Sivun näyttöjä yhteensä

15. helmikuuta 2009

KatsannollaOn vaikeaa olla rikkomatta kojeitaan.

Sen sijaan että olisin katsonut Holmbergin todella hyvää Seitsemään veljestä rauhassa, olen yrittänyt olla rikkomatta tietokoneeni näyttöä. Siinä on kortinlukija, jota en usein käytä. Tulinpa panneeksi kortin koloon. Ei tule pois. Väärä kortti. Olympuksella on xD ja kolo hyväksyy mm. SD:n ja muutamia muita. Lujassa istuu. Ehkä keksin ratkaisun ja maltan olla sorkkimatta kuin Kalle-Kustaa Korkki.

Tunne joitakin henkilöitä, joilla on silmää tai taikuutta. Jos laite ei toimi, sellainen ihminen arvaa heti, että vika on järjettömän yksinkertainen, ja korjaa sen viidessä sekunnissa.

Hevoskuiskaajien rinnalle on syntymässä konekuiskaajien heimo.

Minulla on sellainen eno – hän ei enää toimi koneiden kanssa. Tuli sairaus.

On minulla sellainen velikin, jolle erilaiset purettava ja koottavat kojeet ovat itsestään selviä ja olivat jo ennen kuin hän meni alakouluun. Mutta luonto ei jätä kostamatta. Hänestä tuli insinööri…

Tunnen tarvetta tähdentää, että tuo salaperäinen taito vaikuttaa kovin samanlaiselta kuin diagnostiikka, josta Isoisä sanoi aikoinaan, ettei sitä oikeastaan voi oppia eikä opettaa. Sellaisia lääkäreitä on jatkuvasti. He vain panevat sormensa heti ja empimättä kipeään kohtaan, ja kun he operoivat, siinä jäisi maajoukkueen maalivahti toiseksi – he arvaavat 3 sekuntia ennen yllätykset.

Toiset lääkärit saattavat puhua vähätellen onnesta, mutta näillä eräillä on hurjat parantumis- ja hengissäpysymisluvut.

Enosta – tultiin tunturista pitkien päivämatkojen päästä. Virta-avainta käännettyä moottori pyöri mutta ei edes luvannut. Auto oli jokseenkin uusi ja hyväkuntoinen.

Kaikki katsoivat enoani. Kuin häpeillen hän meni auton taakse, avasi korkin ja puhalsi bensatankkiin. Lähdettiin ja tultiin aikanaan kotiin.

En vieläkään käsitä, kuinka joku voi älytä, että auto oli ollut melkein huomaamattomassa rinteessä, nokka ylämäkeen, eikä bensiinipumppu siis jaksanut nostaa polttoainetta kerrassaan kuivaan moottoriin.

Kuva on aamupäivän iloista. Matkalta palanneet olivat valokuvanneet ahkerasti. Tämä on Alcatrazista. Kun opetin kauan sitten vanginvartijoita ja vankilanjohtajia, näytin Clintun Alcatraz-filmin kuulijoilleni. He olivat hyviä ihmisiä, mutta reaktiot olivat hauskoja. ”Voivoi, kyllä nyt viimeistään pitäisi pampun huomata, että on kylmäkalle punkassa ja rosvo reissussa…”

20 kommenttia:

 1. LIAKAREISTA

  Voihan naita ennaltatietajia olla, vai onko kysymys uskosta/uskomuksesta?

  Luottaisn vaikessa operaatiossa enemman vanhaan specialistiin, jonka kasiin on kuollut riitavan paljon potilaita. Siita naes oppii..

  VastaaPoista
 2. Vankilasta tuli mieleen. Kuulin hyvän jutun. Muinoin tuomittiin 80 luvulla velkaantunutta jengiä arvonnousujen laannuttua vankilaan sillä oletuksella, etteivät ottaessaan aikoneetkaan maksaa velkaansa takaisin - näyttönä se, että sittemmin huvenneet arvot eivät riittäneet takaisinmaksuun. Aika hurjaa. Valuuttalainan ottajia olisi tuolla logiikalla voinut linnata pilvin pimein devalvaatiopäätöksen jälkeen.
  Olisivat vapaaksi päästyäänkin korvausvelan vankina vielä 20 - 30 vuotta.

