Sivun näyttöjä yhteensä

8. tammikuuta 2007

Ylimääräinen

Kannattaisiko lyödä vetoa siitä, miten pitkään kestää ennen kuin venäläisten sotavankien kohtaloon etenkin 1941-1942 liittyvien uutisten yhteydessä kerrotaan, että kotijoukkojen esikunnan sotavankitoimiston päällikkö oli 1941-1942 kapteeni Eljas Erkko?

Toistaiseksi en ole huomannut asiasta mainittavan.

Asia eli siis vankien ja vapautensa menettäneiden kohtalo on tärkeä ja hyvin ikävä. Uutinen se ei ole, vaan asiasta on julkaistu kirjojakin, mutta aika visusti siitä on vaiettu. Pääpiirteet käyvät tosin ilmi Jatkosodan Pikkujättiläisestä (Juha Kujansuu, s. 1033 ss.)

Minulla ei ole edellytyksiä arvioida, johtuiko tapahtumasarja kovan elintarvikepulan ja kovan ilmapiirin lisäksi jostain muistakin syistä. Alan kirjallisuudessa on tapana mainita, että vasta Mannerheimin henkilökohtainen asioihin puuttuminen muutti tilanteen.

4 kommenttia:

 1. Kun olet selvästikin tutustunut hyvin sotiemme historiaan, voisit ehkä joskus blogata jotain sotahistorian kirjoittamisesta. Hyllythän ovat täynnä kirjallisuutta, jossa taistelutapahtumien kulkua käydään yksityiskohtaisesti läpi. Luulisi että kaikki on kirjoitettu, mutta tämä koskee vain sitä kuka meni minkä männyn taakse ampumaan: asiayhteyksien selvittely saa vieläkin aikaan kiihkeää debattia. Viittaan nyt esim. Jokisipilän väitöskirjaan jatkosodasta.

  VastaaPoista
 2. Kuka nyt taas on onnistunut paljastamaan suurena vaiettuna salaisuutena asian, joka on ollut tiedossa koko sodanjälkeisen ajan? Elina Sana? Vai yrittääkö Ylikangas taas presidentiksi?

  VastaaPoista
 3. Ylikangas presidentiksi tiättenkkin ja kauppa ja teollisuusministeriksi Arto Lahti tiättenkkin sekä oikeusinisteriksi Martti Castren tiättenkkin!

  VastaaPoista
 4. Play.com on pätevä dvd-kauppa. Nopea, eikä ollenkaan postimaksuja.

  VastaaPoista