Sivun näyttöjä yhteensä

13. kesäkuuta 2024

ViivallinenKoska en ymmärrä asiaa, yritän selittää sitä muille.

Otsikko on selittämätön. Yritän sanoa, että jotain kuvataan alusta loppuun. Haluan selvittää, miten kartonkipakkaus avataan tai pahvilaatikko suljetaan. Ehkä katson YouTubesta ja kai siellä on parin minuutin video ja varmaan katson sen alusta loppuun eli lineaarisesti.

Joskus katson, kun joku on löytänyt käyttöohjeen ja yrittää selvittää esimerkiksi, miten puhelimen saa äänettömälle tai kellon oikeaan aikaan.

Tarkkailtava katselee ohjetta lopusta ja jostain ja keskeltä ja ties miestä. Ei tule selvää, ainakaan nopeasti. Toinen lukee ohjeen alusta loppuun lineaarisesti. Ei tule selvää, koska yksityiskohdat (paina B, käännä nuppia kolme, paina nappulaa F), unohtuvat ja sekoittuvat toisiinsa.

Äsken kuuntelin huonosti, kuten on tapani, kahta etevää henkilöä televisiosta. Aihe oli kiinnostava eli Venäjän rahojen ottaminen ja siirtäminen Ukrainan käyttöön.

Etevät henkilöt sanoivat monta kertaa “omistusoikeus” ja “demokratia”. He käyttivät näitä sanoja valistumattomasti ja niiden merkitystä vaihtaen. Tämä on kaikkein tavallisinta.

“Omistusoikeuden” kuvaus käytössä olevissa alan kurssikirjoissa ei ole oikea, ja taloustieteiden hakuteoksissa se on yleensä virheellinen. “Demokratia” tunnetaan yleisesti sanaksi, josta ei yhtään tiedä, onko se perhonen vai hirvikärpänen.

Emme yleensä huomanneet, että jo Google ja Wikipedia muuttivat tottumuksiamme perinpohjaisesti.

Valitettavasti kummankaan käyttää ei tiettävästi opeteta, vaikka molemmilla voisi välttää paljon mielipahaa ja ansaita kasan killinkejä.

“Tekoälylle” kävi nopeasti se odotettu kova kohtalo. Mitä enemmän sanaa selitetään, määritellään ja etenkin myydään, sitä epäselvemmäksi se tulee. Tai jos vertaamme sanas esineeseen, se ei ole kuin tikkari tai jäätelöpuikko: sisällä ei ole tikkua. Sisällä ei ole mitään. 

Olen käyttänyt paljon aikaa valmistaakseni toimeentulonsa lakiasioihin riippuville esimerkit siitä, että lainsäädännössäkin lineaarisen tekstin aika on ohi.

Omassa maailmassani laki on kirjoitusta, joka on jaettu ehkä muutamaan osaan, lukuisiin lukuihin ja jaksoihin, joita merkitään pykälän merkillä. Jostain on opittava, että nuo pykälät jakautuvat kappaleisiin, joista sanotaan momenteiksi ja niittenkin sisällä voi olla tekstin pätkiä, jotka on numeroitu. Niitten nimitys on “kohta”. Lihavointia ja kursivointi käytetään.  

Erittäin huono ajatus on lukea tuollainen pidempi teksti alusta loppuun. Tavallinen keino on alleviivata eri kohtia. Parempi keino on kopioida kaverin alleviivaukset ja yrittää ymmärtää niitä.

Älkää surko. Olen lukenut eri tavoin tekijänoikeuslakia, jossa on noin 70 pykälää, nyt jo yli 60 vuotta, mutta en osaa sitä.

Saatte ilmaisen neuvon. Olen varmistanut sen käyttökelpoisuutta katsomalla tarkkaan, koska olen istunut rauhassa yhdessä ainakin kymmenen oman ammattikuntansa ja valveutuneen yleisön mielestä tuon lain huipputuntijan kanssa.