  Harvan virkamiehen arkikokemuksiin kuuluu valuuttalainoja ja huikeita myyntivoittoja. He kuitenkin arvioivat mitä on oikeana pidettävä sellaisessakin.

  VastaaPoista
 3. Luulin, että kuva oli lähikuva tietokoneen sisuksista.

  VastaaPoista
 4. Veljeni sanoi, että potilaat itse tekevät diagnoosinsa, kun heitä vähän jututtaa. Samassa tietysti syntyy neuvokin. Joku, jos esimerkiksi valittaa että häntä alkaa hirveesti huimata aamuisin kun hän juo kahvia, hänelle voi sanoa, että "älkää (hyvänen aika!) juoko aamulla kahvia".

  Paperitehtaalla tapasin kaverin joka löysi (koneesta kuin koneesta) vian kuin vian; korjaaminenhan on helppoa kun tietää mikä on rikki. Tutut koneet hän tietysti käsitti kun tunsi ne, mutta jos oli vehje jota hän ei tuntenut, hän kysyi että "miten tän pitäisi toimia?". Ja sitten, että "miks tää ei ny sit toimi"? Sitten se vähän aikaa mietti, pää kallellaan, ja ehdotti että vika "saattais olla tossa". Aina, oli.

  VastaaPoista
 5. Eräs ortodoksinen kirkkoherra kertoi usein tositarinoita lähisukulaisestaan kalastajasta, joka puhui avainten kieltä lukoille. Tuollainen on hurjaa, koska toisin kuin vaikkapa polttomoottori, lukon oikea toiminta on juuri sitä, ettei pyöri, liiku eikä rapsahda kuin juuri siten, kuin avaimettomalle ei ole mahdollista. Haitat ovat ominaisuuksia.

  Tämän vastakohtana on meitä, jotka myös saamme maineen velhokäyttäjinä, mutta vain siksi, että niin monet eivät vaivaudu leikkimään laitteilla ja edes vilkaisemaan käyttöohjeita. Vaivautumalla syntyy yksinkertaiseksi tarkoitettujen kodinkoneiden osalta pian tottumus ja intuitio. Mutta se on eri metatasolla kuin mestarilääkärin tai papinserkun lukkoihmeen; heidän tajunsa kattaavarsinaisen toimintalogiikan, meidän sohvavälkkyjen omana on cain käyttölogiikka. Ero on suurempi kuin laajan ja suppean matematiikan, josaa ensimmäisessä kaavat johdetaan aksioomista, jälkimmäisessä arvotaan MAOLin taulukoista

  VastaaPoista
 6. Minä olen aikuiskasvatuspedagogina ihmetellyt sitä, että meillä kuitataan kauhean nopeasti asiat: asia 1 vastaan asia 2 ja sitten nopeasti kuitti! Kuitti ehkä liian nopeasti!?

  Ruotsalaisethan jahkaavat pidempään ja me sanomme, että ovat diskuteeraavia. Joskus se on siis turhaan, että jahkaillaan ja usein se on hyväksi.

  Ystäväni tekee töitä sekä Suomessa että Ruotsissa ja hänen mukaan kumpikaan maa ei ole toista parempi mutta Suomessa tehdään enemmän korjausliikkeitä; tehdään siis toimintoja uudestaan kun huomataan väärin tehty johtopäätös. Ruotsissa odotetaan ja moni ongelma näyttäytyy siinä odotellessa.

  Tämä voi olla sekä viisautta että tyhmyyttä: meillehän maksetaan transaktioissa: joka on se, mistä pitäisi alkaa! Finanssikriisi alkoi siitä, että oli tekaistuja transaktioita rahan omaksi iloksi.

  Ihmisen energia ei myöskään saisi olla ansaintalogiikassa ja silti se on tärkeää, koska maan kyntäminen on raskasta työtä ja se, että laiskat hikoilevat syödessä ei ole hyvä palkkio sekään. Mutta rahan mittauskohteet (arvon oikeat indikaattorit) tulisi miettiä.

  Ei voi edes opettaa näitä asioita koska lännessä on tietty sokeus omia johtopäätökisiä kohtaan ja tämä destruktiivinen alue on se, mistä minä aloittaisin. Ei tule siis mitään, jos emmme kykene konstruktivismiin mistä Putnam oli kirjoittavinaan ja mistä Vygotskijin ja Piagetin molempien huomio alkoi vaikka toinen lähtee sosiaalisesta muodostuksesta ja toinen sisäisestä muodostuksesta. Ei voi valita; ne toimivat samaan aikaan; juuri työtä tehdessä.

