Sivun näyttöjä yhteensä

15. helmikuuta 2016

Palikoiden järjestämisestä
Tiijän tiijän, sanoi Kemppisen Jussi, etenkin silloin, kun ei tiennyt edes, mistä oli puhe. Tuon muistan itse isäni isästä. Ehkä isänäitini runsaspuheisuus oli tehostanut tuota tapaa.

Tiedän siis, että uutisiin ja ajankohtaisiin kirjoituksiin pannaan asioita peräkkäin. Silti hätkähtelen, kun pelottavia pommituskuvia ja silmäyksiä pakosalle joutuneiden ihmisten kurjuudesta seuraa heti, ilman hengenvetoa, joukko kaikkien mielestä täysin keinotekoisia aiheita.

Rakastan itse mindfulness-aineistoa, vaikka opin sanan vasta toissa viikolla. Ainaissuosikkejani ovat autolehtien talvi- tai kesärengastestit. Minulla ei ole tietoa eikä mielenkiintoa siitä, millaiset renkaat autossani on – sen tiedän, että nastat ne ovat. En viitsi tarkata edes sen vertaa, että tutkisin, missä maassa eri renkaita oikeasti valmistetaan, ja näin veltosti toimin siitä huolimatta, että petrokemia on suuren harrastukseni kohde nyt kun kirjoitan kartelleista. Synteettiset aineet varhaisista aniliiniväreistä myrkkykaasuihin ja kumin korvikkeisiin sekä luonnollisesti koko muoviteollisuus ovat näitä aloja.

Sellaista äänettömän yön hämärää hetkeä ei kuitenkaan tule, että paneutuisin tilapäisviihteen ”suurten nimien” yhteiskunnalliseen ajatteluun. Sen verran olen asiaa selvittänyt, että opettajan kokemukseni saa vahvistusta. Vaikeita asioita ei ole mahdollista muotoilla vaivattomasti. Ajatteleminen vaatii yrittämistä. Ajatteleminen vaatii harjoittelemista.

Eilisen blogikirjoituksen kommenteissa on ainakin kolme kommenttia, jotka näyttävät olevan ulkomaiden antia. Ulkomailla tarkoitan Venäjää ja sanalla ”anti” tarkoitan tietoisesti eli varta vasten Venäjän etuja myötäilevää toimintaa.

Sitä en tiedä, kuinka moni Suomessa saa venäläisten rahoitusta esiintymällä maksajan toivomin tavoin mediassa. Sitä ei kukaan tiedä. Johtopäätökseni – ei siis mikään tosiasia – on se, että kirjoituksissa ja kuvissa on yllättävän paljon ihmisiä, joita ennen vanhaa sanottiin ”vieraan valtion agenteiksi”.

Luultavasti tavallinen peruste on sama kuin ennen osalla kommunisteja ja kauan sitten monilla erilaisilla fasisteilla, nimittäin oman edun tavoittelu. On tähdätty suoraan johonkin päämäärään, joka on voinut olla vaikka vain laiskan virka, tai sitten laajemmin opportunismi eli usko, että väkivaltaisesti muutetuissa oloissa olisi tarjolla nopea henkilökohtainen nousu. Vaikka kyllähän toisten yläpuolelle kohoavat myös hirtetyt.

Tässä kohdin on tapa esittää vastaväitteitä. Minusta nimenomaan ääriliikkeissä ja laajemmin radikaalia muutosta ajavissa liikkeissä kärjessä on kulkenut käsi kädessä, kylki kyljessä, aitoja idealisteja ja sitten niitä toisia, joita ei pahemmin liikuta, lykkäävätkö he puukon vihollisen vai ystävän selkään.

Todisteluna esitän kaikkien vallankumousten historian. Suomen kapinassa (se oli oikeudellisesti nimenomaan kapina) 1918 Eetu Salin oli idealisti, Gylling oli lapsellinen tiedemies ja Otto Wille Kuusinen kaikkiruokainen rikollinen.

Asia on historian laajimmin käsiteltyjä. Kirjallisuudessa antiikin jälkeen perinpohjaisen ja syvällisin oli Shakespeare.

Jo monella tavalla epäilyttävä F. Fukyama kirjoitti mielenkiintoisessa kirjassaan luottamuksesta (Trust). Nyt Harari huomauttaa aiheellisesti, paisutellenkin, että luottamus on kaupankäynnin välttämätön edellytys. Kun termin levittää noin laajaksi, se lakkaa tarkoittamasta mitään.

