Sivun näyttöjä yhteensä

3. heinäkuuta 2017

Opissa


Tämän kirjoituksen kuvan selitys on hyvin yksinkertainen ja vaikea. Yhdessä. Olemme yhdessä. Itse olen opissa. Pienen lapsen silmistä näkyy taivas.

Sain vauvalta ilmaiseksi poliittista opetusta. Eilen oli onnekas päivä valokuvien kannalta. Useat yli sadasta onnistuivat ja tämä yksi erikoisen hyvin. Molemmat kuvassa esiintyvät henkilöt sanovat selvästi ilmeellään ja katsellaan, me kuulumme yhteen.

Puhe ei ole sukulaisuudesta, vaikka sitäkin kieltämättä on.

Ihmislajin historian ja suuren osan biologiaa voi hahmottaa kahtiajaoksi ’yhdessä – erikseen’.

Se on sääli, että Jeesuksen erikoinen asema ymmärretään johdonmukaisesti väärin. Ensin oltiin sitä mieltä, että kaikki oli tulkittava kirjaimellisesti ja että kysymyksessä oli Jumalan poika, joka teki ihmeitä. Kun tulkintatapa muuttui pari sataa vuotta sitten, Uuden testamentin tarinat alettiin ymmärtää kansansaduiksi, ja yhteyksiä folkloreen onkin löytynyt paljon.

Samalla on unohdettu, että tämä luultavasti todella elänyt ihminen, jonka puheista on vain välillisiä eli toisilta kuultuja kertomuksia, oli ainakin oman aikansa johtava intelektuelli.

Jostain tuntemattomasta syystä noihin aikoihin eli useita huippuja, jotka yleensä eivät jättäneet jälkeensä omia kirjoituksia, paitsi Platon. Juuri kukaan muu ei ollut yhtä yllättävän yksinäinen ja omaperäinen, paitsi ehkä Buddha.  Tosin Buddhan nimissä oleva julistus on hyvin lähellä aikakauden Intian monia suuntauksia ja koulukuntia. Myös Jeesuksen aikana essealaisten kirjoitukset eli Kuolleen meren kääröt, jotka ovat oikeita ja joista ainakin osa on myös oikealta ajalta, sisältävät Raamatun lukijalle hyvin tutunomaista asiaa.

Kun nyt kirjoittelen jatkuvasti ajankohdan asioista ja sanon välillä jyrkästi eräistä ilmiöistä, haluan kiinnittää lukijan huomion näennäisesti yksinkertaisreen kahtiajakoon yhdessä- erikseen – tai vielä helpommin ’me – muut’.

Esimerkiksi joillekin ’me’ on suomalaiset eli ”kansa”. ’Muut’ on maahanmuuttajat ja ruotsinkieliset. Vastustettava joukkoon myös ’eliitti’, joka ei kuulu meihin vaan sortaa meitä ja vehkeilee päämme menoksi.

Jotta tuossa ajattelussa olisi edes hiukan johdonmukaisuutta, olisi ehkä ajateltavissa, että eliittiä on kahta lajia, pahaa ja hyvää. Halla-aho lähimpineen on samassa asemassa kuin kommunistijohto oli vielä taannoin. Pakostahan virallisen ja avustuksin tuetun poliittisen puolueen puheenjohtaja on poliittista eliittiä. Ellei näin ole, sitten mitään eliittiä ei voi ollakaan. Mutta tämä hyvä eliitti toimii kansan hyväksi ja kansan tahdosta. Niin teki jo Lenin. Ei myöskään Stalin tavoitellut valtaa, vaan toimi pyyteettömästi kansan parhaaksi. Niin hän itse sanoi ja sitä hänen nimittänsä kannattajat toistivat.

(Lisäksi hän voitti toisen maailmansodan, kuten eilenkin huomautettiin kommentissa, eli siis ilman Englannin ja sitten Yhdysvaltojen osallistumista sotaan ja valtavaa varusteluapua. Minkähän takia se Stalin niin kovasti tiukkasi toisen rintaman avaamista eli maihinnousuja ensin Afrikkaan ja sitten Italiaan ja Normandiaan?)

