Sivun näyttöjä yhteensä

10. joulukuuta 2017

Sopuisaa rupattelua



Laittaudun valmiiksi vuoteen 1918. En usko, että mainittavia 100-vuotisjuhlia järjestetään, ei esimerkiksi Helsingin valloituksen 100-vuotispäiväksi. Taistelussa olivat vastakkain saksalaiset ja suomalaiset punaiset. Saksalaisilla on muistomerkki Vanhankirkon puistossa.

Lenin ja Stalin yllyttivät suomalaisia sosialisteja tekemään vallankaappauksen alkutalvesta 1917. Asiasta äänestettiin täällä. Ajatus jäi kaksi kertaa vähemmistöön, mutta kolmannella kerralla tärppäsi. Tammikuussa 1918 kaappausajatus sai sitten enimmät äänet puolue-elimissä.

Maalisuussa 1918 myös Lenin ja Stalin (ja muut bolshevikkijohtajat) luopuivat Saksan kanssa tehdyllä rauhansopimuksella muun muassa Suomen (ja esimerkiksi Ukrainan) alueesta.

Meidän isänmaalliset mielikuvamme ovat siis tänäkin päivänä kahden erehdyksen varassa, bolshevikkijohtajien tuen itsenäiselle Suomelle, ja tässä siis itsenäisyydellä tarkoitetaan kansan oikeutta päättää omista asioistaan, ja toiseksi ystävyydestä, yhteistyöstä ja syntien anteeksiannosta 1944-1991.

Koska ei ole olemassa muuta viisautta kuin jälkiviisaus, sekä Lapuan Liike ja sen jälkeen jatkunut oikeistoliikehdintä että määrätietoinen vasemmistolaisuus vuodesta 1945 alkaen olivat luonteeltaan rikollisia hankkeita.

Lapualaisvaiheessa Suomea ei uhannut ulkoinen vaara. Kiusalliset omat kommunistimme ajoivat mahdollisesti sosialismia Suomeen tai sitten vain Moskovan linjaa, mutta eväät olivat heikot. Joka tapauksessa väkivallan käyttäminen on valtion yksinoikeus.

Rajojen sulkeminen tai tiivistäminen muuten ei ole isänaallisuutta, vaikka sellaistakin kuulee. Kansainvälinen yhteistyö ja joissakin asioissa päätösvallan siirtäminen ylikansallisille elimille on pakkosauma.

Sellaiset asiat kuin ilmastokysymys ja muu saastuminen, kulkutaudit, elintarvikkeet ja vaaralliset aineet, kuten sinänsä tärkeät mutta myrkylliset kemikaalit eivät ole järkevästi hoidettavissa kirjavin säädöksin.

Joskus kuuntelen linja-autossa ihmisten juttuja. Toisilla on sellainen kanta, että kyllä omia lapsia pitäisi saada kurittaa. En tietenkään sekaannu toisten puheisiin. Lasten kurittaminen kiellettiin myös siksi, että käsite on liian epämääräinen ja venyvä.

Olen joutunut tekemisiin kaikenlaisten rikosjuttujen kanssa tuomarina. Lähes poikkeuksetta lapsen hengiltä piesseet ovat sanoneet vain kurittaneensa tai tarkoittaneensa sitä. Vaimon pieksijät taas selittävät usein halunneensa antaa vaimolle ”opetuksen” esimerkiksi kakaisemalla käden tai aiheuttamalla kallovamman.

Näitä ”opetuksen antajia” on liikkeellä sukulaispiirien ulkopuolellakin, muun muassa liikenteessä.


Loppuun muu asia – kun kirjoitin ja kirjoitan jatkossakin bitchain-teknologiasta, puhe ei siis ollut bitcoinista. Bitchain-tekniikka voi kehittyä hyvin kiinnostavaksi aloilla, jotka eivät lainkaan liity rahaan. Esimerkkinä voisivat olla ihmisen terveystiedot.

23 kommenttia:

  1. "Kansainvälinen yhteistyö ja joissakin asioissa päätösvallan siirtäminen ylikansallisille elimille on pakkosauma."