Kysymys ei ole Siperian öljyvarojen käyttämisestä yhdessä läntisten yhtiöiden kanssa, vaan 1500-luvun Espanjasta. Kuningas otti liian innokkaasti maksuja perivät kauppiaat kiinni ja aika ajoin toimitti heidät syytteeseen maanpetoksesta ja siitä teloitettaviksi. Niinpä silloin vielä alusmaana ollut Alankomaat nousi nopeasti kaupan keskipisteeksi. Siellä oli sellainen tapa, että laskut maksettiin ja pysyvästi tehtäviinsä nimitetyt tuomarit huolehtivat siitä, että heidän tekemänsä ratkaisut olivat järkevän ihmisen ennustettavissa.

Tuomarit eivät hirveän paljon puhu oikeudenmukaisuudesta, vaan sen sijaan esimerkiksi ennakkotapauksista. Tuo ennakoitavuus on oikeudenmukaisuuden yksi osa. Kansalainen tai elinkeinonharjoittaja menee lakimiehen luokse ja kysyy, voiko näin ja näin tehdä. Lakimies sanoo että ei voi. Asiasta on oikeuskäytäntöä. Puolet kysyjistä menee toisen lakimiehen puheille ja sitten kolmannen, kunnes saa mieleisensä vastauksen. Toinen puoli uskoo.

Perustuslaki ei oikeastaan ole laki. Käytännön ja arjen tasolta katsoen laki on parhaimmillaan toimintaohje, aivan kuin resepti. Perustuslaki luettelee etenkin yleisiä periaatteita, joista ei oikein löydy vastauksia. On tapana opettaa nuorisolla, että lakia sovelletaan mutta yleiset periaatteet ovat punnintaperusteita.

Se on sievästi sanottu.

Muiden kriisien ohella olemme ajautumassa perustuslailliseen kriisiin, kun eräiden kansainvälisen tason säädösten ja sopimusten noudattaminen on yllättäen osoittautunut ongelmalliseksi. Presidentti Niinistö viittaa tähän ongelmaan vähän väliä.

En aio ottaa kantaa käräjäoikeuksien määrän vähentämiseen muuta kuin sanomalla, että se on vanha ja edelleen jatkuva periaate monessa maassa, että tuomarit matkustavat, eivät asianosaiset. Mutta sadan vuoden miettimisen jälkeen olen sitä mieltä, että osa eduskunnan perustuslakivaliokunnan tehtävistä olisi siirrettävä Korkeimmalle oikeudelle, joka olisi vapautettava ”tilintarkastustehtävistä”. Käytännön keinoksi ehdotan yhteisjaostoja korkeimman hallinto-oikeuden kanssa. Ja lisäksi aion ruveta jankuttamaan, että laintarkastuskunnan lopettaminen oli paha virhe.

Se oli osa nyt eräin kohdin tavoitteistaan jäänyttä perustuslakimuutosta 1990-luvulla. Mielestäni nykyinen asiaintila on tyhmä. Lainsäädännön spesialistit tarvitaan tietysti oikeusministeriöön. Mutta erinäisissä asioissa olisi sangen hyvä, että vanhimmat ja kokeneimmat tuomarit ja vaikka pari professoria siivellä kävisivät esitetyt aatokset läpi ja korjaisivat sen, mikä on korjattavissa.

39 kommenttia:

 1. Kemppinen taitaa nyt nähdä harhoja kuvitelessaan että kolme kommenttia "venäjän antia". Luin kaikki tarkoin, enkä havainnut mnkäänlaista vihjettä siinen suuntaan. Kemppisen natoillun kanssa eri mieltä olevien kommentit aika lailla yleisiä Länsi-Euroopassa ja Saksasskin, joissa kansainvälisiä suhteita kyetään tarkastelemaan hiukan isommassa kuvassa ja aavistuksen monipuolisimmisat näkökiulmista kuin itäeurooppalaiseksi ryhtyneessä Suomessa. Erimielisten leimaaminen on ihan klassikkotemmppu, ahkerasti käytössä Neuvostoliitossa ja nyt siis Suomessa, jossa uudenlainen nato-suomettuminen kaventaa katsetta pelottavasti -jkp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Termi ei ole natoilu vaan natouttaminen (vrt. kotouttaminen).

   Poista
  2. Se myyrä älähtää, johon kalikka kajahtaa..

