Sivun näyttöjä yhteensä

29. syyskuuta 2020

Elämän tarkoitus 

Kaksi viisasta miestä, pappi ja kosmologi, kuuluvat olevan eri mieltä elämän tarkoituksesta. Näin kertoi televisio aamulla ja tästä lienee puhe heidän kirjassaan.

 

Joskus suorastaan kaipaan filosofian alkeita. Samalla tiedän, että alkeet ja ylkeet löytyvät verkosta, mutta lukijat eivät kaipaa niitä.

 

”Tarkoitus” on jonkun ajatus. Sanaa voi hyvin käyttää myös selvitettäessä esimerkiksi aivolisäkkeen tarkoitusta. Mitä se tekee? Miten se sen tekee.

 

”Elämän tarkoitus” sisältää toisenkin ajattelun kannalta liian suttuisen sanan, elämä. Jos se olisi ”elämäni”, kaikki olisi selvää. Elämäni tarkoitus voi olla ryöstää Kirkkonummen Säästöpankin kassakaappi, jos kerran olen päättänyt niin.

 

Jos tarkoitetaan maapallolla ja avaruudessa havaittavissa olevaa, vastaamme edelleen ja varmaan vielä kauan: emme tiedä, koska elämä näyttää olevan muuta kuin perusoppikirjoissa mainittu kyky liikkua ja lisääntyä. Emme tiedä.

 

Lisäksi vastaus on Adamsin peukalokyytiläisen oppaassa (Adams, Linnunradan käsikirja liftareille, 1979. Elämän tarkoitus on 42, kertoo kirjassa maailman hienoin supertietokone.

 

Kysykää Mikko Möttöseltä. Hän on huumorintajuinen mies. Heillä on kahdet kaksoset ja yksi vielä ja Mikko siis ehtii vielä puuhailla kvanttitietokoneen kanssa. Veikkaan että hän vastaisi kvanttitietokoneen tuloksella, 42.

 

Kvanttitietokonetta ei siis oikeastaan ole vielä olemassa, mutta jäljillä ollaan ja rahoitusta on. Ajatus on käyttää kahden paikan logiikan sijasta kvanttitiloja eli superpositioita. Ero olisi myös käytännössä valtava. 

 

Ajatus on samalla tavalla täysin järkevä kuin vettä polttoaineena käyttävänä vetykenno esimerkiksi auton polttoaineena tai repussa kannettava, saasteeton ydinreaktori. Onnistuuko tällainen käytännössä, sitä en osaa sanoa, mutta ei kyllä osaa kukaan muukaan.

 

Tuo ”42” on vitsi ja sillä voi edelleen kiusoitella ihmisiä, joilla on sisään rakennettu taipumus nähdä numeroissa sellaistakin, mitä niissä ei ole. Vitsiä kannattaa pitää yllä, koska ajattelemisen vastuun kaihtajia syntyy koko ajan lisää. ’Halla-aho olisi parempi pääministeri kuin Marin’ on mielipide, koska Halla-aho ei ole ollut pääministerinä. Tapahtuneen ja kenties tapahtuvan vertaaminen ei ole tosiasioiden maailmaa – mutta ehkä hyvinkin kiivaan keskustelun paikka.

 

Toinen kommentoija toivoi, että jättäisimme jo D. Trumpin vähemmälle. Emme jätä. Hänkin on esimerkki siitä, miten on mahdollista villitä ihmiset (äänestäjä) toimimaan omien etujensa vastaisesti. Samanlaisia esimerkkejä on viime vuosikymmeniltä vaikka mitkä määrät.

 

Meistä useimmista voi muokata tuhoamisleirin käyttäjiä, jotka ovat täysin valmiita työntämään myös omat perheenjäsenensä kasutettaviksi. Ensimmäisessä maailmansodassa oltiin vielä viisaita. Päättäjät eli everstit ja isoisemmat eivät tulleet ainakaan 50 kilometriä lähemmäs linjoja. Heiltä pääsi oksennus, jos he joutuivat näkemään, mitä heidän toiminnastaan seurasi. Samoin kävi myöhemmin Saksassa Himmlerille.

