Sivun näyttöjä yhteensä

22. helmikuuta 2016

Juoruja nuorista
Kun satuin muistamaan – jutun kuvassa on isäni ja hänen äitinsä sekä kolme sukulaisnaista, joista yksi käytettiin kolmeen kertaa Gulagissa eli Itä-Siperian vankileirillä ja kaksi kahteen kertaan.

Valokuva on otettu ”suojasään” aikaan eli aika tarkkaan vuonna 1961. Paikka on sama, jossa suvun asumus kerran oli. Lähin rautatiepysäkki on Pargala ja tunnettua paikkoja lähistöllä ovat Levashovo ja Shuvalovo.

Neuvostoaate ei saanut sukuhaaramme keskuudessa varauksetonta kannatusta. Aidot aatteen miehet ja naiset kyllä sanoivat, että vähäpätöiset uhraukset olivat väistämättömiä ihmiskunnan uuden tulevaisuuden aamunkoitossa. Ainakin ne sukulaiset, jotka ajattelivat, että tämä on elämä eikä toista tule, eivät vakuuttuneet perustelusta.

Eräs kirjailija, joka on kotoisin pohjoisesta kaupungista ja kirjoitti Pohjanhovista ja kolttamiehistä, jotka osasivat vaikka sammua viinasta seisaalleen, oli erään ystäväni hommissa siviilipalvelumiehenä. Myös minulla oli näitä pakkosijoitettuja korkeakoululla.

Ystävälläni ja minulla oli sama kokemus: äärettömän ujoja ja äärimmäisen fiksuja poikia, jotka punastuivat, kun heille sanoi huomenta. Tapa oli hankkia paperia ja kynä ja kirjoituskone ja työpiste, jossa asianomainen sai kääntää selkänsä maailmalle. Sitten heistä tuli kuuluisuuksia, täysin ansaitusti.

En ole kysellyt asianomaisilta itseltään. Meille virkamiehille kokemus oli korvaamaton. Hölöteekkarit ja lukion lehtoreiden silmäterät tulivat itse juttusille. Näistä lahjakkuuksista sai vaivihkaa tietoa-

Joku oma luokkatoverini – heitä on upseereina eli nyt eläkkeellä – saattaisi tietää sanoa, milloin asevelvollisten vaatimuksia helpotettiin. En ole kysynyt, koska pelkään Hemingwayn (oikeastaan John Donne, Meditations) varoitusta: älä koskaan kysy, kenelle kellot soivat, sillä ne soivat sinulle.

Alun perin mantteliin käärittiin myös ne nuoret miehet, joilla ei ollut vähimpiäkään edellytyksiä selviytyä joukossa, kaikkein vähiten vieraassa joukossa.

Oman asevelvollisaikanani tunnelmoin miettien, miten hirvittävä kokemus sotaan joutuminen mahtoi olla monille. Kuulemani mukaan se, että pommit alkoivat sitten paukkua ja kiväärit äännellä, oli joillekin suorastaan helpotus. Hyvä kuvaus raskaan haupitsin kranaatista oli ”täysillä jarruttava tavarajuna syöksyy taivaalta”.

Tätä nykyä kuulen usealta taholta, että vähemmän sopivia nuorukaisia lähetetään varuskunnista takaisin kotiin alokasaikana vähästä ja paljon. Politiikka on muuttunut. Koulutetaan niitä, jotka kouliintuvat ja säästetään kulut ja vaiva niistä, jotka eivät opi.

On tuo koko yhteiskunnan kuva, vaikka tiedän itsekin, että hevosmiehiä ei ole enää olemassa.

Aivan hiljan eräs itsekin nuori kouluttaja huokaisi, että joillakin armeijaan astuvilla on nykyisin mukanaan suljettu kirjekuori, jossa lääkäri tai psykiatri tähdentää, ettei viestin tuojaa pidä päästää lähellekään ampuma-aseita, koska sellaisilla hän voisi aiheuttaa vaaraa itselleen ja muille.

On jokseenkin järjetöntä puhua ”nykyajan nuorista”. Jopa menneisyyden naisliike tuntuu tätä nykyä vähän vaikealta käsittää. Ikäluokkien, sukupuolien, kansanryhmien, kansakuntien, kielen puhujien niputtaminen yhteen tuntuu niin kovin mielivaltaiselta. Tuntuma johtuu siitä, ettei tuollainen niputtaminen palvele mitään tarkoitusperää.