Eilisissä kommenteissa viitataan myös hyväksyvästi väitteeseen, ettei Suomi voi olla koko Euroopan sosiaalitoimisto. Mielestäni voi ja ajatus olisi hyvä. Eurooppaan pyrkiviä on joka tapauksessa perattava. Suomalaisilla voisi olla osaamista suurten henkilötietomäärien käsittelemisessä. Se on eri asia, mistä rahat ja työpaikat otettaisiin. Tuskin täältä, kun ei ole mistä ottaa.

Olemme tottuneet siihen, että suuri määrä johtajiamme on roistoja. Nyt ongelman toinenkin puoli on näkyvissä. Jokin määrä johtajiamme on hulluja. Laura Saarikoski kirjoitti hyvin, että Trumpin temput on ovelasti suunniteltu kääntämään huomio tärkeistä asioista kuohuttaviin pikkuasioihin, kuten henkilökohtaiseen törkeyteen, useimmiten Twitterissä. Ajatus on klassinen. Tavallisin esimerkki on Ranskan siirtomaasodat. Kun sisäinen tilanne meni vaikeaksi, oli saatava aikaan sota jossain hyvin kaukana.

En ole vakuuttunut tuosta perustelusta. Minusta näyttää, että Trump on mieleltään sairas ihminen. Hän on siinä määrin oman hermotoimintansa kahleissa, että häneltä puuttuu halun lisäksi kyky harkita, miten hän voisi parhaiten käyttää hyväkseen toisia ihmisiä.

Tässä on lainaus skitsofreniasta lääkärinkirjassa kirjoitetusta:

”Nykyisen määritelmän mukaan skitsofrenian diagnoosi edellyttää, että henkilöllä on ilmennyt vähintään kuukauden ajan ainakin kaksi sairaudelle ominaisista viidestä oiretyypistä:

Harhaluulot

Aistiharhat

Hajanainen puhe (esimerkiksi toistuva selvä puheen syrjähtely tai epäyhtenäisyys)

Pahasti hajanainen tai outo käytös tai selvä motorinen jäykkyys tai kiihtyneisyys (katatonia)

Ns. negatiiviset eli puutosoireet (tunneilmaisujen selvä latistuminen, puheen selvä köyhtyminen tai tahdottomuus).

Näiden oireiden lisäksi skitsofrenian diagnoosin edellytyksenä on, että sairastuneen sosiaalinen toimintakyky on merkittävästi heikentynyt ja että tämä toimintakyvyn heikentyminen on kestänyt yhtäjaksoisesti muutaman kuukauden ajan.”

Yleisellä tasolla nuo erotuskriteerit ovat kaikki loitontumisesta yhteisestä meidän maailmasta.

Yhteisyys eli kosketus toisiin ihmisiin näkyy jo muutaman viikon ikäisistä vauvoista. Tulkintani mukaan intellektuelli Jeesus tarkoitti juuri tätä sanoessaan (Mark. 10):” …joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle.” Se ei tarkoita tietämättömänä tai avuttomana, vaan turvautuen. Yhdessä. Tänäkin päivänä kaste on yhteyteen ottamista.


57 kommenttia:

 1. Pysäyttävä kuva. Pienessä lapsessa on jotain aivan erityistä.

  Näkee että kuvassa on molemmilla hyvä olla. Minulla oli vastaavanlainen tilaisuus pitää sylissä pienokaista juhannuksena. Tällä kertaa kyseessä ei ollut edes sukulaisuuus, mutta se on epäolennaista. Kokemus on kuitenkin aina yhtä tärkeä.

  VastaaPoista
 2. Täytyy sanoa, että jutun alussa olevan valokuva synnyttää minussa jotenkin spontaanisti melko voimakkaan liikutuksen tunteen.

