Sivun näyttöjä yhteensä

13. maaliskuuta 2011

Alansa ennätys
Ajankohta on sopiva erittäin ikävien asioiden käsittelemiseen. Japanin onnettomuutta media seuraa kiitettävästi. Omaan korvaani tarttui suomalaisten virkamiesten maininta, etteivät japanilaiset ole yleensä olleet halukkaita uskomaan puhetta näissä asioissa. Kanta on ollut pikemmin: me osaamme.

Verkossa näkyy jo runsaasti päättömiä reaktioita. En tiedä, ovatko sellaiset yleistyneet vai näkyvätkö ne vain paremmin kuin ennen. Arvaisin jälkimmäistä.

Tässä on pidetty vuosia ääntä muun muassa liikainformaation eli informaatioähkyn  epäonnistuneisuudesta terminä. Tilanne on karkeasti ottaen sama kuin aina ennenkin. Yksistä ja samoista asioista kootaan ja paketoidaan tietoa yhä ahkerammin. Uskottavan tiedon löytäminen on ollut aina hiukan hankalaa.

Juuri tällä hetkellä meneillään olevista suuronnettomuuksia näyttää selostavan erikoisen hyvin Al Jazeera. Suosittelen. Syytä en tiedä, mutta läheisessä yhteistoiminnassa viranomaisten kanssa toimiva media eli jokseenkin kaikki suurimmat herättää lievää epäluuloa. Yksi järkevä syy voisi olla perusteltu tarve pidätellä paniikkia.


Ainakin politiikkaa kuvataan tällä hetkellä median armoilla elämiseksi. Entä jos ajatus on virheellinen?

Media nousi kukoistukseen politiikan armoilla. Neuvostoliitto valjasti käyttöönsä elokuvan ja Saksa sanomalehdet ja radion. Yhdysvaltojen ase oli, kuten kovan linjan marxilaiset oivalsivat oikein, viihde eli populaarikulttuuri – roskaromaanit, jännärit, nyyhkyleffat, sarjakuvat, Aku Ankka…

Rauhan puhjettua tuli televisio ja edustuksellisen fasismia kaaduttua myös Venäjällä tulivat tietoverkot, jotka antoivat ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa ihmisille äänen, sekä sellaisen äänen, jonka voi tipauttaa uurnaan, että sellaisen äänen, jonka voi huutaa kuuroille korville.

Tätä näkemistapaa näyttäisi todistelevan hirmuvallan vetäytyminen uusien teknisten keksintöjen ulottumattomiin. Kirjoittaessamme tässä blogissa kansanmurhista ja joukkotuhonnasta olemme olleet hiirenhiljaa oman aikamme saavutuksista. Balkania lukuun ottamatta kaikki on tapahtunut perukoilla.

Ihmisten joukkomurhaamisen kuningas oli Pol Pot, joka tuhosi yli 20 % omasta kansastaan, kamputsealaisista, runsaassa neljässä vuodessa. Sotaa ei ollut. Verukkeena oli hyvin omituinen maalais-marxilaisuus, joka edellytti kaupunkien tyhjentämistä ja ihmisten ajamista viidakkoon muka tekemään työtä.

Isoveli naapurissa, Mao toimi samoin, ja opit olivat peräisin Ranskasta, kuten äärimmäisyydet niin usein. Maon ihmeellisellä tavalla henkensä syöpään saakka säilyttänyt aisapari Zhou Enlai oli suorastaan Pariisissa, Berliinissä ja Moskovassa koulutettu. Ja Vietnam ja Ho Tshi Min.

Afrikkasta uskottelemme, että eurooppalaiset imperialistit aiheuttivat jollain tavalla joukkotuhonnan Biafrassa, Kongossa, Tshadissa, Ugandassa ja sitten Ruandassa (hutut ja tutsit, noin miljoona). Jätän luettelematta Kuuban ja Väli-Amerikan, koska asia tuli varmaan jo selväksi.

Joukkomurhien yhteinen nimittäjä on isänmaallisuus, jota kaikkien olisi kavahdettava. Voi sanoa myös ”kansallisuusaate”. Euroopassa väärään joukkoon kuuluvien joukkomurhaaminen jatkui vuoteen 1953, Stalinin kuolemaan. Sen jälkeen on odotettu 50 vuotta, uskaltaako kukaan sanoa, että me olemme täällä oppineet elämään myös tappamatta toisin ajattelevia. En ole varma, kuuluuko USA tämän yleistyksen piiriin, mutta Kanada kuuluu.

Tämän takia en ole perussuomalainen enkä isänmaallinen.