Politiikassa kaikkein terävä-älyisimmät henkilöt esittävät kaikkein typerimmät vaatimukset ja niille perustelut, sillä nämä poikkeukselliset lahjakkuudet tapaavat perustaa populistisia puolueita tai liikkeitä. Ajattelen tässä sellaisia henkilöitä kuin Trump, Le Pen, Halla-aho ja tietysti Soini. Menneisyydestä muistan Vennamon, jonka monipuolisuudesta ja nopealiikkeisyydestä pääsin tekemään havaintoja eräiden asioiden yhteydessä. Hänellä oli sydämeenkäyvä tapa esittää peräkkäin kaksi mielipidettä ja sanoa, että edellinen oli tarkoitettu äänestäjillä ja vain jälkimmäinen lakimiehille ja sen sellaisille.

Korkeaan yhteiskunnalliseen asemaan auttaa usein vakuuttava ulkomuotoa ja römeä puheääni. Niitä asioita miettivät sitten jos jaksavat aivan muut ihmiset.

Mitä taas älymystöön tulee, sen laajuuden tietää jokainen kirjankustantaja ja lehti, joka on yrittänyt kohdistaa markkinointivimman älymystölle, esimerkiksi peitenimellä ”valistunut lukijakunta”.

Yksi Internetin luomista valtavista muutoksista on älymystön nousu. Se alkaa ennen pitkää.

Lähes poikkeuksetta merkittävät uudistukset ja entisistä ”totuuksista” poikkeavat tieteelliset oivallukset joutuvat odottamaan noin 30 vuotta eli sen ajan, jolloin edellisen opin kellokkaat on kätketty multiin. Halukas löytää runsain mitoin esimerkkejä mistä tahansa tieteen historiasta.

Olen näkevinäni, että tuollaista nuorta polvea oikeasti on, ihmisiä jotka aidosti haluavat tietää. Näihin asti koulujen ja yliopistojen keskeinen tehtävä on ollut pitää nuoret poissa muusta pahanteosta. Suomessa on lisäksi karvaita kokemuksia alaikäisistä poliitikoista, jotka henkilöityvät Väyryseen, vaikka oli siinä Miettusen hallituksessa muitakin märkäkorvia ja -hattuja samoin kuin Paasion kakkoshallituksessa pari vuotta aikaisemmin.

Ehkä klassinen keino päästä eroon turhan fiksuista nuorista, nimittäin maailmansota, ei todellakaan ole tällä hetkellä käytettävissä.

Jokainen terveyssisar ja kätilö osaa kertoa, missä iässä nainen on parhaimmillaan osallistuakseen tähän projektiin, jonka nimi on ihmiselämä. Kuka kertoisi tarpeeksi vakuuttavasti ja riittävän monelle, että sama koskee nuoria miehiä. Katsokaa musiikin ja matematiikan odottamattomia suursaavutuksia. Einstein oli 26-vuotias ihmeellisenä vuonna 1905.

38 kommenttia:

 1. "Politiikassa kaikkein terävä-älyisimmät henkilöt esittävät kaikkein typerimmät vaatimukset ja niille perustelut, sillä nämä poikkeukselliset lahjakkuudet tapaavat perustaa populistisia puolueita tai liikkeitä. Ajattelen tässä sellaisia henkilöitä kuin Trump, Le Pen, Halla-aho ja tietysti Soini."

  Mistähän johtuu, että minulle ei tule mieleen nyt ensimmäistäkään ei-populistista puoluetta Suomessa. Kaikkein kevyin, typerin ja todellisuutta kaihtavin populismi irtoaa nyt vihreiltä, demareilta ja vasureilta - oppositiossa kun ovat.

  Mutta oliko esim. Halla-ahon ajatus siitä, että ehkä pari pykälää määrätietoisempikin maahanmuuttopolitiikka voisi olla perustelua - olikohan se populismia ollenkaan? Ainakin juuri sellaiseen suuntaan nyt koko Europpa kovasti yrittää politiikaansa muttaa. Toki surkeasti myöhässä, kuten aina.