  Siinä mielessä suomalainen on oikeammassa: oppiminen on tekemistä; prosessien mukana olemista.

  Voi oikeasti vain puhua siitä, mitä tietää ja tietoa ei ole ilman oikeita kokemuksia (Hume, Locke). Näinollen ruotsalaiset pitävät meidät koe-markkina-alueenaan ja oppivat meidän virheistämme: mitkä asiat ei pidä tehdä ja näin he säästävätkin sitten turhia kokeiluja.

  Suomalaiset siis tämän logiikan mukaan kasvavat älyssä pikku hiljaa mutta status jää entistä surkeammaksi koska meidät alistetaan ilmeisesti pian google-maailmassa vielä tietoisesti koemarkkina-alueeksi? Siinä jää pois sosiaalisista koodeista ja pian luokitellaan tyylin mukaan vain toopeiksi. Ollaan toopeja sitten kun emme seuraa ns. tapoja.
  Itse kapinoin sitä kenen kuuluisi maksaa kelle. Minä koen paljon jo nyt menevän väärinpäin eli työtä tekevä maksaa sille, joka sen taltioi.

  Sen takia minun pitää kertoa perheneuvojille seikkaperäisesti minun seksiasiani, jotta he oppisivat siitä mikä kiinnnostaa ilmeisen paljon tiedettä; kirjaavat sen kirjoihin, saavat tutkimusrahaa mutta tieto (Hobbesin tiedon valtakunnan mukaan; Tieto on valtaa ja Ihminen on susi toiselle silloin kun on tosi kysessä ja elämä pelinappulana) siirtyy sille, joka voi liikuttaa näitä google-prosesseja. Tätä eivät tajua ollenkaan jossain psykologialiitossa; siellä ollaan aivan toista mieltä koska heidän mukaan ihminen on söde toiselle ja täysin putipuhdas näistä juoneista.
  Niin minä sain ymmärtää ja minua pitivät vain sairaana (tyypillisesti), että minulla oli paljon pervorehellisempi ja ehkä ikävämpi maailmankuva. Olen silti ns. kaunis eli tahdon vain hyvää enkä itse tee väärin jos voin välttää ja olen ollut avoinkin.
  Ei paljon auttanut: sadisteille minä olin vain punainen vaate.

  ...

  Oliko googlella paljon suuremmat tavoitteet; mm Moodle, jonka minä huomasin? Missä se on nyt? Haudattu epäonnistuneena projektina?

  Oliko siis tarkoitus vallata Suomen (ja Baltian, Unkarin) omaksi tietojenkäsittelylaitokseksi ja Suomi vastaavasti hierarkiassa olisi käyttänyt venäläisiä koodaajia? Joku olisi valmiiksi määritellyt missä on "älyä" ja missä sitä ei taida olla (Tatu Vanhasen mukaan?): Mutta äly ei ole mitään ilman silmiä; korvia ja tajuntaa jotka eivät lähde matemaattisuudesta vaan ymmärryksestä täydentää rikkinäistä maailmaa: synteesien tekemistä. Sitä ei tietääkseni edes mitata.

  Nämä lasikatto-skenariot eivät toimi oikeassa elämässä, ikävä kyllä heille. Onneksemme. Kääntävät tiedon ja osaamisen sitten lopulta sille, joka todella sen tekee vaikka sitä ei kuulla enää koska sama henkilö stiplaa tyylissä ja muissa deterministisissä arviointi-osioissa.

  Toisaalta minunlaiset näkijät eivät poistu pelistä eli minä toimin lamppuna ja kerron missä koneessa he elävät, koska sitä eivät olisi ilman minun silmiäni (ja sinun, ja monen muun näkijän) tajunneet. Olisvat vain porskuttaneet vankilassaan kuten ennen.

  Pragmatismissa on siis paljon ideaa kunhan eivät nyt tee rahan mittausoikeutta vielä sellaiseksi, että vielä vähemmän tulee näkymään missä kulttuurissa eletään. Sekin on mahdollista ja tämä onkin se vaikea seikka kun mietitään Lex Nokiaa ja sitä mitä Walllin on nyt tekemässä; hyvä ja huono on itse asiassa; ei sitä mitä se sanoo suojaavan.