47 kommenttia:

 1. Saksalaiset osasivat II-Maailmansodan aikana luonnollisesti myös tv-lähetyksensä politisoida. Berliiniläinen Zimmermann oli ensimmäinen tv-katsoja joka kotonaan kuoli televisiota räplätessään pommituksen tuhoihin.

  Presidentti Koivisto taisi sittenkin olla oikeassa halutessaan "kieltää" lippujen käytön olympialaisissa ja muissa urheilukilpailuissa.
  Niissähän se pöljä kansa majailee ja kiihkoaa.

  VastaaPoista
 2. Kemppinen taitaakin olla perisuomalainen tai supisuomalainen taikka isäntämaallinen.

  Muuten, nämä perussuomalaiset jakautunevat eduskunnassa nopeasti a) soinilaisiin ja b) halla-aholaisiin; vm. edustavat Suomen Sisua.

  Eduskuntaryhmän jako on varma asia, jollei Soini kelpuuta hallitukseen(nsa) yhtään Jussi Halla-ahon kannattajaa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kai isänmaallinen "patriootti" voi olla vaikka pitäisikin abstraktista taiteesta, tai olematta kansallismielinen, niin kuin perussuomalaiset sanovat olevansa. Siis "Suomi on ihan melkein OK paikka asua"-tasolla. Tätä kai vihreätkin haluavat leijonakampanjallaan sanoa. Isänmaallisuutta ei pidä annettaman yhden ryhmän monopoliksi.

  VastaaPoista
 4. Millä tavalla kommunistiset kansanmurhat olivat isänmaallisuuden aikaansaamia? Paremminkin taustalla oli tasa-arvon aate. Tämän takia vastustan tasa-arvoa. Ei kun enpäs vastustakaan, sehän olisi aivan yhtä typerä johtopäätös kuin Kemppisen "jotkin kansanmurhat liittyivät nationalismiin, siispä kaikki nationalismi on pahasta".

  Kansanmurhat johtuvat usein siitä, että eri etniset ryhmät ovat päätyneet jakamaan saman asuinalueen. Nykyisin Euroopassa pidetään toisen maailmansodan jälkeistä homogeenisten kansallisvaltioiden mallia aikansa eläneenä -- mallin aiheuttama rauhan ja vaurauden kausi on ilmeisesti niin tylsistyttävä. Tavoitteena on nyt tehdä kaikista Euroopan maista Titon harmonisen Jugoslavian kaltaisia monikulttuurisia onneloita.

  VastaaPoista
 5. Minä en olen monarkisti, koska monarkia on epäkansallismielistä ja on helpompaa tappaa ruhtinas kuin eduskunta.

  VastaaPoista
 6. ?ref=home#!/ on urlissa turhaan, sitä ei tarvita.

  Todella sekava tuo fb:n osa heillä.
  Täyttä hulluutta myös suosia olemista siellä omien sivujen ja avoimen www:n sijaan.
  Ei kiitos välissä vakoilevalle zuckille.

  VastaaPoista
 7. Nyt arvon professori höpsehtii - tarkoituksellako ?

  Perus perussuomalainen on erityisen kunnollinen työssäkäyvä ammattimies ja perheenisä, jota ottaa kohtalaisen raskaasti koppaan mm. se, että politiikka ja poliitikot ovat vieraantuneet kovin kauaksi elämästä.

  - lakeja ja asetuksia tehdään mediaa varten - "näyttää muuten hyvältä mediassa" - ei kansakunnan eduksi ja rakentamiseksi
  - ns. "paskalaki" tästä hyvä, mutta ei alkuunkaan ainut esimerkki
  - uusi "vesibensa" on toinen mainio esimerkki ekofasisimista, jolla tuhotaan luontoa sen pelastamisen nimissä

  Koppaan ottaa kaikkiaan se, että poliitikot pitävät vaalikarjaa paljon tyhmempänä kuin mitä se on. Jos kerran on eletty yli varojen, on leikattava heti ja reippaasti eikä hymisteltävä "ei leikkauslistoja". Höveli ja hölmö rahan syöttäminen valehtelevien kreikkalaiseten holtittoman törsäämisen kustantamiseen kenkuttaa, varsinkin kun se tarjoillaan "sijoituksena, jolle Suomi saa hyvän koron". Näitä järjettömyyksiä todella riittää.

  Yksi syy äänestää PerSuja on se, että jo yksi tänne hiissattu rautatieaseman seinään nojaava ikuinen eläkeläinen vie ammattimespersun maksamat tuloverot tästä ikuisuuteen.

  Perus PerSu ymmärtää hyvin, että Soini ei ole kaiken pelastus, mutta haluaa vaihtaa porukan, koska huonompaa porukkaa kuin nyt vallassa oleva ei ole mahdollista valita. Demokratiassa tällainen vallanvaihto on valitettavasti mahdollista.