    Voi olla. Mutta onko kalkkunankuljetusdirektiivi, meidän vain Venäjän kanssa yhteisistä susitamme päättäminen tai vaikka Suomen metsien hiilinielujen julistaminen päästölähteiksi vastoin fysiikan lakeja pakkosauma tilanteessa, jossa Merkelin Saksassa ruskohiilen liekit vain nousevat yhä komeammin ja yhä korkeammalle?

    Arvioni mukaan 85 - 90 % Suomea sitovasta ylikansallisesta sääntelystä on turhaa ja lähes kaikille osapuolille vahingollista. Ja kaksi kolmannesta lainsäädännöstämmehän tulee jo ulkoa annettuna niin, että emme voi siihen itse mitenkään puuttua.

    Ja loputkin siinä vaiheessa, kun Ranska ja Saksa saavat liittovaltion pystyyn omien etujensa ajamiseksi. On meillä siinä sitten yhteisvastuissa makselemista ja absurdissa kaiken tahmaavassa direktiiviviidakossa rähmimistä.

    Joten pieni varovaisuus lienee paikallaan, kun päätösvaltaa omista asioista siirretään peruuttamattomasti muille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo mainitsemasi esimerkit ovat järkeviä. Otetaan esimerkkejä:
      A) Teuraseläimiä kuljetetaan EU:ssa rajojen yli. On välttämätöntä, että määräykset ovat yhtenäiset, jotta tarkastuseläinlääkäri ei hylkää aiheettomasti naapurista tulevaa kuormaa eikä toisaalta kukaan saa epäreilua kilpailuetua polkemalla eläinsuojelumääräyksiä.
      B) Luonto on yhteinen asia. Kun me sitoudumme olemaan tappamatta susiamme sukupuuttoon, eteläeurooppalaiset eivät metsästä meidän pääskysiämme hengiltä ja tapa omia endeemisiä lajejaan sukupuuttoon.
      C) Ne päästövähennysten laskentasäännöt ovat ihan järkevät ja oikeudenmukaiset. Ideana on vähentää kasvihuoneilmiötä, joten me emme saa lisätä sitä vähentämällä olemassa olevia hiilinieluja.

      Eli 85-90 prosenttia tarpeettomiksi arvioiduista säännöksistä on yleensä tarpeellisia.

      Poista
    2. Venäjän sudet ovat Suomen susia. Planeettamme, Our Planet, se kuuluu Usalaisille.

      Poista
    3. Viite: "Kyllä nuo mainitsemasi esimerkit ovat järkeviä. "

      Mihin Suomesta kuljetetaan eläviä teuraseläimiä? Olisiko näillä kuljetuksilla todella koko Euroopan vapaakauppa olennaisesti vääristävä vaikutus, jos ne meiltä tehtäisiin suomalaisten normien mukaan??

      Miksi joku Luxemburgissa joutuu päättämään, saako Kainuussa pihalta koira napsivan suden ampua, vaikka Suomen sudet eivät missään oloissa ole yhteiset Luxemburgin eikä muun Euroopan susien kanssa (Itämeri). Tuo pitäisi voida päättää Kainuussa - siinä pihalla ns. "subsidiariteettiperiaatteella".

      Metsien hakkuukiellossa on kyse jo vähän isommasta asiasta - ja meidän pohjattomasta typeryydestämme: Sallimme hakkuukiellot, vaikka a) meidän energiamme on jo nyt paljon puhtaampaa kuin Keski-Euroopan, b) lisähakkuiden sivuvirrat hyödyntämällä voisimme lopettaa hiilenpolton omissa voimaloissamme ja c) esim. jo valmiiksi ilmastosaastaisessa Saksassa samaan aikaan lisätään hiilen polttoa älyttömän Eregiewenden takia. Ja lisähakkuista huolimatta Suomen metsät olisivat edelleen mahtava hiilinielu, koska kaadetun puun tilalle täällä lähtee aina heti uusi kasvu. Toiminta on kestävää kiertotaloutta.