  Terävimmät "populistit" saattavat siis olla joskus harmittavan oikeassa. Ellei suorastaan anteeksiantamattoman oikeassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halla-aho ennusti täysin oikein jo vuosia sitten ne seuraamukset, jotka huonosti hallinnassa oleva maahanmuuttopolitiikka saa aikaan ja jonka hedelmistä saivat nauttia uudenvuoden aattona kölnittäret.

   Silloin häntä vaadittiin tuomittavaksi vihapuheesta. Nyt koko kauhistus sysätään hänen syykseen, koska ilman hänen rasistista kiihotustaan koko ongelmaa ei olisikaan.

   Poista
  2. Hehei Matias K., jos Kemppinen kirjoittaisi poissulkien kuten että näin ja noin niin eikö kuitenkin jo kohta seuraa kuinka asia voisi olla, tai ainakin on ollut joskus? Toki, ammoin tai biologia - tähtitiede -rajauksella mutta ehdottaen hiuksenhienoa parannusta.

   Varsin kiva oppositio nyt, eikö ole? Jokin selvästi yhdistää heitä. Kuvailisin sitä heiluriliikkeeksi. Obaman valinta Dubyan reign of errorin jälkeen näytti olevan samantapainen. Vaan tottapa se republikaani jää pieneksi ja kitukasvuiseksi näin kaukana syänmaalla.

   Oppositiossa pitkään pihisseen Pojukokoomuksen olen nähnyt kurittoman puoleisena mutta aina on hyvä olla hyväpurentaisia jukuripäitä oli puolue mikä hyvänsä. Yhteisestä hyvästä sopimisesta siinä on oltava kysymys, siinäkin työmaassa jota myös kotimaaksi kutsutaan vaikka se onkin yhteisomistuksessa. Joka on tietysti aivan vaikea asia, kuten on sekin ettei kaikissa kodeissa ole miesten ja naisten WC -tiloja erikseen vieläkään. Yksiöihin päästyä voi olla mainittavissa että ammeetkaan eivät ole kuin Japanissa ja vettä ei saada edes niiden kokoisiin vateihin maassa jossa ei ole kuin eräs tarkoin varattu määrä kelvollista vettä mutta katoavan putkityönteon taidon väheksyntä on huippuosaamisen edustava esimerkki. Huippuvesi ja huippulähde. Niinpä kotiin yllättäen puhkeava partiaalinen spontaani disintegroitumisilmiö eli ns. stritta on hilpeä mutta ellei sitä korjata siitä tulee suihkulähde ja hima lillii, kamat kastuu ja vakuutusyhtiö on ovelampi kuin arvataankaan. Kokkipuolen tarpeet osaa Kemppinen ja tietää mitä se on kun ruuan valmistaminen onkin yks' kaks investointi johon tarvitaan pankki. Nyt vuorostaan oli kantovesi. Seuraavaksi höplähtää vissiin haukotteleva ukonvaaja pihapuuhun ja herää siihen että sitä on jo odotettu. Odotteleva mittapäitä ilmaan toijiva tutkijalauma hyrisee kantaatteja resitoiden? Siis älkää olko hassuja ja koskeko hattivattien ilmapuntariin, kuulkaapa.

   Valtiolaivavertauksena status on tämä:
   Meillä on pikku niittijuttu pilssissä kesken joten sen voi tehdä vaikka nyt mutta kansimiesten ja konemiesten on tehtävä töitä yhdessä ja sitä ei ole tarpeen vahtia. Se on osattu kauan. Ensimmäisiin hitsattuihin libertyluokan kiuluihin ei voinut luottaa. On mahtanut kuullostaa paljon pahemmalta hiljaisuudelta kuin nyt vaikka esmes justiin vaikka kaikki mitä kuuluu ja muukin media.
   Koneet ovat koneet ja meren liikkeet ovat taiten hyväksi käytettävät että koko ötövötäkkähöskä tekisi sen mitä sen tulee: elättäisi meidät, joka sielun. Sen se saisi mielellään tehdä paremmin kuin muut mutta ei auta, erikoiseen hommaan erikoinen astia on erikoisen hyvä. Miehistön kirjavuus ei ole ongelma. Kelien arvaamattomuus on aina pieni arvelun paikka.