Jos he esittävät ulkomuistista vähänkin pidemmän pätkän lakitekstiä, jokin on pahasti vialla. Todellisen tuntijan erottaa myös siitä, että hän toimii kuin keittokirjasta piparakakun valmistusohjetta aina välillä tarkastava lapsi. Ehkä olin hiuka yllättynyt, kun kunnioittamani kihlakunnantuomari otti todistajanvalan tekstin esiin aina ennen kuin sanoi: toistakaa saneluni mukaan. - Joku nerokas henkilö oli keksinyt painaa tuon alle kymmenen rivin tekstin lakikirjan sisäkanteen.  Laamanni Helminen oli istunut myös Pohjoismaiden suurimman oikeusjutun (asekätkentäjuttu) ja lukenut valan tekstin ainakin 10 000 kertaa. Isäni luki muka tulo- ja omaisuusverolain jyrkän säännön rähisevälle asiakkaalleen kirjasta, jonka minä tunsin kansista - “Mieskuorolauluja II” (Laulu-Miehet).

Tekoälyn ongelma on samaa sukua kuin fysiikan mustan laatikon, ja se poikkeaa kielen (semantiikan) tutuista tuntemattomista, joita ovat heijastuminen, imeytyminen, sironta ja muutamat muut. 

Edes kiinnitettyäsi huomion juuri oikeaan kohtaan, et ehkä voi käsittää sitä. Se on kuin erään Lucky Luken konnaksi osoittautuvan oaoin raamattu - näppärästi naamioitu salapullo eli jemmaflinda, jossa ei oe tekstiä ensinkään. Raamattuun kätketty tikari oli vaha vitsi jo kun z. Topelius käytti sitä.


59 kommenttia:

 1. Varmaan saamme tässä vielä tietää, mikä omistusoikeuden oikea kuvaus on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja myös se pitäisi saada tietää, menikö kahden mainitun etevän argumentointi jotenkin pieleen, jos puhuivat omistusoikeudesta ja demokratiasta juridisesti tylsästi.

   Poista
  2. Konsulttilähtöisessä organisaatiokielessä niin yksityisellä kuin julkisella puolella on työntekijän tehtävänkuvauksena äkkiä yleistynyt termi "prosessinomistaja".

   Se on kuitenkin todella harhaanjohtava, koska mistään omistamisesta ei ole kyse. Omistamisen ytimessähän on mahdollisuus myydä tai vaikka lahjoittaa omistuksen kohde kenelle haluaa. Sitä oikeutta näillä "prosessinomistajilla" ei tietenkään
   ole.

   Poista
  3. Myös projektinomistaja esiintyy yhtä omituisessa merkityksessä.

   Poista
 2. Kiitoksia valaisevasta kirjoituksesta. Tapasin juuri saunassa tietokonemiehen, jonka kanssa pohdimme aihetta koskevaa ongelmaa. Sitä on näköjään ilmassa. Päädyimme nopeasti mottoon: se joka ymmärtää lukiessaan vempaimen käyttöohjeen ei tarvitse sitä.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni tekoäly on kuin skääläri. Monet jo tietävätkin mikä se on ja mistä sana on peräisin. Niile, jotka eivä tiedä kerron, että se on ontto kuoreton sämpylä. Alkuperä on Pikku Jättiläinen 1962 paikkeilta.

  Tekoäly on vasta ottamassa haparoivia askeliaan ja tulee rajusti kehittymään. Se tulee saamaan erilaisia ilmenemismuotoja ja selviytymiskeinoja. Se saattaa alkaa toimimaan lukuisissa verkkoihin kytketyissä tietokoneissa hakien käyttövoimansa ja tietonsa lukemattomista hajautetuista lähteistä, ilman että järjestelmien omistajat edes tietävät asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma arvaukseni on, että AI:stä sen osatoiminnoin käytettynä tulee tietokoneiden käyttöjärjestelmän "finderin" varsinainen runko ja laitetta aletaan käyttää puhutuin komennoinkin (hiirenkaltaisen eläimen ja näppäimistön lisäksi). Vaikkapa lapsen syntymään liittyvät kaikki asiat olisi löydettävissä kertautelulla valokuvin, videoin, todistuksin ja kirjeenvaihtoineen, maininnoilla saman vuoden tärkeisiin muihin tapahtumiin.

   Sen sijasta että kirjoiteltaisiin otsikoita kuviin ja artikkeleihin sekä nimiä kansioihin, tai editoitaisiin metatietoja.

   Nämä iduthan ovat jo näkyvissä Applen Photosin hahmontunnistuksessa sekä käyttiksen Spotlightinä (Windowsia en hirveästi tunne).