45 kommenttia:

 1. Aikoinaan oli sellainenkin tuote kuin Rotanmyrkky "42".

  Rottien tuhoamiseen tarkoitettujen jyrsijämyrkkyjen myyminen kuluttajille on nykyään kielletty. Vain ammattilaiset saavat käyttää jyrsijämyrkkyjä rottien torjuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupoikana muokkasin mainostekstin muotoon "Hanki taloon neljäkaksi, pistä isä matalaksi". Isäukkoa tuo huvitti vielä myöhemminkin.

   Poista
 2. Adolf Erik Ehrnrooth, suomalainen jalkaväenkenraali, oli 50 kilometriä lähempänä linjoja. Joskus amfetamiinipsykoosissa miekkakädessä aivan linjoilla.
  Voidaan olla monta mieltä mutta ei se paskahousu ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenraali Vihma oli Ihantalassa elokuussa 1944 ihan etulinjassa, niin lähellä että kohtaloksi tuli sankarikuolema.

   Poista
  2. muita sodassa kuolleita kolmen vartin kenraaleja ovat Kaarlo Viljanen sekä Aarne Snellman, joka tosin ylennettiin kenraaliksi luotien vastaanottamisen jälkeen.
   Kyllä minä sanon, että nämä olivat kovia jätkiä. Mitä tiedetään, eivät puntit paljon tutissu,

   Poista
 3. Muinaisesta radio-ohjelmasta on näköjään jäänyt mieleen sitaatti: Otetaan parhaat voimat ja riittävästi rahaa ja aletaan tekemään jotain järkevää.

  VastaaPoista
 4. Tuo kysymys elämän tarkoituksesta on esitetyssä ennakko-oletusmuodossa vailla mieltä. Ensin olisi kysyttävä, onko perusteltua syytä olettaa, että elämällä on jokin tarkoitus. Vasta sitten, kun tai jos tähän kysymykseen on saatu myönteinen vastaus, voidaan kysyä, mikä se tarkoitus mahtaa sitten olla. Mutta pelkäänpä, että vastaus ensimmäiseen kysymykseen tulee olemaan ikävän kielteinen - mikä tietysti tekee turhaksi esittää toistakaan kysymystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan kysymysasettelussa tulee erottaa elämän tehtävä ja tarkoitus toisistaan.
   Tehtävä voi olla esim. oppia ymmärtämään ja käyttämään musiikin matemaattista järjestelmää.
   Em. tarkoitus taas, kasvaa sosiaalis-taiteellisesti vaikuttavana yksilönä, ja hallita siihen liittyvä tietoisuuden laajentuminen.
   Helpompi ottaa esimerkiksi viinankeittäjä-redneck, jonka tehtävä on keittää vuorilla viinaa. Elämäntarkoitus inhimillistymisprosessi. Estynyt.


   Poista
 5. Tässäpä oli taas hyviä sytykkeitä.

  Adamsin kirjat ovat todella inspiroivaa luettavaa ja sisältävät yllättävän paljon kosmologiaa koskettelevia seikkoja.

  Ihmettelen ääneen päivittäin Yleisradion ja Hesarin tavatonta intoa käsitellä Trumpin asioita, myös henkilökohtaisia. Niitä käännellään ja väännellään kuola valuen aivan kuin kyse olisi omasta inhokkipresidentistä.

  Kenraaleista puheenollen, USA:n eri aselajien kenraaleista osa ei myöskään yleensä juuri vaivautunut rintamille toisen maailmansodan ja Vietnamin sodan aikana. He olivat niin sopivasti 5000 km:n päässä tai enemmän ja jakelivat joskus surrealistisia komentoja kauko-ohjauksella. Osa heistä tajusi että heidän uransa voi lähteä hyvään nousuun jos osallistuvat taisteluihin. Sodankäynnin raakuus yllätti varmasti heidät ja omien tappioiden laajuus etenkin. Jostain olen saanut silmiini sellaisen yksityiskohdan että maailmansodan aikana amerikkalaisten sotilaiden tappioista noin 40 % oli peräisin omien luodeista. Se tarkoittaa sitä että hyökkäävän joukko-osaston perässä kulkevat ammuskelevat peloissaan miten sattuu ja sehän sattuu. Vastaavia lukuja lienee ollut myös venäläisten ja saksalaisten joukkojen kohdalla.

