Sivun näyttöjä yhteensä

21. joulukuuta 2018

Virallisesti



Esimerkiksi Te, Herra eduskunnan Oikeusasiamies, ottanette ilman aiheetonta viivytystä, selvitettäväksi kysymyksen taikauskoisten menojen estämiseksi etenkin oppivelvollisuuskouluissa.

Aku Ankka, Aku Ankkaan viittaaminen ja ilmiön hyväksyminen olisi kiellettävä. Useitten asiantuntevien järjestöjen ja niiden vieläkin asiantuntevampien jäsenten tutkimusten mukaan Aku Ankkaa ei nimittäin ole olemassa. Eräitten Kaakkois-Intian mogulidynastioiden ajalta olevien piirrosten tulkinta on tosin vielä kesken, mutta tieteellisesti voidaan silti todeta, ettei Aku Ankkaa ole koskaan edes ollut olemassa.

Kysymys on siis veronaksajien varojen väärinkäyttämisestä. Lisäksi ainakin osa opettajakuntaa näyttäisi laiminlyöneen valvontavelvollisuutensa.  Eräskin entinen hovioikeudenneuvos ja professori on saadun tiedon mukaan tilannut tuota vastenmielistä nokkaeläintä esittelevän julkaisun lapsenlapsilleen, jota on sitten pidäkkeettömästi esitelty esikoulussa ja koulussa.

Koska etenkin vapaasti ajattelevat r.y.:n jäsenet ovat oikeassa ja kaikki muut ovat väärässä, epäkohdan poistaminen onnistunee nopeasti.

Lukija kysyy, miksi ilveilen. Totinen lukija kysyy, vertaanko evankeliumia johonkin viihdeilmiöön.

Yritän selvittää asiaa. Ja olen jo useaan kertaan käynyt läpi tämän tekstin, jossa väestölaskentaa sanotaan verollepanoksi, keisari Augustuksen aikaan.

δόξα ν ψίστοις Θεκαπγς ερήνη, ν νθρώποις εδοκία. 

Tarina on tietääkseni kaikin puolin perätön. Jo Neuvostoliiton avaruuteen lähettämä astronautti todisti, ettei siellä mitään Jumalaa ole, toisin kuin tekstissä väitetään (”kunnia Jumalalle korkeuksissa”).

Asiaa ei ole aihetta epäillä.

Oppi taloudesta ja lisäksi osa taloustieteestä on hyvin läheistä sukua uskonnoille. Lähes yksimielisiä ollaan siitä, että ns. markkina käyttäytyy ja toimii muilla kuin järjellisillä perusteilla ja on altis esimerkiksi massapsykoosille ja joukkohysterialle. Poliitikon on pakko ottaa huomioon, että rahallisesti mitätön toimi voi saada järisyttäviä seurauksia samaan aikaan kuin järisyttävät toimet eivät kiinnosta ketään.

Elinaikanani sosialismi oli suuri uskonto ja sen nimissä tehtiin pahaa enemmän kuin minkään muun opin koskaan, kristinusko ja islam mukaan luettuna. (Myös kansallissosialismi.)

Näistä asioista kovalla tieteellä ei ole paljon sanottavaa, mutta kokeellinen, lukemattomia kertoja ristiin testattu tiede antaa vastauksen, johon itse uskon. Sosialismi oli taikauskoa, joka osoittautui aina vahingolliseksi. Sanasta ei pidä tehdä itselleen taikakalua. Monet sosialismin ja kommunismin ajamat vaatimukset ovat ja ovat olleet hyviä, omassa kokemuspiirissämme esimerkiksi osuustoiminta. Mutta sen olen tutkinut itsekin, että esimerkiksi asuntotuotannossa osuuskuntamalli ei Suomessa toimi.

Jos panet nenääsi renkaan, joku kiinnittää siihen kohta köyden ja alkaa vetää. Jos etunimi on Donald, varo.

