Sivun näyttöjä yhteensä

5. lokakuuta 2021

Känniläisiä


 

Pitäisikö alkoholin käyttämisestä rangaista? Runsaat sata vuotta sitten kysymys oli ajankohtainen ja mielipiteet olivat kiivaita. Asiaa ei ole omana elinaikanani kyselty, vaikka rajoituksia on rukattu silloin tällöin. Itsekin löysin kerran laatikkoni pohjalta ostoluvan eli viinakortin.

 

Varmuuden vuoksi: en vihjaa tässä hapuilevaan huumekeskusteluun enkä siihen, että tietyn logiikan mukaan alkoholikin on ”huume”.

 

Vahingossa tai vasiten hyllyssäni takariviin painuneina on suuri määrä kirjoja, joista tulen levottomaksi. 

 

Yksi ajankohtainen on ”Tamminiemen pesänjakajat”. Siitä on nyt puhetta, kun kirjan ilmestymisestä tuli 40 vuotta ja Aarno Laitinenkin kuoli.

 

Poliittisen ilmaston muuttumisesta voisi kirjoittaa toiste. Muistan tietenkin eriomaisesti tuon ajan. 

 

Todisteena muistetun hataruudesta vedän esiin tupakanpolton. Myös valtion virkahuoneissa kuului ennen olla tuhkakuppi, ja hermostuneet alamaiset panivat tuon tuostakin palamaan. Minulla on säilöön pantuna nelikulmainen, suhteellisen painava tuhkakuppi, jonka pohjaan on valettu ”valtio”. Luulisin ottaneeni sen talteen arvellen, ettei oikealla omistajalla ole sille enää käyttöä.

 

Oikeusneuvos Ekholm ei puheenjohtajana aloittanut korkeimman oikeuden jaoston istuntoa ennen kuin oli saanut Havanita-pikkusikarin palamaan ja vedellyt sen puoliväliin. Oikeusneuvos Kuhlefelt piti samaa tapaa, mutta yleensä istuntosaleissa ei poltettu, kuten ei tietenkään käräjillä eikä kirkossa. Muistikuvieni mukaan oli luontevaa sytyttää Hofnar tai sitten piippu istunnon jälkeen. Kiinteistön käytävissä ja työhuoneissa polttamiseen ei ollut estettä.

 

Tavallisissa kokouksissa oli joskus todella paljon savua. Sopiva todiste on esimerkiksi Fritz Langin saksalainen suurelokuva ”M – kaupunki etsii murhaajaa”, jossa poliisiasemalla ilma on välillä niin sakeana ettei läpi näe. Englannista en oikein tiedä, oliko Churchillilla vain tapana vain esiintyä korkeimmissa kokouksissa sikarinpätkä suussa, vaan oikeinko hän poltti. Rooseveltin kuvaan kuului pitkän imukkeen päässä keikahteleva savuke.

 

Mutta humalaisuus on mennyt muodista vielä vahvemmin. Mainitsemassani kirjassa puhutaan tietysti Ahti Karjalaisen ”henkilökohtaisesta ongelmasta”, mutta ehkä vähemmälle jää se tieto, että menneisyyden vuosikymmeninä korkeimmatkin poliitikot saattoivat tulla vastaan ainakin ravintolamaisemassa huomattavassa tuiskeessa. Minua ei tietenkään silloin nähty eikä kuultu, mutta olen kuunnellut selostuksia, miten Kekkonen ja ulkoministeriön Jalanti tappelivat Kämpissä 50-luvulla juovuspäissään. Tiettävästi mitään tappelua ei todellisuudessa ilmennyt, mutta juovuksissa oltiin kyllä. Isäni toisaalta väitti nähneensä, kun kansanedustaja Kekkosta vedettiin turpaan osakunnassa. Epäilen tietoa. Kekkosen nimiin pantiin kaikenlaista.

 

Jossain yhteydestä sattui silmääni tieto, jonka mukaan Hannu Tarmiota WSOY:stä savustettaessa 1970-luvun alussa taloon olisi tahdottu johtajaksi henkilö, josta itsekin tiesin näkemäni perusteella, että hän tarvitsi jo aamupäivisin työhuonetta kohti tepastellessaan tuke seinistä eikä välttämättä osunut tuolille ensi yrittämällä.

 

30 kommenttia:

 1. Kyl mun kuvissa pääppösessään asian ajatellu ihminen näyttää paremmalta jos mä oon sen kans jutellu asiast, eikä ny qina niin asiastakaan..