  Se, että kulttuuriministeri on suomenruotsalainen ei tee minulle yhtään parempaa oloa vaikka itse voisin ruotsinkielisenä muuttaa sinne puolelle ja nostaisin näin minun omaa statustanikin kenties? Minä kapinoin tätä koko julmaa ajatusta sillä jokaisessa maassa (kielestä riippumatta) on ihmisiä, joiden äly on korkeampi kuin toisten mutta sitä ei saisi mitata kuten nyt mittaavat. Tämä on jo valtava viidakko.

  Älytestit ovat toinen asia mitä kapinoin juuri näistä syistä: on nykyään destruktiivinen ja sitä ei sovi korjailla myöskään mutu:lla: mutu on taas liian paljon kulttuurin napaa kuvaava. Ja meidän napa on liian tekninen, miksi siis tehdä siitä entistä teknisempi, miehekkäämpi, kovempi,materialistisempi. Alun perin Suomi on ollut myös taiteellisten ihmisten maa; miten nämä korreloivat tutkimuksiin? NÄyttäytyvät kuin geenivajaavaiset varmasti?

  Ei ihme, että psyykesairaudet kasvavat kun näin kansaa kohdellaan. Ihmiset ovat aivan kuin pimeissä akvaarioissa, joita sadistit/typerät voimakkaat rustaavat. Lasikatto siis tukehduttaa pian niin älykkäät kuin tyhmät.

  Mutta joku muu ns. "lukee" totuuksia tapahtumien signifikansseista ja siinä kohtaan voimme sanoa goodbye järjelle.

  ...

  Kuka idiootti on edes suostunut tälläiseen idiotismiin? Olen samaa mieltä Hbl:n kirjoituksen mukaan (Nils Thorvalds, Idag-kolumni (ei lukijan äänet vaan oma kolumni) sivulla 17) että finanssikriisi on ehkä avuksemmekin puuttua näihin dysfunktioihin, mitä yrittävät nokkelina rakentaa.

  Kuinka nämä pellet, joilla on sadismia, rahaa ja arvovaltaa ja tietysti hienot käyttäytymistavat - olisivat sitten aikoneet tehdä kun kokonainen kulttuuri olisi raivoissaan ampunut Jokelan poikien lailla entistä hirveämmin ympäriinsä. Olisiko ollut kivaa sitten kun olisivat voineet taas sotia - koska se taitaa olla enää ainoa tapa liikuttaa tätä muuten kivenkovaa ihmistyyppiä? Kun mikään ei ole mikään niin ehkä sota sitten on? Saa kyyneleet silmiin?

  ---

  ?? Tämä on provosoiva teksti: minä en syytä ketään enkä vihaa ketään mutta itse mietin kun olen pätevöitynyt (monen sian vihaksi) pedagogiksi, jolla korkeampi yliopistotutkinto (hitto, että tätä sadismiporukkaa häiritsee se, että minä kirjoitan väärin ja hoonolla kielellä; ja sen tein sitten lopulta ihan tahallani. Branding sekin?).


  On siis aika OLLA nöyriä eikä vain pyytää muita olemaan..

  Olla ja Tulla (Aristoteles, Heidegger) ei kylläkään silti tarkoita sitä, mitä myös Hbl:ssä lukee persoonasta ja tavaramarkkinoiden kautta haettavasta identiteetistä. Emme voi ostaa uutta tulemista. Identiteetti lähtee vuorovaikutuksesta, ei teipatuista merkeistä.

  Voi voi mikä viidakko, tai älyn vankila. (Olen muuten käynyt San Fransiscossa, mutta en mennyt tuonne Alcatrasiin jostain syystä).

  VastaaPoista
 7. Mikko Ällälle:
  Minun tuttuni tiesi uimahallin saunan parlamentissa että rupusakin vastaanotolla nykylääkärin tarvitse osata 3 kysymystä:
  a) Mikä teitä vaivaa?
  b) Katsonko Pharmaca Fennicasta?
  c) Pankkikortti vai käteinen?