  Mutta se, että em. perus-PerSu kytketään millään tavalla kansanmurhiin, ylittää kaikki järjen rajat. Jonkinlaista isänmaallisuutta sen positiivisessa ja vastuullisessa tulkinnassa perus-PerSu sen sijaan kyllä edustaa.

  VastaaPoista
 8. Isänmaallisuus
  -suomen kielen kaunein sana

  Epäisänmaallinen
  -suomen kielen rumin sana ainakin pääministerin suusta sanottuna

  VastaaPoista
 9. On se jännä juttu, että riippumaton lakimies lähtee peesaamaan valtaa pitävää eliittiä tehden kirjoituksessaan täydellisen älyllisen umpisolmun.

  Olisit maininnut myös teistien käymät sodat, joissa kuoli suhteessa väkilukuun enemmän ihmisiä kuin modernin ajan patrioottien johtamissa sodissa. Siksipä olet teisti, vai?

  Tai puhumattakaan lakimiehistä, jotka lukevat mitä säädetty on ja tuhoavat ihmisten elämiä järjettömällä puhdasoppisuudellaan ympäri maailmaa kaikissa kulttuureissa poliittiseen suuntaukseen katsomatta. Ehkä samasta syytä tavallinen kansa kertoo lakimies vitsejä kuin kerrotaan vitsejä työtä vieroksuvista romaneista. Ehkä molemmissa on sen verran totuutta siteeksi, että ihmiset tunnistavat moiset kärjistykset. Siksipä olet lakimies, vai?

  VastaaPoista
 10. Ad Anonyymi - isänmaallisuus - minun isäni maa on Karjalan kannaksella, Kivennavalla, eikä sitä ollut kuin pari aaria.

  VastaaPoista
 11. Ad Kumitonttu: - jos tarkoitat "teistillä" uskoa historian kulkuun vaikuttavaan jumalaan, väitteesi on todistettavasti väärä. 30-vuotisen sodan (1618-1648) aiheuttamat tuhot olivat koko tuon aikakaujden huomioon ottaen eräissä ruhtinaskunnissa hyvin korkeat mutta eivät ylitä toisen maailmansodan tuhoja.

  Suosittelen perehtymistä.

  En ole teisti.

  Luulisin itse kuuluvani valtaa pitävään eliittiin. Siten on turha puhua peesaamisesta.

  VastaaPoista
 12. Ad Anonyymi - "höpsehtii" - pidä ihmeessä mielipiteesi. - Sinullakin aseman seinään nojaava ikuinen eläkeläinen on "tänne hissattu". Oletko varma? Väittäisin että näistä nojailijoista ylivoimaisesti suurin osa on Suomessa syntyneitä, kuten kaikki esi-isänsäkin.

  VastaaPoista
 13. Ad Anonyymi: - kaikki kansanmurhat liittyvät nationalismiin. Huomaa sana "kansa" sanassa "kansanmurha".

  VastaaPoista
 14. Isänmaallisuus on luonnollinen asia sille miehelle, jolla on voita rasiassa...

  Pentti Haanpää

  VastaaPoista
 15. ENTAS NE MIELISAIRAALAT

  Murhat ja kansanmurhat on sinallaan selvaa passinlihaa. Ehka surkeinta ovat nama tyoleirit ja erityisesti mielisairaalat; ihmisten raakkaysta!

  VastaaPoista
 16. Arvioitaessa kansanmurhaajien sarjan yleiskilpailun voittajaa on väärin puhua prosenttiosuuksista. Jos kansa muodostuu kahdesta henkilöstä, on yhden ihmisen tappaja ylivoimainen ennätysmies tai -nainen, varsinkin jos ampuu vielä itsensä.

  Absoluuttisilla luvuilla mitattuna taitaa Pol Pot jäädä hopealle jos vertailukohtana on Mao Tse Tung, joka sittemmin muutti sukunimensä kuulumaan Zedong.

  Eikä tämä tuuheatukkainen pappisseminaarilainenkaan paljon häviölle jääne, varsinkaan jos myös seuraajien saldot lasketaan. Hupaisia muuten ovat nämä väitteet, että Putin olisi muka tiennyt Litvinenkon murhasta. Se on emävale! Hänen on täytynyt antaa käsky.

  Pappisseminaarilaisen perikunnan sijasta on tietysti ulkopoliittisesti turvallisempaa osoitella Pol Pottia. Samoin Augusto Pinochettiä tai muita aloittelijoita ja pikkutekijöitä. Tätähän suuret kalat toivovatkin, huomion ohjaamista toisaalle. Hirveä mies se Augusto setä.