  Marjo Leinonen, kenet Kuppilan jengi melkisteen rakensi et mee! Sin tarttee! Et saa kaljaa ku et tsungaa.. Pedro 's heavy g3ntlemen, Miljoonan markan pakarat..

  Nyt Göden Jouluaattona kännissä, oijj. Kandee tsiigaa.

  Näistä mä päihdyn. Päihdehakusii jutskii, huh et niito paljo.

  Valta, hyi-yäk. Väkivalta, no - omalla tavqllaan ok mut ei kummiskaa. Poliisi, minne sinä meet? Sori. Mäoon pupujussipunkkari. Mut ommulla pulju. Et saa kirjoi mitä ei saa muuten. Kandee.

  VastaaPoista
 2. "olen kuunnellut selostuksia, miten Kekkonen ja ulkoministeriön Jalanti tappelivat Kämpissä 50-luvulla juovuspäissään"

  Tottahan tuon täytyy olla, kun se kerran pantiin ihan lehteen "pränthin": "Kekkosella yöllä verinen tappelu loistohotellissa." Vikapää tosin itse yritti tekeytyä muka syyttömäksi kirjoittamalla vastineen (se yhden ainoan, näinä vuosina): "En ole ollut mukana minkäänlaisessa tappelussa, en loistohotellissa enkä muualla", mutta kukapa tuollaista meriselitystä olisi uskonut!

  Samoina vuosina herralle sattui kaikenlaista muutakin kiusallista: "Kekkonen raahasi naista korvarenkaista"; "rakastunut Kekkonen häritsee yöllä naapureitaan"; "ministereillä bordelli Meilahdessa - Kekkonen innokas asiakas" jne. jne. (Sitaatit luetusta tässä muistinvaraisia.)

  Ja kaiken tuon paljasti hyväuskoiselle kansalle "Sensaatio-Uutiset", aikansa "faktantarkastaja", jonka lento sitten äkisti päättyi 1.3.1956 diktatuurin Suomessa jysähtäessä äkisti voimaan. Tuon totuudentorven takana on täytynyt olla todella ryhdikkäitä "isänmaallisia" piirejä, mutta minkäpä hekään kekkoslovakialaisten ylivoimalle mahtoivat, vaikka parastaan tietenkin yrittivät. Niinpä jo heti sotaa seuranneina vuosina Turun puolessa ilmestyneen "Mitä nyt?" - lehden takana oli tuossa suhteessa laadukkaita voimia (mm. historioitsija Einar W. Juva ja kielimies Paavo Ravila). Ja nouseva kyky, Matti Kuusi -veitikka "osoitti" (niinhän tieteessä sanotaan), että nimen Kekkonen etymologinen kanta onkin valheselitysten sijasta sanassa "kekki" - viinalekkeri tai juoppolalli!

  Ei kansaa siis niin vain petetty. Julkisuuteen pääsi näet lipsahtamaan kuva 50-luvun alkuvuosilta, jossa Kekkonen istui silkkisessä aamutakissaan sairaalan lepotuolissa radiouutisia kuunnellen. Vatsahaava mukamas! Joka ikinen kansanihminenkin osasi oitis yhdistää kuvan "toipumisloman" tapaukseen, jossa kauppaneuvos Kalle Kaihari oli hurjassa öisessä tappelussa vetäissyt puukolla Kekkoselta mahan auki!

  (En siis takaa edellä kirjoittamieni sitaattien sanatarkkutta, koska olen niinsanotusti kertonut (kirjoissa yms.) kerrottua.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Totuuden Torven", "Sensaatiouutisten" ja parin muun samanlaisen takana oli Ernesti Hentunen. Isot ihmiset naureskelivat vaikka eivät olisi kekkoslaiaia olleetkaan.

   Poista
  2. "Sensaatio-Uutisia" julkaistiin kiihtyvästi vuoden 1956 presidentinvaalien alla. Kyseessä oli oikeistovoimien masinoima ja rahoittama kampanja. Ernesti Hentunen oli Kansallisbiografian mukaan kuollut vuonna 1951.

   Poista
  3. Hentusella ei ollut enää mitään tekemistä Sensaatio - Uutisten kanssa. Oli kuollut jo aiemmin. 1951? S.-U.:n julkaisija saattoi painattaa myös pari Totuuden Torven numeroa v. 1956 vaalien aikaan. Oli joko hankkinut nimen oikeudet perillisiltä, tai ei. Mutta pääosin T. T. lakkasi ilmestymästä perustajansa kuoltua.

