Sivun näyttöjä yhteensä

25. helmikuuta 2009

Se siitä, sanoi LindenVoisiko joku kertoa minulle, mistä eilisiin television iltauutisiin ilmestyi kirjoitettuna ja puhuttuna tieto: ”Lex Nokialla halutaan kuriin yrityssalaisuuksien vuoto,
- TEKIJÄNOIKEUSSUOJATUN MATERIAALIN KOPIOINTI…

Ministeri tarkoitti asiantuntemattomien tietojen levittämisellä ja työmarkkinataho rikollisten hyysäämisellä luultavasti muiden ohella minua ja joitakin muita professoreita.

Se siitä.

En ole ennen kuullutkaan, että Sähköisen viestinnän tietosuojalaki liittyisi tavalla tai toisella tekijänoikeuteen. Mutta nyt uutisissa on planssi, jossa yhdeksi kolmesta lain tavoitteesta kerrotaan tekijänoikeuden suojaaman materiaalin kopiointi, luultavasti siis kopioinnin estäminen.

Toivon että tämä on televisiouutisten erehdys.

Pelkään että tämä ei ole televisiouutisten erehdys.

En löydä tekijänoikeus- sanaa hallituksen esityksestä.

Tekijänoikeuden suojaaman materiaalin kopiointi ei liioin ole sellaista viestin lähettämistä tai vastaanottamista, jota sähköisen viestinnän tietosuojalaki koskee (2 §).

Se ei ole uutinen, että työntekijän pitää tehdä työaikana työtä eikä esimerkiksi kopioida tiedostoja. Tässä yhteydessä esitettynä ajatus kai tarkoittaa laitonta kopiointia yksityiseen käyttöön.

Lakia on kovasti kritisoitu siitä, että jotkut työnantajat ovat hankkimassa valtuudet, joita edes poliisilla ei ole.

Poliisi voi saada luvan teleseurantaan, telekuunteluun ja tekniseen seurantaan, jos epäillään rikosta, josta voi seurata ankarampi rangaistus kuin neljä vuotta vankeutta.

Poliisilla ei ole oikeutta ja poliisi EI VOI SAADA LUPAA televiestinnän seuraamiseen, jos jotakuta epäillään tekijänoikeusrikoksesta, josta enin rangaistus on rikoslain mukaan kaksi vuotta vankeutta.

Kirjoitin eilen, että en usko salaliittoteorioihin. Nyt kuitenkin käy makkaran käry nenään.

Lain tarkoittamia yhteistilaajia ovat esimerkiksi Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto – kaikki oppilaitokset. Lain mukaan ne eivät ole vastuussa oppilaiden verkossa tekemistä tekijänoikeusrikoksista. Työnantajat eivät liioin ole vastuussa – paitsi jos tekijänoikeutta rikotaan työtehtävien täyttämiseksi.

Tunnustan nöyrästi, etten ollut tullut ajatelleeksi, miten helppo yhteisötilaajan on väittää epäilevänsä yritysvakoilua, kun tunnistetiedot viittaavat ns. tekijänoikeuspiratismiin.

Edustaja Sasi kehaisi eduskunnassa, että tietosuojavaltuutettu valvoo. Kehaisu oli kaikkiaan ylimitoitettu, koska tietosuojavaltuutetun mahdollisuudet perehtyä väitettyihin rikkomuksiin ovat ehdotettujen lainmuutosten mukaan heikot. Tekijänoikeuden valvominen keittiön kautta menee kirkkaasti tietosuojavaltuutetun mahdollisuuksien ulkopuolelle.

Sanokaa että olen väärässä. Toivon sitä. Olen joskus nähnyt psykoottista unta, että opetusministeriö tai tekijänoikeuden edunvalvontajärjestö nousevat raitiovaunuun tarkastamaan ihmisten taskuja ja käsilaukkuja selvittääkseen, josko sieltä löytyisi viitteitä tekijänoikeusrikoksista.

Olen pitänyt tuollaisia unia tyypillisinä asioita päänsä puhki pohtineen professorin harhoina. Ja sitähän ne ovat. Ovathan?

Mutta mistä tuo maininta tuli televisiouutisiin?

41 kommenttia:

 1. 2001/29/EY ja sieltä 8
  artiklan 3 kappale. Eikös siellä puhuta tekijänoikeuden tai lähioikeuden rikomisesta.

  Itse olen puolustanut tätä uutta lindenismiä juuri tekijänoikeuksien tähden ja puolesta.

  Homma on helppo hoitaa, eli tekijänoikeusrikoksista 5 vuotta vankeutta.