   Bönden behövs, zum Teufel. (yli 150 dB A) Todella kova ja lyhyt kumautus. Mikään tykki ei kykene samaan. Kahdesti ollut aivan liian lähellä.

   Poista
  3. Hehei Matias K., jos Kemppinen kirjoittaisi poissulkien kuten että näin ja noin niin eikö kuitenkin jo kohta seuraa kuinka asia voisi olla, tai ainakin on ollut joskus? Toki, ammoin tai biologia - tähtitiede -rajauksella mutta ehdottaen hiuksenhienoa parannusta.

   Varsin kiva oppositio nyt, eikö ole? Jokin selvästi yhdistää heitä. Kuvailisin sitä heiluriliikkeeksi. Obaman valinta Dubyan reign of errorin jälkeen näytti olevan samantapainen. Vaan tottapa se republikaani jää pieneksi ja kitukasvuiseksi näin kaukana syänmaalla.

   Oppositiossa pitkään pihisseen Pojukokoomuksen olen nähnyt kurittoman puoleisena mutta aina on hyvä olla hyväpurentaisia jukuripäitä oli puolue mikä hyvänsä. Yhteisestä hyvästä sopimisesta siinä on oltava kysymys, siinäkin työmaassa jota myös kotimaaksi kutsutaan vaikka se onkin yhteisomistuksessa. Joka on tietysti aivan vaikea asia, kuten on sekin ettei kaikissa kodeissa ole miesten ja naisten WC -tiloja erikseen vieläkään. Yksiöihin päästyä voi olla mainittavissa että ammeetkaan eivät ole kuin Japanissa ja vettä ei saada edes niiden kokoisiin vateihin maassa jossa ei ole kuin eräs tarkoin varattu määrä kelvollista vettä mutta katoavan putkityönteon taidon väheksyntä on huippuosaamisen edustava esimerkki. Huippuvesi ja huippulähde. Niinpä kotiin yllättäen puhkeava partiaalinen spontaani disintegroitumisilmiö eli ns. stritta on hilpeä mutta ellei sitä korjata siitä tulee suihkulähde ja hima lillii, kamat kastuu ja vakuutusyhtiö on ovelampi kuin arvataankaan. Kokkipuolen tarpeet osaa Kemppinen ja tietää mitä se on kun ruuan valmistaminen onkin yks' kaks investointi johon tarvitaan pankki. Nyt vuorostaan oli kantovesi. Seuraavaksi höplähtää vissiin haukotteleva ukonvaaja pihapuuhun ja herää siihen että sitä on jo odotettu. Odotteleva mittapäitä ilmaan toijiva tutkijalauma hyrisee kantaatteja resitoiden? Siis älkää olko hassuja ja koskeko hattivattien ilmapuntariin, kuulkaapa.

   Valtiolaivavertauksena status on tämä:
   Meillä on pikku niittijuttu pilssissä kesken joten sen voi tehdä vaikka nyt mutta kansimiesten ja konemiesten on tehtävä töitä yhdessä ja sitä ei ole tarpeen vahtia. Se on osattu kauan. Ensimmäisiin hitsattuihin libertyluokan ketaleihin ei voinut luottaa. On mahtanut kuullostaa paljon pahemmalta hiljaisuudelta kuin nyt vaikka (esmes justiin vaikka kaikki mitä kuuluu ja muukin) media.
   Koneet ovat koneet ja meren liikkeet ovat taiten hyväksi käytettävät että koko ötövötäkkähöskä tekisi sen mitä sen tulee: elättäisi meidät, joka sielun. Sen se saisi mielellään tehdä paremmin kuin muut mutta ei auta, erikoiseen hommaan erikoinen astia on erikoisen hyvä. Miehistön kirjavuus ei ole ongelma. Kelien arvaamattomuus on aina pieni arvelun paikka.

   Bönden behövs, zum Teufel. (yli 150 dB A) Todella kova ja lyhyt kumautus. Mikään tykki ei kykene samaan. Kahdesti ollut aivan liian lähellä. No, monisalamapuoluemaahan me olemme ja aina se ukkosenjohdatin vaan on sama. Miten lie, olisiko pääteltävissä mikä saa karvat pystyyn ja mikä on kun ei salamat usko sananlaskuja?