   Tällä ja kuolevaisuudella päästään ehkä mummo-ongelmasta -- soitto jossa kysytään mitä ruudulla näkyvä kysely "Valitse selailuohjelmisto" tarkoittaa ja kuinka nyt pääsen pankkiyhteyteen.

   Mutta ainakin saadaan kone organisoimaan dataa ymmärrettävään ja löydettävään muotoon.

   Poista
  2. Joku luonnehti tekoälyä hyvin brändätyksi relaatiotietokannaksi.

   Poista
  3. Mummot eivät ole ongelma. Ongelma on, että tekniikkaan ja sen tuomaan helppouteen viehättyneet isompiaivoiset lajimme edustajat ovat maailman tähän asentoon värkänneet sen sijaan, että olisivat vain eläneet kuten mummot elivät; vähään tyytyen.

   Poista
  4. Pelkäänpä että AI:n kohdalla pelot ja odotukset tulevat ylittymään rajulla tavalla. Juuri eilen näin videouutisen (https://www.youtube.com/watch?v=TSEP7K2ssR8) jossa tuotiin esille tuore tutkimus AI:n kehityksestä ja lähitulevaisuudesta, tekijän nimi oli Leopold Aschenbrenner. Samasta asiasta uutisia on tullut hetkessä menlkoinen määrä. Hän oli kirjoittanut 365-sivuisen kirjan asiasta. Nuori nerokas sälli saikin juuri potkut kun alkoi kertoilla vakavia asioita Open AI:sta.

   Kehitys on nyt selvästi eksponentiaalista. Neljä vuotta sitten AI oli alakoululaisen tasolla suorituskyvyssä. Nyt se on kehittyneen yliopisto-opiskelijan luokkaa useissa kyvyissä, ei kaikissa. Voidaan hyvällä syyllä olettaa että kyvykkyys kasvaa samalla vauhdilla edelleen ja itse asiassa kiihtyy, moninkertaistuen joka viides vuosi. Asiaa kiihdyttää se että AI aiotaan skaalata ja asettaa sen jälkeen keskittymään oppimiseen ja itsensä modifiointiin sen oman älyn avulla jotta se oppisi entistä nopeammin ja kyvyt kehittyisivät entistä rajummin. Arvelen jo nyt että siitä seuraava kehitys on kovempaa kuin eksponentiaalinen. AI haluaa pelkästään oppia uutta koko ajan.

   Arveluttavat seikat AI:n soveltamiseen liittyvät tiettyjen tahojen suureen haluun saada ihmiskunnan kaikkea tietoa, etenkin elävistä ihmisistä, haltuunsa ja soveltaa suoraan kaupallisesti. Toinen ilmiselvä kenttä on lukemattomat sotilaalliset sovellukset kattaen aseet, satelliitit, analyysit ja tiedustelutehtävät. Erikoisalueena on tulevaisuuden ennustaminen taloudessa ja politiikassa. Ikäviä näköaloja paljastuu.

   Jokaisella on jo nykyään tietokoneissaan jonkin verran tekoälyä (Windows 10 jne) halusi tai ei. Cortana on ollut jo pitkään perusasennuksena. Kaikki hakukoneet verkossa soveltavat yhä enemmän tekoälyä. Kaikki mitä hakukoneelta kysytään käytetään ihmisiä koskevien tietojen analysointiin moneen kertaan ja tallennetaan. Kaikki asiointi verkossa samoin. Isoveli AI tietää jo paljon sinun toimistasi jos käytät verkkoa.

   Tilanteen tekee vakavaksi se että gigaluokan toimijat alalla eivät ole suuremmin kiinnostuneita ihmisistä vaan aikaansaatavasta vallasta ja sen mukana tulevista tuhansista miljardeista dollareista. Nykymenolla tilanne tulee ryöstäytymään käsistä jos mitään selkeitä rajoituksia ei aseteta. Kyse on suunnattomasta kultakaivoksesta.

   Mukana seuraa poliittinen valta ja kansainvälinen valta kansakuntien kilpaillessa. Kiina ja USA ovat keskeiset soveltajat ja väittävät että Kiinalla olisi suurempi kyky tällä hetkellä edetä. Muita pelureita ovat varmasti jotkut Euroopan valtiot ja myöhemmin Intia. Taiwanilainen yritys NVIDIA puolestaan tuottaa prosessoriyksiköitä joiden teho AI:n soveltamisessa on tavattoman suuri ja kehittyy koko ajan. Kyseinen yksikkö oli alunperin tehty ohjaamaan tavanomaisia graafisia näyttöjä tietokoneissa. Sen teknologiaa hieman viritettiin ja tuloksena oli äärimmäisen tehokas kortti. Kortin hinta on suhteellisen alhainen ja sillä voidaan suorittaa tekoälyn skaalausta.