   Poista
 2. "Suomen kapinassa (se oli oikeudellisesti nimenomaan kapina) 1918 Eetu Salin oli idealisti, Gylling oli lapsellinen tiedemies ja Otto Wille Kuusinen kaikkiruokainen rikollinen."

  Oikeastaan tämä lause sisältää myös pelottavan opetuksen maailman menosta. Nimittäin Otto Wille oli ainoa näistä, joka selvisi hengissä koko ruljanssista.

  Salin kuoli vankilassa kapinan jälkipyykissä. Gyllingin tappoivat "omat", jos Stalinnin "omaksi" voi laskea, kun hän yritti tehdä jotain mihin uskoi, mutta Otto Wille se vain porskutti välttäen kaiken vastuun teoistaan.

  Eli opetus on se, että ryhdy roistoksi, mutta vältä astumasta itseäsi suuremman roiston varpaille, jos hän on asemassa, jossa voi tehdä asialle jotain.

  VastaaPoista
 3. Voi olla, että tällainen aikansa kuluksi näppistään mökissään naputteleva eläkeläisukko tekee itsensä naurettavaksi kuvittelemalla itsensä niin mainittavaksi, että kuuluisi niihin professorin tarkoittamiin, joiden kommentit kuulemma ovat ovat "ulkomaiden antia". (Satuin mainitsemaan suoraselkäisen suomalaisen kenraalin puheet "tuhannen kilon pommista", jos ei muuten takaisin tyssää.)

  Muuten olen sitä mieltä, että hysteria ja suoranainen paranoia tuntuvat vauhdilla leviävän. Mihin vielä johtaneekaan. Miten sattuvasti kirjoittikaan ex-ulkoministeri Tuomioja blogissaan kotvan aikaa sitten: "Vaikka osassa Suomen mediaa on käynnissä silmiinpistävän russofobinen läntinen versio trollikampanjasta, jossa Venäjä kuvataan melko suoraan Suomeenkin hyökkäystä hautovana naapurina, niin edelleenkään ei ole uskottavaa, että Venäjä mitään tällaista suunnittelisi niin kauan kun sillä ei ole syytä epäillä että Suomen maaperää käytettäisiin sille vihamielisiin ja uhkaaviin tarkoituksiin."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähdäkseni Suomen maaperää käytetään Venäjälle vihamielisiin ja uhkaaviin tarkoituksiin. Sääli että Venäjä pidättää itselleen oikeuden määritellä vihamielisyyden ja uhkaavat tarkoitukset.

   Poista
  2. "Sääli että Venäjä pidättää itselleen oikeuden määritellä vihamielisyyden ja uhkaavat tarkoitukset."

   Sepä se vasta vekkulia olisikin, jos esim. Nato määrittelisi myös Venäjää sitovasti sen, mitkä Naton Venäjää vastaan suunnatuista ohjuksista ovat ystävällisiä ns. "rauhan ohjuksia" ja mitkä rajalle änkeävät Nato-tukikohdat ovat puhtaasti vain rakkautta säteileviä ja ei-painostustarkoituksessa rakennettuja.

   Vaikka Venäjää kuinka vihaisi, silti pitää pystyä katsomaan asioita myös sen silmin, jos jotakin edistystä aiotaan saada aikaan. Se toinen vaihtoehto on nimittäin aika vaativa sekin:Venäjän ehdoton alistamien sitä mitenkään kuulematta.

   No, öljyn dumppaus on kyllä kova ase. Ehkäpä se kaataa koko roskan syliimme. Toivottavsti hallitusti. USA:lle ei ole väliä, vaikka homma menisi hulinaksikin, mutta Euroopalle on.

   Sanottuani tämän, korostan että kyllä Venäjä roisto on, mutta ei ollenkaan ainut roisto näyttämöllä. Mitä isompi peluri, sitä isompi roisto, se on pääsääntö. Ja Venäjähän on tunnetusti "vain Hollannin kokoinen".

   Poista
  3. Pidän enemmän suolakurkuista ja votkasta tumman jälkiuunilimpun kanssa kuin hampurilaisesta kokiksella. Mikä on tämä taho joka käyttää maaperäämme? Loppuunmyyntikilpailukykyjen kisat?