  Meillä on liian lepsu sananvapaus-, tasa-arvo- että tietosuojalait. Nämä on ehdottomasti saatava murretuksi ja osin alasajetuksi, muutoin meillä on tulevaisuudessa pahoja vaikeuksia.

  VastaaPoista
 2. Lex Nokia on hyväksi lapsellekin, tietää HBL kertoa (Nokia bra för barnen).

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa vihdoinkin salaliittojen ja mykän Liisan ihmemaahan. Missä pieni on isoa ja iso pientä.

  Tämä kansainvälinen korruptiovertailu, Transparency International-järjestön Suomea ylistänyt ranking lista-sijoitus ei ole edes naarmuttanut suomalaisen hyvä veli-hys hys-järjestelmän pintaa, koska ei tunne eikä kartoita tämän poliittisen systeemimme näkymättömän vaikuttamisen ja lojaalisuussympatian koheesioperiaatteita - mikä on suomalaisen poliittisen järjestelmän ydin. Valtiopolitiikka toimii yhtä pienisieluisesti kuin lemahtava kuntapolitiikka, aivan samoilla ryhmykaupoilla.

  Lakien ja budjettiesitysten salattu valmistelu, "työrauhan" vaatiminen poliittisesti vastuuttomille valmisteleville virkamiehille ja junttaaminen on tuottanut jo monta vuotta juridisia epäsiköitä, varsinaisia Kasper Hausereita.

  Juhlallisesti ylistetty hoitotakuukin terveydenhuollon "rationalisoinnin" sinettinä on vain hoitohämäyksen ja alasajon semanttinen suojakilpi ilman mitään juridista voimaa kansalaisen oikeuksille.

  Taneli Heikan tuore kirja "Lumedemokratia" kuvaileekin tämän konsensus-järjestelmän huippuhetkiä ja arvovallan statusperusteita systeemin todellisille vaikuttajille:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902249138259_uu.shtml

  Yhteiskuntasopimusta puretaan joka nurkalta. Stressikapitalismia. Lupauksia. Hämäyksiä. Käänteisiä käsitteitä. Yksilön leimaaminen poliitikkojen valtiokäsityksen uhkaksi.

  Virkamiesten valtio.

  VastaaPoista
 4. Lakiesityksen taustalta löytyy kyllä muutakin kuin Nokiaa.

  Kun Soneran johto urkki työntekijöidensä sähköposteja ja liikkeitä talon ulkopuolisten kanssa ja asia myöhemmin joutui "selvitettäväksi", selvittäjänä toimi liikenneministeri Sasi.

  Nykyinen urkintalakiesitys meni viestintäministeriön (eli entisen liikenneministeriön osan) valmisteltavaksi eikä oikeusministeriöön. Sasiko asian junaili?

  On aika ilmeistä, että asian taustalla vaikuttavat muutkin tapaukset kuin Nokiaan liittyvät ja että Sasi on monessa roolissa mukana, urkkimislain isänä ja kätilönä.

  Julkisen ja poliittisen markkinoinnin suurin emävalhe on esittää, että laki koskisi vain työnantajien oikeutta valvoa sähköpostien tunnistetietoja. Kaikkea muuta.

  VastaaPoista
 5. Suorana tullut keskustelu oli hajanainen, ja ministeri varsinkin antoi ymmärtää ettei kokonaisuuden ymmärtäminen ollut hänellä hallussaan.
  Osittain homekorvien hämmennys tuntui myös oikeutetulta, kun asiantuntijoihin viitattiin; petteri järvinenkin oli ehtinyt jossain (böndellä) hämmentelemään asiaa, kävi ilmi.

  VastaaPoista
 6. Ad JarMom: - mainitsemasi yhdenmukaistamisdirektiivin 8 art 3 koskee tilauksesta valmistamista.

  Direktiivin alussa kohdassa 27) määrätään (27) "Pelkkä aineiston välittämisen mahdollistavien tai toteuttavien välineiden tarjoaminen ei ole tässä direktiivissä tarkoitettua välittämistä".

  Esim. korkeakoulu ei ole vastuussa palvelintaan käyttäen tehdyistä tekijänoikeusrikoksista.

  VastaaPoista
 7. Entäs Kataisen ilmoitus, että eläkeikää nostamalla selvitään pahimman yli. Tarkoittaa että vaikka työtä ei olisikaan, työttömyysvuodet ennen eläkkeen alkamista pienentävät eläkettä ja vähentävät maksuvuosia. Saatetaan kuitenkin tarvita lakiuudistus siitä, että eläke lasketaan kahden viimeisen vuoden tulojen mukaan. Liuta poikkeustapauksia tarvitaan varmasti!!! Heiltähän tämä käy.