   Poista
  4. Juu joo jaa niinni. Ei niin pientä ettei paree isontaa virhettä. Tuta tutkainta!

   Suurkiitos professsorille että propelirohveetta saa kiukutella ja visselinnyöriä nykiä.

   Itekki Aika Iikka joka jne.

   Poista
 2. Minulla on semmoinen kuvitelma, että se periaate jonka mukaan armeijaan otetaan kaikki paitsi kehitysvammalaitosten asukkaat, alkoi joskus 1950-luvulla ja kesti kenties 90-luvun laman tienoille. Ennen sotia rauhan ajaksi vapautettuja paljon enemmän kuin myöhemmin. Laihuus riitti perusteeksi.

  AW

  VastaaPoista
 3. Donaldissimo Trumpetoresta ja terävä-älyisyydestä tuli mieleen; hän on itse ilmoittanut omaisuutensa määrän olevan 10 miljardia, riippumattomat tahot ovat ilmoittaneet neljän miljardin olevan lähempänä totuutta. USA:ssa on myös laskettu, että jos Trumpetore olisi sijoittanut isältänsä perityt rahat passiiviseen indeksirahastoon, hänen omaisuutensa arvo olisi suurempi kuin itse ansaittuna nyt on.
  Tiedä sitten, kuinka fiksu hän oikeasti on. Ainakin hänellä on liki epätoivoinen voittamisen pakko, tai paremminkin häviämisen pelko. Keinot ovat sen mukaiset…

  Kemppisen mainitsemista uudistuksista ja oivalluksista. Merkittävät keksinnöt ja oivallukset tulevat lähes aina vallitsevan ajattelun ulkopuolelta. Vanha kaartihan haluaa säilyttää vallitsevan tilanteen sellaisena kuin se on. Thomas Kuhn on kirjoittanut aiheesta hyvän ja kuuluisan kirjankin.
  /Y

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue hyvä /Y Yrjö Ahmavaaran kritiikki Kuhnin ajatuksia vastaan. Samassa rytäkässä hän arvosteli myös Feyerabendia, Popperia, Lakatosia ja von Wrightiä. Kritiikki löytyy YA:n kirjasta Esseitä tästä ajasta.

   Kalevi Kantele

   Poista
 4. Naispuolisella väestönosalla on tietty tämäkin sitten että vain seitsenikäkautisen on oltava niin kuin sopivaa on.

  Ensin on vauva ja sitten on nuori neiti. Sittenkin on nuori neiti. Sitten hiukan helpottuu, seuraavat viisi vaihetta ovat kaikki nimittäin nuoren naisen nimikkeellä nimetyt.

  VastaaPoista
 5. Halla-aho on ainoa suomalainen poliitikko, joka on panostanut holtittoman maahanmuuton ennaltaehkäisyyn mutta huonolla tuloksella. Hesari nosti "ovet auki Lähi-itään" politiikan arkkitehdin orpo-Petterin hallituksen onnistuneimmaksi ministeriksi. Näinhän asia Hesarin ajatusmaailman kannalta onkin.

  VastaaPoista
 6. Jotkut lauseet jäävät mieleen vaikka ei välttämättä haluaisi.
  Mainoslause, ja jonka viimeksi näin Humppilan rautatieaseman kahvilan seinällä - josta on aikaa, koska ko. kahvila jo ajat sitten on poltettu (kun kaksi amatöörimurtomiestä yritti hitsata rautatieaseman kassakaappia auki) kummittelee päässäni.
  Miehet, jotka näkevät ja tekevät, vetävät ne väkevät.

  Toinen mieleeni jäänyt on sananlasku. Siinä näkijä missä tekijä.

  En tiedä mitä tällä haluan sanoa? Todennäköisesti en kovin paljoa. Sanat ovat muuten vaan kivoja, etenkin sellaiset missä on paljon ä-kirjaimia. (Totta kai käy myös æ-kirjaimet.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttoleikata, miten nyt tollai? Noloa. "Tutun pillin vihellyksen kuulen, äänellään se mielen kohentaa."

   Poista
  2. Älä Jätkä læpi.

   Poista
  3. Suomen kielen kauneimpia lauseita; ääliö älä lyö Äitiä - ööliä läikkyy.