   Poista
 4. Alituisena poikkeusihmisenä olen alkanut varoa kirjoittamasta tänne kommentteja, koska ihmisiä aletaan luetella eri rulliin mielipiteittensä mukaan, ja on varmaan ihan sattumasta kiinni ettei muakin luokiteltaisi selkeästi jollei nyt ryssäksi niin ainakin niiden juoksupojiksi, jos alan puhumaan että ihmisiähän sielläkin asuu.

  Tämä on vähän vaarallinen poliittinen linjanveto ja juoksemista provokaattoreiden ansalankaan. Kiitämme ja vaikenemme lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä viitsi. Kommentit ovat täynnä erilaisia mielipiteitä, ja niitä halutaan. Kuten näet, julkaisen myös tilatuiksi arvioimani mielipiteet. Itse asiassa seurailen Putin-kriittisten kirjoitusteni ja palomuurini toimintaa eli ns. verkkohyökkäyksiä.

   Poista
 5. "Eilisen blogikirjoituksen kommenteissa on ainakin kolme kommenttia, jotka näyttävät olevan ulkomaiden antia. Ulkomailla tarkoitan Venäjää ja sanalla ”anti” tarkoitan tietoisesti eli varta vasten Venäjän etuja myötäilevää toimintaa."

  Monikulttuurinen länsi pelottaa niin että mieluummin otettaisiin vaikka ryssä isännäksi, siitähän tässä on kyse. Ja ryssähän on tulossa, mielihyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpöhöpö miksi olisi tulossa. Mistä te tällaisia typeryyksiä keksitte, maksetaanko teille?

   Poista
  2. Ryssä on monikultturisempi kuin länsi.

   Poista
  3. Rysdä on ei-ryssää ryssäläisempi mutta kuinka paljon, EOS.
   the IH

   Koosta ise?

   Poista
  4. Euramerikan unioni, jossa rotu vaihdetaan aasialais-afrikkalaiseen. Venäläiset pottunokat jää Putinin helmoihin juomaan votkaa haisevine valkoisine ihoineen.

   Poista
  5. - Mitä sulla on pottunokkia vastaan? Isotkin miähet on niitä yrittäny nyrkillä siirrellä mutta muuttoliikkeen asteelle ne on jääny.

   - Onhan se komeeta kun on klyyvari niin ei räkä pääse sateella kastumaan.

   - Värkit on tiätystikki tärkeet muttä räkä ratkaiseva.

   - Zambou!

   Poista
  6. nykerönenä on baretin kanssa aika seksy

   Poista
 6. Katsoin niitä eilisiä kommenttejä. Herra Kemppinen on oikeassa. Siellä on montakin Putinin trollin jorinaa. Saattavat muuten olla yhden ainoan yksilön kirjoittamia. Jos joku maksaisi siitä voisin antaa luennon: "Miten tuntee kahdessa sekunnissa FSB-n trollin"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuulantyöntelijän tunnistamiseen ei mennyt sitäkään

   Poista
  2. Trolleille ammattiliitto ja työehtosopimus että pääsevät lakkoilemaan.

   Poista
 7. Kapinat ovat monikerroksisia. Opettaja Rautajärvi palasi Mäntsälän ykkösluokan kapinasta Pentinkulmalle ensimmäisen luokan vaunussa. Koskela ja Kankaanpää joutuivat kolistelemaan Hennalasta kakkosluokan kapinasta toisen luokan vaunuosastossa. Saa nähdä, miten Syyrian kapinan osapuolille jaetaan junalippujen vaunuosastot, kun palaavat kotimökeilleen.

  VastaaPoista
 8. Isäm maan puollustajamaanantaina, 15 helmikuuta, 2016

  Kun setä on melkein eliittiä ja saattaa tuntea tärkeitä ihmisiä, niin voisiko setä kysyä, että koska nykyisestä slobojen patruunasta ja rynnäkkökivääristä luovutaan ja siirrytään natoilukaliberiin? Tämä asia on nimittäin ainoa, jossa puolustusvoimat ei ole natoyhteensopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitaan erityinen Suomi-kalliberi, joka ei ole yhteensopiva minkään muun maan kanssa. Suojaa kotimaista patruunateollisuutta.

   Poista
  2. Tonoinniin jos ei setien sattuis passaamaan vaivautua niin varoiksi voisin vähän aihetta sivuta?

   Kunhan tulee otetuksi huomioon että en ole setä ja jyrkästi ilmoitan ei-sopivuuteni minkään laatuluokan sedäksi.