  (Ja tämä huolimatta Kemppisen, viisaana pidetyn miehen, jatkuvasta oman luokkansa etuja ajavasta kovin yksisilmäisestä politiikkaa ja poliittista historiaa koskevasta kirjoittelusta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Kemppinen on enemmän lahjakas kuin aivan viisas. Avoin keskustelija. Vapaa agentti. Iloisia välähdyksiä maailmasta; surullistakin asioista. Uskaltaa olla väärässäkin.

   Poista
 3. Niin sanottu "jumalan poika" on heprealainen termi joka tarkoittaa mieleltään syvästi uskonnollista henkilöä; sellaista jolla on oikeus kutsua jumalaansa isäksi. Tällä ei ole mitään tekemistä fyysisen perheyhteyden kanssa kuten asia juutalaisuuden periaatteiden levitessä vientiartikkelina pääosin Rooman alueelle osin käsitettiin. Tosin kreikkalaisilla ja roomalaisilla taruilla ja alueen vanhoilla kansansaduilla oli osuutta. Kyse oli siis vertauskuvallisuudesta jonka tosikot ottivat yksi yhteen.

  Tämä otettakoon maallikon karkeana yleistyksenä.

  Yeshu ha-Nosrin henkilöstä en käy Geza Vermesiä tarpeeksi luettuani enää vääntämään.

  Merkillisintä kombinaatiossa kuitenkin on äidin puuttuminen kuviosta. Magnum Mater oli uskovaisille sentään liikaa -- siitä tehtiin kyyhkynen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla on tieto siitä, miten Jeesus kirjoitti nimensä eläessään maan päällä, olisi ilo tietää lähde. Se, mistä on todisteita, on kreikkalainen nimimuoto, Ιησους, joka tulee todennäköisesti heprealaisesta muodosta הנוצרי‎. Tämän suomalainen translitteraatio olisi Jeshua. Itse pidän kreikkalaista muotoa järkevänä tosiasiana. Evankeliumien mukaan Jeesus oli lukutaitoinen mies. Hän oli kotoisin Nasaretista, joka oli ihan kreikkalaisten asuttaman Dekapoliin alueen keskellä. Kesareaan oli vain pari peninkulmaa. Rakentaja Joosefin poika oli melkoisen varmasti käynyt siellä töissä, koska kaupunkia rakennettiin noihin aikoihin rajua tahtia. Siinä sivussa Jeesus varmaan oppi myös kreikan, koska hänen mainitaan jutelleen mm. Pilatuksen kanssa. Pilatus ei varmastikaan osannut arameaa tai hepreaa, mutta osasi aivan varmasti kreikkaa. Jeesus on siis melkoisen varmasti nimi, jota Jeesus itse käytti kreikkalaisessa kieliympäristössä.

   Sillä, miten juutalaisuudessa ajattelet käytetyn termiä "Jumalan poika", ei ole kristinuskon kannalta oikeastaan mitään väliä. Kirkko on uskonut Jeesuksen olevan ainutlaatuinen yksilö, ihminen ja Jumala, koko kirjallisen perinteen olemassa olon ajan. Jo Paavalille Jeesus on Jumala. Mitä väliä on historiallis-opillisella spekulaatiolla siitä, mitä Jeesus olisi saattanut ehkä opettaa, kun meillä on Pyhän Hengen antama Raamattu ja saman Hengen ohjaaman kirkon apostoleilta peritty opetus sen oikeasta tulkinnasta? Jos tietää, missä on oikea, isiltä peritty oppi, miksi hapuilema harhaan? Eikö ole parempi ottaa se oppi, kaikkine logiikan ylittävine outouksineen, vastaan luottavaisena kuin lapsi? Tällä opilla ovat tulleet autuaiksi jo antiikin ja keskiajan ihmiset, sitä ovat tunnustaneet Ambrosius, Bertrand Clairvaux'lainen, Anselm Canterburyläinen, Luther, Acrigola, Hemminki Maskulainen, Elias Lönnrot tai vaikkapa muistossa autuaat arkkipiispat Simojoki ja Juva. Miten minä olisin näitä suuria opettajia ja koko kirkkoa viisaampi? Parempi luottaa itsensä Isän syliin sen enempiä järkeilemättä.