  Perussuomalaiset muuten saavat sitä suuremman vaalivoiton, mitä enemmän älyköt, valtaapitävä eliitti ja besserwissereiksi ryhtyneet heitä mollaavat.

  Itsekin harkitsen näpäytyksen antamista. Ihan piruuttani, jotta ne jotka luulevat ymmärtävänsä, ymmärtäisivät luulevansa.

  VastaaPoista
 17. Hmmm... miksi Suomen media kuuluttaa, että "sata suomalaista" on edelleen tavoittamatta Japanissa?

  Onko se mahdollisesti iso uutinen myös Ruotsissa, Saksassa ja USAssa?

  Vai onkohan niissä ehkä iso uutinen se, että tuhat ruotsalaista, saksalaista tai amerikkalaista on vielä kadoksissa?

  Kysymys: onko meillä "suomalaisilla" varaa ainoana kansakuntana maailmassa varaa olla olematta "isänmaallisia"?

  Vastaus: ellei kansakunnalla ole omaa isänmaata, sillä on jonkin toisen isänmaa.

  Mieluummin pidän tämän omani. Teistä en tiedä.

  VastaaPoista
 18. Minusta nuo Sateiluturvakeskuksen henkiloitten kommentit ja selvittelyt on asiallisia ja luottamusta herattavia.

  VastaaPoista
 19. Se, että ei huolehdita hygieniasta on kuitenkin pahempi murhaaja kuin yksikään kansanmurhaaja. Rottien lisääntyminen lienee tappoi Euroopassa kolmasosan ihmisistä 1300-luvulla. Puutteellinen hygienia ja syöpäläisten (hyttysten) leviäminen on tänäkin päivänä suurempi ongelma kuin kansanmurhat. Malaria on tympeä ongelma muillekin kuin Keskisen rakkaalle.

  Miksi noita hirmuhallitsijoita käsitellään kuin he toimisivat yksin? Kai hekin tarvitsevat otollisen maaperän päästääkseen valtaan.

  VastaaPoista
 20. Persuista ja vihreistä viis, samoin muistakin hetkenlapsista.

  Kyllähän se niin on, että kun loputtoman ahneuden nimissä lyödään syntymän ja lapsuuden hetkillä ollut isäin ja äitien maa metsineen -ystäväpuineen- nurin, ja sitten vielä käännetään kaikki välttien viilloksilla rumille kynnöksille, niin sellainen "isänmaa" saa jäädäkin pois jo ajatuksista kekkosineen, väyrysineen, pekkarisineen, soinineen. Enemmän ajattelen tätä nykyä Pentti Linkolan ja kaltaistensa vakaumuksellisia älähdyksiä kuin politiikkaa, jonka päämäärät jaksottuvat vain neljälle vuodelle tai pelkälle kvartaalitalouden antamalle syklitykselle.

  Sitä alkuperäistä isänmaata ei edes aika näy mielestä syrjäyttävän. Se tulee vähintään uniin polkuineen kaikkineen kuin rintamasotilaalle sotia pakoon joutuville evakoille kauhunkokemukset -yhtä ahdistavina menetyksinä.

  Enää jää vaatimaton huoli koko planeetan tulevaisuudesta, edes pienestä hetkestä sille ja sen elämälle, luonnontyngälle joka ihmisen jäljiltä vielä on olemassa.

  Kuvittelen nytkin maanjäristysten aiheuttamat tsunamit vielä hirveimmiksi vyörytykseksi joka tulee saamaan alkunsa ydinvoimala- ja aselaitoksista kun jokin luonnonkatasrofi, virhearvio tai sotahulluuus laittaa ketjutuksen liikkeelle. Silloin ei tietenkään jää kukaan suremaan mitään eikä ketään.

  VastaaPoista
 21. Minä olen luullut, että politiikka elää nykyisin talouselämän, eikä median armoilla.
  Jaredin mukaan Ruandan kansanmurha johtui viime kädessä liikakansoituksesta, eli viljelysmaan puutteesta.

  VastaaPoista
 22. "Luulisin itse kuuluvani valtaa pitävään eliittiin. Siten on turha puhua peesaamisesta."

  Tämänhän kaikki Kemppisen uskolliset lukijat tietävät ja se on syytä pitää mielessä aina kommentteja sorvatessa.

  Siinä Kemppinen on luonnollisesti oikeassa, että ilman kansallistunnetta ei olisi kansanmurhiakaan. Leo Tolstoi sanoi nämä asiat kirjassaan "Omantunnon kujanjuoksu" jo aikapäiviä sitten ja vieläpä Kemppistäkin paremmin. Yhteistä heille (Kemppiselle ja Tolstoille) on myös hankittu tai peritty varallisuus, joka antaa rahkeet puhua epämuodikkaistakin asioista suoraan.