  VastaaPoista
 8. Ad Oh-show-tah hoi-ne-ne:
  Vielä neljäs joka yleensä on ensin:

  4. Onko teillä vakuutus.

  (se sitten määrää kuinka moneen turhaan kokeeseen viitsii laittaa).
  Jokin sydän on tallella vielä, ja samalla heitä pyydetään teettämään mahdollisimman paljon kokeita...(money makes the world go around).

  VastaaPoista
 9. Homo Garrulus kirjoitti...

  Minä olen aikuiskasvatuspedagogina ihmetellyt sitä, että meillä kuitataan kauhean nopeasti asiat: asia 1 vastaan asia 2 ja sitten nopeasti kuitti! Kuitti ehkä liian nopeasti!


  Aikuiskasvatustieteen näkökulmasta, kyllä, aivan naurettava maneeri tuo kvasitieteellinen: "tällä nyt kumoan tuon (ja sillä selvä)."
  Tossa viikolla seurasin jonkin aikaa ottelua, kretsujen ja skepojen skapaa. kehässä kai molemmilta raskassarja.
  Lohdutonta inttämistä (joka lopulta sai loukkaamismentaliteetin piirteitä).

  VastaaPoista
 10. Ja me savolaiset intiaanit vastaamme lääkärin kysymykseen: - Mikäs teitä vaivaa?

  - Niin minuako?

  VastaaPoista
 11. -rh kirjoitti: kretsujen ja skepojen skapaa

  hei peibi, meit on sit moni täss vikus meinigiss (nyt on 16.000 huostaanotettua lasta Suomessa, kun aloitin (asiallisesti) oli vasta 6.000 - eikä kukaan edes aikonut tehdä mitään.

  Minä olen demonstroinut hyvä -rh:

  Katsoivat minua tätä ennen - kylmän rauhallisesti, kolauttivat olkapäitään, kysyivätkö etteikö ole aina ollut köyhiä - ? ja sitten jatkoivat destruktiivista touhuaan.


  Nyt Sata komitea jne alkavat edes katsomaan tilannetta humaanin ihmisen näkökulmasta ja minun täytyy sanoa, että hoooonosti kirjottaminen ja idioottina oleminen on ollut suhteellisen helppoa verrattuna siihen todelliseen kylmyyteen, joka vallitsi ennen sitä! Olen köyhästä kodista, näen erilailla köyhyyden totaalisen voimattomuuden.

  Kuinkakohan monta vuotta olisivat antaneet vain ns. mennä ellei minunlaisia bitchejä olisi noussut vastustamaan kunnolla? Kunnes olisi ollut yhtä paljon narkkareita kuin olevinaan olevia nousukkaita?

  Ennen minua (ja ennen meitä oikeita naisia) ovat yrittäneet kirjoittamalla, organisoitumalla, liittoutumalla, vaatimalla jne ja mitään ei tapahtunut.

  Naisliikkeet joutuivat seinäruusuina tapetteihin ja destruktiivinen asenne jatkui. Mitkään toimenpiteet eivät auttaneet ja nyt kun mm Vanhanen on tehnyt miehen työn (=ajatellut kunnolla asiat halki) niin ruvetaan ivaamaan minunlaisia.

  Kestän senkin. Jos kestin kaiken muun nöyryytyksen niin kestän nämäkin.

  Katsotaan montako vuotta rupeaa menemään, ettei suomalainen kulttuuri syö itseään eli murra omaa kulttuuriaan sisältäpäin (joka on merkki kunnon rappiosta, vain kuoleva kulttuuri syö itse itseään).

  -rh: Meillä on ollut mentaalinen syöpä, sosiaalinen ja henkinen syöpätila. Ymmärrätkö sen? Siihen ei mitkään kaverit ulkomailla ja niitten huvipurret olisi auttaneet. Ehkä jotakuta mutta kulttuuria.

  VastaaPoista
 12. ad hg

  kerro lisää.

  Huvipursia saa, jos on rahaa. Rahaa ei ole jos jakaa sen kaikille kärsiville. Jos minä jaan rahani kaikille kärsiville, heidän kärsimyksensä ei sanottavasti vähene, mutta minä menettäisin huvipurren. Siksi ostan huvipurren.
  Purren rakentajat saavat leipää ja voivat kasvattaa lapsensa ostamaan jotakin järkevämpää kuin huvipursia.

