Sivun näyttöjä yhteensä

24. tammikuuta 2023

Mitä tapahtuu todellaVastaus otsikon kysymykseen on: emme tiedä. Kun emme tiedä!


Suuren vertauskuvan eli valtion lipun tahallinen polttaminen mielenosoituksena oli Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomion kohteena  vuonna 1989 - 491 U.S. 397 (Texas vs. Johnson). Äänestäen 5 - 4 korkein oikeus katsoi, että lipun polttamisessa kysymyksessä oli symbolinen puhe, joka siis nauttii perustuslain suojaa. Lipun sai polttaa.  Alempien oikeuksie tuomiot kumottiin ja osavaltioiden lait, joissa oli määrätty toisin, todettiin perustuslain vastaisiksi.


Yksi tuomareista sanoi, että tähtilippu symboloi vapautta, johon  kuuluu myös vapaus vastustaa valtion edustamia arvoja.


Se oli nokkelasti sanottu, mutta pötyä. Isot asiat eivät ole noin yksinkertaisia. Myöskään Yhdysvalloissa ei ollut eikä ole vaaratonta asettua vastustamaan lain tukemiksi todettuja arvoja. Viimeksi aborttiasian yhteydessä on käytetty ilmaisua “oikeus määrätä omasta ruumiista”. 


Kirjojen polttaminen tuli uudelleen muotiin Saksassa 1930-luvulla. Roviolle heitettiin muitakin kuin juutalaisten kirjoittamia kirjoja. Esimerkiksi maan soturikunnian horjuttaminen riitti syyksi.


Jean-Paul Sartren “Inhon” päähenkilö tuijottaa kastanjan juuria ja tuntee syvää inhoa. Tuota tunnetilaa nimitetään ahdistukseksi, ja sen aiheuttajaksi mainitaan mielettömyyden käsittäminen.


Meillä esimerkiksi Saarikoski kuvan esittämässä kirjassaan on mielettömyyden maailmassa. Muistiini palasi teologi Paul Tillich, jota on kuvailtu viime vuosisadan merkittävimpiin kuuluvaksi ajattelijaksi. Hänelle mielettömyys ja sata vuotta ennen häntä kirjoittaneen Kierkegaardin ahdistus (vavistus ja pelko) olivat ydinkäsitteitä.


Nuo kysymykset, joiden yhteydessä mainitaan eksistentialismin filosofia, ovat yhtäkkiä uudelleen esillä Sartre kirjoitti näytelmän “Likaiset kädet”, jossa johtaja pitää murhata, koska hän suunnittelee yhteistyötä fasistien kanssa edistääkseen näin omaa, parempaa politiikkaansa. Tuo parempi politiikka muistuttaa näytelmässä suuresti kommunismia ja tapahtumapaikka Unkaria tai Puolaa. Tapahtuma-aika on 40-luku.


Nyt päivän teemana on erään uskonnon pyhänä pitämän kirjan polttaminen. Kysymys irtoaa uskonnosta ja perustuslaillisuudesta. Jotkut ajattelevat, että uskontoa käytetään aseena poliittisen vallan lujittamiseen tilanteessa, jossa on mahdollista myös hyötyä taloudellisesti sodasta, jota toiset käyvät.


Solmu näyttää mahdottomalta.


Hyvä ettei minusta tullut poliisia. En olisi miettinyt perustuslakia, vaan vaahtosammutinta, ja kävellyt sanomaan, että nythän on niin, että avotulen tekeminen julkisella paikalla on kiellettyä ja joka tapauksessa omiaan aiheuttamaan vaaraa, joten… 

55 kommenttia:

 1. Mitä tapahtuu todella? Onko se niin että kun Ruotsin persu polttaa...oliko se nyt olkipukin...niin Turkin persu tekee siitä olkinuken valtaansa tukemaan? Kun Venäjän persu näyttää mistä persuismi todella on tehty, niin Ruotsi, Italia ja Suomi vastustavat sitä äänestämällä omat persunsa valtaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommunismilla on miljoonia kuolonuhreja, natseilla on miljoonia kuolonuhreja, fasismilla on miljoonia kuolonuhreja. Persuilla niitä on pyöreä nolla.