  "Sotakamreeri"

  VastaaPoista
 23. Kansanmurhien osalta on katsottava millaista "kansanosaa" murhaaminen ja tihutyöt vetävät puoleensa. Perussuomalaiset kuvastavat hyvin tätä hurmioitunutta ja manipuloitavaa kansanosaa kunnollisine perheenisineen ja työssä käyvine ammattilaisineen.

  Toisaalta ihmetystäni herättää se kansanosa joka äänestää mm. asiakirjaväärentäjä ja pöytäkirjaväärentäjä Jyrki Kataista, luihua Kanervaa että luihumpaa Tiuraa ja näitä Stasi-vakoojia.
  Näistä graduväärentäjistä puhumattakaan.

  Onneksi huonoin kansanosa Suomesta on lähtenyt siirtolaisiksi Yhdysvaltoihin ja Ruotsiin, ei enää niin suurta pelkoa uudesta kapinasta. Jos nämä Vihreät saisi lähtemään vihersaarilleen, olisi Suomi suht hyvä paikka elää

  Isänmaallisuus on luonnollinen asia sille miehelle, jolla on rahaa rasiassa ja passi...
  Perunakin on paremman makuista Italiassa ja naudanliha Ranskassa.

  VastaaPoista
 24. 30-vuotisen sodan (1618-1648) aiheuttamat tuhot olivat koko tuon aikakaujden huomioon ottaen eräissä ruhtinaskunnissa hyvin korkeat mutta eivät ylitä toisen maailmansodan tuhoja.

  No en tientenkään tarkoittanut 30-vuotista sotaa vaan ristiretkiä ja Euroopan monarkkien uskonnon varjolla käymiä sotia, Italian kirkkovaltion maaorjuutta, Uuden Maailman valtaamista, Afrikan orjakauppaa ja niin edelleen. Ei sellaista sotaa, missä ei joku ismi mukana. Olkoon teismi, ateismi tai kommunismi. Nationalismin syytäminen sodista osoittaa huonoa perustietoutta keskeisistä poliittisista suuntauksista 1700-luvulta nykyaikaan.

  Luulisin itse kuuluvani valtaa pitävään eliittiin. Siten on turha puhua peesaamisesta.

  No tuo kyllä selittääkin sitten näkökantasi. Eliittiä on monenlaista - taloudellista, poliittista, koulutuksellista jne. Ainoa eliitin osa-alue joka ymmärtää tavallista kansaa tuntuu olevan talouselämän johto, koska kaikki muut eliitit elävät veroilla. Päivän aviisissa (C6) Stora Enson maajohtaja haukkuu poliittisen eliitin: "Suomen poliittisella eliitillä ei ole teollisuusohjelmaa. Mieluummin minäkin rakentaisin Suomeen uusia paperikoneita kuin sulkisin vanhoja." En ollenkaan epäile, että moiset pikkuhuolet ahdistaisivat yliopistoeliittiä millään tavalla. Se teille tietysti suotakoon, mutta vaikea on ymmärtää, mitä omahyväinen kapeakatseisuus kenellekään antaa - niin nationalistille, sosialistille kuin eliitille.

  VastaaPoista
 25. PerSut ovat jo vieraantuneet elämästä.

  Yksi Oinonen täällä paikallislehdessä julisti "Ei geenejä rajan yli Suomeen", Toinen PS:n pääpiru eli itte Soini äänesti EU:ssa kuin muslimi: Ei oikeuksia naisille, ei ehkäisyvälineitä jakoon eikä oikeutta aborttiin.

  MrrKAT

  VastaaPoista
 26. Niin, mutta jos olot Suomessakin järkkyisivät, tappajia kyllä löytyisi. Ja vetäisivät suuret joukot mukaansa. Eikä kukaan älymystöön kuuluva tasa-arvovouhottaja ojentaisi sormeakaan vainottujen auttamiseksi, koska se ei siinä tilanteessa palvelisi heidän etuaan.

  Yksi kymmenestätuhannesta saattaisi asettua puolustamaan sorrettuja, heidät heti kyllä tietenkin tapettasiin. Tällainen ihminen on ainakin tähän asti ollut, muunlaista käyttäytymistä ei ole vielä tositilanteessa ilmennyt.