  VastaaPoista
 6. "Samoin kävi myöhemmin Saksassa Himmlerille." Pääjehu A.H. ei tainnut uskaltautua niinkään lähelle.

  VastaaPoista
 7. "Toinen kommentoija toivoi, että jättäisimme jo D. Trumpin vähemmälle. Emme jätä. Hänkin on esimerkki siitä, miten on mahdollista villitä ihmiset (äänestäjä) toimimaan omien etujensa vastaisesti."

  Mikähän on se taho, joka objektiivesesti voi määritellä noiden "tyhmien" äänestäjien edun heidän puolestaan? Mekö täältä Suomesta?

  Yksi esimerkki vain: Trumpin aikana työttömyys USA:ssa laski ennätyksellisen alas.

  Noille tyhmille Trumpin äänestäjille työttömyyden lasku saattoi olla elämässä aivan käänteentekevä asia - pelastus, johon nähden kaikki muu on pientä ja mitätöntä. Nuo tyhmät saivat siis sitä, mitä tilasivat.

  No, kornona on on tuon tilanteen nyt muuttanut ja toki koronasta tuleekin syyttää taas Trumpia ja lähinnä vain häntä.

  Olen kuitenkin ensimäinen myöntämään, että USA ansaitsisi paljon paremman presidentin kuin Trump. Onhan tuo aika outo ukko.

  Mutta "Sleepy Joe" ei ole kyllä mitenkään häävi vaihtoehto hänkään. Ihme, että noin iso maa ei parempaa porukkaa pysty tuolle paikkalle tuottamaan.

  Varsinainen pointtni on, että mitäs, jos annettaisiin amerikkalaisten hoitaa omat asiansa ilman, että me, naurettavan pienen ja kaukaisen maan naurettavat viisaat ja meidän piskuinen mediamme muka yritämme jotenkin USA:n asioihin täältä vaikuttaa. Mediallamme voisi olla Trump, Trump, Trump, -toitousta tähdellisempääkin uutisoitavaa paljon lähempänä. Hoidetaan ensialkuun tämä oma pesämme kuntoon.

  Mutta toisaalta, jos jollakulla on pakottava Trump-fiksaatio, niin mikäs siinä, olkoon siten niin. Annetaan toitottaa, jos se jotenkin helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenellähän tässä on se fixaatio?

   Poista
  2. Trump-fiksaatioksi lienee laskettavissa myös se, että joku uskoo hänen höpöväitteitään vaikka työpaikoista.

   Poista
  3. MatiasK tarkoittanee myös itseään toitottajista puhuessaan, niin pitkään hän on tämänkin blogin kommenttiosastoa täsmällisesti suuntatuneessa agiteerauksessaan alustanaan käyttänyt toistoineen.

   Tarmo Kunnaksen "Fasismin viehätys"-teoksessa on Matias K.-nimimerkin kaltaisista äärilaidan "soluttautujista" harvinaisen täsmällisiä luonnehdintoja, mutta en nyt siteeraa jotain irrallista lausetta tähän, vaan kehoitan muitakin lukemaan tuotakin kirjaa, että ymmärtäisi edes vähän, mistä näitä sikiää. Tai kuka ja mikä niihin aina ja aina uudestaan henkeä puhaltaa.

   Poista
  4. Eikös persujohdon Huhtasaarella ja Halla-aholla ole Trump-fiksaatiosta ollut jo oireita nähtävillä? Moni suomalainen kysyy: Miksi ihmeessä kaukaisessa Suomessa puoluejohto on sitoutunut Trumpiin kun kotimaassakin olisi asioita?

   Toiseksi, Kemppisen pääpointti on kait se sosiaalipsykologian ihme mitä näemme Trumpin puolueessa ja kannattajissa. Näemme samaa sokeutta kohti kuolettavaa tuhoa kuin Hitlerin seuraajissa 30- ja 40-luvulla. Tällä kertaa samaa livenä. Emmekä me silti Hitler-kirjoja ja -dokuja ole jättäneet pölyttymään vaikka Hitleriin ja 30-luvun Saksaan emme voi enää vaikuttaa.