      Ja kaikkein hulluinta tässä on se, että eivät ne hakkuut maailmassa tekemättä jää, koska maailmassa on kasvava kysyntä puutuotteille. Hakkuut siirtyvät vain maihin, joissa metsänhoito ei ole sillä tasolla kuin meillä. Maihin, missä kaadetun puun tilalle ei kasva heti uusi puu hiiltä sitomaan.

      Olenkin miettinyt joskus, mistä tulee tämä meidän älymystömme parhaimmiston kiihkeä himo ampua omana jalkaan ja miellyttää ”parempaa väkeä”. Olisiko se jotakin alemmuuden tunnetta ja siitä kumpuavaa ylikiltteyttä, jolla halutta näyttää "oikeille eurooppalaisille", että kyllä mekin täällä kovasti uskossa olemme ja kovasti yritämme. ”Huomatkaa nyt meidätkin.” . Käännynnäisten yli-innokkuutta?

      Poista
  2. Taitaa tämä "bitchain" olla ihan uusi keksintö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolumnisti tarkoittanee blockchainia, lohkoketjuja. Tai sitten bitchain on joku blockchain 2.0. Mutta minusta tämä oli aika vitsikäs uusi käsite, ei kylläkään ihan poliittisesti korrekteimmasta päästä...

      Poista
  3. Saksa siis sponsoroi Bolshevikkeja ja nämä vapauttivat Suomen ja Ukraina Saksan vaikutuspiiriin ja antoivat muita läänityksiä esimerkiksi sahateollisuutta saksalaisille. Näinkö se on mennyt?

    VastaaPoista
  4. ”Lapualaisvaiheessa Suomea ei uhannut ulkoinen vaara”.

    Kuinkahan oli? Suomalainen oikeistoliikehdintä oli luonteeltaan olennaisesti puolustuksellista, reagointia Neuvosto-Venäjältä kohdistuvaan kumousvaaraan, todelliseen tai kuviteltuun. Suomen oikeistolaisuus oli ennen muuta bolshevismin vastaisuutta, vähemmän fasismia kuin juuri missään muussa Euroopan maassa.

    Lapualaisemme pelkäsivät ihan tosissaan kansalaissodassa hirvittävällä hinnalla saadun voiton valumista valkoisen puolen käsistä. Tätä tunnetta ruokki maan alle ja Neuvostoliittoon painetun äärivasemmiston avoin pyrkimys revanssiin. Rajan yli kulki Suomeen vilkas laiton etappiliikenne, viestejä, miehiä ja vakoilijoita, edes takaisin. Sabotöörit iskivät miten halusivat, ja kävivät murhaamassa itsessään Lapuallakin patruunatehtaan johtajan.

    Suomessa oli käynnistetty aggressiivinen sotilasvakoilu kuin uuden sodan valmisteluna. Sitä varten myös koulutettiin Moskovassa 1 600 punaupseeria paikkaamaan edellisen vallankumousyrityksen suurinta heikkoutta, päällystön puutetta. Se oli suurempi joukko kuin Saksassa koulutettu jääkäripataljoonamme, ja nämä miehet saivat kunnollisen upseerikoulutuksen, toisin kuin jääkärimme.

    Tunne vaarasta oli siis aito ja perusteltu. Ja se vaara oli sekä ulkoista että sisäistä. Lapualaisaktivismi syntyi tunteesta, että maan hallitus ei ymmärtänyt vaaraa eikä kyennyt vastaamaan siihen. Tämä sai Pohjanmaan miehet tarttumaan toimeen, täysin rikollisesti tietenkin.

    Tätä tulkintaa Suomen oikeistoliikehdinnän motiiveista ei muuksi muuta se, että punainen vaara paljastuikin myöhemmän jälkiviisauden valossa todellisuudessa vähäisemmäksi kuin Kosolan talossa oli uskottu. Etsivä keskuspoliisimme oli lyönyt kommunistien maanalaiset organisaatiot hajalle jo 1920-luvun lopulla.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi maa ei jäänyt näiden lapualaisten, joita näköjään vieläkin on hengissä, käsiin. Kehnosti olisi siinä tapauksessa käynyt.