21 kommenttia:

  1. Muuten samaa mieltä, mutta asuntotuotanto osuuskuntamallilla jäi mietityttämään. Minulla on enemminkin se käsitys että osuuskuntamalli sekä nämä asumisoikeusmallit eivät meillä toimi, koska niiden ei anneta toimia ja koska tuotanto on niin vahvasti kartellisoitunut. Jos perustat osuuskunnan tai vaikkapa yksityisen asunto-osakeyhtiönkin, teetät suunnitelmat ja haluat sitten saada ne toteutetuiksi voi käydä niin ettet saa edes tarjouksia, tai homma tyssää jo siihen ettet saa tonttia.
    Osuunkuntamalli kuitenkin on elinvoimainen naapurimaissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noinkin, mutta minulla on 45 vuoden kokemus omatoimisesta rakentamisesta. Perustimmem tämän yhtiön ilman gryndereitä ja rakennusliikkeitä 1971. Pian istuin komiteassa kirjoittamassa uuden asunto-osakeyhtiölain vastuupykäliä. - Ruotsi on osuuskuntien suurmaa. Ja siellä on asumisoikeusasuntoja (bostadsrättsförening).

      Poista
  2. sellainen puolivillainen mätystely taas - kalutusta aihepiiristä.
    Jos nyt kuitekin, se mua korpee että Forssan paperissa meill o toteutumaton ohjelmakohta tai kaksi!
    ei, ehei tarvita vasemmistossa mitään uutta "Forssan ohjelmaa", ennen kuin entinen on klaari.

    VastaaPoista
  3. Tämä taitaa olla sitä pelihousujen repimistä.

    VastaaPoista
  4. Rautainen kirjoitus, erittäin hyvä! Ja tämä kommentti on esitetty ilman sarkasmin häivääkään.

    VastaaPoista
  5. Lieneekö Kemppinen koskaan kirjoittanut siitä, kuinka Aku Ankkaa luetaan? Kun nyt Karl Marxista ja Carl Barksista on kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä kysymys! Aloitin mm. Akusta ja Barksista julkaisemisen 1971. Sen nojralaisen pellen Disney-kirjan on aika tuhonnut.

      Poista
    2. Äläs nyt täysin dissaa.

      Kyseinen kirjanen, divarista hankittuna, löytyy kirjahyllystäni heti Barksin klassikoiden vierestä. Marx on ylähyllyllä. Niin korkealla, etten sinne ole vuosikausiin kurkotellut. Ei tosin ole tarvekaan.

      Vasemmistolaisella Aku Ankan lukuoppaalla on sellaisia arvoja, joita Marxin teoksista täysin puuttuu. Nimittäin huumorin olemus, joka syntyy näennäisesti toisiinsa liittyvien asioiden rinnastamisesta ja täysin erilaisten maailmankuvien rinnastumisesta. Kun tiukan dogmaattinen, kehitysmaihin perehtynyt vasemmistovallankumouksellinen kirjoittaja alkaa kritisoida 50-luvun kuvitteelliseen Amerikkaan sijoittuvaa sarjakuvaa ilmeisen tosissaan, eihäs siitä voi syntyä kuin hyvin absurdia hauskuutta. 2010-luvulla luettuna varsinkaan.

      Sitä paitsi samasta aiheesta taisi kertoa eräänkin Hectorin joku 1970-luvun biisi, Sarjakuva-rock, linkki tekstiin tässä:

      https://genius.com/Hector-sarjakuva-rock-lyrics

      Oliko Hector tosissaan, sitä en pysty sanomaan. Kemppinen ehkä ne aikakaudet tietoisemmin eläneenä osaisi arvata.

      Mutta aiheesta: Minkä aika tuhoaa, sitä eivät voi aikaa eläneet vielä sanoa. Luultavammin, kun nyt kaikki mitä on koskaan maailmanlaajuiseen tietokokonaisuuteen toimitettu on jostain sieltä löydettävissä, ennen pitkää jokaisen huomionarvoisen ajatuksen joku joskus kaivaa esille, ja ymmärtää omalla tavallaan. Ehkä alkuperäisen sanojan näkökulmasta täysin väärin, mutta silti aivan oikein. Koska aina uudelle ihmiselle se arvo on siinä tulkinnassa, ei siinä, mitä alunperin on tarkoitettu.

      Poista
  6. Niin, miksi blogisti ilveilee? Puolestani ihmettelen, miksi ihmiset, jotka eivät edes pidä kristinuskon perusasioita totena, vastustavat kiihkeästi ’vapahtaja’-juttujen poistamista julkisista kouluista. Kaipa total.. (mikä se paha sana olikaan) lapsuudessa on tehnyt tehtävänsä. Itse vietän par’aikaa joulua, ydinhetki oli tunti sitten. Siis se, kun maan akselin pohjoispuoli oli enimmillään poispäin auringosta.
    ar

    VastaaPoista
  7. Kivat sinne ankkalinnaan ankkaproffalle jouluna jona lapsiköyhyys on lisääntynyt ja itsemurhat taas trendikkäitä. Onko pilkka kertaakaan osunut hra professorin omaan nilkkaan? Jos raamatun jumala on, niin vielä käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä tässä manataan kaikenlaisia pahuuksia vanhan bloginpitäjän niskoille :-D. Siinä, kun kommentoija vaatii ihan raamatun jumalaa, sentään pienellä kirjoitettuna, kostoretkelleen toteuttajaksi, taitaa suhteellisuudentaju olla jo täysin kadoksissa. Kuitenkin, herra Kemppisen vieraita tässä kun kaikki ollaan.