   Poista
  2. Korjaten itseäni: siis hepr. muodon pitäisi luonnollisesti olla ישו.

   Poista
  3. Kunnioittavimmin: en puutu uskonne asioihin kannaltanne. Puhun omasta uskostani lukemaani tutkimukseen. Olen kirjan kansaa, mutta minulla on eri kannet.

   Poista
  4. En mä voi hyväksyä järkeä nolaavaa falskiutta - vain siksi, että mitenkä mä nyt voisin ajatella tätä tuota nimekästä kirkonmiestä terävämmin? Hurskastelua.
   Itse asiassa suorastaan vaarallinen ajatus alistua siihen ettei totuutta voi etsiä, ja indoktrinaatio voitaisiin hyväksyä jollain ihmisen henkisellä osa-alueella. tämä muuten on professori T Puolimatkan esittämä ajatus.
   Ei fudaa.
   Uskiksilla ku näyttäs olevan vielä ihan kuin joku sellainen kilpa, kuka pistelee vakavimmalla naamalla paksuinta pajunköyttä, sillon sitt vahvin usko.

   Poista
  5. "Jos sinulla on tieto siitä, miten Jeesus kirjoitti nimensä eläessään maan päällä, olisi ilo tietää lähde."
   Kyllähän tämä kiinnostaa. Tietäiskö joku muu blogin seuraaja tuon Jeshusta kertovan tietolähteen?

   Poista
  6. Tuonkaltaista Jeesuksen kirjoitusasua en suomenkielisessä tekstissä muista nähneeni kuin Bulgakovilla. Kirjoitti sen muistaakseni Jeshua Ha-Nostri.

   Mestarin ja Margaritan suomenkielinen nimi on muuten erinomainen kääntäjän tai kustantajan oivallus, joka lisäsi mainion teoksen kiinnostavuutta kovasti. Suuri osa suomalaisista kun on aina muutenkin ollut sitä mieltä, että Moskovassa se Saatana asuu, niin kertomus siitä miten hän sinne saapui on paljon iskevämpi kuin joku Jeesuksen tarinaan yhdistetty tuskaisen taiteilijan rakkauskertomus.

   Poista
  7. Ny siitä tehrään jo Jeesusta, Jumalauta!

   Poista
 4. Ehkä Trumpin kummallinen käytös johtuu hänen hiustenlähtöön käyttämästään lääkkeestä:http://www.alternet.org/personal-health/trump-hair-drug-dangerous-side-effects

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukkalääke turmioksi?

   Trump twiittaa.

   Taidot tarpeen,
   tiedot eivät.

   Tullut maan tavaksi.

   Kellä kalju on,
   Trump-lakkia käyttäköön.

   Kekkoslakkia kehitellen Hallantien Iikka

   Poista
 5. Vitut on se kaste, se mitä jesu meinaa.
  tämä "lapsen kaltainen" tarkoittaa aikuisen ihmisen sieluntilaa, valaistusta, jossa alitajunnan ikäihmisellä tyypillinen kuorma, traumat, katkeruus, angstit ... ovat poissa. Ziisus puhui omasta kokemuksestaan edelläkävijänä - ehkei niin kuin Buddha, Laotse tai Mani, mutta ihan katu-uskottavaa yhtä kaikki.

  VastaaPoista
 6. Hellyttävä ja kaunis. Vilpitön. Myös teksti. Hyvää jatkoa kaikille.

  VastaaPoista
 7. Kastehan ei lähde juuriharjallakaan.

  VastaaPoista
 8. Todellinen humanisti ei kysele haittamaahanmuuton kustannuksien perään vaan hoo-moilasena tukee ihmissalakuljettajien liiketoimia yhteisestä verokassasta.

  Valtion kassassa on vuodesta toiseen vajausta, jota on monien miljardien verran tilkittävä lainarahoilla. "Vieraat ensin" on jalo periaate, mutta mitäs sitten, kun rahat eivät riitä? Suomalaisten sosiaaliturvasta ja koulutuksesta taitaa olla vielä varaa leikata ja siirtää nekin varat maahanmuuttajien loputtoman tulovirran elättämiseen.