      Poista
  5. Vanha kunnon YYA-sopimus on syytä ratifioida. Jotkut kun luulee että se ei ole voimassa, ja hilluvat kuin apinat Natossa ainakin.

    VastaaPoista
  6. Viisaat ihmiset ne vaan jaksaa vääntää noista sodistaan. Asia on yksinkertainen juttu. Sodat ovat joka kantilta katsoen paskamaisia, eikä ne siitä vääntämällä miksikään muutu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta ei paskakaan tyhjästä synny.

      Poista
    2. Ellei ymmärrä miten ja miksi sodat syttyvät - tai sytytetään - ei niitä pysty välttämäänkään.

      Poista
  7. Oliko lohkoketju/blockchain? Ei sillä että siitä mitään ymmärtäisin...

    Sota on julumaa ja ratsuväki raakaa.

    VastaaPoista
  8. miullaki o missio, vittumaanantaina, 11 joulukuuta, 2017

    Vannon kaksi sormea kirjalla (Vasemmistolaisuus lastentautina kommunismissa) että et tiedä mist skrivaat - eli skeidaa on. Lähdeviitteiden puuttuminen on kuvaavaa propagandalle.
    Ja kuten tuossa edellinen sanos, totta, sodassa kaikki valehtelevat.

    VastaaPoista
  9. 6.12 mielenosoituksen ihmiset saattavat järjestää Saksalaisten joukkojen helsingin valloituksen 100v tapahtuman, tai Mannerheimin toukokuisen voitonparaatin juhlan.

    VastaaPoista
  10. Miniä osti Fiskarista Fiskarsin sinivalkoiset sakset tämän Suomi 100:n muistoksi. Saattavat kestää seuraavat sata vuotta, jos eivät katoa. EG

    VastaaPoista
  11. Neuvostoliitossa koulutettiin vallankumouksen jälkeen toista tuhatta punaupseeria Suomea vastaan käytävän sodan tarpeisiin. Sitä ei tiedetä, että monia heistä jauhautui Stalinin lihamyllyssä vu. 1937 ja sen tienoilla.

    VastaaPoista
  12. Muistan tasavuosiluvun 2000. Ja nyt siis Suomen itsenäisyyden 100v. Mitään merkillistä ei ole tapahtunut! Vaan entäs nyt, kun Kempillä tulee 9 miljoonaa käyntiä täyteen? Onko onnekkaalle tasalukuiselle luvassa jokin palkinto tai medalji, mitä Kemppi? Tod. näk. se jo huomenissa tapahtuu, koska blogisti kertoo kävijöitä päivittäin olevan kolmen tonnin kinttaalla!Varmaan istuu "pohojanmaan poika" yäkauren koneensa äärellä ja odottaa milloin tasaluku kilahtaa!
    riuskin terv. ja palkinnon toivossa pekka s-to.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vain yksi luku. Turha sitä on on vahdata. Sen jälkeen tulee seuraava.

      Poista
    2. Yhdeksäs miljoonas klikkaus. S'olin minä, päivittäinen palstan nuohooja. Pari,kol minuuttia vaille iltakymmenen. Mitään erityistä ei tapahtunut.

      Ihan joka päivä eivät nämä palstan jutut nappaa, mutta silloin voi summamutikassa ottaa ihmeteltäväksi jonkun vuosien takaisen kirjauksen. Yleensä ne menevät täydestä niin kuin se Enbusken viisi vuotta vanha kääretorttu.

      Tasavuosiluvun 2000 muistan minäkin. Laittauduttiin mökkirannassa vaimon kanssa kaulaa myöten avantoon hetkeä ennen 2000:n lyöntiä. Ihan vaan muistia virkistääksemme.

      Poista
  13. Pakkohan se on ollut paeta kaiken ryöstävää maalaisliittoa vaikka sitten bolsevismiin.

    VastaaPoista
  14. Uskaltaisikohan arvoisa blogisti kertoa mitä varten suomessa piti viimevuona kouluttaa useita satoja venäjän "virkailijoita" miten otetaan eri yhteiskunnan hallinnot haltuun. "tarvittaessa"

    VastaaPoista