  VastaaPoista
 27. Massaan, johon kullonkin kuuluvat kaikki kuulolla olevat, siis myös "me fiksut" vaikka tietysti implisiittisen määritelmän mukaan pienenä vähemmistönä, vetoavat paremmin ajatukset, jotka voi selittää ja ymmärtää alle puolessa minuutissa (esimerkiksi suurin osa ismeistä tai pyrkiminen Natoon) kuin pidempiä ajatuskulkuja vaativat asiat (esimerkiksi negatiivinen tulovero, optio-ohjelmat, eläkejärjestelmä tai Natoon liittymisen lykkääminen). Kaikkein parhaiten massaan isketään kuitenkin lauseilla, jotka tajutaan selkäytimellä sekunnissa vaikka niitä oikeasti ei voi selittää tai ymmärtää oikein mitenkään: esimerkiksi uskonnot, isänmaallisuus tai fundamentalistinen Nato-kammo.

  VastaaPoista
 28. Viimeisimmälle Nyymiölle:

  Tietenkin auttajat tapettaisiin. Luvan siihen antaa Euroopan ihmisoikeussopimuksen 2 artikla jossa sanotaan:

  Elämän riistämistä ei voida katsoa tämän artiklan vastaiseksi teoksi silloin, kun se seuraa voimankäytöstä, joka on ehdottoman välttämätöntä:
  c) mellakan tai kapinan kukistamiseksi laillisin toimin.


  Tuo laillisin toimin on mielenkiintoinen kohta. Ja mikä onkaan "kapina". Kuka sen määrittää?

  Laillisesti suoritettu elämän riistäminen. Nami nam... maistuu makealle ja hapokkaalle.

  VastaaPoista
 29. Jos maailma on paikka jossa laki on siellä mistä sen ostaa, niin eikö se sama silloin päde mediaankin sen uutisten sisältämän totuuden suhteen. Tietysti jos ei tunne tilannetta - siis esimerkiksi nyt sitä mitä Japanissa oikeasti tapahtuu - on vaikea lähteä sanomaan siitä mitään. Sen olen nyt oppinut että ydinvoimaloissakin voi olla eriasteisia räjähdyksiä, eli pahempaakin olisi voinut sattua. Mutta ne ihmiset jotka tuntevat tilanteen, ja siitä huolimatta ajattelevat, että ihmisten on ennemmin kuoltava kuin periaatteiden, ovat vähintäänkin vaarallisia silloin kun heillä on valtaa mitä käyttää. Jos heitä on mukana siinä keitoksessa mikä nyt Japaniin tavalla tai toisella liittyy, niin tulokset ovat varmasti sen heidän totuutensa mukaisia niiden mahdollisten ihmisuhrien suhteen. Ja on tietysti ikävää, jos media jakaa uskonsa tuohon heidän oppiinsa.

  Mikä tahansa asia saa häpeätahran jos sitä puolustetaan sokean raivon ajamana, esimerkiksi jos varmasti tietää tappavansa lapsen. Sen sijaan jos suunnittelee atomipommin, tai vaikkapa organisoi suunnittelupöydällä keskitysleirin toimintaa, tuollaista tahraa ei niin helposti onnistu saamaan. Ja jos esimerkiksi on vain yksi päättäjä niiden tuhansien joukossa, jotka ovat aikaansaaneet ydinvoimaloiden rakentamisen erittäin herkälle maanjäristysalueelle, voi helposti vedota itseään viisaampiin ja todeta; so what?

  Oikeisto on useimmiten vahvistanut asemiaan nationalistisen kunnian nimessä tekemällä sellaista, mikä on ollut kyseisen kunnian räikein vastakohta. Vasemmisto on antanut sen heille tavallaan anteeksi, koska se on samalla saanut oikeistolta vastalahjaksi yksinoikeuden moraaliseen ajatteluun. Nihilismi tietysti kuuluu kuvaan mukaan.

  Jokaisella taistelukentällä kulkee raja väkivallan ja oikeuden välillä. Siitä olisi hyvä aloittaa asioiden selvittäminen silloin kun haluaa kirkastaa omia käsityksiään.

  VastaaPoista
 30. Ad Ja<rMom: jarruta vähän. Kaikki eivät ymmärrä ironiaa. Minuakaan ei naurata. Balkanilla tunnistetaan ruumiita edelleen, ja yksi riitakysymmys on kapinan kukistaminen laillisin toimin. Tässä kohdin yleiskieli antaa hyviä vihjeitä. Rikosoikeusuudistuksen yhteydessä nämä asiat käytiin perinpohjaisesti läpi. RL 11 luku koskee sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan. Erikseen rangaistaan virkamiehen vastustamisesta-

  EN ihmisoikeussopimuksen teksti on 1950-luvulta.

  VastaaPoista
 31. Kukapa on parempi "ihmisoikeuksien" tuntija, kuin uhri ja jatkettu loukkauksien (lukuisten) Uhri?

  Hieman aiheen sivusta, mutta esitän kysymyksen onko Jyrki Virolainen "tullut hulluksi", kun ei julkaise kommentteja asiallisia(kaan), vaan kirjoittelee itse blogiinsa ja kysyy vastauksilla ja vastaa niihin kysymyksillä! Hänhän on blagioinut Tuomari Nurmiolta tekniikkansa..?