  Saksassa eläkeikää kaavaillaan 67 vuoteen. Ei ne Tornado-hävittäjät ilmaiseksi Afganistanissa ole pärränneet.

  Nourena sydänjuuret osuivat Omar Khaijamin säkeisiin. Illalla aloitin lukea Amin Maaloufin Samarkand-kirjaa. Khaijamilla on tekijänoikeuksia minun tajuntaan - luulisin, mm. hänellä.

  VastaaPoista
 8. "Yhteiskuntasopimusta puretaan joka nurkalta. Stressikapitalismia. Lupauksia. Hämäyksiä. Käänteisiä käsitteitä. Yksilön leimaaminen poliitikkojen valtiokäsityksen uhkaksi.

  Virkamiesten valtio."


  Selväksi tuli.

  Lumetta on siis demokratiamme ja olemme orwellilaisen Hyvä veli-verkoston marionetteja.

  Ajatuspoliisi kehiin ja työpaikalle Hyvinvointiyhteiskuntaa vastustavat parin minuutin vihanhetket niin dystopiamme alkaa olla kutakuinkin valmis.

  VastaaPoista
 9. Eiköhän tässä aika yleinen fraasi ole ollut, että lailla "pyritään estämään salaisen tiedon vuoto ja verkon väärinkäyttö." (lainaus Turun Sanomat tänään: http://tinyurl.com/d5wutf)

  Väärinkäytön voi sitten kukin määritellä itse.

  VastaaPoista
 10. Blogasin pariinkin otteeseen Lex Nokiasta ja sen sivuvaikutuksista kun ruvetaan selvittämään "Luvatonta käyttöä" kuten käyttösäännöissä kiellettyä waretusta.

  Tosin kun ei ole kompetenssia lakeja oikeasti tulkita niin se on tietty on väistämättä foliohattuilua, mut voi olla silti ihan mielenkiintoista.

  - Miten Lex Nokia vaikuttaa operaattoreiden oikeuksiin?

  - Lex Nokiasta

  VastaaPoista
 11. Arvaan, että tekijänoikeus - jota ei sellaisenaan mainittu myöskään eilisessä pitkässä täysistunnon keskustelussa - on sotkettu tähän asiaan immateriaalioikeus-käsitteen takia.

  Sana vilahti muutaman kokoomusedustajan puheessa heidän arvellessaan lain jotenkin suojaavan yritysten immateriaalista pääomaa.

  Täysistunnon pöytäkirja on tuolla:
  http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiakirjat/ptk+13/2009

  VastaaPoista
 12. JarMom, ai että, kellä meillä?

  VastaaPoista
 13. Nokiahan tarkoittaa soopelia eli nokinäätää. Kyseinen peto irvistelee autonkummikaupungin vaakunassakin.

  Seuraavan laulun alkuperäiset sanat on tehnyt Sauvo Puhtila. Allekirjoittanut on niitä luvattomasti muokannut:

  Ei tekstata saa, ei meilata saa,
  joku voi tulla selkäsi taa.
  Nokinäätä matkaan jo käy.
  Nyt nimien kirjaan merkitään taas:
  tuhma vai kiltti, ajatelkaas!
  Nokinäätä matkaan jo käy.

  Taas pienet nilkit liikkuu
  ja muistiin merkitsee,
  niin nokinäätä tietää saa,
  kuka rapsut ansaitsee.
  Siis: Ei tekstata saa, ei meilata saa,
  hyshys on paljon mukavampaa.
  Nokinäätä matkaan jo käy.

  Ken meilit nuo saa,
  ken tekstit nuo saa?
  Monta on outoa odottajaa.
  Nokinäätä matkaan jo käy.
  Hän sakotkin suuret tytöille tuo,
  pojille linnatuomiot luo.
  Nokinäätä matkaan jo käy.

  Ja kohta rosiksessa
  taas juhlaa viettää voi,
  kun teletiedot aukaistaan
  ja sellin ovet soi.
  Siis: Ei tekstata saa, ei meilata saa,
  joku voi tulla selkäsi taa.
  Nokinäätä matkaan jo käy.

  VastaaPoista
 14. Was sagt Zarahustra? Ks. Kuka on Z:n apina?

  VastaaPoista
 15. http://en.wikipedia.org/wiki/Also_sprach_Zarathustra_(Richard_Strauss)
  käy katsomassa uudelleen jos olet käynyt! Musiikki korvillesi.