  Tuleeko vielä hetki, jolloin rasismi onkin realismia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä kuka kyselisi haittalapsensynnytysten perään? Tänä vuonna syntyy ehkä 30 000 kattoon syljeskelevää * 9000 € /v * 15-20 vuotta = 4-6 miljardin euron hintalappu aikuiseksi tuloon.

   Saksa on ottanut maahanmuuttajia, Ruotsi on ottanut runsaasti. Suomi köyhtyy mutta ne rikastuu. Humanisti Soinikin kehui Saksaa miten maahanmuuttajat nosti sen taloutta.

   Poista
  2. Jos eurot loppuu, perustetaan tilalle Suomen markka, joka jaetaan kansalle.

   Poista
 9. Legendaariselta - tai minähän ainoastaan hänestä legendaa kudon - Eero Nylyndilta kuulin vastaanväittämätömimmän kommentin Jeesuksuksen persoonasta. "Kyä vaatii kauheeta pokka tulla ihmisten ilmoille ja väittää että 'hej, mä olen Jumalan poika'" Myöhemmin Nyla narisi että tämä ristiinnaulitsemisriitti ja se semmote, on ihan ylimainostettua. Sanoi että "jos maaaaaailman kaikkien ihmisten synnit sillä sais kuitattua, mitä ihmettelen, kyllä sais minutkin naulata ristinpuuhun..." Muistan kun Marjukka sanoi siihen "Niin mutta pystyisitkö sinä herämään kuolleista henkiin?"

  No, eipä ole Eeroa täälläpäin viimeaikoina näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai en minä ihan yksinäinen arosusi ole.

   http://keskustelu.suomi24.fi/t/11256036/eero-nylund

   Poista
 10. Tacitus mainitsee Kristuksen tavalla, jota ei voi uskoa myöhemmäksi lisäykseksi.

  VastaaPoista
 11. Minusta kaikki uskonnot ovat kuin potisi pitkälle edennyttä neekerisankkeria. Tai miksei myös skitsofreniaa.

  Sen suhteen olen samaa mieltä, että Tähdet näkee ihminen siellä missä haluaa nähdä, ne. Ei taivaalla. Vaan toisen ihmisen silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tarkoitin, että tuossa kuvassa, sinä ja tuo vauva, olette ihan alasti. Semmoisia. Sen näkee teidän katseestanne.

   Poista
 12. Nimettömän lähteen mukaan Trumpin ei presidentillinen kielenkäyttö ja sota lehdistöä vastaan olivat harkittuja strategioita vaalitaistossa. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä hän voitti. Trump on empaattinen kaveri ja osaa aistia päähänpotkitun kansan tunnot. Painiottelu on menossa ja kansa kannustaa Trumppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottaen huomioon, että Trump sai kolme miljoonaa ääntä vähemmän kuin vastustajansa, on vaikea hänen edustavan "kansaa" erityisen vahvalla mandaatilla. Trumpin kannattajien "kansa" in hyvin pitkälti käsite, jolla tarkoitetaan Yhdysvaltain maaseudun valkoista väestöä ja teollisuuskaupunkien valkoisia työläisiä. Nämä ovat selkeästi vähemmistöryhmä, kun katsotaan Yhdysvaltain todellista demografiaa. Suurin osa amerikkalaisista perhekunnista ei kuulu noihin ryhmiin.