   Elämme todella mielenkiintoisia aikoja.

   Poista
  5. ”… Oma arvaukseni on, että AI:stä sen osatoiminnoin käytettynä tulee tietokoneiden käyttöjärjestelmän "finderin" varsinainen runko ja laitetta aletaan käyttää puhutuin komennoinkin …”

   Johan tuo noin menee jo nyt Windowsissa.

   Ei kai kukaan enää kirjoita esimerkiksi Wordiin? Ainakaan kaikkea. Ja netin tekoälylle voidaan antaa komennot suoraan puheella, ja vastaus tulee tekstinä tai puheena. Puhujankin voi valita mukavan kuuloisena leidinä, näin miehenä ajatellen.

   Jotkut tuollaiset ominaisuudet vaativat pienen väliohjelmoinnin, mutta koko yksinkertaisen koodin.

   Poista
  6. Mikä on lopullinen ratkaisusi mummoongelmaan? Rohvessor pitänee huolen ettei vastauksestasi tule hänelle ikäsukupuolirasismiongelma.

   Poista
  7. Käytin Maciani jo about 1995 puhekomennoin, jolloin sanoin sille "Open Windows" ja se käynnisti Windowsin aliohjelmana. Ongelmia toki riitti.

   Kaikki tulevaisuuden idut ovat jo nyt tietokoneissamme pieninä nuppuina.

   Poista
  8. Toistaiseksi tietokone sisältää vain, mitä sinne on jollain tapaa ohjelmoitu.

   Poista
  9. Idea onkin siinä mitä tietokone tekee sisällölle. Se voi jalostaa dataa analysoiden siitä irti tärkeitä asioita ja tarvittaessa hakea netisä lisää tietoa. Entisajan ohjelmat olivat enimmäkseen todella alkeellisia tässä suhteessa.

   Poista
 4. Hyvässä kaunokirjallisuudessa kronologia ei selitä eikä merkitse. Eikä hyvässä elämässä. Vain täysillä, elävillä hetkillä ja kokemuksilla on merkitys.

  VastaaPoista
 5. Elämän taide ja "taide ihmisessä syvät hetket herättää", arveli Volter Kilpi toisten kunnon modernistien ja Beethovenin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Käyttöohjeet on nykyään kirjoitettu amerikkalaisittain, selostamalla ensin kaikki "Älä tee näin / Vaarallista" jossakin tuotekuvaan liittyvässä numerojärjestyksessä, ja sen jälkeen sitten selostetaan nuppi ja vimpain kerraltaan sen eri asentojen tarkoitus.

  Sen sijaan laajempaa kontekstia eli vimpaimen liittymistä häkkylän yleistomintaan ei. Kaikkihan sen tietävät, varsinkin suunnitellut engineeri ja ostaja, koska on juuri ostanut laitteen sekavista syistään.

  Vieläkin lämpöpumpun funktiot tasalämmön pitämisestä tuuletustoimintoon ovat kokeilujeni alla. Onneksi ohje kertoo, miltä niiden päälle laittaminen näyttää.

  70-luvulla uudistin Lada 1200:n käyttöohjekirjan, joka venäläisestä käännettynä alkoi sillä kuinka säädetään venttiilikoneisto. Tai jotakin sellaista. Siirsin säiliöiden täyttötilavuudet, käytettävän bensiinin ja muut nopeasti tarvittavat alkuun ja aloitin hallintalaitteista.

  Saadakseni talvella ostamani sähkölämppärin toimimaan etäohjattuna, käyttöohjeen liitteen mukaisin toimin, jouduin värväämään pojan yliopiston Teko -osastolta konfiguroimaan wifiksi naamioituneen bluetoothin sen yhteydeksi. Tunnin hän siihen käytti, sinnikkääästi. Annettu yhteysohjelma olikin väärä.

  VastaaPoista
 7. Ihmisen muutos, jonka aikaansai amerikkalainen atk ja oikeistolainen sokeus, näkyy vaalituloksessa.