   Joten hieman kohtuutta öyhötykseen. Persut ovat syrjäkylien, lähiöiden ja takametsien vanhaa ja unohdettua väkeä, heidän leimaamisensa muiden tahojen murhatöillä on kornia.

   Persu ajaa mopolla, ei tankilla.

   Poista
  2. No, populismissa on aina sisäänrakennettuna se myyttisen vahvan johtajan kaipuu, joka on diktaattorin valtaannousun perusvoima.

   Poista
  3. Polttomies Paludan on kylläkin tanskalainen, jolle ruotsin persut olivat järjestäneet demonstraation, mielenosoitusluvan maksamista myöten.

   Poista
  4. Myös rivikommunistit olivat syrjäkylien mopoilijoita, samanlaisia hyödyllisiä idiootteja kuin rivipersut.

   Persut ovat osa kansalliskonservatiivista aaltoa, hyödyllisiä Putinille samaan tapaan kuin suomalaiset kommarit Neuvostoliitolle (toki myös moni kommari puolusti Suomea sodissa enkä epäile etteivätkö useimmat persut olisi valmiita samaan).

   Purran tuoreet EU-puheet, Orbanin tukeminen EU:ta vastaan, vihreän siirtymän, rokotusten ja tieteen epäily ym. ovat kaikki suoraa tukea Putinin hybridioperaatioille.

   Poista
  5. Peräkorpien persu ajaa myös maasturilla, mönkijällä, moottorikelkoilla, Harrikalla.... Ja tappaakin se: Salaa metsästävän maaseutupersun jäljiltä ei susihukkaa, ei ilvestä, ahmaa eikä näätää korvesta löydy.

   Poista
  6. Ruotsin tapahtumissa nähdään persulaispopulistisen "patrioottisuuden" ja "kansallismielisyyden" putinistinen epäisänmaallisuus.

   Poista
  7. Stubbin kanssa olen ollut eri mieltäkin, mutta nyt hän on kyllä täysin oikeassa sanoessaan persujen vaarallisen EU-erotavoitteen olevan suoraan Putinin pelikirjasta.

   Poista
 2. Eiköhän koraanin polttaja ollut suoraan Venäjän asialla. Anon aateveli - tai oikeammin ruplarahoitteinen kollega.

  Noin laajemmin ottaen Ruotsi taitaa nyt maksella laskua siitä, että se on vuosikymmenet sormi pystyssä muita opettanut ja julistautnut itsensä muita paremmaksi moraalin majakaksi. No nyt sitten on jo Ruotsin pääkaupunkiinkin julistettu poikkeustila, kun rynnäkkökiväärit raikaavat ja pommit paukkuvat vähän turhan tiheään. Ja Nato-tie on pystyssä Ruotsin lisäksi meiltäkin.

  "Feministinen" versus realistinen ulkopolittikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Nato-tie meiltä ole pystyssä, siitä ei vaan saa puhua. Minkäpä me sille mahdamme, kun turkkilaiset ratifioivat vain meidät.

   Poista
  2. Huomautuksia: kirjanpolttaja Rasmus Paludan on tanskan kansalainen, mutta hakenut ruotsin kansalaisuuden lakiteitse. Hänen tähtäimessään on "tanska vain syntyperäisille tanskalaisille". Hän ajaa rotuoppia ja on ilkeä ihminen.

   Tukholmaan ei ole julistettu poikkeustilaa. Kyseessä on iltalehtien (jotka ilmestyvät aamuisin) käännösvirhe ruotsalaisesta termistä. Älkää lukeko vain niiden otsikoita.

   Poista
  3. Epärealistisen ja todellisten nössöjen humanismin seurausta.