   Tosiasiassa Yhdysvaltain demokratia on syvästi vaarassa. Ne ryhmät, joista republikaanipuolue saa kannatuksensa, ovat jäämässä vähemmistöksi. Toistaiseksi republikaanit ovat onnistuneet säilyttämään asemansa mm. siksi, että Yhdysvaltain vaalijärjestelmä suosii maaseutualueita voimakkaasti. Tulevaisuudessa republikaanien on kuitenkin joko laajennettava kannattajapohjaansa tai pyrittävä rajaamaan merkittävä osa kansasta äänestäjäkunnan ulkopuolelle. Pyrkimykset tähän suuntaan ovat selviä. Saa nähdä, miten käy. On aivan mahdollista, että USA luisuu entistä selvemmin autoritaariseksi näennäisdemokratiaksi. Se olisi kovin sääli, sillä kaikkine vikoineenkin Yhdysvallat on ollut tärkeä vakauttava voima. No, EU:sta tulee entistä tärkeämpi vapauden ja ihmisarvon valon kantaja pimenevässä maailmassa.

   Poista
  2. tuo oli joko pötyä tai sitten huonosti harkittua ironiaa.

   Trump is a pompous donkey.

   Kundi on päästään pahasti sekaisin ja voimakkaasti harhainen sekä vainoharhainen; ei kukaan järjissään oleva käyttäydy siten kuin hän, edelleen, tekee.

   Poista
  3. Enemmistö on aina ollut tyhmä.

   Poista
  4. Erastotenes... juuri näin paitsi, että demokratia näyttää jo menneen. Demokraattisesti valittu Trump luokitellaan samaan sarjaan Assadin kanssa. Both must go. Eliitti ei salli demokratiaa.

   Anonyymi ... tuo oli pötyä. Trumpista tulee mieleen entinen työkaveri, joka teki ihan samaa. Oli askeleen edellä muita ja juoksautti työkavereita päin seinää. Varo, ettei pää kolahda.

   Poista
 13. Kemppinen heittäytyy hieman lapselliseksi Halla-ahoa harjatessaan. Tarkemmin näiden kahden älykkään miehen ajatuksia lukiessa havaitsee heidän olevan perusasiassa aivan samaa mieltä: Suomella ei ole varaa maksaa sosiaaliturvaa kaikille kehitysmaista tänne tuleville. Heitähän voi olla miljoonia.

  Halla-aho on vain älyllisessä rehellisyydessään naiivimpi ja töksäyttää asian suoraan. Kemppinen taas lainoppineena hurskastelee ja sotkee asiaa epäasiallisella vihjailulla elitismistä, mutta pelastaa realistin maineensa toteamalla: "Se on eri asia, mistä rahat ja työpaikat otettaisiin. Tuskin täältä, kun ei ole mistä ottaa."

  Kyllä ne rahat vaan tänne päässeiden sosiaaliturvaan, arvoisia herra professori, meiltä suomalaisilta veronmaksajilta otetaan. Eikö olisi rehellistä myöntää edes tämä?


  VastaaPoista
 14. Vanhoinakin aikoina oli teräviä ajattelijoita, tunnetuimmat antiikin Kreikassa. Historiallinen Jeesus -jos sellainen on elänyt- vaikuttaa minusta tyypilliseltä fanaattisen nuorisoporukan karismaattiselta johtajalta, jonka touhuihin oli viranomaisten lopulta puututtava.

  VastaaPoista
 15. Kaikella kunnioituksella, mutta ihmettelen mikä Kemppiseen on mennyt, kun on lähtenyt heikoilla jäillä luistelemaan.

  Ensiksi Jussi Halla-ahon teilaus ilman kunnollisia perusteluja ja nyt sitten tänään Trump ja vihjailut skitsofreniasta.

  Trump on melkoisen erikoinen tapaus, mutta oikean diagnoosin antaminen ja siihen mahdollinen lääkitys kuuluu hoitaville lääkäreille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea diagnoosi Trumpille on juuri: amerikkalainen.
   Tuollaisiahan ne tuppaa olemaan.

   Poista
  2. Amerikassa on kyllä fiksujakin ihmisiä, täältähän ne ovat Euroopasta peräisin suurin osa, loput orjien jälkeläisiä.

   Poista
  3. Mitä perusteluja siinä enää kaivataan. Tuomittu ja katumaton rasisti. Se vielä luulee olevansa joku "arjalainen"- jo sanan käyttö kertoo mistä tuulee. Suomalaisethan eivät ole "arjalaisia" millään mittarilla.