      Itsemurhien yleistymisestä voisi tilastokeskus olla eri mieltä.

      Onnittelut blogi-isännälle ja pitkää ikää!

      Poista
    2. Plokkari on kymmeniä kertoja sanonut kannattavansa kirkkoa ja käyvänsä siellä. Varmaankin tässä yritetään puhua hänen kieltään. Itsemurhat ovat tosiaan lisääntyneet. Ihmisten on kaikenlaisen syrjäyttämisen ohessa vaikea kestää itserakkaitten narsistiprofessorien pirullisuutta, saatanallisuutta ja pilkantekoa. Mutta itsemurhille, jopa kollegojen ja alaistehn tekemille, on professorien kuultu naureskelevan ivallisesti.

      Poista
    3. Itsemurhien määrä Suomessa oli 1970-luvun ajan noin tasolla 40 kuollutta/100000 as. Koko 1980-luku, Suomen nousukausi ja Neuvostoliiton loppuvuosien aika, oli lisääntyvien itsemurhien aikaa, huippuvuodet 1990-luvun taitteessa n. 50 kuollutta /100000 as. Siitä ollaan tultu alaspäin vahvasti jo yli 25 vuoden ajan, vuonna 2016 itsemurhaajia oli alle 25 henkeä / 100000 asukasta.

      https://tilastokeskus.fi/til/ksyyt/2016/ksyyt_2016_2017-12-29_kat_006_fi.html

      Itsemurha on kyllä yksilön tragedia joka tapauksessa, eikä naureskelun aihe, tehdään niitä sitten tilastollisesti enemmän tai vähemmän.

      Poista
    4. Vuosisadan mittainen kuvaaja itsemurhien määrästä seuraavassa.

      https://findikaattori.fi/fi/10

      Huippuvuodesta 1990 ollaan tultu puolta pienempiin lukuihin. Nyt ollaan miesten osalta 1930-luvun tasolla ja naisten osalta 1960-70-lukujen tasolla.

      Poista
  8. Aku Ankka on vaikutusvaltaisempi kuin Ἀριστοτέλης.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkö tosiaan tiedä, että Aku Ankka ja Aristoteles ovat sama henkilö?

      Poista
  9. Saapas nähdä, onnistuuko Donald sekoittamaan maailman kirjat pitkäksikin ajaksi. Jotenkin vaan ajatteluttaa, että kaikki ei ole kuin miltä näyttää. Ja jos Donald saa uusittua pestinsä, Amerikka ei enää ole ikuinen. Itse olen alkanut epäillä jollakin merkillisellä tavalla Yhdysvaltojen hajoavan Erillisvalloiksi ja hiillostuvan heimoyhteisöiksi.
    Viimeistään silloin, kun lentäminen joudutaan ilmastotekosyistä lakkauttamaan...ne nääs on nalkissa silloin. Rapakon ympäröiminä.
    (Blogivaeltaja)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donaldit ui Alaskasta tuonne naapuriimme kaverin luokse? ei siellàkààn juuri ympàristòstà puhuta.

      Poista
    2. No ei tuhoa yksi Trump Yhdysvaltoja. Vaikka valittaisiin toiseen kertaan.

      Poista
  10. Tässäpä Kemppaisen näköiskuva. Miehen joka purematta nielee sen, että meillä on Euroopan vähäisimmät kirjallisuuden koulutunnit ja että yliopiston rehtori siunaa kotimaisen kirjallisuuden resurssien minimoinnin ja matkustaa seurueineen Amerikoihin kuuntelemaan ohjeita akuankoilta yliopistopolitiikkaan. Kemppainen sopii kuvioon kuin nyrkki silmään.

    VastaaPoista
  11. Joissakin maissa Muh...anteeksi, Aku Ankan, pilkkaamisesta voi saada jopa kuolemantuomion. Miten olemattoman pilkkaamisesta voidaan tuomita?

    VastaaPoista