   Poista
 3. Aftonbladet kirjoittaa tänään pääkirjoituksessaan, että Koraanin polton masinoi ruotsidemokraattien lähellä toimivan nettilehden toimittaja, joka maksoi mielenosoitukseen tarvittavan luvan ja sitten etsi henkilöä, joka voisi polttaa Koraanin. Halukas löytyikin, se tanskalaiseen äärioikeistolaiseen puolueeseen kuuluva Paludan.

  Vaikka kuin "laillista", niin joka tapauksessa hirveän epäkunnioittavaa ja moraalitonta, lisäksi tarkoituksella rasistista ja kansanryhmää kohtaan kiihottavaa sekä tässä tapauksessa poliittisesti järjetöntä.

  VastaaPoista
 4. Nuorena tuli luettua vähän Arvo Turtiaistakin. Isänmaallisuudesta jotenkin näin:

  "leipä olet, et verinen lippu..."

  Samaa mieltä.

  VastaaPoista
 5. Ruotsi ja Suomi tekisivät viisaasti jos vetäisivät NATO hakemuksensa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko Suomenkin pitänyt säästää F-35 tilaukset Natohyväksymisen jälkeen tehtäväksi. Tuomiojan varovainen idea sotilasliitosta Ruotsin kanssa ruotsalaisilla hävittäjillä olisi ehkä ollut sopiva välivaihe, kun hyppy suoraan syvään päähän näyttää jäävän limboksi.

   Poista
  2. Sotilasliittoa Ruotsin kanssa on koeteltu huonoin tuloksin. Ruotsi on aina vetäytynyt pois kun on tilanne kuumentunut liiaksi. Ruotsin etu tietenkin olisi asiaan ryhtyä koska heidän asevoimansa ovat kovin heikot. Muutama tehokas hävittäjä ei riitä mihinkään.

   Suomen taas ei kannata lainkaan luottaa Ruotsin puolustuskykyyn apuna meille jossain tilanteessa. Mistä siis sellaisen sotilasliiton edut muodostuisivat? Ei siitä voi tehdä hauskaa keskustelukerhoa jollaisia on vuosikymmenien kuluessa Pohjoismaiden välillä nähty. Tosipaikan tullen niillä ei ole vähintäkään merkitystä.

   Poista
  3. Se on semmoista meitin tämmöisten miesten. Niin sinun kuin minunkin. (Ruotsin kuin Suomenkin)

   Poista
  4. Tosipaikan tullen saamme todennäköisemmin apua Ruotsista kuin Englanilta tai Jenkeiltä.

   Poista
  5. Arvoakin voit ihan hyvin lukea, mutta Anosta kannattaa pysyä kaukana.

   Poista
  6. Olen vakuuttunut siitä että todellista apua tulisi Yhdysvalloista enemmän kuin Ruotsista. Heillä ovat isommat varastot ja suuri halu auttaa suomalaisia. Ruotsissa on aina vastavoimia jotka yrittävät tätäkin asiaa kampittaa.

   Poista
 6. Kun Nato heräsi eräänä aamuna levollisista unistaan huomasi se muuttuneensa suunnattomaksi syöpäläiseksi, jota sen yksi, kolmestakymmenestä, jäsen imi.

  Muutenkin Maailma on kaoottinen ja poliittisuudessaan sekava, sitten vielä tämä, täysin odottamaton nöyryytys.
  Niinpä Maailman vahvin lujan järjestyksen nyrkki, NATO, on oman geopoliittisen näppäryytensä ja naiviutensa naruttama, meidän aikaamme Gulliver. Turkinkutoja on kietonut sen seitteihin, joita se ei osannut kuvitellaakaan.