   Kyllä tuo ryntörauta on pupuille patakeikka heittolaukauksella eikä revi lihoja, ja kaatuu sillä muukin mukava luomuruoka että puolensa hänen toivoisi pitävän eikä mitään s-nan kotkotuksia paitti tietysti erikoisjuttuihin jotka on yäk hyi olkoon ei kiinnosta. Nyt olin jyrkkä mutta enkös sen lukenut täältä taannoin että itse blogisti toivoi sellaisen aparaatin että hulikaaneja kohti posoteltaessa niiltä mokomilta "rysähtää paskat housuun" (J. K.), verraton idea paitsi että ei kivaa kun miekkataksi pitää sitten pestä ja. Sitä sen verran jos säätäisi että hulikaanille tulee sellainen tunne kuin olisi juuri hulahtamaisillaan hulinat punttiin niin se voisi toimiakin.

   Minä arvaan että 5,56 NATOa verrattaessa pitäisi verrata 5,45X39iin. Ei net ole kunnon pateja kumpikhan sano ykskin äijä eikä niin tyhmästi ollenkaan kun oli kokemuksen hommannu ja tiesi tämän maaliballistisen ongelman nälkäisen kannalta. Lyhyemmältä matkalta ei jää pataan pantavaa. Sen perkelettäkö sellaisella tekee?

   Niin meinasi mainos jäädä pois, itäveli erinomaisessa pajattelussaan on kerranlaukeavan taittopiippuisen paikkalin tehny justiin tässä meitin kalimperissa ja sillä tämä metsänkävijä töitään teki. Taisi sitä saada kolmenollakasinakin, saako vieläkin? Ainakin saa haulikkona joka se onkin aluperin, niitä on lujasti vielä väellä täällä. Eikä ole raskas luikku, eikä kallis. Liika hieno on metälä huono, se sanoi.

   Kas se oli suomalaista metsästyskulttuuria, pidin minä. Ei mitään torvia ja tötteröhattuja ja kampurajalkakoiria eikä uhoa.

   Muttavaan semmosen idean eräässä mielessä voisi kai ajatella olevaksi että suihkaistaan ilmaan ponnepullosta mäkkärin hajua? Miten Geneven sopimus suhtautuu tähän, onko se kaasuase? Kyllä on kauhea haju. Sitten vähän tuhautettaisiin ruudinsavua niin muutamat jo vissisti viihtyisivät ja kaikilla paitsi ylen kuvaajilla olisi niin kivaa. Ei ruudinsavua sittenkään, perhana. Tottuvat vielä ja tulevat uudestaan sen vuoksi. Vieläkin tuota liioittelutaipumusta. Saa olla, en ole setä. Asenteesta kyse, setämäisyyttäni selittämättä.

   Setien juttuja on kyllä hyvä lukea. Minä vähän luulen että ei ne muuten jutteliskaan jos ne vaan keskenään olis. Sano nyt mikiskin jotain vaihteeksi, senkin kirjailija :) minä käyn nyt (klo 19:41) hankkimaan parveketupakoinnin valo- ja ääninäytöksen juopottelunosoituspanoksia kaupoilta, onneksi ne ei maksa hassujakaan.

   Poista
  3. No se menestyy ihan hyvin jo se kotimainen kaliiberi. Big Five on hätää kärsimässä sitä käyttävien safareilla. En pidä sitä reiluna, "se ei jätä riistalle mitään mahdollisuuksia." Tietysti se ei olekaan mikään klassinen kaliiberi kuten vaikka 7 X 57 Mauser jolla on mielenkiintoisimpiin lukeutuva käyttäjäkunta mitä tiedän. Norsuja oli harvennettavaksi asti vielä tuolloin. Tjaa? Onko lukijoissa Desmond Bagleytä lukeneita? Asian ideaa valottaen se on Islannin pelissä. Kelpo kirja.

   Euroopan ilkeyksiä on G 11. Eipä ole tullut käyttöön missään ja hyvä niin.

   Poista
 9. Kyösti Kallio sanoi syyskuussa 1917, Tokoin senaatin rippeidenkin hajottua: "Pian saamme verilöylyä odottaa." Ei sentään "kapinasta" arvannut tuolloin mitään virkkaa.