  VastaaPoista
 16. Heitän vielä oman lusikkani soppaan. Hallituspuolueiden edustajat, Sasi etunenässä myös mainostivat, kuinka työnantajien lain väärinkäyttö on epätodennäköistä. Onhan siitä säädetty kovat rangaistukset. Maksimissaan juuri tuo mainittu 2 vuotta ehdotonta.

  Samoin edustaja Sasi kiirehti mainostamaan, että tietosuojavaltuutetun lisäksi myös poliisi valvoo valvojaa. Kiinnostaa tietää, että miten, jos lupia valvontaan ei näin "pienestä rikoksesta kerran voi saada."

  Menee kyllä usko tämän maan lainsäädäntöön, kun tämänkaltainen sillisalaatti voidaan kirkkain silmin hyväksyä.

  VastaaPoista
 17. Minä kyllä äänestän Sauli Niinistöä, koska se on niin fiksun näkönen ja meni naimisiinkin. Kokoomuksessa on tekemisen meininki. Kansalaisoikeuksien rajoittaminen on paitsi reilua, myös järkevää. Täälläkin kirjoittelee kaiken maailman kommunistit. Rajalla pitäis semmoset kyydittää.

  VastaaPoista
 18. Kannatan "Lex Nokiaa".

  Työaikana käytän työnantajan omistamia välineitä ml. sähköpostia, kännykkää, lankapuhelinta, faxia jne.

  Käsittääkseni työnantaja saa puhelinerittelytiedot siitä, kenelle ollaan soiteltu tai faxeja lähetelty.

  Ja tämä samanlainen kyseenalaistamaton oikeus on kuulema nyt niin kiellettyä sähköpostinviestinnän osalta, että sitä varten pitäisi säätää erillinen laki.

  Missä pihvi? Ei ainakaan yksityisyydensuojasta paasaavien väitteissä.

  VastaaPoista
 19. Vuoden 2007 HE-versiosta: "Viestin sisältöä ei ole tieto viestin tai sen liitteen tallennusmuodosta, kuten mp3, .doc, .exe tai .pdf."

  Lakia LVM:ssä valmistelleet virkamiehet (mm. ex-TTVK Jussi Mäkinen) ovat tajunneet kyllä koko ajan tekijänoikeusaspektin, sitä ei ole vain haluttu tuoda kovin näkyvästi esille. Helsinkin hovioikeuden Finnreactor-logiikalla voisi jopa väittää, että jos ylläpito ei valvo jatkossa verkkoa, se syyllistyy suoraan tekijänoikeusloukkaukseen (tai ainakin avunantoon).

  VastaaPoista
 20. Olen epäillytkin vahvasti, että Nokia on pitkälti kulissi ja syntipukki, jonka nimissä byrokraattien ja paljon selkeämmin vihatun maineen saaneiden puljujen lobbarit ajavat lailla vähemmän ilmeisiä tavoitteitaan. Ja että esim. Hesari osallistuu Nokian mustamaalaamiseen tilanteessa vain kääntääkseen katseen pois muista detaljeista koska tietää, että laki menee niin suurella varmuudella kuitenkin läpi, eikä ole heille ainakaan haitaksi.

  VastaaPoista
 21. Ad kariav,
  oikeasti: tosi hyvä biisi!

  VastaaPoista
 22. Tarkistin oman i-mac koneen, jonka mieheni aina sanoo, ettei ole kenenkään muun tiedossa kuin minun. mutta entäsä tämä Quantum Fireball cx10.2A joka on kovalevy tai taltioiva levy, joka on hierarkiassa oman HD:ni yläpuolella. Otin sen esille katsomalla Levytyökalua ja siinä oli kohta, jonka voi pyytää tarkistamaan oikeudet:

  Tässä tulos:

  Tarkista kohteen ”HD” oikeudet
  Määritetään oikeita tiedostojen oikeuksia.
  Oikeudet eroavat kohteessa ./Applications/iTunes.app/Contents/Frameworks/InternetUtilities.bundle/Contents/MacOS/InternetUtilities, pitäisi olla -rw-rw-r-- , mutta ovat -rwxrwxr-x
  Oikeudet eroavat kohteessa ./Library/Application Support/Macromedia/Shockwave 10/Shockwave 10 Preferences, pitäisi olla -rwxrwxr-x , mutta ovat -rw-rw-r--
  Ryhmä eroaa kohteessa ./private/etc/authorization, pitäisi olla 80, mutta on 0
  Oikeudet eroavat kohteessa ./usr/libexec/dumpemacs, pitäisi olla -r-xr-xr-x , mutta ovat -r-sr-xr-x

  Oikeuksien tarkistus valmis
  Oikeudet on tarkistettu tai korjattu valitulla taltiolla.