  Alkaa hiljakseen valjeta että se yksi, joka ehdottomasti haluttiin sisään telttaan, kääntää tykit ja laskee ureaa sisällä, eikä ulkona, vaikka oletettiin jotain koheesiota, vaikkei tapoja.
  Aletaan havaita sekin, että Suomen sektori on vähintään yhtä tärkeä geopoliittinen suunta ja alue, kuin Anatolian niemimaa, koska Pietari ja muu kallioalusta vieressä, ihan.
  Mutta Suomi ei pääse hinnoittelemaan efektiivistä arvoaan NATO-pörssissä, koska pölvästit, enkä nyt puhu presidentti Erdoganista, vaan heistä, jotka eivät ovaltaneet määräenemmistön järkeä, mahdollistivat.
  Nyt Atlantinliiton kurssi ropisee basaaripörssissä, (noinko helppoa on nöyryyttää niitä?), ja meitä viedään kuin lammasta.
  Groucho Marx sanoisi: En enää tiedä haluaisinko päästä jäseneksi klubiin, jota luulin herrasmiesten omaksi, mutta, jatkaen hän raapii itseään ja toteaa: kääntyminen nyt ei ole oikein ajoitettu.

  VastaaPoista
 7. Puidenjuurien tuijottamisesta voisi ehkä jopa nauttia, mutta näitä ihmisen "juuria" vilkaistessakin syöksyy pahoinvointi hyökynä kurkkuun koska lajimme aiheuttamat, kokonaista planeettaa koskevat ongelmat ovat todellakin mielettömiä.

  Käsittämättömiä ne sen sijaan eivät ole. Onhan meillä nämä liian suureksi kasvaneet ajatteluelimet joiden avulla ongelmat on myös synnytetty.

  VastaaPoista
 8. Eilen vaimo soitti ja ilmoitti ettei saa kävellä töistä kotiin. Hän tulee autolla hakemaan.
  Facebookissa oli poliisi varoittanut ettei pidä liikkua yksin kaupungilla pimeän/hämärän tultua, koska osa kansalaisista on kauhtunut siitä että Tukholmassa oli poltettu kirja/koraani ja toisinuskovien henki ja terveys saattoi olla vaarassa. Tämä siiis täällä Ruotsissa hyvän matkaa Tukholmasta. Pitänee muuttaa Suomeen, jos tilanne ei rauhoitu.

  VastaaPoista
 9. Poliisista puheen ollen: ennen vanhaan oltiin sitä mieltä että sikaa saa kutsua nimismieheksi. Nykyään natsipelleä saa ihan luvan perästä sanoa natsipelleksi, mutta virallisemmissa yhteyksissä voi käyttää myös termiä äärioikeistopoliitikko.

  VastaaPoista
 10. Yhden kirjallisuustieteilijäin vuosikirjan (sellaisiakin joskus julkaistiin!) nimi on Mitä tapahtuu todelle. Sekin on hyvä kysymys.

  Suomen rikoslaissa (17. luku Rikoksista yleistä järjestystä vastaan) on reilut parikymmentä vuotta ollut rikosnimike Uskonrauhan rikkominen. Sellaista rikosta ei kai monessakaan ns. länsimaassa enää tunneta eikä tunnisteta? Suomessakin luovuttiin aika raflaavasta jumalanpilkkalaista, mutta ei sitten kokonaan dekriminalisoitu näitä uskonasioita. Miksiköhän ei?

  Ei silti, pidän kirjojen polttamista moukkamaisena ja Koraanin polttamista suorastaan puberteettisena aktina (vaikka "hyvinpä" se näytti uppoavan). Käsikirjoituksethan eivät kuitenkaan pala, kuten jo Begemot aikoinaan totesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päinvastoin kuin moni kuvittelee, siinä Suomen lain pykälässä sanotaan yhä, että uskonrauhan rikkomisesta on tuomittava sellainen, joka "julkisesti pilkkaa Jumalaa..." Vuonna 2023, Euroopassa.

   Poista
 11. Minua kiinnostaisi kauanko Tanskan veronmaksajat jaksavat maksaa tuollaisia typeryyksiä tekevän ihmisen poliisisuojelusta, varsinkin kun mies aivan ilmeisesti on Kremlin palkkalistoilla. Kummallisen hiljaa ovat mediat kaverin taustoista.