  VastaaPoista
 32. Viime viikolla lounaspöydässä syntyi "poliittinen ydinsota" kun kollega syytti kokoomusta lepsuilusta kun se ei enää tosissaan aja ydinvoimaa Suomeen. Oli äänestämässä perussuomalaisia, jotka ilmeisesti vielä olivat ydinvoiman puolella.

  Saapa nähdä mistä ensi viikolla tuulee... luulen että tässä on kestoaihe keskusteluihin vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
 33. Kemppiselle:

  OK. jarrutetaan.

  Ymmärsin kyseessä olevan Valtiosopimuksen 63/1999.

  www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1999/19990063/19990063_2

  VastaaPoista
 34. Ad Anonyymi: - kaikki kansanmurhat liittyvät nationalismiin. Huomaa sana "kansa" sanassa "kansanmurha".

  Väärin tai parhaimmillaankin sofismia. Lisäksi oikea termi on nykyisin "joukkotuhonta".

  VastaaPoista
 35. Kansanmurha voi YK.n mukaan kohdistua muuhunkin kuin kansaan eli rodulliseen, etniseen tai uskonnolliseen ryhmään. Eihän genus edes tarkoita kansaa. Ja se kansakin voi olla oma, jolloin kansallisuus ei voi olla kansanmurhan syy.

  Kansallisvaltion ja isänmaallisuuden kunniakas puoli on tietenkin luokkaristiriitojen tai, siis, vaikeiden eturistiriitojen sovittelu luomalla solidaarisuutta taistelulinjojen yli. Nykyisin solidaarisuutta tarvitaan globalisaation ja kasvavien globaalien uhkien vuoksi. Käsittääkseni.

  VastaaPoista
 36. Kemppisen nationalismiallergialle emme mitään voi. Kuitenkin suuttuneen älykkömme olisi suotavaa huomata, että biologisesti ihminen kuuluu tribaalisiin nisäkkäisiin.

  Ihminen samaistuu heimoonsa, mikä tarkoittaa sitä että viihdymme keskimääräisesti paremmin kaltaistemme seurassa. Useimmat meistä haluavat asua ihmisten keskellä, joiden äidinkieli, uskonto, tapakulttuuri ja ihon melaniinipitoisuus on enemmistöllä sama.

  Nationalismin tunne nousee siis biologiastamme ja evoluutiosta; ja nationalismin kauhistelu ja inho tarkoittaa samaa kuin inhoaisi myös koko ihmislajia.

  Totta kai nationalismi on ollut karmea kirves hirmuhallitsijoiden käpälissä, mutta nationalismi on myös saanut aikaan myös paljon hyvää.

  Esim. Suomessa sen avulla torjuttiin ryssäraakalaisen julmat hyökkäykset toisessa maailmansodassa ja sen avulla myös jälleenrakennettiin ja uudelleen asutettiin puolimiljoonainen pakolaisväestö.

  Olisko hyvinvointi Suomea olemassa ilman uskoa Suomeen ja suomalaisuuteen eli ilman nationalismia? Vastaus on....luullakseni ei.

  VastaaPoista
 37. JarMom.

  Älä nyt liikaa parjaa Persuja. Olen antanut itseni vahvasti ymmärtää, että sinun mielipiteet esim. abortista korreloivat kovasti ja erittäin merkitsevästi Soinin Timon vastaavien kanssa.

  VastaaPoista
 38. ISANMAALLISUUS VS VALTA;
  Eipa isanmaallisuus taida olla ollut kayttovoimana kuin jossain pikku jutuissa. Suomessa taittiin isanmaallisessa hengessa tappaa v. 1918. Mutta eihan Maon, Stalinin eika Hitlerin voimanlahteena ollut isanmaallisuus. Heilla oli motiivina valta, valtaan paasy tai vallan turvaaminen!

  VastaaPoista
 39. "Must on tullu, urheiluhullu".

  Anonyymille, joka ihmetteli, miksi minä en julkaise hänen ja muiden hänen kaltaistensa hoopojen kakka- ja pierukommentteja, toistan vain sen, mitä jo aiemmin sanoin:

  yritän pitää blogissani tiettyä laatutasoa.

  On suorastaan liikuttavaa havaita, miten kollega JK suo palstatilaa näille "minun hulluilleni."

  Heh, heh, eiväthän nämä anonyymipöhköt tarvitsekaan palstatilaa minulta, he voivat, kuten myös tekevät, asioida tällä JK:n palastalla ja esittää kaunaiset kommenttinsa minulle tätä kautta!