   MMM...

   Poista
  5. Nämä nimettömien fasismi-jutut alkavat mennä jo melko paksuiksi. Mihinkähän kalikat ovat oikein kalahtaneetkaan?

   Ja mitä esim. USA:n työttömyysasteeseen Trumpin kaudella (ennen koronaa) tulee, se ei ole mielipide vaan ns. kovaa faktaa, jonka voi tarkistaa ensialkuun vaikka tästä:

   https://www.bls.gov/charts/employment-situation/civilian-unemployment-rate.htm

   Trumpin talouspolitiikka teki siis kaikken aikojen parasta työllisyyspolitiikkaa USA:ssa, työllisti värillisiä ja köyhiä ennennäkemättömän tehokkaasti. Näin siitä huolimatta, että näin ei missään nimessä olisi saanut käydä. Mutta korona nyt sitten heitti tämän kaiken kyllä täysin pyllylleen (Trumpin syytä koko korona, toki, tottakai).

   - pointtini tässä ei ole ylistää Trumpia, joka on melko pöhkö, vaan vain kaino toive siitä, että suoraa faktaa ei heti väitetä valheeksi tai fasismiksi Trump-/ persu- tms. vihan kiihkossa

   En koe aivan asiallisena tätä kovasti henkilöönkäypää fasisti- ym. hyökkäilyä vain siksi, että kritisoin sitä, esim. Ylen uutisissa lähes joka toinen sana on Trump ja että ne jutut ovat hyvin asenteellisia.

   Joten voidaanko vähentää tätä älytöntä ad hominem - tyyppistä mälväämistä, ja koettaa argumentoida vain asioista. Olen mielelläni väärässä, kun vain kuulen asialliset, ymmärrettävät ja edes jollakin tavalla faktapohajset argumentit (Esim. tyyliin: "tässä statistiika, joka osoittaa, että Trump on mainittu valtamedian uutisissa huomattavan harvoin, ja tässä taas statistiikka, joka osoittaa, että Trumpin käsittely julksen palvelun mediassa on hyvin asiallista ja tasapuolista vailla median tekemää omaa systemaattista ja yksipuolista arvottamista".)

   (Pahoitelen pitkää postausta, mutta kyseessä yritti olla tavallaan työjärjestyspuheenvuoro. Jätän jatkossa nuo fasisti-, ym. möläykset omaan arvoonsa ja kommentoimatta.)

   Poista
  6. Taisi kalikka kalahtaa Matias K:n, kun vieläkin kirvelee.

   Poista
  7. Tilastot...

   Työllisyys- tai työttömyystilastot ovat hyvin harvoin muuta kuin suuntaa näyttäviä. USAssa ja täällä meillä työttömyydelle on useita eri määritelmiä ja luvuilla voidaan osoittaa ihan mitä halutaa.

   Samoin BKT:n käyttö "ainoana" talouden mittarina on ongelma.

   "Kuluttaja-inflaatio" eli tavallisten vähittäiskaupan tuotteiden ja muiden tarpeellisten tuotteiden tai palveluiden hintojen muutokset voidaan esittää ihan miten halutaan.

   Pelkkä termien muuttaminen - jopa "uuskieli" a'la Eric Arthur Blair - on ongelma. Inflaation sanakirjamääritelmä oli vielä noin 50 vuotta sitten Websterin mukaan rahan määrän lisääntyminen taloudessa.

   Työttömyyden kulut ja niiden maksajat olisivat tärkeämpi tieto kuin jokin prosentti jostakin.

   Eli paljonko yksi työtön maksaa esimerkiksi vuodessa yhteiskunnalle ja kuinka paljon veroja tai veroa muistuttavia maksuja maksetaan ja kuka maksaa nämä summat.

   Monet saavat työttömyyden alussa "ansiosidonnaista" ja tämä katetaan 100% veroa muistuttavalla tavalla.