   Poista
  4. Eikös Intia-lähtöinen romaanivähemmistömme ole arjalaista? Vai olivatko ne iranilaiset, jotka ovat niitä varsinaisia arjalaisia. Kuulema Intiassa hakaristi on vanha symboli ja Hitlerin Mein Kampf teos myy hyvin.
   Natsien tapauksessa voidaan puhua myös germaaneista ja pohjoismaisista, englanniksi nordic race.

   Poista
 16. Meihin kuuluvat ne, joille ruokavarastot riittävät. Muihin kuuluvat ne, joille ei ruoka ei riitä. Mitään ihmisoikeuksia ei ole, on vain ne, mitkä ihmisyhteisö päättää toisilleen, meille, antaa. Lopulta raha eli resurssit ratkaisevat kaiken. Mitä isompi ruokavarasto, sitä isompi voi meidän joukko olla.

  VastaaPoista
 17. Tuo kuva muistuttakoon meitä kaikkia siitä mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

  Ikävän raadollisiin asioihin palatakseni täytyy jälleen kerran ihmetellä mikä on niin pahasti vikana Yhdysvalloissa, että kansa - tuo aina niin viisas ja lahjomaton - päätti demokraattisissa vaaleissa valita johtajakseen huonosti käyttäytyvän, häiriintyneen ihmisen.

  VastaaPoista
 18. Yhdessä, me ihmiset, hieno ajatus. Mutta entä kun on niin monta mieltä kuin miestäkin?
  EG

  VastaaPoista
 19. Jeesuksen juutalaisuudella on spekuloitu, mites blogistin kyömynenä? Ehkä selittää Euvostoliitto- ja siionistien Eurabiasuunnitelmamyönteisyyden, valkoisen rodun päänmenoksi ja rotujen luonnottaman sekoituksen, jonka tarkoitus on tehdä Euroopan vestöstä sekarotuistaa orjakansaa juutalaisten yli-ihmisten hallittavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä kuinka pitkä on Kiinan keisarin nenä?

   Poista
  2. Avaatko vähän, huumoria, parodiaa vai mitä ajat tällä takaa?

   Poista
  3. Se voi olla, se nenä, enintään 11,99 tuumaa - jos se oli pidempi se olisi jalka.

   Poista
 20. Kirjoitettuani tämän ketjun järjestyksessä toisena julkaistun kommentin tuo kuva jäi "tuttuudellaan" edelleen vaivaamaan mieltäni. Tänä aamuna alitajunta sitten työnsi tietoisuuteen yhteyden: joskus Louvressa (ja kirjojen kuvinakin) näkemäni 1400-luvun renessanssitaiteilija Domenico Ghirlandaion maalauksen ("Ritratto di vecchio con nipote"). Mutta vielä koskettavampi tuo valokuva silti mielestäni on.

  (Ehkäpä joku kommentoija nyt haluaa osoittaa säkenöivän intelligenssinsä alkamalla vääntää vitsiä Ghirlandaion miehen nenässä näkyvästä vakavasta ihosairaudesta.)

  VastaaPoista
 21. Näyttäisi siltä, että blogisti kuin blogisti ja varsinkin professorit saavat blogeihinsa kommenttiryöpyt mainittuaan Halla-ahon. Eikä väliä missä hengessä.

  Nopea silmäys esimerkiksi IL:n blogeihin, joita voi vielä kommentoida anonyymisti paljastaa H-a ilmiön. Huippu niissä on Tuula Malin, joka on jo ylittänyt 600 kommentin rajan.

  Jos aikoo ansaita blogillaan esim. klikkaukksien määrällä kannattaa mainita jo otsikossa H-a.

  Raivoisimmat H-a:n vastustajat löytyvät kannattajista vaaleissa kilpailevista puolueista ja osalla on vain jo osallisia maahanmuuttoteollisessa kompleksissa.