   Poista
  4. Vuoden 1956 presidentinvaalien kampanjaa käytiin Kekkosen tappeluväitteiden lisäksi puskamedian levittämillä iskulauseilla, kuten:
   - ”En syö soppoo en en en, kun sitä tarjoo Kekkonen.”
   - ”Hei Mambo, tehdäänkö Kekkosesta luuranko” (50-luvun hittikappaleen sävelellä).

   Poista
 3. Alkoholin käyttöön liittyy oleellisesti se, että alkoholia voi helposti tehdä 'kuka tahansa' ja käymiskelposia raaka-aineita löytyy joka paikasta. Varmaan jo esi-ihmisetkin ovat sen havainneet ja ekat känniläiset olivat örisemässä jo heidänkin porukoissaan!
  SL

  VastaaPoista
 4. Vieläköhän armeijassa pidetään tupakan mittaisia taukoja?

  VastaaPoista
 5. On niitä rubriikkikuvan tarkoittamia "kaloja" muuten aikojen saatossa ollut muitakin Suomen "presidentillisissä piireissä" (siis piireissä "lato sensu", kuten Klinge sanoo).

  Niistä vain ei kehtoo kirjoittoo, kun jotkin tahot tuntuvat sydäntyvän kiivaasti. Kirjoittakee työ, professori, ettei aina vain siitä yhdestä, olkoon sitten vaikka kuinka ollut parempien piirien mielestä koko saatana miehekseen.

  VastaaPoista
 6. Eli wsoyssa on joskus ollut henkilö jolla on ollut alkoholiongelma? Ja tämä hämmästyttävä asia liittyy mihin?

  On muuten yhdessä seurakunnassakin ollut viinaanmenevä pappi, mutta enpä kerro kuka ja missä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs suotta vaikenemaan, nimiä pöytiin. Seurakunnissa on vaiettu jo kauan vahingollisesti vakavimmistakin rikoksista.

   Pappien kännäämisestä mitään haittaa ole, senkus ryyppävät itsensä vaikka hengiltä kunhan pitävät ahnaat näppinsä ja muut kehonsa ulokkeet kaukana lapsista ja muista vähäväkisistä. Siis muittenkin seurakuntien valheensaarnaajat kuin vain katoliset piispat pienempine hiipantavoittelijoineen.

   Poista
 7. 70-luvun alussa tanskalaistädit saattoivat vielä tuprutella paksuja sikareita, koska lienee se tapa tullut ja mistä. Saman vuosikymmenen lopussa olin matkalehtorina viikon Odensessa, jossa kerroin koululuokille ystäväkunnasta Tampereesta ja näytin dioja. Yhdessä koulussa opettaja sytytti tupakan heti tunnin jälkeen ja käytävässä oli valtava metallinen tuhkakuppikin jonkin telineen päällä.

  Opettajainhuoneessa taas saattoi välitunnilla ottaa olutpullon korista ja laittaa maksun laatikkoon. Rehtorilla oli pullo kirkasta huoneessaan kirjahyllyssä kirjojen takana... Yhdellä opettajalla taas oli suljetussa puutarhassaan kannabista kasvamassa poikaansa varten. Ilmankos tanskalaiset ovat niin hyväntuulisia. Varmaan yksittäistapauksia, mutta pisti vaan silmään. Sitten oli vastapainona hyvin muodollista vanhaa keskiaurooppalaista pöytäkulttuuria, kaikki kättelivät emäntää erikseen kiittäessään illallisesta ja sellaista.

  VastaaPoista

 8. Tabuhan se on syntyperä. Varsinkin jos hyvä. Kaupunginvaltuutettu Hannu Oksala paasasi kuin minulle Sokean pisteen ennakossa eilen Vallilan Kansallisteatterissa. Olin nousevan katsomon kolmannellako rivillä ja tyhjää välissämme. Että terveisiä. Ja Susannalle myös. Valtuutettu Oksala (vihr.) pauhasi huono-osaisempien lasten puolesta ja antisegregaation puolessa "että Herttoniemen vuokratalornien ja omakotitalojen asujien muksujen pinnat on tasattava" ; ja varsinkin parempien vanhemien rajua lobbausta vastaan omien muksujensa puolesta. Jäi rannalle viime kuntavaaleissa.