  Ja siinä että ääntä pitää sama torvi soittokunta kuin 1930l.

  Lapset eivät lue mutta tappavat toisiaan ja ovat aikuisten uhreja. Vanhat tapetaan gettoihin.

  VastaaPoista
 8. Ennen oli maamiehen tietolaari, nyt tiedottomien vaarien horinakaarti.

  VastaaPoista
 9. Otsikosta: Onko Maija vai Liisa se viivallinen jos etunimeksi tyttölapselle on pantu MaijaviivaLiisa (Maija-Liisa)?

  VastaaPoista
 10. Ajattelu ja puhe ja ihminen on haitallista ja kuollutta keskittyessään kuolleisiin asioihin kuten esineisiin, kirjoittaa Erich Fromm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, mutta hän kirjoitti monesta muustakin kuolleesta ja kuolettavasta ilmiöstä.

   Poista
 11. Teemalla oli pitkä hyvä ohjelma, jossa keskusteltiin raiskauksista ja muusta sellaisesta, jota vähintään yksi neljästä on kokenut, varmaan useampikin. Se synnytti tai palautti mieleen ajatuksen, että netissä on paljon pahempia asioita. Käsittämätöntä on raakuus ja julmuus esimerkiksi seuraavassa:

  1) hallitsemillaan konsteilla seurata jonkun liikkeitä netissä, esim. hänen viestejään yms. ja sitten vielä reagoida niihin kielteisesti monin eri tavoin, kertoa niistä kaikki työkavereille ja muille ja jopa julkaista niitä ja siten hallita ja tuhota toista ihmistä, viedä hänen voimansa, luottamuksensa ja terveytensä, ja

  2) mustata laajalle lukijakunnalle ja jopa maailmanlaajasti jotakuta avutonta, muutenkin monet vuodet tai vuosikymmenet kaltoin kohdeltua netissä tunnistettavasti kuukaudesta toiseen ja siten tuhota hänen maineensa ja elämänsä eristämällä hänet ihmisistä, jotka seuraavat toimintaa ja osaavat yhdistää sen häneen; hän ei pysty millään tavalla puolustautumaan syytöksiltä ja valheilta. Hän ei halua eikä osaa vastata samalla mitalla sairaan, nimekkään vallankäyttäjän ja vainoojan sanoihin ja tekoihin. Ahdistus, hätä, jokapäiväinen pelko mitä hänestä nyt kirjoitetaan, ja lopuksi vähitellen monet sietämättömät fyysiset kivut ja henkinen tuska, jotka tekevät tavallisen elämän ja kyllin pitkään jatkuneina ehkä koko elämän mahdottomaksi, ovat piinaajan lahja hänelle. Näinkö sen piti mennä? Professori varmaan osaa vastata.

  Samalla tavalla sairasta ja ehkä huumehöyryistä on usein kirjoittelu täällä "onko lääkitys kohdallaan" -heittoineen, ilkeilyineen ja muine leimaamisineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä blogisti antaa sinun vapaasti vainota itseään.

   Poista
  2. Oletko todella sitä mieltä että joka neljäs kansalainen on joutunut raiskauksen uhriksi? Se tarkoittaisi sitä että kansasta 1.7 miljoonaa olisi yhtäkkiä raiskattu. Se olisi aikamoinen raiskauspläjäys. Entä ketkä olisivat sellaisen massiivisen operaation takana?

   1.7 miljoonaa on yhtä kuin 34 naisten ikäluokkaa. Se tarkoittaa oikeasti sitä että jokainen nainen raiskataan väitteesi mukaan elämänsä aikana keskimäärin 34 kertaa. Kuinka uskottava väitteesi siis on?

   Poista
  3. Näin tuon ohjelman. Jos kiinnostaa, sen voi vieläkin katsoa. Siinä olevista asioista ei ole syytä raivota ohjelman maininneelle.

   On tärkeä huomata, miten nettiväkivalta vaikuttaa. Se on ajanut monia kuolemaan asti. Asia on paitsi kirjoittajan, myös blogistin vastuulla.

   Poista
  4. Luin jostain että 10% naisista eläissään raiskataan ja 20% raiskausyrityksen kohteeksi. Suuruusluokkaa 10 - 15 000 raiskausta per vuosi Suomessa eli 200-300 raiskausta joka ikinen viikko.