   Poista
  4. Hysnyjjahilijaa niin saahaan sitä kallaa, eeku tiällään se lukkoo. Selevää savvoo, kalla rätter. Senkin epäkohteliaisuustaparikolliset. Kaaneimmasta käättiin iänestämmää ni maetoaatohan se tulj valituks. Piimämiesten puulaaksohan työmmaaksi hyvinnii käyp juu.

   Poista
  5. Koitas muistella mikistellä mikä oli Stop-pastillin jingle. Tykkäsitkö?

   Poista
 7. Tänään tuli mielenkiintoinen uutinen nuorista. Hämmästyin miten innokkaasti ja luonnollisesti Suomen uutisissa puhuttiin ulkomaalaisille työntekijöille, mutta todellisuudessa just virolaisille maksettavan lapsilisän poistamisesta tulevaisuudessa. Summa ei ole suuri, noin viisi ja puoli miljoonaa, mutta fakta itse on minulle merkillinen. Ihan kuin tämä olisi se suuri päätös jota kaikki ovat odottaneet ja mikä ratkaisee kaikki viime vuosien vaikeudet. Olen aina epäillyt, että virolaiset ovat ainoa kansa maailmassa jonka kohtaan Suomi tuntee jotakin ylimmyydentunteen kaltaista. Siis ainoa kansa joihin kohtistuvat päätökset tulevat noin vaan. Ainoa kansa jolle haukkumanimien keksimisestä tehtään hesarissa kilpailu. Ja ainoa kansa josta YLE ei koskaan puhu paitsi rikosten yhteydessä. Minua itseään ei kosketa se päätös mitenkään ja varmasti rakennusmiehetkin pärjäävät ilman. Mutta. 5.5 miljoonaa just virolaisilta lapsilta joiden isät kuitenkin auttavat Suomea työllään, ainoalta kansalta joka oikeasti näkee Suomessa isoveljeä? Mä maksaisin suomalaisena sen summan pelkästään tästä veljeydestä. Irakilaismiesten kustannukset ovat Suomelle satoja miljoonia vuodessa. Hyvä Suomi. Tai ehkä joskus toiste sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan Viroa, olen tehnyt sitä vuodesta 1972. (Kun tapasin Ly Vasarin.) Olen lukenut kaiken Jaan Krossilta. Rakastan Eestiä.

   Poista
  2. Nyt meni kuulantyöntäjältä hiukan pitkäksi ja paksuksi. Omasta mielestäni Virosta ei tule kuin huoria ja varkaita (noin pelkistetysti ja yksipuolisesti sanottuna), eikä ne rakennusmiehetkään (isät) tänne tule auttamaan Suomea työllään, vaan viemään suomalaisilta ne vähätkin työpaikat.

   Poista
  3. Mä tiedän sen, Mikis. Kiitos siitä. Varmaan on paljon sinunkaltaisia, mutta ei näin hienosti kirjoittavia :)
   Mut anonyymi täällä sun kommentin jälkeen on taas merkki, vaikkei itsestään. Helposti Herra Kemmpinen antaa p.rsreikien hyökätä virolaisia. Mutta jos trolli olisi sanonut, että somalit ja irakilaiset olivat huoria ja varkaita? Olisiko blogisti näyttänyt sen kommentin? Epäilen. Mä muuten tiesin, että se trolli kirjoittaa tänne. Se on sama tyyppi joka aina. Ne ovat kuin palkkamurhaajia - aina vaalimassa mahdollisuutta.

   Poista
  4. Kun suomessa ei vanhastaan ole haukkumanimiä virolaisille, toisin kuin venäläisillä ja ruotsalaisillakin. Ja tämä lapsilisien leikkaushan on pelkästään brittien ansiota, että jos edes jotain hyötyä...

   Poista
  5. Ei nyt leikattu munia kuitenkaan. Kai ne senkin jossain kohta oivaltaa että kuohilaiksi vain meidät miehet ja perkele sillon alkaa. Se on siistiä ja helevetin selkeetä toimintaa. Kiva toteuttaa. Minä niin nautin siitä työstä kuulkaa että voisin vaikka kertoa kuinka ikävöinkään sitä. Unia vain uneksun ja niissä jätän parhaat kaverit ja tietenskin meidän akatrakkaat kiusallani henkiin kitumaan ja mäkättämään. Toivoisin totisesti pääseväni toteuttamaan itseäni. Kyllä kansanvihollisen osa on sitten täyttä työttömyyttä ja narinan marinaa.