  ...


  Samassa ohjelmassa on myös mahdollisuus luoda levytiedosto levystä eri muotoon. Tämä työkalu on syvässä jemmassa eikä näy missään, enkä edes tiedä miten hemmetissä se minulle auki tuli: koskin jotain entourage tai library osiota. Edessäni on tietty Texturen tyyppinen kirjoitusalusta joka itse kerää tietoa levystä tai laitteesta. Tämä ei ole liitetty minun normaaliin selaimeen vaan näihin, joita en ole tiennyt käyttäväni edes.

  Eiköhän siis ns. kopiointi ole jo syvässä jemmassa ja koko tuo typerä laki pelkkää ihmisten pitämistä kiinni: orjina 2000-luvulla. Mitä he siis uskovat siitä saavansa, en tiedä. Luulisi, että ihmisten tahto tai luovuus menisi saman tien helkkariin; kuka nyt voi olla avoin ja huoleton kun on tuollainen tyranni tai hävyttömyys ylhäältäpäin.

  Alkaa menemään överiksi. Kuka siis kopioi ja imee - sitä emme tiedä. Ehkä ei kukaan; nämä työkalut muunnelmineen ovat siis ehkä vain jos minä haluaisin sellaista tehdä vaikka en ymmärrä koko asiasta mitään.

  Mitä siis on myyty ja kelle?

  VastaaPoista
 23. Kariav,
  tämä on kuin parhaiden jamaikalaisten DJ-perinteiden mukainen toustaus eli paahto - vanhan renkutuksen lyriikat muokataan ajankohtaista poliittista tahi muunlaista skandaalia vastaavaksi, täräytetään äkkiä pleitti, joka hetimmiten jo soi tansseissa - tai sitten tansseissa möykätään mikrofoniin juuri tuolla kuplettilaulumaisella otteella. Samaiseen stygeen on muuten olemassa valmis rytmikin. Kelpo suoritus!

  VastaaPoista
 24. Levytiedostojen käyttäminen
  Levytyökalun avulla voit luoda levytiedoston. Levytiedosto on tiedosto, joka sisältää muita tiedostoja ja kansioita. Voit luoda levytiedoston jo olemassa olevasta levystä, taltiosta tai kansiosta. Voit myös luoda tyhjiä levytiedostoja ja lisätä niihin tiedostoja ja kansioita myöhemmin.

  Voit luoda levytiedoston tyhjentämällä sen ja muuttamalla taltion muodon sellaiseksi, että muut tietokoneet (esim. MS-DOS Windows -tietokoneet tai UNIX-tietokoneet) voivat lukea sen.

  Levytiedoston avulla voit siirtää tiedostoja tietokoneelta toiselle, lähettää tiedostoja sähköpostitse tai tehdä varmuuskopioita polttamalla levytiedoston CD- tai DVD-levylle. Levytiedostojen avulla voit myös kätevästi varmistaa ja palauttaa järjestelmäohjelmat ja tiedostot.

  Finderissa levytiedosto näyttää tiedostolta, jonka tarkenne on .dmg (esimerkiksi, Installer.dmg).

  Pääset käsiksi levytiedoston sisältöön avaamalla sen. Kun haluat avata salatun levytiedoston, sinun on syötettävä vastaava salasana.

  Kun kaksoisosoitat levytiedostoa, se ”liitetään” Mac OS X:ään ja sen taltiot tuodaan työpöydälle tai avataan. Kunkin levytiedoston taltion symbolit näkyvät Finderin ikkunoiden sivupalkissa. Saat levytiedoston sisällön näkyviin osoittamalla taltion symbolia.

  Kun taltio on avoinna, voit kopioida siitä tiedostoja ja kansioita kovalevyllesi. Jos olet luonut tyhjän levytiedoston, voit kopioida tiedostoja kovalevyltä levytiedostoon. Voit myös avata levytiedostossa olevia tiedostoja. Levytiedoston muodon ollessa ”luku/kirjoitus” voit tehdä muutoksia tiedostoihin.

  Katso myös
  levytiedostot
  levyjen alustaminen

  ...

  tarkoittaako siirtäminen fyysistä vai sitä, että ns palauttamalla jotain jonnekin se palauttaa myös sisällön jollekin - joku lähtökohta jolla on oikeus ns korjata ja siinä mielessä palauttaa mitä muut ovat poistaneet?

  ...

  roskisdyykkarit muodin mukaisesti?