   Summasta katetaan 95% työttömyysvakuutusrahaston toimesta ja loppu työttömyyskassojen toimesta.

   Työttömyysvakuutusrahasto on valtion takaama "laitos" joka on kuulemma ollut nyt velkaantumaan päin kun talouskriisi on yhä pahentunut.

   Poista
 8. Lapsilleni varhaisessa iässä löytämäni Cartoon Network -piirrossarja "Dexter's Laboratory", jossa näytetään tavallisen perheen tyttären DeeDeen ja veljensä Dexterin elämää Dexterin ollessa kuvitelmarikas nuori nero huikeine laboratorioineen, piiloitettuna salaoven taakse, löi kerran pöytään filosofisen kysymyksen "What is the purpose of meaning?"

  Mitä sitten vastaukseen "42" tulee, on se ehkä ASCII-merkistön asterisk-merkki, tarkoittaen ohjelmoinnissa "wildcard for everything".

  VastaaPoista
 9. Elollinen elämä ja planeettammekin tulevat kiistatta katoamaan ,jättäen jälkeensä vain avaruuspölyä . Joten ei niillä voi olla tarkoitusta. Tarkoitus ja esim. sattuma, ovat käyttökelpoisia käsitteitä ihmis ja eläinyhteisöissä ,mutta syvällisemmin virheellisiä. Onko kasville kehittyneen suojavärin tai piikkien "tarkoitus" suojata syömiseltä, on tietysti semanttinen kysymys.

  VastaaPoista
 10. "Toinen kommentoija toivoi, että jättäisimme jo D. Trumpin vähemmälle. Emme jätä. Hänkin on esimerkki siitä, miten on mahdollista villitä ihmiset (äänestäjä) toimimaan omien etujensa vastaisesti. Samanlaisia esimerkkejä on viime vuosikymmeniltä vaikka mitkä määrät."

  Eihän meidän tarvitse matkustaa vuosikymmenten taakse löytääksemme johtajan, joka saa äänestäjät toimimaan omien etujensa vastaisesti.

  Onhan meillä tällä hetkellä pääministeri, joka ihan oikeasti vakuuttaa kansalaisille, miten elintärkeitä toimivat yritykset ja jakaa kädellä oikealle runsaasti rahaa ja tukea yrityksille.

  Vasemmalle kädellä ja suulla pääministeri kritisoi ja ruoskii yrityksiä nimittäen niitä ahneiksi, itsekkäiksi ja pienet ihmiset (!!!) unohtaneiksi ilkeiksi voiton tavoittelijoiksi, joiden paikka on Tartaroksessa kera Juudaksen ynnä Muhammedin.

  EUn huippukokouksesta mustin lasein, mielin ankein ja raajoin kankein; ja peräti hiljaisena esimerkiksi Gallian kukkoon verrattuna maahamme palannut pääministerimme vakuutteli neuvottelemaansa "huippusopimusta", joka toi Isänmaalle riihikuivaa käteistä 3 mrd euroa. Todella suureksi voitoksi asian tekee se, että siitä maksettiin vain 7 miljardia euroa!

  Taphtunut EUn tason komedia tai tragedia herättää monia kysymyksiä (tai ainakin pitäisi herättää!) pienessä ihmisessä.

  Historian kirjoitus on kirjoitettu voittajien käsialalla tai kynillä. Vastaavasti nykyisen politiikan vaikutukset ja johtajien toiminta suodatetaan yleisölle ja tavallisille ihmisille "polarisoidun tiedonvälityksen" kautta joka suodattaa asioista täysin pois "väärät mielipiteet" ja ne tietynlaiset aallonpituudet.

  Tämän voi todeta seuraamalla EU-pakettikeskustelua tai sitten toista vedenjakajaa eli maahanmuuttokeskustelua. Molemmissa roolit ovat selvät; shakkipöytä tai näyttämö on valmis ja hyvä-paha-asetelma määrää näennäiskeskustelun rajat ja tietysti tuloksen.

  Kaikkienhan pitäisi olla "hyvän" puolella.