  Eihän järjettömien ylellisyysesineiden ostamisessa ole mitään väärää. Raha menee kiertoon niin kuin verotuksessa ja hyvää käsityötä tekevät hemmot saavat toimeentulonsa. Elämään tulee kaunista turhuutta.

  Mutta toki, verottakaamme kaikki verille ja se, joka saa euron enemän kuin toinen, kivitettäköön julkisesti.

  ja sitten seksuaaliseen tasa-arvoisuuteen. Kaikille tarpeidensa mukaan. Naiset - kantakaa vastuunne.

  VastaaPoista
 13. Mutta lakimiehethän ne vasta rahastaa osaavat - vai mitä? Joku saa aina maksaa heidän ajatuksistaan. Tarkoitan, että kun he vaikkapa vain miettivät "mitä paskaa ostaisi tänään s-kaupasta", niin se äkkiä on kuluina jonkun asiakkaan laskussa "taustatietojen etsimisenä", tms.

  "Päivää", sanoi lakimies, "hyvää".

  VastaaPoista
 14. ad hg

  "Kuinkakohan monta vuotta olisivat antaneet vain ns. mennä ellei minunlaisia bitchejä olisi noussut vastustamaan kunnolla?"

  hei, mitä on tapahtunut. mä en ole huomannut vastustamisenne tuloksia. Ne hänelle nyt kertokaa...

  VastaaPoista
 15. Ad Anonyymi:

  Ostele sinä huvipurtesi mutta jos minä teen tulosta (myyn puolella miljoonalla (fim) kolmessa kuukaudessa ilman varsinaista verkostoakaan eli osaan asiani täysin - niin miksi ne, jotka havittelevat sitä huvipurretta enemmän kuin minä hakkaa minua päähän jotta minä menetän uskottavuuteni?

  - sitten kun sen sanon, niin hakataan lisää ja haetaan vielä tukea typeriltä, jotka ilomielin tulevat attac-liikkeen lailla kaduille huutamaan ja heittämään pulloja päähän kysymättä mitään tarkemmin; kunhan pääsevät pilaamaan kun kerran on sanottu, että pitää pilata

  Bitch on se, että näyttää miten myös voi tehdä mutta idea varastetaan ja varsinainen päävirus (=minä tässä tapauksessa) pannaan maan alle kateeellisten ja muuten vaan pelkäävien iloksi (he käyttävät sanaa; varmuuden vuoksi).
  Heille kaikki liian strong, liian osaava, liian näkevä jne ovat jotenkin vaaralliset. Pitää olla tasainen (ala)mäki, niin he tuntevat itsensä kotoisan helpottuneeksi.

  Olisin tehnyt paljonkin ja havittelin huvipurretta. Mutta olin tajunnut miten asiat pitää kääntää siinä omassa työssä, ettei minun työ edesauta näitä toisten hirttämisiä kesken minun ylämäkeäni.

  Ensin menetin helvetisti rahaa, mahdollisuuteni rakentaa yhtään mitään ja tähän työhön (sadismiin) oli mukana arvovaltaisia tahoja, jotka vain käytti aikaansa soittamaan koulukiusaajielleni jotka iloisesti haukkuivat minut ja niin tämä arvovaltainenkin taho rupesi hymyilemään säälistä minulle. Ja sitten he aikansa hymyilivät säälistä, jopa lehdissä ja minua kutsuttiin tiettyjen löytöjen edessä kylähulluksi joka oli mieheni tutun kautta: mieheni nosti bongojaan sillä, että meidän perhe sai minun takia huomiota. NÄin kääntyi laiva, ja se vasta oli sitten vaikea selittää ja sen jälkeen keksivät, että jospa olen sairas. Ja sillä valheella ja itsekeksityllä sadismin poikasella nämä valheelliset kykenivät itse taas jatkamaan omaa typerää ajatteluaan. Ja minä jäin tänne.

  Mietin tuhat kertaa mitä tekisin. Jos olisin ollut heikompi olisin tappanut itseni joka ei olisi auttanut ketään. Minulla on lapsia. Jos olisin siinä kesken kaikkein räikeimpiä valheita vain siirtynyt ulos kodista olisin joutunut siltojen alle: vaikka olen ammattitaitoinen, äkykäs ja vielä jaksavakin (pian en enää olekaan ja eläke on lähes nolla).