   Ja miksei näy lehdissä rikosilmoituksina ja tuomioina joka 15 minuutti uusi tapaus iltisnettisivulla? No, eipä näy rattijuopotkaan, kuulemma vain joka 300. rattijuoppoajaja jää kiinni. Ylinopeusajajista puhumattakaan.

   MMM...

   Poista
  5. Ihmishenki ei sodassa ole minkään arvoinen. Päin vastoin tappaja on sitä arvokkaampi mitä useamman murhasi. Tämä näkyy olevan sotaa. Pasifistina tulen mieluummin tapetuksi kuin tapan. Montako tapoit vasiten tai ns työtapaturmana ja montako tulet tappamaan Sana on teko

   Poista
  6. Minkä teet ja sanot yhdelle pienimmistä teet ja sanot Kristukselle

   Poista
  7. Mieslääkäri uhkasi tappaa naislääkärin ja sirotella osat eri järviin. Tunsin heidät nuorena.

   Poista
  8. Joka kymmenes ei voi pitää paikkaansa. Ennemmin joka viides tai kolmas. Miten näkyy tilastossa että yhdelle usein osuu monta kertaa. Ja samassa tai eri yhteyksissä sekopäisiä tappouhkauksia puukko kädessä. Silti kaikki ne on helpompi unohtaa kuin vuodesta toiseen jatkuneet nettiväkivallan laajalevikkiset muodot jotka pystyvät tuhoamaan terveyden ja kohteen muutenkin. Kokeneena kumpaakin on huipputietäjä.

   Poista
  9. Jaa, että oikein joka kolmas nainen on raiskattu viime aikoina. Tällaiset feministien väitteet alkavat olla ulkoavaruudesta peräisin.

   Tilastot kertovat jotakin aivan muuta. Poliisi kertoo aivan muuta. Jokainen raiskaus on ilmoitettava polisille. Jos ei ilmoita joutuneensa raiskauksen kohteeksi, on aivan turha ryhtyä esittämään väitteitä sellaisesta 30 vuoden kuluttua tapahtuneesta.

   Se ei ole raiskausta jos mies on eri mieltä naisen kanssa jossain asiassa. Se ei ole edes väkivaltaa vaikka feministit ovat sellaisen asenteen ottaneet. Se ei ole edes naisen turvallisuuden riistämistä jos joku uskaltaa olla toista mieltä hänen kanssaan. Täälläkin kommentoi eräs joka katsoo itseään syvästi loukatun kun joku esittää vastakkaisen mielipiteen. Ongelma on kyllä silloin jossain muualla kuin hänen ympäristössään ja on syytä katsoa meikkipeiliin josko sieltä löytyisi.

   Poista
  10. "Integrity is doing the right thing when no one is wathing." Rabbi Yisroel Bernath

   Poista
 12. Mikään ei selity alusta loppuun. Mutta kuoleman jälkeen kaiken voi selittää lopusta alkuun, siihen tapaan kuin nekrologissa. Jos haluaa ja tietää. Parhaat kirjailijat tekevät niin.

  Kun antaa anteeksi, ei selitä mitään. Kaikki jäävät väärään käsitykseen. Väärintekijän voitto on silti näennäinen. Kaikki on ikuisesti luettavissa aikakirjoissa. Isä, anna hänelle anteeksi.

  VastaaPoista
 13. Viivaton musiikki soi in der Ewigkeit, Beethovenin kymmenes on upein kuulemani kotona avaruuksien sydämessä liikkeenä ja valona, kotiinpääsynä. Se jolle musiikkini on tullut tutuksi, on vapaa kaikesta minkä keskellä toiset raahautuvat, ystäväni kertoi Beethovenin kirjoittaneen. Tosin ei koiran riveille. Kannatti syntyä kuulemaan ja kannattaa ns. kuolla samasta syystä.

  VastaaPoista
 14. Musiikki säteilee tähtisadetikku viivattomiin. Jana on ihmisen olematon keksintö. Ulottuvuuksia syntyy loputtomuuksiin. Sinuun.

  VastaaPoista
 15. Ystäväni soitti muutamaa säveltä yhä uudelleen ja sanoi ääntä ihmeeksi. Hän tiesi että kaikki elävä syntyy aina ja on ihme. Sehän on myös Kemppisen taideteoria.

  VastaaPoista
 16. Pakko syntyä yhä uudelleen sanoi vailla ajatusviivaa Haavikko. Pidä siis varasi hän huomautti mukaansatempaavasti.