  Olettehan? TE Senkin rasistit, suvaitsemattomat ja Ihmiskunnan viholliset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun seuraa Ruotsin tilannetta, niin väkisinkin tulee mieleen, että rasismi on sittenkin realismia.

   Hallitsematon maahanmuutto ja pehmohumanistinen hyvinvointivaltio ei sovi yhteen rauhanomaisesti.

   Poista
  2. Maahanmuuttokriittisyys on pelkkä peitenimi kansallissosialismille.

   Poista
  3. Toipila "seuraa" Ruotsin tilannetta l. uskoo kaikki vihapuheet...

   Poista
  4. Miksi "Nimetön" haluaa valkopestä kansallissosialismia?

   Poista
  5. Perussuomalaisten ohjelmissa kansallissosialismia on yritetty valkopestä jo valmiiksi.

   Poista
  6. Vaikeuksia luetun ymmärtämisessä?
   No, se selittäisi paljon.

   Poista
  7. Levittääkö Tukholman kaupungin tukipetoksiin keskittynyt syyttäjä Björn Rosenlöf vihapuheita Ruotsin lehdistössä?

   Poista
  8. Sitä en tiedä mutta sinä levittelet niitä täällä.

   Poista
  9. "Totuuden puhuja ei yösijaa saa, vaan hänet tuomittakoon kivitettäväksi." Moos. VI 24;25

   Poista
 11. Minäkin olen kyllästynyt siihen, että yhtä nimeä toistetaan enemmän kuin muita yhteensä, varsinkin kun toistaminen sataa hänen laariinsa. Koskee suomalaisiakin kysymys siitä, onko Valkoisessa talossa Putinin sätkynukke, joka on ilmeisesti pohjattomassa velkavankeudessa venäläisille oligarkeille. Maailmaa hätkähdytti Helsingin huippukokous kesällä 2018. Yhdysvaltain presidentti oli kuin häntäänsä heiluttava koira isäntänsä vieressä. Putinia avoin nöyristely selvästi kuvotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "One of the most disgraceful performances by an American president in memory," ehti lausua kohta huippukokouksen jälkeen kuollut senaattori John McCain, republikaani Arizonasta.

   Poista
 12. Woodcreek faction on oivaltanut Trumpin esiintymistaidon olennaisimman ytimen. Video on YouTubessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoittanet sitä, joka löytyy haulla Donald Trunm: The Muppett Show Mashup.

   Se on hauska.

   Poista
 13. Hetkellisesti elämän tarkoitus on mielipuolisuuden suojelu.

  VastaaPoista
 14. Eikös elämän perustarkoitus ole koko luomakunnan osalta sen jatkuminen, jatkaminen? Luonnon kiertokulku, kehdosta hautaan. Tässä iässä voisin omakohtaisesti jo kysyä, mikä oli minun elämäni tarkoitus ja täyttyikö se? Luonnon algoritmin osana kyllä, vaikka en ihan nuorena ajatellut koskaan hankkivani lapsia vaan kuvittelin asuvani yksin jossain ulkomailla kirjeenvaihtajana tai vastaavana. Jokin sitten veti tikanpojan puuhun vääjäämättä, ja monta kertaa olen huomannut, että eihän tässä hullummin käynyt. Joskus vähän hirvittää, että oliko tarpeen levitellä geenejään niin viljalti, viisitoista jälkeläistä ja parin viikon kuluttua syntyy kuudestoista, jo neljättä sukupolvea. Se onkin ollut suurin rikkaus elämässä, vaikka en sellaista alle parikymppisenä ymmärtänyt.

  On sitten eri asia , mikä oli tämän elämän mielekkyys ja merkittävyys. Leiviskäni olen kuitenkin hoitanut niin hyvin kuin olen osannut, yhteiskunnankin osana, siitä enimmäkseen nauttien, vastoinkäymisistä selviten. Mitäpä sitä muuta. Se saa nyt kelvata, vaikka olisihan sitä voinut pystyä parempaankin...