  Eli anonyymi: olemalla oikeudenmukainen ihmisten köyhyys ja huolet häipyvät. Se taas on koulutusta mutta kun koulutus ja lähtökohtainen opetussuunnitelma on vinossa suhteessa elämään; ei ole realistinen vaikka sitä voisi tuhat varpusta luulla (siteeraan tämän aamuista Korhosta).

  Mutta miksi (?) opetussuunnitelman pitää olla varpusparvi? Eikö riitä, että suunta on sen mukaan - pitääkö itse sisältökin olla sekava? Sitä se on, aivan totaalinen sössö.

  Never mind, minun osalta peli on juuri pelattu: en siis jaksa enää.
  Jatkakoon ne, joiden silmät jotain näkee ja joiden aivot jotain tajuaa.

  Minä yritin mutta ääliöt ja sadistiset höröttäjät tulivat kuin sirkusareenalle katsomaan lentäisikö edes verta. Kun ei sentään.

  VastaaPoista
 16. Homo Garrulus sanoi...

  -rh: Meillä on ollut mentaalinen syöpä, sosiaalinen ja henkinen syöpätila. Ymmärrätkö sen? Siihen ei mitkään kaverit ulkomailla ja niitten huvipurret olisi auttaneet. Ehkä jotakuta mutta kulttuuria.

  Niin.
  Ehkä vain posttrauma siitä, mikä kulminoitui stallarien maneerimaisessa lauseen vastikkeessa:
  Neuvostoliitossa on tieteellisesti oikeaksi todistettu, että ...

  VastaaPoista
 17. Stallari = ?

  "In aerodynamics, a stall is a sudden reduction in the lift forces generated by an airfoil. This occurs when the critical angle of attack of the airfoil is exceeded, typically about 14 to 16 degrees.

  Because stalls are most commonly discussed in connection with aviation, this article discusses stalls mainly as they relate to aircraft. In simple terms, a stall in an aircraft is an event that causes the wing to lose lift suddenly. An aerodynamic stall does not necessarily mean that the engine(s) of an aircraft have stopped working, or that the aircraft has stopped moving." wiki

  VastaaPoista
 18. Tee seuraava päre a) japanista kulttuurina verrattuna b) kiinasta kulttuurina niin tajuamme miksi kenties se, joka tuntuu läheltä hyvältä ei ole sitä ja mikä sitä onkin? Toisaalta minä toivon, että kiihkeä ilmasota loppuu ja keksitään hiekkaa liian liikkuvaan systeemiin. Sellaista, joka voi olla kaikille kiitollista. Pidemmät yöt jolloin kello ei käy; ei synny mitään transaktiota ollenkaan mutta kylläkin oppimista?

  Hidaste - minkä rakkauskuvitelman mukaan? Japanit mielestäni näkevät rakkauden muutakin kuin porakoneena, joka hoitaa hommat mutta toisaalta olen ymmärtänyt, että japskimiehet ovat hyvin, hyvin paljon ns. ostettujen palveluiden käyttäjiä: kaksinaismoraalisesti siinä myös. Onko kaksinaismoraali aina hinta sille, että kunnioittaa avioliittoa? Ei vaan voi sille mitään? Sekin pitää silloin olla jotenkin helpompi tajuta, kuin se, että nuoret naiset ja koko kansakunta vääntyy moraalittomuuden mukaan (kun yritetään olla niin perfektionisteja se siis johtaa suoraan vastakkaiseen asetelmaan mitä itse uskon - sama koskee lex Nokiaa).

  Suomalaiset häviävät vaikka Nokialaiset voivat jotain hetken voittaa.

  Luottamus? Miten se toimii? Eikö japskit pelaa sillä verrattuna jenkkeihin, joiden elämä on yhtä kontrollia (kunnes ovat tässä missä ovat)?

  VastaaPoista
 19. No, Homo Garrulus, Stall(ari) is not a sudden reduction in the left forces generated by an airfoil.
  on the contrary that´s the reinforcement.

  VastaaPoista
 20. Älkää kysykö mitään tältä nimimerkki HG:ltä. Hän vain suotta yllyttyy siitä. Jokin maaninen vaihe on taas menossa, kun ei tahdo palstatila riittää sisäisten ongelmien purkamiseksi.

  VastaaPoista