  VastaaPoista
 12. Suomessa polton tuomitsemiseen riittää "valtion sisäisen turvallisuuden horjutus" (jota uhkaa kiihottaminen kansanryhmää tai sen pyhää kirjaa vastaan).

  Ruotsissa polton tuomitsemiseen voisi riittää "valtion uilkoisen turvallisuuden horjutus" (koska ei pääse Natoon ja on kriisiaika jolloin sananvapautta voi muutenkin rajoittaa).
  Tosin sitten tunnustettaisiin että USA:n ja UK:n turvatakuut ei ole turvaksi.

  MMM...

  VastaaPoista
 13. Mitä presidentti näkee, jos katsoo maailmaa alta kulmain, antiikin draamanaamion silmäaukoista? Ei ainakaan sitä mitä Saarikoski kysyy.

  Saarikosken näin kerran, ja todella näin ja ymmärsin. Ja sitten haudan Uuden Valamon hautausmaalla. Runoista häneltä tietää, mitä tapahtuu.

  VastaaPoista
 14. Otsikko juuri nyt (Iltalehti): "Ruotsin koraaninpoltossa jäljet johtavat Venäjän suuntaan".

  VastaaPoista
 15. Tämä aihe ja keskustelu saa myös miettimään vaaleja ja kummasti esiin nostettua kaipuuta blokkipolitiikkaan. Sitähän perustellaan oudosti äänestäjän kuluttajansuojalla. Suurin vedenjakaja kuitenkin kulkee oletettujen blokkien ja etenkin "oikeiston" sisällä - suhtaudutaanko vähintään puoliksi hymistelevästi turvallisuuttamme uhkaaviin Kremlin provokaatioihin, halutaanko irti Euroopasta, halutaanko estää akuutin työvoimatarpeen hoitaminen ja niin edelleen. Ainakaan minä en hyväksy tällaista "kuluttajansuojaa",

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä blokkihommaa on lähinnä tuputtanut Eteläranta ja tietty osa mediasta.

   Poista
 16. Abl jatkaa ykkösaiheen käsittelyä tähän tapaan, ehkä vähän vahingoniloisesti: "Näin käy, Ulf, kun on yhteistyössä SD:n kanssa." Maailman muslimit eivät vielä reagoineet Erdogan-nuken hirttämiseen, mutta pyhän kirjan polttaminen aiheutti joukkojen kaduille lähtöä ja Ruotsin lipun polttamista. Sunnimuslimien korkein opinahjo al-Azhar-yliopisto Egyptissä on nyt julistanut maailmanlaajuisen boikotin ruotsalaisille tuotteille. Taisi tullakin vähän suurempi juttu kuin alkuunpanijat arvasivat. Ja keitähän he olivat? Taisi ollakin vähän tärkeämpi henkilö kuin se toimeksiantaja Frick, SD:n mediakanavan ankkuri ja puoluetta lähellä olevan nettilehden toimittaja. Vihjataan myös Frickin ja SD:n Venäjä-yhteyksiin. Hallitusyhteistyöhön päästäkseen puolue ilmoitti kannattavansa NATO:a mutta nyt muslimien pilkkaaminen näyttää olevan tärkeämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm ... Kovin suoraviivasesti jokin ry**ätrolli tulikitaan SD:n viralliseksi linjaksi.

   Ja kovin suoraviivasesti täällä esim. persut tulkitaan "Venäjä-mielisiksi", vaikka heidän mm. puheenjohtajansakin selväsanaisesti kannatti Natoon liittymistä jo siinävaiheessa, kun SDP (Heinäluoma, Tuomioja, Lipponen, Marin, jne.) eivät tuollaista puhetta halunneet edes kuulla. Kokoomusta lukuunottamatta myös kaikki muut valtapuoleet olivat kovasti "Venäjä-mielisiä" tuossa vaiheessa: Ei Natoon.