  VastaaPoista
 40. "Minä olen aina vihannut kaikkia kansakuntia, ammatteja ja yhteisöjä ja olen rakastanut ainostaan yksilöitä; niinpä esimerkiksi vihaan lakimiesten laumaa, mutta pidän paljon neuvosmies Tästä ja tuomari Siitä ... Olen kerännyt aineksia tutkimukseen, jossa todistan vääräksi määritelmän animal rationale ("järjellinen eläin") ja osoitan, että tulee sanoa vain rationis capax ("joka voi olla järjellinen")"

  Jonathan Swift kirjeessä Popelle 1725, suom. J. Hollo.

  VastaaPoista
 41. Tunnustan rikokseni! SE olin minä Jyrki Virolaisen kuvaelma "pöhkö anonyymi", joka uskalsin edellä arvostella blogistin sensuurilinjaa. Hän kyllä julkaisee kaikki egoaan hivelevät kirjoitukset, joissa kommentoijat kehuvat henkilöä (kansalainen) Virolaisen "maasta - taivaisiin", kuinka rohkeasti ja totuudenmukaisesti kriittinen professoori "uskaltaakin ja vielä viitsii" kiinnittää arvokkaan huomionsa maassamme vallitseviin epäkohtiin. Mutta auta p...le, jos joku "erkki" uskaltaa kyseenalaistaa tai tuo esiin oman vastakkaisen argumentin, niin on varma, että ennemmin voitan lotossa, kun Virolainen julkaisisi sen!

  Meitä on moneksi, totta toki, mutta ikinä en ole yrittänytkään jollekin "kuka" virolaiselle postata alatyylisiä kommentteja. Tuo on juuri se byroperustelu, jolla yritetään aina ja kaikkialla perustella muka..muka "asialinjaa". Sensuuri ei sitä ole ja suosittelisin arvon professorille vielä yhtä tohtorintutkintoa alalta ja siihen saa parhaimman perehtymisen Pohjois-Koreasta..

  Tarkoitukseni ei ole ollut käyttää tätä blogia kenenkään solvaamiseen tai herjaamiseen ja siten "keppihevosena", vaan toin ja esitin mielestäni tärkeän epäkohdan, kun jotkin kilpailevat siitä "kuka on alallansa pätevin ja kyvykkäin"? Minä olen maallikko ja en kuulu siihen ammattikuntaan, vaan harrastan alaa ja arvostan sananvapautta (kriittistäkin)!

  Erkki K. Laakso
  ex. linnankundi
  http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

  VastaaPoista
 42. yrittää laittaa kommentin eli "kokeilu"/testi

  VastaaPoista
 43. Olipa hyvä, että Erkki K.Laakso ilmoitti oman blogiosoitteensa. Sieltä voi jokainen käydä lukemassa tai ainakin kurkkaamassa, millainen on Erkin blogi yleisilmeeltään ja "tasoltaan."

  Olen joutunut "sensuroimaan" blogistani sekä Erkin vihaisia ja haistattelevia karkka- ja pieru -kommentteja että hänen lukuisia Jacob Södermaniin kohdistamia solvaavia ja herjaavia kommenttejaan.

  Ilmoitan nyt tässäkin Erkille, että hänen on turha enää jatkossa yrittää lähetellä minulle noita kommenttejaan. Se ei tule onnistumaan hänen omalla nimellään eikä anonyyminäkään. Erkin tekstin erottaa kyllä anonyyminäkin kirjoitettuna.

  MInä päätän ihan itse, mitä minun blogissani kirjoitetaan ja kuka kirjoittaa.

  Erkkihän voi jatkossakin asioida tällä Kemppisen palstalla, jossa hän näyttää saavan auliisti tilaa mollata sivullisia.

  VastaaPoista
 44. Esitäpä arvon J. Virolainen yksikin esimerkki ketä olen "mollannut", saati solvannut tässä J. Kemppisen blogissa? Sinä nyt vain menit miinaan ja se siittä.

  Blogiisi en tosin koske 5 metrin kepilläkään, kun olen sen jo kauan aikaa sitten turhaksi todennut. Eihän siellä voi mitään asiallista ja (hedelmällistä) keskustelua edes käydä. Laskepa kommenttiesi määrä nyt esim. viimeisestä kirjoituksestasi ja huomaat että omiasi on 50%! Joten se siitä..

  VastaaPoista
 45. Erkki, kirjoittele sinä vaan siitä Jakke-sedästäsi...

  VastaaPoista
 46. Kyllähän minä Jyrki. Olen kohta "kirjoitellut" 23 vuotta ja paletti jatkuu..

  VastaaPoista
 47. So what? Jukke or Jakke!

  VastaaPoista