  Otetaan vähän kontrafaktuaalista: Lokakuun 1917 tulos oli hyvin tiukka. Ei sen paljon olisi tarvinnut heilahtaa, jotta asiat olisivat menneet toisin. Paljon puhuttiin "punaisesta senaatista", joka ehkä olisi julistanut tyäväenkaartit (myöh. punakaartit) "hallituksen joukoiksi". Siitämisin kaikki olisikin mennyt myös porvarien osalta mukisematta, nätin "legaalisesti" - vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös silloin puhuttu vaalilippujen katoamisesta ja muusta sellaisesta, kun ei vielä ollut ETYJ:n vaalitarkkailijoita. Tässä taannoinhan löytyi jonkun purettavan suojeluskuntalaistalon sillan alta kasoittain tuohon vaaliin liittyneitä vaalilippuja. Lieko kukaan asiaa selvittänyt enempää. Vaan paraneeko tästä jatkaa, jos vaikka olisi "väärin itsenäistytty".

   Poista
  2. Huh olkoon, hurjia. Herkkiä voi jo lähteä tonkimusmatkoille ties minne ja mitäs sitten tehdään? Työsuojelumielessä siis. Arvaamattomia sellaiset pölypesät, DDTtä, arsenikkitapettia, asbestia ja vaikka mitä lisättävää mutta ei mahdu tähän. Ei varmana mahdu. IH

   Poista
 10. Tuomareiden matkustamisesta on vain se ongelma, että silloin tuomarin aika menee autossa istumista, pahimmillaan kuljettamisesta, sen sijaan, että aika käytettäisiin ihmisten kuulemiseen ja tuomion perustelujen kirjoittamiseen. Matka-aikaa ei edes korvata tai oteta huomioon työpajassa. Ei erikoissairaanhoidossakaan professori kiertelemättä maakunnissa, ihminen kärsii tulla sydänvaivassaan yliopistolliseen sairaalaan.

  Rikosasioissa ongelma ontaparikolliset vastaajat, joita ei saa lähtemään kausi kotipaikkakunnaltaan. Jos siihen olisi rahat, ne menisivät ns. Parempana käyttöön.

  VastaaPoista
 11. Rikotaan Suomen puolustuskaluista Nato-yhteensopivat osat, niin voidaan sanoa Lännelle, että ei me voida nyt hyökätä teidän kanssa Venäjälle, kun ei ole Nato-yhteensopivuutta.
  F-15 ilmahuoruushävittäjävoimat viedään lisäksi keväällä alastonsaunaan koviin löylyihin, niin eivät edes halua tulla tänne enää. Rauha maassa ja Nato muualla.

  VastaaPoista
 12. Mitähän arvon Kemppinen kirjoittaa kartelleista ? Ihan omaa valpastumistani sen päivän ihmisarvoiseen (=tätä kirjoittelua) vastaanottoon, kun impulssikivi väräyttää somelammen pinnan rengasaaltoiluun, kaivelen muistia -myönnän, pitäisi hakea dataakin.

  Pitäisi kysyä mitä kunnioittavimmin herroilta Esko Seppänen ja Hannu Taanila tästä kartelliasiasta. He vierailivat yhtenä aktivistikausistaan meidän saamattomien edestä yhtiökokouksissa, sormi pystyssä. Kaipa heitä älyttiin pikkasen pelätä ja olla varpaisillaan. Tavallisempi tahvo - vaikka ihan oikealla osakepotillakin- tuli sukkelasti ulosnauretuksi ja muutoinkin yhtiökiusatuksi jos firmansa asiasta vääriä kyseli eli siis ei vain ihastellut ns. Johtoa. Syystäkin, veihän hän hyvää tarjoiluaikaa.

  Muistamissani radioiloitteluissaan herrojen kaitsijoina esiintyi kansliapäällikkö Esko Rekola kaikella valtakunnallisella mahtavuudella ja virheettömyydellään. Kelpasi naureskella parivaljakolle. Äänestyspieksäjäiset menivät rataa 98 vastaan 2. Äänestys sentään oli nopea ja rutiini. Kaksi miestä riitti. Toinen oli KOPistä ja toinen SYPistä. He äänestivät pankkiensa panteiksi ottamien osakkeiden oikeuksilla. Proxilla. Velkoja otti sananvallankin velallisesta, tosta vaan. Pankkimafian ja pankkipuolueen omahyväistä aikaa -muut kuin itseonnelliset siirtyivät Volvolle Göteborgiin tai Liekkihotelliin.