  Enkä ollut rähinästä kuullutkaan, paitsi nyt teatterissa. No ihan uusi oli vasemmiston raivoisa koululeikkaussaksien piilottaja ja pro-pikkukoululas. Kumpikin ihan lööppikamaa, mutta ei, hekun väärällä asialla, vähempien puolesta korskeampia vastaan.

  Mistä noita Oksaloita tulee ? Noita teivaksia ja päiviötä. Hae Musiikkitalon väliajoilla. Tämä Hannu on rotuisa mies. Katsekumppanini siis. Mestarihaitaristi aina vaan suloistumastuvassamme Suomessammme kansan- vai oliko se rahvaanmusiikin maisteri. Voi niitä koskenlaskijoita ! Ja yhä tässä näytelmässä vastakoskeen sauvoja.

  Tai Jawan bensatankin päälle istutetun koulukiusatun lapsensa koulutie saattajaisää viime viikolta Järvenpään Kinnarin koululta, kun iskä Lars Sorri vei pojan kouluun että näkevät väkeä olevan koulurauhan turvaajina. Iltapäivällä paikallisia isiä oli koolla jo kymmeniä, kuka motskarilla kuka autolla.Varmaan joku sähkölläkin, ei ole peltiin katsominen.

  Opettaja Päivi Oinasmäki oli tempauksesta ilahtunut. Asia vyyhtesi monta kiemuraa kiusaajan vaiheita myöten. Vaikeata on. Sekin että minusta Herttoniemen parempiosaiset olivat oikeassa koulunsa tason lobbareina. Ja taas. Huono koti hyvinkin parasta syliä tarjoava kuten Jawastakin päristetään.

  Kosketti älyä tämä Kuparisen pitkä ilta ja vielä ratikassa nousi ravittuun päähän versoa jos mitä lisää ja mitä ei ollut iltaan voitu mahduttaa. Hieno juttu kertakaikkiaan.

  Pormestari Vapaavuori pahiksia tässä, mutta kiusa noilta kai kiittiniitti kaupungin kassan puolesta. Euroopan Investointipankin keikkavuosilta oppimaansa mies soveltaa kaupungissaan. Tärkein käsky mille dogmatiikan perustaa on, että on, on kaksi erilaista euroa. On kaksi tiliä. Ovat kulut kouluihin ja sairauksiin. Ja ovat arvotuotot koulutaloihin josta apupormestarilta Pia Pakarisella jylhä saldo vaalikaudelta, uusrakennusta ja perusremppaa. Ja sairaalamäet ja -kadunvarret sitten ! Hyvinvointivaltiota totisesti. High-diaksoosia kansanterveyslautasilta. Tai -naudoilta.

  Noita toisia euroa tehdään itse uudessa kvanttisessa ja suhteellisuusteorian ja mielen avaruuden laajenemisen pohjalta. Yhdessa ohimenevässa repliikissä uusasia välähti. "paitsi jos ei velkoja tarvite takaisinmaksaa". Siinähän se, mutta eipä asiaa tunneta.

  Eikä tämän esityksen jälkeenkään. Kun Jari Hanska ja Susanna Kuparinen ja nuo jokuset räyhärohkeat pyykkipaljuun sukeltaneetkaan eivät ole asiallista työhönsä perehdyttämistä mistään saaneet, niin kuinka sitten muut ? Alun puolituntinen kunnallislakia ja hallintomaisteri termistökakofoniaa kuulutti idiotiaa.

  Vinkkejä kotimatkalle ja tähän joutokirjoitelmaani sirottui. Vapaavuoren alinomainen golfmailansa kiilottaminen, EIB vuodet Luksenburgissa, miksi se ei lainaa sivistykselle ja muhkeasti ? Janne tietää ja nykypressakin, samalta kisällikierrokseltaan, Euroopan veroparatiisissa. Rahat jemmassa eivät saaarella vaan siinä Luksenburgin kaupunkin halkovassa rotkossa.

  Vapaavuoren peliseura tuntee toisen euron kierimisen koloonsa ja ilmassa samaan aikaan ihmeen, he ovat kaupunginisät. Heidän on kaupunki peli- ja rahakenttänään, ei Kaupungintalo, vaan sen edeltäjä Seurahuone. Nyt spa´at ja tasenuolet.