   Poista
  6. Perkele missä ne on ne suomalaiset miehet kun rakennettas ja töitä tarttis tehdä eikä käsiä farkuntaskuissa lämmittelevän patteripupu-näköradiomestarin (mitt ein verdammte risuparta) puputtaessa että mites täällä ei oo vielä tän valmiimpaa?

   Mä voin kertoo. Laivueenkomentelija kertoi vastauksena periaatteessa huolestuttavaan kyssäriin nuorison muuttumisesta 20 viime vuoden kuluessa: "Jotenkin.. löysempää."

   Sitä on teetetty nuorilla ja sen ne on opppinu. Kuri vek, tehot vek. Siksi nou hätä, full maksimum panic instead.

   Kyllä se vanha gubbe kuule paukkuu ja rutisee kun se aamulla käyntiin lähtee ja työthän se hoitaa aivalliian jämptisti että ylilaatua löytyy ja sehän se vika on. Paskia nyt kuka. Työn tekemistä , itse sen ydintä, siitä nauttimista ronkitaan jatkuvasti ja sitä saavat aivankaikkisaatanakki päättää ja olla sammaa mieltä että halveksutaanpas nyt meidän tiimissä sitä tyhmää kurakuopan duunaria: ".. kun on roska auto melua ja eikö niinni nehän voisvaikka hakea sillai jotenkin hiljempaa eiksvoiski?"

   Poista
 8. Politiikassa kaikkein terävä-älyisimmät henkilöt kehittelevät myös kaikkein typerimmät teoriat ja niille perustelut, sillä nämä poikkeukselliset lahjakkuudet tapaavat perustaa populistisia puolueita tai liikkeitä. Ajattelen tässä sellaisia henkilöä kuin V. I. Leniniä.

  Sanon tämän sillä rintaäänellä että minä asioista mitään tiedä. En ole tarpeeksi lukenut. Mutta

  ei Lenin tiedemies ollut, ainakaan. Ja koska hän "tavallisen duunarin" ongelmiin ja ajatusmaailmaan ehti perehtyä?

  Epäilenpä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lue Vileenin sedän Kootut. Sen saa helposti divarista. Paasikiven päiväkirjat siihen kaupan päälle, yht. ehkä vitosen. J. P.llä oli hypoglykemiansa ja Leninillä tertiäärivaiheen kuppa. Mansikkakakku oli kuule kovaa kamaa ja siinä mentiin sitä kohti lujaa kun sitä oli. Sekin on tunnettu ja tiedetty totinen tosi. Voithan koittaa osmoottista tohtorointia ja etsiä muutaman piilon joissa Vladimir Iljitsh veteli sikeitä? Iesuma Christu mitä läpy-läpymiehiä. Onko omia pateja vai kakuntaputtelua?

   Poista
 9. "nämä poikkeukselliset lahjakkuudet tapaavat perustaa populistisia puolueita tai liikkeitä."

  Mistähän tämä johtuu? Miksi vakaa työskentely suuressa ja vakavasti otettavassa puolueessa ei kiinnosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tehty laulu, joka on suomennettu Ukko Nooaksi. Vai oliko se nyt kirjoitus.

   Kyseessä on nähdäkseni rehti yleissivistävä sivistysmateriaali, mutta selkokielisempänä kuin vaikkapa Mein Kampf.

   Vastaus on siis vaivannäkö sekä sen vieroksuminen epäsuotuisalta ellei peräti mahdottomalta vaikuttavassa tilanteessa. Charmikkaampi sanoo, että vaihtoehtoiskustannukset huomioiden mieluummin näin päin.

   Minusta moinen ote kannattaisi suosiolla jättää tällaisille selittäjäkaliiperin viljelysmiekkosille.

   Poista
  2. Sen vuoksi että siellä on etapa etsiä yhteistä hyvää. Vakaa on väärin.