  VastaaPoista
 15. Harrastelijabiologina olen ymmärtänyt (en väitä että välttämättä oikein) että elollisten olioiden tärkein "päämäärä" on jatkaa lajiaan; ts. ettei laji kuolisi sukupuuttoon. - Mutta kun miettii ihmisten toimintaa tällä Telluksella, toivoo että Homo sapiens lajina tässä "päämäärässään” epäonnistuisi. Tarkoitan, että poistuisimme täältä helvettiin ja äkkiä.

  Ps. Anteeksi, että olen nyt hieman tuohtunut. Mutta kun olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin väsynyt ja tuhansia kertoja kuultu mukasyvällinen lause mikisiltä. Jos ihmiset niin ahdistavat, on ihan omissa käsissäsi miten päästät maapallon yhdestä ylimääräisestä.

   Muussa tapauksessa, lopeta ruikuttaminen.

   Poista
  2. Kritiikki vastaanotettu. Kaksi veljeäni on oman käden kautta poistunut täältä, lupasin äidillemme että en ole kolmas. Ruikutuksesta en tiedä?

   Poista
  3. Mikis ei ruikuta, Mikis ei uikuta, eikä Mikis ikipäivänä sortuisi mukasyvällisyyksiin vahingossa – ne ovat harkittuja tekoja tosikkojen kiusaksi. Jatkakaa.

   Poista
  4. "Mikis ei ruikuta..."
   Minua alkaa jo ärsyttää näiden nimettömien puskasta-ampujien "koulukiusaaminen" Mikisiä ja muita kohtaan. Kommenttien tarkoitus on esittää näkemyksiä ja täydentäviä tietoja yms. eikä jatkuvasti näykkiä jotakuta hänen mielipiteidensä takia. Kehottaisin rakentavaan asenteeseen sitä jonka tunnolle tämä osui.

   Poista
  5. Henrik - mielestäni tämä "Mikis ei ruikuta"-anonyymi puolustaa Mikistä ja tekee sen vielä aika osuvasti. Mikis kun usein provosoi tahallaan tolvanoita ja hihittelee sitten itsekseen...

   Mutta muuten olen samaa mieltä.

   Poista
 16. Mikis ei myöskään agiteeraa kuten röyhkeimmät yhden aatteen palvojat, vaan on selkeäntarkoituksellisesti monimielinen ja -ilmeinen. (Mainiossa mielessä)

  VastaaPoista
 17. Tästä puuttui vielä yksi kommentti. Lisään sen tähän nyt, jotta elämän tarkoitus toteutuu.

  VastaaPoista
 18. Ja vielä palaan aiheeseen sinä ensimmäisenä tosikkona joka on riittävän monta kertaa kuullut tuon saman mukaomaperäisen lauseen, että maailma olisi parempi ilman ihmistä.

  No vittu ei olisi, sanon. Joen akanvirrassa uiskenteleva lintupoikue on parasta just siksi että joku sen havainnoi ja kokee. Ja sanoiksi pukee.

  Voitko sanoa, että jäniksen elämä olisi parempi, jos sen elämä päättyy ketun suuhun verrattuna siihen, että joku Pohjoiskarjalan juntti sen ampuu?

  Se, että tälle pallolle on kehittynyt itsensä, olemisensa ja ympäristönsä tiedostava elämänmuoto on arvokkainta mitä täällä on. Ajatusten monimuotoisuus on se arvokkain juttu.

  Kaikki rakkaus ja arvostus kaikille ihmisille, mikisille ilman muuta myös, mutta älkää nyt helevetti tarjotko sitä läyhäistä juudastelua siitä, että maailma olisi parempi ilman ihmistä. Ei olisi, sitä ei olisi edes olemassa.

  -paitsi jos ajattelette, että täällä on liikaa muita ihmisiä kuin Te Itse. Joka taas on niin itsekäs ajatus, että hävettää.

  Siihen tosin sortui myös vihreä profeetta Linkola.

  Se nyt ole mikään temppu oikeasti laittaa vaimo soutamaan tuhat kilometriä kun herra laskee linnunpesiä... enemmän kanttia kysytään niiltä läheisiltä.

  Ihmisissä on hienoa se, että joku Linkola oli aivan oikeassa. Mutta se ei tarkoita, että eri tavoin ajatteleva olisi välttämättä vääräsdä.

  VastaaPoista