  VastaaPoista
 25. Systeemi on lähtökohtaisesti rakennettu puun malliseksi ja minä olen lehti jonkun oksalla:


  Nimi : QUANTUM FIREBALL CX10.2A
  Tyyppi : Levy

  Levyn tunnus : disk0
  Median nimi : QUANTUM FIREBALL CX10.2A Media
  Median tyyppi : Yleinen
  Yhteysväylä : ATA
  Yhteystyyppi : Sisäinen
  Yhteystunnus : Laite 0
  Osion tyyppi : Apple_partition_scheme
  Laitepuu : mac-io/ata-4@1f000/@0:0
  Kirjoitettava : Kyllä
  Irrotettava : Ei
  Mac OS 9 -ohjaimet asennettu : Kyllä
  Sijainti : Sisäinen
  Kokonaiskapasiteetti : 9,6 Gt (10 262 568 960 tavua)
  SMART-tila : Tarkistettu
  Levyn numero : 0
  Osion numero : 0

  VastaaPoista
 26. Petteri Järvinen selvitti mistä tekijänoikeusrikkomusjutska oli peräisin:

  ... Tekstin taustalla oli erään henkilön puhelinhaastattelu, jossa hän oli ottanut yhtenä esimerkkinä esille tilanteen, jossa yritystä uhkaa korvausvastuu työntekijän laittoman nettikopioinnin seurauksena. Tällainen voisi olla tilanne, jossa valvontaoikeus uuden lain nojalla tulisi kyseeseen ja oikeuttaisi selvittämään, kenen koneesta laiton liikenne on peräisin. ...

  VastaaPoista
 27. Jos kukaan ei vielä tätä laittanut http://apina.randomthings.info/medium/m_13558.jpg

  VastaaPoista
 28. Kun Yleisradiosta ennen kuuli välillä STT:n uutisia eikä vain Radion uutistoimitusta, oli uutisissa tai ainakin niiden sanamuodoissa mukavaa vaihtelua. Vietin juuri pari päivää sairauslomaa, ja oli todella puisevaa kuulla koko ajan samat formuloinnit. Kyse ei illalla ole enää uutisista vaan vanhasista. Pahinta, että sama jatkuu Ylen televisiokanavilla. Jopa haastattelut ajetaan siellä samoina pätkinä kuin radiossa. Ainoa jännitys on, vastaako haastateltavan ulkomuoto lainkaan äänikuvaa; yleensä ei.

  VastaaPoista
 29. Janne Jalkanen (http://www.ecyrd.com/ButtUgly/wiki/Main_blogentry_250209_1) näyttää katsoneen lakitestiä, ja valitettavasti ministeri ei tainnut erehtyä.

  -- Lauri

  VastaaPoista
 30. "Kykypuolue sanoi...", mitä sanoi. Ääni kantautuu mitä todennäköisimmin Lapualta, koska Lapuan nettisivuilla (http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=115&conference=4500000000001574&subcat=2738) on joskus viitattu tässä blogissa olleeseen kirjoitukseen.

  Kirjoitukset siellä ovat usein tuon tasoisia ja alemmaksikin on päästy.

  VastaaPoista
 31. Jotenkin tuntuu, että Suomi on pian kuin vedenjakausalue Multialla; toinen vesi valuu Pohjanmaalle ja toinen Etelä-Suomeen. Minusta tuntuu, että ympärilläni on vain vainoharhaista porukkaa: mutta aivan erilaisia: vainoharhaisuus on siis kuten Pohjoiskoreassa: sisällä systeemissä.

  Tämä (!) puolestaan on siksi, että suostuimme olemaan koealue kaikenlaisille geneettisille rankkauksille, fastisille painostuksille, raadollisille käsityksille, joita runnotaan ja runnottiin valintakriteereiksi - ja kas kas - yhtäkkiä pakka on aivan sekaisin. Kansa ei enää tiedä minne vesi valuu ja kuka on kuka: kuka on vainoharhainen ja kenestä sitä sanotaan.

  Herra Jumala Kemppinen: vad skall vi göra? Suomi ei osaa enää ajatella ja jos osaa, niin sekoavat keskenään niissä. Pitää aloittaa varovasti: tuolla on Pohjoinen ja tuolla Etelä: tuolla Länsi ja Tuolla itä..jne koordinaatit.

  VastaaPoista
 32. "Minusta tuntuu, että ympärilläni on vain vainoharhaista porukkaa:"

  HG - olet kuin se vanhan vitsin papparainen, joka kuullessaan radiossa varoitettavan autosta, joka ajaa moottoritietä väärään suuntaan, ärähti kiukkuisesti että vai yksi auto... joka ainoa autohan häntä lukuunottamattahan täällä ajaa väärään suuntaan!