  Seitsemällä hiirellä itsensä ravitsevat. Leivät kalat ? Ei uusi ehtoollispöytä sellaisia kata, kahvikin syntetisoidaan Otaniemessä siellä Jokerin varressa. Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli veli hüva, kohta tyättömän kuukausi kestää enää viikon. Se, se se on sitä ihtiään. Elämää myirähän ja aktiivit jyllää. Ostakaa toinen, maksakaa ensimmäinen osamaksulla.

   Ovenraosta kuultua: Nin kuinkas kauan sä oot ollu tyäelämässä?

   Epäilemättä se on vähissä, kortiton äly.

   Poista
 9. Karjalaisesta jäi minulle mukava muisto: Olin Helsingissä 70-luvun alkuvuosina kesäyliopistossa, ja kävin katsomassa Presidentinlinnaa. Seisoin yksin sen portilla, kun siitä lähti musta limusiini. Takapenkillä istuivat ulkoministeri Karjalainen ja Intian turbaanipäinen ulkoministeri Sardar Swaran Singh. Molemmat nostivat opiskelijapojalle kätensä tervehdykseen iloisen hymyn kera.
  Tunsin hetken olevani aika otettu!

  VastaaPoista
 10. "Pitäisikö alkoholin käyttämisestä rangaista..." Siitä rangaistaan ja pitäisikin rangaista. Kulkuneuvon kuljettaminen humalaisena näyttää olevan useimmiten vaarallista sekä kuljettajalle että muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkoholia saa nauttia. Laki on selvä tässä asiassa. Raittiusliikkeen aikoinaan masinoima propaganda oli selvä vaikutus kieltolain taustalla.

   Kohtuulainsäädäntö on myöhempien aikojen keksintö, sitä ei ole vielä keksitty.

   Pahan tuntee ehdottomuudesta.

   Poista
 11. Liekö joidenkin ehdokas WSOY:n pääjohtajaksi tuolloin 1970-luvun alussa ollut Eino E. Suolahti, Akateemisen kirjakaupan suunnasta?

  VastaaPoista
 12. Tarmion savustamisesta Kansallisbiografia näin: "Ilmari Melander oli Helsingin yliopiston maa- ja vesioikeuden professori 1951 - 1968. Hän oli Werner Söderström Oy:n (WSOY) hallintoneuvoston puheenjohtaja vuodesta 1951 sekä yhtiön merkittävä osakkeenomistaja. Melanderilaisten "rahasiipi" erotti 1972 "kulttuurisiipeä" edustavan pääjohtaja Hannu Tarmion, mutta saman vuoden yhtiökokouksessa kulttuurisiipi sai niukan enemmistön ja Melander joutui eroamaan."

  VastaaPoista
 13. Churchill ainakin pitkällä Liberator-lennolla oliko Britannia-Kairo poltti sikaria, kävi silloin tällöin ohjaamossa kysymässä missä ollaan, ja turisemassa, ja lentäjät avasivat sivuikkunan raolleen joka veti käryä pois. Koneessa oli mm. C.lle patja siipipalkin päällä, ja pommiruumat oli rakennettu istuinmatkustamoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkuna pitää avata juuri vähän raolleen, silloin ilmavirta imee savun pois. Liian auki ei toimi.

   Poista
  2. Kuinka voit tietää tämän !?

   Ällistykää, te kaikin tavoin vähäistä tietoa vaalivat hömpsäntuut.   Poista
 14. Yksi päivä mietin ja yritin mallittaa ilmastointia tai oikeammin huoneilman vaihtumista. Sekä hapen, hiilidioksin osalta mutta myös koronavirus-aerosolin ja radonin kasautumisen osalta.

  Oletin pian että leviää tasaisesti huoneesta toiseen. Sitten muistin
  että tupakansavu mallittaa sitä koronaa! Ja lapsena nähtiin kun isä
  poltti tuvassa vieraan kanssa tupakkaa ja savu leijuikin toiseen
  huoneeseemme yllemme jotain 1,5 metrin korkeudella ohuena mutta tiheänä
  pilvilauttana. Ehkä oli talvi ja ilma kerrostui inversioksi. Tämä
  tarkoittaisi että talvella kuolettavan vaarallinen koronapilvi virtaa
  tiheänä lauttana toisiin huoneisiin ja ihmisten keuhkoihin.

  Sama juttu sitten influenssavirusten kansssa.

  VastaaPoista
 15. Kykenisittekö mieltämään Marlene D.n ilman imuketta? Kuningatar Silvian sen kera?