  Pieni vinkki h-a:n vastustajille: Mitä jos vaikenisitte hänestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettäkö Kansanlähetyksenkin pitäisi vaieta haureutta harjoittaneesta julkkiksesta? Kuka nyt herkun pöydälle jättäis? ;)

   Poista
 22. "Muukalaisia koskevia sopimuksia on pidettävä erityisen pyhinä."

  "Muukalainen on vailla ystäviä ja sukulaisia, ja siksi ihmisten ja jumalien tulee sääliä häntä enemmän."

  "Se, jolla on vähänkään ymmärrystä, varoo siis tarkoin mitenkään loukkaamasta muukalaisia elämänsä aikana. Mutta niin muukalaisten kuin oman maan kansalaistenkin kohdalla ovat turvananojiin kohdistuvat rikkomukset pahimpia."

  Platon: Lait, viides kirja

  VastaaPoista
 23. Muukalaiset saavat loukata ja jopa surmata paikallista väestöä, jonka on vain nöyrästi tyydyttävä osaansa, käännettävä toinen poskensa ja avattava lompakkonsa.

  Muuten rasistikortti lentää suoraan päin näköä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi viranomaiset ja poliitikot ja muut kommunistit ovat salaliitossa Suomen kansaa kohtaan. "Korkein oikeus" vapautti pojan kunniamurhajutusta, saman päivän uutisessa "ihminen" pudonnut rakennuksesta kuoliaaksi. "Ei rikosta", on oikeaa tietoa.

   Poista
  2. Jos tämä on tarkoitettu vakavasti otettavaksi, olen huolissani. Erityisesti tuon kunniamurhajutun kritisointi osoittaa, ettet ole selvästikään lukenut jutun KKO:2017:52 päätöstä. Sen kun lukee, niin ei enää kritisoi.

   Kyse oli siis tapauksesta, jossa nuorukainen oli uhonnut tekstiviesteissään tappavansa sisarensa ja esittänyt joukon vaihtoehtoisia surmaamistapoja. Lisäksi hänen oli väitetty käräjäoikeudessa hankkineen laittoman aseen, mutta tämä seikka oli jo siellä jäänyt näyttämättä eikä syyttäjä ollut asiaan valituksessaan puuttunut. KkO:ssa kyse oli siis siitä, onko rangaistavaa uhota tappavansa joku ja sen jälkeen etsiä tätä käsiinsä. (Löytäessään lopulta sisarensa veli ei ollut tehnyt tälle mitään. Aiemmista pahoinpitelyistä hän sai asianmukaisen rangaistuksen.)

   Teonkuvaus ei siis oikeastaan ollut mitenkään epätavallinen. Varmaan päivittäin kymmenet suomalaiset menevöt kiihdyksissään uhoamaan tappavansa tai pahoinpitelevänsä jonkun eivätkä koskaan toteuta tekoaan. (Teko on rangaistava laittomana uhkauksena vain, jos se tulee uhatun tietoon.) Jos tuo musliminuori olisi tuomittu uhoamisestaan vankilaan, tyhjentäisivät Suomen kaljakuppilat hyvin nopeasti. Niiden kantaveikot istuisivat vastaavista rikoksistaan linnassa.

   Poista
  3. Rikoksen valmistelun ollessa rikos voisi ekstrapoloida rasisminvalmistelurikoksen?

   Entä viha-ajattelu? Eikö mitään voida toivoa saatavan aikaan, emmekö ole vähääkään edistyneet?

   Poista
 24. Trumpiin, Halla-ahoon ja miksei päämmnisteriimmekin pätee adjektiivi rohkea. Arat ja varovaiset pitävät rohkeampia hulluina. Joskus onnistuu joskus ei mutta rohkeita on aina ihailtu ja heihin ihastuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halla-aho rohkea? Pikemminkin arka pelkuri, joka on kuin entinen piika joka antoi ymmärtää muttei ymmärtänyt antaa...

   Poista
 25. Sehän selittää paljon, että tämä H oli pahasti koulukiusattu. Nyt on löytynyt ryhmä, jota voi vihata. Helpottaa?
  EG

  VastaaPoista