   Poista
  3. Puolueilla on tapana olla puolueellisia. Sellainen joka on sitoutunut puolueettomuuteen ei ota kantaa eikä anna lausuntoja vaan kiroo ja rähjää eikä säästä piensieluisten näpertelijöiden halpamaisuuden halveksuntaansa, kun näyttäisi että silläkin on eräs tepsivyys. Kaikin mokomin, tunnustakaa mistä kukista pidätte niin tehdään niistä salaattia mutta leikkuupuimurilla ei metsässä tee paljoa.

   Ruotsin vanhalla kuninkaalla oli hävytön tapa ruokapöydässä kaivaa nenäänsä joka - kuten muistetaan - oli komea. Lapsoset päättivät eräällä perheaterialla ryhtyä samaan puuhaan korostetusti. Keskustelun vaiettua kunkku havahtuikin todeten ilahtuneena: "Eikö tunnukin mukavalta!?"

   It's good to be a king. Voisi joku joskus leukailla vekkulisti että J. "King" Kemppinen on kotinsa ja kahveensa herra ja mestari. Mikä meitä estäisi olemasta myös omilla tahoillamme? Ujous, ennakkoluulot, mielikuvituksen puute, lyhyesti estot? Mitään pelkäämätön on pipipäinen ja sellaisena ymmärrettävä. Minä satun olemaan sorttia jonka ei tarvitse kuin katsoa ja kuunnella ja ymmärrän ihmisen perusteellisemmin kuin haluaisinkaan. Teksti taakse piiloon -taktiikka siis. Sekin olisi voinut toimia ellen osaisi lukea tai/ja kirjoittaa. Nyt sekin on myöhäistä, pahus vieköön. Kertojanääni kuuluu. Ahneet ja pidättyväiset kuullostavat samalta kuin kylmä rypsiöljy tuoksuu. Onko se teidän mieleenne? Mikis kuullostaa rytmisesti mielenkiintoiselta, monikerroksinen kaanoni taustalla ja kirkas puhallin etualalla. Kuullostan omiin juttuihini vilkaisten rankemman ja paremman päivän jälkeen tylsältä raamisahalta mutta kitutunteinahan minä kirjoitankin. Ne joiden kirjoitus tikittää eivät ole persoonia vaan asioiksi tulleita entisiä henkilöitä ja heille kieroilisin positiivisesti voimaharjoittelua, sitten seuraisin huvittuneena kuinka kuoriaisen kävisi ja kuinka suuren paskapalleron se saisi aikaan. I shit you not.

   Poista
 10. "Kuka kertoisi tarpeeksi vakuuttavasti ja riittävän monelle, että sama koskee nuoria miehiä."

  Nuoren miehen tragedia on siinä, että joutuu olemaan vanhemman, kykynsä jo menettäneen vanhemman miehen alaisena silloin kun henkiset kyvyt ovat korkeimmillaan. Sitten kun on asemaa kyvyt ovat jo alentuneet.

  Niin on aina ollut ja niin on aina oleva.

  VastaaPoista
 11. Ollaanko tässä ihailemassa populistien terävää älyä? Olisi ennemmin syytä arvioida päämääriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maininnepa eräs todella ei-populistinen poliitikko. Cicero? V. Vennamo?

   Poista
 12. Juice Leskinen olisi vanhanvanhana ollut hyvinkin näköinen, uskon.

  VastaaPoista
 13. Hitler julkaisi pääteoksensa 37-vuotiaana, Freud 44-vuotiaana, Karl Marx ja Wahlroos 49-vuotiaina, ja ketäs näitä eurooppalaisia hengen jättiläisiä nyt onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavin Vepa teki kuus taikka seittemän rallia junassa tai postiautossa esiintymään matkalla. Satoja on kadonnut koska hän vain heitti ne pois tai kääri pullot niihin. Se on sellainen aennoitumiskysymys se. Vepan Silakka-apajilla on sellainen toisenlainen kysymys. Siinä treeni on tärkeä. Miten tärkeä on puolueensa puheenjohtaja? Jokaisella tulisi olla oma puolue. Hengittäviä ja muutenkin jätkämäisiä.

   Poista
 14. Cheer up bloke. Tahdomme vilpittömästi toivottaa blogistille kaikkea hyvää, kirkastuvaa kevättä kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I walk forty-seven miles of barbed wire.
   I got cobra snake for a neck-tie.

   Y'know

   Poista