  Sama vaihtaen se oma ah-nam kaljapullo käteen saunan rappusilla / ilman.

  Nikotiini onkin ovelampi ja kokolailla kierompi peli, vasokonstriktoivan nikotiinin hampaita lähdettävä vaikutus on ainakin varma. Täällä kokemus.

  Alkoholihan on sivuseikka, ja niin sen tulisi ollakin.

  Kirkkaalla päässee sen viimeisen kilometrin, en tiedä - voi olla.

  Liikunta-addiktioni on taas ryöpsähtänyt valloilleen. Ihan kivaa... autsista, ouh.

  VastaaPoista
 16. Viisi vuotta sitten poliisi tuli kotiini hakemaan kotirauhan rikkojaa. Tämä lyötiin siinä rautoihin, ja panin helpottuneena tupakaksi. Toinen konstaapeli käski tumpata - niin kauan kuin he olivat siellä sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välittyy kuva, että poliisi on savu korvista noussen miettinyt että taas tällainen tyhjänpäiväinen keikka, kun eivät ihmiset osaa käyttäytyä. Ajatellut itsekseen että ei kukaan riitele itsekseen, mutta tuo yksi nyt tarttee poistaa paikalta kun se ei tähän kämppään kuulu eikä älyä itse lähteä.

   Sille paikalle kukkona terhentelemään jääneellekin olisi tehnyt mieli sanoa jotain terävää, mutta rajasi sen siihen että huomautti röökaamisesta toisten työtiloissa. Kun siihen löytyy selvät määräykset laista. Jos isäntä olisi siinä alkanut jäpittää vastaan, olisi voinut sillekin tarjota kyytiä kamarille selvittämään asioita.

   Onneksi ei puukot heiluneet sentään.

   Poista
  2. Niin, tästä muistui eräs lystikäs hetki. Kylppärin oven melamiinilista repsotti ja enkös potkaissut hellästi mokomasta sopivan määrän ukkovarpaani kynnen alle. Huippuvirkistävää. Tilanteen mukainen toiminta oli äänekkäähköä ja uteliaisuuttaan asunnon ovea kolkuttaneet poliisit suosittelivat jäähyä putkassa, oven ollessa siisteinä neliöjalan palasina muovikasseissa. Ehkäpä n. puolen tunnin vasteaika on sopiva, toisaalta voisi otaksua että se ei kaikissa tapauksissa suinkaan ole. Varmaankin imurointi oli tässä se tekijä.. Hyvin hiljainen imuri, toki - pahuksen pölypussi vain oli täpö ja sitten tullaan häiritsemään ja otaksumaan ties jos mitä, hmph. Muutenkin yllätti instantstressi, siivoaminen on kyllä muuten terapiaa ja leppoisaa puuhaa, kunhan ei tarvitse simultaaniselitellä tekemisiään. Että kylpytakkisillaan (kiitosta vaan kierrätyskeskus lääkärintakista, on oivallinen), pää punaisena hampaat narskuen löylystä tulleena, kokolias jälkihiki ja sen tapaista kaikkea muka väkivaltainen, hö?

   Tuovatkohan mellakkapoliisit töitä kotiin, koskaan?

   Varvasta särki. Ynnä vielä lapaakin kolotti ja laiskotti. Yhtään ei tehnyt mieli säveltaidetta. Nyt kun mietib niin olisi tullut tehdä mieli kuunnella vaikka jokin adagio, tai Gyorgy Zamfir lonely shepard Andre Rieun pumpun säestyksellä muttei silloin, ei yhtään.

   Poista
  3. Torstain 14. lokakuuta anonyymille. Olen absolutisti ja olin kuvaamallani hetkellä pyörätuolissa. Avoimesta jääneestä ovesta kotiini tunkeutunut henkilö oli minulle entuudestaan täysin tuntematon, melko vaarattomaksi osoittautunut outo "hiippari". Väitti asuneensa aikaisemmin talossa ja näytti etsivän eilistä päivää. Pyrkimykseni oli vain luoda kontrasti Fritz Langin elokuvan tupakansavuiselle poliisiasemalle. Kiitän kommentista. Lyhyestä virsi ei valitttavasti ollutkaan näemmä kaunis.

   Poista
  4. Kun postaus otsikkoa myöten käsittelee känniläisiä, oletus on että alkoholilla saattaa olla osuutta kommenteissakin.

   Kaikkea hyvää absolutistille. Ei se röökaaminenkaan terveellistä ole.

   Poista