiini,strategiset metallit, kuulalaakerien puute, pitkät välimatkat jne ) myös siksi, että sodan tavoitteena ollut venäläisen väestön totaalinen tuhoaminen ei onnistunut. Armeija piti tuhota siinä sivussa. Kts. Waldemar Ehrfurthin sotapäiväkirjat, joissa Hitler ilmaisee tuon koko slaavilaisen väestön tuhoamistavoitteen. Myöskin ns.Vlasovin armeijan kokoaminen valloitetun maan kansoista Saksan avuksi epäonnistui juuri siksi, että saksalaisen periaatteellinen tappotahto oli tullut hyvin selville. Venäjän sodan ideologisena taustana on ilman muuta nähtävä myös ns. Lebensraum-ajattelu. Em. Ehrfurthin päiväkirjoissa mainitaan Lebensraum-ajatus myös Suomen osalta. Epävirallisesti lupailtiin Karjalan lisäksi myös Kuolan niemimaata Suur-Suomen elintilaksi.

  VastaaPoista