   Natoon liittymiskeskustelussa persut yksimielisesti kannattivat Natoa. Tämä päinvastoin kuin hallitusrintama, jossa ao. päätöstä vastustettiin.

   Samoin Purran väitetään nyt vaativan EU-eroa, vaikka hän kertoi vain sen, että persut pitävät esillä myös EU:n haittapuolia. Jos niistä ei puhuta, niitä ei voi edes yrittää korjata tai hillitä.

   Mutta kupla mikä kupla. Kammiossa kaikuu. :)

   Poista
  2. Paljonko sananvapaudesta ollaan valmiit maksamaan?
   Miljardi, 10 miljardia, 100 miljardia yhdestä koraanipoltosta?
   Jos juuri oikeisto ja äärioikeistolainen puolue on huolissaan rahanmenoista ja budjetista, sen tasapainosta, heidän pitäisi painaa kovimmin jarrua koraanipoltteluille koska se tulee valtiolla ja veronmaksajille erittäin kalliiksi.

   MMM...

   Poista
  3. No mutta arvoisa MMM..., tiedätkö mikä taho on masinoinut Koraanin polton? Olisiko siitä mahdollisesti etua Venäjälle, kun Ruotsin tie NATOon on töyssyinen?

   Poista
  4. Mikä ihmeen oikeisto? Kuka, mitä, missä? Mitä tekemistä suomalaisella politiikalla on ruotsalaisten ongelmien kanssa? Suomessa ei edes ole oikeistoa enää, on vain keskustassa kyyhöttäviä puolueita.

   Poista
  5. Mikä oikeisto?
   Katse peiliin!

   Poista
  6. Anonyymi sen uskalsi sanoa suoraan, ettei Suomessa ole oikeistoa. Mä jo pelkäsin, että peräkammarin runkkarit olisi leimattu oikeistolaisiksi.

   Poista
  7. EU-ero on kyllä ihan virallisesti persujen vaatimuslistalla. Sitä on ihan turha vähätellä. Tosin he ilmeisesti ovat valmiit myymään aatteensa päästäkseen hallitukseen.

   Poista
  8. Anonyymi on jollain lailla pelkotilassa EU-erosta. PS:n Purra sanoi selvästi, ettei se ole ajankohtaista, koska kansalaiset eivät kannata sitä.

   Perussuomalainen Nuoriso Suomen tulevasta EU-linjasta: ”Suomen edun ajaminen EU:ssa ei ole itsekkyyttä, vaan itsestäänselvyys”. Tämä on ainakin vastoin SDP:n ajamaa politiikkaa, joka on: ..." oma kansa ensin ajettelu on vahingollista".

   Jo olisi aika, että Suomi ryhtyy pitämään huolta omista asioistaan eikä lähetä rahaa miljarditolkulla EU:n eteläisten maiden muka "auttamiseksi". Jos tämä ei sovi EU:lle, niin erottakoot EU nettomaksajana tunnetun Suomen jäsenyydestään.

   Poista
  9. Ryhdytään huolehtimaan omista asioista: perutaan NATO hakemus, vähennetään taloudellista, kultturellista ja tietotekniikka riippuvuutta Yhdysvalloista, ja rajoitetaan englannin ylivaltaa Suomessa.
   Siinä muutama EU:ta kiireellisempi asia, jos halutaan olla omillamme.

   Poista
  10. Italia on suurempi EU:n nettomaksaja kuin Suomi.

   Poista
  11. Kukaan ei enää tiedä, mitä joku toinen tarkoittaa oikeistolla. Sana voi merkitä yhtä hyvin koraaninpolttajaa kuin eurooppahenkistä markkinamiestä. Äänestäessä varon visusti näiden ja vastaavien yhteenniputtamista.