  Kyllä sinun älykkäänä ihmisenä pitäisi ainakin pysähtyä miettimään voisiko se olla mahdollista. Voisitko se ollakin sinä, joka on vainoharhainen. Uskon jokaisen tässäkin blogissa olevan samaa mieltä.

  Eivätkö kaikki sinun läheisesi ja tuttavasi ja työtoverisi ja lääkärisi sano samaa: ongelma on sinussa, ei maailmassa?

  Ovatko he kaikki harhaan johdettuja?

  VastaaPoista
 33. Onko epäily mahdollisesta, yleensä vähäisestä tekijänoikeusrikkomuksesta riittävä peruste viestintäsalaisuuden murtamiseksi? Mielestäni se kuuluisi yhä pakkokeinolain piiriin.
  Tässä lakikeitoksessa on nyt sotkettu enemmän kuin mitä päältä näyttääkään.

  VastaaPoista
 34. Ad anonyymi: tule tapaamaan minua ennenkuin vedät vanhat stoorit nenääsi. Ole sinä vain siellä vainoharhainen, sitä ne sanoi Freudistakin kun se idiootti yritti sanoa, että vanha skolastiikka on väärä. Herrajestas, että tuli huuto. Ja mieti miten Descartes aikoinaan joutui maanpakoon koska kirkolliset melkein heittivät kiviä hänen peräänsä että kehtaisi tulla puhumaan vastoin liikennettä, että oli tunteet ja ratio, ei pelkästään Jumalan pyyntö ylhäältä.

  ?? Joten, aja sinä vaan virran mukana, minä lennän toiseen suuntaan; ero meissä on se, että sinusta tulee pian kivi ja minä jatkan elämää.

  VastaaPoista
 35. Vielä anonyymille: Onko joku lääkäri sanonut niin minulle? Kuka siinä tapauksessa koska minulle ei ole sellaista kukaan sanonut.

  Ehkä ne on sanonut sitä sinulle? On siis kiva lääkärikunta meillä: ensin eivät ole salassapidon osalta luotettavia ja toisekseen eivät sano siinä tapauksessa samaa ihmiselle itselle ja niille, jotka poliittisista syistä ovat sysänneet älykkään ja rohkean ihmisen yli pellon. Älä siis viitsi; kaukodiagnostiikkaa ei voi harrastaa vaikka oma typerä minuus on mennyt noitavainoon mukaan.

  Se vasta sairasta onkin ja uskon,ettei nuo tuolla Pohjoiskoreassakaan tunne itseään sairaiksi; hehän ovat siellä keskenään samanlaisia - yhdessa typeriä voisi sanoa. Ryhmässä siis tiivistyy tyhmyys, ei äly. Minä en ole ryhmässä: se ei tee minua sairaaksi vaan vapaaksi.

  Muu on sinulle kerrottuja satuja ja pitää saada roistot, ketkä päästävät suustaan rikollisia väittämiä vankilaan. Ja legitimaatio pois sellaisilta lääkäreiltä, joiden uskomus on se, että voivat patologisoida ihmisiä ihan miten vaan.

  Katso vähän ympärillesi: katso, miten ovat vääntäneet yhteiskuntamme; kuka on siis sairas; myötäkulkijat vain kriittiset?

  Minä en vahingoita ketään enkä ole yhteiskuntavastainen; olen tekemässä sitä mitä muutkin mutta kun debatoin (!) sitä ei kestetä ja yliopistolla rupesivat herjaamaan ja vääntämään puukkoa lihaan - tavalla jota en olisi ikinä uskonut. Se on sairasta.

  VastaaPoista
 36. Mitä enemmän kontrolloidaan sitä vähemmän saa kansa muuttua; sen suuremmissa kynsissä ovat.

  Joku pitää omistuksestaan kiinni. Omistavat porukan kuten minut omistetaan täällä kotona: ei siis ole mitään huonoa kunhan ei halua ajatella mitään itse. Mieheni antaa minulle kaiken mitä tarvitsen mutta en saa häntä välittämään siitä, miten minä jaksan kun minua kiusataan ja herjataan. Siihen hän ei ota kantaa; on liian suuret voimat hänelle. Minun pitää tietää, että tässä kulkee raja?