  Tämä näkymätön kartelli ja (välttämätön) järjestyksen pito on tätä päivää myös. Olisikohan juuri siksikin Kemppisellä esillä ? Asiasta kohutaan kun Applen tai Intelin tai Fordin yhtiökouksiin astuu Glass Lewis tai toinen proxy advisory, Institutional Shareholder Services. He ovat eläkesäätiöiden, vakuutusyhtiöiden jne. valtuuttamia yhtiökokouslinjausten yhdenmukaistajia. Tuo Glass Lewis edustaa 20 biljoonaa dollaria osakearvoja.

  Ne tietysti neuvottelevat esimerkiksi Antti Rinteen kanssa jos edustavat Elo eläkevakuutusyhtiötä. En aio selvitää edustaako. (Pitäisi ehtiä muutakin kuin tätä suunpieksenpääni. Kiire on kohta Kajaaniin teatteriin, Tuntematon sotilas, Juha Luukkonen.)

  Se 1 % josta kohistaan, on oikesti olemassa -vaikka sitten vasten tahtoaan ! Tähän maailman rikkaimmiston organisoitumiseen ja siis yhtiökokousten yliseen todellisuuteen, sinne proxivastuunkantajien painekattiloihin, kuuluvat varainhoito yhteisöt, Asset Managerit. Ilmarinenkin ja siis Lauri Lyly kuuluu näihinkin kuormamme kantajiin ja kuormaamme sidottuihin. Eläkeyhtiö-sosialismin sarastavista ilon päivistä on jo ehtoohon keritty. Vain riesa jäljellä.

  Se on delegoitu "johdolle" tuorein tapaus Timo Kietäväinen-Ailus-Keva. Ja heiltä ammattilounastajilta ja seuramiehiltä edelleen: Perimmäisinä kapitalismimme päättäjinä minunkin ja sinun valtakirjalla (Ilmarinen, osakesijoitusrahastot) ovat sellaiset kuin Warren Buffett tai vaikkapa Jamie Dimon tosin vain 1,7 biljoonan edestä, mutta tällä Morganin miehellä oikeita superperheitä. UBS Genevestä olisi eräs tällainen family office kyltti.

  Mutta väkijoukkojen eläkerahat ja tavallisten rikkaiden sijoitusyhtiöt, vakuutusyhtiöiden vuosisatojen takaiset kuten "Suomi Kaleva Pohjola Teollisuusvakuutus" , moderneja päättäjä ja maailman organisoitsijoita ovat nimiltään sellaisia kuin BlackRock, Fidelity, T Rowe Price ja Vanguard. Tietoni ovat US SAK:lta AFL-CIO. FT näistä kirjoitteli kun mahtimiesten salaperäisistä kokoontumisista oli skuupin saanut. Lystikseni näistä revittelen.

  Skuupista puheen tullen, Jouko Ahonen Varma, Paperiliitto ja oliko Simpele, voisi sellaisen pudottaa kiukuissaan Shellin baarissa jos vain joku tutkiva olisi sen verran lentävä, ettei pitäisi arvoansa alentavana. Itse en kerkiä, Venäjän uusien leffojen festarikin juuri alkaa. Onneksi on kulttuuria, vaikka lainahöyhenissäkin. Oikea pörhisteluy kysyisi toista tyyliä ja koulua.Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
 13. Kovasti on vihreitä papuja kattilassa, perkele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That they are. Onneksi on peltikuorinenkin versio varmistimella. When the can makes you go, you gotta go, eh?

   Poista
  2. Whaddya know of them greenpeas, why do they call them that, anyway?

   Poista
 14. Alla Masha Gessenin tulkintaa Venäjästä päivän DN:stä.

  Den nya ryska ideologin föddes nästan av en tillfällighet. Putin behövde något att ta till mot demonstranterna som gick ut på gatorna vintern2011–2012Till slut lyckades Kreml genom att peka ut demonstranterna som homosexuella. När protestkulturen brännmärktes som gay blev den ”det andra”, utländsk, fientlig, främmande och ny.

  Därför är mänskliga rättigheter inte något universellt. Att väst envisas med att sprida sin lära hotar länder som håller traditionella värden högt. Dessa värden måste därför skyddas. Det enda land som vågar stå för sin övertygelse, med sådan kraft att det är redo att ta till vapen, är Ryssland.

  VastaaPoista
 15. Esko Seppänen natottaa, mutta eikös nato ole aviomiehen sisar...

  VastaaPoista
 16. Tätä hekotellut: youtube: yes prime minister who reads the papers. Bernardin gestiikka lopussa on taikurimainen. Ihku sarja.

  VastaaPoista