   Poista
  12. "PS:n Purra sanoi selvästi, ettei se ole ajankohtaista, koska kansalaiset eivät kannata sitä." Minulle on näinä vaaran aikoina riittävän kavahdettavaa jo se, että jokin puolue sellaista ajaa.

   Poista
  13. "Ryhdytään.."
   Tälle sanoisin että silloin tekisimme juuri saman kuin varta vasten teimme 1925-1939 luottaen Kansainliittoon ja puolueettomuuteen. Se tie johti tuhoisiin sotiin koska Venäjä hyökkää aina sen kimppuun joka on heikko ja eristynyt. Kansamme kirosi sellaisen politiikan. Maan puolustaminenkin kävi hirvittävän vaikeaksi jo Talvisodan ensi päivinä kun ei joukoille ollut aseita eikä ammuksia ja tykistö loisti poissaolollaan (vanhaa romua). Se oli korea lopputulos pasifistisesta puolustuspolitiikasta vaatien sadan tuhannen suomalaisen hengen.

   Pitäisi jo tietää.

   Poista
  14. Turha silloin on höpöttää omien asioiden hoidosta ja suoraselkäisyysestä, jos jatkuvasti ruikutetaan muiden apua ja nuollaan toisten saappaita avun saamiseksi.

   Poista
 17. Nytkö täällä tuomitaan koraanien polttaminen ja pilakuvien piirtäminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomittavaa on vain ja ainoastaan se, ettei Ruotsi estänyt tätä venäläismielisten provokaatiota, jonka ainoa tarkoitus oli estää Ruotsin (ja Suomen) liittyminen Natoon.

   Polttakoot niitä koraanejaan Tanskassa, Turkissa tai Kremlissä niin paljon kuin huvittaa.


   Poista
  2. Tuomitaan toki se ja mikä tahansa muukin, joka uhkaa omaa turvallisuuttamme. Juuri näinhän Kremlin hybridivaikuttaminen toimii.

   Poista
 18. Kuinka koraani kuuluu oikeaoppisesti hävittää? kun se likaantuu, turmeltuu käytökelvottomaksi. Pitääkö se syöttää siollle, kompostoida vai haudata kenties. Yleensä ollaan esimerkiksi lippujen kanssa sitä mieltä. että kunioittavin hävityskeino on polttaminen.

  ICT-ukkeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei liene Paludanin ongelma. Hänhän hankkii tai saa aina uusia entiset kärvennettyään.

   Poista
 19. Olen yrittänyt googlailla kuvia kastanjan juurista. Angstien asiantuntija en ole, lienen lähinnä harrastelijatasoa, mutta eikö niissä sartrelaisjuurissakin ole kyse lähinnä tietoisuuden kauhistavasta vapaudesta ja sen ahdistavuudesta? Me olemme siinä, miten maailmaa merkityksellistämme. Olemassaolo on sitten toisaalla.

  Liput ovat minusta enimmäkseen aika rumia. Ala- tai yläasteen juhlassa jouduin kerran kantamaan yhtä ja pelkäsin käden heilahtavan niin, että lippu koskee lattiaa. Oli sanottu, että niin ei saa tapahtua. Vaikka en ymmärtänyt tämän mahdollisuuden kamaluutta, toimin ja tunsin ohjeen mukaan. Nyt on kirjahyllyssä Raamattu, Koraani, puoli metriä surullisia venäläisiä ja muutakin runoutta. Koraanin halusin, kun olin lukenut Salterin romaanin, jonka alkulehdellä siteerattiin Koraania epäpyhästi suomeksi: "Tietäkää, että maallinen elämä on vain leikkiä ja ajanvietettä." Tai vastaavaa. Varmaan se totuus olisi olemassa, vaikka kompostoisin tai liekittäisin oman niteeni.

  Poliisina et ehkä menestyisi, Kemppinen, mutta jumalaksi olisit koko lailla kelvollinen. Ainakin parempi kuin nämä nykyiset.

  VastaaPoista