  Jos kirjoittaa omaa mielipidettä mm kasvatuksesta ja subjektiivisuudesta (joka ei rimmaa vallalle tällä hetkellä) saa kuulla, ettei oikein osaa. Minä kuvittelin, että meidän maa kaikkine sananvapauksine on hyvä? Uskoin,että täällä uskaltaa debatoida kun sitä hehkutetaan oppikirjoissa.

  Ja sitten jos master suuttuu hän purkaa omistuksen eikä anna sitä rahaa mitä on saanut tähänkin asti: ei sen jälkeen saa mitään. Ei sisätyötä eikä rahaa. (Rakkaudesta ei ole ollutkaan tilautta ehkä vaan omistaja haluaa omistaa).

  Kontrolli poikkeaa välittämisestä siinä, ettei luoteta. Ja niin kauan kun on kyse firmasta se on ymmärrettävää, mutta jos kontrolli on ihmisistä, joilla ammattitaito seuraa heitä myös kun ovat siirtymässä muualle töihin, ei voi kuin valittaa jos luottamus on niin huono.

  Joku silti saa huonon luottamuksen: se, joka ei mitään anna ja ottaa vaan. Se, joka lukitsee omistukseen eikä anna ulostietä. Vaarallinen tauti joka puhkeaa sisällissotaan pahimmissa tapauksissa kun niin monelta viedään vaihtoehdot.

  VastaaPoista
 37. Kuka siis kopioi ja imee - sitä emme tiedä.

  Lähes kaikki 80-luvulla tai myöhemmin syntyneet, siis tietokoneiden parissa kasvanut sukupolvi. Siksi etteivät näe siinä mitään pahaa.

  Voidaan katsoa Ruotsia, joka tyypilliseen tapaan on meitä noin kymmenen vuotta edellä - siellä joka ainoan poliittisen puolueen nuorisojärjestö kannattaa musiikin ja elokuvien peer-to-peer-jaon laillistamista, kun taas puolueet itse vastustavat.

  Tilanne on aivan absurdi. Mitä tämä valvontaa aina vain lisäävä vanha kaarti kuvittelee voivansa tehdä kokonaista sukupolvea vastaan? Pian he ovat vanhoja ja avuttomia ja valta on niillä joiden elämäntapa on nyt julistettu pahaksi liioittelulla ja suoranaisilla valheilla. Siinä vaiheessa kaikki immateriaalioikeuslait joka tapauksessa kirjoitetaan uusiksi, ja ehkä entiset valtiomiehet letkuissaan toivovat etteivät olisi demonisoineen omia lapsiaan niin estoitta.

  VastaaPoista
 38. Toivottavasti joku taho organisoi italialaisen lakon, jossa porukka siirtyy takaisin etanapostiin Lex Nokian tullessa voimaan.

  Siinäpä sitten odotellaan vedoksia, tarjouksia, lausuntoja, päätöksiä whatever...

  VastaaPoista
 39. Etanapostista.
  Tilanne kaveriltani helmikuussa.
  Kirje lähetettiin Herttoniemestä 2.2 oli perillä Kontulassa 9.2 ja kirjeen esittämään asiaan vaadittiin vastaus 12.2

  Jalan ja metrolla häneltä meni samaan matkaan 30 minuuttia ja sanoi että olisi selvinnyt nopeammin, jos hänen toisesta kyynärsauvasta ei olisi puuttunut jääpiikki.

  VastaaPoista
 40. Minua jäi kaivertamaan lain ovela linkittyminen tekijänoikeuksiin.

  Lisää vettä tuli myllyyn kun selvisi viranomaisille tehtävät "ilmoitusmaksut" yhteisöllisestä valvonnasta ovat tuhansia euroja ja esimerkkinä oli yhden tapauksen muutaman päivän tutkinnan lupamaksut 20000e.

  Jos kuvitellaan että yliopistoverkossa epäillään jonkun warettavan jotakin, voiko joku taho vaatia nyt tämän lain varjolla että asia tutkitaan ja tutkija joutuu maksamaan hillittömiä summia?

  Tai entä jos yliopisto ei halua tutkia, onko se sitten vastuussa?

  VastaaPoista
 41. Mites se oli Kemppinen?

  Kauppalehti 9.3.2009:
  "Lex Nokian puolesta äänestänyt kansanedustaja Heli Järvinen (vihr) perustelee tuoreessa blogikirjoituksessaan äänestyskäyttäytymistään sillä, että eduskunnan hallintovaliokunnan kuulemista 13 oikeusoppineesta ja muusta asiantuntijasta yksikään ei vaatinut, että laki pitäisi jättää säätämättä tai että siihen pitäisi tehdä suuria muutoksia."

  VastaaPoista