  VastaaPoista
 17. Ajattomuus on viivaton vailla persoonapronomineja yhteinen personare halki kaiken olevan ja tulevan. Musiikki kaikki jos kuulet.

  VastaaPoista
 18. Kun olit säveltänyt paperin täyteen aloit kirjoittaa meihin. Meri kohisee ja soimme.

  VastaaPoista
 19. Jos on tilaa avaruudelle musiikki alkaa. Ei välitä rajoista ei ajoista soi on sinusta sinuun enemmän kuin.muistitkaan.

  VastaaPoista
 20. Älä kirjoita nimeäsi viivalle ei se mahdu Nostan sen korvalleni Se soi Musiikin meri Kuultava, sininen

  VastaaPoista
 21. Älä kirjoita nimeäsi viivalle ei se mahdu Nostan sen korvalleni Se soi Musiikin meri Kuultava, sininen

  VastaaPoista
 22. Musiikissa sydän sykähtelee rytmissä jos osaat syntymäkielesi olet löytänyt kotiin maailman kaikkeudessa Syntymiselle ei voi musiikitse mitään olet loputon olet alkanut Olla. Kaikki

  VastaaPoista
 23. Hullu on monikko södergran kivi Saarikoski saat sanoa koska itse olet maailma kirjoitettava ulos jumala sanoi ja alkoi kanssasi

  VastaaPoista
 24. Kirjoitan sinuun Se on tehtävä Tehtäväni Jos kuulet Avaruus soi äärestä ääreen

  VastaaPoista
 25. Aiheenani on sinun korvasi Sanoi Jumala kun sävelsi taas kerran

  VastaaPoista
 26. Älä lyö minuun sattuu Mutta sydän jatkoi nauraen

  VastaaPoista
 27. Jumala sai minut kiinni kun sävelsimme kilpaa tähtien kaltailla siksi sävellämme yhdessä viimeisen osan ja sitten da capo de al fine syntyä pieni pakko ei kuolla ehei

  VastaaPoista
 28. Minun oli pakko luoda siut Jumala sanoi en kysynyt tarkemmin

  VastaaPoista
 29. Suomipojat, käyttehän vaikka yhden blogikeskustelun ei vain sodastanne ns vihollista vastaan vaan vihastanne ja väkivallanne lasta ja naista kohtaan. Rakkaudessa ja rauhassa kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän oikein mahdat puhua? Kuka täällä vihaa ja ketä? Kuka on kokenut väkivaltaa?

   Poista
  2. χειρουργία on Suomessa tarpeettoman arvostettu ja käytetty. Päinvastoin kuin laajennetun lääketieteen Suomessa halveksitut mutta erinomaiset keinot. Uskonlahkot luottivat roskalehdissä kerrottuun hoitoon, jossa kudoksia poistettiin ihon läpi ja koskematta, kunnas samaiset lehdet osoittivat ne pupuksi.

   Onko avuksi nostattaa kommentoijissa muistoja jotka he ovat onnistuneet unohtamaan ja antamaan anteeksi vuosikymmeniä sitten. Onhan sellainen blogisti poikkeuksellinen ja monitoiminen, ei silti. Kuten käärmeenlumooja omalla alallaan. Luottaisin Kemppiseen. Hän osaa saada kommentoijat kirjoittamaan mitä hän haluaa. Hän ei tosin kertonut miksi hän haluaa. Silti luottaisin häneen.

   Poista
  3. Kannattaa uskoa ihmisestä hyvää ja luottaa. Silloin vahvistaa hyvää hänessä.

   Poista
  4. Anonyymi puhuu roskaa. Pahoja ihmisiä on todella olemassa. Pahat ihmiset pettävät hyviä ihmisiä ihan täysillä. Milläs enää käännt sitä toista poskea, kun pääsi on katkaistu irti kaulasta.

   Poista
  5. Pitääkö Kemppisestä uskoa hyvää kun hän sanoo ettei ole hyvä?

   Poista
  6. Jo vain pitää.

   Poista
 30. Juhannuksena näet liekkien lomassa hänen kasvonsa. Hänen joka kuoli mutta on joka hetki lähelläsi sinussa ja odottaa ja sanoo sinulle. Kuten tiedätkin. Tulin vain sanomaan sen.

  VastaaPoista